GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα διαρκές έγκλημα...

. Του Κώστα Θεοδωρόπουλου http://ideotopos.blogspot.com/ . Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην λωρίδα της Γάζας αναδεικνύουν για άλλη μια...

.
Του Κώστα Θεοδωρόπουλου
http://ideotopos.blogspot.com/
.
Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην λωρίδα της Γάζας αναδεικνύουν για άλλη μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο πως όλες οι διακηρύξεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου αποτελούν κούφια λόγια. Δεν είναι μόνο η ναζιστική ταχτική που χρησιμοποιεί συστηματικά εδώ και δεκαετίες η Ισραηλινή ηγεσία, αλλά η συνενοχή των Ηπα και της διεθνούς κοινότητας που αφήνουν έναν λαό να σφαγιάζεται καθημερινα.

Αυτό δε που είναι το πλέον επικίνδυνο είναι πως στα πλαίσια της ιδεολογικής προπαγάνδας γίνεται μια συστηματική προσπάθεια μέσω των ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης η εξίσωση του θύτη με το θύμα. Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Παλαιστινιακός λαός όπως και άλλοι λαοί εδώ και δεκαετίες δίνει έναν αγώνα ζωής και θανάτου για την αυτοδιάθεση του, να αποχτήσει την δική του πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το Ισραήλ είναι ένας στρατός κατοχής και ως στρατός κατοχής έχει την ανάλογη αντιμετώπιση. Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν στο όνομα ενός έθνους αυτό των Εβραίων που για αιώνες καταδιώχτηκε, ξεριζώθηκε από την πατρίδα του, με αποκορύφωμα το ναζιστικό ολοκαύτωμα. Και όμως η ηγεσία αυτού του λαού σήμερα χρησιμοποιεί τις πιο φρικιαστικές, τις πιο βάρβαρες μεθόδους που ξεπερνούν και την ναζιστική θηριωδία απέναντι στους Παλαιστινίους. Το Ναζιστικό Ισραήλ αδίστακτα και ξεδιάντροπα χρησιμοποιεί τις ναζιστικές ταχτικές της κρατικής τρομοκρατίας, της συλλογικής ευθύνης, της τυφλής βίας που υποτίθεται πως πολεμά. Η τυφλή βία της Χαμάς δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρόσχημα για την επιβολή και διαιώνιση της Ισραηλινής κατοχής.

Η στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε αυτό το φαινόμενο δεν πρέπει να ξενίζει. Αυτό που έχει σημασία είναι τα γεωπολιτικά και τα στρατιωτικά συμφέροντα που υπάρχουν στην περιοχή ενώ η επίκληση του διεθνούς δικαίου γίνεται κατά βούληση και όταν υπηρετεί το συμφέρον των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων δυνάμεων. Όταν μιλάει για παράδειγμα η ηγεσία των ΗΠΑ για τον σεβασμό των δικαιωμάτων στην Βοσνία, ή στο Κόσοβο αποσιωπά την κατοχή του Ισραήλ, το τείχος του έσχους, τον στρατό κατοχής στην Κύπρο. Η στάση των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας για άλλη μια φοράδικαιώνουν αυτό που ισχύει για χιλιετίες στην ανθρώπινη ιστορία πως το δίκαιο το διαμορφώνουν οι συσχετισμοί των ισχυρών και είναι διαφορετικά τα μέτρα και σταθμά σύμφωνα με τα συμφέροντα που κάθε φορά υπάρχουν.

Όμως είναι άξιο αναφοράς η στάση χιλιάδων ανθρώπων στην Ισραηλινή και την Παλαιστινιακή πλευρά που με κάθε τρόπο απαιτούν και διαδηλώνουν το αίτημα για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών. Ειδικά στο Ισραήλ αυτές οι φιλειρηνικές δυνάμεις δίνουν ένα γιγάντιο αγώνα. Η παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών στο Τελαβίβπου εξέφρασαν την αντίθεση τους στην επίθεση στην Γάζα, δείχνει πως υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να αγωνίζονται με όραμα την ειρήνη και τις ανθρώπινες αξίες. Αξιοσημείωτη είναι η στάση των 120 Ισραηλινών πιλότων που αρνήθηκαν να σκοτώσουν αμάχους. Για αυτό φυλακίστηκαν, έχασαν τις δουλειές τους, υποφέρουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Στον πόλεμο στον Λίβανο το 2006 υπήρξαν ανάλογα περιστατικά από Ισραηλινούς στρατιώτες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες υπάρχουν και από την άλλη πλευρά αυτή των παλαιστινίων όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι απαιτούν την ειρηνική συνύπαρξη. Και όμως αυτό που προβάλλεται από τα διεθνή μέσα που ελέγχονται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η τυφλή βία της Χαμάς που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για ακόμη περισότερη τυφλή βία και συλλογική τρομοκρατία από την πλευρά των γερακιών του Ισραήλ.

----------------------------------

19 σχόλια

  1. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ
    ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ
    ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ?
    ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
    ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
    ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ
    ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΑ
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ
    ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ
    ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ?
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ
    ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ
    ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΟΝ Κ.ΡΟΖΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ
    ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ??
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ
    ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ?
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
    ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν τω μεταξύ η αγαπημένη σου Χαμάς έχει αρχίσει να πυροβολεί μέλη της Φατάχ από φόβο μην πάρουν την εξουσία μέσα στην κρίση.Πρόσεχε όμως ,δεν τους σκοτώνουν τους πυροβολούν στα πόδια ή τους σπάνε τα χέρια,πρωτοποριακά πράγματα,75 μέχρι τώρα "για να μην εκμεταλευτούν το χάος "όπως δήλωσε αντιπρόσωπος της Χαμάς.Κατά δική τους ομολογία σκότωσαν μόνο 35 της Φατάχ ύποπτους για συνεργασία με το Ισραήλ.
    Κοίτα ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος διαβάζοντας και κάτι διαφορετικό από το πρεςς!αν με παρακαλέσε πολύ θα σας δώσω και λίνκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τζίπι λίβνι υπέξ του ισραήλ (δές τα μούτρα της και θα καταλάβεις) είπε όταν εκλέχθηκε η χαμάς ότι "Το παρελθόν δεν ξεπλένεται με εκλογές!" Τι σημαίνει αυτό? Μέχρι τις εκλογές που βγήκε η χαμάς, αντίπαλος του ισραήλ ήταν η φατάχ για την οποία οι ισραηλινοί απειλούσαν ότι εάν συνεχίσει να ασκεί εξουσία θα πολεμούσαν... στην καβάτζα είχαν αποκυρήξει και τη χαμάς σαν τρομοκατική οργάνωση, ώστε όταν εξελέχθη νόμιμα να μην την αναγνωρίζουν σαν κυβέρνηση. Έστω ότι εσύ τώρα είσαι παλαιστήνιος... ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΣ?!?!?!?!
    Πού είναι η καλή θέληση για συνεργασία από το ισραήλ? Σκατά στο κεφάλι έχουν μερικοί και δεν βλέπουν ότι όλη αυτή η τραγωδία θα μας επιφορτίσει με καμιά διακοσαριά χιλιάδες παλαιστίνιους λαθρομετανάστες. Για να κάνουν το κομμάτι τους οι εβαίοι θα πρέπει να γαμηθεί τελείως η οικονομία μας... βέβαια αυτό είναι κύκλος και δεν νομίζω να μην χαίρονται οι μεγαλοτραπεζίτες που τι σύμπτωση! εβραίοι είναι κι αυτοί!, όταν η ελλάδα θα γονατίσει οικονομικά στο βάρος της απεριόριστης εισροής μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TI LES RE FILARAKO.....H HAMAS DEN KANOUNE EGKLIMATA KAI KATA TOU IDIOU TOU LAOU TOUS.......AINTE BOIDIA ELLINES KOIMOSASTE....TON YPNO TOU KOUMAOUNA....KALYNYXTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΒΡΑΙΟΥΣ.ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΕΙΛΗ ΠΡΑΞΗ,ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΘΕ,ΔΕΙΛΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελληνες!
    Εχετε παρει χαμπαρι οτι μας κοροιδευουν και μας λοιδορουν οι Εβραιοι (ναι αυτοι οι "φιλοξενουμενοι")που εκαναν το ιδιο οταν ημασταν κατω απ τους Τουρκους επειδη τολμαμε να υποστηριξουμε τα παιδια της μαρτυρικης Παλαιστινης;
    Και το κανουν μεσα στην ιδια μας την Πατριδα;
    Νομιζετε οτι ηρθε καιρος να φαει κλωτσια ο εβραιος απ την Ελλαδα;
    Αρκετα δεν εχουμε ανεχθει τους συχαμενους Χριστοκτονους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με το καταστατικό της Χαμάς όλη η Παλαιστίνη είναι ισλαμική πατρίδα στην οποια άπιστοι, μη μουσουλμάνοι, δεν έχουν θέση.
    Είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τους απιστους και την κατάκτηση του Ισραήλ, αυτού του σιωνιστικού κατασκευάσματος, διότι μέχρι της δευτέρας παρουσίας η Παλαιστίνη έχει παραχωρηθεί στους μουσουλμάνους. Στόχοι της Χαμάς είναι η καταστροφή/διάλυση κάθε κοσμικής παλαιστινιακής αρχής, η κατάκτηση της Ιορδανίας και η δημιουργία μιας ισλαμικής θεοκρατίας στην Παλαιστίνη.
    Οι ηγέτες της Χαμάς αρνούνται το ολοκαύτωμα των εβραίων κατά τη διάρκεια του 2. παγκοσμιου πολεμου και υποστηρίζουν αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας (οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για την γαλλική επανάσταση, τον κομμουνισμό, τους παγκοσμιους πολέμους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω σε παρακαλω πολυ , δωστα τα links να ησυχασουμε... Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοι του Κεντρικου Ισραηλιτικου Συμβουλιου,

    Ψαχνω στην ιστοσελιδα σας να βρω ενα καταδικαστικο σχολιο εναντιον του ισραηλ, για την τρεχουσα γεννοκτονια που γινεται σημερα στην μαρτυρικη Παλαιστινη αλλα ματαια. Δεν βρισκω τιποτα. Μηπως μου διεφυγε και μπορειτε να με κατευθηνετε στην ιστοσελιδα σας;


    Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την ταχεια απαντηση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΑ ΑΔΟΛΦΕ...ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΑΚΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o rozakis gnwsto megalo skouliki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Εβραίοι εκμεταλλευτηκαν πολιτικα και οικονομικα αυτο που συνεβη στους προγονους τους.
    Χρησιμοποιησαν το παρελθον τους με τροπο βρωμερο για να γινουν οι τσατσοι των Aμερικανων προκειμενου μεσα απο την επιτυχια τους( κυριως οικονομικη) να εκδικηθουν ολο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4:42
    Τώρα αναπαράγεις μια μαλακία που από την εποχή των Τσάρων και των Κάιζερ έλεγαν στην Ευρώπη ,ότι για όλα τα κακά της μοίρας της τότε Εργατικής Τάξης έφταιγαν οι Εβραίοι και όχι η τότε αριστοκρατία που είχε όλους τους Ευρωπαίους δουλοπάροικούς της .

    Το σύγχρονο Εβραικό κρατος του Ισραήλ , ιδρύθηκε τον Μάη του 1948 από τις ΗΠΑ και την Μ.Βρετανία για να χρησιμεύσει (και ακόμα και σήμερα αυτό κάνει ) σαν ο τραμπούκος νταβατζής τους στην Μέση Ανατολή . Τώρα αν κάποιοι Εβραίοι ζουν στην Ελλάδα , στην Ρωσία ή στην Γαλλία δεν έχουν σχέση με τους τσάτσους του ΤελΑβίβ.

    Αυτές τις μαλακίες πουέγραψες έλεγαν όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης πριν 160 χρόνια για να καταπολεμήσουν το φάντασμα του κομμουνισμού .Ένα φάντασμα που πλανιόταν στην Ευρώπη . Είχαν συνάψει Ιερά Συμμαχία ο Πάπας και ο Τσάρος , ο Μέττερνιχ και οι αστυνομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας .
    Εύκολη προπαγάνδα τότε εναντίον αυτών που ... σταύρωσαν τον Ιησού .
    Σήμερα αυτές οι μαλακίες δεν περνάνε .
    Το Κράτος του Ισραήλ είναι ο τσάτσος της Ουάσιγκτον στην Μέση Ανατολή αλλά έχει και παρέα τους Σαουδάραβες πετρελεάδες .

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 4.50
    απολύτως σωστός!

    5.19

    για σένα είναι το πρεςς και πολύ σου πέφτει.Πάντως προθυμοποιούμαι να σε κατευθύνω να βρεις τους τόνους που έχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε Θεοδωρόπουλε,
    εγώ μαζί σου,ειδικά στίς 2 τελευταίες
    αράδες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. < <> >
    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ
    ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ,

    ΧΑΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕ

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑ
    < <> >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτο δεν ειναι πολεμος ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΓΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ απο ενα ναζιστικο καθεστως που η μονη διαφορα του απο τον Χιτλερικο ειναι οτι αντικατεστησαν στις στολες τους την ΣΒΑΣΤΙΚΑ με το ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι εγινε παιδια ?
    εγινε ο "νασχηματισμοσ??
    μα επιτελουσ ποσους προδοtες εχει αυτη η χώρα?
    ποιος ανασχηματισμος ρε...που κοροιδευεται ολοι ομαδικα τον λαο??
    δεν ντρeποσαστε??
    για τα 30 αργυρια??

    4 Ιανουάριος 2009 11:41 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση