GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστια προσωπο-βραχογραφία στην Ακρόπολη!‏

. Από το /www.ellinikiafipnisis.blogspot.com/ . Το περίεργο είναι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί...

.
.
Το περίεργο είναι ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί με ζητήματα που φαίνονται εξωπραγματικά ή υπερφυσικά, ίσως γιατί μερικά πράγματα δεν ερμηνεύονται επιστημονικά ή γιατί απλά δε θέλουν να « αναδείξουν » κάποια δεδομένα που αλλάζουν τον « ρου » της ιστορίας.
Αποτελεί αξιοπερίεργο πραγματικά το γεγονός ότι εδώ και 25 χρόνια περίπου που συντηρείται ο βράχος της Ακροπόλεως κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, στην λαξευμένη προσωπογραφία. Γιατί άραγε; Βέβαια την ίδια συμπεριφορά υιοθετούν οι ειδικοί , τους οποίους χρυσοπληρώνουμε, αναφορικά και με τις στοές που υπάρχουν κάτω από τον ιερό βράχο.
Η λαξευμένη αυτή βραχογραφία στην Ακρόπολη φαίνεται ότι απεικονίζει ένα πεντακάθαρο ανδρικό προφίλ με γένια και φιλοσοφική διάθεση. Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα , ενώ το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ίσως στοά, που κανείς δεν γνωρίζει που οδηγεί. Υπάρχουν όμως και άλλα πρόσωπα- προτομές που φαίνονται μόνο από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες. Για όλες τι βραχογραφίες που υπάρχουν στην Ακρόπολη ( δεν γνωρίζουμε πόσες) η επιστημονική κοινότητα κωφεύει.
Σύμφωνα με απόψεις διαφόρων ερευνητών η φιγούρα απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή. Η διάβρωση ωστόσο από τον χρόνο έχει αλλοιώσει κατά πολύ το πρόσωπο. Πάντως μάλλον το πρόσωπο της βραχογραφίας πρέπει να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία έχασε τη μάχη από την Αθηνά και έτσι η πόλη των Αθηνών πήρε το όνομά της από τη θεά της σοφίας. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλα σημεία λαξεύσεις οι οποίες είναι δυσδιάκριτες από τους επισκέπτες, καθώς περιέργως όλα τα σημεία από τα οποία είναι ορατές είναι αποκλεισμένα και μη προσβάσιμα . Στη νοτιοανατολική πλευρά του βράχου υπάρχουν γυναικείες φιγούρες που απεικονίζουν την Ασπασία, κατά μερικούς, ή την Αθηνά , κατά άλλους. Από την οδό Αιόλου, εκεί που συναντά τον περιμετρικό δρόμο της Ακροπόλεως, είναι ορατή άλλη φιγούρα, αυτή του Κάδμου ή του Θησέα, ενώ από τη στοά του Ευμένους στην αρχή του βράχου του ναού του Ασκληπιού υπάρχει φιγούρα ίσως του Διονύσου.
Απόσπασμα από άρθρο του βουλευτού Κυριάκου Βελόπουλου στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ
------------------------

32 σχόλια

  1. kai meta ilthan ta NEFELIM i prin;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟΛΑΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΟΜΕΡΟ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:45 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ!! ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ & ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΝΤΕΣ!!!! ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΚΑΒΛΙ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ.Α ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ;
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται εκεί που του αξίζει: στο ελληνικό κυνοβούλιο...


    Αντισθένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΤ Υ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ότι μαλακία λέει ό καθένας
    πρέπει νά τή βάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κόψτε τα ναρκωτικά!

    Πείτε "ΝΑΙ στη ζωή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναχωμένη είναι η μύτη του.
    ΧΑΧΧΑΧΑΧΑ Γράφεις γιά φιλοσοφική
    διάθεση ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ.
    Όσον αφορά τόν Βελόπουλο,ΓΡΑΨΕ:
    ΜΙΑ ΑΠ¨ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ ΤΟΥ(ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΤΟ ΝΤΕΕΕΕΕ)
    ΣΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ
    Ο ΚΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΜΗ ΔΑΣΙΚΑ.
    Ε...τί νά κάνω Βελόπουλε....θά σέ
    σκίσω,μπαμπάλάκι διπρόσωπε.
    Τό γλύφεις τό μέλι.
    Μού έδωσαν φωτογραφίες τού 1παλλήκαρου σου.
    Αναστάσης.
    Υ.Γ.:Βελόπουλε,
    άν θέλεις νά μέ μηνύσεις,γράψε στό
    press,θά δώσω τά στοιχεία μου.
    Θά σέ ανασκολοπίσω Ω Μπαμπάλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kala, aytow einai asxetos. Eseis giati tsimpate kai bazete tetoies geloiotites> Klapsampeli sobarepsoy se ligo tha se diabazei monaxa h mana soy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρόβλημα δεν είναι τι γράφει αυτός, το πρόβλημα είναι ότι εσύ εντυπωσιάζεσαι και μας σερβίρεις αυτή τη μπαρούφα. Εντυπωσιάζεσαι, βέβαια, γιατί είσαι αγράμματος. Κι έτσι, κάθε ανοησία κάνει τον διαδικτυακό της γύρο αντί να γράφετε τίποτα σοβαρό για την Ακρόπολη και τα μνημεία μπας και πάει κανείς να τα δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, ότι η ανάρτηση είχε σκοπό να κάνει ρόμπα το Βελόπουλο και τους άλλους "ελληνόψυχους" δεν το κατάλαβαν όλοι, βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο εγώ βλέπω την μυτόνγκα του Ψωμιάδη στη φωτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειληκρινά είναι αδιανόητο γιατί κάθε φορά που βγάζει αυτό το blog κάτι που αφορά την αρχαία Ελλάδα και τα πιθανότατα μυστήρια που κάποιοι δεν θέλουν να βγούν προς τα έξω κάποιοι λυσάτε και χλευάζετε χωρίς να προσάρτετε και κάποιο στοιχείο της υποτιθέμενης αμφισβήτησης σας. Το μόνο που κάνετε είναι να χλευάζετε και να κοροιδεύετε. Ειλικρινά αυτό δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ. Για να το λένε κάποιοι επιστήμονες προφανώς ρε παιδιά κάτι θα έχουν δεί, κάτι παραπάνω θα έχουν διαβάσει από εμάς και κάτι παραπάνω θα έχουν συνδιάσει για να καταλήξουν να πουν κάτι τέτοιο. Ειλικρινά τέτοια πεζότητα και τέτοιο μίσος για την αρχαία Ελλάδα που βγάλατε με οδηγεί στο συμπέρασμα ή οτι είστε ανθέλληνες ή αλλοδαποί! Άλλο να σατηρίσει κάποιος κάτι και άλλο να αρχίσει τις ύβρεις. Έχει διαφορά! Επιτέλους μην τα ισοπεδώνετε όλα σε αυτό το blog. Αυτός που αναρτά κάτι το αναρτά γιατί έχει στοιχεία. Εμείς που σχολιάζουμε και λέμε ότι αρλούμπα θέλουμε δεν έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαλάκες bloopers, μας ταχετε ζαλίσει. Εκμεταλεύεστε τα άλλα μπλογκ για να βρίζετε άλλα μπλογκ, την ίδια ώρα που στο δικό σας έχετε κλείσει τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5:02 μμ
    Για να το λένε κάποιοι επιστήμονες προφανώς ρε παιδιά κάτι θα έχουν δεί

    Αυτό ακριβώς είναι το θέμα που καταγγέλει ο συγγραφέας της ανάρτησης, ότι οι επιστήμονες δεν έχουν δει τίποτα και δεν ασχολούνται, εκτός αν εννοείς επιστήμονα τον Βελόπουλο.

    Παγίως δε, υποχρέωση απόδειξης έχει αυτός που ισχυρίζεται κάτι και όχι οι άλλοι. "Σκέφτηκα κάτι, αποδείξτε ότι είναι λάθος", αποτελεί βλακεία πλκής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 18 Ιανουάριος 2009 5:02 μμ

    Γιατί αφορά το θέμα την αρχαία Ελλάδα; Αν κάποιος δει στα βράχια του Υμηττού κανένα ιδιόμορφο ανάγλυφο, θα αφορά αυτό τους Πελασγούς, τους Μυκηναίους και τους Βυζαντινούς, επειδή υπήρχε και τότε ο Υμηττός;
    Όποτε κάποιος βλέπει παναγίτσες στα τζάμια και αγγελάκια στα σύννεφα, ασχολούνται οι επιστήμονες με τα οράματά του ή μόνο οι ψυχίατροι με τον ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαταπληκτικό! Δεν ήξερα πόσο εύκολα οδηγεί η φαντασία στη μ@λ@κία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σας ψέκασε ο Λιακόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. tora girise apo Hollywood o V;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειληκρινά είναι αδιανόητο γιατί κάθε φορά που βγάζει αυτό το blog κάτι που αφορά την αρχαία Ελλάδα και τα πιθανότατα μυστήρια που κάποιοι δεν θέλουν να βγούν προς τα έξω κάποιοι λυσάτε και χλευάζετε χωρίς να προσάρτετε και κάποιο στοιχείο της υποτιθέμενης αμφισβήτησης σας.

    κλπ, κλπ...
    ---------------------------

    Φαίνεται ότι είσαι αρκετά μικρός και δεν έχεις καταλάβει πολλά πράγματα.

    Υπάρχουν ένα σωρό πονηροί, 99% αλλοδαποί, που ψάχνουν τρόπους να πουλήσουν οποιοδήποτε παραμύθι βρεθεί μπροστά τους που θα μπορούσε να εξάψει τη φαντασία νέων και αφελών.

    Γενικά δεν υπάρχουν Έλληνες που να μη θαυμάζουν και να μη συμπαθούν την κλασική Ελλάδα.
    Όσοι αντιπαθούν όλες τις περιόδους που διένυσε αυτή, είναι ξένης προέλευσης. Αυτό δεν τους εμποδίζει όμως να εκμεταλεύονται κάθε τι που σχετίζεται με την Ελλάδα.

    Πρόκειται για σερβοβουλγαρους και γερμανους, κάτι νεφελίμοφ και λοιπά βλήτα, και βγάζουν χρήμα μέσω εκπομπών και περιοδικών.


    Εννοείται ότι ένας Έλληνας αποκλείεται να χάψει οτιδήποτε προέρχεται από αυτούς. Τους έχουμε γραμμένους κανονικά!

    Μήπως κι εσύ ανήκεις στο ίδιο κύκλωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σηκωθείτε από καναπέδες, πολυθρόνες, ανάκλιντρα, παλούκια, δονητές, ψωλές... και αφήστε να κάτσει ο Λιάκουρας της βουλής.

    Ζηλεύει ο απιστήμονας τη δόξα της ετέρας τηλεβιβλιοπώλου (με το κιλό), εκείνης της γνωστής και ξερατέας αιδιονίδος.

    ο καιρός γαρ εγγύς, ο χοντρός γαρ παχύς, ο μούσκαρος γαρ βαρύς και ο πισινός γαρ φαρδύς. Πολύ φαρδύς.

    Αντιβαρυντικές χέστρες έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς 5.02:

    Το εν λόγω "φαινόμενο" ονομάζεται "simulacra".
    Με λίγα λόγια είναι η "ικανότητα" του ανθρώπινου εγκεφάλου να "βλέπει" σχήματα που του θυμίζουν κάτι "γνωστό" όταν κοιτάμε φυσικούς σχηματισμούς.
    Δεν υπάρχει κάτι "παράξενο" σε αυτήν την περίπτωση ούτε κάτι "μυστήριο".
    Είναι προφανές ότι το άρθρο αυτό απευθύνεται σε εύπιστους ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να πιστεψουν ό,τι αρλούμπα τους σερβίρει ο οποιοσδήποτε "επιστήμονας" που "κάτι γνωρίζει παραπάνω, κάτι έχει διαβάσει περισσότερο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χαχαχαχαχα

    εκανα στομαχι απο τα γελια.

    Αξιος! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ti paparies vazete re... o kosmos den trwei koutoxoro... anti na asxoleiste me ta provlimata tou kosmakh....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ποιος ασχετος ειπε για simulacra?

    παρειδωλια ειναι ο σωστος ορος

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BB%CE%AF%CE%B1

    http://www.skepdic.gr/Entries/Pi/pareidolia.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παρειδωλία είναι μάλλον να "βλέπεις" οτι αυτη η χώρα θα τα καταφερει...

    D.G

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αφού αυτό το άρθρο το θεωρείτε βλακώδες γιατί το σχολιάζετε συνεχώς κύριοι εξυπνάκιδες; Αφού όπως λέτε απευθύνεται σε εύπιστους ,άρα χαζούς,γιατί μπαίνετε και εσείς στην λίστα αυτών που ασχολούνται μαζί του. Και για κάποιον που είπε ότι είναι μικρός ο 5:02 και μήπως είναι κ αυτός αλλοδαπός...και για όλους φυσικά....έχετε διαβάσει όλοι εσείς πολύξεροι, Σωκράτη, Πλάτωνα, Εύανδρο και γενικά έχετε πιάσει ποτέ στα χέρια σας βιβλίο αρχαίας Ελληνικής γραμματείας; Όλοι εσείς που ,καλά κάνετε, και πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι μπούρδες και δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε γιατί έχουμε άλλα στο κεφάλι μας έχετε διαβάσει καθόλου τον μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα;; Μήπως ο Πλάτωνας και όλα τα υπόλειπα φωτεινά μυαλά στην αρχαιότητα είναι και αυτοί για εσάς βλάκες;; Γιατί αυτά ,πανέξυπνοι και παντογνώστες φίλοι μου, αναφέρονται και σε αρχαία Ελληνικά κείμενα! Δεν τα έβγαλε ούτε ο Βελόπουλος, ούτε ο καθηγητής Φουράκης ούτε κανείς επιστήμονας από το κεφάλι του. Αντί λοιπόν να κάθεστε να χλευάζετε δεν είναι καλύτερο να ψάχνετε κάθε τι που βλέπετε να δείτε αν ισχύει; Να δείτε και να καταλάβετε που στηρίζεται πια αυτός που έγραψε το άρθρο; Η εύκολη λύση κύριοι είναι ο χλευασμός και η υποτίμηση. Όσοι επιλέγετε αυτό το δρόμο ειλικρινά φαντάζομαι πως δεν προσφέρετε κάτι. Αν κάποιος διαφωνεί, αλλά με στοιχεία ,τότε ας γράψει και ας δώσει στοιχεία διαφωνίας. Αλλιώς είναι ένα παιχνιδάκι εύκολης και γρήγορης ισοπέδωσης των πάντων. Και για την ιστορία διαβάστε το μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα αν θέλετε από εδώ:www.darnaks.blogspot.com
    "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς Παπαριδειμ.

    Τελικα υπαρχουν πολλα ζωα σε αυτη την χωρα.Εστω κι αν κατι ειναι υπο διερευνηση,η δινεται μια ερμηνεια διαφορετικη απο την κοινως αποδεκτη που αφορα την αρχαια Ελλαδα,πεφτουν σαν αλογομυγες οι αγραμματοι αυτοι,οι οποιοι δεν εχουν ανοιξει βιβλιο στην ζωη τους,περα απο τον Αστεριξ και καμμια αθλητικη καφροεφημεριδα.Μαθανε ξαφνικα ολοι και τους Νεφελειμ τρομαρα τους.Αν σκεπτοντουσαν ετσι και οι Αρχαιοι Ελληνες,τοτε δεν θα διαφερανε σε τιποτε απο τους Εβραιους δογματικους προβαταδες,που οτιδηποτε δεν τους ταιριαζε το 'σταυρωναν'.Η επιστημη και η σκεψη εξυπνοπουλια θελουν αμφισβητηση και ερευνα.Και οχι ανωνυμες διαδικτυακες αρλουμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση