GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύγχρονοι ελληνικοί μύθοι...

...και η πραγματικότητα‏! Γράφει ο Νικόλαος Γρυσπολάκης Με λαβή κάποια σχόλια και άρθρα «ειδικών» επι παντώς επιστητού τα οποία ακουγονται κ...

...και η πραγματικότητα‏!

Γράφει ο Νικόλαος Γρυσπολάκης

Με λαβή κάποια σχόλια και άρθρα «ειδικών» επι παντώς επιστητού τα οποία ακουγονται και γράφονται συνεχώς, ασχολήθηκα για λίγες ώρες με έναν από τους σύγχρονους ελληνικούς μύθους. Δηλαδή το η παρούσα κρίση θα κτυπήσει την Ελλάδα περισσότερο διότι το κράτος έχει το μέγα βάρος του τεράστιου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και επειδή η χώρα στηρίζεται πολύ λιγότερο στην βιομηχανική της παραγωγή απ’ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Είμαι βέβαιος πως την έρευνα αυτή θα μπορούσαν να την είχαν κάνει και τα κάθε λογής φερέφωνα αλλά κάτι τέτοιο είτε λόγω ανεπάρκειας είτει λόγω «καθήκοντος», δεν γίνεται σχεδόν ποτέ.
Το να λέει κανείς ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει οικονομικώς δυσκολότερα από...
τις άλλες χώρες επειδή έχει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν μπορούν να απολυθούν (εν αντιθέσει με αυτούς του ιδιωτικού τομέα) εκτός από οικονομικώς ανακριβές, είναι αναληθές κι επικίνδυνο μιας μάς αποπροσανατολίζει απο τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.
Πρώτον, είναι σαν νά’χουμε έναν ασθενή (το οικονομικό και νομισματικό μας σύστημα) που πεθαίνει από καρκίνο (υπερβολικά χρέη με τόκους οι οποίοι δεν υπάρχουν πουθενά ώστε να αποπληρωθούν) και εμείς να επιμένουμε να λέμε πως επειδή έχει κάποιες εκδορές στο χέρι του (υπερβολικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων) θα αργήσει να ανακάμψει. Ο ασθενής έχει καρκίνο παντού, και το θέμα είναι πως είναι γεννετικώς προγραμματισμένος να αποκτήσει καρκίνο κάποια στιγμή. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ιατροί (οι κυβερνήσεις και οι οικονομολόγοι) είναι να επιταχύνουν ή να καθυστερήσουν την στιγμή του θανάτου. Το ότι η Ελλάδα έχει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, με βάση και πάλι τα δόγματα του υπάρχοντος συστήματος, είναι (ή μάλλον θα ήταν όπως θα δούμε παρακάτω) πολύ θετικό σε μια τέτοια συγκυρία. Το 70% του ΑΕΠ προέρχεται από την λιανική κατανάλωση και την παροχή υπηρεσιών. Όταν οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους μειώνουν την κατανάλωση τους δραματικά, δεν μπορούν να αποπληρώσουν δάνεια και χρεοκοπούν. Επομένως η ύφεση τροφοδοτείται με αυξανόμενους ρυθμούς. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μείωσης εισοδήματος, μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας και επομένως διατήρησης και χειροτέρευσης της οικονομικής κρίσης. Όταν το δημόσιο προστατεύει την εργασία μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού τότε η συρρίκνωση του ΑΕΠ γίνεται με μικρότερους ρυθμούς. Αυτό εξάλλου προσπαθούν να κάνουν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες χορηγώντας τεράστια δάνεια και επιδοτήσεις απευθείας ή μέσω τραπεζών (να βγάλουν κι αυτές κάτι) στον ιδιωτικό τομέα, με την ελπίδα ότι δεν θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.



Εκτός αυτών όμως, οι μισθοί και οι συντάξεις κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο 23 δις € τον χρόνο. Την στιγμή που μόνο για χρεολύσια εφέτος θα πληρώσουμε 42 δις €, για αμυντικές πάγιες δαπάνες 5,8 δις, για νέους εξοπλισμούς περίπου 5 δις τον χρόνο, ενώ στις τράπεζες δώθηκαν 28 δις € ώστε να μας τα δανίσουν μετά με επιπλέον επιτόκιο βεβαίως βεβαίως. Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού υπενθυμίζω ότι φτάνει τα 53.8 δις $ (χωρίς το δωράκι στις τράπεζες). Δηλαδή πληρώνουμε έναν προϋπολογισμό για όλα τα έξοδα του δημοσίου κι ακόμη έναν για χρεολύσια στις τράπεζες. Και το πρόβλημά μας είναι οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Συμφωνώ, να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Να απολυθούν τα 5 υψηλότερα στελέχη της Εθνικής τράπεζας που επέρσυ έβαλαν στις τσέπες τους μόνο με προνομιακές μετοχές περί τα 4 εκατομμύρια €, τα 5 μεγαλύτερα στελέχη της Εθνική Ασφαλιστικής που μόνο από μισθούς έλαβαν 1.1 εκατομμύρια €, οι 5 του ΟΠΑΠ που έλαβαν σε μισθούς κι εφάπαξ 3.4 εκατομμύρια € και διάφορα άλλα τρωκτικά. Μάνι μάνι μαζέψαμε 8,5 εκατομμύρια €. Τόσα βγάζουν 340 καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι των 2000€ τον μήνα. Να απολύσουμε λοιπόν τους 15 που προείπα ή 340 δημοσίους υπαλλήλους; Βεβαίως ο μέσος μισθός δημοσίου υπαλλήλου στην Ελλάδα είναι 1300€ έναντι 2200€ μ.ο. στην Ε.Ε. αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.





Η γελοιότητα επιχειρημάτων του τύπου «οι εργαζόμενοι φταίνε που αμοίβονται πολύ ή που δεν δουλεύουν αρκετά» φτάνει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αλλά σηκώνει πολύ οικονομική ανάλυση. Δεν λέω ότι όντως δεν δουλεύουν αρκετά ή ότι πολλοί από αυτούς δεν παράγουν έργο, αλλά το να χρησιμοποιεί κανείς αυτό το γεγονός για να εξηγήσει (έστω εν μέρει) τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος είναι σαν το παράδειγμα με τον ασθενή που έθεσα παραπάνω. Συν τοις άλλοις οι διάφοροι μύθοι για τον αριθμό δημοσίων υπαλληλων και τον υπερβολικό κρατισμό στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ξεπεραστούν. Συχνά ακούγεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από την Ελλάδα (550.000) . Ναι, εάν υπολογίσει κανείς μόνον τους υπαλλήλους της κυβέρνησης του Η.Β. (487.000). Εάν συνυπολογίσει τους εργαζόμενους σε δημόσιες επιχειρήσεις και στις τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βορείου Ιρλανδίας καθώς και τους υπαλλήλους εταιριών του δημοσίου τότε φτάνουμε τα 5,764 εκατομμύρια υπαλλήλους. Δηλαδή σχεδόν 95 δημόσιοι υπάλληλοι ανά 1000 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός στον Καναδά φτάνει τα 3.34 εκατομμύρια, δηλαδή στους 100 ανά 1000 κατοίκους (με αυξητικές τάσεις σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε). Στην Ελλάδα λοιπόν έχουμε 51 ανά 1000 κατοίκους αλλά κατορθώνουμε μέσω προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων να πείθουμε τον κόσμο ότι το πρόβλημα της χώρας είναι ο μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων.
Ακόμη ένας μύθος ο οποίος διαδίδεται είναι πως η οικονομία τς Ελλάδος θα υποφέρει περισσότερο λόγω του μεγάλου ποσοστού του ΑΕΠ που στηρίζεται στις παροχές υπηρεσιών και την έλλειψη βιομηχανίας. Όντως στην Ελλάδα μόνο το 23.4% του ΑΕΠ προέρχεται από την βιομηχανία με το 73.1% να προέρχεται από την παροχή υπηρεσιών και το 3.5 % από την γεωργία (όλα είναι στοιχεία για το 2008). Στις ΗΠΑ το ποσοστό της βιομηχανίας πλέον φτάνει το 20.6%, στην Βρετανία το 26% και στο βαρύ πυροβολικό της παγκόσμιας βιομηχανίας Γερμανία φτάνει το 30.1% ενώ στην Ιαπωνία το 26.4%. Βεβαίως εάν πάμε παραπέρα και κοιτάξουμε τα κράτη τα οποία βρίσκονται αυτή την στιγμή στην χειρότερη οικονομικώς θέση στην Ευρώπη θα δούμε πως η βιομηχανία εκεί παράγει μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ απ’ότι στην Ελλάδα (Ουκρανία 31,7%, Ιταλία 26,7%, Πορτογαλία 25,6%, Ιρλανδία 27%, Ισπανία 28,9% κ.ο.κ). Παρ’όλα αυτά πολλοί «αναλυτές» επιμένουν πως αυτό είναι το πρόβλημα της οικονομίας της Ελλάδος (αλλά όχι της Ουκρανίας) παρ’ότι π.κ. (προ κρίσεως) προσπαθούσαν εν χορώ να μας πείσουν ότι η μείωση του ποσοστού του ΑΕΠ που προέρχεται από την βιομηχανία και την γεωργία είναι δείγμα σύγχρονης οικονομίας, λοξοκοιτάζοντας προς τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Αυτό βεβαίως ωφείλεται στην πρωτοφανή ικανότητα δημοσιογράφων και πολιτών να παπαγαλίζουν οτιδήποτε ακούσουν ή διαβάσουν χωρίς να προχωράνε σε έρευνα εις βάθος. Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθει μια ψύχωση νεοφιλελεύθερης προελεύσεως πως για όλα τα δεινά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, η «ανεπαρκής αριστερά», οι μετανάστες, το άσυλο και οι κουκουλοφόροι. Και πάλι επανερχόμενοι στο παράδειγμα του ετοιμοθάνατου ασθενούς, αυτά δεν είναι παρά επιφανειακά συμπτώματα ενός σάπιου οργανισμού, και η σήψη γνωρίζουμε πολύ καλά από πού προέρχεται. Όμως είναι πολύ ευκολότερο να ρίχνουμε το φταίξιμο στο κακό το ριζικό μας, στον κακό αγρότη, τον κακό κουκουλοφόρο ή τον κακό πράκτορα ξένων σκοτεινών δυνάμεων. Όλοι αυτοί είναι πέρα από το πεδίο δράσης μας. Δεν τους ελέγχουμε, είναι απλώς ζιζάνια που ριζώνουν μόνα τους κι εμείς οι πτωχοί «έντιμοι» και τίμιοι σκληρώς εργαζομένοι πολίται υποφέρουμε από αυτά τα ζιζάνια. Όλα θά’ταν τόσο όμορφα και ήρεμα σ’αυτήν την χώρα εάν αυτοί οι άτιμοι οι νέοι δεν φορούσαν κουκουλες και σταματούσαν επιτέλους να πετροβολούν αστυνομικούς, κι εάν οι εργαζόμενοι σταματούσαν να ζητάνε όλο και μεγαλύτερους μισθούς! Μα αφού είπαμε, δεν υπάρχουν χρήματα, το κεφάλαιο και το κράτος καταρρέουν υπό το βάρος των τεράστιων κοινωνικών παροχών. Σφίχτε λίγο το ζωνάρι και δουλέψτε παραπάνω (παρεμπτιπτόντως φαίνεται πως και στην Ισλανδία και στην Λεττονία αλλά και στην Γουαδελούπη άπλωσε τα πλοκάμια του αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ...κι εκεί νέοι βγήκαν στους δρόμους και καίγανε και πετροβολούσαν και μάλιστα στις πρώτες δύο χώρες έριξαν και τις δεξιές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους....Μα έχουν κι εκεί άσυλο; Έχουν κι εκεί άτιμους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους;)
Το πρόβλημα είναι πως κάθε φορά που το οικονομικό-νομισματικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση και είναι έτοιμο να πεθάνει (1913, 1933, 1944, 1971) απλώς σκοτώνουν τον ασθενή και φέρνουν έναν άλλον στην θέση του προσποιούμενοι ότι είναι ο ίδιος αλλά αυτή την φορά υγειής, αλλάζοντας τελείως τους κανόνες του χρηματο-νομισματικού συστήματος προς ώφελος του κεφαλαίου. Το οικονομικό αυτό σύστημα είναι νεκρό και βρίσκεται σε κρίση εδώ και έναν αιώνα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο έχει καταφέρει να επιβιώσει είναι μέσω οικονομικού, στρατιωτικού και πολιτισμικού εξανδραποδισμού άλλων κοινωνιών, χωρών, αγορών, όπως θέλετε πείτε τις. Αυτό, κάποιοι (χωρίς να το καταλαβαίνουν εις βάθος) το λένε ιμπεριαλισμό. Το θέμα είναι πως ο ιμπεριαλισμός δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων κακόβουλων εξουσιαστών που θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο. Είναι ένα απλο σύμπτωμα του οικονομικού μας συστήματος. Αυτό δεν αποτελεί ρητορική του ΚΚΕ ή άλλων κοντόφθαλμων δυνάμεων αλλά βασικό δόγμα και αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση του καπιταλισμού. Οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν διαφορετική αλλά ταυτόσημη ορολογία: επέκταση των αγορών’ επέκταση όμως με κάθε μέσο (στρατιωτικώς, με εκβιασμούς, με δωροδοκίες και εξαγορές ανθρώπων, με επιβολη του «ελεύθερου» εμπορίου κτλ).
Που βρισκόμαστε όμως σήμερα; Μετά την κατάρρευση του «ανύπαρκτου σοσιαλισμού» ο καπιταλισμός βρήκε τεράστιες αγορές στις οποίες μπόρεσε να διεισδύσει ανεμπόδιστος προσποιούμενος τον σωτήρα. Η ανάπτυξη του συστήματος αυτού ήταν ραγδαία τα τελευταία 20 χρόνια και κατάφερε να φέρει στην σφαίρα επιρροής του και να υιοθετηθεί από ολόκληρο τον πλανήτη. Βεβαίως συχνά γίνεται η παρανόηση ότι οι «πρώην σοσιαλιστικές» χώρες λειτουργούσαν σε κάποιο άλλο οικονομικό και νομισματικό σύστημα. Όμως οι χώρες αυτές δανίζονταν από τους ίδιους διεθνείς τραπεζίτες, πωλούσαν τα αγαθά τους στην ίδια «ελεύθερη αγορά» και εν τέλει χρεοκόπησαν με τους ίδιους όρους και για τους ίδιους λόγους που έχουν ήδη ξεκινήσει να χρεοκοπούν πλήρως-καπιταλιστικά κράτη. Η Σοβιετική Ενωση π.χ. αντλούσε το 1981 το 60% του εισοδήματός της από τις εξαγωγές πετρελαίου και χρυσού. Οι τιμές του πετρελαίου μεταξύ του 1981 και του 1988 έπεσαν από τα 65$ στα 20$ ανά βαρέλι και του χρυσού από τα 600$ στά 380$ ανά ουγγιά (καθόλου τυχαίως ασφαλώς! Αυτή ήταν η διατυπωμένη στρατηγική ιδέα του στρατηγού της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Ζβιγκνιεβ Μπρεζίνσκι).
Πλέον το «σύστημα» δεν βρίσκει νέες αγορές, δεν βρίσκει νέα θυματα για να μπούν κι αυτοί στην πυραμίδα των «αέναων» κερδών, οπότε καταρρέει. Εμείς βεβαίως μέσα στην τύφλωσή μας, το βόλεμά μας και την αποβλάκωσή μας θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε ακόμη και οταν το πτώμα του αποσκελετωμένο πλέον θα κοίται πάνω στο χειρουργικό τραπέζι και μέσω νέων δανείων και «ενέσεων ρευστότητας» θα προσπαθούμε να το «κρατήσουμε ζωντανό». Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις σε έναν σκελετό. Προφανώς η «λύση» θα έρθει μέσω μιας γενικής χρεοκοπίας. Έτσι απλώς επιστρέφουμε μερικά χρόνια πίσω όπου τα κράτη και οι πολίτες είχαμε λιγότερα χρέη, ως που ύστερα από 50, 20, 10 χρόνια να επανέλθουμε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Άρα δεν υπάρχει λύση; Λύσεις υπάρχουν αλλά όσο οι πολίτες (ιδιαιτέρως οι παλαιότερες γενεές που αδυνατούν να σκεφτούν εκτός του πλαισίου που τούς έχουν καλουπώσει) φοβούνται να δουν πέρα από το παρελθόν και πέρα από τις έτοιμες λύσεις, τόσο θα συνεχίσουμε να περιστρεφομαστε ασταμάτητα στον ίδιο φαύλο κύκλο του χρέους, της έμμισθης δουλείας, της ολιγαρχικής «δημοκρατίας» και της νομοτελειακης συγκέντρωσης της εξουσίας και του χρήματος στα χέρια των λίγων.
Για την παρούσα κατάσταση και την κατάρρευση που βιώνουμε αλλά αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε θα γράψουμε μιαν άλλη φορά.

25 σχόλια

  1. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 10 ΕΥΡΩ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΙ 10 ΕΥΡΩ.
    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Κε ΔΗΜΟΣΙΕ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΗΛ. ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να στο πω εγώ με μια κουβέντα;

    όσο αυτό που μας νοιάζει είναι ο κώλος μας, αυτά θα παθαίνουμε. αν δε μάθουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, θα χαθούμε χωρίς ελπίδα.

    Αλληλεγγύη - αυτοοργάνωση - αλληλοσεβασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oh! man
    what he is saying!
    Tι λεη το ατομο!

    Ηe' s more ιλιθιος from me!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η΄ Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ» (SIC) ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ Η΄ ΕΜΕΙΣ Μ…(μπιπ)…ΕΣ

    26-02-2009

    Για μία ακόμη φορά ο «καταλληλότερος» (sic) και τα «παπαγαλάκια» του ανέσυραν από τη ναφθαλίνη το χιλιοειπωμένο, αλλά ποτέ εφαρμοσμένο, «περίφημο» σύνθημα (σεμνά και ταπεινά).

    Μετά από μία ακόμη συνεδρίαση οπερέτα του κυβερνητικού συμβουλίου, μάθαμε ότι ο «καταλληλότερος» (sic), έδωσε «αυστηρή» εντολή (τρομάρα του), στους υπουργούς της «ικανότατης» κυβέρνησή του, να προχωρήσουν σε δραστική μείωση της σπατάλης.

    Μα κύριε Κωστάκη μας αυτά τα ακούσαμε προεκλογικά, εσύ δεν ήσουν που έλεγες από το μπαλκόνι, ότι θα εξοικονομήσεις, άκουσον – άκουσον 10.000.000 € από το σπάταλο κράτος του ΠΑΣΟΚ???

    Αντ΄ αυτού, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε αυτοί που αυξήσατε με γεωμετρική πρόοδο τις άσκοπες δαπάνες, την πενταετία που έχετε την κουτάλα του κρατικού ταμείου στα χέρια σας???

    Μήπως Κωστάκη μας, είσαι ανίκανος και δεν μπορείς να επιβληθείς στα «σαΐνια» σου???

    Τόσο ατίθασα, σπάταλα, άπληστα και ανυπάκουα είναι τα αθεόφοβα???

    Κωστάκη μας, βαρεθήκαμε να ακούμε από τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου για το πόσο δυσαρεστείσαι κάθε φορά, που κάποιος άπληστος μεγαλόσχημος από το κόμμα σου, προκαλεί με τη συμπεριφορά του και τις αρπαχτές.

    Επίσης Κωστάκη μας, οφείλεις να μας εξηγήσεις, πως θα περικόψεις τις ηγεμονικές και συνάμα προκλητικές αμοιβές των golden boys του κομματικού σου συρφετού???

    Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που τους τοποθετήσατε στους δημόσιους οργανισμούς???

    Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που υπογράψατε τα συμβόλαια με τις προκλητικές και συνάμα σκανδαλώδεις αμοιβές τους, που κυμαίνονται από 150.000€ μέχρι 600.000€ το χρόνο, πλέον των πριμ και των έξτρα παροχών???

    Κωστάκη μας, γιατί μας προκαλείς για μία ακόμη φορά???

    Κωστάκη μας, τόσο μ…(μπιπ)…ες μας θεωρείς???

    Ε… όχι Κωστάκη μας, αποκαλύφθηκες πόσο παραμυθατζής είσαι!!!

    Δεν μπορείς να μας παραπλανήσεις πάλι… γιατί απλά σου θυμίζουμε το γνωμικό:

    Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα ή λίγους για μεγάλο, πολλούς όμως και για μεγάλο ποτεεεεέ.

    «Καταλληλότερε» (sic) εσύ και τα «σαΐνια» σου είστε επικίνδυνοι ρεεεεεεεεεεεεεε!!!

    «Καταλληλότερε» (sic), το μόνο που σου απέμεινε να κάνετε… είναι να «αποδράσετε» από τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο εσύ, όσο και το κομματοσκυλολόϊ σου.

    Εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων υπάρχουν πολλές… αν δεν τις ξέρεις, βάλε τον Παυλόπουλο, τον Μαρκογιαννάκη ή τον Δενδια να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τον Παλαιοκώστα!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!!

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ

    Η σοβούσα παγκόσμια οικονομική κρίση είναι δομική και διαπερνά σιγά αλλά σταθερά όλους τους θεμελιώδεις κλάδους των οικονομιών.
    Τα χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης έχουν ελάχιστα κοινά σημεία με την κατάρρευση του 1929.
    Ο παγκόσμιος χαρακτήρας των οικονομιών και των αγορών διαχέει την κατάρρευση εντονότερα και ταχύτερα.
    Επίσης η διαφοροποίηση των συνιστωσών των οικονομιών με τον κλάδο των υπηρεσιών να αποτελεί την κύρια πηγή εισοδημάτων με δευτερη την βιομηχανία και τελευταίο τον αγροτικό τομέα επιτείνει τα ζοφερά αποτελέσματα της.
    Οι προβλέψεις φαίνονται καταστροφικές και θα κορυφωθούν το επόμενο φθινόπωρο.
    Ηδη κολοσσοί πολυεθνικών βάζουν λουκέτο ή αποσταθεροποιούνται οριστικά.
    Η Απασχόληση είναι το υπ' αριθμόν ένα τεράστιο πρόβλημα σήμερα παγκοσμίως.
    Η Χρηματοπιστωτική κρίση μεταλλάχθηκε σε εφιάλτη τη πραγματικής οικονομίας, αν τα πράγματα προχωρήσουν χωρίς τομές και σοβαρότητα αντιμετώπισης το παγκόσμιο κραχ θα είναι μαθηματικά βέβαιο.
    Επείγουσα ανάγκη λοιπόν είναι να διερευνηθεί.
    Αρχικά ποιές είναι οι κύριες αιτίες της κρίσης.
    Ποιά τα αποτελέσματα ορατά και πιθανολογούμενα.
    Πως θα αντιμετωπιστεί δηλ. τα μέσα, οι τρόποι,τα μέτρα και ο χρόνος.
    Επίσης τι θα γεννηθεί από την κρίση και την αντιμετώπισή της.
    Κύριο αίτιο της κρίσης ο υπερδανεισμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
    Ο Ψευδεπίγραφος ευδαιμονισμός των κοινωνιών,ο υπερκαταναλωτισμός.
    Η έλλειψη νέων αγορών επέκτασης και άντλησης πόρων.
    Η υπερσυγκέντρωση πλούτου χωρίς διεξόδους επένδυσης από ισχυρά κράτη και φυσικά πρόσωπα.
    Η ανυπαρξία κρατικών παρεμβάσεων και ελέγχου των αγορών.
    Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αλυσιδωτή κατάρρευση της εμπιστοσύνης στις διεθνείς και ατομικές οικονομικές σχέσεις και πράξεις.
    Η απότομη κατάρρευση των εισοδημάτων και του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, με βύθηση της ζήτησης της κατανάλωσης και των επενδύσεων.
    Πλανάται σήμερα το φάσμα της ύφεσης και του αποπληθωρισμού της αποβιομηχάνισης της επιμέρους αναστολής της πιστωτικής επέκτασης και η απειλή ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης στο κοντινό μέλλον.
    Τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα.
    Η συγκυρία είναι κρίσημη.
    Τα μέσα λίγα και ίσως αναποτελεσματικά.
    Οι κρατικές δαπάνες κατ' αρχήν.
    Οι ελειμματικοί προυπολογισμοί δημοσίων επενδύσεων.
    Η διασφάλιση ρευστότητας.
    Οι οικονομίες κλίμακας.
    Οι δημοσιονομικές πολιτικές.
    Η φορολογική πολιτική.
    Τα μέτρα
    Θα πρέπει να είναι δρακόντια με ρήξεις στη φιλοσοφία και τις δομές της οικονομίας.
    Αμεση κρατικοποίηση των τραπεζών.
    Σπάσιμο της φοροδιαφυγής εισφοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.
    Κατάργηση φορολογικών παραδείσων και οφ σορ εταιριών.
    Θέσπιση ενός νέου προδευτικού συντελεστή φόρου κοινωνικής αλληλεγγύης ή αλλως αναδιανομής.
    Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου των βεβαιωμένων επενδύσεων κεφαλαίου και βιομηχανικών χρήσεων.
    Αυξηση των πόρων στην αγροτική νέα οικονομία και οικολογική γεωργία.
    Δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και των αμοιβών των μάνατζερς.
    Χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας της ευρωζώνης σε αντιστοιχία με την αμερικανική πρακτική.
    Διατήρηση του επιπέδου των διαθέσιμων εισοδημάτων των νοικοκυριών.
    Ενιαία φορολογική και δημοσιονομική πολιτική στην ζώνη του ευρώ.
    Τα παραπάνω μέτρα να ξεδιπλωθούν με χρονικό ορίζοντα του τρέχοντος εξαμήνου.
    Θα χρειαστούν επιμέρους εξειδικεύσεις και πρόσθετες ενέργειες των κυβερνήσεων που δεν είναι του παρόντος σημειώματος.
    Το τοπίο της εποχής μετά την κρίση θα είναι εντελώς διάφορο.
    Στην οργάνωση και λειτουργία των κοινωνιών.
    Στην οικονομική θεωρία και πράξη.
    Στους παγκόσμιους οικονομικούς και πολιτικούς κανόνες.
    Στην ατομική συμπεριφορά των πολιτών.

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ
    PRESS-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγραψες τόσες ανοησίες γιά να μας πεις ότι είσαι με το Τσιριζα. Θα μπορούσες να μας το είχες πει πιό απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΣΤΗ ΛΕΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ ΗΤΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΑΛΗΡΙΣΑΝΕ?Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΑΝΕ.ΑΛΛΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ Η ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ 28ΔΙΣ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xristo: Προφανώς είσαι κι εσύ ένας ακόμη τυφλωμένος κι αποβλακωμένος κάτοικος αυτού του κράτους. Δεν είμαι με κανέναν Τσίριζα ή Ψύριζα. ΑΛλά αυτό που προσπαθώ να πω και η τύφλωσή σου δεν σε αφήνει να το καταλάβεις είναι πως το πρόβλημα αυτής της χώρας όπως και εκατοντάδων άλλων χωρών, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο καθε ΣΥΡΙΖΑ αλλά το οικονομικό σύστημα.

    Για τον nikpress: Πρώτον δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε ευελπιστώ να γίνω. Δεύτερον, πως "εισάγεται" ακριβώς το ξένο χρήμα; Πες μας κι εμάς να μάθουμε! Διότι απο τα ελάχιστα που γνωρίζω η "εισαγωγή" γίνεται μέσω δανείων, τα οποία θέλουν και τόκους για να ξεχρεωθούν. Μήπως αυτό δεν έγινε τόσες δεκαετίες; Μήπως γι'αυτό χρεοκοπούν οι Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες; Επειδή υπήρξε αθρόα "εισαγωγή" χρήματος με μορφή δανείων και χωρίς δυνατότητα να αποπληρωθούν;


    Κι εσύ υποπίπτεις στο ίδιο λογιστικό λάθος που υπέπεσαν σχεδόν όλοι οι νεοφιλελευθεριστές. Αν εμείς έχουμε 10 ευρώ (η Ελλάδα) σημαίνει πως η κυκλοφορία του χρήματος είναι σταθερή (το οποίο απέχει παρασάγγας από την αλήθεια). Αυθαιρέτως υποθέτεις πως η ποσότητα του "ξένου" χρήματος που θά'ρθει από το υπερπέραν, δεν είναι σταθερή κι άρα περισσεύει για να κάνουν και επενδύσεις στο εξωτερικό. Εξήγησέ το μου σε παρακαλώ με αριθμούς ώστε να μού'ναι ευκολότερο να το καταρίψω. Διότι με γενικότητες απλώς δεν λές τίποτε.

    Άμεσες εξωτερικές επενδύσεις μπορούν να γίνουν βεβαίως. ΑΛλά δεν πρόκειται να κάνει κανείς καπιταλιστής επένδυση χωρίς παραχωρήσεις σε εργασιακά δικαιώματα και επιδοτήσεις (άπειρα τα παραδείγματα στον τρίτο κόσμο). Και η αποβλάκωσις συνεχίζεται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα, ζούμε στην εποχή, όχι της οικονομικής αλλά της δημοσιονομικής σταθερότητας. Δεν είναι οι βιομήχανοι αυτοί που δίνουν τον τόνο αλλά οι χρηματιστές. Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι το ζητούμενο και όχι η καταπολέμηση της ανεργίας. Ετσι η συνταγή που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες είναι η ενίσχυση της ενεργού ζήτησης μέσω της υπερχρέωσης των νοικοκυριών. Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν σε αγνές προθέσεις δήθεν αυθεντιών και λένε, «μα πως είναι δυνατόν τόσο μεγάλα κεφάλια να έπεσαν έξω»; Μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι τα τελευταία πενήντα χρόνια, πολλές οικονομικές θεωρίες, που για διάφορους λόγους είχαν θεοποιηθεί, σήμερα είναι πεταμένες στα σκουπίδια σαν απόλυτες ανοησίες και πολλά μεγάλα «οικονομικά κεφάλια» αποδείχτηκαν μεγάλοι χρήσιμοι-βλάκες. Στην οικονομία, αν είναι επιστήμη που την αμφισβητούν πολλοί, σημασία δεν έχει αν κάποιος έχει γνώσεις, αλλά για ποια συμφέροντα τις χρησιμοποιεί.

    Ποιος θυμάται σήμερα τον ηθικό αυτουργό της πολιτικής που οδήγησε στην κρίση, τον Γκρίνσπαν, που σαν πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας(FED), δημιούργησε την παγκόσμια φούσκα, αλλά μέχρι να πέσει πάνω στα κεφάλια μας τον θεωρούσαν «Μάγο και Γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας». Σήμερα δεν θέλει να τον ξέρει κανείς.

    Ποιος θυμάται τις θεωρίες της δεκαετίας του 90 περί Νέας Οικονομίας, που έσπρωξε εκατομμύρια στα νύχια των αετονύχηδων, που το 1999-2000 λήστεψαν εκατομμύρια αφελών; Που είναι αυτοί οι διάσημοι γκουρού, από τον Peter Drucker μέχρι τον δικό μας Ανδριανόπουλο, που φώναζαν «η Παλιά Οικονομία πέθανε Ζήτω η Νέα Οικονομία» και μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, οδηγηθήκαμε στο φιάσκο του 1999-2000.

    Οι άνθρωποι αυτοί έλεγαν πως η Νέα Οικονομία, π.χ. ο Μπιλ Γκέϊτς δεν έχει το ίδιο δίλημμα της Παλιάς Οικονομίας που είχε ο Χένρι Φορντ. «Αν ο Φορντ πουλούσε ένα αυτοκίνητο που είχε μια διάρκεια ζωής 10 ετών, είχε συμφέρον να ανοίγονται διαρκώς νέες αγορές και ήταν υπέρμαχος του να δίνεται βοήθεια ακόμη και σε αφρικανικές χώρες για να αγοράσουν τα προϊόντα του. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον Μπιλ Γκέϊτς και τα προϊόντα Νέων Τεχνολογιών (Η/Υ, κινητή τηλεφωνία, κ.λ.π.). Μια αγορά 500 ή 600 εκατομμυρίων εύπορων καταναλωτών του είναι αρκετή αφού κάθε χρόνο μπορεί να αναβαθμίζει τα προϊόντα του αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αλλάζουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μοντέλα τους με νέα.» ( βλέπε Α. Ανδριανόπουλου:Παγκοσμιοποίηση και Νέα Οικονομία, Εκδόσεις LIBRO

    Αυτές οι θεωρίες δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα. Πάνω σε αυτές τις θεωρίες στηρίχτηκαν πολιτικοί που αδιαφορούν αν υπάρχουν 250 εκατομμύρια άνεργοι σε όλο τον κόσμο και πάνω από τρία δις στα όρια της πείνας. Σημασία έχει το σύστημα να αναπαράγεται με λίγους πλούσιους και πολλούς φτωχούς, που συμφέρει ακόμη και να τους δίνεις κάποια ψίχουλα επιβίωσης για να κάθονται φρόνιμα. Το μοντέλο τους είναι μια νεοφεουδαρχική κοινωνία ενός τρίτου βολεμένων, που θα αναπαράγεται στο διηνεκές. Αδίστακτοι μπορεί να είναι, βλάκες δεν είναι. Βλάκες είναι οι πολλοί καλόπιστοι-αφελείς, που πιστεύουν σε ανιδιοτελείς «γκουρού» και αυθεντίες. Παλιότερα πίστευαν στα μεσάζοντα ιερατεία μεταξύ γης και ουρανού. Ο σύγχρονος Θεός είναι το Χρήμα, οι σύγχρονοι ναοί είναι τα χρηματιστήρια και οι τράπεζες. Το ποιοι είναι οι μεσάζοντες-μάγκες ας το βρει ο καθένας μόνος του. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Εδώ δε μιλάμε για διεθνείς συνωμοσίες αλλά για απλή Αριστοτελική και Καρτεσιανή λογική. Εκτός κι αν πιστεύετε ότι δεν είναι το συμφέρον το κίνητρο όλων των ανθρωπίνων ενεργειών, αλλά η υποκριτική αγάπη προς τον άγνωστο πλησίον. “Ημαρτον”, όπως θα έλεγε και ο Dr. G. Speaking

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήνυμα προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες .
    Προστατευτείτε από κάθε εγχώρια απειλή.
    Νόμιμη Οπλοφορία .
    ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φτωχό άρθρο που δεν πείθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στίς δημοσκοπήσεις υπάρχουν καί ερωτήσεις
    τών οποίων οί απαντήσεις δέν δημοσιοποιούνται.
    Σέ τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε από
    δύο αναλυτές εταιριών δημοσκόπησης ότι
    τό 40% τών ψηφοφόρων τού Σύριζα είναι
    Δημόσιοι υπάλληλοι.
    Προσωπικά απόρησα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακουσα οτι η Αμερικανικη κυβερνηση προχωρησε στην εξαγορα του 30% της citigroup για να μην καταρευσει.
    Που; στην χωρα του ακρατου καπιταλισμου και της ασυδοσιας του κεφαλαιου.
    Σιγουρα θα πρεπει να ειναι αρρωστοι πολυ για να ακουστει η λεξη ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ στην Αμερικη.
    Ας ερθουμε τωρα σε ενα μικρο εμιρατο που λεγεται Ελλαδα που μας κυβερνανε φιλελευθεροι παπαγαλοι και εδω και 5,5 χρονια μας τα εχουν πρηξει με το σπαταλο κρατος και τις ιδιωτικοποιησεις.
    Τωρα κυριοι που το ιδιωτικο κεφαλαιο σερνεται και ενα ενα τα λαμογια κρυβονται γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους, στα κερδη παρων και στις ζημιες στο λαο ,τωρα τι γινεται? ποιος θα βγαλει τα καστανα απο την φωτια ?
    Μια και εχουμε τοσο στιβαρη οικονομια και πολλες χωρες εξαρτωνται απο εμας και ολη η Ευρωπη περιμενει τις αποφασεις μας για το τι μελλει γενεσθαι;Ητανε μια φορα και ενα καιρο ο χαλιφης μας ΚΑΡΑ- ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ- ΑΛΗΣ 2ος που τον διακρινε μια απλα ,χουβαρντας ρε αδερφε εχωσε απο του μπαμπα του το αμπελι 28 δις εγγυηση στις τραπεζες με σκοπο να τα προωθησουν στην αγορα.
    Επειδη οι τραπεζιτες σουλτανοι μας τα τελευταια χρονια περασαν δυσκολα και τους διεκρινε η φτωχεια και η ανεχεια και τα κερδη τους περιοριστικαν μολις στα 20 δις ευρω συνολικα, μα πανω απο ολα εχουν το συνδρομο της αλληλεγγυης προς τον λαο αποφασισαν να μην τα σπρωξουν στην αγορα απο σεβασμο στους πολιτες για να μην πληρωνουν τοκους οι αμοιροι και τους βγει και το ονομα οτι ειναι τοκογλυφοι και ετσι αποφασισαν απο μονοι τους για το καλο μας να κλεισουν τις τρυπαρες απο τα θαλασσοδανεια που δινανε στις παραγκες και τις ταχα δηθεν επιχειρησεις της αλβανιας βουλγαριας ρουμανιας τουρκιας δημιουργωντας εικονικο πλουτο που επαιρναν απο αυτο το καταραμενο Ελληνικο κρατος.
    Αυτοι λοιπον οι καλοι ανθρωποι τραπεζιτες σουλτανοι και οι περιξ αυτων μετοχοι εμιρηδες χωνανε ασταματητα στις τσεπες ζεστο χρημα και εγγραφες πλουτου στο Ελληνικο κρατος εμιρατο εχοντας ετσι τον χαλιφη μας χαρουμενο για να μπορει να απασχολειται με το μεγιστο θεμα της 8ης πιστας του ΤΕΚΚΕΝ στο PLAYSTATION μια και η οικονομια μας ζουσε μερες ευημεριας και ολοι οι υπηκοοι ηταν ευτυχισμενοι απο το καταχρεωμα που τρωγανε καθημερινα.
    ΔΟΥΛΕΙΑ ; ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; Τι ειναι αυτα; καινουργιοι οροι στην οικονομια; Εμεις κυριοι βρηκαμε την μηχανη και επιτελεσαμε το θαυμα της οικονομιας .
    Η δουλεια δεν μας αφορα αφου μπορουμε να εχουμε δωροδανεια ,καταναλωτικα,στεγαστικα, διακοποδανεια,Χριστουγεννοδανεια,πασχαλοδανεια,στεγαστικα, στεγαστικα για εξοχικη κατοικια,επαγγελματικα κλειστα ανοικτα,δανεια για 2-3 αυτοκινητα και αν δεν μας φτανανε αυτα παιρναμε και καμια δεκαρια καρτες 30-40 χιλιαδες ευρω ετσι βρε αδερφε για τα ψωνια στα super market.
    Η μηχανη δουλευε καλα οι τραπεζες εγγραφανε χρεη και παιρνανε τοκο απο χρηματα που δεν ειχαν και το καρταραμενο κρατος εγγυοταν την ευημερια μας.
    Τι αυξησεις κεφαλαιου και μαλακιες εδω η μηχανη μερα νυχτα χρημα εκοβε γιατι να βαλουν οι κακομοιροι τραπεζιτες και μετοχοι χρημα απο την τσεπη τους αφου υπηρχε αφθονο στην αγορα αρκει να ειχε ταυτοτητα και μαιμου εκκαθαριστικο εφοριας.
    Μιλαμε η αναπτυξη που ηρθε απο την μηχανη δεν ειχε τελειωμο μαιμου λογιστες μαιμου γραφεια τραπεζικων συμβουλων λαμογια με πολυτελη γραφεια για την εξυπηρετηση των δανειων απατεωνες λαδωμενοι τραπεζικοι υπαλληλοι μιζαδοροι εκτιμητες ακινητων για να βγαζουν μεγαλα δανεια .
    Καθε μερα ξυπνουσαμε και βγαιναμε για μεροκαματο με την φορολογικη δηλωση και την ταυτοτητα.
    Τα μπουζουκια και οι τραγουδιαρηδες ζουσαν μερες ευτυχιας αν και επαιρναν τον εξευτελιστικο μισθο των 100-200 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρω ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ για να ευχαριστήσουν τους ευτυχεις νεοπλουτους δανειοληπτες.
    Μερες χαρας και ευημεριας για τον λαο και χαλιφης μας εβγαζε διαγγελματα μαλακιας σεμνα και ταπεινα.
    Πισω λοιπον απο το τυρι ομως υπηρχε η φακα ηρθε λοιπον η καταραμενη ωρα της πληρωμης.
    Ο χαλιφης μας αναστατωθηκε και τα εβαλε με τον βεζυρη ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦ IS-NO-GOOD γιατι δεν εχουμε να πληρωσουμε και διεταξε να τον διωξουν και να αυτομαστιγωθει μαζι με τον ΒΟΥΛΓΑΡΑΚ-ΒΑΤΟΠΕΔ ως παραδειγματισμο.
    Εβαλε στην θεση του τον πιστο υπηκοο και αυλοκολακα απο την περιοχη του καμπου που ειναι και ψιλοκουφος για να μην ακουει τις διαμαρτυριες τον ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝ-ΣΟΥΦΛ με το γιουσουφακι ΠΑΠΑΘΑΝΑΣ-ΤΡΕΧΑΝΤΗΡ.
    Αφου λοιπον εκανε αυτες τις αλλαγες διαμηνυσε στους σουλτανους των τραπεζων οτι θα τους κανει ντα αν δεν ακουσουν το φιρμανι του.
    Αυτοι αφου συσκεφθηκαν ,σκεφθηκαν,ξανασκεφθηκαν πηραν μια αποφαση ομοφωνη γεματη ομοψυχεια ,τον εγραψαν κανονικα στα αρχιδια τους.
    Ο χαλιφης μας επεσε σε βαθεια περισυλλογη απομονωμενος στο σαραι της ραφηνας παιζοντας μονο παιχνιδια στρατηγικης στο playstation.
    Το προβλημα εγινε μεγαλο οι υπηκοοι δεν περνουν καλα και αρχισε η πεινα ,πρεπει να βρεθει λυση αμμεσα, αφου σκεφθηκε και συσκεφθηκε με μια ομαδα ειδικων συμβουλων τους ΑΡΠΑΧΤ-ΚΟΜΠΙΝ-ΣΚΑΝΤΑΛ αποφασισε να ριξει τα βαρη στους αλλους χαλιφηδες στην Ευρωπη και την Αμερικη οτι αυτοι φταινε που οι υπηκοοι δεν περνουν καλα.
    Ελα ομως που ο χαλιφης ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ-ΑΛΗΣ 2ος τους ειχε δαγκωσει δανεικα και αυτοι ατιμοι τα ζητανε πισω.
    Πηρε λοιπον τηλεφωνο τον αλλο χαλιφη και φιλο του ΣΑΡΚΟΖ-ΚΟΛΟΤΟΥΜΠ ζητωντας να μεσολαβησει στους αλλους χαλιφηδες να μας δωσουν παλι δανεικα και οτι θα εστελνε τον απεσταλμενο του ΠΑΠΑΘΑΝΑΣ-ΤΡΕΧΑΝΤΗΡ με ρεγαλο για αυτον σουβλακ απο μπαιρακταρ και λουκουμ απο την Συρα.
    Ο ΣΑΡΚΟΖ-ΚΟΛΟΤΟΥΜΠ Τον καθησυχασε και μολις εκλεισε το τηλεφωνο τον επιασε μια φαγουρα στα αρχιδια του που τα εξυνε συνεχεια.
    Ο χαλιφης μας την καταλαβε και ζητησε απο την Γιουσουφ - Νατας να του ετοιμασει την sic κελεμπια του να παει ο ιδιος να δει τους χαλιφηδες.
    Ελα ομως που η αρωστεια του ΣΑΡΚΟΖ-ΚΟΛΟΤΟΥΜΠ να ξυνει τα αρχιδια του επιασε και τους αλλους χαλιφηδες της Ευρωπης; Τωρα τι γινεται; Εμφανιστηκε η σουλτανα ΚΑΡΑ-ΚΑΛΤΑΚ-ΜΗΤΣΟΤΑΚ Μπροστα στον στεναχωρημενο χαλιφη μας και του ειπε να αποφασισουν οι υπηκοοι κοιτωντας πονηρα τον θρονο του χαλιφη.
    Μα δεν θα με ψηφισουν οι υπηκοοι ειπε ο χαλιφης.
    Δεν πειραζει του ειπε η σουλτανα θα εισαι ο επιτιμος ΜΠΟΥΓΙΟΥΚ-ΧΑΛΙΦ απο ολους μας.
    Ο πονηρος βεζυρης ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝ-ΣΟΥΦΛ που παραμονευε πισω απο τις κουρτινες με ακουστικο high volume τελευταιας τεχνολογιας ακουσε την συζητηση και αναστατωθηκε .Η σουλτανα θελει να μου φαει τον θρονο ειπε και εδωσε εντολη στον βεζυρη ΧΑΤΖΗΓΑΚ-ΚΡΥΦΤΟΥΛ να δωσει στην περιοχη του 550 εκατομυρια ευρω στους υπηκοους για να εχει την υποταγη τους και να τον ψηφισουν αν φυγει ο χαλιφης.
    Ο μπαμπας ομως της σουλτανας ο ΑΠΟΣΤΑΤ-ΠΟΝΗΡΟΥΛ-ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛ-ΜΗΤΣΟΤΑΚ ξεσηκωσε τους υπηκοους της περιοχης της σουλτανας να ερθουν στο μεγαλο σαραι της πλατειας συνταγματος και να ζητησουν και αυτοι ευρω.
    Ο χαλιφης μας μπερδευτηκε και εδωσε εντολη στον βεζυρη ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚ-ΑΛ-ΡΟΠΑΛ να δειρουν τους υπηκοους της σουλτανας αλλα να ειναι και αυτος απο την ιδια περιοχη για να το ευχαριστηθουν οι υπηκοοι.
    Με αυτα και με αυτα ο καυμενος ο χαλιφης μας θα παει να συναντησει τους αλλους χαλιφηδες και οτι μπορεσει να μαζεψει σφαλιαρες θα ειναι κλωτσιες θα ειναι δεν ξερω σιγουρα ευρω δεν θα ειναι.
    Η συνεχεια της ιστοριας στην ζωη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ελλαδα πρεπει να εχει τοσους δημοσιους υπαλληλους οσους ακριβως χρειαζεται.Και οχι το καθε κοματοσκυλο να βρησκει θεση στο δημοσιο με σκοπο τη λουφα.Η πολιτικη ομηρια των πολιτων απο τα κοματα εξουσιας καποτε πρεπει να σταματισει γιατι μαζυ με τη πολυνομια και τη καταραμενη γραφιοκρατεια μονο αδιεξοδα δημιουργει.Πρεπει ν απλοποιηθουν τα πραγματα και η δημοσια διοικηση να γινει πιο φιλικη προς το πολιτη.Οσο για το παραλληλισμο με τη Βρετανια μιλαμε για τη μερα με τη νυχτα.Ενα μονο παραδειγμα τα λεει ολα.Στις προηγουμενες εθνικες εκλογες στη Αγγλια τα κοματα ειχαν σαν σλογκαν τη χρησιμοποιηση το δυνατον λιγοτερους δημοσιους υπαλληλους για να μην επιβαρυνεται το δημοσιο!!Οσο για μονιμοτητα απλως δεν υπαρχει. Μεταναστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ασχετος και ασχετα στοιχεια

    ο μικροτερος μισθος δημοσιου

    1300+500ασφαλεια χ 14 μηνες /11 μηνες = 2300/ μηνα
    αν ειναι εκπαιδευτικος
    3200 το μηνα

    αντε γεια

    κομματοσκυλα
    απο την μια πεοθηλασμος για τον διορισμο και μετα κεκτημενα
    λογω πιπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΕΡΑΣΜΑ
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ.

    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ. ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ-ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΕΙ.

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ 200 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΕΞΩ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΚΗΣ ;
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΑ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ΄ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΟΚ,
    ΠΗΔΗΜΑ , ...Η ΧΟΥΦΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετανάστη: Οι αριθμοί σου δείχνουν πως η Βρετανία έχει διπλάσιους δημοσίους υπαλλήλους ασχέτος με τα "σλόγκαν των κομμάτων" την Βρετανίας. Δες τα δεδομένα και σταμάτα να πιστεύεις ό,τι σε ταϊζουν.

    Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται ρουσφετολογικά και εν τέλει μπαίνουν σε θέσεις άχρηστες και μη παραγωγικές. Αντιθέτως σε θέσεις χρήσιμες, δύσκολες και παραγωγικές υπάρχει τεράστια έλλειψη υπαλλήλων (κι αναφέρομαι από τις θέσεις ιατρών και νοσοκόμων του ΕΣΥ μέχρι τους δασκάλους και τους βοηθούς εργαστηρίων στα πανεπιστήμια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι φιλε 3,34 μονο που στη Βρετανια ολοι αυτοι που πολυ σωστα αναφερεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ,οπως δεν ειναι και οι καθηγητες και προσλαμβανονται ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και οχι αναλογως απο ποιο μπαρμπα εχουν πισω.Το πουσφετι και μη μιζα μας φαγανε που εχουν δυστυχςως βαθυες ριζες.Πουθενα τα πραγματα δεν δουλευουν τελεια αλλα δεν νομιζεις οτι στη χωρα μας παραεγινε μπαχαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με τον Giorgakis τα οικονομικά μας θα ήταν πολύ καλύτερα.

    Οι νέοι θα είχαν όλοι καλοπληρωμένες δουλειές στο αντικείμενο που είχαν σπουδάσει,
    οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν σύνταξη 1200 ευρώ τουλάχιστον,
    τα πανεπιστήμιά μας θα έκαναν τόση έρευνα που δεν θα είχαν χρόνο για πορείες και καφετέριες,
    οι έμποροι θα τα κονομούσαν από το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών,
    οι εταιρίες δεν θα φοροδιέφευγαν διότι δεν θα ήταν διεφθαρμένοι οι εφοριακοί,
    οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (λόγω υψηλής παραγωγικότητας),
    οι τιμές στο supermarket θα ήταν χαμηλές, λόγω του υγειούς ανταγωνισμού και
    οι Λαμπρακο-Μπομπολο-Κοντομηνέοι θα ζητούσαν ακόμη καλύτερες μέρες, διότι, ως γνωστόν, είναι πάντα με
    το λαό.
    Καλό έ;
    Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και τα προηγούμενα 20 πράσινα χρόνια.
    Dear Giorgakis,, δυστυχώς για σένα και τους χρηματοδότες σου, θυμόμαστε.
    Εάν κάνοντας παρθενοραφή νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε ότι δούλευες σε οίκο ανοχής, κάνεις λάθος χαζούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε 6:41,

    Διάβασε ξανά το άρθρο και πες μου εάν λέει κάπου ότι ΔΕΝ είναι μπάχαλο τα πράγματα σε αυτήν την χώρα.

    Επαναλαμβάνω: πολλά είναι μπάχαλο, όμως τα περισσότερα είναι συμπτώματα του οικονομικού συστήματος. Και στην Βρετανία όπου ΔΕΝ είναι μόνιμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πραγματικό δημόσιο χρέος έφτασε το 101% (επισήμως 54%) του ΑΕΠ και στην ουσία έχει χρεοκοπήσει όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς;


    Για τον 1:33: Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.press-time.com/economics-gr/newsalary-gr.html κι άσε τις φιλοσοφίες για άσχετα στοιχεία. Ο κατώτατος μισθός Δ.Υ. είναι 651 € + τα δώρα, ασφάλιση κτλ φτάνει τα 1300 ευρώ. Κι απο πότε υπολογίζουμε και την ασφάλιση στον μισθό;;;

    Εκτός των άλλων τα δεδομένα παραμένουν. Το κράτος ξοδεύει 23 δις € σε μισθούς και συντάξεις και 42 δις σε χρεολύσια. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου αγαπητέ πελάτη,

    Είστε στην ανάγκη ενός επείγουσα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το σπίτι ή οικόπεδο;

    Το όνομά μου είναι ο κ Mike Robert και εγώ δίνουν δάνεια σε ένα πολύ μειωμένο επιτόκιο
    3%, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την άνετη διάρκεια δανείου από 1 έως 30 έτη.

    Δίνουμε ένα μέγιστο των US $ 10.000.000,00 και ένα ελάχιστο των ΗΠΑ $ 5,000.00.

    Αν είστε ένα σοβαρό minded άτομο και είστε βέβαιοι ότι θα είστε σε θέση να πληρώσει
    το δάνειο και να έχουν ένα σταθερό εισόδημα τότε βιαστείτε και επικοινωνήστε μαζί μου τώρα μέσω e-mail μου
    αντιμετώπιση Mikerobertloans1@outlook.com ή mikerobertloans1@gmail.com.

    Ελπίζω να ακούσω νέα σου σύντομα.

    ο κ Mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αποφύγετε τις απάτες ****
    ΟΧΙ upfront ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

    Γεια σας προσφέρουμε Διεθνές δανείου τόσο για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. επιτόκιο μας είναι 3% ετησίως.
    Δίνουμε δάνειο από οποιοδήποτε ποσό των € 2000 σε € 30.000.000,00 για οποιοδήποτε νόμιμο σκοπό.
    Μπορούμε επίσης να δώσει δάνειο από μια μακρά περίοδο 1-25 ετών. Έτσι, αν χρειάζεστε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια κάθε είδους για να τακτοποιήσει τα πράγματα, αυτή είναι η εταιρεία που μπορείτε να εμπιστευτείτε και ρελέ για. Εφαρμογές είναι διαθέσιμες για τους υποψηφίους που είναι 18 ετών και άνω.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για όλες τις οικονομικές ανάγκες σας.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Ο κ Richy Scott
    E-mail: Denationsloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σας, είμαι ο κ Jonathan Albert Mak, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο που δίνει δάνεια ευκαιρία χρόνο ζωής. Χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας, θα πρέπει να έχετε ένα δάνειο κεφαλαίου για την επιχείρησή σας, να σας έχουν απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή ενυπόθηκου δανείου, Φοιτητικό Δάνειο, Δάνειο Αυτοκινήτου, δανειακή σύμβαση.? Αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων σε άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, οι άνθρωποι που έχουν κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Δίνουμε σε άτομα με χαμηλά επιτόκια Ποσοστό Επίπεδο 2%. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη και δικαιούχο συνδρομής και εμείς θα σας προσφέρουμε το δάνειο. Σας ευχαριστώ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: jonathanalbertmak@gmail.com
    jonathanalbert88@outlook.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση