GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί παροχής υπηρεσιών υγείας...

Μια μικρή προσωπική ιστορία ή μάλλον δύο μικρές προσωπικές ιστορίες... Γράφει ο Διονύσης Κατρανίτσας Θεσσαλονίκη Δεν θέλει και πολύ να γίνει...

Μια μικρή προσωπική ιστορία ή μάλλον δύο μικρές προσωπικές ιστορίες...

Γράφει ο Διονύσης Κατρανίτσας
Θεσσαλονίκη

Δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό, μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι με τον 2 ετών γιό μου , μια στιγμή απροσεξίας και ένα βαθύ σκίσιμο στο μέτωπο χθές το βράδυ μας υποχρέωσε να αναζητήσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εντάξει δεν ήταν τίποτε επείγον, η αιμορραγία είχε ελέχθη ο μικρός Στέφανος με ευχάριστη διάθεση αλλά…..χρειαζόμασταν ένα δύο ράμματα.Τον τελευταίο μήνα δύο φορές βρέθηκα στα εξωτερικά ιατρεία ενός «δημόσιου» νοσοκομείου για έναν τραυματισμό και μια ίωση του παιδιού ενός φίλου και η εμπειρία τραυματική. Κανείς να ελέγξει κατά την είσοδο την κρισιμότητα η μη της κατάστασης, τουλάχιστον 8 ώρες αναμονής και περιστατικά περαιτέρω αδιαφορίας και εκνευρισμού από το προσωπικό.
Πήραμε την μεγάλη απόφαση, θα πάμε σε...
ιδιωτικό νοσοκομείο και ας πληρώσουμε και κάτι επιπλέον. Ένα τηλεφώνημα και μας επιβεβαίωσαν ότι μπορούμε να πάμε στα εξωτερικά τους ιατρεία στο παιδοχειρουργικό. Φυσικά ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά, υποδοχή και ένας έλεγχος από την υπεύθυνη νοσοκόμο και μια ενημέρωση για την μικρή αναμονή επειδή υπήρχαν και άλλα περιστατικά. Σε 15’ ο γιατρός μας καλεί, βλέπει ότι η κατάσταση δεν έχει κάτι το ανησυχητικό και συνομιλεί με τον μικρό. Είναι σαφές ότι αναζητούμε μια μικρή «πολυτέλεια» και γι’αυτό βρεθήκαμε εκεί.Σε 5’ και έπειτα από δύο ράμματα ο Στέφανος , έχει κεραστεί και δύο μπισκότα, εξηγεί στο προσωπικό που κτύπησε και τι ομάδα είναι. Ο γιατρός μας δίνει οδηγίες για την περιποίηση και μας λέει: «άντε στο καλό». Στην ερώτησή μου γιατρέ πρέπει να περάσω από το λογιστήριο ; θα πληρώσω στην γραμματεία ; μου απαντά: «Πατέρα είπα στο καλό!».Δύο τρείς μέρες πριν ο φίλος μου ο Βαγγέλης μεταφέρει τον νεφροπαθή πατέρα του με πνευμονοθώρακα στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και εισάγεται σε κρίσιμη κατάσταση. Του τον παραδίδουν μετά από δύο μέρες σε πιο κρίσιμη κατάσταση αρνούμενοι να του κάνουν αιμοκάθαρση αφού δεν είναι «δικός» τους ασθενής (ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, κάνει αιμοκάθαρση σε άλλο – ιδιωτικό – νοσοκομείο) και μεταφέρεται επειγόντως στο άλλο νοσοκομείο με περαιτέρω επιπλοκές.Ο ισχυρισμός μου : η υγεία προφανώς δεν είναι δωρεάν και εγώ και ο πατέρας του Βαγγέλη το γνωρίζουμε πολύ καλά με όλα αυτά που έχουμε πληρώσει (εγώ πληρώνω 15000€ ετησίως για ασφάλιση και περίθαλψη σε δημόσια ταμεία). Η οικονομική σχέση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να γνωρίζουμε τι πληρώνουμε και τι πρέπει να διπλοπληρώσουμε τελικά. Όταν τελικά αυτή η σχέση είναι διασαφηνισμένη τότε οι αγαθές ανθρώπινες σχέσεις προβάλλουν και κατισχύουν. Όταν η οικονομική σχέση παραμένει θολή και δεν προβάλλουν τις πραγματικές προθέσεις του καθενός τότε οι ανορθολογικές και προβληματικές συμπεριφορές δημιουργούν τα καθημερινά , μικρά ή μεγάλα, εγκλήματα.

9 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΒΡΑΒΕΙΟ OSCAR !...

    TO OSCAR ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ !...
    ..

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?

    http://www.seate.gr/paratakseis/disye/XIOYMOP/2009/26-2-2009.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά στόν γιό σου, καί συγχαρητήρια γιά τήν πρωτοβουλία σου νά μεταφέρεις εδώ τήν περιπέτειά σου....
    Όμως...
    Άν, όπως μάλλον προκύπτει από τό ότι, μετά από ...400 λέξεις ωραία περιγραφή, δέν έννοιωσες τήν ανάγκη νά τολμήσεις νά πάρεις θέση, νά ψελλίσεις μιά τοσοδούλα προτασούλα,
    Τότε, μάλλον είσαι απ' αυτούς τούς δημοκρατικοδήθεν σχιζοφρενείς, πού, άμα σέ ρωτήσουν τήν γνώμη σου γιατί οι Κοπρίτες Νοσοκομειακοί Γιατροί απεργούν 200 μέρες τό έτος, θά ψιθυρίσεις χεσμένος, φοβισμένος, ότι, "Μμμμ..., Δέν θά γίνω εγώ κριτής τών δίκαιων αιτημάτων τών εργαζομένων καί μπλά μπλά μπλά..."
    Εάν είναι έτσι, ούστ καί πολύ σού πάει πού σέ δέχτηκαν επί οκτάωρον στό Νοσοκομείο καί τούς σκόνισες καί τούς καναπέδες ...
    Εάν ΔΕΝ είναι έτσι, σού ζητώ ταπεινά συγνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΣΕΙΡΑ!
    ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΙ" ΣΟΥ!

    ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ 16 ΣΕΠΤ. 2007 ΕΞΩ ΑΠΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ!!
    ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΟΝ
    15ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2008 ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ "ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ"??

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ...ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ...ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΓΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ??

    ΞΥΠΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ!
    ΟΙ "ΠΙΣΤΟΙ" ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ..
    ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΚΟΥΝΙΣΤΟΥΣ" ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!

    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
    ΓΙΩΡΓΟ..."ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΚΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ??

    ΞΥΠΝΑ ΓΙΩΡΓΟ!!

    ΠΑΣΟΚ

    25 Φεβ 2009 5:35:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΟΥ
    ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ
    ΕΜΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η΄ Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ» (SIC) ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ Η΄ ΕΜΕΙΣ Μ…(μπιπ)…ΕΣ

    26-02-2009

    Για μία ακόμη φορά ο «καταλληλότερος» (sic) και τα «παπαγαλάκια» του ανέσυραν από τη ναφθαλίνη το χιλιοειπωμένο, αλλά ποτέ εφαρμοσμένο, «περίφημο» σύνθημα (σεμνά και ταπεινά).

    Μετά από μία ακόμη συνεδρίαση οπερέτα του κυβερνητικού συμβουλίου, μάθαμε ότι ο «καταλληλότερος» (sic), έδωσε «αυστηρή» εντολή (τρομάρα του), στους υπουργούς της «ικανότατης» κυβέρνησή του, να προχωρήσουν σε δραστική μείωση της σπατάλης.

    Μα κύριε Κωστάκη μας αυτά τα ακούσαμε προεκλογικά, εσύ δεν ήσουν που έλεγες από το μπαλκόνι, ότι θα εξοικονομήσεις, άκουσον – άκουσον 10.000.000 € από το σπάταλο κράτος του ΠΑΣΟΚ???

    Αντ΄ αυτού, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε αυτοί που αυξήσατε με γεωμετρική πρόοδο τις άσκοπες δαπάνες, την πενταετία που έχετε την κουτάλα του κρατικού ταμείου στα χέρια σας???

    Μήπως Κωστάκη μας, είσαι ανίκανος και δεν μπορείς να επιβληθείς στα «σαΐνια» σου???

    Τόσο ατίθασα, σπάταλα, άπληστα και ανυπάκουα είναι τα αθεόφοβα???

    Κωστάκη μας, βαρεθήκαμε να ακούμε από τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου για το πόσο δυσαρεστείσαι κάθε φορά, που κάποιος άπληστος μεγαλόσχημος από το κόμμα σου, προκαλεί με τη συμπεριφορά του και τις αρπαχτές.

    Επίσης Κωστάκη μας, οφείλεις να μας εξηγήσεις, πως θα περικόψεις τις ηγεμονικές και συνάμα προκλητικές αμοιβές των golden boys του κομματικού σου συρφετού???

    Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που τους τοποθετήσατε στους δημόσιους οργανισμούς???

    Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που υπογράψατε τα συμβόλαια με τις προκλητικές και συνάμα σκανδαλώδεις αμοιβές τους, που κυμαίνονται από 150.000€ μέχρι 600.000€ το χρόνο, πλέον των πριμ και των έξτρα παροχών???

    Κωστάκη μας, γιατί μας προκαλείς για μία ακόμη φορά???

    Κωστάκη μας, τόσο μ…(μπιπ)…ες μας θεωρείς???

    Ε… όχι Κωστάκη μας, αποκαλύφθηκες πόσο παραμυθατζής είσαι!!!

    Δεν μπορείς να μας παραπλανήσεις πάλι… γιατί απλά σου θυμίζουμε το γνωμικό:

    Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα ή λίγους για μεγάλο, πολλούς όμως και για μεγάλο ποτεεεεέ.

    «Καταλληλότερε» (sic) εσύ και τα «σαΐνια» σου είστε επικίνδυνοι ρεεεεεεεεεεεεεε!!!

    «Καταλληλότερε» (sic), το μόνο που σου απέμεινε να κάνετε… είναι να «αποδράσετε» από τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο εσύ, όσο και το κομματοσκυλολόϊ σου.

    Εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων υπάρχουν πολλές… αν δεν τις ξέρεις, βάλε τον Παυλόπουλο, τον Μαρκογιαννάκη ή τον Δενδια να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τον Παλαιοκώστα!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!!

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.000 ευρω το χρονο σε μια ιδιωτικη ασφαλεια και καθαρισες...
    ετσι κι αλλιως θα τα δωσεις σε φακελακι αν ποτε τυχει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ SWELL.
    ΣΕ ΑΦΑΓΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΛΙ.
    Ε.. ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ,ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.ΣΕ ΜΙΑ ΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ,ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ,ΚΑΙ Η ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.ΧΛΙΔΗ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ....ΛΥΠΗΤΕΡΗ 1300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΘΩΝ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ,ΟΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση