GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάποιος να μας φυλάει...

. Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ . Παρουσιάστηκαν από το αρχηγείο της Αστυνομίας τα στοιχεία της εγκληματικότητας για το έτος 2008. Όμως, τόσο η ασ...

.
.
Παρουσιάστηκαν από το αρχηγείο της Αστυνομίας τα στοιχεία της εγκληματικότητας για το έτος 2008. Όμως, τόσο η αστυνομία όσο και το υπουργείο Εσωτερικών με όσα ανακοίνωσαν, δείχνουν ότι αρνούνται να πουν την αλήθεια στους Έλληνες ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το έγκλημα στη χώρα μας παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.Όπως διαπιστώνει κανείς, ενώ μέχρι πέρυσι τα στοιχεία δίνονταν στη δημοσιότητα σε απόλυτους αριθμούς ανά αδίκημα, για το έτος 2008 έγινε με διαφορετικό τρόπο.
Η δικαιολογία είναι η γνωστή που χρησιμοποιούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις όταν...
θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ρίχνουν ένα, «έτσι ορίζουν οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν. Δίνουν λοιπόν τους αριθμούς των αδικημάτων ανά 100.000 κατοίκους, λες και δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν έναν πολλαπλασιασμό και να βρουν τα πραγματικά και συγκρίσιμα στοιχεία.
Έτσι, νομίζουν οι φωστήρες ότι θα δυσκολέψουν τη σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, ώστε να μη φανεί η αλματώδης αύξηση του αριθμού των αδικημάτων που απασχολούν τον μέσο Έλληνα πολίτη, όπως οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι ληστείες, οι ανθρωποκτονίες και οι κλοπές τροχοφόρων.
Παρ’ όλα αυτά όμως, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 16,65% το 2008, οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 15,95% και οι κλοπές τροχοφόρων κατά 4,59%. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, «ο αριθμός των κλοπών - διαρρήξεων το 2008 έφτασε τις 67.799. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κλοπών και διαρρήξεων που έχουν γίνει στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, αν εξαιρεθεί το έτος 1997 όπου ο αριθμός των διαρρήξεων ήταν στα ίδια με πέρσι επίπεδα. Ομως από το 1997 ο αριθμός των αδικημάτων αυτής της φύσεως άρχισε σταδιακά να μειώνεται, ώσπου ξανάρχισε να παίρνει την ανηφόρα τα τελευταία χρόνια. Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, αρκούν δυο απλές διαιρέσεις.
Το έτος που πέρασε γίνονταν κατά μέσο όρο 186 διαρρήξεις την ημέρα σε ολόκληρη την επικράτεια και περίπου οχτώ διαρρήξεις κάθε μία ώρα».Ακόμη, η πλειονότητα των κλοπών αφορά διαρρήξεις οικιών (17.953 ή ποσοστό 23,60%) και αφαίρεση αντικειμένων από ΙΧ αυτοκίνητα (19.035 ή ποσοστό 25,54%). Οι ληστείες έσπασαν όλα τα ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών και ανήλθαν συνολικά σε 3.293. (σ.σ.: ο αριθμός των ληστειών δεν ανακοινώθηκε, προκύπτει όμως από το ποσοστό της ανόδου που ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.). Τη χρονιά που πέρασε γίνονταν κατά μέσο όρο εννέα ληστείες ημερησίως, ή 30,03 ληστείες ανά 100.000 κατοίκους. Από τις ληστείες αυτές οι 719 (ποσοστό 21,75%) αφορούν σε αφαίρεση μικροποσών και κινητών τηλεφώνων. Ανήκουν δηλαδή στην κατηγορία των μικροεγκλημάτων του δρόμου. Ενώ οι υπόλοιπες ληστείες σημείωσαν σημαντική άνοδο, οι ληστείες τραπεζών μειώθηκαν το 2008 κατά 10,58% σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (από 293 μειώθηκαν σε 262).Οι κλοπές τροχοφόρων το 2008 ήταν σε 23.549 (σύμφωνα με το ποσοστό ανόδου που ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.), που επίσης είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κλοπών των τελευταίων δεκαετιών. Με βάση τον αριθμό αυτό προκύπτει ότι κάθε μέρα γίνονται κατά μέσο όρο 64,5 κλοπές τροχοφόρων και κάθε ώρα 2,68. Από τις κλοπές των τροχοφόρων η πλειονότητα αφορά κλοπές μοτοσικλετών-μοτοποδηλάτων (ποσοστό 56,4%). Οι ανθρωποκτονίες ήταν 1,27 ανά 100.000 κατοίκους ή 142, αν γίνει η αναγωγή σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας.Το ποσοστό εξιχνίασης στις κλοπές τροχοφόρων ήταν σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 43.05% έναντι 40.92% το 2007, στις κλοπές - διαρρήξεις το ποσοστό εξιχνίασης έφτασε το 17,17% από 16,45% τον προηγούμενο χρόνο, ενώ οι εξιχνιάσεις στις ληστείες μειώθηκαν στο 29,91% από 34,06% το 2007. Αυξήθηκαν επίσης οι συλλήψεις και έφτασαν τις 94.804 το 2008 έναντι 68.019 που ήταν τον περασμένο χρόνο. Έγιναν επίσης 146.337 συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ το 2007 οι συλλήψεις ήταν 112.364. Το 2008 συνελήφθησαν ακόμα 2.211 διακινητές λαθρομεταναστών, από 1.421 που ήταν τον προηγούμενο χρόνο.
Διαβάζοντας όλα αυτά ο πολίτης αναρωτιέται. Θα βρεθεί τελικά κάποιος να μας φυλάει;

7 σχόλια

  1. Τι να σου κάνει η αστυνομία ? όταν η δικαιοσύνη δεν κάνει τίποτα , πιάνουν τον ληστή και σε πέντε μήνες είναι ελεύθερος , 2000000 μετανάστες έχουν βγει στους δρόμους και κλέβουν , ληστεύουν , σπάνε αμάξια κλπ πόσους να πιάσουν και που να τους πάνε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ:


    Εντάξει, μας το εξήγησες. Για ρίξε και τις υπόλποιες εξηγήσεις τώρα, πχ εξέγερση Δεκεμβρίου, καπιταλιστική κρίση, ξερω γω γκόλντεν μπόυς ή σκάνδαλο βόνταφον.
    Αμα δεν ξεκινήσεις είσαι ένας αντίστοιχος σκύλος σαν τα πασοκόσκυλα.

    Κουρκουτομπίζελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρκουτομπίζελος

    19 Φεβ 2009 12:06:00 πμ
    ==
    Ω! σορυ..
    Δηλαδη .."εμπεδωσες" τι εστι
    "σκανδαλο Βατοπεδιου"??
    Λαμπρα!

    πχ εξέγερση Δεκεμβρίου,
    ==
    What?
    Εννοεις την ..εξεγερση των ΣΥΝ-ριζιωτων??
    Που με αρχηγο το "τσιουπρα" νομιζουν οτι η Ελλαδα το μονο προβλημα που εχει ειναι οι .."καταληψεις"??
    Δεν εχει μπουγατσα σημερα .."καταληψη"??

    Εκτος αν εννοεις το Δεκεμβριο του 1944,οπου ο "λαος" εξεγερθηκε και ο γερο-παπατζης ,αμολυσε την μπατσαρια και τους εξολοθρεψε.
    150 νεκροι και 700 τραυματιες ,(πολλοι απο τους οποιους δεν επεζησαν)..


    καπιταλιστική κρίση,
    ==
    Κριση υπαρχει.
    Δεν ξερω γιατι πρεπει να ονομασθει "καπιταλιστικη",που προφανως "εχει υπονοουμενα"..
    Και δηλαδη η "κομμουνιστικη κριση" δεν σου λεει τιποτα??
    ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΣΣΔ διαλυθηκε,"ηγετες" οπως το "ινδαλμα" του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου το "τσαουσεσκου" εκτελεστηκε με συνοπτικες διαδικασιες,ο ετερος "αδελφος" του ελληνοπολωνου μινεικο ο χονεκεν της (πρωην) Α.Γερμανιας πηγε φυλακη,ο .."αξεχαστος" μαυρος -σκυλαραπας της Τανζανιας νυερερε,πηγε φυλακη κλπ κλπ
    Τι παει να πει "καπιταλιστικη κριση"??


    ξερω γω γκόλντεν μπόυς
    ==
    Το "golden boys",αρεσε σαν εκφραση στα "αλητες ρουφιναοι δημοσιοκαφροι" και εγινε πρωτοσελιδο..
    Ηταν .."ρηση" του γνωστου μπαχαλου πολυδωρας (με τονομα!),αλλα τελικα δεν λεει και τιποτα.
    Φροντισε να "απο-εξαρτοποιηθεις" απο τετοιες .."ναρκωτικες" ουσιες..
    Κοιτα την ουσια και οχι τα στημενα "κλισε"..

    Αντιληπτον??


    ή σκάνδαλο βόνταφον.
    ==
    ΕΔΩ προκειται για εξαρση της πασοκοσκυλαιικης αλητειας..
    Καποιοι "πασοκοσκυλα" η πληρωμενοι κακοποιοι,"εντολοδοχοι" δημιουργουν ενα
    λογισμικο" με το οποιο υποκλεπτουν συνομιλιες τηλεφωνικες και του πρωθυπουργου ακομα!!!
    Ειναι ηλεκτρονικο εγκλημα ..
    Θαπρεπε ΚΑΠΟΙΟΙ να οδηγηθουν στην κρεμαλα.
    Αλλα ΠΟΙΟΙ???
    Το εγκλημα εχει πολλες εκφανσεις..
    Δεν ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ να προβλεφθει..
    Ουτε ειναι δυνατον να αποτραπει..

    Somewhat,somehow ,something you learned this morning..
    Agree??


    Γιατι οι εγκληματιες εχουν το ελευθερο να σκαρφιζονται τα παντα...


    Αμα δεν ξεκινήσεις είσαι ένας αντίστοιχος σκύλος σαν τα πασοκόσκυλα.
    ==
    Οχι με προσβαλλεις.
    Νομιζω οτι δεν ειμαι σκυλος,και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ πασοκοσκυλο.
    (Η χειροτερη ρατσα σκυλου)..

    Am i clear??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ
    Όταν ένας πολίτης πέφτει θύμα μικροληστείας στο δρόμο και πάει στο αστυνομικό τμήμα να το καταγγείλει, εκεί οι αστυνομικοί τον πείθουν να το δηλώσει ως απώλεια. Έτσι στα στατιστικά στοιχεία στο τέλος του έτους δεν φαίνεται το πραγματικό μέγεθος της εγκληματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιπασοκόσκυλε πρέπει να είσαι και πολύ ψαγμένος. Μόνο που όλα τα βλέπεις από το πρίσμα του δεξιού ή εστω του φιλελεύθερου, μια "ιδεολογία" που όχι μόνο έχει αποτύχει, αλλά κυριολεκτικά έχει καταλήξει να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα.
    Είναι προφανές ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να κάτσεις να ξαναπάρεις τα πράγματα από την αρχή, γιατί έτσι θα πρέπει να παραδεχτείς ότι η πολιτική σου άποψη ως τώρα ήταν μονολιθική και παρωπιδική.
    Έχε λοιπον υπ όψη σου ότι οι παραπάνω "αναλύσεις/εξηγήσεις" σου είναι απλές προσωπικές απόψεις, και μην προσπαθεις να τις περάσεις ωσάν ψαγμένες και ξεκαθαρισμένες πολιτικές ερμηνείες.
    Τα πασοκόσκυλα, τα νεοδημοκρατόσκυλα, τα ΚΚΕόσκυλα και τα ΣΥΝόσκυλα, τα ΛΑΟΣκυλα και όλα τα συναφή, σκυλιά είναι και σκυλιά παραμένουν, που απλά περιμένουν να φάνε κανένα κοκκαλάκι από τους δικούς τους που όχι κυβερνάνε, απλά διαλύουν και αποσυνθέτουν έναν τόπο που δεν αντέχει πολύ ακόμη.
    Και πούσαι, ο Δεκέμβρης που πέρασε δεν ηταν τίποτα μπροστά σε αυτό που έρχεται. Το να προσπαθεις να ερμηνεύσεις εκείνη την οργή που ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει με μια τυφλή υπακοή στις προσταγες των πατρονων του συριζα, ειναι απλά μπανταλομάρα, και δεν έχει καμια σχέση με την πραγματικότητα.
    Αντε γεια τώρα και καλά γεράματα.

    Αντιρρησίας Υποσυνείδητου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιρρησίας Υποσυνείδητου

    19 Φεβ 2009 3:50:00 μμ

    ==
    Καλα.
    Εκ στοματος κορακου κρα..

    Και εκ στοματος σκυλου γαβ γαβ..

    Εξ υμετερου στοματος ..μαλακιες.
    Ο ανθρωπος ειναι ευγενες ζωον,ΜΙΛΑΕΙ, τοχει η ομοταξια του.
    Αν ησουν πιθηκος τα ιδια θα ελεγες,μονο που θα τα γαυγιζες.
    Θα σε καταλαβαινανε οι ομοιοι σου πιθηκοι..
    Σαμπως τωρα,ποιοι σε καταλαβαινουν νομιζεις??
    Ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτοί που θα σας τρώνε όταν έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση