GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο καρναβάλι της Πάτρας...

Παπάς ντύθηκε Αγιατολάχ... Μια ολοκληρωμένη ανάλυση για την πλάγια αξίωση του Εφραίμ να μην γίνει αντικείμενο σάτιρας Γράφει ο Πατρινός . Τη...

Παπάς ντύθηκε Αγιατολάχ...

Μια ολοκληρωμένη ανάλυση για την πλάγια αξίωση του Εφραίμ να μην γίνει αντικείμενο σάτιρας

Γράφει ο Πατρινός
.
Την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύλλογος «Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός» και αφορούσε το άρμα του μοναχού Εφραίμ που θα παρελάσει στο καρναβάλι της Πάτρας. Η αίτηση απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους αφού στρεφόταν κατά του Δήμου Πατρέων, ενώ φορέας υλοποίησης και διαχείρισης των καρναβαλικών δράσεων είναι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας. Λόγω της απόρριψης της αίτησης για τυπικούς λόγους το δικαστήριο δεν είχε την ευκαιρία να εξετάσει την ουσία του θέματος και αποφανθεί επί των ισχυρισμών των μελών του συλλόγου. Για το λόγο αυτό θα επιχειρήσουμε μια...
εξέταση του αιτήματος και των ουσιαστικών ισχυρισμών των μελών του συλλόγου.
1) Τα μέλη του συλλόγου ζήτησαν να μην παρελάσει το άρμα με τον Εφραίμ. Το αίτημα αυτό και χωρίς να εξετάσουμε του ουσιαστικούς ισχυρισμούς τους είναι απαράδεκτο. Το δημιούργημα αυτό εντάσσεται στην αφηρημένη έννοια της τέχνης. Η τέχνη και τα προϊόντα αυτής προστατεύονται από ρητή διάταξη του συντάγματος. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 εδ. 1 του Συντάγματος «η τέχνη είναι ελεύθερη, η δε ανάπτυξη και προαγωγή αυτής αποτελεί υποχρέωση του κράτους». Τέχνη κατά την έννοια της διατάξεως αυτής, είναι κάθε δημιουργική έκφραση της ανθρώπινης φαντασίας. Το άρθρο 16 παρ. 1 δεν υπάγει την ελευθερία της τέχνης σε κανενός είδους περιορισμούς. Αυτό εν προκειμένω σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν ούτε προληπτικά, ούτε κατασταλτικά μέσα που να περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της τέχνης. Το αίτημα να μην παρελάσει το άρμα συνιστά προληπτικό μέτρο, δια ροπάλου απαγορευμένο από το σύνταγμα. Όποιος προσβάλλεται από ένα έργο τέχνης και υπό αυστηρές προϋπόθεσης, μπορεί να απαιτήσει μόνο χρηματική ή άλλου είδους ικανοποίηση όπως δημοσίευμα σε εφημερίδα.
2) Τα μέλη του συλλόγου ζήτησαν την απόσυρση του άρματος και χρηματική ικανοποίηση 10.000.000ευρώ διότι προσβάλλεται η προσωπικότητα του Εφραίμ από αυτό. Το αίτημα αυτό είναι επίσης απαράδεκτο και ο ισχυρισμός επίσης. Το δικαίωμα στην προσωπικότητα είναι προσωποπαγές και δεν είναι δεκτικό αντιπροσώπευσης. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο προσβληθείς μπορεί να επικαλεστεί προσβολή της προσωπικότητας του. Μόνο ο Εφραίμ εν προκειμένω, μπορεί να επικαλεστεί αυτόν τον λόγο – εάν παραπέρα θα γίνει δεκτός ή όχι είναι άλλη συζήτηση. Εάν επικρατήσει η λογική των ιερέων ο καθένας θα στρέφεται κατά του οποιουδήποτε για κάτι που είπε σε έναν τρίτο, π.χ. με βρίζει κάποιος για το μέγεθος της μύτης μου και ένας τρίτος που το μαθαίνει στην Αλεξανδρούπολη, στρέφεται κατά αυτού που με έβρισε, και ζητά για τον εαυτό του χρηματική ικανοποίηση. Από το συγκεκριμένο αίτημα καταλαβαίνει κανείς το εν γένει σκεπτικό των μελών του συλλόγου.
3) Τα μέλη του συλλόγου ζήτησαν την απόσυρση του άρματος και χρηματική ικανοποίηση 10.000.000ευρώ διότι στο άρμα ο Εφραίμ αναπαρίσταται με ράσα και είναι ιερέας. Για το λόγο αυτό, αφού και αυτοί είναι ρασοφόροι και ιερείς, προσβάλλεται η προσωπικότητάς τους. Το αίτημα αυτό είναι επίσης απαράδεκτο και ο ισχυρισμός επίσης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κατ’ αντικειμενική κρίση ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα των ιερέων από ένα άρμα που αναπαριστά έναν άλλο ιερέα και όχι αυτούς τους ίδιους. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κατ’ αντικειμενική κρίση ότι επιφέρει προσβολή της προσωπικότητας ένα προϊόν τέχνης, που κινείται στο χώρο του παράδοξου της αλληγορίας και της φαντασίας, ώστε να μην εκλαμβάνεται τοις μετρητοίς και να θεωρείται ότι αποβλέπει σε προσβολή της προσωπικότητας, ενός προσώπου που το ίδιο δεν αναπαρίσταται σε αυτό, με μόνο κριτήριο ότι ακολουθούν τον ίδιο ενδυματολογικό κώδικα και ασκούν το ίδιο λειτούργημα (επάγγελμα ή λειτούργημα;). Εάν αυτό το σκεπτικό γίνει δεκτό τότε κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ της απολύτου απαγορεύσεως του δικαιώματος της έκφρασης εν γένει. Έτσι ένας οποιοσδήποτε δημοσιογράφος θα απαιτήσει την απόσυρση ή χρηματική ικανοποίηση για τη μη απόσυρση επειδή θα παρελάσει και άρμα με τον Αυτιά. Ένας πολιτικός θα μπορούσε να ζητήσει το ίδιο γιατί θα παρελάσει και ο Ρουσόπουλος ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της οποιασδήποτε χώρας επίσης το ίδιο γιατί θα παρελάσει και άρμα Αντώναρος ή ο δήμαρχος οποιασδήποτε πόλης, αφού θα παρελάσει άρμα με τον Φούρα, τον δήμαρχο Πατρέων. Η λογική αυτή εκτός της περίπτωσης του καρναβαλιού θα μπορούσε να επεκταθεί και αλλού. Έτσι ένα μέλος μια κοινωνικής ομάδας να ζητά περιοριστικά της έκφρασης μέτρα, κατά κάποιου καλλιτέχνη ή του οποιουδήποτε ασκεί κριτική σε ένα οποιοδήποτε μέλος της κοινωνικής ομάδας που ανήκει και αυτός, και αυτός ο ισχυρισμός είναι επιεικώς παράλογος.
Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι μπορούν να προστεθούν όπως για την ανοχή που πρέπει να δείχνουν τα δημόσια πρόσωπα στην κριτική, ή για το δικαίωμα του καλλιτέχνη στην ελεύθερη καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία, όπως και ότι φορείς της ελευθερίας της τέχνης, είναι όχι μόνον οι καλλιτεχνικοί δημιουργοί αλλά και τα πρόσωπα που απολαμβάνουν (ή εμποδίζονται να απολαύσουν) ένα έργο τέχνης, δηλαδή το κοινό τους (ακροατές, θεατές, αναγνώστες, αγοραστές συμμετέχοντες στο καρναβάλι κ.ο.κ.) και συνεπώς το επικαλούμενο δικαίωμα προσωπικότητας των μελών του συλλόγου συγκρούεται και μ’ αυτό των λοιπών πολιτών - στην ελεύθερη απόλαυση των προϊόντων τέχνης του καρναβαλικού εργαστηρίου - που κατοχυρώνεται συνταγματικά επίσης ως εκδήλωση και αυτό της προσωπικότητας, σε μια δε δημοκρατική κοινωνία, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα ως προς τη νομική έκφανσή της η ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτρεπτό να επιβάλλεται στους άλλους τι πρέπει να δουν που να συμμετάσχουν ή όχι. Επίσης η δικαιολογία ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι χριστιανοί ορθόδοξοι οπότε πρέπει να μην προβάλλουμε κάτι που θα τους ενοχλήσει δεν ευσταθεί διότι το κράτος μας λειτουργεί με το σύνταγμα και όχι με το ευαγγέλιο.

10 σχόλια

  1. Η΄ Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ» (SIC) ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ Η΄ ΕΜΕΙΣ Μ…(μπιπ)…ΕΣ

    26-02-2009

    Για μία ακόμη φορά ο «καταλληλότερος» (sic) και τα «παπαγαλάκια» του ανέσυραν από τη ναφθαλίνη το χιλιοειπωμένο, αλλά ποτέ εφαρμοσμένο, «περίφημο» σύνθημα (σεμνά και ταπεινά).

    Μετά από μία ακόμη συνεδρίαση οπερέτα του κυβερνητικού συμβουλίου, μάθαμε ότι ο «καταλληλότερος» (sic), έδωσε «αυστηρή» εντολή (τρομάρα του), στους υπουργούς της «ικανότατης» κυβέρνησή του, να προχωρήσουν σε δραστική μείωση της σπατάλης.

    Μα κύριε Κωστάκη μας αυτά τα ακούσαμε προεκλογικά, εσύ δεν ήσουν που έλεγες από το μπαλκόνι, ότι θα εξοικονομήσεις, άκουσον – άκουσον 10.000.000 € από το σπάταλο κράτος του ΠΑΣΟΚ???

    Αντ΄ αυτού, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε αυτοί που αυξήσατε με γεωμετρική πρόοδο τις άσκοπες δαπάνες, την πενταετία που έχετε την κουτάλα του κρατικού ταμείου στα χέρια σας???

    Μήπως Κωστάκη μας, είσαι ανίκανος και δεν μπορείς να επιβληθείς στα «σαΐνια» σου???

    Τόσο ατίθασα, σπάταλα, άπληστα και ανυπάκουα είναι τα αθεόφοβα???

    Κωστάκη μας, βαρεθήκαμε να ακούμε από τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου για το πόσο δυσαρεστείσαι κάθε φορά, που κάποιος άπληστος μεγαλόσχημος από το κόμμα σου, προκαλεί με τη συμπεριφορά του και τις αρπαχτές.

    Επίσης Κωστάκη μας, οφείλεις να μας εξηγήσεις, πως θα περικόψεις τις ηγεμονικές και συνάμα προκλητικές αμοιβές των golden boys του κομματικού σου συρφετού???

    Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που τους τοποθετήσατε στους δημόσιους οργανισμούς???

    Κωστάκη μας, εσύ και τα «σαΐνια» σου δεν είστε που υπογράψατε τα συμβόλαια με τις προκλητικές και συνάμα σκανδαλώδεις αμοιβές τους, που κυμαίνονται από 150.000€ μέχρι 600.000€ το χρόνο, πλέον των πριμ και των έξτρα παροχών???

    Κωστάκη μας, γιατί μας προκαλείς για μία ακόμη φορά???

    Κωστάκη μας, τόσο μ…(μπιπ)…ες μας θεωρείς???

    Ε… όχι Κωστάκη μας, αποκαλύφθηκες πόσο παραμυθατζής είσαι!!!

    Δεν μπορείς να μας παραπλανήσεις πάλι… γιατί απλά σου θυμίζουμε το γνωμικό:

    Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα ή λίγους για μεγάλο, πολλούς όμως και για μεγάλο ποτεεεεέ.

    «Καταλληλότερε» (sic) εσύ και τα «σαΐνια» σου είστε επικίνδυνοι ρεεεεεεεεεεεεεε!!!

    «Καταλληλότερε» (sic), το μόνο που σου απέμεινε να κάνετε… είναι να «αποδράσετε» από τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο εσύ, όσο και το κομματοσκυλολόϊ σου.

    Εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων υπάρχουν πολλές… αν δεν τις ξέρεις, βάλε τον Παυλόπουλο, τον Μαρκογιαννάκη ή τον Δενδια να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τον Παλαιοκώστα!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!! ΧΑ!!!

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός Πατρινέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙ.. ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΕ. ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
    ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ. ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΑΧΑ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ. ΒΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...







    Κατετέθη επίσημο αίτημα απόσυρσης τού άρματος καί από τίς 20 Μονές τού Αγίου Όρους !

    Όμως ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, καί οί καπεταναίοι μας τής Δημαρχίας, τό αψηφούν...

    Διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το θέμα της απεικόνισης του πρώην ηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπεδίου κ. Εφραίμ σε καρναβαλικό άρμα, καθώς στα χέρια του Δημάρχου της Πάτρας έφτασε την Παρασκευή επιστολή από τους αντιπροσώπους και προϊσταμένους 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, οι οποίοι διατυπώνουν αίτημα απόσυρσης του συγκεκριμένου άρματος.

    ------------------
    Ο κύβος ερίφθη !

    Η απόφαση τού "ειδικού δικαστηρίου" σεβαστή καθ΄ όλα, αλλά όχι αποφασιστική για το υπό συζήτηση θέμα.

    Μέ δυό λόγια, λάθος πόρτα κτυπήσανε οί διαμαρτυρόμενοι γιατί αντί νά τά βάλουνε μέ την ΔΕΠΑΠ πού είναι η θυγατέρα τού Δήμου, τά βάλανε μέ τόν πατέρα της, τουτέστιν τόν ίδιο τόν Δήμο Πάτρας...

    Τό γενικό συμπέρασμα όμως πού βγαίνει είναι άλλο, καί είναι η έλλειψη συμπαράστασης τόσο στόν σύλλογο "Άγιος Μάρκος Ευγενικός" όσο καί στόν Αρχιμανδρίτη πού είχαν τό θάρρος, νά πούνε ένα ΟΧΙ στήν κατρακύλα αυτής τής πολιτείας πού υπό τό πρόσχημα τών πολιτιστικών εκδηλώσεων περνάει γιά πρώτη φορά τώρα τήν σάτιρα καί στόν θρησκευτικό χώρο, μέ ότι αυτό συνεπάγεται στήν κρίση τών θεσμών...

    Μπράβο τους λοιπόν, πού είχαν τήν τόλμη νά φθάσουνε μέχρι καί τά Δικαστήρια γιά τά πιστεύω τους !

    Οί άλλοι όμως, πού πάνε στίς Εκκλησίες πού ήσαν; Καί πού κρυβόσαντε;


    Μήπως συμφωνούν μέ την διαπόμπευση τού μοναχικού ράσου "ανά τάς οδούς καί τάς ρύμας" τής πόλεως; ή τούς είναι εντελώς αδιάφορο;

    Καί κάτι ακόμη, πού φανερώνει τήν σύγχιση θεσμών καί προσώπων πού υπάρχει...

    Ακούσαμε λοιπόν πολλά, κι΄ ανάμεσά τους τήν ένσταση ότι "πάντοτε κάναμε πολιτική σάτιρα ακόμη καί σε σημαίνοντα κυβερνητικά πρόσωπα καί ουδείς ποτέ διενοήθη νά μάς πάει στά Δικαστήρια ! "

    Μά, ώ ανόητοι Γαλάτες !

    Άλλο είναι η σάτιρα πολιτικών προσώπων πού δέν έχουν επάνω τους μόνιμο "σχήμα - σύμβολο" μιά καί αυτή τήν 4ετία είναι τήν άλλη δέν είναι, καί άλλο η σάτιρα θρησκευτικών προσώπων πού φέρουν μόνιμο "σχήμα-σύμβολο" καί πού έχουν πνευματική σύνδεση καί εξάρτηση με τον λαό...

    Άλλο τό ένα λοιπόν, κι΄ άλλο τό άλλο...

    ======================

    2009 -- Άγιο Όρος, Μονή Εσφιγμένου...

    Κάπου 104 πάμπτωχοι μοναχοί, γεροντάκια ώς επί τό πλείστον, αποκλεισμένοι από γή καί θάλασσα από Λιμενικό καί Αστυνομία, μή έχοντας τροφές, γιατρούς καί φάρμακα, αλλά καί καύσιμα γιά το φοβερό κρύο τού χειμώνα, αρνούμενοι τίς επιχορηγήσεις καί τίς δωρεές τής ΕΕ, αλλά καί αρνούμενοι γιά πνευματικούς λόγους τήν μνημόνευση τού Πατριάρχη, ιδεολόγοι στόν αγώνα τους αλλά φορώντας τό ίδιο ράσο μέ τον Εφραίμ, θά χλευασθούν καί αυτοί μέσα από μία ανεπίτρεπτη εδώ κάτω, άθλια γενίκευση...

    Όλοι αυτοί όμως, καί ακόμη άλλοι περισσότεροι πάνω στό Άγιο Όρος, δέν είναι μπίζνεσμαν καί επιχειρηματίες, δέν είναι άνθρωποι τής πολιτικής διαπλοκής καί τών συναλλαγών, δέν είναι ο Εφραίμ πού εσείς βρήκατε για να κάνετε χάζι...

    Θά πληρώσουν όμως κι΄ αυτοί χλευασμό καί υπονοούμενα από τήν άστοχη γενική διαπόμπευση...

    Νομίζετε τώρα λοιπόν, ότι σάς τιμά όλη αυτή η κατάσταση;

    Τά χάχανα τού κόσμου κύριε Δήμαρχε, κι΄ εσύ τού δήθεν "Πολιτισμού" Αντιδήμαρχε, θά φθάσουν καί σ΄ αυτούς εκεί πάνω, μέσα στό κρύο πού θα τουρτουρίζουν τον χειμώνα, όταν εμείς θά γελάμε εδώ, γλεντοκοπώντας γιά τήν "επιτυχία" μας...

    Όμως...

    Πίσω από τήν φαεινή ιδέα γελοιοποιήσεως τού Εφραίμ, κρύβεται καί ο ζητούμενος διασυρμός πολιτικών τής Κυβέρνησης, εμπλεκομένων στό σκάνδαλο...

    Τό Άγιο Όρος όμως καί οί μοναχοί του, πού καταχρηστικώς στό σύνολό τους θά χλευασθούν ( από παρελάσεις τέτοιων αρμάτων), δέν χρωστά τίποτα γιά τά λάθη κάποιων προσώπων...

    Άν όμως, καί παρά τίς επίσημες διαμαρτυρίες τής Ιεράς Επιστασίας τού Αγίου Όρους οί τοπικοί πασάδες τού "πολιτισμού καί τής προόδου" επιμένουν να παρελάσει οπωσδήποτε " τό άρμα τού Εφραίμ ", τότε πολύ φοβόμαστε μήπως πηγαίνουμε γυρεύοντας κι΄ αντί γιά χάχανα εισπράξουμε τίποτα αιφνίδια κλάμματα καί "ο νοών νοείτω..."...

    Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε, καί Αντιδήμαρχοι επίσης, τό καλοκαίρι πού μάς έρχεται, όπως καί κάθε χρονιά συνηθίζεται νά κάνετε, Θεού θέλοντος καί εάν ζούμε, θά φορέστε τά αθλητικά σας υποδήματα Nike ή ότι άλλο διαθέτει η πλούσια γκαρνταρόμπα σας, θά πάρτε τό καπελάκι σας, καί μ΄ ένα σακίδιο στόν ώμο θά ανηφορίσετε γιά τό Άγιο Όρος...

    Αυτό τό Όρος καί τούς μοναχούς πού στό σύνολόν του καί αδίκως εφέτος θά γελοιοποιήσετε !

    Γιατί μπορεί ο Εφραίμ να μή αντιπροσωπεύει όλο το Άγιο Όρος, αλλά τό Άγιο Όρος καί οί κληρικοί ιδιαίτερα, έχουνε τό ίδιο ράσο με τον Εφραίμ, πράγμα πού η συνείδηση τών απλών δέν θα το διαχωρίσει...

    Θά πάρει η μπάλα χαχάνων κάθε παπά, κάθε μοναχό, καί κάθε διάκο...

    Θά πάρει η μπάλα ακόμη καί τόν παπά τής ενορίας σου σεβαστέ μου κύριε Δήμαρχε, κι΄ αυτό ακόμη τό γεροντάκι πού θα φέρεις μεθαύριο γιά να κάνει Αγιασμό στό σπίτι σου, ή πού θά πάς στήν Εκκλησία καί θα πάρεις αντίδωρο από το χέρι του...

    Διερωτήσου τώρα λοιπόν, τί σού φταίνε όλοι αυτοί σέ όλο αυτό το πανηγύρι;

    Καί εάν είναι ηθικό τό να κάνουν κάποιοι πολιτική κερδίσματος πόντων επάνω σε τέτοια "θύματα", ότι "ντέ , καί καλά βγάλαμε πολύ γέλιο επί θητείας καί Δημαρχείας μας..."

    Άν βρείτε λοιπόν τίποτα πόρτες κλειστές πηγαίνοντας πρός το Άγιο Όρος το καλοκαίρι, μή απορήσετε...

    Θά τίς έχετε κλείσει μόνοι σας, ώς πρόσωπα ανεπιθύμητα καί θα έχετε δυσφημισθεί έως περάτων γής ( εάν αυτό σάς ενδιαφέρει...)

    Θά είστε persona non grata , απαγορευμένης τής εισόδου σέ έναν χώρο πού επιμελώς καί αφρόνως φροντίσατε να διαπομπεύσετε...

    Καί θα γυρίσετε μέ τα παπουτσάκια καί τό σακίδιό σας να επισκεφθείτε "άλλα μέρη κι΄ άλλη γή " εκεί πού αληθινά αναγνωρίζουν τήν " μεγάλη προσφορά σας στόν πολιτισμό καί τήν πρόοδο"

    ---------------

    http://patrablog.blogspot.com

    Patrablog-- άς διορθώσουμε αυτή την πολιτεία….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΩΣ ΦΙΛΟΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΗ. ΑΜ ΔΕ! ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ "ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΣΤΩΝ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΑΝΟΙΞΕΙ" ΠΑΡΑΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ.ΥΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟΦΑΣΚΕΛΩΘΗΚΑ.ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΒΑΣΑΝΑ,ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ;ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ.Η ΩΡΑ ΗΤΑΝ 2,30 ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.ΣΕΡΦΑΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ.ΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΣΤΙΚΣ ΑΓΡΥΠΝΗΕΣ.ΟΧΙ ΔΕ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ.ΓΥΡΕΥΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΑΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατρινός
    είσαι γ.μάτος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΤΡΙΝΕ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΓΕΛΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΡΑΣΟ. ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟς ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ. ΑΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ ΚΑΝΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΤΟ ΜΩΑΜΕΘ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.ΠΟΣΑ ΠΥΡΑΥΛΑΚΙΑ , ΠΟΣΕΣ ΒΟΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΑΚΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ. ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ (ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΧΙ, ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ) ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ.
    ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥ.
    ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΟΙΚΤΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η θρησκεία είναι το μεγαλύτερο κακό όλων των εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. RE PAIDIA DEN KATALABENETE OTI OI KOLOKALOGEROI KLP EXOYN OPADOYS .
    AGAPOYN TON KOPANO TON EFREM PO EXEI KSEFTILISEI TO RASO KAI AYTOI AKOMA .
    TON XABATOYOI ANTHROPOI FORANE PAROPIDES.

    TIS EBGALAN APO TA ALOGA DEN TO MATHATE ??

    TIS FORANE OLOI AYTOI POY ENAI ENANTION TOY KOLAPAPA ARXIKLEFTH EFREM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση