GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κυβερνητική πλαστογραφία...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . Πραγματικό σκάνδαλο η αλλοίωση του Προεδρικού Διατάγματος. Καταδικάζει τα οικοσυστήματα...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
.
Πραγματικό σκάνδαλο η αλλοίωση του Προεδρικού Διατάγματος. Καταδικάζει τα οικοσυστήματα η κυβέρνηση. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Χατζηγάκης και Κιλτίδης. Βοηθούν αλιευτικές επιχειρήσεις να πλουτίσουν κι άλλο, οδηγώντας σε εξαθλίωση τους παράκτιους ψαράδες...

.
Από την Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας
.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Ακόμα και τα προσχήματα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑ&Τ εγκαταλείφθηκαν.
Φάνηκε πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί το ΥΠΑΑ&Τ και ποιους στηρίζει.
Ξεχείλισε πλέον, η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η αλιεία στην χώρα μας από την κυβέρνηση και τους επιτελείς της.
Εκτός όμως της προχειρότητας και της πολιτικής ανωριμότητας, στοιχειωδώς δεν τηρήθηκε μια ισόρροπη στάση ανάμεσα στον προκάτοχο υπουργό κ. Κοντό και τον κ. Κιλτίδη .
Το ΥΠΑΑ&Τ με έγγραφό του, μετά τις κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας Αλιέων, είχε αναγκαστεί να αναγνωρίσει ότι η απόφασή του κ. Κοντού ήταν προσωρινή και θα αντικαθίστατο από μια υπουργική απόφαση κοινωνικά δίκαιη και φιλικά προσκείμενη στο φυσικό περιβάλλον.
Γι’ αυτά όλα απέστειλε και το υπ’ αριθμ. 148157/15-04-08 έγγραφο στην Ε.Ε με το οποίο γνωστοποιούσε τα παραπάνω.
Στην απάντηση του κ. Κιλτίδη στο Δελτίο Τύπου της Σ.Α.Ε, αναφέρεται ρητά ότι...
η απόφαση του κ. Κοντού είναι καθόλα νόμιμη και κινείται εντός του Ε.Κ 1967/06.
Δεν γνωρίζει ότι η Υ/Α 164198/03-03-08 δεν στηρίζεται στο άρθρο 14 του Ε.Κ 1967/06 αλλά στην παράγραφο 11 του άρθρου 13 από τις προϋποθέσεις της οποίας δεν τηρείται καμία, και ότι το άρθρο 14 είναι μεταβατικές παρεκκλίσεις έως 31 Μαΐου 2010 και μετά δε θα υπάρχει καμιά παρέκκλιση. Επιπλέον αγνοούνται και οι θέσεις των μελών του Συμβουλίου Αλιείας.
Αγνοεί προφανώς ότι η χώρα μας υπέγραψε τη συνθήκη του ΡΙΟ το 1992 για τη βιοποικιλότητα και δεσμεύεται από τις αποφάσεις της διάσκεψης κορυφής του Γιοχάνεσμπουργκ για ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2010.
Με αυτή την πολιτική όμως όχι μόνο δεν θα προσεγγίζει η χώρα μας τους στόχους που η ίδια έχει δεχθεί αλλά καταδικάζει τα οικοσυστήματα και ολόκληρο τον κλάδο της αλιείας σε μαρασμό.
Η αλλοίωση του Π.Δ 16 /2009 αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο για το οποίο ο Υπουργός και ο κ. Κιλτίδης, πρέπει δημόσια να αναλάβουν πολιτική ευθύνη.
Ο σεβασμός του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατικού πολιτεύματος και ο σεβασμός δεν δείχνεται μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.
Στη συνεδρίαση της 3 Μαρτίου 2009 της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας του F.A.O και της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο κ. Κιλτίδης είπε τα πράγματα όπως πραγματικά το ΥΠΑΑ&Τ και η κυβέρνηση τα πιστεύουν.
Είπε ότι « μέχρι τώρα μας έχουν φερθεί ως πολιτεία πολύ γενναιόδωρα ».
Παρουσιάζει τις μηχανότρατες σαν παραδοσιακά αλιευτικά εργαλεία τα οποία τα σέβεται ο Ε.Κ ο οποίος δεν ομιλεί για 3 ν.μ και πιο κάτω αναφέρει ότι «ο Ε.Κ ομιλεί για 0.7-1.5 ν.μ, δηλ. ότι το κράτος μπορεί να ασκεί δικιά του εθνική πολιτική». Σε αυτό το σημείο φαίνεται πόσο γενναιόδωρα φέρθηκε και σκέφτεται να φερθεί ακόμα στους παράκτιους αλιείς το Υπουργείο και η κυβέρνηση.
Δεν πιστεύουμε ότι ο Υφυπουργός έχει άγνοια . Σαφώς γνώριζε τον Ε.Κ αλλά δέσμιος της Κυβερνητικής πολιτικής υπερασπίζεται τις συγκεκριμένες αλιευτικές επιχειρήσεις αλλοιώνοντας ακόμα και τα αυτονόητα του Ε.Κ 1967/06.
Οι παράκτιοι ψαράδες γνωρίζουν αν το ΥΠΑΑ&Τ και η κυβέρνηση τους φέρθηκαν γενναιόδωρα ή τους καταδίκασαν.
Έχουν την γνώση και την δυνατότητα να καταδικάσουν την πολιτική που τους καταδικάζει στην εξαθλίωση για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο κάποιοι καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα και τους ιχθυοπληθυσμούς που είναι το μέλλον της αλιείας της χώρας μας.
Αυτή η πολιτική για την αλιεία χρειάζεται αλλαγή.

6 σχόλια

  1. Eγώ που στη θέση του "κυβερνητική πλαστογραφία" διαβάζω "ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ" ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ;

    Εδώ ολόκληρη η υφήλιος έχει οικονομικά γονατίσει, όλες οι Ευρωπαϊκές οικονομίες προσπαθούν πώς να σώσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να υπερχρεωθούν (όσο γίνεται) τα δημόσια ταμεία τους, η Ιαπωνία έχει μείωση εξαγωγών 40% και αύξηση ανεργίας στο 7% σε ένα τρίμηνο, η Αμερική τυπώνει (μελλοντικά πληθωριστικό) δολάριο με τη σέσουλα και οι πράσινοι οικονομολόγοι της πεντάρας ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ.

    ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, σιγά μη φταίει η παγκόσμια κρίση. Άσε που για να υποστηρίξουν τα ψευτο-επιχειρήματά τους δρουν αντεθνικά επικαλούμενοι εκθέσεις ύποπτων αγγλοσαξονικών οίκων, που προσπαθούν να υποσκάψουν το ευρώ μέσω της Ελλάδας. Ξέρετε, των ίδιων ακριβώς αγγλοσαξονικών οίκων που έδιναν την ύψιστη φερεγγυότητα ΑΑΑ στην AIG, τη Goldman Sachs, τη Lehman Brothers, τη Morgan Stanley και τη Citigroup, αξιόπιστοι αναλυτές δηλαδή! Σκατά στα μούτρα τους και σε όσους από εμάς τους πιστεύαμε.

    Αρκετά με τα πράσινα μπουμπούκια και τα συνεχή ψέματά τους, για να δούμε τι λέει και η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ για τη χώρα μας:

    1 Μαρτίου 2009
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του αρμόδιου επιτρόπου για την οικονομική πολιτική διαπίστωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

    Όπως προκύπτει από όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα:

    - Η οικονομία των 16 χωρών της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά 1,9%, ενώ η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι θετική. Η Ελλάδα θα είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρωζώνης που προβλέπεται το 2009 να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,2% (η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 1,1% του ΑΕΠ).

    - Σε 11 από τα 16 μέλη της Ευρωζώνης και σε 18 από τα 27 κράτη της Ε.Ε. προβλέπεται να σημειωθούν αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

    - Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας προβλέπεται στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009, δηλαδή για πρώτη φορά θα διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω του μέσου όρου της ευρωζώνης που προβλέπεται στο 4%. Έλλειμμα στα όρια ή πάνω από την τιμή αναφοράς του 3% αναμένεται να εμφανίσουν 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Eπτά χώρες της ευρωζώνης, αναμένεται το 2009 να παρουσιάσουν έλλειμμα άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία (11%), Ισπανία (6,2%), Γαλλία (5,4%), Πορτογαλία (4,6%), Ιταλία (3,8%).

    - Στη Ευρωζώνη το δημόσιο χρέος από 68,7% του ΑΕΠ το 2008, θα ανέβει στο 72,7% το 2009, δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα επίσης με τις προβλέψεις της Επιτροπής το ελληνικό δημόσιο χρέος από 94% το 2008 θα αυξηθεί στο 96% το 2009, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι όμως 4 μονάδων στην ευρωζώνη.

    - Η ανεργία θα ανέλθει σε πρωτοφανή για την Ευρώπη επίπεδα. Η εκτίμηση της Κομισιόν είναι ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη θα ανέλθει από 7,5% το 2008, σε 9,3% το 2009. Σε ό,τι αφορά την ανεργία στην Ελλάδα η Επιτροπή προβλέπει ότι θα αυξηθεί κατά 0,7% και θα διαμορφωθεί στο 9% το 2009 (η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πρόβλεψη και την εκτιμά χαμηλότερα), δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα του μέσου όρου της ευρωζώνης.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.

    Εξάλλου έχετε από καιρό αποφασίσει ότι είναι μεγάλη κουβέντα το ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ.

    Αφού τα ίδια που λέει το πασόκ τα λένε και το Mega, o Αντ-1, o Alter και ο Σκάι, θα είναι η αλήθεια, δεν μπορεί.

    Καλά Κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωστάκια μου, Γιωργάκια μου,
    εσείς το ντρίγκι-ντρίγκι..
    και μένα με τρώει η μαύρη αρκούδα...
    ----------------------------------------

    Η τελευταία και φρούδα ελπίδα μας το "πολλά υποσχόμενο' ΤΕΜΠΕ ήταν μία από τις πολλές φούσκες που μας τάϊσαν.

    Δυστυχώς...

    και Τώρα...
    που λήγουν οι επιταγές,
    που μας κυνηγάει ανηλεώς η εφορία,
    που το ΤΕΒΕ απειλεί να μας κλείσει φυλακή..
    που έρχεται η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα,
    που κρυβόμαστε από τους προμηθευτές μας...

    ... η μόνη μας λύση είναι να πάρουμε ένα μπετόνι βενζίνη και να καούμε μέσα στα μαγαζιά μας.

    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ

    ένας μικρομεσαίος στα πρόθυρα της κατάθλιψης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs και απλώνει η μπόχα της...... έντιμης και παραδοσιακής ελληνικής επαρχίας. Πιο τραγικό και από την πλαστογράφηση(;)είναι όλο το πολιτικό σκηνικό στη Λακωνία. Κοματικοι παράγοντες αντίστοιχοι με τους κοτσαμπάσηδες, αλλά πατριώτες!.

    Και επειδή στη Λακωνία το 2-1, στους βουλευτές δεν αλλάζει με τίποτα, μόνο τα πρόσωπα που είναι το ίδιο άθλια (διαφορετικά δεν θα έβγαιναν), τουλάχιστον αυτή η κατάσταση ας έχει αντίκτυπο στην Αττική( ειδικά στη Β΄Αθήνας.)Εκεί οι πρώην ετεροδημότες ας ψηφίζουν και με το μάτι προς τον τόπο της καταγωγής τους, από τον οποίο κάποιοι έφυγαν ...σηκωτοί.
    Ιδωμεν................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα προλαβουν.....οι δεξιοί...
    11 % η διαφορά.....
    Την Πρωθυπουργία θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου και την αντιπροεδρια του πασοκ ο δρ Κουτσούκος ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρών που οργώνει ολη την Ελλάδα και διαδίδει το επαναστατικό μήνυμα της νίκης μεσω των μπλόγκ!
    Φάνης Πασπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιες αλιευτικές επιχειρήσεις στα Βάτικα θα μας τρελάνετε?
    και όσο για τους παράκτιους ψαράδες μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε πόσοι απο αυτούς έχουν άδειες που να αντιστοιχούν στο μήκος και στις μηχανές των σκαφών τους?
    πόσοι απο αυτούς κόβουν απόδειξη για τα ψάρια που πουλάνε και πόσοι κάνουν απόδοση Φ.Π.Α?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση