GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εναλλακτικό Φόρουμ...

... για το νερό .. Aπό το http://gkaratsioubanis.wordpress.com . Από τις 19 εως τις 22 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Ιστανμπουλ το Ενα...

... για το νερό .
Από τις 19 εως τις 22 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Ιστανμπουλ το Εναλλακτικό Φόρουμ για το νερό, παράλληλα με το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό των εταιριών που έγινε για 5η χρονιά. Τα προηγούμενα φόρουμ των πολιτών για το νερό είχαν γίνει το 2003 στο Κυότο και το 2006 στο Μεξικό.
Σε μια πόλη κατακλυσμένη από προεκλογικές σημαίες, αφίσες και γιγαντοαφίσες, με τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος να σε...
παρακαλουθούν από ψηλά, (στις 29/3 έχουν δημοτικές εκλογές), πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα εναλλακτικό φόρουμ, που είχε κυρίως εθνική απεύθυνση και εξέδωσε διακύρηξη της πλατφόρμας “Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού”. Οργανώθηκε πορεία στις 16 Μάρτη που αντιμετώπισε την άγρια καταστολή των μπάτσων με… νερό και όχι μόνο.
Aπελάθηκαν επίσης και δυο διεθνείς ακτιβσιτές της περιβαλλοντικής ΜΚΟ International Rivers που τόλμησαν να ανοίξουνν πανόπου έγραφε “Όχι στα επικίνδυνα φράγματα” στο επίσημο φόρουμ, πριν ξεκινήσει η συνάντηση.
Στο “αντιφόρουμ” όπου συμμετείχαμε άτομα και από Ελλάδα, συμμετείχαν δεκάδες ακτιβιστές, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι κρατών και φορέων που συμμετείχαν και στο επίσημο φόρουμ, από την Ασία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Β. Αμερική και την Αυστραλία, και το υποστήριζαν φορείς, οργανώσεις και κόμματα από την Τουρκία. Το αντιφορουμ πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο, αλλά ιδιωτικό, Bilgi University που βρίσκεται πάνω στον Κεράτιο Κόλπο και όπου θα πραγματοποιηθεί και το Eυρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ το 2010.
Τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα του νερού, τα φράγματα και η κλιματική αλλαγή. Πραγματοποιηθηκαν επίσης συζητήσεις σε σχέση με τη γεωπολιτική του νερού, τον εθνικισμό και το τρόπο που χρησιμοποιείται ως φυσικός πόρος, ζητήματα γεωργίας και διατροφής. Σε όλες τις συζητήσεις κυριαρχούσε και η κύρια αντίθεση με το “επίσημο” φόρουμ ότι το νερό είναι δικαίωμα και όχι απλά ανάγκη.
Το ζήτημα των φραγμάτων αποτελεί προτεραιότητα των τουρκικών οργανώσεων που έχουν ξεκινήσει μεγάλες εκστρατείες και με διεθνή υποστήριξη, καθώς προγραμματίζεται η κατασκευή τεράστιων φραγμάτων σε κουρδικές περιοχές και αναμένεται ότι εφόσον ολοκληρωθούν τα σχέδια θα δημιουργηθούν πάνω από 100.000 πρόσφυγες. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ομιλητές/ρίες, πρόκειται για ένα ακόμα όπλο που χρησιμοποιεί το τουρκικό κράτος ενάντια στον κουρδικό πληθυσμό.

7 σχόλια

  1. Kαρατσιουμπάνη,
    γράφεις:
    "Από τις 19 εως τις 22 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Ιστανμπουλ..."
    ?????????????????????????????????????
    Κομπλεξικό παιδάριο,πελαργογεννημένο
    οί Τούρκοι μετά τό 1926 αναφέρουν
    τήν Κωνσταντινούπολη Ινσταμπούλ.
    Μέχρι τότε,τήν αποκαλούσαν Κωνσταντινούπολη.
    Εσύ τόν χαβά σου,τρανό παράδειγμα ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΠΑΤΡΙΔΑ.
    Βρέ σαλιάρη,τό όνομα στήν κατασκευή
    τό δίνουν οί κατασκευαστές.
    Ζέχνεις από όλες τίς μπάντες ισοπεδωτή,
    καί ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    Αναστάσης.
    Υ.Γ.:Άλλη φορά γιά τόν πόλεμο νερού
    καί ειδικά στήν αντιπαράθεση Τουρκίας-Συρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεσμένοι κυριολεκτικά οι δεξιοί ψηφοφόροι με την σκέψη ότι αποχωρούντος του Καραμανλή του κωστάκη, το πιθανότερο είναι να αναλάβει αυτή που υπερασπίστηκε στις Βρυξέλες τόσο επιτυχώς το ασφαλιστικό των γυναικών, τόσο επιτυχώς που ούτε βαλτή να ήτανε, και οι Βρυξέλες τις έκαναν του αλατιού.
    Mισεί τις γυναίκες η κοπελάρα μας;
    Αλλά μπορεί και να θυμούνται τον μπαμπά της πρωθυπουργό και να τρέμει το φυλλοκάρδι τους όταν ακούνε Μητσοτάκης.
    Αλλιώς δεν εξηγείτε το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με ερώτημα να φύγει ή να μείνει αρχηγός της δεξιάς ο Καραμανλής, εφ' όσον χάσει τις εκλογές, αυτός που ευθύνεται για τα χάλια όλων μας, και τα δικά τους και τα δικά μας, απαντούν άκουσον άκουσον οκτώ στους δέκα, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!
    Κακομοίρηδες που φτάσατε!........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ
    ΑΠΟΛΥΤΗΣ Α Ν Ο Η Σ Ι Α Σ
    ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ.

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΔΩ.

    ...Εάν η διάρροια διαρκεί τρεις ημέρες ή περισσότερο πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό. Επίσης επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρό εάν υπάρχει αίμα στα κόπρανα ή μοιάζουν με μαύρη πίσσα, εάν η διάρροια συνοδεύεται από πυρετό άνω των 39 βαθμών, από δριμύ κοιλιακό ή πρωκτικό πόνο και από σοβαρή αφυδάτωση.

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΒΑΛΕ ΚΑΜΜΙΑ
    ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.
    ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙς ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΟ
    Kαρατσιουμπάνη

    ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:
    ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
    [ΙΣ ΑΝΤΙ ΕΙΣ,
    ΔΩΡΙΚΟ ΤΑΝ ΑΝΤΙ ΤΗΝ,
    ΠΟΥΛ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΠΟΥΛ, ΑΝΤΙ ΠΟΛΗ, ΠΟΛ, ΠΟΥΛ ΧΑΡΙΝ ΕΥΦΩΝΙΑΣ]
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ,ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.

    ΥΓ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ?
    ΓΙΑ ΤΖΙΟΥΜΠΑΝ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝ
    ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΝ
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΑΝ
    ΚΑΡΑΤΣΟΓΛΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από ανθρωπάριο με το ελληνικότατο και αριστοκρατικό όνομα "καρατσιουμπάνης", τι περιμένατε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση