GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι παρασκευαστές έχουν την ευθύνη...

... για αφαίρεση φυτοφαρμάκων από ποτά με βάση τα φρούτα . . "Λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος, ορισμένες φορές ανιχνεύονται φυτοφά...

... για αφαίρεση φυτοφαρμάκων από ποτά με βάση τα φρούτα
. .
"Λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος, ορισμένες φορές ανιχνεύονται φυτοφάρμακα σε επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα από τα οποία παράγεται το πόσιμο νερό. Συνεπώς, τα επίπεδα φυτοφαρμάκων στο πόσιμο νερό δεν μπορούν να καθοριστούν στο μηδέν, αλλά καθορίζονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα εν λόγω ίχνη φυτοφαρμάκων. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα όρια της ΕΕ ορίζονται και διατυπώνονται για τα φρέσκα προϊόντα, αλλά εφαρμόζονται και στα επεξεργασμένα. Τα ποτά της μελέτης περιείχαν χυμό φρούτων σε ποσοστό 5-10%, ανέφερε η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος, Ανδρούλλα Βασιλείου και πρόσθεσε:
"τα αναψυκτικά με βάση φρούτα παρασκευάζονται από συστατικά γεωργικής προέλευσης. Τα φρούτα ενδέχεται να υφίστανται επεξεργασία με φυτοφάρμακα, αλλά μόνον υπό τον όρο ότι τα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι ασφαλή για τους καταναλωτές. Μόνον όταν η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επιβεβαιώσει...
ότι τα επίπεδα είναι ασφαλή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φυτοφάρμακο".
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε ότι "θα πρέπει να υποβάλλονται επιστημονικές μελέτες σχετικά με την τοξικολογία του φυτοφαρμάκου, τα ανώτατα επίπεδα που μπορούν να ανιχνευθούν σε πορτοκάλια και χυμό πορτοκαλιού, καθώς και την πιθανή έκθεση των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων όπως τα μικρά παιδιά, όταν καταναλώνουν χυμούς ή άλλα ποτά.
"Η πρώτη παγκόσμια έρευνα για την περιεκτικότητα σε παρασιτοκτόνα των αναψυκτικών και χυμών που βασίζονται σε φρούτα, έδειξε ότι σε αρκετές χώρες, και ειδικότερα στη Μ. Βρετανία και την Ισπανία, τα επίπεδα είναι σχετικά υψηλά. Η έρευνα έλεγξε δείγματα περίπου 100 χυμών και αναψυκτικών φρούτων από 15 χώρες για την παρουσία παρασιτοκτόνων που μπορούν να παραμείνουν ακόμα και μετά το τέλος της επεξεργασίας τους. Η μελέτη επισημαίνει ότι, αν και υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί που περιορίζουν τα επίπεδα των παρασιτοκτόνων στα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το πόσιμο νερό, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δείξει λιγότερη προσοχή στην παρουσία παρασιτοκτόνων στα αναψυκτικά με βάση τα φρούτα".
Η εν λόγω μελέτη, σύμφωνα με τη απάντηση της Κομισιόν, επιβεβαιώνει την ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων παρά το γεγονός ότι οι παρασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν τα υπολείμματα κατά τη διαδικασία παραγωγής και επισημαίνει ότι τα υπολείμματα πρέπει να προέρχονται από φρούτα και όχι από μολυσμένο πόσιμο νερό.

3 σχόλια

  1. Στο ελληνικό μεγαλείο τα ελέγχει κανεία αυτά, ή ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΝΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

    Σήμερα η υπουργός εργασίας ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ανακοίνωσε την ένταξη του επαγγέλματος του πρωθυπουργού στα βαρέα και ανθυγεινά επαγγέλματα.

    Έτσι μία αδικία αιώνων ήρθη.
    "Είναι τοις πάσιν γνωστό το πόσο κουραστικό έχει γίνει το επάγγελμά μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός, δικαιώνοντας έτσι τη ρήση του ΒΥΡΩΝΑ "ΠΟΙΝΗ ΕΚΤΙΩ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΑΤΕ
    ΚΑΦΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ
    ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΚΑΤΙΛΑ
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΙΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.

    ΖΩΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση