GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο...

"Πακέτο" για τις περιφέρειες... . Mε στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των περιφερειών προχώρησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβ...

"Πακέτο" για τις περιφέρειες...
.
Mε στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των περιφερειών προχώρησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έγκριση πακέτου Εκθέσεων.
Η Έκθεση σχετικά με την Πράσινη Βίβλο για την Εδαφική Συνοχή και το στάδιο της συζήτησης για την μελλοντική μεταρρύθμιση της πολιτικής συνοχής, του Ολλανδού Lambert van Nistelrooij, αποτελεί τον πυρήνα του πακέτου. Η Έκθεση αυτή στοχεύει τόσο σε μια γενική αξιολόγηση της συζήτησης για το μέλλον της πολιτικής συνοχής της ΕΕ, όσο και σε μια ειδικότερη της Πράσινης Βίβλου της Επιτροπής για την εδαφική συνοχή. Επιπλέον, ενώ κατατίθεται σειρά πολιτικών συστάσεων για...
χής, πραγματοποιείται ανάλυση της συγκεκριμένης έννοιας.
Το "περιφερειακό" πακέτο που ψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιείχε επίσης την Έκθεση σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού για τα διαρθρωτικά ταμεία 2007 - 2013 (Έκθεση MIKOLÁŠIK), την Έκθεση σχετικά με τη συμπληρωματικότητα και τον συντονισμό της πολιτικής συνοχής και των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης (Έκθεση Roszkowski), και τέλος την Έκθεση σχετικά με την αστική διάσταση της πολιτικής συνοχής κατά τη νέα περίοδο προγραμματισμού (Έκθεση VLASÁK).
Η κάθε μία από αυτές έχει ένα ειδικό βάρος για την περιφερειακή ανάπτυξη. Στόχος της Έκθεσης MIKOLÁŠIK είναι να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη κατανόησαν και ακολούθησαν τις κοινοτικές στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές του 2006 για τη συνοχή, καταρτίζοντας τα ΕΣΠΑ τους και τα επιχειρησιακά τους προγράμματα. Η ¨Εκθεση Roszkowski στοχεύει στην αξιολόγηση της τρέχουσας σχέσης μεταξύ της πολιτικής συνοχής και της αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ, προκειμένου να εξετάσει εάν μπορούν να ανιχνευθούν τομείς αλληλεπικάλυψης και εάν έχουν αναπτυχθεί οι κατάλληλες συμπράξεις μεταξύ των δύο πολιτικών, ώστε να εξασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Τέλος, η Έκθεση VLASÁK προσπαθεί να προσδιορίσει και να προτείνει μελλοντικούς προσανατολισμούς για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

4 σχόλια

  1. ΕΟΚ καί ΝΑΤΟ τό ίδιο συνδικάτο.
    Πράσινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεσμένοι κυριολεκτικά οι δεξιοί ψηφοφόροι με την σκέψη ότι αποχωρούντος του Καραμανλή του κωστάκη, το πιθανότερο είναι να αναλάβει αυτή που υπερασπίστηκε στις Βρυξέλες τόσο επιτυχώς το ασφαλιστικό των γυναικών, τόσο επιτυχώς που ούτε βαλτή να ήτανε, και οι Βρυξέλες τις έκαναν του αλατιού.
    Mισεί τις γυναίκες η κοπελάρα μας;
    Αλλά μπορεί και να θυμούνται τον μπαμπά της πρωθυπουργό και να τρέμει το φυλλοκάρδι τους όταν ακούνε Μητσοτάκης.
    Αλλιώς δεν εξηγείτε το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με ερώτημα να φύγει ή να μείνει αρχηγός της δεξιάς ο Καραμανλής, εφ' όσον χάσει τις εκλογές, αυτός που ευθύνεται για τα χάλια όλων μας, και τα δικά τους και τα δικά μας, απαντούν άκουσον άκουσον οκτώ στους δέκα, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!
    Κακομοίρηδες που φτάσατε!........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥ
    Α Ν Ο Η Τ Ο Υ ΠΑΣΟΚΟΥ Ο 2.20

    ΣΗΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
    ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
    ...Εάν η διάρροια διαρκεί τρεις ημέρες ή περισσότερο πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό. Επίσης επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρό εάν υπάρχει αίμα στα κόπρανα ή μοιάζουν με μαύρη πίσσα, εάν η διάρροια συνοδεύεται από πυρετό άνω των 39 βαθμών, από δριμύ κοιλιακό ή πρωκτικό πόνο και από σοβαρή αφυδάτωση.

    Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΜΠΩΣΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΒΛΑΚΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Οταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει και νομοθετεί, τα Εθνικά Κοινοβούλια πρέπει να προσαρμόζουν ανάλογα τη νομοθεσία τους και οι κυβερνήσεις να υπακούουν στην Ε.Επιτροπή! Όταν το Ε.Κοινοβούλιο ελέγχεται από τη δεξιά τοτε και η νομοθεσία του θα έχει άρωμα{;{ δεξιάς. Οι έλληνες θα πρέπει να το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη όταν πάνε στις Ευροκάλπες. Πολύ σοβαρότερα απότι εθνικές κάλπες! Και όχι ψήφο χαλαρή!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση