GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα λάδια να πηγαίνουν...

...στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού . Γράφει ο Εμμανουήλ Μ. Μυλωνάκης Σχετικά με το άρθρο σας "Πού να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμ...

...στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού
.
Γράφει ο Εμμανουήλ Μ. Μυλωνάκης

Σχετικά με το άρθρο σας "Πού να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα":
Όλες οι πόλεις της Ελλάδας υποχρεούνται πλέον να έχουν μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην οποία καταλήγουν όλα τα λύματα. Ακόμα και αν σήμερα δεν έχουν όλες οι πόλεις ανάλογες μονάδες, στο άμεσο μέλλον όλες οι μεγάλες πόλεις θα αποκτήσουν. Σημειωτέον ότι τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα έχουν μονάδες βιολογικού καθαρισμού.
Κάθε μονάδα βιολογικού καθαρισμού είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να συλλέγει (εκτός των άλλων) τα λίπη, τα οποία μετά τη συλλογή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως καύσιμη ύλη (υπό πρυποθέσεις).
Στην περίπτωση που το χρησιμοποιημένο λάδι καταλήξει...
στα σκουπίδια, όλοι ξέρουμε ότι τελικός αποδέκτης του θα είναι κάποια χωματερή. Και απο εκεί τα λεγόμενα διασταλλάζοντα υγρά μπορεί να καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
Κατά συνέπεια, τα λάδια πρέπει να καταλήγουν στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού (αφού πρώτα τα καταλήξουν στον νεροχύτη!), οι οποίες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να συλλέγουν και να επεξεργάζονται διάφορα λύματα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα χρησιμοποιημένα λάδια.

14 σχόλια

  1. τα λάδια πρέπει να καταλήγουν σε ειδικά κοντεινερς για να τροποποιούνται σε καύσιμα αυτοκινήτων και επ'ουδενί σε βιοκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο Γιωργάκης μεταξύ των άλλων είπε και Χρόνια Πολλά στους μετανάστες που ζουν στην Χώρα μας.
    Μπράβο Γιωργάκη υπάλληλε της παγκοσμιοποίησης τώρα σίγουρα η σκοτεινή εξουσία της σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης σε προορίζει για πρωθυπουργό.
    Έλληνες να ξέρετε ότι τους λαθρομετανάστες τους στηρίζει η σιωνιστική παγκοσμιοποίηση η οποία θέλει να αναμίξει όλους τους λαούς και να διαλύσει την εθνική ομοιογένεια γιατί ένας λαός αναμιγμένος δεν μπορεί εύκολα να συνενοηθεί να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στα σχέδιά τους. Φανταστείτε αν η Ελλάδα το 1821 ήταν μίγμα λαών τι σόι επανάσταση θα είχαμε ή αν θα είχαμε καν επανάσταση.
    Μην με κατηγορήσουν τα παπαγαλάκια ότι είμαι φασίστας και ναζιστής γιατί καμμία σχέση δεν έχω με τον φασισμό και τον ναζισμό. Τον σύγχρονο φασισμό και ναζισμό να ψάξουν να τον βρούν στην Γάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Εμμανουήλ Μ. Μυλωνάκης

    ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ
    "Στην περίπτωση που το χρησιμοποιημένο λάδι καταλήξει...
    στα σκουπίδια, όλοι ξέρουμε ότι τελικός αποδέκτης του θα είναι κάποια χωματερή. Και απο εκεί τα λεγόμενα διασταλλάζοντα υγρά μπορεί να καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα"

    ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ:
    http://press-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_3094.html#comment-6684176882909122625

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κόλλημα με τα ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ τηγανητά και πόσο εγκληματικό να τα διαφημίζουν όσοι λαδωμένοι ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την κατάργησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά τι μαλακία είναι αυτή με τα λάδια. Πρέπει να φτιαχτεί μία ειδική υπηρεσία που να τα συγκεντρώνει και να φτιάχνει καύσιμα.
    Αλλά και αυτοί (οι ιδιώτες )που κάνουν τον κόπο και τα μαζεύουν να παίρνουν κάτι.
    Εύσημα και μπράβο δεν φτάνουν. Ζούμε στον καπτιταλισμό , εάν κάποιος δεν πληρωθεί δεν κάνει οτιδήποτε. Όχι σαν την μαλακία με την ανακύκλωση χάρτου, που σου λένε δώσε μας το χαρτί σου να το ανακυκλώσουμε και να κονομήσουμε και πάρε την .....ευχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΨΟΓΑ,ΚΑΙ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΟ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΕ ΟΛΟ,ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ,ΕΞΟΧΙΚΑ,ΒΑΡΚΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,Κ.Λ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @27 Μαρ 2009 7:42:00 πμ

    είσαι απλώς ηλίθιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΕΡΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΠΟΥΝΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΗΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΑΠΟΥΝΙ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑ ΕΚΕΙ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ; ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Η ΟΧΙ; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο παπαντρέου ως αλλοδαπός που είναι, είναι εντελώς φυσικό να χαιρετίζει τους ομοφύλους του και γενικά τους αλλοδαπούς.
    Φανταστείτε τώρα τι έχει να γίνει αν τυχόν αρπάξει την εξουσία ( με τη βοήθεια γερμανών και άλλων αλλοδαπών ) και αρχίσει να εισάγει κι άλλους!

    Και όμως, έχουμε την ευκαιρία να αποφύγουμε τη διόγκωση των προβλημάτων που συνιστά η παρουσία τεράστιου αριθμού αλλοδαπών στην Ελλάδα, με το να πετάξουμε έξω όλους εκείνους που θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα να νοσεί απ' αυτό το καρκίνωμα.

    Η σήψη πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόληψη. Αλλιώς είμαστε χαμένοι.

    Το Τέταρτο Ραϊχ δεν χρειάζεται χάδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 2:22:00

    Ειναι απλό φίλε μου. Οι μονάδες βιολογικού καθαρισμου είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε τα λύματα, ότι και αν είναι αυτά, να τα μετατρέπουν σε νεράκι. Επομένως άφοβα τα ρίχνεις στο νεροχύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 27 Μαρ 2009 2:22:00 μμ

    Χαλάρωσε φίλε.

    Αυτή η ιστορία ξείνησε σαν spam mail από κάποια ξένη χώρα όπου τα λύματα (ειδικά των κατοικιών της εξοχής) αδειάζονται σε σηπτικούς βόθρους, χωρίς βιολογικό καθαρισμό. Από κει το πήραν κάποιοι εγχώριοι οικολόγοι της συμφοράς και γενίκευσαν την μαλακία τους, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο.

    Η αλήθεια είναι η εξής.

    Αν τα απόνερά σου καταλήγουν σε σηπτικό βόθρο, καλό είναι να μην χύνεις στον νεροχύτη τα λάδια σου γιατί θα καταλήξουν σε κάποιον υδροφόρο ορίζοντα. Δεν πρόκειται να "μολυνθεί" το νερό, πέρα από το ότι, ενδεχομένως, να πάρει κάποια μυρωδιά, αν ο υδροφόρος ορίζοντας βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του εδάφους.

    Αν όμως τα απόνερά σου καταλήγουν σε σύστημα αστικής αποχέτευσης με βιολογικό καθαρισμό, ρίξε τα λάδια στον νεροχύτη ΚΑΙ ΟΧΙ στα σκουπίδια, γιατί από την χωματερή θα καταλήξουν σε υδροφόρο ορίζοντα.

    Κατανοητόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11% ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ!!
    ΑΥΤΟ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΔΡ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!!
    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση