GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση των ορίων ηλικίας;

Φτάνει πιά!... . Από τον Παντελή Οικονόμου .. Η απόφαση της Δικαιοσύνης για εναρμόνιση των ηλικιών συνταξιοδότησης ανδρών/γυναικών, αν και ...

Φτάνει πιά!...
.
Από τον Παντελή Οικονόμου
..
Η απόφαση της Δικαιοσύνης για εναρμόνιση των ηλικιών συνταξιοδότησης ανδρών/γυναικών, αν και αναμενόμενη, έδωσε ένα ακόμα χτύπημα στο «ασφαλιστικό σύστημα» στην πατρίδα μας. Μετά την διαρκή υπεξαίρεση των πόρων/εισφορών του από επιτηδείους από το 1950 έως το 1981, την αποφυγή καταβολής προς αυτό υποχρεώσεων από τους οφείλοντες και, τέλος, την επιδρομή των «ανίδεων διοικήσεων» του κυρίου Αλογοσκούφη με «δομημένα» που καταλήστευσαν τα επικουρικά ταμεία, έχει επέλθει η οικονομική χρεωκοπία τους συστήματος. Μετά τις αδιάκοπες «μεταρρυθμίσεις» - για να μην συνυπολογίσω και τις απόπειρές τους που ναυάγησαν - εις βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων, επί μέρους ρυθμίσεις και διατάξεις εις βάρος των ασφαλισμένων με την ασθενέστερη διαπραγματευτική δύναμη, έχει επέλθει και η ηθική χρεωκοπία τους συστήματος.
Με την προχθεσινή δικαστική απόφαση να υπολαμβάνει ως δεδομένο, έναν τρόπο οικογενειακής οργάνωσης, σε μεγάλη έκταση όμως ξένο με...
τα ελληνικά πράγματα. Η πολύχρονη κενή ρητορεία για «αντιμετώπιση του ασφαλιστικού» πολιτικών και παραπολιτικών προσώπων, εγχώριων και αλλοδαπών, - υπαίτιων παρεμπιπτόντως, σε μεγάλο βαθμό, για την διάλυση και καταρράκωση της κοινωνικής ασφάλισης – έχει ως μόνο πρακτικό αποτέλεσμα, να χρεώνουμε όλο και περισσότερο τις γενιές που έρχονται, για τα ανομήματα των προηγούμενων.
Βεβαίως, η επιχειρηματολογία αυτή δεν αναπτύσσεται σε μαθητικές κοινότητες, φοιτητικά αμφιθέατρα, νεολαιίστικα στέκια ή πλατείες χωριών. Διεξάγεται σε τηλεοπτικά talk shows με αντίπαλους και παρουσιαστές «ασφαλείας». Τους ίδιους που σχολιάζουν και την «νεανική παραβατικότητα», με υψηλή πάντα ασφάλεια για τον εαυτό τους και ανασφάλεια για όλους τους υπόλοιπους. Ιδίως τους εν θέματι! Να τελειώνουμε, επί τέλους, με όλα αυτά!
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ υποστηρίζουμε σταθερά, εδώ και χρόνια, μια μεγάλη δημόσια επένδυση, ύψους ενός ΑΕΠ περίπου, για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ώστε να εγκαθιδρυθεί ένα νέο υγιές σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τους εισερχόμενους στην εργασία. Με το κόστος της επένδυσης να αφορά, κατά κύριο λόγο, την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του σημερινού συστήματος και το κλείσιμό του. Θα επιτρέψει, παραλλήλως, στο νέο σύστημα χαμηλότερες εισφορές και υψηλότερες αποδιδόμενες συντάξεις, με άμεσες θετικές επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά, στην αύξηση της απασχόλησης και του ΑΕΠ.
Το νέο σύστημα ασφαλώς παρέχει ελαστικότητα στην είσοδο και την έξοδο από την εργασία, αντικαθιστώντας τα «όρια ηλικίας» με τον ελάχιστο και μέγιστο κοινωνικά αποδεκτό χρόνο. εργασίας. Είναι το μόνο που εξαφανίζει, με άλλα λόγια, προβλήματα όπως αυτό που προκάλεσε η «εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών». Αλλά το νέο σύστημα, πριν απ' όλα ίσως, παρέχει πραγματική ισότητα για όλους τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα. Άνδρες και γυναίκες, χειρώνακτες και επιστήμονες, στην πόλη ή στο χωράφι. Και φυσικά, οι συντάξεις για όσους συμπατριώτες μας δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία στον εργασιακό τους βίο την ανεργία και την υποαπασχόληση, θα συμπληρώνονται με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΚΑΣ), χωρίς εξαιρέσεις. Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν θα παλαίψουμε ώστε να εφαρμοστεί μια ώρα αρχύτερα.

22 σχόλια

  1. ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΩ ΤΙΣ "ΘΕΣΕΙΣ" ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ-ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 98 ΩΣ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΙΟΥΦΑ ΤΟΥ 90 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ:
    ΑΦΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 55

    ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΡΕΥΣΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΑ Η ΑΝΕΓΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα μπορείτε να κοροϊδεύετε όσους σας ζητούν εργασία στα πολιτικά σας γραφεία και να τους προσλαμβάνετε ως συμβασιούχους και συνεχόμενα κομματικά σας φερέφωνα γιατί τουλάχιστον οι γυναίκες θα μειωθούν από το πελατολόγιο σας τουλάχιστον κατά 90 %.

    Μπράβο στους ευρωδικαστές.
    Γριές να σταματούν τη δουλειά τους όπως εμείς οι άντρες που μας ξεστέλνουν μια ώρα νωρίτερα.

    Μπαίνουν όλες στο Δημόσιο και αραδιάζουν 2-3 παιδιά η κάθε μιά , λείπουν 4-6 χρόνια από τις εργασίες τους, πληρώνονται όλα αυτά τα χρόνια και μετά όταν γυρίζουν παίρνουν και επιδόματα.

    Όχι κύριε Οικονόμου.
    Κάνετε λάθος.

    Αν είναι η προσωπική σας άποψη τη σέβομαι αλλά αν είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ για μικροκομματική εκμετάλλευση τότε παρόλο που είμαι ΠΑΣΟΚ από 15 ετών ,διαφωνώ πλήρως.

    Από τότε που οι γυναίκες μπήκαν στην αγορά,μαζικά,από την δεύτερη πεναετία του 1980 μέχρι και σήμερα ,η κοινωνία μας έχει γίνει μπουρδέλο .
    Εργάζονται για 1000 ευρώ τα οποία τα δίνουν στις νταντάδες που έχουν μπει για τα καλά στα βρακιά των ζευγαριών, θέλουν να παίρνουν σύνταξη στα 40-50 τους χρόνια και να ξεσκίζονται στα επιδόματα μετά το ξέσκισμα που τρώνε για να κάνουν παιδιά με αποστολή την αύξηση του εισοδήματος τους και την ταυτόχρονη επιβάρυσνη των Δημοσίων οικονομικών της χώρας αλλά και όλων των υπόλοιπων που καλούνται να πληρώνουν συνεχώς αυξήσεις στις εισφορές τους για να πληρώνονται συνταξιούχες νέες κοπέλες των 40 και 45 ετών.

    Επιτέλους άνοιξαν τα μάτια των Ευρωπαίων και με βρίσκουν στις αποφάσεις τους απόλυτα σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. [...] την επιδρομή των «ανίδεων διοικήσεων» του κυρίου Αλογοσκούφη με «δομημένα» που καταλήστευσαν τα επικουρικά ταμεία, έχει επέλθει η οικονομική χρεωκοπία τους συστήματος. [...]



    Μήπως είπατε τη λέξη "δομημένα";;;

    Ακουστικός σημαιοστολισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ υποστηρίζουμε σταθερά, εδώ και χρόνια, μια μεγάλη δημόσια επένδυση, ύψους ενός ΑΕΠ περίπου,για τα επόμενα τριάντα χρόνια"
    /////////////////////////////////////
    Ντρέπεσαι νά γράψεις πόσα είναι αυτά
    τά χρόνια?
    Μήπως δέν ξέρεις νά μετράς πάνω από
    τό 5,ή μάς τό κρατούσες μυστικό καί
    ξαφνικά τό ξερνάς τήν 27/03/2009???
    ///////////////////////////////////
    "Θα επιτρέψει, παραλλήλως, στο νέο σύστημα χαμηλότερες εισφορές και υψηλότερες αποδιδόμενες συντάξεις"
    "Είναι το μόνο που εξαφανίζει, με άλλα λόγια, προβλήματα όπως αυτό που προκάλεσε η «εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών."
    ///////////////////////////////////
    Αυτό ούτε ο Χουντίνι δέν μπόρεσε νά
    τό κάνει,άσε πού οπως λένε οί πληροφορίες
    (πολυγλωσσούδες),20 χρόνια οί ΠΑΣΟΚΙΚΟΙ
    αλχημιστές δέν εύρισκαν τήν συνταγή.
    Κε Π. Οικονόμου,οί ιθαγενείς δέν
    αρκούνται πλέον σέ καθρεπτάκια καί
    χάντρες,θέλουν νά αλλάξουν τίς μπανάνες
    ψήφους μέ ρεαλιστικές λύσεις καί
    όχι μέ τήν κληρονομιά τής Χαλιμάς.
    Καί όπως έγραφαν οί ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,
    ερημαμουνιατακαιπουτσαλακωθηκατε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε πανύβλακα μπουρδολόγε Οικονόμου, που στο διάολο θα το βρείς το ένα ΑΕΠ;
    Είσαι τόσο μα τόσο βλάξ που δεν έχει κάν επίγνωση τί λές.
    Εδώ μας αφήσατε χρέος πάνω από ένα ΑΕΠ (114%) το 2004 και πάλι δεν θα καταφέρουμε να το ξεχρεώσουμε ούτε σε δέκα χρόνια και εσύ μιλάς για να χρεωθούμε άλλο ένα ΑΕΠ!
    Δηλαδή ΜΟΝΟ 250 δισ. ευρώ, έτσι.
    ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
    Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο αρχικαραγκιόζης ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πιστεύει ότι είναι σοβαρός και τεχνοκράτης!
    Ούστ πανάθλιοι που θέλετε πάλι να κυβερνήσετε τη χώρα.
    ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ;
    Τέτοιες μαλακίες έλεγε και ο βλακογιώργος στον Τρισέ την περασμένη εβδομάδα και αυτός δεν ήθελε ούτε φωτογραφία μαζί με την αμοιβάδα-αρχηγό του πασόκ.
    Τέτοια άκουσε και ο Κρούγκμαν από το βλακογιώργο στην Αθήνα (ότι δηλαδή η "πράσινη" ανάπτυξη θα μας βγάλει από την ύφεση) και ακόμα τρέχει ο κακόμοιρος ο νομπελίστας.
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΛΚΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ
    ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΣΧΕΔΟΝ ΤΈΛΕΙΩΣΑΝ.

    ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
    ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΝΕ....
    ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ...ΤΑ ΨΕΣΚΙΣΑΤΕ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΝΕ.

    ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ..
    ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΟΛΙΩΝ Κ.Λ.Π.
    ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνουν εθελούσιες εξόδους στον ΟΤΕ ΒΓΑΖΟΎΝ στη σύνταξη 48 αρηδες.
    ΑΥΞΆΝΟΥΝ κατόπιν τα όρια ηλικίας των γυναικών από 5 -15 χρόνια.
    Αντι για να τους στειλουν αλλού να δουλέψουν ως πλεονάζοντες στον ΟΤΕ τους δίνουν παχυλές συντάξεις και μπόνους.
    ΟΥΣΤ ΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ
    ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας τη νύχτα της 26.3.2009 πέριξ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνελήφθησαν 19 κακοποιά και καταζητούμενα άτομα. 16 ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και 3 αλλοδαποί (προφανώς βοηθοί των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ).

    Οι κατηγορίες για τις οποίες προσήχθησαν ήταν κυρίως το αδίκημα της διακίνησης ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

    Μεταξύ των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ υπήρχε και ένας αστυνομικός..

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Πού είσαι ΚΑΡΑΤΖΑ-ΦΥΡΕΡ και λοιποί ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ??
    ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα έξυπνο σχέδιο

    "Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε χορήγηση της μεθαδόνης στους χρήστες ναρκωτικών με μια απλή συνταγογράφηση. Όλοι θυμόμαστε ότι παλιότερα είχε ζητήσει και νομιμοποίηση του χασίς.

    Πλέον είμαστε σίγουροι περι τίνος πρόκειται. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να έχει καλές σχέσεις με τους τοξικομανείς. Μόνο ένας μαστουρωμένος θα πίστευε τις εξαγγελίες του...

    Βέβαια ο κ Παπανδρέου θεωρεί ότι έχει μέλλον στην πολιτική και στόχος του είναι δύο τουλάχιστον θητείες στην κυβέρνηση. Έτσι, αν αρχίσουν να του πεθαίνουν προεκλογικά οι ψηφοφόροι από την ηρωίνη θα χάσει τις μεθεπόμενες εκλογές.
    Ενώ με τη μεθαδόνη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ την βγάζουν μερικά χρονάκια ακόμη και κρατιούνται αρκετά μαστουρωμένοι για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

    ANTE KAI KAΛΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ. ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΗΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και να φανταστείς ότι αυτός ο άνθρωπος κάποτε ήταν υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε Παντελή, δεν αφήνεις την αυτοποροβολή με τις "σοφιστικέ" φωτογραφίες σου, και να κάτσεις στα αυγά σου λιγάκι....

    Μύρισες αέρα νίκης και ετοιμάζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Λοιπόν κυρίες του Δημοσίου Κλάδου, δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά θα κάθεστε στα γραφεία σας για ακόμα 10 χρονάκια. Δεν είναι τίποτε το σπουδαίο. Αυτό λέγεται εργατική δικαιοσύνη. Διότι δεν φθάνει που μπήκατε στο δημόσιο «αξιοκρατικά» («έχουμε μεγάλη οικογένεια κυρ βουλευτά, θα φέρουμε τις ψήφους»), δεν φθάνει που...

    γεννοβολάτε με κάτι άδειες 1 χρόνου και βάλε, συν επιδόματα, δεν φθάνει που μας βγάζετε την Παναγία κάθε φορά που μπαίνουμε στα γραφεία Μας για να σας πληρώνουμε την τεμπελιά Σας, υπήρχε ο δίκαιος νόμος του Ελληνικού Κράτους, τα γεννοβολήματά σας να τα πληρώνουμε εμείς όταν εσείς φτάνατε στο 45ο έτος της ηλικίας σας ( καλά υπήρχαν χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχου στα 36 τους).
    Όταν θέλετε ίσα δικαιώματα πρέπει να έχετε και ίσες υποχρεώσεις διότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η δική σας μήτρα να είναι πιο άξια από την μήτρα μιας βιομηχανικής εργάτριας, μιας πωλήτριας ή μιας ελεύθερης επιχειρηματίας. Τι έχει λοιπόν η δική σας μήτρα που πρέπει να την πληρώνουμε λες και είναι η μήτρα της Μόνικα Μπελούτσι; Το καλύτερο δε, που λόγο δεν κάνετε ποτέ, είναι ότι την μήτρα την δική σας μπορεί να την εξετάσει ο πιο ακριβοπληρωμένος γιατρός της Ελλάδας εφόσον το δίκαιο Κράτος σας δίνει το δικαίωμα με το βιβλιάριο δημοσίου να πάτε όπου γουστάρετε (εσείς και οι ξαδέρφες σας) ενώ μία εργάτρια πρέπει να πάει στο ΙΚΑ ή να σκάσει 5 μεροκάματα για μία εξέταση που εσείς την κάνετε δωρεάν.
    Διαμαρτύρεστε τώρα που βγήκε αυτή η δίκαιη απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Δεν σας είδα όμως να κάνετε καμία διαμαρτυρία ή πορεία για τις απολυμένες εργάτριες των εργοστασίων Λαναρά, των κλωστοϋφαντουργείων Πρεβέζης, του εργατριών της Palco, της Sex Form ή των αγροτισσών που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου στήθους στην Ελλάδα. Τι έγινε κλονίστηκε το λόμπι σας και καίτε τα σουτιέν σας (γαλλικής ραφής όχι του συρφετού); Τι νομίζατε ότι είναι η Ευρώπη, εξυπηρέτηση του βουλευτή της Περιφέρειας και της Αθήνας;
    Δεν ξέρετε τι χαρά πήρα σήμερα μετά την απόφαση. Και πήρα μεγαλύτερη χαρά όταν είδα τις Ευρωπαίες δικαστικούς να σας μεταχειρίζονται με την απόφαση ως κλέφτρες των Δημοσίων Ταμείων τώρα αλλά και ως Τεμπέλες. Να αγιάσει το στοματάκι τους και το δουλεμένο τους μυαλό. Το δίκαιο βέβαια θα ήταν για αυτές που πήραν την σύνταξη βάση του προηγούμενου νόμου να γυρίσουν τα χρήματα πίσω στον Έλληνα φορολογούμενο διότι κυριολεκτικά βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τα «γαμησιάτικά» σας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το κολπάκι, που κάνετε χρόνια τώρα, είναι γνωστό τοις πάσι. Ποιο είναι αυτό; Παντρεύεστε με πολιτικό γάμο (φθηνός και γρήγορος) για να πάρετε μόρια. Γκαστρώνεστε κατευθείαν ενώ έχετε κάνει τα χαρτιά για το δημόσιο. Σας προσλαμβάνουν ως έκτακτες. Παίρνετε άδεια εγκυμοσύνης και τοκετού για ένα χρόνο. Πηγαίνετε 3 μήνες για δουλειά και κατευθείαν ξαναγκαστρώνεστε παίρνοντας μόρια για μονιμοποίηση. Ξαναπαίρνετε άδειες μετά αποδοχών. Ξαναγκαστρώνεστε γιατί με το τρίτο παιδί σε φέρνουν σε υπηρεσία που είναι δίπλα στο σπίτι σου. Ξανά άδειες κ.λπ. Όσες έχετε αντοχές ξαναγκαστρώνεστε για 4η φορά γιατί γίνεστε αυτομάτως πολύτεκνες δημόσιοι υπάλληλοι. Εκεί πέφτουν τα χοντρά τάληρα και βέβαια βγαίνετε στην σύνταξη μετά από 15 χρόνια εργασίας (από τα οποία τα 5 απλά γκαστρωνόσασταν).
    Εν ολίγοις είχατε καταντήσει το Δημόσιο, μαιευτήριο με το όνομα: «Το Γόνιμο Φουσί» και κάνατε οικογένειες εις υγείας του Μαλάκα φορολογούμενου. Αιιιιιιι! Πολύ μ’ άρεσε η απόφαση. Να δούμε τώρα πώς θα μεγαλώσετε τα γάμοδημοσιουπαλληλικά παιδιά σας! "
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tι παπαριές μας γράφεις ρε Παντελή και δεν ντρέπεσαι!

    Ακου εκεί "μέχρι το 1981"...

    Βρε αχαρακτήριστο άτομο, το ΝΑΤ, το πιο "αρχοντάδικο" ασφαλιστικό ταμείο της Ελλάδας, ποιό λαμόγιο και ποιός Παπατζής το τσούρνεψε και ΠΟΤΕ;;;;

    Δεν... ξέρεις;

    Άει χάσου από δω πέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Παντελή, δηλαδή το 1981 σταμάτησε η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων? Θα μας τρελάνεις μικρέ? Δεν ξέρεις ότι επί ΠΑΣΟΚ έριξαν τη μισή περιουσία του ταμείου των μηχανικών για να σωθεί μια παραπαίουσα τράπεζα? Μέχρι και σήμερα κλέβανε και κλέβουν τα ταμεία και επίσης δεν πληρώνει το κράτος το μερίδιό του, ούτε επί ΠΑΣΟΚ... Λες να μας κάνεις με τις τρίχες που γράφεις να νοσταλγήσουμε τον σοσιαλισμό του Ανδρέα και του Σημίτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ?
    ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ?
    ΖΩΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.
    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.
    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ δεν ξέρω από οικονομικά όμως να μας πουν.
    Γιατί το ΝΑΤ και άλλα ταμεία χρεωκόπησαν και ποίοι ευθύνονται γι αυτό.
    Γιατι γίνονται κατά διαστήματα χαριστικές πράξεις απαλλαγής φοροεισοδημάτων και ασφαλιστικών εισφορών ή εν πάσει περιπτώσει ειδική ρύθμιση και απαλλαγής ή μείωσεις των προστίμων.
    Οι ελεεύθεροι επαγγελματίες όλο κλαίγονται και βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Κατά τα άλλα κυκλοφορούν με μεγάλου κυβισμού και πολυτελή αυτοκίνητα και ενδεχομένως να δηλώνουν και ζημιές.
    Μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν κανονικά τους φόρους, ακόμη οι εργοδότες, ευτυχώς όχι όλοι, ΚΛΕΒΟΥΝ ασφαλιστικές εισφορές.
    Τι κάνουν οι ελεκτικοί μηχανισμοί των ασφαλιστικών ταμείων?
    Οι αρμόδιοι της Εφορίας έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν μεγάλες επιχειρήσεις και αν όχι γιατί?
    Πρέπει ΑΜΕΣΑ τα αυτοκίνητα των 1600κυβικών να πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον 1000 ευρώ με ανάλογη αύξηση για τα μεγαλυτέρου κυβισμού. Προτείνω να πληρώσουν εκτάκτως και για το 2009. Να δείτε πως μαζεύουν τα ελείμματα από τους κατέχοντες και χωρίς επιβάρυνση των εχόντων χαμηλά εισοδήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να βάλουν φόρους στους κατέχοντες και να βοηθηθούν οι ΜΗ ΚΑΤΈΧΟΝΤΕΣ.
    κ.κ. Βουλευτές δώστε το παράδειγμα να σας ακολουθήσουν και άλλοι.
    Δεν μπορούν κάποιοι να κυκλοφορούν με οχήματα 3000 κυβικών και να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΒΑΛΤΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποίος ευθύνεται για την κατάρρευση του ΝΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 27 Μαρ 2009 9:09:00 μμ

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Και να φανταστείς ότι αυτός ο άνθρωπος κάποτε ήταν υπουργός.

    ΤΙ NA ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ TOTE KAI TI NA EINAI ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ TΩRA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν θα προλαβουν.....οι δεξιοί...
    11 % η διαφορά.....
    Την Πρωθυπουργία θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου και την αντιπροεδρια του πασοκ ο δρ Κουτσούκος ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρών που οργώνει ολη την Ελλάδα και διαδίδει το επαναστατικό μήνυμα της νίκης μεσω των μπλόγκ!
    Φάνης Πασπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 9:40:00 πμ

    Ναι αλλά ποιος τις πηδάει τις γυναίκες για να κάνουν παιδιά; Δεν χρειάζονται κι αυτοί μειωμένα χρόνια εργασίας; Να σκεφτόμαστε κοινωνικά, ο θεούλης θα βρέξει εισφορές και θα γεμίσουν τα ταμεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κανένας δεν μιλάει αν πρόκειται να φορολογηθούν οι κατέχοντες?
    Καλά τα λέει πιο πάνω να φορολογηθούν εκείνοι που έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα.
    Να μπει πλαφόν τα 2000 κυβικά να δηλώνουν υποχρεωτικά 75000 ευρώ και να φορολογούνται. Στα μεγαλυτέρου κυβισμού να είναι ανάλογη η αύξηση.
    Ίσως να βρεθούν και [[ξύπνοι]], που θα τα νοικιάζουν, για να μην φαίνεται στην ιδιοκτησία τους και αυτούς μπορεί να τους πιάσει μέσω των γραφείων ενοικιάσεως τα οποία με ON LINE σύστημα να περνούν αμέσως στην φορολογική μερίδα.
    Θα δείτε κάτι φυντάνια πως θα πληρώνουν φόρους.
    Όλα τα ταξί πρέπει να κόβουν αποδείξεις και όταν κατεβαίνει ο πελάτης και δεν έχει απόδειξη ΑΜΕΣΩΣ να αφαιρείται η άδεια ταξί και επιβολή αυστηρού προστίμου ανεξάρτητα εάν είναι ο ιδιοκτήτης ή οδηγός . Οι πινακίδες να επιστρέφονται μόνον εάν καταβληθεί το πρόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση