GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς η ΔΕΗ κατάργησε...

...τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου! . Aπό τον Νέαρχο Λογοθετίδη Υπάρχει στην ζωή κάτι πολυτιμότερο από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις αρχέ...

...τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου!
.
Aπό τον Νέαρχο Λογοθετίδη

Υπάρχει στην ζωή κάτι πολυτιμότερο από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις αρχές του σύγχρονου management.
Μπορεί στις μέρες μας της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η επίτευξη των οικονομικών στόχων να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, διαχείριση όμως χωρίς ηθική και ιεραρχημένες αξίες ζωής οδηγεί στην ισοπέδωση, στην πλήρη απαξίωση ιδεών, αρχών και ηθών, στον αμοραλισμό.
Ιδιαίτερα όταν τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τρόπο προκλητικό και σε οργανισμούς που έχουν δημόσιο οικονομικό και ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, και όχι μόνο αναπτυξιακό, δημιουργούνται ερωτηματικά για την ηθική της διοίκησης που ασκείται.
Αφορμή για τα παραπάνω είναι η κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού – ΔΕΗ.
Τα δυο τελευταία χρόνια η Διοίκηση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, γκουρού του marketing και του management πέραν των...
άλλων κατάργησε σαν περιττό τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων από τις εκδηλώσεις της ΔΕΗ, όχι γιατί χάνονταν εργατώρες ή γιατί επιβαρυνόταν ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ με πρόσθετα έξοδα, αλλά γιατί έτσι ήθελε.
Συμπαραστάτης του στο πρωτοποριακό του αυτό έργο, η νέα στενή συνεργάτης του, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων κ. Τζανέτου Ειρήνη, δεξί ή μάλλον αριστερό χέρι του κ. Προέδρου.
Μάλιστα για να δείξουν την πλήρη απαξία τους στον εορτασμό και στην σημασία της επετείου της Εθνεγερσίας, ο κ. Αθανασόπουλος και η διοίκηση της ΔΕΗ προγραμμάτισαν στις 24/03 την παραμονή της Εθνικής Εορτής, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ με θέμα την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.
Ενώ ήταν ήδη ημιαργία για το σύνολο των εργαζομένων, εκείνος συγκάλεσε την διοίκηση για να ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, λες και χάθηκαν άλλες μέρες. Οποία εργατικότης του κ. Προέδρου!
Δεν έδωσε την ευκαιρία ούτε στην χορωδία της ΔΕΗ, που τα προηγούμενα χρόνια έδινε εθνικό χρώμα και παλμό στον γιορτασμό της εθνικής επετείου να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του ‘21, που με τους αγώνες και την θυσία τους, έθεσαν τις βάσεις της δημιουργίας του Ελεύθερου Νεότερου Ελληνικού Κράτους, το οποίο έχει την τιμή να υπηρετεί από την υψηλή του θέση ο κ. Πρόεδρος.
Πολλές φορές έχει μιλήσει με θαυμασμό ο κ. Αθανασόπουλος Τάκης, για το γιαπωνέζικο παράδειγμα και τον κώδικα τιμής στην εργασία και στην ζωή.
Φαίνεται ότι αυτά αφορούν στην συνείδηση του Προέδρου της ΔΕΗ μόνον την εταιρική διακυβέρνηση και όχι την κοινωνική και εθνική ηθική του.
Και ενώ έχουμε την απαίτηση οι νεότερες γενιές να θυμούνται, να σέβονται και να τιμούν τους αγωνιστές του 1821, και εκφράζουμε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν καλλιεργεί την εθνική μνήμη και συνείδηση στην νέα γενιά, θα αποδεχόμαστε έτσι αδιαμαρτύρητα την τακτική των χρυσοκανθάρων της εξουσίας που σαν σύγχρονοι ¨κοτσαμπάσηδες¨, ¨προύχοντες¨, ¨καϊμακάμηδες¨, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το σύγχρονο ¨χαράτσι¨(χαράτσι: κεφαλικός φόρος) και το δικό τους ¨βιλαέτι¨;
Για όλους εμάς υπάρχουν στην ζωή και στις αρχές μας, και κάποιες άλλες αξίες πολυτιμότερες από τα οικονομικά αποτελέσματα, και το σύγχρονο management.
Κάποιες αξίες όπως Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Πατρίδα, Αγώνας, Θυσία, Τιμή, Επανάσταση, Αντίσταση, Εθνική Συνείδηση, Κοινωνική Δικαιοσύνη που δεν εξαργυρώνονται, δεν ρευστοποιούνται, δεν περιορίζονται, δεν υποβαθμίζονται, δεν περιθωριοποιούνται, όσο κι αν προσπαθούν οι περαστικές διορισμένες οικονομίστικες "ηγεσίες" .

12 σχόλια

  1. "Λοιπόν κυρίες του Δημοσίου Κλάδου, δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά θα κάθεστε στα γραφεία σας για ακόμα 10 χρονάκια. Δεν είναι τίποτε το σπουδαίο. Αυτό λέγεται εργατική δικαιοσύνη. Διότι δεν φθάνει που μπήκατε στο δημόσιο «αξιοκρατικά» («έχουμε μεγάλη οικογένεια κυρ βουλευτά, θα φέρουμε τις ψήφους»), δεν φθάνει που...

    γεννοβολάτε με κάτι άδειες 1 χρόνου και βάλε, συν επιδόματα, δεν φθάνει που μας βγάζετε την Παναγία κάθε φορά που μπαίνουμε στα γραφεία Μας για να σας πληρώνουμε την τεμπελιά Σας, υπήρχε ο δίκαιος νόμος του Ελληνικού Κράτους, τα γεννοβολήματά σας να τα πληρώνουμε εμείς όταν εσείς φτάνατε στο 45ο έτος της ηλικίας σας ( καλά υπήρχαν χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχου στα 36 τους).
    Όταν θέλετε ίσα δικαιώματα πρέπει να έχετε και ίσες υποχρεώσεις διότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η δική σας μήτρα να είναι πιο άξια από την μήτρα μιας βιομηχανικής εργάτριας, μιας πωλήτριας ή μιας ελεύθερης επιχειρηματίας. Τι έχει λοιπόν η δική σας μήτρα που πρέπει να την πληρώνουμε λες και είναι η μήτρα της Μόνικα Μπελούτσι; Το καλύτερο δε, που λόγο δεν κάνετε ποτέ, είναι ότι την μήτρα την δική σας μπορεί να την εξετάσει ο πιο ακριβοπληρωμένος γιατρός της Ελλάδας εφόσον το δίκαιο Κράτος σας δίνει το δικαίωμα με το βιβλιάριο δημοσίου να πάτε όπου γουστάρετε (εσείς και οι ξαδέρφες σας) ενώ μία εργάτρια πρέπει να πάει στο ΙΚΑ ή να σκάσει 5 μεροκάματα για μία εξέταση που εσείς την κάνετε δωρεάν.
    Διαμαρτύρεστε τώρα που βγήκε αυτή η δίκαιη απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Δεν σας είδα όμως να κάνετε καμία διαμαρτυρία ή πορεία για τις απολυμένες εργάτριες των εργοστασίων Λαναρά, των κλωστοϋφαντουργείων Πρεβέζης, του εργατριών της Palco, της Sex Form ή των αγροτισσών που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου στήθους στην Ελλάδα. Τι έγινε κλονίστηκε το λόμπι σας και καίτε τα σουτιέν σας (γαλλικής ραφής όχι του συρφετού); Τι νομίζατε ότι είναι η Ευρώπη, εξυπηρέτηση του βουλευτή της Περιφέρειας και της Αθήνας;
    Δεν ξέρετε τι χαρά πήρα σήμερα μετά την απόφαση. Και πήρα μεγαλύτερη χαρά όταν είδα τις Ευρωπαίες δικαστικούς να σας μεταχειρίζονται με την απόφαση ως κλέφτρες των Δημοσίων Ταμείων τώρα αλλά και ως Τεμπέλες. Να αγιάσει το στοματάκι τους και το δουλεμένο τους μυαλό. Το δίκαιο βέβαια θα ήταν για αυτές που πήραν την σύνταξη βάση του προηγούμενου νόμου να γυρίσουν τα χρήματα πίσω στον Έλληνα φορολογούμενο διότι κυριολεκτικά βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τα «γαμησιάτικά» σας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το κολπάκι, που κάνετε χρόνια τώρα, είναι γνωστό τοις πάσι. Ποιο είναι αυτό; Παντρεύεστε με πολιτικό γάμο (φθηνός και γρήγορος) για να πάρετε μόρια. Γκαστρώνεστε κατευθείαν ενώ έχετε κάνει τα χαρτιά για το δημόσιο. Σας προσλαμβάνουν ως έκτακτες. Παίρνετε άδεια εγκυμοσύνης και τοκετού για ένα χρόνο. Πηγαίνετε 3 μήνες για δουλειά και κατευθείαν ξαναγκαστρώνεστε παίρνοντας μόρια για μονιμοποίηση. Ξαναπαίρνετε άδειες μετά αποδοχών. Ξαναγκαστρώνεστε γιατί με το τρίτο παιδί σε φέρνουν σε υπηρεσία που είναι δίπλα στο σπίτι σου. Ξανά άδειες κ.λπ. Όσες έχετε αντοχές ξαναγκαστρώνεστε για 4η φορά γιατί γίνεστε αυτομάτως πολύτεκνες δημόσιοι υπάλληλοι. Εκεί πέφτουν τα χοντρά τάλιρα και βέβαια βγαίνετε στην σύνταξη μετά από 15 χρόνια εργασίας (από τα οποία τα 5 απλά γκαστρωνόσασταν).
    Εν ολίγοις είχατε καταντήσει το Δημόσιο, μαιευτήριο με το όνομα: «Το Γόνιμο Φουσί» και κάνατε οικογένειες εις υγείας του Μαλάκα φορολογούμενου. Αιιιιιιι! Πολύ μ’ άρεσε η απόφαση. Να δούμε τώρα πώς θα μεγαλώσετε τα γάμοδημοσιουπαλληλικά παιδιά σας! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ "ΚΥΡΙΟΣ".
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΘΝΟΣ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τώρα όλοι αυτοί που έχουν πάρει θέσεις στη ΔΕΗ υποτίθεται ότι αποτελούν την επιτομή του σύγχρονου management;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανε.

    Στο τέλος ο συγγραφέας του άρθρου θα αναρωτιέται γιατί δεν κάνουνε και πρωινή προσευχή στη ΔΕΗ.

    Και μη χειρότερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και είμαι απο τους πρώτους που θα ήθελα να φύγει απο τη ΔΕΗ ο κ. Αθανασοπουλος (ακούς εκεί κύριος...) εν τούτοις νομίζω ότι έκανε επιτέλους και κάτι σωστό. Τι θα πει ημιαργία και αηδίες....ή είναι αργία ή δεν είναι. Αφού και στο υπόλοιπο δημόσιο τις ημιαργίες τις κάνουν αργίες. Αντίθετα στον ιδιωτικό τομέα δουλεύαν μέχρι την τρίτη το απόγευμα. Για να βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη επιτέλους σε αυτή τη χώρα.....
    Ναι πρέπει να φύγει ο κ. Αθανασοπουλος απο τη ΔΕΗ γιατί κατάντησε μια κερδοφόρα επιχείρηση άλλη μια κακόμοιρη δημοσια επιχείρηση που πάει για (ξε)πούλημα, που αντί να επενδύει σε πράσινες τεχνολογίες και φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοστατούσε στην αγορά των γερμανικών ρυπογόνων τεχνολογιών και άλλα τόσα που θα έπρεπε να κάνει αλλά δεν μπορούμε να τα βάζουμε μαζί του επειδή δεν έκανε την 24η Μάρτη ημιαργία.
    Καιρός είναι να αλλάξουν και κάποιες κακές συνήθειες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έκανε η ΔΕΗ, να δουλέψουν οι υπάλληλοι και να μην κάνουν γιορτές, αρκετά τους πληρώνουμε κι αυτούς για να κωλοβαράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα καλα, αυτο το ξερει ο Καραγκιοζης-Ψωμιαδης??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ Bloopers ιδέα δεν έχεις ποιός ειναι δημόσιος υπάλληλος και ποιός οχι.
    Και εγω λέω οτι στην Δεη και γενικά στις Δέκο κλπ το εχουν παραγ...σει αλλά το να ευχεται κάποιος εξίσωση πρός τα κάτω γενικά τοτε είναι άξιος της μοίρας του.
    Δέν φταίνε οι ΜΌΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι
    τών 1000 Ευρώ μετά απο 25 χρόνια αν στόν ιδιωτικό τομέα
    σας πήρανε και τα σώβρακα σιγά σιγά.
    Το να ζείς αξιοπρεπώς με την εργασία σου
    και να μην καταπατώνται οι νόμοι και τα εργατικά δικαιώματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ!
    Α ρε τι ωραία που δουλεύει ο κοινωνικός αυτοματισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Blooper... ejelisesai se mega karagkiozako.gamo thn dejjiasoy moynopane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα προλαβουν.....οι δεξιοί...
    11 % η διαφορά.....
    Την Πρωθυπουργία θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου και την αντιπροεδρια του πασοκ ο δρ Κουτσούκος ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρών που οργώνει ολη την Ελλάδα και διαδίδει το επαναστατικό μήνυμα της νίκης μεσω των μπλόγκ!
    Φάνης Πασπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση