GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πιπίλες...

. Γράφει η Λέτα Ζωτάκη Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς Ένα από τα πιο τοξικά παράγωγα προϊόντα της παρούσας οικονομικής κρίσ...

.
Γράφει η Λέτα Ζωτάκη
Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών
Ιατρών Κιλκίς

Ένα από τα πιο τοξικά παράγωγα προϊόντα της παρούσας οικονομικής κρίσης είναι οι πιπίλες που φέρουν το όνομά της. Οι πιπίλες με γεύση οικονομικής κρίσης αρέσουν έτσι κι αλλιώς στους πολιτικούς, ιδίως σε κυβερνητικά στελέχη, φανταστείτε λοιπόν τη χρήση τους εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης από φορείς εξουσίας γενικώς, και από πάσης φύσεως καλοβολεμένους στο άνω σκέλος της οικονομικής ψαλίδας! Οι κύριοι αυτοί δεν πάνε πουθενά χωρίς την πιπίλα τους: «δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει…».
Τα στοιχειώδη μαθήματα….
«Ξεχνάνε» βέβαια πρώτα απ’ όλα τι οδήγησε στην οικονομική κρίση! Ήταν άραγε οι… υπερβολικές αυξήσεις στα χαμηλά εισοδήματα που έφταιξε, ή μήπως η βουλιμία για υπερκέρδη τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων και τα deals των χρυσών παιδιών τους; Και μετά «ξεχνάνε» τι μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, δηλαδή αμφισβητούν στην πράξη ακόμα και...
τα στοιχειώδη μαθήματα της πολιτικής οικονομίας -έστω κι αν τους τα υπενθυμίζουν συνεχώς οι οικονομολόγοι - που λένε ότι η διέξοδος από μια επιβράδυνση ή μια ύφεση επιτυγχάνεται μόνο με ελεγχόμενη αύξηση της ζήτησης και της κατανάλωσης, όχι με τον περιορισμό τους! Ξεχνάνε επίσης ότι ο μύθος Friedman (των ελεύθερων, δήθεν αυτορυθμιζόμενων αγορών) είχε το κακό τέλος που τώρα ζούμε και πως σε επίπεδο Νόμπελ η.. διόρθωση –και παραδοχή του προηγούμενου λάθους- έγινε ήδη έμπρακτα με την απονομή του βραβείου στον Krugman που μας ξαναγυρίζει επιτέλους μέσω Κέυνς σε έναν έλεγχο της οικονομίας από την πολιτική. Βέβαια θα ακούσετε τους πολιτικούς μας να συμφωνούν ρητορικά στα τηλεοπτικά παράθυρα για «ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων…», «ενέσεις ρευστότητας…», «περιορισμό της ανεργίας..», «τον σημαντικό ρόλο της πολιτείας..», «να κινηθεί η αγορά..» μπλα-μπλα!
…στην πράξη
Τώρα πώς οι πιο πάνω δηλώσεις ταιριάζουν με την πολιτική των μηδενικών αυξήσεων, την αναβολή προσλήψεων, την ανοχή στις απολύσεις, τις παράνομες μειώσεις ωρών απασχόλησης και αποδοχών, τη μαύρη εργασία κ.λπ. μένει να μας το εξηγήσει κάποιος από τους εν λόγω ρήτορες.
Η τοξικότητα
Η τοξικότητα της εν λόγω πιπίλας έγκειται στο ότι δηλητηριάζει το απονήρευτο νεογνό (ή έστω νήπιο), με την αίσθηση ότι κάθε αντίσταση εν μέσω κρίσης είναι μάταιη, ότι κάθε διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, κάθε έκφραση αιτημάτων με οικονομικό περιεχόμενο είναι εκτός τόπου και χρόνου και όλα αυτά άσχετα με τον βαθμό της προϋπάρχουσας οικονομικής του εξαθλίωσης! Ακόμα χειρότερα, η τοξίνη αυτή σιγά-σιγά διαχέεται και επιμολύνει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, πράγμα που επιτείνει την αβεβαιότητα, την διστακτικότητα, τον φόβο, την απαισιοδοξία και έτσι βαθαίνει την κρίση.
Λοιπόν, με τις αυξήσεις μας τι θα γίνει τελικά;
Ψηφίστηκε μόλις παρά τις γενικευμένες και έντονες αντιδράσεις μας, ένας ελλιπής, μίζερος, αντικοινοτικός και αντισυνταγματικός νόμος περί ρύθμισης των όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ετέθη ήδη ζήτημα για το αν οι αυξήσεις που προβλέπει το νομικό αυτό εξάμβλωμα, το οποίο έσπευσε να αποδεχτεί η ηγεσία μας, θα αποδοθούν τελικά στους γιατρούς ή μήπως τα νέα σφιχτά κυβερνητικά μέτρα θα αφορούν κι εμάς, δηλαδή μήπως κοπούν αυξήσεις που προβλέπονται σε νόμους ψηφισθέντες μόλις προ ημερών! Ισχυρίζονται γαρ, ότι η Ε.Ε. επιβάλλει ασφυκτική εισοδηματική πολιτική (μερικοί βλέπετε είναι απλώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως) κι ότι «ενώ εμείς ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε αυτές τις αυξήσεις, δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει…» (η πιπίλα που λέγαμε).
Βλέπετε, η ηγεσία μας φοβήθηκε, λέει, μην τυχόν χάσουμε και τα λίγα κι έτσι έσπευσε να μας καπελώσει υποσχόμενη στην κυβέρνηση πως θα είμαστε καλά παιδιά. Τώρα τι έχει να πει η εν λόγω ηγεσία; Διότι ο μεν Αβραμόπουλος έκανε το παιχνίδι του πολύ καλά, δελεάζοντάς μας αρχικά με μια καλή συλλογική σύμβαση, πετώντας μετά τα μισά στη θάλασσα με τον νέο νόμο, γνωρίζοντας ότι για τα άλλα μισά μπορεί να επικαλεστεί τις οδηγίες της Ε.Ε. μήπως και στο τέλος καταφέρει να μην εκταμιεύσει τίποτα! Η δε σοφή ηγεσία μας πού ακριβώς ήταν, όταν κάποιοι από μας φώναζαν ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να υποχωρήσουμε, ότι μόνον η επίδειξη αποφασιστικότητας και πυγμής περνάει κι ότι μόνο τα «κακά» παιδιά παίρνουν αυτά που δικαιούνται (που είναι τουλάχιστον όσα προέβλεπε η αρχική συλλογική σύμβαση αφού εδώ και μια δεκαετία δεν έχουμε πάρει αύξηση); Ας χαιρόμαστε λοιπόν τώρα αυτή την ηγεσία και το καταστατικό που την ανέδειξε και της έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεται για λογαριασμό μας! Διότι ακριβώς είναι το καταστατικό και όχι η πλειοψηφία που ανέδειξε και πρόσφερε δεκανίκια στην εν λόγω ηγεσία. Η πλειονότητα των γιατρών είναι σε πλήρη αντίθεση μαζί τους κι αυτό θα αποδειχθεί σύντομα.
Όμως, στο μεταξύ, να μην διανοηθεί κανείς στην κυβέρνηση να κόψει έστω κι ένα ευρώ από τις αυξήσεις που προβλέπει το έκτρωμα που ψήφισαν, ή να καθυστερήσει έστω και μια εβδομάδα την καταβολή όσων μας οφείλονται, διότι θα βρεθούν προ κλειστών πυλών νοσοκομείων και προ μιας κοινωνικής αναταραχής άνευ προηγουμένου. Έτσι κι αλλιώς ο ψηφισθείς είναι ίσως ο μόνος νόμος, η εφαρμογή του οποίου βρίσκεται στην πλήρη και αποκλειστική δική μας προαίρεση. Αν θέλουμε τον εφαρμόζουμε, αν όχι τον αγνοούμε ατιμωρητί και εργαζόμαστε πλέον ως άνθρωποι και γιατροί με 48ωρες και 56ωρες εφημερίες κι αυτό μόνον εφόσον μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα! Το ερώτημα της κάλυψης των υπολοίπων εφημεριών, το παραπέμπουμε στους φωστήρες διοικούντες την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και εκείνους της κυβέρνησης.
Ας καταλάβουν όλοι ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς διότι είναι η καρδιά του Ε.Σ.Υ. Δεν υπάρχει Ε.Σ.Υ. χωρίς εμάς!

14 σχόλια

  1. ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΝΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

    Σήμερα η υπουργός εργασίας ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ανακοίνωσε την ένταξη του επαγγέλματος του πρωθυπουργού στα βαρέα και ανθυγεινά επαγγέλματα.

    Έτσι μία αδικία αιώνων ήρθη.
    Είναι τοις πάσιν γνωστό το πόσο κουραστικό έχει γίνει το επάγγελμά μας δήλωσε ο πρωθυπουργός, δικαιώνοντας έτσι τη ρήση του ΒΥΡΩΝΑ "ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΩ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΤΑ ΜΟΥ, ΛΕΤΑΚΙ ΜΟΥ,ΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΠΙΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκανδαλώδη εύνοια προς τους δικαστικούς λειτουργούς επιφυλάσσει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που παγώνει μισθούς και συντάξεις και επιβάλει κεφαλικό φόρο στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων του προϋπολογισμού.

    Έτσι ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου λέει ότι παγώνουν και οι μισθοί των δικαστικών αποκρύπτει ότι από την 1η Ιανουαρίου «τρέχει» ο αυξημένος έως και 80% μισθός των δικαστικών που αναπροσαρμόστηκε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2008 με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2008, ενώ ανάλογα αυξημένη είναι και η σύνταξη που εισπράτουν οι συνταξιούχοι δικαστικοί.

    Πέραν του αυξημένου μισθού και της σύνταξης που εισπράττουν από την 1η Ιανουαρίου οι δικαστικοί θα εισπράξουν στις 4 Μαΐου και την πρώτη δόση των αναδρομικών για το 2008 ύψους 265 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή προσδοκά να εισπράξει η κυβέρνηση από τον κεφαλικό φόρο στους φορολογούμενους με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Οικονομίας Νίκο Λέγκα στις 28 Ιανουαρίου οι δικαστικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα εισπράξουν τα αναδρομικά για διαφορές αποδοχών και συντάξεων που προκύπτουν από τις αυξήσεις έως και 80% στις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστικών τον Αύγουστο του 2008 σε 2 ισόποσες δόσεις το Μάιο του 2009 και 2010.

    Για την καταβολή των αναδρομικών ο υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών στις 16 Φεβρουαρίου είχε τονίσει ότι «Επιλύθηκε, με εντολή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το ζήτημα του μισθολογίου των δικαστικών λειτουργών και των αναδρομικών. Από της 1ης του τρέχοντος έτους εφαρμόζεται το νέο βελτιωμένο μισθολόγιο. Με το νέο μισθολόγιο, η Πολιτεία αναγνωρίζει εμπράκτως και τιμά το δύσκολο και σημαντικό σας έργο».

    Υπενθυμίζεται ότι και το 2008 οι δικαστικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι είχαν εισπράξει, με βάση τις αποφάσεις του Μισθοδικείου αναδρομικές αποδοχές ύψους 274 εκατ. ευρώ.

    Συνολικά σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα αναδρομικά από την αναπροσαρμογή των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστικών με βάση τις αποφάσεις του Μισθοδικείου θα ανέλθουν σε 900 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι ο κάθε ένας από τους 3.800 εν ενεργεία και 2.000 συνταξιούχους δικαστικούς θα πάρει κατά μέσο όρο 155.000 ευρώ περίπου

    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολυτα σωστη η αναλυση της Λετας.Πολυ φοβαμαι οτι απευθυνετα ιστα μεγαλυτερα ''νουμερα '' της πολιτικης μας ζωης,τους ανευθυνους ,τους ανικανους,τους ασχετους,τους κλεφτες, τους απατεωνες,τους τυφλους υπηρετες του μεγαλου και ληστρικου κεφαλαιου!!Αντε να φυγουν να ξεβρωμισει ο τοπος με τουσς αληταραδες που μπλεξαμε!!Αι σιχτιρ....Limmy L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ.
    ΕΛΕΓΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
    ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.asdfghjkl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "..Δεν υπάρχει Ε.Σ.Υ. χωρίς εμάς!.."

    Γιατί, ΜΕ εσάς, υπάρχει ?
    Άσε, γιατρέ, δέν έχετε ουδεμία κοινωνική κάλυψη, ίνα μήν είπω, τήν παραμικρή ανοχή.
    Έχετε εξοργίσει ακόμα καί τούς .... κομμουνιστές !
    Η σύγκριση τών υπηρεσιών σας, μέ αντίστοιχες γιατρών πού εργάζονται σέ ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Υγείας, είναι ....άσε !
    Καθήστε φρόνιμα, αφήστε τό ύφος οκτακοσίων καρδιναλίων, μάθετε νά κάνετε καμμιά ένεση, πείτε καί κανάν καλό λόγο, καί αφήστε τά λογοτεχνίζοντα κείμενα τών οκτακοσίων λέξεων.
    Λεφτά δέν υπάρχουνε, όχι λόγω κρίσης, αλλά λόγω τής ανικανότητος, παρασιτισμού καί τεμπελιάς, ΟΛΩΝ μας, τών Δημοκρατικών τσιμπουριών τής μεταπολιτευτικής βουρκολάσπης.
    Τέρμα τά δανεικά, δέν μάς δίνουνε, ανεξαρτήτως κρίσης, Γκέγκε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νοιώθει κουρασμένος,

    αλλά κάνα κιλό δεν λέει να χάσει...


    "ο ποινή εκτίων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

    Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ;

    Νομίζουν οι απατεώνες ότι ξεχάσαμε τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;

    Επειδή βάλανε την ποντικομαμή τον Παπακωνσταντίνου να γκρινιάζει στις τηλεοράσεις για το πώς «αισθάνεται ο κακόμοιρος Ελληνικός λαός» νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;

    Τόσα και τόσα μπουμπούκια, ποιόν να πρωτοθυμηθείς;

    Τον Τσοχατζόπουλο, τη Δαμανάκη, τον Πάχτα, το Βερελή, το Λαλιώτη, τον Παπουτσή, τον Πρωτόπαπα, το Ρέππα, το Μαγκριώτη, τον Καστανίδη, το Τζουμάκα, το Σηφουνάκη, το Χρυσοχοίδη, τη Βασούλα, ποιόν;

    Είναι ατέλειωτη η λίστα της ντροπής.

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ και να μην παραπονιέται για αυτά που θα λουστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχουμε μια κυβέρνηση και αντιπολίτευση ΠΟΥ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAI ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΑΤΕ
    ΚΑΦΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ
    ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΚΑΤΙΛΑ
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΙΛΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.

    ΖΩΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχετε πολύ πλάκα ρε χαμένοι ΠΑΣΟΚΟΙ

    Παράκρουση... πεθαίνεται.. και μόνο στο όνομα Καραμανλή.
    Καλά για τα βράδια δεν το συζητάω.
    που να κλείσετε μάτι.. ΠΟΝΑΕΙ και αυτός ο Κώλος σας. Και ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΕΙ.
    τόσα Γαμήσια τόσα χρόνια..
    Σας έμεινε κουσούρι.

    Γιαυτο και ΞΕΝΟγαμιούνταικαι οι γυναίκες σας.
    Και τα παιδάκια σας ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ κατάντησαν....

    Αλλά λάθος ΑΝΘΡΩΠΟ διαλέξατε...
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΜΗΣΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΚΟΜΗ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ....ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν φανταζόμουν οτι θα σας πονούσε τόσο πολύ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ....βλήματα του ΠΑΣΟΚ.

    ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
    ......................μιλάμε για
    ΑΠΕΙΡΟ ΠΟΝΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΣΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση