• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

  Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός...

  Τότε φυλάκιζαν τους αγωνιστές!
  Σήμερα φυλακίζουν και δολοφονούν τη σκέψη.

  Γράφει o Θύμιος Παπανικολάου
  Απρίλιος 2006, Ρεσάλτο τεύχος 6

  Η δικτατορία είναι μια συνήθεια του αίσχους:
  Μια μηχανή που σε καθιστά κωφάλαλο,
  Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις
  Και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις.
  Εντουάρντο Γκαλεάνο

  Κάθε δικτατορία είναι μια «μηχανή», που πρώτα απ΄ όλα καταδιώκει και βασανίζει τους νέους. Καθεστώς στείρο, όπως είναι, μισεί θανάσιμα καθετί που μεγαλώνει και κινείται. Πολλαπλασιάζει μόνο τις φυλακές και τα νεκροταφεία. Δεν μπορεί να παράγει τίποτε άλλο από κρατούμενους, πτώματα, ρουφιάνους και εξόριστους. Το να είσαι νέος και μάλιστα πολιτικοποιημένος νέος, για τη δικτατορία είναι έγκλημα.
  Οι αφηγήσεις για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου είναι «αφηγήσεις» καπηλείας, ηρωποίησης, πολιτικής εξαργύρωσης, «αφηγήσεις» νάρκωσης και λήθης. Και αυτή η πρόσφατη ιστορία μας έχει δοθεί μασκαρεμένη και αφυδατωμένη από τα πολιτικά της μηνύματα. Αυτή η «ιστορία» σε σχέση με την αληθινή ιστορία, είναι όπως ο εφιάλτης σε σχέση με τα βιώματα της πραγματικής ζωής. Η αλήθεια και η μυθολογία διαπλέκονται και τη θέση των πολιτικών αιτημάτων και μηνυμάτων έχει πάρει το ωχρό πρόσωπο εκείνων που επιδιώκουν όχι μόνο να σβήσουν τις αγωνιστικές μνήμες, αλλά και να επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό του αυτοκρατορικού λόγου.
  Εξατμίζουν την ιστορική ουσία, δαιμονοποιούν κάποιες εξωτερικές όψεις της δικτατορίας και τις έννοιες με αρνητική συναισθηματική φόρτιση για να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν το ιστορικό παρόν.
  Αυτό το μικρό κείμενο...
  δεν αποπειράται την αποκατάσταση της ιστορίας. Δεν είναι ιστορικό κείμενο. Απλώς θέλει να επισημάνει ότι ο σημερινός κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι ένας ταριχευμένος πολιτικός λόγος που αφού έχει μετατρέψει την ιστορία της χούντας σε μούμια Αιγυπτιακή τη χρησιμοποιεί για να επικαλύψει το σύγχρονο εφιάλτη: Το μακάβριο ολοκληρωτισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας.

  Ο σύγχρονος σκοταδισμός
  Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου φυλάκιζε τους αγωνιστές και τους αντιπάλους της. Η σημερινή δικτατορία του πλανητικού κράτους υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι χωρίς όρια. Φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους και ιδέες, αποδομεί την Ιστορία, ακρωτηριάζει συνειδήσεις, ανατρέπει τους μηχανισμούς τη σκέψης: Επιβάλει την ενιαία σκέψη και την ενιαία ταυτότητα.

  Οι συνταγματάρχες δεν μπορούσαν να εξοντώσουν τις ιδέες και την ελπίδα. Σήμερα έχουν τελειοποιηθεί τα βασανιστήρια της επιβολής της σιωπής και της καλλιέργειας του τρόμου, έχει αναχθεί σε επιστήμη η τεχνική εξόντωσης των ανθρώπων, των ιδεών και της ελπίδας.
  Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, μη υποκείμενοι σε καμιά εξουσία ή αρχή ή συνείδηση, ωστόσο πρόθυμους να δέχονται διαταγές, να κάνουν ό,τι απαιτούν από αυτούς, να εφαρμόζουν καλά στην κοινωνική μηχανή, χωρίς τριβή, ανθρώπους που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς εξωτερική βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Σήμερα θέλουν πλάσματα με στενό, μίζερο μυαλό, ταπεινά περιχαρακωμένο στην απληστία και στην ατομική αναρρίχηση. Θέλουν πλάσματα άβουλα, χειραγωγήσιμα, πειθαρχημένα, γρανάζια της κοινωνικής μηχανής: Ο σκοταδισμός στην πιο ακραία, μοχθηρή και εφιαλτική του μορφή.


  Τα ιδεώδη της Νέας Εποχής
  Το ιδεώδες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας είναι η υπνωτική αρμονία, η μηχανοποίηση της σκέψης, ο λήθαργος του υποκειμένου. Γι αυτό οι μηχανισμοί της πλανητικής Χούντας στοχεύουν:
  * Στην αποδόμηση της ιστορίας, της συλλογικής συνείδησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, με πρόσχημα την ενημέρωση και τον προβληματισμό. Κατακερματίζουν τον «ιστό» της σκέψης και της Έκφρασης με πρόσχημα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης

  *Στην παράλυση της σκέψης και της βούλησης. Υποσκάπτουν τη λογική αποδομώντας κάθε αυτονόητο και κάθε κοινωνικό κριτήριο. Η «νέα λογική» θεωρεί κάθε άποψη εξ ίσου έγκυρη, γιατί ο καθένας είναι φορέας της δικής του αλήθειας. Καταργούν στην πράξη τη λογική, όταν υποβιβάζουν σύνθετες έννοιες στο επίπεδο των αγοραίων απλουστευτικών εξισώσεων. Καταστρέφουν τη σκέψη με τις σούπες των κοινοτοπιών και την ασυδοσία της «ατομικής άποψης». Παραλύουν τη λογική διαμέσου της τυπικής και της «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θύματος και θύτη, καταπιεσμένων και καταπιεστών, βίας και αντι-βίας, καλού και κακού κλπ. Καταστρέφουν, τέλος, κάθε κοινωνικό, ταξικό, πνευματικό, ηθικό, εθνικό, θρησκευτικό έρεισμα του ανθρώπου με το δογματικό πλουραλισμό.
  * Στην κατασκευή πραγμάτων και ανθρώπων χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς: «ανοικτά σύνορα», πολύ-πολιτισμικός πολτός, ανοχή χωρίς όρια, πάθη και ένστικτα χωρίς όρια, δηλαδή άνθρωποι χωρίς αναστολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ενοχές, νοσηρά ατομικιστές, εν δυνάμει απατεώνες και που θα είναι περήφανοι για το ρεαλισμό τους και τον κυνισμό τους…
  Με δύο λόγια η σύγχρονη δικτατορία της Νέας Τάξεις έχει ως έμβλημά της το μίσος για τη σκέψη και τη βούληση και στοχεύει στην κατασκευή ανθρώπων δειλών, μοιραίων και άβουλων οι οποίοι θα ανέχονται τα πάντα και θα παρακολουθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, την αποσάθρωση και αποτέφρωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.


  Ο αόρατος πόλεμος
  Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττα μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή.
  Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός ( η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει. Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος, ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους
  Ας μην υπερτιμούμε και δαιμονοποιούμε, συνεπώς, τη βαρβαρότητα των «συμβατικών» δικτατορικών καθεστώτων, επικαλύπτοντας και αποκρύπτοντας ή εξωραΐζοντας τον εφιάλτη του σύγχρονου φασισμού της Νέας Τάξης: Αυτό που κάνει η ηττημένη και καλοαναθρεμμένη «αριστερά»…
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  32 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:39:00 μ.μ.

  Να φύγουν από τη χώρα μας ο φαταούλας ο Μπόμπολας, ο κομπλεξικός ο Λαμπράκης, ο διπρόσωπος Αλαφούζος, ο ξεμωραμένος ο Κυριακού και ο ξεφτίλας ο Βρυώνης.
  Είναι όλοι τους υπόκοσμος με γραβάτα.
  ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
  Δεν χρειαζόμαστε τις εφημερίδες τους, ούτε τα κανάλια τους, μας έχουν πάρει το μυαλό.
  Ανοίγεις καθημερινά την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι κινδυνολογίες, υπερβολές, ψέμματα, το τέλος του κόσμου, σε πιάνει η ψυχή σου.
  Πάς να δείς ένα σήριαλ και σου διαφημίζουν τους ομοφυλόφιλους, τους ναρκομανείς, την αναρχία, τη μοιχεία και την κουτοπονηριά.
  Από διαφημίσεις βέβαια, είναι τόσο πολλές που ξεχνάς τί έβλεπες.
  Πάς να πάρεις ένα DVD με την εφημερίδα για το σαββατοκύριακο και σε ταίζουν φτηνή προπαγάνδα για μικρά παιδιά και φοιτητές.
  Και ο Καραμανλής κάθεται και τους κοιτάει.
  Κύριε Καραμανλή, εντάξει, για τις εφημερίδες το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε (αν και για το θέμα των DVD μπορείς να τους τα κόψεις).
  Σε ότι αφορά την τηλεόραση τουλάχιστον, αφού οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία, γιατί δεν τις παίρνει πίσω το κράτος να τελειώνουμε;
  ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΓΙΔΙΑ.
  ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:40:00 μ.μ.

  Ξεπουλημένα τομάρια είναι όλοι τους αυτοί οι υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι.
  Δημοσιοκάφροι είναι!
  Βουτηγμένοι μέσα στο χρήμα, τη ματαιοδοξία και τη μίζα.
  Μας δηλητηριάζουν την ψυχή μας κάθε μέρα.
  Μας τρομοκρατούν κάθε μέρα για ψύλλου πήδημα.
  Μας έχουν γεμίσει ανασφάλειες και μιζέρια.
  Δημοκρατία είναι να μπαίνουν κάθε μέρα στο σπίτι μας αυτοί οι τρομολάγνοι νεκροθάφτες της πνευματικής μας ηρεμίας;

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:42:00 μ.μ.

  Τί τα θές φίλε μου, μας έφεραν την ιδιωτική τελεόραση υποτίθεται για να μην έχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης η εκάστοτε κυβέρνηση με τα κρατικά κανάλια.
  Τώρα πήγαμε στο άλλο άκρο όπου οι επιχειρηματίες / καναλάρχες χρησιμοποιούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ των συχνοτήτων για να εκβιάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να παίρνουν χοντροδουλειές από το κράτος.
  Πρέπει να σταματήσει πιά αυτό το έγκλημα, δηλητηριάζουμε την καθημερινότητά μας.
  Αναρωτιέμαι πώς το έχουν λύσει το πρόβλημα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:45:00 μ.μ.

  Οι εφημερίδες και τα κανάλια των καναλο-εκβιαστών επιβιώνουν ως πωλητές DVD, λαχείων και διαφημίσεων.
  Το περιεχόμενό τους δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία, έτσι και αλλιώς ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Την «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» την προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:47:00 μ.μ.

  ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ:
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!
  ΝΕΕΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ!!
  ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΟΜΠΑΜΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ...
  Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
  7 ΠΤΥΧΙΑ
  7 ΒΙΒΛΙΑ
  ΜΙΛΑΕΙ
  7 ΓΛΩΣΣΕΣ
  ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΕ
  7 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

  ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!
  ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΝΙΚΗΣ ΟΜΠΑΜΑ!

  ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝ :
  ΕΙΝΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ
  PRESS-GR.blogspot.com !!!

  ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙ ΦΥΛΛΟ!!
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΧΙΑ!!

  ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΣΠ

  16 Απρ 2009 8:41:00 μμ

  17 Απρ 2009 1:37:00

  21 Απρ 2009 2:18:00 μμ


  Ο/Η Ανώνυμος είπε...
  Ο Χριστός Αναστήθηκε...

  το έρμο το κωστάκι όμως,.... τζίφος.

  έμεινε θαμμένο και μάλιστα τον χώνουν όλο και πιο βαθειά..

  και σαν να μην έφτανε αυτό πήγε να γίνει και κάρβουνο η κεφάλα της Τασίας.

  ..έρμο κωστάκι...

  21 Απρ 2009 2:31:00 μμ

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:47:00 μ.μ.

  Ο Μπόμπολας δεν αρκείται στο 80% της κατασκευαστικής αγοράς, θέλει να κυβερνά τα πάντα.
  Είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας και την υποτιθέμενη ελεύθερη διακίνηση ιδεών να προσπαθούν επιχειρηματίες σαν τον εν λόγω κύριο (ντρέπομαι για το χαρακτηρισμό) να επιβάλλουν τη θέλησή τους στο λαό.
  Είναι χειρότερη μορφή χειραγώγησης των ανθρώπων από τη χιτλερική δικτατορία, γιατί είναι επαγγελματικά ύπουλη.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 7:49:00 μ.μ.

  Πριν από 100 χρόνια στην Αμερική άνθισε η μαφία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν όρεξη να δουλέψουν γι’ αυτό αποφάσισαν να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά των άλλων. Αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλό.

  ΣΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ (προστασία καταστημάτων, επιχειρήσεων, ιδιωτών) και ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

  Πρώτα σε απειλούσαν (εσένα και την οικογένειά σου).

  Εάν δεν υποχωρούσες, σε συκοφαντούσαν στον κοινωνικό και επαγγελματικό σου περίγυρο.

  Εάν πάλι δεν υποχωρούσες σε τραυμάτιζαν (εσένα και την οικογένειά σου) και

  Εάν πάλι δεν ενέδιδες σε σκότωναν για παραδειγματισμό στους υπόλοιπους.

  Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ:

  1.μπράβους για τις απειλές και τους τραυματισμούς,

  2.δημοσιογράφους και ψιθυριστές για την συκοφάντηση και

  3.κρατικούς υπάλληλους (πολιτικούς, αστυνομικούς, δικαστές, εφοριακούς) για συλλογή «πληροφοριών» και κατασκευή ενόχων

  4.δολοφόνους για τους σκοτωμούς.

  5.επιχειρήσεις για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος (καζίνα, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κλπ).

  Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

  Πέντε, κυρίως ιταλικής καταγωγής, οικογένειες που πλούτιζαν με τον ιδρώτα των άλλων, απολάμβαναν υψηλής κοινωνικής καταξίωσης, λόγω του απίθανου πλούτου που συσσώρευαν.

  Βέβαια, η χώρα βούλιαζε αλλά τι τους ένοιαζε;

  ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

  Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΦΙΑ.

  ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

  Έχουμε το Βόβολα, τον Αμαφούζο, τον Καμπράκη, τον Μυριακού και τον Μπουρή.

  Οι δικοί μας δεν χρειάζονται ούτε φυσικούς μπράβους, ούτε φυσικούς δολοφόνους.

  Χρειάζονται μόνο τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.

  Τους πολιτικούς τους χρειάζονται γιατί αυτοί ελέγχουν τις κρατικές αποφάσεις (ποιος επιχειρηματίας θα πάρει το κρατικό χρήμα)

  Τους δημοσιογράφους τους χρειάζονται για τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς.

  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  Οι σύγχρονοι μαφιόζοι δεν χρειάζονται πια το φυσικό τραυματισμό ή δολοφονία του εκβιαζόμενου, έχουν τους δημοσιογράφους γι’ αυτά.

  ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΡΕΒΟΛΒΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, Η ΤΡΕΜΗ, Ο ΤΣΙΜΑΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ, Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΚΥΡΤΣΟΣ, Η ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

  Αν τολμάς, κύριε πολιτικέ, αγνόησέ μας, θα πείς το δεσπότη Παναγιώτη!

  Θα σε απειλήσουμε, θα σε συκοφαντήσουμε, θα σε τραυματίσουμε και στο τέλος θα πάς άκλαυτος!

  ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ.

  Να μην έχεις καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.

  ΓΚΕ – ΓΚΕ, κύριε Κώστα ;

  Συμφωνούμε πάντως σε ένα πράγμα, ΚΑΚΟΗΧΗ ΛΕΞΗ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 8:02:00 μ.μ.

  Και σημερα Δικτατορία εχουμε!!!
  Για διαβαστε καλά!!-----------
  ---
  Αρχική Άρθρα-Απόψεις Ο Μπαράκ Ομπάμα υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια»!!!
  Ο Μπαράκ Ομπάμα υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια»!!!
  Γράφει ο/η Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
  30.01.09
  Μια τράπεζα κρατικών συμφερόντων θα αναλάβει τα «τοξικά» δάνεια!!  Οι «δικοί μας» στο «βιλαμπάχαλο» ακόμα κοιμούνται!!!

  Αμερικάνος ξεκλήρισε την οικογένειά του επειδή έμεινε άνεργος!!!

  Όταν κατάσχεται το σπίτι του γείτονα...θα κατασχεθεί και το δικό σου!!

  Λαε, Αν δεν γκρεμίσεις την φεουδαρχία σε περιμένει η σκλαβιά και η αυτοκτονία!!!

  Λαε, Υπάρχει λύση πριν αυτοκτονήσεις: Γκρέμισε αυτούς που σε οδήγουν στην αυτοκτονία !!

  Όταν κατάσχεται το σπίτι του γείτονα...θα κατασχεθεί και το δικό σου!!

  Αγρότες μην κλείνεται τους δρόμους...κατεβείτε στην Αθήνα και γκρεμίστε την ολιγαρχία!!!

  Από το Τσοβόλα δώστα όλα στο λαό...

  ...στο Παπαθανασίου δώστα όλα στους τραπεζίτες!!

  Στροφή προς τους πολίτες και άμεση στήριξη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων υπόσχονται οι σύμβουλοι του νέου πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η έμφαση θα δοθεί στην άμεση πίστωση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και όχι στη στήριξη των τραπεζών, καθώς οι αρχές ετοιμάζονται να διοχετεύσουν το δεύτερο μισό από το πακέτο στήριξης των 700 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του Ομπάμα μελετούν διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν τα τοξικά δάνεια του ταλαιπωρούν τους ισολογισμούς των τραπεζών. Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων ακούγεται η ίδρυση μιας τράπεζας κρατικών συμφερόντων που θα αναλάβει τα τοξικά δάνεια ή ακόμα η διατήρηση των τοξικών στοιχείων στα λογιστικά βιβλία των τραπεζών με κρατική εγγύηση.

  Αμερικάνος ξεκλήρισε την οικογένειά του επειδή έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να τη θρέψει. Ένας 40χρονος Αμερικανός που είχε περιέλθει σε απόγνωση επειδή τον απέλυσαν από τη δουλειά του σκότωσε τη σύζυγο -ενδεχομένως κατόπιν συμφωνίας μαζί της...- και τα πέντε παιδιά τους, ηλικίας από δύο ως οκτώ ετών, και κατόπιν αυτοκτόνησε.  Με τη σεισάχθεια ο Σόλων σήκωσε το άχθος - το βάρος - από τους ώμους των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης. Η «νέα σεισάχθεια» είναι αυτό που περίμενε και ο Ελληνικός λαός! Προσθέτουμε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ενεργήσουν ως εξής: Να αναλάβει η κάθε μία ένα πολίτη που χρωστάει σε περισσότερες τράπεζες, να ενοποιήσει αυτομάτως όλα τα δάνειά του σε ένα και να καθορίσει το ένα τρίτο της δόσης που πληρώνει σήμερα, που δεν θα υπερβαίνει το ένα τρίτο του μηνιαίου εισοδήματός του! Έτσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!! Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. Αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 3% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 5 %!!! Επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!! Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του!  Η παραπαίουσα ολιγαρχική κυβέρνηση δεν έχει την «δεδηλωμένη» από την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου που έγινε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτομάτως δικαιούται - υποχρεούται να προκηρύξει εκλογές, αφού διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, με την ευρύτερη ερμηνεία του Συντάγματος, ότι η Κυβέρνηση καταφανώς απώλεσε την «δεδηλωμένη» και σιωπηρώς παραιτήθηκε (και παραμένει αντισυνταγματικά) !!! Αφού δεν ψηφίσαν την προανακριτική επιτροπή τότε αυτομάτως είναι όλοι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου και μόνο οι άμεσες εκλογές μπορούν να δώσουν δημοκρατική λύση.


  Η απληστία των ολιγαρχικών - νεοφεουδαρχών οδήγησε σε μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο υπερδανεισμός των πολιτών – «νεοσκλάβων» στους τραπεζίτες οδήγησε στη νέα «ιδιότυπη δικτατορία των συντηρητικών, των μηχανισμών καταστολής και των τραπεζιτών». Ως αντίδραση ήρθαν οι απρόσμενες – για τους αδαείς - μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις, παρά την θέληση των «εξωνημένων» συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, «πρώην αριστερών – που τα πουλάνε όλα», «δημοσκόπων» και παρακρατικών μηχανισμών.

  Ήδη από τις 21 Οκτωβρίου 2008 μια λαοθάλασσα ενωμένων – αυτονομημένων πολλές φορές - εργατών, αγροτών, φοιτητών, ανέργων, αστέγων, υπερδανεισμένων, απολυμένων...πλημμυρίζει το κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία του νεαρότερου ήρωα των λαϊκών κινητοποιήσεων, του «Αλέξη» ήταν και η χαριστική βολή για την παραπαίουσα ολιγαρχία (και έπεται συνέχεια).. .


  Ο πρόεδρος του Πασοκ κ. Γιώργος Παπανδρέου προτείνει το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το τέλος του 2009!!! Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων, δεδομένου ότι κάθε μέρα υποβάλλονται 90 αιτήσεις κατάσχεσης!! Πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!.
  Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, δημοκρατική κυβέρνηση!! Δημοκράτες κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Βάλτε τη σημαία του Πασοκ στο μπαλκόνι, στο γραφείο, στο καφενείο και όπου μπορείτε. Κάντε την κάθε γωνιά και μια «μικρή τοπική οργάνωση Πασοκ»!! Μην τα περιμένετε όλα από την κομματική ιεραρχία!! Δώστε το χέρι και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Εσείς είστε ο κυρίαρχος λαός!! Διαδώστε το μήνυμα της νίκης της δημοκρατικής παράταξης όπου και να βρίσκεστε.

  Η αλλαγή έρχεται !!! Ο Ομπάμα ήδη υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια». Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!!

  Αγρότες, εργάτες, φοιτητές, άνεργοι, άστεγοι, υπερδανεισμένοι, απολυμένοι, χρεοκοπημένοι, μην αυτοκτονήσετε...γκρεμίστε τους από την εξουσία...εδώ και τώρα!!!
  Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
  Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα και ο πλανήτης άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

  Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
  Εκλογές Εδώ και Τώρα!!


  Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
  Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
  www.koutsoukos-anastasios.gr

  Northwest Greece είπε... 21 Απρ 2009, 8:16:00 μ.μ.

  Είχαμε Δημοκρατία πριν την 21η Απριλίου 1967 ;;;;;;;;;;;;

  Μία ακτίδα φωτός είχε φανεί όταν έγινε πρωθυπουργός τον Νοέμβρη του 1963 ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου .
  Τα σύννεφα όμως γρήγορα φάνηκαν στον ορίζοντα όταν ο τότε Βασιλιάς του επέβαλε σαν Υπουργό Άμυνας τον Πέτρο Γαρουφαλιά .

  Είχαμε Δημοκρατία πριν την 21η Απριλίου 1967 ;;;;;;;

  Δεν έμπαινε στην σχολή Ευελπίδων ένας νέος αν δεν είχε πιστοποιητικό ΔΕΞΙΟΥ εκδοθέν από την Χωροφυλακή του τόπου του.

  Θυμάμαι παραμονές βουλευτικών εκλογών του 1958 , χωροφύλακες να τοιχοκολούν μέρα-μεσημέρι,στην επαρχιακή πόλη που ήμουν μαθητής Γυμνασίου, αφίσες που παρίσταναν ένα τεράστιο κόκκινο χταπόδι να αγκαλιάζει τον χάρτη της Ελλάδας .
  Πάνω στο χταπόδι ήταν τα κεφαλαία γράμματα Ε.Δ.Α. !!!
  Άπό κάτω εξηγούσε η αφίσα ,τι κακά μας περιμένανε αν ψηφιζόταν το ...χταπόδι !!!
  Υποτίθεται ότι η Ε.Δ.Α. κατέβαινε στις εκλογές ισότιμα να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων .

  Οι Έλληνες έγραψαν τις αφίσες των χωροφυλάκων στα αρχ.... τους και έβγαλαν τότε την Ε.Δ.Α. αξιωματική αντιπολίτευση .

  Έγραψα ένα μικρό παράδειγμα για το ποίου είδους Δημοκρατία είχαμε πριν την 21.4.1967 .

  Στην ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ εκπομπή που αυτές τις μέρες προβάλλει η ΝΕΤ με τίτλο Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ βλέπουμε και ακούμε άλλα ειδυλικά περιστατικά από την δεκαετία του '50 .
  Όπως μας τα περιγράφει ο θείος Αχιλλέας.
  Εγώ όμως έγραψα την δική μου γνώμη.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 9:08:00 μ.μ.

  Το μυαλό σου και μιά λύρα Κόπανε.
  ¨Αν δεν σου αρέσει η Ελλάδα, πήγαινε στη Β. Κορέα, στη Κούβα,
  στην Κίνα και γράψε αυτές τις μπούρδες.Φανερά ,είσαι,ένα
  περίττωμα της μαρξιστικής προπαγάν-
  δας,που προσπαθείς να φθείρεις την
  έννοιαν και την άξίαν της Δημοκρατίας.Μιλάς, για την δήθεν
  χούντα του 67? Ε...τότε είσαι
  κόπανος, αν νομίζεις ότι ,η
  Επανάστασις της 21ης Απριλίου,
  ήταν δικτακτορία.Έχεις ζήσει σε
  δικτακτορία? ποτέ? του Φράνκο,
  του Στάλιν,του Μάο τσε τουνκ,
  του Κάστρο καί άλλων της Λατινικής
  Αμερικής, που όταν μίλαγες για
  Δημοκρατία,σου κόβανε το κεφάλι επι τόπου. Που το είδες αυτό να
  γίνεται στην Ελλάδα? Ο Παπανδρέου
  ζήτησε να φύγει και του επέτρεψαν.
  Δεν τον σκότωσαν .Και τόσα άλλα
  καλά που προσέφεραν στην Ελλάδα,
  για την προάσπισιν της Δημοκρατίας
  μας,το πιο έντιμο πολίτευμα,με
  θεσμόν την ελευθερίαν την ισοτιμίαν
  Η κουκουλοφορία, η μη υπακοή των
  νόμων, η αναρχία ,η φθορά ξένων πε-
  ριουσιών ,η λασπολογία,η κακή πληροφόρησις και τόσα άλλα παράσιτα ,που παρεμποδίζουν να
  αναπτυχθεί το πολίτευμα ...Ε, αυτό,
  συναγωνιστή,δεν είναι Δημοκρατία,
  είναι.. πασοκομμουνιστικό μπουρδέλο
  εμπάτε σκύλοι αλέστε ,και αλεστικό μη δώστε.Αυτό το πολίτευμα θέλεις,
  λαδωμένε ποντικέ της μίζας και της
  αναρχίας?
  Χείλων

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 9:22:00 μ.μ.

  ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ. !

  ΕΤΣΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !
  .
  .
  http://press-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_907.html
  Στο Δ.Σ. του ΟΑΣΑ η κόρη του Εβερτ…
  Η Αλεξία Έβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της ΝΔ και αντιδήμαρχος Αθήνας, τοποθετήθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
  Ο Τρυποκάρυδος
  Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 1:54:00 μμ 21 Απρ 2009
  .
  .
  -Η δικιά τους όμως η κα Μαρία Ματθαίου, δεν βλέπει ο Ανδρέας, ο Κ. ότι ξεχάσθηκε στο ΔΣ του ΤΠΚΔ , γιατί άραγε ;
  http://www.tpd.org.gr/organ000.htm Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων
  Διοικητικό
  Πρόεδρος
  Αντιπρόεδρος
  Σύμβουλοι Συμβούλιο
  Αυγουστίνος Βιτζηλαίος
  Νικόλαος Νικολόπουλος
  Βιολέττα Καρακατσάνη
  Σταυρούλα Καραμπάτσου
  Κων/νος Τζανακούλης
  Δημήτρης Δαμιανίδης
  Ιωάννης Χαλικιάς
  Μαρία Ματθαίου
  Αθανάσιος Μανούρ
  Η κ. Μαρία Ματθαίου είναι η πρώην ιδιαιτέρα Γραμματέας του κ. Αλογοσκούφη, που μετά το θόρυβο, ο οποίος δημιουργήθηκε με τα blogs και ειδικά με το PRESS-GR, εκδιώχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, αιφνιδιαστικά και - τουλάχιστον επίσημα - ανεξήγητα. Την περασμένη εβδομάδα, το Δ.Σ. της ΑΤΕ Ασφαλιστική, εταιρεία στην οποία η κ. Ματθαίου ήταν μόνιμος υπάλληλος, (στο Υπουργείο βρίσκονταν με απόσπαση), αποφάσισε την κατάργηση της εργασιακής θέσης της κι έτσι η εν λόγω κυρία, ουσιαστικά απολύθηκε! Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν εδώ : ή οι λόγοι που συνετέλεσαν στην απομάκρυνση της κ. Ματθαίου από το Υπουργείο Οικονομίας και το Γραφείο του κ. Υπουργού, επηρέασαν και την απόλυσή της από την ΑΤΕ Ασφαλιστική, (πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται για λόγους ιδιαίτερα σοβαρούς), ή, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», κάτι άλλο. Τι μπορεί να είναι αυτό;

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 9:50:00 μ.μ.

  Όλοι οι συκοφάντες, υβριστές, λασπολόγοι, και κάθε είδους λαμόγιο, έχουν συνασπιστεί για να κτυπήσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που είναι το ΠΑΣΟΚ.

  Ότι και να κάνετε προδότες, συκοφάντες, υβριστές, λασπολόγοι,παπαγαλάκια του ρουσόπουλου και βοθρολύματα της ρηγίλλης, ο λαός σας παίρνει χαμπάρι κάθε μέρα και όσο περνάει ο καιρός, αν έχετε λίγο φιλότιμο, δεν θα ξέρετε που να κρυφθείτε.

  H κυβέρνηση της κομματικοκρατίας, της διαφθοράς, της λαμογιάς των σκανδάλων και της πλήρους ανυπαρξίας κάθε είδους προγραμματισμού για την εξυπηρέτηση του πολίτη και του εθνικού συμφέροντος, προσπαθεί να σκαρφιστεί πάλι κάτι για να αποσείσει τις ευθύνες της και την εγκληματική ανικανότητα της.

  Μήπως φταίει το ΠΑΣΟΚ;!!!!!!!

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 9:53:00 μ.μ.

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΦΟΒΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ.(ΒΕΒΑΙΑ ΚΡΙΜΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ). ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΑΤ ΕΣΑ.
  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΥΜΝΗΣΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
  ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠ...
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 9:59:00 μ.μ.

  Όποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του να μαθαίνει από τα λάθη του και να τα διορθώνει, δεν μπορεί στο μέλλον να πορευθεί με επιτυχία. Για αυτό σας παραθέτω ορισμένα ιστορικά γεγονότα:

  H ρουφιανιά, η συκοφαντία, ο δοσιλογισμός, η παραπληροφόρηση, το ψέμα, το πλιάτσικο του τόπου ανέκαθεν ήταν τα προσόντα της δεξιάς . Με το παραπλανητικό σύνθημα, “ψηφίστε μας και θα σας φέρουμε τα παιδιά σας πίσω”, «πτωχή πλην τιμία Ελλάς»αφού καπηλεύτηκαν τη κούραση του λαού από τους συνεχείς πολέμους κέρδισαν τις εκλογές (Λαϊκό κόμμα λεγόταν τότε)συνεπικουρούμενοι από φιλοβασιλικούς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς το 1920 και έκαναν πρωθυπουργό το Γούναρη( τον κρέμασε ο Πλαστήρας μαζί με τους άλλους 5 στο Γουδί). Έτσι κατόρθωσαν να κερδίσουν το μεγαλύτερο πολιτικό μετά το 1821 τον Ελευθέριο Βενιζέλο , αυτόν που δημιούργησε την Ελλάδα των 2 Ηπείρων και των 5 θαλασσών. Βέβαια όχι μόνο δεν σταμάτησαν το πόλεμο αλλά οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη καταστροφή και στον ακρωτηριασμό της.

  Μετέπειτα είχαμε φασιστικές δικτατορίες ( Μεταξάς, Παπαδόπουλος) προδοσία και διαμελισμό της Κύπρου, χωρισμό των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα όλα έργα των δεξιών ακροδεξιών και των βασιλοφρόνων.

  Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τον άλλο τον αρχιαποστάτη το τυμβωρύχο που είχε μαζέψει όλα τα αρχαία και που αναγκάστηκε να τα «δωρίσει» ( για να περισωθούν τα προσχήματα και να μη πάει φυλακή). Που παίρνει τρεις συντάξεις αλλά ήθελε να φτιάξει το ασφαλιστικό. Δηλαδή να μη παίρνει κανένας σύνταξη παρά μόνο οι κουμπάροι. Που ήθελε να μικρύνει το Δημόσιο γιατί έλεγε ότι ήταν ζημιογόνο. Αλλά όλους τους δικούς του τους έχει τακτοποιήσει στο Δημόσιο. Που ήθελε να πουλήσει ολόκληρο τον ΟΤΕ 450 εκατ δολλάρια. Τον Ιούλιο 2007 το κράτος μόνο από το 5,3% του ΟΤΕ εισέπραξε 840 εκατ δολλάρια ή 600 εκατ ευρώ.

  Αυτά τα μεγάλα επιτεύγματα μήπως σας θυμίζoυν άλλα σύγχρονα έργα της δεξιάς; αναξιοκρατία, διαφθορά, μίζες, κουμπάροι, ομόλογα, υποκλοπές, Πακιστανοί, αναψυκτήρια, μονές και μοναστήρια, βαρθολομαίοι, ζαχόπουλοι, μαγγίνες, βουλγαράκηδες, ρουσόπουλους κλπ;

  Έλληνες ξυπνήστε, ρημάζουν το τόπο οι δεξιοί και τα δεκανίκια τους. Μόνο η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ,μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση και ο Γιώργος Παπανδρέου να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία που έχει συσσωρεύσει στη χώρα η δεξιά μάστιγα

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 11:06:00 μ.μ.

  α) Εθνικοί Αγώνες 1910-1959 Σέργιος Γυαλίστρας

  «Ο συμμοριτοπολεμος , εν συγκρισει προς τους αλλους απελευθερωτικους αγωνες μας, διέπεται από πλείστας ιδιομορφίας..Από απόψεως εκτελέσεως ήρξατο εκ μέρους ξενοκινήτων συμμοριτων εκδηλούμενος υπό την ειδεχθεστέραν μορφήν της ανθρωπίνης θηριωδίας, δια δολοφονιών, ατομικών ή ομαδικών, με τα απλούστερα φονικά μέσα, τα «κονσερβοκούτια» ..Διήλθε δια του σταδίου του κλεφτοπολέμου όστις διδασκεται εις τα πολεμικάς Ακαδημίας ,,,( Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον ΕΣΤΙΑΣ 1963, Σελίς 266)

  β) Εφημερίς Εστία 26/02/2008

  Η Τραγωδία των Ομήρων

  Οι συνομιλίες της συνθηκολογήσεως των στασιαστών του Δεκεμβριανού κινήματος κατέληξαν στην συμφωνία της Βαρκιζης, όπως απεκλήθη, διότι έγιναν στη γνωστή βίλα του Π.Κανελοπουλου στο ομώνυμο παραθαλάσσιο προάστιο πριν 63 χρόνια, την 12ην Φεβρουαρίου 1945. Βεβαίως τα θέματα που κατ’εξοχήν επειγοντο να διευθετήσουν οι κομμουνιστές ήσαν οι όροι της αμνηστίας των ηγετών των και η εκ νέου συμμετοχή των στην κυβερνησι..Ο Θ.Παπακωνσταντίνου στο τεκμηριωμένο ιστορικό έργο του «Η Ανατομία της Επαναστάσεως» εαυτών εξιστορεί τα εξής. «..Επήρε πολλά και έδωσε ελάχιστα το ΚΚΕ κατά την αναγκαστικήν εκείνην συναλλαγήν.Του εδόθησαν, υπό την αιγίδα της συμμάχου Μ.Βρεταννίας, όλα όσα εζήτησεν, πλην της γενικής αμνηστίας: Ελευθερία προπαγάνδας του κομμουνισμού, άρσις του στρατιωτικού νόμου, ατιμωρησία των ηγετών της επαναστάσεως (η οποία εχαρακτηρίσθη πολιτικόν αδίκημα)…Δεν χρειάζονται εικασίαι και αναλύσεις δια να αντιληφθή κανείς τι εσήμαινε δια το ΚΚΕ η συμφωνία της Βάρκιζας. Το διεκήρυξεν επανειλημμένως έκτοτε κατά τρόπον κυνικόν και είς όλους τους τόνους η κομμουνιστκή ηγεσία. ”Εκδήλωση σύμπτυξης και ανακατάταξης των δυνάμεων ‘ την χαρακτηρίζει εις την 12ην ολομέλειαν (1 Ιουλίου 1945) ο Ζαχαριάδης…Ακόμη ωμότερος το 1948-1949.”Για μας η συμφωνία της Βάρκιζας αποτελούσε μία υποχώρηση που θα μας επέτρεπε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας για να ξαπολήσουμε μια καινούργια επίθεση”….» (Σελίς 188,183) .Το αυτό επιβεβαιώνει στην Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, σελίς 98, ο Σπ. Β. Μαρκεζίνης. «.. Ούτε ο Αντιβασιλεύς ούτε η Κυβέρνηση, πλην του Σοφιανόπουλου, είχαν αντιληφθή τί συνέβη στην Βάρκιζα.Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν ενδιαφέρετο για μια πραγματική συνθήκη ειρήνης, αλλά για μια ανακωχή, που θα επέτρεπε την προετοιμασία του τρίτου γύρου..»

  Όμως, το πρώτο θέμα που ετέθη εκ μέρους του Προέδρου της επιτροπής ( Ι.Σοφιανοπουλου) στην εισηγητική του ομιλία κατά την διάσκεψιν της Βαρκιζης, ήτο η απελευθέρωσις των ομήρων, που είχαν απαχθεί από τους αντάρτες του ΚΚΕ/ΕΛΑΣ/ΕΑΜ κατόπιν της διαταγής που εξέδωσε η κεντρική επιτροπή του ΕΛΑΣ, ολίγον προ της αναχωρήσεως των κομμουνιστών εκ της περιμέτρου των Αθηνών. « Η απόδοσις των Ομήρων» λέγει ο Ι.Σοφιανόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής « τους οποίους κατά χιλιάδας συνέλαβε και απήγαγεν ο ΕΛΑΣ είναι ζήτημα τιμής διά την Κυβέρνησι και ανθρωπισμού δια τους στασιαστάς, οι οποίοι θα έπρεπε να είχον υπ’όψιν των, ότι αθώοι πολίται δεν είναι δυνατόν να απαγάγωνται ως αγέλη , πότε εις τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και πότε εις τα βουνά και εις τα χαράδρας μέσα εις μιαν κόλασιν πείνης ταλαιπωρίας κακουχιών βασάνων και θανατικών εκτελέσεων μολονότι εις ουδέν έπταισαν, εκτός εάν ως πταίσμα θεωρηθή ότι είχον αντίθετα πολιτικά φρονήματα προς τους στασιαστάς,…» Να ενθυμίσωμεν ότι ο Ι.Σοφιανόπουλος ήτο φιλοαριστερός πολιτικός ο οποίος το 1936 συμμετείχε στο Λαϊκό Μέτωπο του ΚΚΕ ενώ είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου τύπου του Ελευθερίου Βενιζέλου και συνεπώς οι λόγοι του δυσκόλως θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν ακόμη και από τους σημερινούς «προοδευτικούς» του ΚΚΕ.

  Αναντιρρήτως η απαγωγή των ομήρων υπήρξε το αποκορύφωμα της κομμουνιστικής ανανδρίας.Χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, γέροι, γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδιά, εσύροντο κατα φάλλαγγες απελπισμένοι έως θανάτου..Κατά την εξαντλητικήν πορείαν προχωρούσαν μέσα στα χιόνια και τις λάσπες, πολλοί αν όχι οι περισσότεροι ανυπόδητοι, άλλοι χωρίς χειμερινά ενδύματα που είχαν αφαιρεθεί απο τούς βασανιστές τους, πεινασμένοι και φοβισμένοι μέσα το διαπεραστικό δεκεμβριανό κρύο. Όπου σταματούσαν ο εξευτελισμός της ανθρωπίνης υποστάσεως τους περίμενε .Μεταξύ των ομήρων διακεκριμένοι καθηγητές και επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Η Κα Λέλα Μεταξά, σύζυγος του Εθνικού Κυβερνήτου, Ιωάννη Μεταξά, ο βιομήχανος Γ.Ησαίας, ο δικηγόρος Κορωναίος, οι καθηγηταί Κ.Παπαιωάννου (Φυσικομαθητικής) και Δ.Χονδρός (Φυσικός) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αρχιμουσικός της Λυρικής Λεωνίδας Ζώρας ο πρύτανις του ΕΜΠ Ι. Θεοφανοπούλος, ο εισαγγελεύς Κουτρουμπούσης, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ευλόγιος Κουρίλας, ( που συνέγραψε το συγκλονιστικό πόνημα –μαρτυρία «Δεκεμβριανή Τραγωδία των Ομήρων») και αμέτρητοι άλλοι., που δεν γαλήνεψαν ποτέ. Παντοτινά αγνοούμενοι, σε αγνωστους τάφους.

  Πλεον χαρακτηριστική είναι η περίπτωσις της πολυπληθεστέρας φάλαγγος των ομήρων πού απεκλήθη ειρωνικώς από τους Ελασίτας «6η φάλαγγα επίλεκτων προσωπικοτήτων» διότι απετελείτο απο καθηγητάς πανεπιστημίου και πολυτεχνείου, πρώην στρατηγούς, διαννοουμένους και ανωτέρους υπαλλήλους κατά το πλείστον ηλικιωμένων και ασθενικών.Οι περισσότεροι με κατεστραμμένα υποδήματα ή ξυπόλυτοι, ράκη οικτρά ανθρωπίνης εμφανίσεως, πέρασαν την τρομερή χαράδρα της Κάζας (Κιθαιρών) με τα χιόνια, μαζί με άλλους που είχαν προηγηθή μέχρι τα απαίσια Κρόρα, κόμβο συγκεντρώσεως των νέων ομήρων, για να συνεχίζουν οι νέες ομάδες καθημερινώς προς Λειβαδιά. . Ανάμεσα των 13 προσωπικότητες οι Σπ.Τρικούπης πρώην πρόεδρος της Βουλής , Στέλιος Κορυζής πολιτικός μηχανικός αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, Ιωάννης Θεοφανόπουλος πρύτανις του ΕΜΠ, οι στρατηγοί Κατσιγιαννάκης και Ιλιάκης πρώην γενικός διοικητής Κρήτης, ο αεροπαγίτης Γ Κερασιώτης, ο διευθυντής φυλάκων Θ.Παπαευσταθίου, ο μεταλειολόγος Γ.Δημουλίτσας, ο προέδρος της κοινότητος Εκάλης Αποστολίδης, ο διευθυντής ταμείου Νομικών Σ.Σταυρόπουλος στρατηγός Κορτζάς, ο Ανδρούλης και ο Δ. Ρώτας οι οποίοι, όταν η φάλαγξ επλησίασε εις την Λειβαδιά και πλησίον της Αράχωβης, ωδηγήθησαν εις την θέσιν Άγιος Τρύφωνας απεγυμνώθησαν των ενδυμάτων των και εξετελέσθησαν δια τυφεκισμού.O μετέπειτα καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Θεοφανοπουλος, υιός του εκτελεσθέντος πρυτάνεως παρέστη στην εκταφή των πτωμάτων τα οποία ευρέθησαν απογυμνωμένα.

  Επί του προκειμένου όμως υπάρχει και η έκθεσις Σερ Ουώλτερ Σιτρίν, της Επιτροπής Ερεύνης Εργατικών Ενώσεων, η οποία ήρχετο δήθεν δια να ενημερωθεί επί των ζητημάτων των Ελληνικών Εργατικών Ενώσεων. Αλλά δεν υπήρχεν αμφιβολία ότι θα ανεζήτει περιπτώσεις ολισθημάτων των Βρεταννών στην Ελλάδα. Αντί τούτων όμως ιδού τι επιβεβαίωσε (άρθρα 42, 43 της εκθέσεως): «42.Είχομεν δύο ευκαιρίας κατά την διάρκειαν της επισκεψέως μας να συναντηθώμεν με ομήρους , μόλις απελευθερωθέντας απο τον ΕΛΑΣ. Με την πρώτην ομάδα συνηντήθημεν εις τα Αθήνας. Η κατάστασις αυτών των ανθρώπων ήτο αξιοθρήνητος .Κανείς απο αυτούς δεν είχεν υποδήματα και ήσαν πολύ ελαφρά ενδεδυμένοι ή έφερον παλαιά ράκη ενδυμάτων.Όλοι διηγούντο φρικτάς ιστορίας κακομεταχειρίσεως της οποίας έτυχον απο τους φρουρούς του ΕΛΑΣ…

  43. Εις την Λειβαδιάν είδομεν μίαν άλλην ομάδα ομήρων , οι οποίοι μόλις είχον έλθει απο τα βουνά. Απετελείτο από γέροντας , γυναίκας και κορίτσια.Η κατάστασις των ήτο ανυπολόγιστα τραγική. Υπεχρεώθησαν να βαδίσωσι απο τας Αθήνας εις τα βουνά 150 μίλια πεζοί, τελείως ανυπόδητοι επι των χιόνων και ενδεδυμένοι ελαφρά. Όσοι δεν ηδύνατο να βαδίσωσι τους κακομετεχειρίζοντο σκληρά και άλλους τους εξετέλουν καθ οδόν…Από όλους είχαν αφαιρέσει τα υποδήματα και τον βαρύ ρουχισμόν με μια σαδιστικήν διάθεσιν οι ελασίτες … Αντελήφθημεν επιτοπίως ερευνώντες την αλήθειαν , οτι ο ΕΛΑΣ είχε διαπράξει σωρείαν εγκλημάτων»

  Το προαφερθεν βιβλίο του Μητροπολίτου Ευλογίου Κουρίλα συνομήρου των επιλέκτων, που διεσώθη της ομηρίας δραπετεύων, εξεδόθη το 1945. Στον πρόλογο του γράφει μεταξύ άλλων τα εξής

  «..Και μετά την κατατρόπωσιν αυτών και την γενικήν αποδοκιμασίαν δια τα φρικώδη εγκλήματα και των αγρίων σφαγών δεν αισχύνονται,…αλλά επιτίθενται εναντίον της αστικής τάξεως , εναντίον του καθεστωτος..Απεναντι τούτων τι κάμνει το αντίπαλον στρατόπεδον?…καθευδει υπό μανδραγόρα και πάντες μοιρολατρικώς οικτίρομε την κατάστασιν αλλά ουδέν πράττομεν.. Αλλά καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν. ..αναγκάζομαι ενταύθα να παρενείρω τινα αυτών… ινα αποδείξω πόσον ρευστός ειναι ο χαρακτήρ των Ελλήνων και πόση κατάπτωσις παρατηρείται εις εν τέταρτον μόνον του αιώνος , σύμπτωμα ουχί ευοίωνον δια το μέλλον της φυλής..»


  Η πραγματικότητα

  «…Η Ελένη τον κοίταξε ( τον Κάτη) για μια στιγμή σιωπηλή , ύστερα είπε ήρεμα αλλά πεντακάθαρα.” Μια κόρη μου την στρατολογήσανε αλλά την έστειλαν πίσω Μία άλλη μου κόρη θερίζει στάρι για το Δημοκρατικό σταρτό.Τί θα έλεγα όμως στον άντρα μου άν σας έδινα τον μοναχογιό μου ? Έστειλα τα παιδιά μου εκεί που ο πατέρας τους μπορεί να τα ζήση, γιατί εγώ δεν μπορούσα πια να τα θρέψω. Δεν έβλαψα κανένα μήτε ευχήθηκα να πάθει κανείς κακό. Ήθελα μόνο τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα.»

  Στις 28 Αυγούστου 1948 η Ελένη Γκατζογιάννη σαρανταενός ετών με την γυναικαδέλφη της Αλέξω πενήνταέξι ετών τουφεκίσθησαν από τους κομμουνιστές από το ανταρτοδικείο, με την κατηγορία ότι ”κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της” για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.

  « Ανάμεσα στους καταδίκους ήσαν και πέντε χωριανοί του Λιά:Τρεις άντρες και δύο γυναίκες …Η θεία μου η Αλέξω Γκατζογιάννη πενήντα έξι χρονών νεότερη με καστανά μαλλιά γαλανά μάτια .. ήταν η μάνα μου Ελένη Γκατζογιάννη σαράνταενός χρονών….Σε μερικά λεπτά ακούστηκε μια ομοβροντία από τουφεκιές , κατόπιν σκόρπιες πιστολιές καθώς αποτελείωναν κάθε θύμα με μιά σφαίρα στο κεφάλι.Οταν οι αντάρτες ξαναπέρασαν από τον ίδιο δρόμο ήσαν μόνοι.Είχαν παρατήσει τα θύματά τους στη ρεματιά όπου έπεσαν, τα κουφάρια σκεπασμένα με κοτρόνια.»

  Περιγράφει ο ίδιος ο Γκατζογιάννης στο βιβλίο του, «Ελένη» Δ’ Εκδοσις Ελληνική Ευρωεκδοτική, σελίς 13,14

  Γιατί, ενώ οι ημέτεροι στασιαστές, με σημαία το αιμοσταγές ερυθρό σφυροδρέπανο, ηττήθησαν και απαριθμούντες εκ των υστέρων τα φρικώδη έργα των αλλά και την προοπτική του εγκληματικού εγχειρήματος των, που ευτυχώς για μας απέτυχε, ενώ όπου επεκράτησε, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε εκατομμύρια θύματα σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ψυχιατρεία και αρχιπέλαγος «Γκουλάγκ», σήμερα στην Ελλάδα επικρατεί, ακούγεται στερεοφωνικά, απόλυτα η χαλκευμένη, η κατασκευασμένη, η ανιστόρητη άποψις της κομμουνιστικής εκδοχής?

  Γιατί, ενώ οι βασανισμένοι και σκλαβωμένοι λαοί από το 1945, των τέως ανατολικών χωρών επιτέλους ελευθερώθησαν από το σιδηρούν παραπέτασμα της σοβιετικής κρατικής κομμουνιστικής τυραννίας που κατέρρευσε το 1991, η Ελλάδα, που τότε (το 1949) γλύτωσε μαχομένη, σήμερα ειρηνικώς, έχει αλωθεί και ουσιαστικώς έχει παραδοθεί αμαχητί στην αριστερή παρανόηση?

  Τα αίτια και οι μέθοδοι έχουν καταγραφεί:

  Μια πρώτη διαπίστωση γίνεται από τον φιλόσοφο, καθηγητή Πανεπιστημίου Ακαδημαϊκό τέως Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κ.Τσάτσο στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο ” Λογοδοσία Μιάς Ζωής”. …Εκείνο όμως που ιδιαίτερα με θλίβει,» γράφει ο Κ.Τσάτσος, «είναι η έλλειψη αμυντικής διάθεσης όλων των άλλων Ελλήνων. Μπρός στα μάτια μας παραχαράσσεται η Ιστορία του τόπου μας, αποσιωπάται η αλήθεια και όλοι οι πολιτικοί και διανοούμενοι , άνθρωποι που ζήσανε αυτά τα δραματικά γεγονότα, δεν απαντούν στην πρόκληση. Οι περισσότερες αφηγήσεις που δημοσιεύθηκαν πηγάζουν από την κομμουνιστική πλευρά» « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» Κ.Τσάτσου (Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφο και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) Οι εκδόσεις φίλων 2ος τόμος , σελίς 614

  Ο Νίκος Γκατζογιάννης καταγράφει την δική του άποψι.

  «..Μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974 και την συμπλήρωση της τριακονταετούς παραγραφής όλων των εγκλημάτων που διεπράχθησαν στα χρόνια του πολέμου, έφτασε πλημμυρίδα από εξόριστους Έλληνες κομμουνιστές, που άρχισαν να προπαγανδίζουν την δική τους εκδοχή για τον πόλεμο, αναδεικνύοντας τους κομμουνιστές καπετάνιους του αντάρτικου σε λαϊκούς ήρωες. Όταν εγκαταστάθηκα στη Ελλάδα, έβλεπα μπροστά μου καθημερινά την επιτυχία του κόμματος στην κατάχτηση της συμπαθείας των Ελλήνων που είχαν γεννηθεί μετά τον πόλεμο. Φοιτητές με νεανικά πρόσωπα μου χτυπούσαν την πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο για να μου δώσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια και να με προσκαλέσουν στα ατελείωτα φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας. Αν τους ρωτούσες για το παιδομάζωμα τις εκτελέσεις πολιτών και τις θηριωδίες των ανταρτών χαμογελούσαν και κουνούσαν το κεφάλι μπρός στην «αμάθεια» μου: Τέτοια πράγματα δεν είχαν συμβή ποτέ , μου εξηγούσαν υπομονετικά….Για να σβήσουν αυτές τις θηριωδίες από την συνείδηση των Ελλήνων, οι κομμουνιστές , ευθύς μόλις νομιμοποιήθησαν,εξαπέλυσαν μια ευρύτατη εκστρατεία να σταματήσουν όλα τα επίσημα μνημόσυνα για όσος σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, για τα θύματα , στα οποία ήσαν και η μάνα μου. »

  Ενώ ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου είναι ακόμη πιο κατηγορηματικός και σαφής. Στο βιβλίο του, «Η Μεγάλη Περιπέτεια», αποκαλύπτει.

  « …Σταμάτησε εγκληματικώς κάθε ιδεολογικό αγώνα εναντίον της άκρας αριστεράς. Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης, που έχει αφοπλισθή ιδεολογικώς γιατί μόνο εδώ το παράλυτο κράτος παρέδωσε το λαό και ειδικότερα την νεολαία στην παραπλανητική κομμουνιστική προπαγάνδα. Ο ‘αντικομμουνισμός’ στην Ελλάδα θεωρείται έγκλημα, ενώ ο κομμουνισμός έχει εξασφαλίσει ασύδοτος όλα τα μέσα διαδόσεως του χάρις στο Καραμανλή….Αφάνταστα δειλός και άνανδρος ο Καραμανλης όπως και ο Παπανδρέου, επέλεξαν ως γοριλλεςτου, τους κομμουνιστές, στους οποίους παρεχώρησε τα πάντα χωρίς όρους φαναταζομενος ότι θα τους έκανε υπηρέτες του..»

  Αναφερόμενος βέβαια στον Κωνσταντίνο Καραμανλή θείο του σημερινού Πρωθυπουργού και την πολιτική του κατά την μεταπολίτευσι και την αποκατάστασι, όχι τόσο της δημοκρατίας όσο των κοινοβουλευτικών ανδρών και της δυναστείας των γνωστών πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα. Προσόντα η αμέτρητη μετριότης και η «βαρειά» κληρονομιά

  Ενώ για την ολοκληρωτική άλωσι των Μέσων Ενημερώσεως αλλά και των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες από τους στρατευμένους στην κομμουνιστική αριστερό Θ. Παπακωνσταντινου έχει περιγράψει με σαφήνεια το φαινόμενο. «.. Εγκαταλείφθηκε απροστάτευτος ο ιδεολογικός τομευς για να μην ενοχλείται ο κομμουνισμός ο οποίος όμως επιδόθηκε σε λυσσώδη προπαγάνδα της δικής του ”ιδεολογίας”» γράφει ο Θ. Παπακωνσταντινου, διανοούμενος , κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος τροτσκιστής στα νιάτα του και επεξηγεί. « Στρατολογηθήσαν ως σύμμαχοι κάθε είδους κομμουνισται με τη ετικέτα του ”προοδευτικού” εισέδυσαν ως αφεντικά στον κρατικό μηχανισμό γενικώς και ιδιαιτέρως στην εκπαίδευσι και τα μέσα ενημερώσεως και επεδώθησαν ανενοχλητοι σε εξοργιστικάς παραχαράξεις ολοκλήρου της ελληνικής ιστορίας. Επαναπατρίσθησαν χιλιάδες κομμουνιστικά στελέχη , εκπαιδευμένα για ολας τας μορφας ανατρεπτικού αγώνος , με εξειδικευμενας ικανότητας, που υπερβαίνουν στον καθένα τας ικανότητας 1000 στελεχών του αστικού κόμματος…»

  Έτσι φτάσαμε εδώ, και έπεται και η συνεχεία…

  Σημειώσεις:

  Ο Νίκος Γκατζογιάννης είναι ο μοναχογιός , το μοναδικό αγόρι της Ελένης και Χρήστου Γκατζογιάννη, που γλύτωσε το παιδομάζωμα αλλά το ακριβοπλήρωσε με την δολοφονία της μάνας του.Οι αδελφές του Όλγα, Αλέξω (Κάντα), Γλυκερία και Φωτεινή όλες πήγαν στην Αμερική όπου με ο πατέρας τους ο Χρήστος Γκατζογιαννης τις πάντρεψε όλες με Έλληνες μετανάστες.Γνωστος από το βιβλίο του, που εξιστορεί την καταδίκη και εκτέλεση της μητέρας του Ελένης, επειδή δεν παρέδωσε τον γιό της κατά το παιδομάζωμα στους αντάρτες.Γυρίστηκε και ταινία η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω ‘δημοκρατικών’ απειλών , βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.

  Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ”Ελένη” του Νίκου Γκατζογιάννη,απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης


  1. Τι συνεβη στον Χορτιατη.

  Οι «γεννναιοι» μαχητες του ΕΛΑΣ συνελαβαν τον αοπλο Συνταγματαρχη του γερμανικου στρατου που καθημερινως χλωριωνε το νερο στο Υδραγωγειο, του Χορτιατη, για να ειναι το νερο ποσιμο.

  Αποτελεσμα.149 ΟΜΗΡΟΙ εκτελεσθησαν ως αντιποινα.

  Ο Κος Χριστόδουλος Μεγγούλης αεροπόρος σε επιστολή του διορθώνει τον παραποιούντα την ιστορική αλήθεια Δήμαρχο Χορτιάτη κον Γεράνη, αλλα και τα επιλεκτικής ευαισθησίας Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων που αγνόησαν το γεγονός και μετέφεραν την μισή αλήθεια, δηλαδή μονον των αντιποίνων, χωρίς όμως να αναφέρουν και τα αίτια που τα προκάλεσαν.

  Την καταγραφουμε προς ενημερωσιν των «πονουντων»και «διψουντων» την αντικειμενικη ενημερωσι, που μας παραπεμπουν σε ιστοσελιδες με τα ολοκαυτωματα των Ελληνων που πληρωσαν τις ανανδρες εγκληματικες, όχι στρατιωτικες ενεργειες του ΚΚΕ /ΕΛΑΣ.Που ένα σκοπο ειχαν.Την βιαια στρατολογησι φοβισμενων κατοικων στις συμμοριες τους.

  «Είπε ο κος Δήμαρχος του Χορτιάτη» αφηγείται γράφων ο κος Μεγούλης,

  «ότι οι Γερμανοί έκαυσαν τον Χορτιάτη και εξετέλεσαν 149 κατοίκους επειδή οι αντάρτες εφόνευσαν ένα γερμανό στρατώτη.Ουδέν ανακριβέστερον.Ο στρατιώτης αυτός ητο Αντισυνταγματάρχης του Γερμανικού στρατού ο οποίος κάθε Παρασκευή μετέβαινε άοπλος μαζί με τον βοηθό του εις το Υδραγωγείο του Χορτιάτη απο το οποίον υδρεύετο τότε η Θεσσαλονίκη και προέβαινε σε χλωρίωση του υδατος δια την αποφυγή επιδημιών τουτέστιν έκαμνε μια καθαρώς ανθρωπιστική και ευεργετική δια τον πληθυσμό πράξιν.Τον εν λόγω Αντισυνταγματάρχη και τον βοηθό του συνέλαβε ο ‘ηρωικός’ ΕΛΑΣ ο οποίος εξετέλεσε χωρις να ενδιαφερθή για τι συνέπειες , που ηταν σε όλους γνωστές, δηλαδή οτι για κάθε εκτελούμενο αιχμάλωτο η όμηρο γερμανό θα εφονεύοντο 50 έλληνες. Αποτέλεσμα της ακατανοήτου αυτής πράξεως των «γενναίων» ελασιτών ητο η πυρπόλησις του Χορτιάτη και η εκτέλεσις 149 αθώων πολιτών.Αυτή ητο η Εθνικη Αντίσταση του ΕΛΑΣ.»

  Και διερωτάται ο Κος Μεγγουλης, χωρίς όμως να τυγχάνει απαντήσεως,

  «Δεν θα έπρεπε ο Προεδρος της Δημοκρατίας περαν της υπομνήσεως του ολοκαυτώματος να στηλιτεύσει τις καταστρεπτικές ενέργειες των ανταρτών που σε τίποτα δεν βοήθησαν η μη μόνο να προστεθούν αθωα θύματα χωρίς να κερδίσουμε απο την δολοφονικη αντίστασιν?»

  Το ιδιο ρωταμε κι εμεις? Αυτη ηταν η «ηρωικη»αντιστασι του ΕΛΑΣ/ΚΚΕ??

  2. Απο το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα

  ( αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)

  αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)

  ( περισσότερα στην διεύθυνσι http://www.vrahokipos.net/subs/stinas/texts/eam_elas_opla.htm)

  «…Αλλά οι ”πολεμικές επιχειρήσεις” για το ”διώξιμο του κατακτητή” εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ”πολεμική επιχείρηση” αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες ”πολεμικές επιχειρήσεις”, ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής…. τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ’ όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ. Στις 27 Απρίλη 1944, σκοτώνουν στους Μολάους έναν γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του. Οι γερμανοί για αντίποινα εκτελούν 200 ομήρους και ένα στρατιωτικό απόσπασμα παίρνει εντολή να σκοτώνει όσους συναντά στο δρόμο από τους Μολάους στη Σπάρτη…»

  Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο ‘21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις… Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής….Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη….Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών. Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι’ αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν..».»


  « Κι όταν μιλάμε για λαϊκούς αγώνες, δεν υπάρχει αγώνας τα τελευταία 90 χρόνια που να απουσιάζει το ΚΚΕ, δεν υπάρχει λαϊκή κατάκτηση που να μη στηρίζεται στην πρωτοπόρα θεωρία, την πρωτοπόρα δράση του. Αυτή που είναι οδηγός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σήμερα…. Ειδικά φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ. Γιορτάζει το δίκιο του λαού, το δίκιο του εργάτη,»

  Ας δουμε λοιπον μερικους από τους «λαικους αγωνες» και «πρωτοπορες θεωριες» του ΚΚΕ, που θα πρεπει να γνωριζουν οσοι συμμετεχουν σ αυτές τις γιορτες λατρευτικου μισους. Τις «καλες» γιορτες που δεν «αναμοχλευουν» τα παθη όπως οι αναφορες στα κομμουνιστικα εγκληματα…

  Παραθετουμε ανευ σχολιων μερικες απο τις αναρίθμητες «ηρωικες» κομμουνιστικες επιδιωξεις και τα προς «εκπληρωσιν» καθηκοντα του ΚΚΕ , οπως το ιδιο εχει δημοσιοποιησει, αφ’εαυτων επεξηγηματικα της ανθελληνικης και προδοτικης δρασεως του ΚΚ εν Ελλαδι, ολα αυτα τα χρονια..Που ολες αυτές τις ομολογημενες από το ιδιο το ΚΚΕ ανθελληνικες επιδιωξεις, το κατεστημενο της σιωπης και της παραπληροφορησης, οι « ιστορικοι και εκπαιδευτικοι» των Μεσων Ενημερωσεως στα Νυχτερινα Δελτια Αποψεων αλλα και οι «σεβασμιοι» πολιτικοι μας τις εχουν πεταξει στην μαυρη τρυπα της επιλεκτικης ληθης. Προτεινουμε στο ΚΚΕ να τις συμπεριλαβει στους πινακες με τα εκθεματα της 90χρονης πορειας του..

  3ο Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)

  «..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»

  Ριζοσπαστης 10/12/1924
  Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

  Ριζοσπαστης 29/01/1925

  «..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες…Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

  Ριζοσπάστης, 12/07/1935

  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

  4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)

  «..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση…» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)

  5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)

  «..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι’ αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά”. (”Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 6ος, σελ. 337-338).

  6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)

  «.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» (”Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 7ος, σελ. 18)

  Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.
  «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή… Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»
  Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα “Νόβα Μακεντόνια” στους «γειτονους» μας των Σκοπιων

  «Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ… Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος .(για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός». Τι δεν λενε οι «συντροφοι» στις μαζικες συναξεις τους… Και τα μαρξιστοκρατουμενα Μεσα Αναμεταδοσεως Αριστερων Αποψεων.  1. Γεώργιος Παπανδρέου( ο επικαλουμενος Γερος της Δημοκρατιας, αποκαλυπτει εκ ταφου)


  «…..Όσοι σωθούν από την μανία του κατακτητού, «κινδυνεύουν από την αδελφοκτόνο μανία των κουμμουνιστικών οργανώσεων..

  Ο Ελληνικός λαός , αγωνιών διερωτάται, πως και πότε θα σωθή από τα εγκλήματα και την κατατυράννησιν των δυναμικών οργανώσεων του ΕΑΜ, σπονδυλική στήλη των οποίων, ηγετική δύναμις είναι το Κομμουνιστικόν Κόμμα , το οποίον ενώ αποτελεί ελαχίστην μειοψηφίαν του Ελληνικού λαού, ασκεί δια των οργανώσεών του τρομοκρατίαν. Διότι πρέπει να γνωσθή ότι το ΕΑΜ επέρασεν από τρείς φάσεις . Κατ' αρχάς υπήρξε μεγάλη εθνική, ηθική, λαική δύναμις.Βαθμιαίως όμως έγινε η αποκάλυψις των πολιτικών του σκοπών.Ο λαός αντiλαμβάνετο ότι η σημαία του εθνικού αγώνος εχρησιμοποιείτο υπό της κομμουνιστικής ηγεσίας του ΕΑΜ δια την προετοιμασίαν της μετακατοχικής επικρατήσεως δια την βιαίαν κατάληψιν της εξουσίας εκ μέρους του κομμουνιστικού κόμματος. Και τότε άρχισε η Δευτέρα φάσις, αι αμφιβολίαι και αι επικρίσεις του λαού, δια την κατάπνιξιν των οποίων, η κομμουνιστική ηγεσία του ΕΑΜ , κατέφυγεν εις την βίαν, την καταδυνάστευσιν και την δίωξιν του λαού. Και τότε το ΕΑΜ εισήλθε εις την τρίτην φάσιν, , η οποία πλέον έχει διαμορφωθεί οριστικώς . Επαυσε να είναι εθνική, λαική δύναμις, έγινε λαομίσητον. Και αποτελεί πλέον την ένοπλον οργάνωσιν της ελαχίστης μειοψηφίας η οποία ασκεί απηνή, αιματηρά τρομοκρατίαν εναντίον της μεγάλης πλειονοψηφίας»


  Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία της Ελλάδος1941-1945.» Ι.Κοραντή, εκδόσεις «ΕΣΤΙΑΣ»  2. Κ.Τσατσος ( Ακαδημαικος,Καθηγητης, Προεδρος Δημοκρατιας)


  2.1 «..Η αναγνώριση του ΕΑΜ αντί να φέρη τη λήθη, ξύπνησε μνήμη νεκρών και σφαγιασμένων» Γραφει ο αειμνηστος Κ. Τσατσος. «.Απο τη φύση μου δεν είμαι φανατικός. Αναγνωρίζω το κομμουνιστικό κόμμα που κινείται στα συνταγματικά πλάισια, έστω και άν ξέρω ότι πολιτική του είναι, μόλις βρή ευκαιρία , να τα σπάση και να επιβάλη ένα μονοκοματικό ολοκληρωτικό καθεστώς. Αλλά δεν ανέχομαι την παραχάραξη της Ιστορίας. Ακόμη λιγότερο την παραχάραξη που γίνεται για

  δημαγωγικούς σκοπούς.Δέχομαι το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κόμματος.Δεν δέχομαι το παρελθόν του στην Ελλάδα, ακριβώς διότι πιστεύω στην Ελλάδα.

  « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» Κ.Τσάτσου, Οι εκδόσεις φίλων 2ος τόμος , σελίς 619
  2.2 «.. Στην ελλαδα ο κομμουνισμος περα απο την εσωτερικη κοινωνικη πολιτικη, ειχε τη δικη του εξωτερικη πολιτικη.Οπως εβαζε τη ιδεα του ανθρωπου κατω απο την ιδεα της κοινωνικης ταξης , ετσι εβαζε την ιδεα του Εθνους κατω απο την ιδεα του κομμουνιστικου κινηματος. Και εν ονοματι αυτου του τελυταιου προθυμα εκανε παραχωρησεις ελληνικων εδαφων στους ιδεολογικα ομολογους βορειους , οι οποιοι ηταν πρωτα εθνικιστες και υστερα κομμουνιστες , ενω φανατικοι αφελεις δικοι μας , οραματιζομενοι μια ομοσπονδια βαλκανικων λαων, ολων κομμουνιστων, δεν ενδιαφερονταν για τα εδαφικα συνορα της Ελλαδος . Τετοιοι ηταν εκεινοι που διηύθηναν το ΕΑΜ , οπου πολλοι αθωοι και αφελεις ειχαν ανεπανορθωτα εμπλακει. Προς τα εκει αυτοι βαδιζαν. Και θα κατορθωναν πιθανως το 1944 να επιτυχουν το σκοπο τους , αν δεν εκανα λαθη τακτικης. Αν δεν εσφαζαν περα απο το ανεκτο οριο, ωστε να προκαλεσουν την αντιδρασι των και των πιο αδρανων και των πιο φοβισμενων. Αν δε εβγαζαν τοσο γρηγορα το προσωπειο του πατριωτη και αν αντι να υπακουσουν στον τιτο, υπακουαν στον Σταλιν, που για γενικοτερους λογους ειχε παραχωρησει την Ελλαδα στην ζωνη επιρροης της Μεγαλης Βρεταννιας..»


  ( Λογοδοσια μια ζωης εκδοσεις των φιλων Τομος δευτερος σελις 616)


  2.3 «...Θέλω όμως να διαστείλω το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απο τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις.» Γραφει ο Κ.Τσατσος στην αυτοβιογραφια του. « Κατα τι διαφέρει αυτή η ομάδα από όλες τις άλλες? Πρώτα, κατά το ότι παράλληλα με τον αγώνα κατά των γερμανών, έκαμε αγώνα εναντίον όλων των Ελλήνων που δεν ήσαν κομμουνιστές, εναντίον των Ελλήνων που μπορούσαν να τους γίνουν εμπόδιο στην επιβολή ενός κομμουνιστικού καθεστώτος .Και όσο προχωρούσαμε προς την απελευθέρωση, αύξανε η δράση τους για την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σκοπός τους ήταν όχι η εκδίωξη των γερμανών, αλλά η μετά την απελευθέρωση επικράτησή τους…..Η δευτέρα διαφορά είναι ότι το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στον αγώνα για την επιβολή του δικού του καθεστώτος και κατά την διάρκεια της κατοχής και μετά , μεταχειρίσθηκε ως μέσον την εξόντωση εκείνων των διαφωνούντων που μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στους σκοπούς των. Και εφρόντιζαν με την συνομοτική τους τέχνη όλους αυτούς να τους στιγματίσουν ως προδότες του αγώνος, ενώ αυτοί αντιδρούσαν όχι στον εθνικό, αλλα μόνο στο δικό τους καθεστωτικό αγώνα. Ακόμη και την άμυνα εναντίον των σφαγέων την παρουσίαζαν ως εθνική προδοσία.

  Εσφαξαν τον Ψαρρό και τους αξιωματικούς του τους αφόπλισαν. Επιτέθηκαν τρείς φορές εναντίον του Ζέρβα ώσπου να τον διαλύσουν. Εξόντωσαν όλες τις μικρότερες αντιστασιακές οργανώσεις που δεν προέρχονταν από το Κ.Κ.Ε

  Ολοφάνερη γίνεται αυτή η πολιτική όταν σκεφθούμε την ανταρσία του στρατού και του στόλου στην Μέση Ανατολή, που επιβεβαίωνε την παρουσία της Ελλάδος στον αγώνα. Ποιά δικαιολογία μπορεί να βρεθεί σε αυτό το πολιτικό έγκλημα?


  Και έρχεται σήμερα ένας νόμος και αναγνωρίζει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως εθνική αντίσταση που τελειώνει στις 19 Οκτωβρίου 1944, ενώ το ιδιο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από την ημερομηνία αυτή έως τον Ιούλιο του 1949, με την ίδια ηγεσία, με την ίδια οργάνωση, με τις ίδιες μεθόδους, με τα ίδια στελέχη συνεχίζει τον καθεστωτικό αγώνα που άρχισε το 1942. Με ποιό δικαίωμα ερχόμαστε να αμνηστεύσουμε τα πρώτα χρόνια του εγκλήματος αλλά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα όταν δεν υπήρχε πιά εχθρός στην Ελλάδα αλλά μόνο Ελληνες που εξακολουθούσαν να σφάζονται από τους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες μεθόδους? Αναγνωρίζοντας το πρό της 19ης Οκτωβρίου 1944 ΕΑΜ ως Εθνική Αντίσταση, αναγνωρίζουμε ως εθνική αντίσταση και εκείνους που οργάνωσαν την σφαγή των Δεκεμβριανών…»  4. Θεμιστοκλής Σοφούλης ( Βενιζελικός ο δικηγόρος των '' διωκομένων δημοκρατικών πολιτών'', και ανένδοτος αντίπαλος της Δεξιάς) .


  «Υπολείπεται η εξέτασις του ζητήματος των ανταρτικών σωμάτων, των οποιων ο εμφύλιος σπαραγμός προκαλεί την γενικήν απογοήτευσιν,…δεδομένου ότι ο βασικός στόχος του ΕΑΜ είναι η επικράτησίς του προς βιαίαν επιβολήν ιδίων επιδιώξεων….Εις την συνείδησιν του λαού και κατ'εξοχήν του λαού της Υπαίθρου, εμφανίζεται πλέον το ΕΑΜ ως μία μεγάλη πληγή δια το παρόν και ως φορεύς μεγαλυτέρων κινδύνων δια το μέλλον,…Εξ αγνοίας η παραγνωρίσεως των εν Ελλάδι προσώπων και πραγμάτων παρεδόθη ο ανταρτικός αγών εις χείρας ανευθύνων αναρμοδίων και επικινδύνων προσώπων. Και αποτέλεσμα είναι ότι ο απελευθερωτικός αγών διεμορφώθη έργω ως κίνησις μόνον καταστροφής του Ελληνικού λαού…,


  Η Ελλάς στενάζει σήμερον υπό την πίεσιν διττής κατακτήσεως του αλλοδαπού εχθρού και του ημεδαπού κατακτητού ο οποίος εν ονόματι της ελευθερίας κατεργάζεται, και αυτός την υποδούλωσιν της Ελλάδος δια πυρός και σιδήρου….Ο Ελληνικός Λαός δεν απέστερξε ποτέ να υποστή και τας μεγαλυτέρας θυσίας προς εξυπηρέτησιν του συμμαχικού αγώνος. Αλλ' υποβάλλεται σήμερον εις βαρυτάτας θυσίας και τεραστίας καταστροφάς.

  Δια τούτο λαμβάνω το θάρρος να υποβάλλω δι' υμών μίαν θερμήν παράκλησιν . Να δοθή προς το ΕΑΜ η διαταγή να παύση του λοιπού η αγρία , η απάνθρωπος συμπεριφορά απέναντι μεμονωμένων αιχμαλώτων, όχι συνήθως εκ του πεδίου της μάχης αλλ' εξ' ενέδρας η τυχαίας συναντήσεως. Οι πενήντα-εκατό Γερμανοί αιχμάλωτοι τους οποίους μέχρι τούδε εφόνευσε το ΕΑΜ, δεν επιφέρουν βεβαίως αισθητήν μείωσιν της μαχητικής δυνάμεως του εχθρού, εκόστισεν όμως ο φόνος αυτών δι' αντίποινα εις τον Ελληνικόν Λαόν την εξολόθρευσιν πλείστων κωμοπόλεων και χωρίων και πολλάς χιλιάδας θανατικών εκτελέσεων ομήρων.

  Εκ της αφορμής αυτής ο Ελληνικός Λαός εθρήνησε μέχρι τούδε νεκρούς πολύ περισσοτέρους από τους πεσόντας ενδόξως κατά τον ιταλικόν πόλεμον ολόκληρον. Προσβάλλεται δε κυρίως η τιμή του Ελληνικού λαού εκ της θηριώδους αυτής διαγωγής του ΕΑΜ, δηλαδή της σφαγής μεμονωμένων αιχμαλώτων.»


  Κατά τα αλλα «γιορταζουμε»μια ακομη μισητικη επετειο εκεινη της ιδρυσεως του ΕΑΜ. Αν ζουσαμε τοτε, ισως κι εμεις αρχικως να ειχαμε γινει μελη του.Ουδεις ψογος..


  Σημερα όμως που γνωριζουμε, ζησαμε, την α-ληθεια, δεν θα αποδεχθουμε το ψευδος και την παραχαραξι να επικρατησει.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 11:07:00 μ.μ.

  Επειδή φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι έχουν επιλέξει να ζούν στον δικό τους κόσμο του ονείρου και της φαντασίας κύριοι έχω να πώ τα εξής:
  Έχουμε 2009, όχι 1979.
  Σας πιστέψαμε, σας φέραμε, σας λουστήκαμε και σας σιχαθήκαμε.
  Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.
  Ότι και να κάνουν οι καναλάρχες που προσπαθούν να τον αναστήσουν με νύχια και με δόντια δεν θα το καταφέρουν.
  Σε ότι αφορά τους ίδιους τους οπαδούς του πασόκ να προσέξουν γιατί εάν δεν σοβαρευτούν λίγο, σε λίγα χρόνια το κόμμα τους θα είναι σαν το ΚΚΕ.
  ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 11:09:00 μ.μ.

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ 9:53.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

  Ανώνυμος είπε... 21 Απρ 2009, 11:18:00 μ.μ.

  Θύμιο,εγώ ο μικρόνοας κατάλαβα ότι
  "τά βάζεις" μέ τήν USA.
  Οί άλλοι ακόμα διαβάζουν.
  Εεε,τί νά κάνουμε, ζήσε σέ κάποιο
  Κομμουνιστικό κράτος.
  Ίδιο μυαλό έχουν οί άστεγοι τών ΗΠΑ
  καί Ρωσίας.
  Καί δέν γουστάρω νά αναφερθώ στίς
  άλλες χώρες τού ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ,
  γιάτί θά γίνει τής πουτάνας.
  Καί νά γνωρίζεις,ότι πιό κομμουνιστής
  από τή πάρτη μου δέν υπάρχει άλλος.
  Αλλά δέν δύναται ο κάθε άνθρωπος νά
  εκφέρει τήν γνώμη του.....πρίν τόν
  στείλουν γιά διακοπές στά ..Βόρεια
  Κατάλαβες ρέ μονόπαντε βαρκάρη?
  Αναστάσης.

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 12:58:00 π.μ.

  KRIMAS ΠΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΟΡΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 3:27:00 π.μ.

  Στον 9.53----
  Τι κουταμάρες είναι αυτές που λές
  υμνητεί της ποσοκομμουνιστικής προπαγάνδας?Μήπως, έχεις μπερδέψει
  τα πράγματα?ποίος σου είπε ότι δεν θα είχαμε ιντερνετ.Σε πληροφορώ,
  ότι,όταν έφυγε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ,είχε αφήσει μεγάλο έργο υπ'ερ της Ελλάδος.΄Ασχετα,
  αν οι πασοκομμουνιστές τα κατέστρεψαν 'ολα ,κι΄ακόμη καταστρέφουν.Αλλα, εσείς,ονομάζετε Δημοκράτες, τους αναρχικούς ,αυτούς
  που βλέπουν το κράτος,την Ελλάδα,
  σαν εχθρό τους.¨Ενας απ΄αυτούς,
  νομίζω, είσαι και εσύ 9.53,
  λασπολόγοι,ψεύτες και λήσταρχοι.
  Ποιός υπέγραψε την ελεύθερη πτήση,
  στους απέναντι,υπεράνω του Αιγαίου?
  Ποίος ωνόμασε τα Στενά σε τούρκικα
  στενά?
  Ποίος κατέβασε την Φωτογραφία του
  Μεγάλου Σρατηλάτη,Θ.Κολοκοτρώνη,
  στο Ξενοδωχείο Μ.Βρεττάνια ?
  Ποίος προέτρεπε τους Κυπρίους
  να υπογράψουν το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν?
  Μονο Ο γιωργάκης σας, Τα έκανε αυτά.
  Σε πληροφορώ 9.53,ότι Α Παπανδρέου
  ζήτησε να φύγει ,απ την Ελλάδα,
  και του το επέτρεψαν,και σε
  ερωτώ...είναι δικτακτορία αυτή?
  Λασπολόγοι, προδότες,αναρχικοί.
  Χείλων

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 5:28:00 π.μ.

  Τι λές ορέ ζαγάρι.Τι ψέμματα αραδιάζεις,που νομίζεις,ότι μιλάς,
  στην μάννα σου ορέ η στην γιαγιά σου? Μάθε ο Δεξιός είναι το θεμέλιο
  της Δημοκρατίας που μεταφράζεται, σε Ελευθερία σε Ισοτιμία ο αριστερός, ο πασοκομμουνιστής δηλαδή, ΔΕΝ είναι πολίτευμα,
  αλλά καθεστώς.Θυμάσαι τους πρασινοφρουρούς,την 17Ν? που όταν
  δεν τους πήγαινε, κάποιος , τον
  παστρέυανε αμέσως.Εν τούτοις,
  η Δημοκρατία τους ανέχθηκε,για
  αρκετά χρόνια, ώσπου την καταστρέψανε .Τώρα, προσπαθούμε,
  'ολοι, οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες,να επανορθώσουμε τις
  μεγάλες πληγές, που μας αφησε το
  ποσοκομμουνισταριό και πιστεύω
  πως θα τα καταφέρουμε.
  Γι΄αυτό ,κι΄εσείς,παιδιά βγάλτε
  τον ανθελληνισμό απ΄την καρδιά σας
  και πιστεψτε στηνΕλληνικήν Δημοκρατία,οπασοκομμουνισμός
  είναι ένα κοινωνικό έκτρωμα, που μόνο ώδίνες φέρει στην Ελλάδα και
  όχι πρόοδο.
  Κάντε , κάτι, για να ανοικοδομήσετε
  την Ελλάδα του μέλλοντος, έτσι,
  θα είσθε περίφανοι εσείς και τα παιδιά σας.
  Μην ακούτε δημαγωγούς που σας προτρέπουν, να καταστρέφετε περιου-
  σίες,για να σας έχουν του χεριού τους.Νομίζω,όπως καταγγέλλουν, μερικοί,είναι και θύματα βιασμού.
  Γιάυτό,λέει,τα βγάζουν έξω με τις κουκούλες ,για να..... σφύξουνε .
  Τέλος πάντων,ο Θεός να βάλει το χέρι του,να μη γίνει κανά κακό.

  Περίανδρος

  the Bloopers team (Μ.Γ.Δ) είπε... 22 Απρ 2009, 7:34:00 π.μ.

  "δαιμονοποιούν κάποιες εξωτερικές όψεις της δικτατορίας"
  Γαμώ το σπίτι σου αληταρά Θύμιο, χουντοθρεμένο Σταλινικό σκατό!

  ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ:
  Σπύρος Μουστακλής ο μεγάλος αγωνιστής. Ο βασανισμός.

  Μέρος πρώτο

  Μέρος δεύτερο

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 8:40:00 π.μ.

  Προς τους κατοίκους των
  Παραμεθορίων νησιών Αγαθονήσου
  κ . λ . π .
  Πολίτες Έλληνες όπως καταλαβαίνετε
  η πολιτεία σας έγραψε στα αρχίδιατης .
  Τι θα κάνετε ;;;;;;
  Θα σας έρθουν οι λαθρομετανάστες στα σπίτια σας.
  Να τους ταΐσετε και να πηδήξουν τις γυναίκες σας ,
  τις κόρες σας να σας κλέψουν να σας κωλύσουν
  ανίατες αρρώστιες ;;;;;
  Η να αμυνθείτε ;;;;;;;;;
  Πάρτε τα όπλα σας πηγαίνετε στις παράλιες
  Και μόλις έρχονται τα λεφούσια οι λαθρομετανάστες ,
  η πράκτορες με διατεταγμένη υπηρεσία,

  ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗΝ

  Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 8:49:00 π.μ.

  21 - 4 – 1967
  Χρόνια πολλά σε όλους τους
  Καθαρούς Έλληνες
  Σε αυτούς που οραματίζονται
  Μια Νέα Ελλάδα .

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 8:54:00 π.μ.

  Δεν υπάρχει σήμερα ένας
  Αξιωματικός να φορεί παντελόνια
  Οι επαναστάτες και οι ήρωες
  Τι έγιναν ;;;;;;;;;;

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 12:47:00 μ.μ.

  9:08
  Το τι ήταν η 21.4.1967
  ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ
  το ξέρω εγώ όταν συνέλαβαν τον πατέρα μου επειδή στα χαρτιά τηε Βασιλικής Χωροφυλακής διάβασαν ότι όταν μαθητής ,εξαταξίου Γυμνασίου,
  ήταν μέλος του ΕΑΜ .
  Δεν ήταν πολιτικός ο πατέρας μου.
  Ήταν μανάβης !!!
  Ήταν πολύτεκνος .

  ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ είσαι λάτρης της χούντας γιατί ο δικός σου πατέρας θα ήταν καρφί επί Χούντας .

  Όταν πήγα στην Χωροφυλακή και τους ρώτησα ποιός θα μας θρέφει την οικογένεια με πλάκωσαν οι μπασκίνες στις μπουνιές .
  ΠΟΛΥ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝΕΣ .
  ΕΔΕΙΡΑΝ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ 17 ΕΤΩΝ .
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!
  ΖΗΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!
  ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΤΗΣ 21.4.67
  ΓΑΜΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ 21.4.67

  άντε στο διάολο κουράδες που έχετε στόμα γεμάτο σκατα και ακόμα σκατά ξερνάτε μετά από 42 χρόνια.

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 12:53:00 μ.μ.

  Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Indymedia της Αργεντινής σχετικά με την υπόθεση της χρηματοδότησης του "ανεξάρτητου" δικτύου για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον George Soros αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ένα από τα "κριτήρια" βάσει του οποίου ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ τον George Soros ως "σύμμαχο" στην επανάσταση. Αυτό λοιπόν το κριτήριο έγκρισης και αποδοχής ενίσχυσης από τον Soros ήταν η πληροφορία (!) ... ότι ο Soros ... κάπνιζε...χόρτο!
  Φυσικά οι περιπτώσεις χρηματοδότησης των Indymedia από τον Soros είναι πολύ περισσότερες, αλλά ενδεικτικά παραθέτουμε δύο από τις πιο διαδεδομένες.

  Στους χώρους της ευρύτερης cool αριστεράς , το να καπνίζεις μαριχουάνα σε καθιστά cool τύπο. Λίγο επανάσταση, λίγο χίπυς, λίγο μαγκάκος , λίγη παρανομία κλπ. Βέβαια ο George Soros όπως μας αποκαλύπτουν στο παρακάτω επώνυμο ντοκιμαντέρ έχει ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

  Άλλωστε γνωρίζουμε ότι στην αποποινικοποιημένη νικοτίνη έχει ήδη πρόσβαση το 99% του πληθυσμού της γης ενώ ο αριθμός των ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ από το κάπνισμα ανθρώπων αγγίζει τα 1,3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ! Δηλαδή 1 στους 4 κατοίκους στον πλανήτη είναι εξαρτημένος από τη νικοτίνη και οι συγκεκριμένοι καπνιστές πολύ εύκολα μπορούν να μεταπηδήσουν στη χρήση ελαφρών ναρκωτικών εφόσον δεν θα έχουν νομικές συνέπειες. Ένας κλεπτομανής και φιλάργυρος που βλέπει μακριά κι έχει επενδύσει στα ναρκωτικά ξέρει ότι και η χρήση της μαριχουάνας μπορεί να εξαπλωθεί εξίσου ευρέως σε όλον τον πλανήτη και να αποφέρει στους διακινητές της πολλά τρισεκατομμύρια δολαρίων. Για να μπορέσει όμως ο κάθε κάτοικος της γης να έχει ΕΥΚΟΛΗ πρόσβαση στη μαριχουάνα, απαιτείται σε πρώτη φάση να ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ η χρήση της. Ο μέσος άνθρωπος είναι γενικά επιρρεπής σε όλες τις ουσίες που του φτιάχνουν τη διάθεση (νικοτίνη, μορφίνη, αλκοόλ) και οι προοπτικές δημιουργίας κέρδους από την ανεμπόδιστη εξάπλωση της χρήσης ελαφρών ναρκωτικών είναι κάτι παραπάνω από ΑΦΑΝΤΑΣΤΕΣ!
  Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες προωθούν μέσω της Ε.Ε την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του καπνίσματος , ο καθένας ξεχωριστά δηλώνει ότι θα αποποινικοποιήσει τα ελαφρια ναρκωτικά και με διάφορες δικαιολογίες προωθούν νομοσχέδια που κινούνται προς την κατεύθυνση της αποποινικοποίησης!!! Την Ευρωπαϊκή αντικαπνιστική εκστρατεία ακολουθεί και σχετική εκστρατεία κατά της κατανάλωσης αλκοόλ μέσω εξοντωτικών προστίμων και των εκατομμυρίων αποτρεπτικών αλκοτέστ που διεξάγονται καθημερινά σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης.
  Κι ενώ μας δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται με γνώμωνα την προστασία της υγείας και της σωματικής μας ακεραιότητας ...οι ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
  (κι ο Τσίπρας επίσης) προωθούν συνεχώς την ιδέα ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της χρήσης ναρκωτικών. Ταυτόχρονα ο Obama ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ σχεδόν την Αμερικανική Στρατιωτική παρουσία στο βασίλειο των ναρκωτικών που λέγεται ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ χωρίς να διαφαίνεται , σ'εμάς τους κοινούς θνητούς , ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός λόγος παραμονής του Αμερικανικού στρατού στη χώρα των Ταλιμπάν. Θυμιζουμε ότι τον Ομπάμα υποστήριξε ο George Soros, και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, που ΕΠΙΣΗΣ προωθεί την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, θέλησε για σύμβουλό του τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, που εκπροσωπεί ίδρυμα του Soros και συστηνόταν στην τηλεόραση ως ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ RAVE PARTY (!) την εποχή που ήταν της μόδας τα χαπάκια ECSTASY.


  Τέλος σε άλλη δήλωση στο DOWN TOWN o Γρηγόρης Βαλλιανάτος εμφανίζεται ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης του αριθμού των διακινούμενων χαπιών ECSTASY.


  Κλείνοντας το αφιέρωμα στο τρίγωνο Soros-Ναρκωτικά-Gay-Σκοπιανό... αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι το να βρίσκουμε έναν ομοφυλόφυλο ιδιοκτήτη club ... ΣΥΜΒΟΥΛΟ επικοινωνίας του εν δυνάμει πρωθυπουργού της Ελλάδας πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Και είναι ακόμα πιο σοβαρό ότι το ίδιο ομοφυλόφιλο άτομο βρίσκεται στη διοίκηση ιδρύματος συμφερόντων του Soros στην Ελλάδα, υπερασπίζεται την "ύπαρξη" "Τουρκικής" και "Μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα και δηλώνει δημοσιογράφος ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ. Όλα τα παραπάνω θαυμαστά "επιτεύγματα" απογείωσαν την καριέρα του με αποτέλεσμα ο , ίσως και μακριά από μας, επόμενος πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσει τις αξιοθαύμαστες υπηρεσίες και διασυνδέσεις του!

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 12:57:00 μ.μ.

  α) Εθνικοί Αγώνες 1910-1959 Σέργιος Γυαλίστρας

  «Ο συμμοριτοπολεμος , εν συγκρισει προς τους αλλους απελευθερωτικους αγωνες μας, διέπεται από πλείστας ιδιομορφίας..Από απόψεως εκτελέσεως ήρξατο εκ μέρους ξενοκινήτων συμμοριτων εκδηλούμενος υπό την ειδεχθεστέραν μορφήν της ανθρωπίνης θηριωδίας, δια δολοφονιών, ατομικών ή ομαδικών, με τα απλούστερα φονικά μέσα, τα «κονσερβοκούτια» ..Διήλθε δια του σταδίου του κλεφτοπολέμου όστις διδασκεται εις τα πολεμικάς Ακαδημίας ,,,( Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον ΕΣΤΙΑΣ 1963, Σελίς 266)

  β) Εφημερίς Εστία 26/02/2008

  Η Τραγωδία των Ομήρων

  Οι συνομιλίες της συνθηκολογήσεως των στασιαστών του Δεκεμβριανού κινήματος κατέληξαν στην συμφωνία της Βαρκιζης, όπως απεκλήθη, διότι έγιναν στη γνωστή βίλα του Π.Κανελοπουλου στο ομώνυμο παραθαλάσσιο προάστιο πριν 63 χρόνια, την 12ην Φεβρουαρίου 1945. Βεβαίως τα θέματα που κατ’εξοχήν επειγοντο να διευθετήσουν οι κομμουνιστές ήσαν οι όροι της αμνηστίας των ηγετών των και η εκ νέου συμμετοχή των στην κυβερνησι..Ο Θ.Παπακωνσταντίνου στο τεκμηριωμένο ιστορικό έργο του «Η Ανατομία της Επαναστάσεως» εαυτών εξιστορεί τα εξής. «..Επήρε πολλά και έδωσε ελάχιστα το ΚΚΕ κατά την αναγκαστικήν εκείνην συναλλαγήν.Του εδόθησαν, υπό την αιγίδα της συμμάχου Μ.Βρεταννίας, όλα όσα εζήτησεν, πλην της γενικής αμνηστίας: Ελευθερία προπαγάνδας του κομμουνισμού, άρσις του στρατιωτικού νόμου, ατιμωρησία των ηγετών της επαναστάσεως (η οποία εχαρακτηρίσθη πολιτικόν αδίκημα)…Δεν χρειάζονται εικασίαι και αναλύσεις δια να αντιληφθή κανείς τι εσήμαινε δια το ΚΚΕ η συμφωνία της Βάρκιζας. Το διεκήρυξεν επανειλημμένως έκτοτε κατά τρόπον κυνικόν και είς όλους τους τόνους η κομμουνιστκή ηγεσία. ”Εκδήλωση σύμπτυξης και ανακατάταξης των δυνάμεων ‘ την χαρακτηρίζει εις την 12ην ολομέλειαν (1 Ιουλίου 1945) ο Ζαχαριάδης…Ακόμη ωμότερος το 1948-1949.”Για μας η συμφωνία της Βάρκιζας αποτελούσε μία υποχώρηση που θα μας επέτρεπε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας για να ξαπολήσουμε μια καινούργια επίθεση”….» (Σελίς 188,183) .Το αυτό επιβεβαιώνει στην Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, σελίς 98, ο Σπ. Β. Μαρκεζίνης. «.. Ούτε ο Αντιβασιλεύς ούτε η Κυβέρνηση, πλην του Σοφιανόπουλου, είχαν αντιληφθή τί συνέβη στην Βάρκιζα.Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν ενδιαφέρετο για μια πραγματική συνθήκη ειρήνης, αλλά για μια ανακωχή, που θα επέτρεπε την προετοιμασία του τρίτου γύρου..»

  Όμως, το πρώτο θέμα που ετέθη εκ μέρους του Προέδρου της επιτροπής ( Ι.Σοφιανοπουλου) στην εισηγητική του ομιλία κατά την διάσκεψιν της Βαρκιζης, ήτο η απελευθέρωσις των ομήρων, που είχαν απαχθεί από τους αντάρτες του ΚΚΕ/ΕΛΑΣ/ΕΑΜ κατόπιν της διαταγής που εξέδωσε η κεντρική επιτροπή του ΕΛΑΣ, ολίγον προ της αναχωρήσεως των κομμουνιστών εκ της περιμέτρου των Αθηνών. « Η απόδοσις των Ομήρων» λέγει ο Ι.Σοφιανόπουλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής « τους οποίους κατά χιλιάδας συνέλαβε και απήγαγεν ο ΕΛΑΣ είναι ζήτημα τιμής διά την Κυβέρνησι και ανθρωπισμού δια τους στασιαστάς, οι οποίοι θα έπρεπε να είχον υπ’όψιν των, ότι αθώοι πολίται δεν είναι δυνατόν να απαγάγωνται ως αγέλη , πότε εις τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και πότε εις τα βουνά και εις τα χαράδρας μέσα εις μιαν κόλασιν πείνης ταλαιπωρίας κακουχιών βασάνων και θανατικών εκτελέσεων μολονότι εις ουδέν έπταισαν, εκτός εάν ως πταίσμα θεωρηθή ότι είχον αντίθετα πολιτικά φρονήματα προς τους στασιαστάς,…» Να ενθυμίσωμεν ότι ο Ι.Σοφιανόπουλος ήτο φιλοαριστερός πολιτικός ο οποίος το 1936 συμμετείχε στο Λαϊκό Μέτωπο του ΚΚΕ ενώ είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου τύπου του Ελευθερίου Βενιζέλου και συνεπώς οι λόγοι του δυσκόλως θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν ακόμη και από τους σημερινούς «προοδευτικούς» του ΚΚΕ.

  Αναντιρρήτως η απαγωγή των ομήρων υπήρξε το αποκορύφωμα της κομμουνιστικής ανανδρίας.Χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, γέροι, γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδιά, εσύροντο κατα φάλλαγγες απελπισμένοι έως θανάτου..Κατά την εξαντλητικήν πορείαν προχωρούσαν μέσα στα χιόνια και τις λάσπες, πολλοί αν όχι οι περισσότεροι ανυπόδητοι, άλλοι χωρίς χειμερινά ενδύματα που είχαν αφαιρεθεί απο τούς βασανιστές τους, πεινασμένοι και φοβισμένοι μέσα το διαπεραστικό δεκεμβριανό κρύο. Όπου σταματούσαν ο εξευτελισμός της ανθρωπίνης υποστάσεως τους περίμενε .Μεταξύ των ομήρων διακεκριμένοι καθηγητές και επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Η Κα Λέλα Μεταξά, σύζυγος του Εθνικού Κυβερνήτου, Ιωάννη Μεταξά, ο βιομήχανος Γ.Ησαίας, ο δικηγόρος Κορωναίος, οι καθηγηταί Κ.Παπαιωάννου (Φυσικομαθητικής) και Δ.Χονδρός (Φυσικός) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αρχιμουσικός της Λυρικής Λεωνίδας Ζώρας ο πρύτανις του ΕΜΠ Ι. Θεοφανοπούλος, ο εισαγγελεύς Κουτρουμπούσης, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ευλόγιος Κουρίλας, ( που συνέγραψε το συγκλονιστικό πόνημα –μαρτυρία «Δεκεμβριανή Τραγωδία των Ομήρων») και αμέτρητοι άλλοι., που δεν γαλήνεψαν ποτέ. Παντοτινά αγνοούμενοι, σε αγνωστους τάφους.

  Πλεον χαρακτηριστική είναι η περίπτωσις της πολυπληθεστέρας φάλαγγος των ομήρων πού απεκλήθη ειρωνικώς από τους Ελασίτας «6η φάλαγγα επίλεκτων προσωπικοτήτων» διότι απετελείτο απο καθηγητάς πανεπιστημίου και πολυτεχνείου, πρώην στρατηγούς, διαννοουμένους και ανωτέρους υπαλλήλους κατά το πλείστον ηλικιωμένων και ασθενικών.Οι περισσότεροι με κατεστραμμένα υποδήματα ή ξυπόλυτοι, ράκη οικτρά ανθρωπίνης εμφανίσεως, πέρασαν την τρομερή χαράδρα της Κάζας (Κιθαιρών) με τα χιόνια, μαζί με άλλους που είχαν προηγηθή μέχρι τα απαίσια Κρόρα, κόμβο συγκεντρώσεως των νέων ομήρων, για να συνεχίζουν οι νέες ομάδες καθημερινώς προς Λειβαδιά. . Ανάμεσα των 13 προσωπικότητες οι Σπ.Τρικούπης πρώην πρόεδρος της Βουλής , Στέλιος Κορυζής πολιτικός μηχανικός αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, Ιωάννης Θεοφανόπουλος πρύτανις του ΕΜΠ, οι στρατηγοί Κατσιγιαννάκης και Ιλιάκης πρώην γενικός διοικητής Κρήτης, ο αεροπαγίτης Γ Κερασιώτης, ο διευθυντής φυλάκων Θ.Παπαευσταθίου, ο μεταλειολόγος Γ.Δημουλίτσας, ο προέδρος της κοινότητος Εκάλης Αποστολίδης, ο διευθυντής ταμείου Νομικών Σ.Σταυρόπουλος στρατηγός Κορτζάς, ο Ανδρούλης και ο Δ. Ρώτας οι οποίοι, όταν η φάλαγξ επλησίασε εις την Λειβαδιά και πλησίον της Αράχωβης, ωδηγήθησαν εις την θέσιν Άγιος Τρύφωνας απεγυμνώθησαν των ενδυμάτων των και εξετελέσθησαν δια τυφεκισμού.O μετέπειτα καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Θεοφανοπουλος, υιός του εκτελεσθέντος πρυτάνεως παρέστη στην εκταφή των πτωμάτων τα οποία ευρέθησαν απογυμνωμένα.

  Επί του προκειμένου όμως υπάρχει και η έκθεσις Σερ Ουώλτερ Σιτρίν, της Επιτροπής Ερεύνης Εργατικών Ενώσεων, η οποία ήρχετο δήθεν δια να ενημερωθεί επί των ζητημάτων των Ελληνικών Εργατικών Ενώσεων. Αλλά δεν υπήρχεν αμφιβολία ότι θα ανεζήτει περιπτώσεις ολισθημάτων των Βρεταννών στην Ελλάδα. Αντί τούτων όμως ιδού τι επιβεβαίωσε (άρθρα 42, 43 της εκθέσεως): «42.Είχομεν δύο ευκαιρίας κατά την διάρκειαν της επισκεψέως μας να συναντηθώμεν με ομήρους , μόλις απελευθερωθέντας απο τον ΕΛΑΣ. Με την πρώτην ομάδα συνηντήθημεν εις τα Αθήνας. Η κατάστασις αυτών των ανθρώπων ήτο αξιοθρήνητος .Κανείς απο αυτούς δεν είχεν υποδήματα και ήσαν πολύ ελαφρά ενδεδυμένοι ή έφερον παλαιά ράκη ενδυμάτων.Όλοι διηγούντο φρικτάς ιστορίας κακομεταχειρίσεως της οποίας έτυχον απο τους φρουρούς του ΕΛΑΣ…

  43. Εις την Λειβαδιάν είδομεν μίαν άλλην ομάδα ομήρων , οι οποίοι μόλις είχον έλθει απο τα βουνά. Απετελείτο από γέροντας , γυναίκας και κορίτσια.Η κατάστασις των ήτο ανυπολόγιστα τραγική. Υπεχρεώθησαν να βαδίσωσι απο τας Αθήνας εις τα βουνά 150 μίλια πεζοί, τελείως ανυπόδητοι επι των χιόνων και ενδεδυμένοι ελαφρά. Όσοι δεν ηδύνατο να βαδίσωσι τους κακομετεχειρίζοντο σκληρά και άλλους τους εξετέλουν καθ οδόν…Από όλους είχαν αφαιρέσει τα υποδήματα και τον βαρύ ρουχισμόν με μια σαδιστικήν διάθεσιν οι ελασίτες … Αντελήφθημεν επιτοπίως ερευνώντες την αλήθειαν , οτι ο ΕΛΑΣ είχε διαπράξει σωρείαν εγκλημάτων»

  Το προαφερθεν βιβλίο του Μητροπολίτου Ευλογίου Κουρίλα συνομήρου των επιλέκτων, που διεσώθη της ομηρίας δραπετεύων, εξεδόθη το 1945. Στον πρόλογο του γράφει μεταξύ άλλων τα εξής

  «..Και μετά την κατατρόπωσιν αυτών και την γενικήν αποδοκιμασίαν δια τα φρικώδη εγκλήματα και των αγρίων σφαγών δεν αισχύνονται,…αλλά επιτίθενται εναντίον της αστικής τάξεως , εναντίον του καθεστωτος..Απεναντι τούτων τι κάμνει το αντίπαλον στρατόπεδον?…καθευδει υπό μανδραγόρα και πάντες μοιρολατρικώς οικτίρομε την κατάστασιν αλλά ουδέν πράττομεν.. Αλλά καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν. ..αναγκάζομαι ενταύθα να παρενείρω τινα αυτών… ινα αποδείξω πόσον ρευστός ειναι ο χαρακτήρ των Ελλήνων και πόση κατάπτωσις παρατηρείται εις εν τέταρτον μόνον του αιώνος , σύμπτωμα ουχί ευοίωνον δια το μέλλον της φυλής..»


  Η πραγματικότητα

  «…Η Ελένη τον κοίταξε ( τον Κάτη) για μια στιγμή σιωπηλή , ύστερα είπε ήρεμα αλλά πεντακάθαρα.” Μια κόρη μου την στρατολογήσανε αλλά την έστειλαν πίσω Μία άλλη μου κόρη θερίζει στάρι για το Δημοκρατικό σταρτό.Τί θα έλεγα όμως στον άντρα μου άν σας έδινα τον μοναχογιό μου ? Έστειλα τα παιδιά μου εκεί που ο πατέρας τους μπορεί να τα ζήση, γιατί εγώ δεν μπορούσα πια να τα θρέψω. Δεν έβλαψα κανένα μήτε ευχήθηκα να πάθει κανείς κακό. Ήθελα μόνο τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα.»

  Στις 28 Αυγούστου 1948 η Ελένη Γκατζογιάννη σαρανταενός ετών με την γυναικαδέλφη της Αλέξω πενήνταέξι ετών τουφεκίσθησαν από τους κομμουνιστές από το ανταρτοδικείο, με την κατηγορία ότι ”κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της” για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.

  « Ανάμεσα στους καταδίκους ήσαν και πέντε χωριανοί του Λιά:Τρεις άντρες και δύο γυναίκες …Η θεία μου η Αλέξω Γκατζογιάννη πενήντα έξι χρονών νεότερη με καστανά μαλλιά γαλανά μάτια .. ήταν η μάνα μου Ελένη Γκατζογιάννη σαράνταενός χρονών….Σε μερικά λεπτά ακούστηκε μια ομοβροντία από τουφεκιές , κατόπιν σκόρπιες πιστολιές καθώς αποτελείωναν κάθε θύμα με μιά σφαίρα στο κεφάλι.Οταν οι αντάρτες ξαναπέρασαν από τον ίδιο δρόμο ήσαν μόνοι.Είχαν παρατήσει τα θύματά τους στη ρεματιά όπου έπεσαν, τα κουφάρια σκεπασμένα με κοτρόνια.»

  Περιγράφει ο ίδιος ο Γκατζογιάννης στο βιβλίο του, «Ελένη» Δ’ Εκδοσις Ελληνική Ευρωεκδοτική, σελίς 13,14

  Γιατί, ενώ οι ημέτεροι στασιαστές, με σημαία το αιμοσταγές ερυθρό σφυροδρέπανο, ηττήθησαν και απαριθμούντες εκ των υστέρων τα φρικώδη έργα των αλλά και την προοπτική του εγκληματικού εγχειρήματος των, που ευτυχώς για μας απέτυχε, ενώ όπου επεκράτησε, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε εκατομμύρια θύματα σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ψυχιατρεία και αρχιπέλαγος «Γκουλάγκ», σήμερα στην Ελλάδα επικρατεί, ακούγεται στερεοφωνικά, απόλυτα η χαλκευμένη, η κατασκευασμένη, η ανιστόρητη άποψις της κομμουνιστικής εκδοχής?

  Γιατί, ενώ οι βασανισμένοι και σκλαβωμένοι λαοί από το 1945, των τέως ανατολικών χωρών επιτέλους ελευθερώθησαν από το σιδηρούν παραπέτασμα της σοβιετικής κρατικής κομμουνιστικής τυραννίας που κατέρρευσε το 1991, η Ελλάδα, που τότε (το 1949) γλύτωσε μαχομένη, σήμερα ειρηνικώς, έχει αλωθεί και ουσιαστικώς έχει παραδοθεί αμαχητί στην αριστερή παρανόηση?

  Τα αίτια και οι μέθοδοι έχουν καταγραφεί:

  Μια πρώτη διαπίστωση γίνεται από τον φιλόσοφο, καθηγητή Πανεπιστημίου Ακαδημαϊκό τέως Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κ.Τσάτσο στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο ” Λογοδοσία Μιάς Ζωής”. …Εκείνο όμως που ιδιαίτερα με θλίβει,» γράφει ο Κ.Τσάτσος, «είναι η έλλειψη αμυντικής διάθεσης όλων των άλλων Ελλήνων. Μπρός στα μάτια μας παραχαράσσεται η Ιστορία του τόπου μας, αποσιωπάται η αλήθεια και όλοι οι πολιτικοί και διανοούμενοι , άνθρωποι που ζήσανε αυτά τα δραματικά γεγονότα, δεν απαντούν στην πρόκληση. Οι περισσότερες αφηγήσεις που δημοσιεύθηκαν πηγάζουν από την κομμουνιστική πλευρά» « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» Κ.Τσάτσου (Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Φιλόσοφο και Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τα έτη 1974-1980) Οι εκδόσεις φίλων 2ος τόμος , σελίς 614

  Ο Νίκος Γκατζογιάννης καταγράφει την δική του άποψι.

  «..Μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το 1974 και την συμπλήρωση της τριακονταετούς παραγραφής όλων των εγκλημάτων που διεπράχθησαν στα χρόνια του πολέμου, έφτασε πλημμυρίδα από εξόριστους Έλληνες κομμουνιστές, που άρχισαν να προπαγανδίζουν την δική τους εκδοχή για τον πόλεμο, αναδεικνύοντας τους κομμουνιστές καπετάνιους του αντάρτικου σε λαϊκούς ήρωες. Όταν εγκαταστάθηκα στη Ελλάδα, έβλεπα μπροστά μου καθημερινά την επιτυχία του κόμματος στην κατάχτηση της συμπαθείας των Ελλήνων που είχαν γεννηθεί μετά τον πόλεμο. Φοιτητές με νεανικά πρόσωπα μου χτυπούσαν την πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο για να μου δώσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια και να με προσκαλέσουν στα ατελείωτα φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας. Αν τους ρωτούσες για το παιδομάζωμα τις εκτελέσεις πολιτών και τις θηριωδίες των ανταρτών χαμογελούσαν και κουνούσαν το κεφάλι μπρός στην «αμάθεια» μου: Τέτοια πράγματα δεν είχαν συμβή ποτέ , μου εξηγούσαν υπομονετικά….Για να σβήσουν αυτές τις θηριωδίες από την συνείδηση των Ελλήνων, οι κομμουνιστές , ευθύς μόλις νομιμοποιήθησαν,εξαπέλυσαν μια ευρύτατη εκστρατεία να σταματήσουν όλα τα επίσημα μνημόσυνα για όσος σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, για τα θύματα , στα οποία ήσαν και η μάνα μου. »

  Ενώ ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου είναι ακόμη πιο κατηγορηματικός και σαφής. Στο βιβλίο του, «Η Μεγάλη Περιπέτεια», αποκαλύπτει.

  « …Σταμάτησε εγκληματικώς κάθε ιδεολογικό αγώνα εναντίον της άκρας αριστεράς. Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης, που έχει αφοπλισθή ιδεολογικώς γιατί μόνο εδώ το παράλυτο κράτος παρέδωσε το λαό και ειδικότερα την νεολαία στην παραπλανητική κομμουνιστική προπαγάνδα. Ο ‘αντικομμουνισμός’ στην Ελλάδα θεωρείται έγκλημα, ενώ ο κομμουνισμός έχει εξασφαλίσει ασύδοτος όλα τα μέσα διαδόσεως του χάρις στο Καραμανλή….Αφάνταστα δειλός και άνανδρος ο Καραμανλης όπως και ο Παπανδρέου, επέλεξαν ως γοριλλεςτου, τους κομμουνιστές, στους οποίους παρεχώρησε τα πάντα χωρίς όρους φαναταζομενος ότι θα τους έκανε υπηρέτες του..»

  Αναφερόμενος βέβαια στον Κωνσταντίνο Καραμανλή θείο του σημερινού Πρωθυπουργού και την πολιτική του κατά την μεταπολίτευσι και την αποκατάστασι, όχι τόσο της δημοκρατίας όσο των κοινοβουλευτικών ανδρών και της δυναστείας των γνωστών πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα. Προσόντα η αμέτρητη μετριότης και η «βαρειά» κληρονομιά

  Ενώ για την ολοκληρωτική άλωσι των Μέσων Ενημερώσεως αλλά και των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες από τους στρατευμένους στην κομμουνιστική αριστερό Θ. Παπακωνσταντινου έχει περιγράψει με σαφήνεια το φαινόμενο. «.. Εγκαταλείφθηκε απροστάτευτος ο ιδεολογικός τομευς για να μην ενοχλείται ο κομμουνισμός ο οποίος όμως επιδόθηκε σε λυσσώδη προπαγάνδα της δικής του ”ιδεολογίας”» γράφει ο Θ. Παπακωνσταντινου, διανοούμενος , κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος τροτσκιστής στα νιάτα του και επεξηγεί. « Στρατολογηθήσαν ως σύμμαχοι κάθε είδους κομμουνισται με τη ετικέτα του ”προοδευτικού” εισέδυσαν ως αφεντικά στον κρατικό μηχανισμό γενικώς και ιδιαιτέρως στην εκπαίδευσι και τα μέσα ενημερώσεως και επεδώθησαν ανενοχλητοι σε εξοργιστικάς παραχαράξεις ολοκλήρου της ελληνικής ιστορίας. Επαναπατρίσθησαν χιλιάδες κομμουνιστικά στελέχη , εκπαιδευμένα για ολας τας μορφας ανατρεπτικού αγώνος , με εξειδικευμενας ικανότητας, που υπερβαίνουν στον καθένα τας ικανότητας 1000 στελεχών του αστικού κόμματος…»

  Έτσι φτάσαμε εδώ, και έπεται και η συνεχεία…

  Σημειώσεις:

  Ο Νίκος Γκατζογιάννης είναι ο μοναχογιός , το μοναδικό αγόρι της Ελένης και Χρήστου Γκατζογιάννη, που γλύτωσε το παιδομάζωμα αλλά το ακριβοπλήρωσε με την δολοφονία της μάνας του.Οι αδελφές του Όλγα, Αλέξω (Κάντα), Γλυκερία και Φωτεινή όλες πήγαν στην Αμερική όπου με ο πατέρας τους ο Χρήστος Γκατζογιαννης τις πάντρεψε όλες με Έλληνες μετανάστες.Γνωστος από το βιβλίο του, που εξιστορεί την καταδίκη και εκτέλεση της μητέρας του Ελένης, επειδή δεν παρέδωσε τον γιό της κατά το παιδομάζωμα στους αντάρτες.Γυρίστηκε και ταινία η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω ‘δημοκρατικών’ απειλών , βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.

  Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ”Ελένη” του Νίκου Γκατζογιάννη,απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης


  1. Τι συνεβη στον Χορτιατη.

  Οι «γεννναιοι» μαχητες του ΕΛΑΣ συνελαβαν τον αοπλο Συνταγματαρχη του γερμανικου στρατου που καθημερινως χλωριωνε το νερο στο Υδραγωγειο, του Χορτιατη, για να ειναι το νερο ποσιμο.

  Αποτελεσμα.149 ΟΜΗΡΟΙ εκτελεσθησαν ως αντιποινα.

  Ο Κος Χριστόδουλος Μεγγούλης αεροπόρος σε επιστολή του διορθώνει τον παραποιούντα την ιστορική αλήθεια Δήμαρχο Χορτιάτη κον Γεράνη, αλλα και τα επιλεκτικής ευαισθησίας Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων που αγνόησαν το γεγονός και μετέφεραν την μισή αλήθεια, δηλαδή μονον των αντιποίνων, χωρίς όμως να αναφέρουν και τα αίτια που τα προκάλεσαν.

  Την καταγραφουμε προς ενημερωσιν των «πονουντων»και «διψουντων» την αντικειμενικη ενημερωσι, που μας παραπεμπουν σε ιστοσελιδες με τα ολοκαυτωματα των Ελληνων που πληρωσαν τις ανανδρες εγκληματικες, όχι στρατιωτικες ενεργειες του ΚΚΕ /ΕΛΑΣ.Που ένα σκοπο ειχαν.Την βιαια στρατολογησι φοβισμενων κατοικων στις συμμοριες τους.

  «Είπε ο κος Δήμαρχος του Χορτιάτη» αφηγείται γράφων ο κος Μεγούλης,

  «ότι οι Γερμανοί έκαυσαν τον Χορτιάτη και εξετέλεσαν 149 κατοίκους επειδή οι αντάρτες εφόνευσαν ένα γερμανό στρατώτη.Ουδέν ανακριβέστερον.Ο στρατιώτης αυτός ητο Αντισυνταγματάρχης του Γερμανικού στρατού ο οποίος κάθε Παρασκευή μετέβαινε άοπλος μαζί με τον βοηθό του εις το Υδραγωγείο του Χορτιάτη απο το οποίον υδρεύετο τότε η Θεσσαλονίκη και προέβαινε σε χλωρίωση του υδατος δια την αποφυγή επιδημιών τουτέστιν έκαμνε μια καθαρώς ανθρωπιστική και ευεργετική δια τον πληθυσμό πράξιν.Τον εν λόγω Αντισυνταγματάρχη και τον βοηθό του συνέλαβε ο ‘ηρωικός’ ΕΛΑΣ ο οποίος εξετέλεσε χωρις να ενδιαφερθή για τι συνέπειες , που ηταν σε όλους γνωστές, δηλαδή οτι για κάθε εκτελούμενο αιχμάλωτο η όμηρο γερμανό θα εφονεύοντο 50 έλληνες. Αποτέλεσμα της ακατανοήτου αυτής πράξεως των «γενναίων» ελασιτών ητο η πυρπόλησις του Χορτιάτη και η εκτέλεσις 149 αθώων πολιτών.Αυτή ητο η Εθνικη Αντίσταση του ΕΛΑΣ.»

  Και διερωτάται ο Κος Μεγγουλης, χωρίς όμως να τυγχάνει απαντήσεως,

  «Δεν θα έπρεπε ο Προεδρος της Δημοκρατίας περαν της υπομνήσεως του ολοκαυτώματος να στηλιτεύσει τις καταστρεπτικές ενέργειες των ανταρτών που σε τίποτα δεν βοήθησαν η μη μόνο να προστεθούν αθωα θύματα χωρίς να κερδίσουμε απο την δολοφονικη αντίστασιν?»

  Το ιδιο ρωταμε κι εμεις? Αυτη ηταν η «ηρωικη»αντιστασι του ΕΛΑΣ/ΚΚΕ??

  2. Απο το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα

  ( αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)

  αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)

  ( περισσότερα στην διεύθυνσι http://www.vrahokipos.net/subs/stinas/texts/eam_elas_opla.htm)

  «…Αλλά οι ”πολεμικές επιχειρήσεις” για το ”διώξιμο του κατακτητή” εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ”πολεμική επιχείρηση” αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες ”πολεμικές επιχειρήσεις”, ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής…. τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ’ όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ. Στις 27 Απρίλη 1944, σκοτώνουν στους Μολάους έναν γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του. Οι γερμανοί για αντίποινα εκτελούν 200 ομήρους και ένα στρατιωτικό απόσπασμα παίρνει εντολή να σκοτώνει όσους συναντά στο δρόμο από τους Μολάους στη Σπάρτη…»

  Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο ‘21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις… Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής….Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη….Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών. Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι’ αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν..».»


  « Κι όταν μιλάμε για λαϊκούς αγώνες, δεν υπάρχει αγώνας τα τελευταία 90 χρόνια που να απουσιάζει το ΚΚΕ, δεν υπάρχει λαϊκή κατάκτηση που να μη στηρίζεται στην πρωτοπόρα θεωρία, την πρωτοπόρα δράση του. Αυτή που είναι οδηγός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σήμερα…. Ειδικά φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ. Γιορτάζει το δίκιο του λαού, το δίκιο του εργάτη,»

  Ας δουμε λοιπον μερικους από τους «λαικους αγωνες» και «πρωτοπορες θεωριες» του ΚΚΕ, που θα πρεπει να γνωριζουν οσοι συμμετεχουν σ αυτές τις γιορτες λατρευτικου μισους. Τις «καλες» γιορτες που δεν «αναμοχλευουν» τα παθη όπως οι αναφορες στα κομμουνιστικα εγκληματα…

  Παραθετουμε ανευ σχολιων μερικες απο τις αναρίθμητες «ηρωικες» κομμουνιστικες επιδιωξεις και τα προς «εκπληρωσιν» καθηκοντα του ΚΚΕ , οπως το ιδιο εχει δημοσιοποιησει, αφ’εαυτων επεξηγηματικα της ανθελληνικης και προδοτικης δρασεως του ΚΚ εν Ελλαδι, ολα αυτα τα χρονια..Που ολες αυτές τις ομολογημενες από το ιδιο το ΚΚΕ ανθελληνικες επιδιωξεις, το κατεστημενο της σιωπης και της παραπληροφορησης, οι « ιστορικοι και εκπαιδευτικοι» των Μεσων Ενημερωσεως στα Νυχτερινα Δελτια Αποψεων αλλα και οι «σεβασμιοι» πολιτικοι μας τις εχουν πεταξει στην μαυρη τρυπα της επιλεκτικης ληθης. Προτεινουμε στο ΚΚΕ να τις συμπεριλαβει στους πινακες με τα εκθεματα της 90χρονης πορειας του..

  3ο Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)

  «..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»

  Ριζοσπαστης 10/12/1924
  Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

  Ριζοσπαστης 29/01/1925

  «..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες…Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

  Ριζοσπάστης, 12/07/1935

  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

  4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)

  «..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση…» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)

  5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)

  «..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι’ αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά”. (”Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 6ος, σελ. 337-338).

  6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)

  «.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» (”Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 7ος, σελ. 18)

  Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.
  «.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή… Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»
  Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα “Νόβα Μακεντόνια” στους «γειτονους» μας των Σκοπιων

  «Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ… Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος .(για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός». Τι δεν λενε οι «συντροφοι» στις μαζικες συναξεις τους… Και τα μαρξιστοκρατουμενα Μεσα Αναμεταδοσεως Αριστερων Αποψεων.  1. Γεώργιος Παπανδρέου( ο επικαλουμενος Γερος της Δημοκρατιας, αποκαλυπτει εκ ταφου)


  «…..Όσοι σωθούν από την μανία του κατακτητού, «κινδυνεύουν από την αδελφοκτόνο μανία των κουμμουνιστικών οργανώσεων..

  Ο Ελληνικός λαός , αγωνιών διερωτάται, πως και πότε θα σωθή από τα εγκλήματα και την κατατυράννησιν των δυναμικών οργανώσεων του ΕΑΜ, σπονδυλική στήλη των οποίων, ηγετική δύναμις είναι το Κομμουνιστικόν Κόμμα , το οποίον ενώ αποτελεί ελαχίστην μειοψηφίαν του Ελληνικού λαού, ασκεί δια των οργανώσεών του τρομοκρατίαν. Διότι πρέπει να γνωσθή ότι το ΕΑΜ επέρασεν από τρείς φάσεις . Κατ' αρχάς υπήρξε μεγάλη εθνική, ηθική, λαική δύναμις.Βαθμιαίως όμως έγινε η αποκάλυψις των πολιτικών του σκοπών.Ο λαός αντiλαμβάνετο ότι η σημαία του εθνικού αγώνος εχρησιμοποιείτο υπό της κομμουνιστικής ηγεσίας του ΕΑΜ δια την προετοιμασίαν της μετακατοχικής επικρατήσεως δια την βιαίαν κατάληψιν της εξουσίας εκ μέρους του κομμουνιστικού κόμματος. Και τότε άρχισε η Δευτέρα φάσις, αι αμφιβολίαι και αι επικρίσεις του λαού, δια την κατάπνιξιν των οποίων, η κομμουνιστική ηγεσία του ΕΑΜ , κατέφυγεν εις την βίαν, την καταδυνάστευσιν και την δίωξιν του λαού. Και τότε το ΕΑΜ εισήλθε εις την τρίτην φάσιν, , η οποία πλέον έχει διαμορφωθεί οριστικώς . Επαυσε να είναι εθνική, λαική δύναμις, έγινε λαομίσητον. Και αποτελεί πλέον την ένοπλον οργάνωσιν της ελαχίστης μειοψηφίας η οποία ασκεί απηνή, αιματηρά τρομοκρατίαν εναντίον της μεγάλης πλειονοψηφίας»


  Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία της Ελλάδος1941-1945.» Ι.Κοραντή, εκδόσεις «ΕΣΤΙΑΣ»  2. Κ.Τσατσος ( Ακαδημαικος,Καθηγητης, Προεδρος Δημοκρατιας)


  2.1 «..Η αναγνώριση του ΕΑΜ αντί να φέρη τη λήθη, ξύπνησε μνήμη νεκρών και σφαγιασμένων» Γραφει ο αειμνηστος Κ. Τσατσος. «.Απο τη φύση μου δεν είμαι φανατικός. Αναγνωρίζω το κομμουνιστικό κόμμα που κινείται στα συνταγματικά πλάισια, έστω και άν ξέρω ότι πολιτική του είναι, μόλις βρή ευκαιρία , να τα σπάση και να επιβάλη ένα μονοκοματικό ολοκληρωτικό καθεστώς. Αλλά δεν ανέχομαι την παραχάραξη της Ιστορίας. Ακόμη λιγότερο την παραχάραξη που γίνεται για

  δημαγωγικούς σκοπούς.Δέχομαι το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κόμματος.Δεν δέχομαι το παρελθόν του στην Ελλάδα, ακριβώς διότι πιστεύω στην Ελλάδα.

  « Λογοδοσία Μιάς Ζωής» Κ.Τσάτσου, Οι εκδόσεις φίλων 2ος τόμος , σελίς 619
  2.2 «.. Στην ελλαδα ο κομμουνισμος περα απο την εσωτερικη κοινωνικη πολιτικη, ειχε τη δικη του εξωτερικη πολιτικη.Οπως εβαζε τη ιδεα του ανθρωπου κατω απο την ιδεα της κοινωνικης ταξης , ετσι εβαζε την ιδεα του Εθνους κατω απο την ιδεα του κομμουνιστικου κινηματος. Και εν ονοματι αυτου του τελυταιου προθυμα εκανε παραχωρησεις ελληνικων εδαφων στους ιδεολογικα ομολογους βορειους , οι οποιοι ηταν πρωτα εθνικιστες και υστερα κομμουνιστες , ενω φανατικοι αφελεις δικοι μας , οραματιζομενοι μια ομοσπονδια βαλκανικων λαων, ολων κομμουνιστων, δεν ενδιαφερονταν για τα εδαφικα συνορα της Ελλαδος . Τετοιοι ηταν εκεινοι που διηύθηναν το ΕΑΜ , οπου πολλοι αθωοι και αφελεις ειχαν ανεπανορθωτα εμπλακει. Προς τα εκει αυτοι βαδιζαν. Και θα κατορθωναν πιθανως το 1944 να επιτυχουν το σκοπο τους , αν δεν εκανα λαθη τακτικης. Αν δεν εσφαζαν περα απο το ανεκτο οριο, ωστε να προκαλεσουν την αντιδρασι των και των πιο αδρανων και των πιο φοβισμενων. Αν δε εβγαζαν τοσο γρηγορα το προσωπειο του πατριωτη και αν αντι να υπακουσουν στον τιτο, υπακουαν στον Σταλιν, που για γενικοτερους λογους ειχε παραχωρησει την Ελλαδα στην ζωνη επιρροης της Μεγαλης Βρεταννιας..»


  ( Λογοδοσια μια ζωης εκδοσεις των φιλων Τομος δευτερος σελις 616)


  2.3 «...Θέλω όμως να διαστείλω το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ απο τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις.» Γραφει ο Κ.Τσατσος στην αυτοβιογραφια του. « Κατα τι διαφέρει αυτή η ομάδα από όλες τις άλλες? Πρώτα, κατά το ότι παράλληλα με τον αγώνα κατά των γερμανών, έκαμε αγώνα εναντίον όλων των Ελλήνων που δεν ήσαν κομμουνιστές, εναντίον των Ελλήνων που μπορούσαν να τους γίνουν εμπόδιο στην επιβολή ενός κομμουνιστικού καθεστώτος .Και όσο προχωρούσαμε προς την απελευθέρωση, αύξανε η δράση τους για την επιβολή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σκοπός τους ήταν όχι η εκδίωξη των γερμανών, αλλά η μετά την απελευθέρωση επικράτησή τους…..Η δευτέρα διαφορά είναι ότι το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στον αγώνα για την επιβολή του δικού του καθεστώτος και κατά την διάρκεια της κατοχής και μετά , μεταχειρίσθηκε ως μέσον την εξόντωση εκείνων των διαφωνούντων που μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στους σκοπούς των. Και εφρόντιζαν με την συνομοτική τους τέχνη όλους αυτούς να τους στιγματίσουν ως προδότες του αγώνος, ενώ αυτοί αντιδρούσαν όχι στον εθνικό, αλλα μόνο στο δικό τους καθεστωτικό αγώνα. Ακόμη και την άμυνα εναντίον των σφαγέων την παρουσίαζαν ως εθνική προδοσία.

  Εσφαξαν τον Ψαρρό και τους αξιωματικούς του τους αφόπλισαν. Επιτέθηκαν τρείς φορές εναντίον του Ζέρβα ώσπου να τον διαλύσουν. Εξόντωσαν όλες τις μικρότερες αντιστασιακές οργανώσεις που δεν προέρχονταν από το Κ.Κ.Ε

  Ολοφάνερη γίνεται αυτή η πολιτική όταν σκεφθούμε την ανταρσία του στρατού και του στόλου στην Μέση Ανατολή, που επιβεβαίωνε την παρουσία της Ελλάδος στον αγώνα. Ποιά δικαιολογία μπορεί να βρεθεί σε αυτό το πολιτικό έγκλημα?


  Και έρχεται σήμερα ένας νόμος και αναγνωρίζει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως εθνική αντίσταση που τελειώνει στις 19 Οκτωβρίου 1944, ενώ το ιδιο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από την ημερομηνία αυτή έως τον Ιούλιο του 1949, με την ίδια ηγεσία, με την ίδια οργάνωση, με τις ίδιες μεθόδους, με τα ίδια στελέχη συνεχίζει τον καθεστωτικό αγώνα που άρχισε το 1942. Με ποιό δικαίωμα ερχόμαστε να αμνηστεύσουμε τα πρώτα χρόνια του εγκλήματος αλλά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα όταν δεν υπήρχε πιά εχθρός στην Ελλάδα αλλά μόνο Ελληνες που εξακολουθούσαν να σφάζονται από τους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες μεθόδους? Αναγνωρίζοντας το πρό της 19ης Οκτωβρίου 1944 ΕΑΜ ως Εθνική Αντίσταση, αναγνωρίζουμε ως εθνική αντίσταση και εκείνους που οργάνωσαν την σφαγή των Δεκεμβριανών…»  4. Θεμιστοκλής Σοφούλης ( Βενιζελικός ο δικηγόρος των '' διωκομένων δημοκρατικών πολιτών'', και ανένδοτος αντίπαλος της Δεξιάς) .


  «Υπολείπεται η εξέτασις του ζητήματος των ανταρτικών σωμάτων, των οποιων ο εμφύλιος σπαραγμός προκαλεί την γενικήν απογοήτευσιν,…δεδομένου ότι ο βασικός στόχος του ΕΑΜ είναι η επικράτησίς του προς βιαίαν επιβολήν ιδίων επιδιώξεων….Εις την συνείδησιν του λαού και κατ'εξοχήν του λαού της Υπαίθρου, εμφανίζεται πλέον το ΕΑΜ ως μία μεγάλη πληγή δια το παρόν και ως φορεύς μεγαλυτέρων κινδύνων δια το μέλλον,…Εξ αγνοίας η παραγνωρίσεως των εν Ελλάδι προσώπων και πραγμάτων παρεδόθη ο ανταρτικός αγών εις χείρας ανευθύνων αναρμοδίων και επικινδύνων προσώπων. Και αποτέλεσμα είναι ότι ο απελευθερωτικός αγών διεμορφώθη έργω ως κίνησις μόνον καταστροφής του Ελληνικού λαού…,


  Η Ελλάς στενάζει σήμερον υπό την πίεσιν διττής κατακτήσεως του αλλοδαπού εχθρού και του ημεδαπού κατακτητού ο οποίος εν ονόματι της ελευθερίας κατεργάζεται, και αυτός την υποδούλωσιν της Ελλάδος δια πυρός και σιδήρου….Ο Ελληνικός Λαός δεν απέστερξε ποτέ να υποστή και τας μεγαλυτέρας θυσίας προς εξυπηρέτησιν του συμμαχικού αγώνος. Αλλ' υποβάλλεται σήμερον εις βαρυτάτας θυσίας και τεραστίας καταστροφάς.

  Δια τούτο λαμβάνω το θάρρος να υποβάλλω δι' υμών μίαν θερμήν παράκλησιν . Να δοθή προς το ΕΑΜ η διαταγή να παύση του λοιπού η αγρία , η απάνθρωπος συμπεριφορά απέναντι μεμονωμένων αιχμαλώτων, όχι συνήθως εκ του πεδίου της μάχης αλλ' εξ' ενέδρας η τυχαίας συναντήσεως. Οι πενήντα-εκατό Γερμανοί αιχμάλωτοι τους οποίους μέχρι τούδε εφόνευσε το ΕΑΜ, δεν επιφέρουν βεβαίως αισθητήν μείωσιν της μαχητικής δυνάμεως του εχθρού, εκόστισεν όμως ο φόνος αυτών δι' αντίποινα εις τον Ελληνικόν Λαόν την εξολόθρευσιν πλείστων κωμοπόλεων και χωρίων και πολλάς χιλιάδας θανατικών εκτελέσεων ομήρων.

  Εκ της αφορμής αυτής ο Ελληνικός Λαός εθρήνησε μέχρι τούδε νεκρούς πολύ περισσοτέρους από τους πεσόντας ενδόξως κατά τον ιταλικόν πόλεμον ολόκληρον. Προσβάλλεται δε κυρίως η τιμή του Ελληνικού λαού εκ της θηριώδους αυτής διαγωγής του ΕΑΜ, δηλαδή της σφαγής μεμονωμένων αιχμαλώτων.»


  Κατά τα αλλα «γιορταζουμε»μια ακομη μισητικη επετειο εκεινη της ιδρυσεως του ΕΑΜ. Αν ζουσαμε τοτε, ισως κι εμεις αρχικως να ειχαμε γινει μελη του.Ουδεις ψογος..


  Σημερα όμως που γνωριζουμε, ζησαμε, την α-ληθεια, δεν θα αποδεχθουμε το ψευδος και την παραχαραξι να επικρατησει.

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 1:49:00 μ.μ.

  Ρε γελεία Ν(εο) Δ(ουλικά) υποκείμενα δεν κουραστήκατε να αναρτάτε τα ίδια σχόλια???
  Ρε μαλακοδεξιοί μας έχετε πείσει πόσο καθυστερημένα ανθρωπάκια είστε.
  Ρε χαζοβιόληδες δεν είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε άλλο για να μας αποδείξετε τη μαλάκυνση του εγκεφάλου σας.
  Σας πιστεύουμε ρεεεεε κωθωωωωωώνια.
  Ρε άχρηστοι μαζέψτε τον Κωστάκη σας, τα γουβαδάκια σας και δροοοοοοόμο!!!!!!!!!!

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 3:06:00 μ.μ.

  Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ διόρισε σήμερα άλλους 13.979 γαλάζιους . Σύνολο τριμήνου 67.727

  Ανώνυμος είπε... 22 Απρ 2009, 11:08:00 μ.μ.

  12:57,
  Τήν σκανδάλη τήν τράβηξαν γηγενείς.
  Τούς νεκρούς τού Γερμανικού παιδομαζώματος,
  τό έκαναν φαντάροι από 5.000 χλμ.
  μακριά.
  Τό κατάλαβες ρέ.Εμείς "δικαιούμασταν"
  οί ξένοι-μακρινοί ΟΧΙ.
  Κατακτητές στή χώρα μας-μου ήτανε.
  Καί όσον αφορά τήν συνθήκη παράδοσης
  ποιός τούς γαμάει??????
  Ήρθαν νά πάρουν τή χώρα μου ρέ....
  σέ άμυνα ήμασταν.
  Αναστάσης.

  Item Reviewed: Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr