GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια αληθινή ιστορία διαθήκης από το μέλλον...

«Δεv χρειάζομαι συνδικάτο...» . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Ο Ράνταλ Κέλερ από τη μικρή πόλη Kανάπολις της Βόρειας Καρολίνα, είναι 43 ετ...

«Δεv χρειάζομαι συνδικάτο...»
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ο Ράνταλ Κέλερ από τη μικρή πόλη Kανάπολις της Βόρειας Καρολίνα, είναι 43 ετών αλλά μοιάζει σαν να είναι 60. Τα τελευταία χρόνια της ανεργίας τον κατέβαλαν και τον γέρασαν όσο τίποτε άλλο. Από τα δεκάξι του δούλευε στο μοναδικό εργοστάσιο της περιοχής, στην κλωστοϋφαντουργία Pillowtex. Στο ίδιο εργοστάσιο δούλευαν οι γονείς, τα αδέρφια του και όλο σχεδόν το σόϊ του. Όταν το καλοκαίρι του 2003 έκλεισε η Pillowtex για πάντα, μαζί της κατέρρευσε και ολόκληρος ο κόσμος του. Τα 27 καλύτερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε μέσα σε αυτό το εργοστάσιο, που ήταν σαν το σπίτι του. Μεγάλωσε σχεδόν μέσα σ΄αυτό, όπως ολόκληρη η Κανάπολις.
Στις αρχές του περασμένου αιώνα, χιλιάδες επιχειρήσεις έφευγαν από το βορρά της Αμερικής για να εγκατασταθούν στο νότο, όπου υπήρχαν φθηνά εργατικά χέρια και το σημαντικότερο, δεν υπήρχαν συνδικάτα.
Μέσα σε αυτό το ιδανικό για επιχειρήσεις κλίμα της εποχής, ήρθε το 1906 και η Pillowtex από το βιομηχανικό βορρά για να αγκαλιάσει στοργικά τους καλοκάγαθους αγρότες της μικρής πόλης. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τους χτίσει όμορφα μικρά σπιτάκια γύρω από το επιβλητικό εργοστάσιο με την τεράστια τσιμινιέρα, που έμοιαζε σαν εκκλησιά με καμπαναριό.
Η Pillowtex τους επιδοτούσε το νοίκι, ακόμη και το ρεύμα τους. Αυτή η στοργική ζεστή αγκαλιά, ήταν το αντίτιμο, ώστε όταν κάποτε ήρθαν κάποιοι «ταραξίες» απ έξω για να τους οργανώσουν σε συνδικάτο, οι περισσότεροι εργάτες, όπως και ο Ράνταλ Κέλερ, φόρεσαν επιδεικτικά ένα μπλουζάκι, δώρο της εταιρείας με σύνθημα: «Δε χρειάζομαι συνδικάτο», έχω αυτούς που με αγαπούν!
Αυτό ήταν ίσως και ο λόγος, που το κλείσιμο του εργοστασίου τους βρήκε όλους απροετοίμαστους. Εκλεισε μέσα σε μια νύχτα και...
οι 5000 απολυμένοι δεν κατάλαβαν τίποτα, αλλά ούτε είχαν καν το χρόνο, έστω να το συζητήσουν μεταξύ τους, και ότι σε πονάει, αλλά δεν μπορείς ούτε να το συζητήσεις, σε καταρρακώνει και σε συνθλίβει ψυχικά και σωματικά. Εν τω μεταξύ, όπως όλοι οι άλλοι, εδώ και χρόνια επισκέπτεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης. Μια λύση που είναι ήδη γνωστή και στην Ελλάδα με τα λεγόμενα σεμινάρια της ΕΕ, τα οποία δημιουργήθηκαν για να πλουτίζουν κάποιοι επιτήδειοι και να παραμένουν αδρανείς και ήσυχοι οι άνεργοι Στο πρόγραμμα αυτό, ο Ράνταλ, μαθαίνει ρητορική, ιστορία, θρησκευτικά και η γυναίκα του αγγειοπλαστική, αφού δεν έχει νόημα να μάθει κάτι άλλο μιας και δεν υπάρχουν πλέον εργοστάσια στην περιοχή. Ο μοναδικός που δουλεύει στην οικογένεια είναι ο 18χρονος γιός του, κι αυτός σαν απλός μισθοφόρος στο μακρινό Ιράκ. Και παρότι ο πατέρας του αργοπεθαίνει, δεν έχει εδώ και δύο μήνες κανένα νέο από το Ιρακ, και ο ίδιος έχει να αγοράσει καινούργιο πουκάμισο εδώ και δύο χρόνια, δεν έχει να πει κανένα κακό λόγο για την κυβέρνηση αλλά ούτε και για τον ιδιοκτήτη της Pillowtex, τον David Murdock (καμία σχέση με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Rupert Murdoch αλλά το ίδιο αδίστακτος).
Η προτεσταντική ηθική του Ράνταλ, δεν του επιτρέπει να ρίχνει το φταίξιμο σε άλλους αλλά μόνο στον εαυτό του. Για έναν πιστό προτεστάντη ισχύει ο κανόνας : «όποιος πέφτει οφείλει να σηκωθεί μόνος του». Πέρα από την κυριακάτικη προσευχή στην κατάμεστη εκκλησία, η άλλη μοναδική του παρηγοριά είναι τα νέα φθηνά ψυχοφάρμακα κατά της κατάθλιψης, που τον κρατούν ακόμη όρθιο. Ο γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel», που έκανε το ρεπορτάζ για τη μικρή πόλη της Βορείου Καρολίνας, έμεινε έκπληκτος με την ιώβεια καρτερικότητα του Ράνταλ και των συντρόφων του. Γι αυτό και ο τίτλος του ρεπορτάζ ήταν: «οι καταδικασμένοι της Kannapolis»

Η Kannapolis απλώνεται παντού σαν πανώλη

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, ένα φάντασμα πλανιόταν πάνω από όλες τις βιομηχανικές χώρες του κόσμου, το φάντασμα των εργατικών κινημάτων. Η δύναμή τους ήταν τέτοια, που οι εργοδότες ή συμβιβάζονταν με καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές, ή πήγαιναν σε αγροτικές περιοχές όπως της Kannapolis, όπου οι άνθρωποι είναι συντηρητικοί, αγαπούν την εκκλησία και απεχθάνονται τους συνδικαλιστές και όλους εκείνους που «σπέρνουν διχόνοια» στην κλειστή κοινωνία. Αυτό το φάντασμα και ο κίνδυνος των κοινωνικών ανατροπών ήταν που οδήγησαν σε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού αλλά και σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική ανάπτυξη. Με την κατάρρευση του αντίπαλου δέους, του σοσιαλισμού, την απόλυτη κυριαρχία των ΗΠΑ, την απαξίωση των συνδικάτων και τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, που κάθε τόσο κόβεται και ράβεται στα μέτρα των πολυεθνικών, τα πράγματα έχουν αλλάξει ραγδαία.
Αυτές οι αμερικανικές κοινωνικές συνθήκες της Kannapolis, απλώνονται εν τω μεταξύ σαν πανώλη πάνω από τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Στο Πέραμα, στη Δράμα, στη Σόφια, στη Μαδρίτη, ακόμη και στη Σαγκάη, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή εκείνων που εργάζονται. Η Μοναδική απάντηση σε αυτήν τη λαίλαπα της απαξίωσης της εργασίας και της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, θα ήταν η αλληλεγγύη των εργαζομένων και η οργάνωσή τους. Αν κρίνει όμως κανείς από το ποσοστό οργάνωσης των εργαζομένων σε όλες τις χώρες, διαπιστώνει ότι οι οπαδοί της προτεσταντικής ηθικής, του,«ο σώζων εαυτόν σωθείτω», αυξάνονται και πληθύνονται. Μαζί τους θα αυξηθεί και η ασθένεια του αιώνα, η κατάθλιψη. Και όπου πει καλημέρα η κατάθλιψη, λέει καληνύχτα για πάντα ο συνειδητοποιημένος ενεργός πολίτης. Με τον απομονωμένο, φοβισμένο και τρομοκρατημένο κάνεις ότι θέλεις.
Στρατευμένοι θεωρητικοί και οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια έναν αφανή πόλεμο εναντίον κάθε μορφής εργατικών ενώσεων. Ενώ οι αυτοαποκαλούμενοι νεοφιλελεύθεροι είναι οργανωμένοι στις πιο αλλοπρόσαλλες και συνωμοτικές ομάδες-λέσχες προώθησης συμφερόντων και διαδηλώνουν μάλιστα ακόμη και για τα δικαιώματα των σκύλων τους, έχουν πείσει πολλούς εργαζόμενους, πως η οργάνωση στα συνδικάτα και ο αγώνας υπέρ των δικαιωμάτων τους, «κάνει κακό στην υγεία». (Πριν μερικά χρόνια, σε διαδήλωση στο Σύνταγμα υπέρ των δικαιωμάτων των αδέσποτων σκύλων συμμετείχε και ο κος Ανδριανόπουλος, ο οποίος κατά τα άλλα δεν βρίσκει αφορμή να μην καταφερθεί κατά των συνδικάτων και των εργατικών διεκδικήσεων. Αυτό που αναγνωρίζει στο σκύλο του, το θεωρεί πολυτέλεια στους εργαζόμενους, διότι οι εργαζόμενοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από αναλώσιμα ζωντανά εργαλεία). Σε μια εποχή, όπου εκείνοι που λένε στους επιχειρηματίες, πως η επιβίωση περνάει μέσα από δίκτυα, συνεργασίες και συγχωνεύσεις, στους εργαζόμενους προτείνουν «ατομικές προσπάθειες, εγκράτεια σε διεκδικήσεις και αποχή (νηστεία) από τα συνδικάτα».
Τον καλό μας άνθρωπο από την Κανάπολη, τον κάθε μακροχρόνια άνεργο άνω των 40 και 50 που εξακολουθεί να σκέπτεται, τον βασανίζει ένα μεγάλο δίλημμα. Βλέπει γύρω του συσσωρευμένο ένα τεράστιο πλούτο και παρότι εργάζεται μια ζωή σκληρά, δεν του ανήκει τίποτα. Τον τρομάζει η σκέψη ότι κάποια στιγμή, στα 60 ή 70 του, θα τον ρωτήσει το παιδί του: «για πες μου πατέρα, μπορείς να μου πεις αν νιώθεις πως τα κατάφερες στη ζωή σου»; Κι αν του πει όχι, το επόμενο τρομαχτικό ερώτημα ίσως να είναι : «και τι έκανες ενάντια σ αυτό που σου ρήμαξε τη ζωή και συνθλίβει τη δική μου ρε Μ……..Α»;
Το αν τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν, εκείνοι που θα βρεθούν στη δυσάρεστη και τραγική θέση του «καλού ανθρώπου από την Κανάπολη», θα εξαρτηθεί από το συσχετισμό δυνάμεων εργοδοτών και οργανωμένων εργαζομένων στα συνδικάτα. Μην στέλνετε λοιπόν κάποιον να ρωτήσει για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Η καμπάνα χτυπάει για όλους τους εφησυχασμένους με τα ψευτοδιλήμματα και τις υποσχέσεις, που στη θέση των διεκδικήσεων τοποθετούν την καλοσύνη και την ελεημοσύνη εκείνων που εκμεταλλεύονται την εργασία τους και τη ζωή τους.
Μπορεί τα συνδικάτα σήμερα να είναι συμβιβασμένα και ανύπαρκτα. Μπορεί οι περισσότεροι συνδικαλιστές να είναι αποξενωμένοι από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων, μπορεί να είναι διεφθαρμένοι, αλλά τα χειρότερα συνδικάτα είναι καλύτερα από τα ανύπαρκτα.
Επειδή οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι, επειδή οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι ρασοφόροι μας είναι διεφθαρμένοι, δε σημαίνει ότι αντίστοιχα θα πάψουμε να ψηφίζουμε ή θα βγούμε από την εκκλησία χαρίζοντάς τους το «μαγαζί»;

13 σχόλια

  1. ΑΔΟΛΦΟΣ – ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

    Οι φαταούλες καναλάρχες και φίλοι τους επιχειρηματίες είναι ΑΠΌΛΥΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ να ρίξουν τον Καραμανλή.

    Χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο μέσο για να αναδείξουν τον Αδόλφο Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.

    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;

    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε ότι εδώ και ένα δίμηνο εμφανίζονται:

    Στα πρωινάδικα: ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος

    Στα μεσημεριανά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος και ο Αϊβαλιώτης

    Στα βραδυνά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος, ο Αϊβαλιώτης και ο Πλεύρης

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (λάιφστάϊλ, δελτία ειδήσεων, κλαψουρο-σοόυ, κουτσομπολίστικα) εμφανίζονται ολημερίς και οληνυχτίς όλα τα ανωτέρω παλιόπαιδα του Λάος, μαζί βέβαια με τον καραγκιόζη Αδόλφο Καρατζαφέρη.

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    Πόσο καιρό έχουμε να δούμε στα ιδιωτικά κανάλια σχολιασμούς από τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο; Σπάνια κάτι ψιλο-φευγαλέες δηλώσεις που τις κόβουν μάλιστα στη μέση, προφανώς μόνο για ξεκάρφωμα.

    Πόσο καιρό έχουμε να δούμε καλεσμένους στα ιδιωτικά κανάλια τον Αβραμόπουλο, το Σαμαρά, το Στυλιανίδη, το Δένδια και τους περισσότερους νεο-δημοκράτες; Ο Γκιουλέκας που είναι υπεύθυνος τύπου της ΝΔ έχει εξαφανιστεί από προσώπου γής, η Πατριανάκου για τα ιδιωτικά κανάλια είναι παντελώς άγνωστη.

    Όταν καλούν νεοδημοκράτη, καλούν μόνο τους γνωστούς γραφικούς τύπους για να τους λοιδωρήσουν και να τους ξεφτιλίσουν.

    To 1989 οι πολιτικοί έδωσαν (και σωστά) τη δυνατότητα σε ιδιώτες να φτιάξουν κανάλια για να γλυτώσουμε από την πλύση εγκεφάλου των κρατικών καναλιών, που είναι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης.

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    Κύριε Μπόμπολα (με το Mega, το Πρώτο Ψέμμα, την Ημερησία, και τις δεκάδες επιχειρήσεις σου),

    κύριε Λαμπράκη (με τα Νέα, το Βήμα και τις λοιπές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες),

    κύριε Αλαφούζο (με την Καθημερινή, το Σκάϊ, τα καράβια και τις λοιπές επιχειρήσεις σου)

    κύριε Κυριακού (με τον Αντένα και τα καραβάκια σου)

    θέλω να σας πώ κάτι από καιρό.

    Εσείς μπορεί να είσαστε πλούσιοι και εμείς μεροκαματιάρηδες, αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ.

    Και έχουμε και ένα άλλο πλεονέκτημα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.

    Για την ακρίβεια γύρω στα 4 εκατομμύρια.

    Άει σιχτίρ λοιπόν και σείς και τα λεφτά σας και οι επιχειρήσεις σας, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες ρεεεε !!!

    Και ένα τελευταίο, που καλό θα είναι να θυμάστε.

    Οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε Αλβανοί, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Ρώσοι, ούτε κάν Γερμανοί.

    Εμείς είχαμε δημοκρατία την εποχή που οι άλλοι λαοί ζούσαν σε σπηλιές και τρώγανε ρίζες.

    Την σκέψη μας δεν μπορείτε να την ελέγξετε, όσο και να προσπαθήσετε, όσα κόλπα του αμερικάνικου μάρκετιγκ και να χρησιμοποιήσετε.

    Μπουρλότο θα σας κάνουμε εάν συνεχίσετε έτσι.

    Η Δημοκρατία δεν θα δολοφονηθεί στη χώρα που τη γέννησε, τουλάχιστον όχι από 4 σικελικές και μασονικές οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
    Βρίζουν τον Καραμανλή οι ξεφτιλισμένοι υπάλληλοι των καναλαρχών (Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής, Καμπουράκης, Οικονομέας, Βερύκιος, Χατζηνικολάου, Μακρή, Καψαμπέλης, κλπ) αλλά ξεχνούν ότι ο Καραμανλής κατάφερε (με τη σημαντικότατη συμβολή του παρεξηγημένου Αλογοσκούφη) να κάνει αυτά που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    Προσπάθησαν να μειώσουν τα ελλείμματα και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. 8% του ΑΕΠ άφησαν στον Καραμανλή και το έφερε στο 3% (10 δισ ευρώ εξοικονόμηση το χρόνο, κάθε χρόνο).
    Προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΤΕ και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, το κατάφερε ο Καραμανλής.
    Προσπάθησαν να νοικοκυρέψουν την χρεωμένη Εμπορική και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής την πούλησε στους Γάλλους και έτσι σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
    Προσπάθησαν να σώσουν τόσες άλλες ελλειμματικές κρατικές επιχειρήσεις (όπως πχ τα λιμάνια) και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής τα ιδιωτικοποίησε προς όφελος της οικονομίας, των θέσεων εργασίας και των κρατικών ταμείων.
    Η Ολυμπιακή είναι Η περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο που είχαν κάνει 6 προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Ο Καραμανλής όχι μόνο την πούλησε αλλά το έκανε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, γιατί ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ δημιουργείται και ανταγωνισμός στις εγχώριες αερογραμμές, με προφανές κέρδος για τους καταναλωτές.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡXΑΡΙΕΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
    Ακόμη και εάν είναι μέσα στα σκατά, το διαμάντι είναι διαμάντι, ενώ ακόμη και εάν είναι επάνω σε βελούδινο μαξιλάρι η κουράδα είναι πάντα κουράδα!
    Γειά σου κοκορόμυαλε Γιωργάκη με την παρέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Δεξιά θα ηττηθεί κατά κράτος στις εκλογές του Ιουνίου»....

    είπε ο Γιώργος στην Τουλούζη και επανέλαβε ο Δρ Κουτσούκος στην Μηλιώνη που σημείωσε ότι τα ΜΜΕ ...

    υποβάθμισαν την διεθνή ηγετική παρουσία του Γιώργου που ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αντιπροσωπεύει τον μισό Πλανήτη!!!!!

    Μάκης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά δεν σας άρεσε η Τουλούση...αλλά ούτε το Λονδίνο???
    Πόσα σας δίνει η δεξιά για να μην παίζετε τον Γιώργο??
    ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΜΑΙ Ν(ΕΟ) Δ(ΟΥΛΟΣ), ΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟ(ΚΟΜΜΑΤΟΣ) ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ, ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάει ο Γιωργάκης στον πωλητή κινητών στο Γερμανό:

    - Το κινητό μου δεν έχει σήμα μέσα στο αυτοκίνητο.
    - Τι μοντέλο είναι; ρωτάει ο πωλητής.
    - Volvo s60...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάθος αδελφέ Πασόκε.
    Το μονοπώλιο της βλακίας είναι
    συστατικό της ύπαρξης σας.
    Δεν τεμαχίζεται, ούτε μεταβιβάζεται.
    Επίσης ούτε της Αλητείας.
    Το να σε ξεσκίσω στο βρίσιμο, είναι το πιό εύκολο του κόσμου.
    Αλλα επειδή είσαι και καθυστερημένος. Να σου πω.
    Εγώ, πιστεύω και άλλοι. Κάνουμε την πλάκα μας, με εσάς τα υστερικα φανατισμένα του Πασόκ.
    Με απλά λόγια... για να μπορείς να καταλάβεις.
    Σε έχουμε, απλώς....χεσμένο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    Παρακαλείται ο Ψυχασθενής της
    πράσινης πτέρυγας.

    the Bloopers team (Μ.Γ.Δ)
    Τόπος: Toronto : Ontario 5 : Καναδάς.
    Με
    Τα ιστολόγιά Μέλη Ομάδας
    Λες Μαλακίες Urfurslaag Imperial Attorney General Γκάρμπαλος ATHENA GiaNt Βουλευτής Πορδομανής
    Συγκλίνουσες αντιθέσεις: ο Αγιος και οι... Bloopers (ωχ!) bloopers (ath.proxy.svr) the Bloopers team, (the Narrator) Imperial Attorney General ο αγιος
    Το Μαλακελειό του Μαλακιάρη (ver.2

    Και,Ιστολόγια που παρακολουθεί
    GRIOT ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
    THEOULINI
    totroktiko
    Άει σιχτιρ
    Αιρετική Πολιτεία - Heretic Republic (Greek Language Edition)
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
    Λες Μαλακίες
    Ο Dr.Φλάντζας συμβουλέυη

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΤΟΥ.

    ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ U.S.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο κύριε Καψαμπέλη.
    Πολύ ωραίο χρώμα.
    Επιτέλους αυτό το παλιό
    το άσπρο. Δεν ταίριαζε
    καθόλου μα καθόλου στην
    τουαλέτα του Βόθρου σου.
    Ήταν πολύ χωριάτικο.
    Ενώ αυτό το υπέροχο
    ταιριάζει και με τα
    χρώματα στα καινούργια
    γραφεία του Πασόκ.
    Είναι και μοντέρνο.

    Αλλά κύριοι Καψαμπέλη και
    Παπαγιάννη.
    Γιατί το αποχωρητήριό σας
    είναι ακόμα Τούρκικο, πως
    το λένε.... ΧΑΛΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ ΓΚΡ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.

    http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blogger_27.html

    ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009

    Ο διάλογος blogger με τον Παπαγιάννη
    Είναι η αληθινή ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ ενός blog και του Παπαγιάννη:

    “Την είδηση, έδωσε στη δημοσιογραφική αγορά, ο ίδιος ο Καρατζαφέρης μέσω 4-5 δημοσιογράφων-παπαγαλάκια που έχει, οι οποίοι παρά την αγραμματοσύνη τους γράφουν και στις λεγόμενες μεγάλες εφημερίδες.
    Αυτοί οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια, άσχετοι και ανίδεοι, έχουν πάρει στα σοβαρά τον Καρατζαφέρη. ΄Ετσι πήρε την πληροφορία ο Παπαγιάννης και την μετέδωσε ως αποκλειστική είδηση στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο".

    Αυτόματα όμως τον διέψευσε η Βόζεμπεργκ με τηλεφωνική της παρέμβαση.”

    Ts ts ts... πανίβλαξ όπως πάντα


    _ Πανέξυπνο παιδί! Εάν ήξερες ότι η τηλεφωνική επικοινωνία είχε κλειστεί από το απόγευμα τότε θα καταλάβαινες γιατί είσαι τελικά πανίβλακας. Παπαγιάννης και Βόζεμπεργκ είναι κουμπάροι!
    Αστέρι μου εσύ!
    Σαρώνεις...

    _ και τότες γιατί χαράμισες χρόνο στο φοβερό δελτίο σου για να... αποκαλύψεις κάτι που θα διέψευδε με προσυνεννοημένο τηλεφώνημα η Βόζεμπεργκ;
    Γι αυτό σε λέω βλαξ!

    _ Γιατί πανηλίθιε είχαν συνεννοηθεί να το κάψουν. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι τηλεφώνησε ενώ ήταν εκτός σπιτιού μερικά δευτερόλεπτα μετά το θέμα; Είσαι πανέξυπνο παιδί. Άντε στον δάσκαλό σου τώρα βλήμα...

    _ άρα συμμετέχεις στην διαπλοκή. Προσυμφωνημένο θέμα. Ποιός ξέρει τί αντάλλαγμα έλαβες λαμόγιο. Από δεοντολογία πρώτος.

    _ Πρέπει να είσαι τελείως αμόρφωτος. Κυριολεκτικά ζώο. Ο ορισμός της επίπεδης μαλακο-πιτουρίασης! Ούτε το Δημοτικό δεν έχεις τελειώσει ρε κάφρε; Ένα ρεπορτάζ που παίζει για να καεί, λέγεται "προσυμφωνημένο"; Από δημοσιογραφία σκίζεις.
    Τι καθόμαστε και συζητάμε με εσένα. Είσαι τελείως ζώο...

    _ Ωραία για να δούμε ποιός έχει δίκιο. Θα στείλω όλο τον διάλογό μας για δημοσίευση στο τρωκτικό. Ίσως τα βάλουν.

    _ Πολύ ευχαρίστως βλήμα. Για να καταλάβεις πόσο μαλ.... είσαι. Σε ...

    έχουμε τσιμπήσει από αλλού. Θα δεις την φατσούλα σου πολύ σύντομα παντού... Από τέτοιους φτηνοεκβιαστές έχουμε χορτάσει. Και τους έχουμε για πλάκα...

    Αναρτήθηκε από troktiko στις 1:24 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @1.34

    παρακαλείται ο μάλαξ 1.34 να πάψει να στέλνει "δαπίτικα φιλιά" δημοσίως από το ψωλίτης-gr, γιατί θα τον ξεφτιλίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναι ρε φιλε, αλλα πως? εδω καιπολλα χρονια το συνδικατο των οικοδομων, που ανηκα και εγω καποτε- οχι πια, ειναι "κλειστο club" κανεις δεν μπορει να μιλησει κοντρα στους " κατεχοντες", πεφτει και ξυλο απο τους τραμπουκους, αστα χεστα. και βεβαια καθε αλλο απο επαγγελματικο συνδικατο ειναι πια. γι αυτο σου λεω, πως?
    ισως με ενα αντισυνδικατο, αλλα τοτε θα γινει πολεμος. τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση