GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοδος με σκιές και…

...παιχνίδια παρασκηνίου . Από το http://www.sofokleous10.gr/ . Η «έκρηξη» στο ΧΑ εξαφάνισε τις φετινές οι απώλειες των τραπεζικών χαρτιών, ...

...παιχνίδια παρασκηνίου
.
Από το http://www.sofokleous10.gr/
.
Η «έκρηξη» στο ΧΑ εξαφάνισε τις φετινές οι απώλειες των τραπεζικών χαρτιών, αλλά οι τραπεζίτες παραμένουν με το …όπλο παρά πόδα
H Alpha στην πρώτη γραμμή της κινητικότητας, αν και κοπάζει η σεναριολογία για «κυκλωτική κίνηση» της MIG
«Πονοκέφαλοι» η εκρηκτική αύξηση επισφαλειών στην Ελλάδα και τα ανοίγματα στην Αν. Ευρώπη
Ώθηση στην Εθνική από το deal της Τουρκίας με το ΔΝΤ: Με το… όπλο παρά πόδα παραμένουν οι Έλληνες τραπεζίτες, παρότι η ξαφνική «εκρηκτική» συμπεριφορά των τραπεζικών χαρτιών, που αποδίδεται στην έξαρση του ενδιαφέροντος κυρίως από εγχώρια κεφάλαια ιδιωτών, έχει ήδη εξαφανίσει τις βαρύτατες απώλειες που σημείωναν τον Μάρτιο.
Ο τραπεζικός δείκτης, μετά το εντυπωσιακό κλείσιμο της Πέμπτης ύστερα από πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις εμφάνιζε...
απώλειες μόλις 0,9% από την αρχή του έτους, έναντι κερδών άνω του 5% για το Γενικό Δείκτη. Έστω και με αυτή την «ασθενή» συγκριτικά με το μέσο όρο της αγοράς επίδοση, οι τραπεζικές μετοχές κατάφεραν να ξεφύγουν από το περιθώριο και την ακραία απαξίωση, δημιουργώντας προσδοκίες για καλύτερες ημέρες.
Παρά ταύτα, οι τραπεζίτες δεν εφησυχάζουν, καθώς γνωρίζουν ότι η μεταβλητότητα των αγορών παραμένει ακραία, η οικονομική συγκυρία δυσμενείς και οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι ορατοί. Άλλωστε, υπάρχει η αίσθηση στην αγορά ότι τα ξένα χαρτοφυλάκια συνεχίζουν τη διαδικασία μείωσης των θέσεών τους και υπάρχει ο κίνδυνος η εκρηκτική άνοδος των τελευταίων ημερών να οφείλεται και σε μεθοδεύσεις τεχνητής διαμόρφωσης θετικού κλίματος, ώστε να συνεχισθεί η εισροή κεφαλαίων από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές και να διευκολυνθούν αργότερα οι όλο και μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις ξένων χαρτοφυλακίων.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι διοικήσεις των τραπεζών δίνουν ισχυρό «παρών» σε διεθνή road shows, στο Λονδίνο, αλλά και στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους εκπροσώπους των διεθνών χαρτοφυλακίων για τις καλές προοπτικές του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, παρά την κρίση. Προς το παρόν, όμως, αυτό δεν έχει «μεταφρασθεί» και σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος, καθώς οι ξένοι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου, που ήταν για τις ελληνικές τράπεζες το δυσκολότερο εδώ και πολλά χρόνια.
Το παρασκήνιο
Στο παρασκήνιο, οι καθημερινές συζητήσεις έχουν συχνά στο επίκεντρό τους τα σενάρια αλλαγής σκηνικού με μεγάλα deal, τα οποία βέβαια αναμένονται επί σειρά ετών, χωρίς να επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες. Κλειδί των εξελίξεων είναι, χωρίς αμφιβολία, η κινητικότητα γύρω από τη μετοχή της Alpha, που εντάθηκε αυτή την εβδομάδα, με ιδιαίτερα σημαντικές διακινήσεις πακέτων:
Από τις αρχές Μαρτίου, όταν είχε «πιάσει πάτο» η μετοχή στα 3,7 ευρώ, μέχρι το κλείσιμο των 6,5 ευρώ την Πέμπτη, η άνοδος έχει ξεπεράσει το 75%, ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση του τζίρου. Συνολικά, στον «επίμαχο» μήνα, έχουν διακινηθεί περισσότερα από 62 εκατ. μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου.
Στην πλευρά των αγοραστών βρίσκονται ο ίδιος ο «πατριάρχης» της τράπεζας κ. Γ. Κωστόπουλος και οι «φίλιες» προς αυτόν επενδυτικές δυνάμεις, που φρόντισαν να τοποθετηθούν αμέσως μόλις η μετοχή άγγιξε τα ακραία επίπεδα απαξίωσης των 3,7 ευρώ.
Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό, όμως, ότι υπήρξαν και σημαντικές κινήσεις από χαρτοφυλάκια με ιστορικά φιλικές σχέσεις με την Marfin Investment Group. Προς το παρόν, επιβεβαιωμένη είναι η πώληση σημαντικού πακέτου (γύρω στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου) από το Tosca Fund, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αυτή την περίοδο. Μετά την πλήρη αποεπένδυση από πλευράς Tosca Fund, επιβεβαιωμένη είναι και η είσοδος του IRF της πλοιοκτήτριας Αγγ. Φράγκου, χωρίς να είναι σαφές το ακριβές ποσοστό μετοχών που έχει αποκτήσει. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν για ποσοστό που ξεπερνά το 1%.
Στήνονται «αναχώματα»…
Από την πλευρά της διοίκησης της Alpha, τα μηνύματα που δίνονται συγκλίνουν προς την κατεύθυνση της διατήρησης του status quo στην τράπεζα. Οι βασικοί μέτοχοι που παραδοσιακά υποστηρίζουν την οικογένεια Κωστόπουλου στον έλεγχο της τράπεζας λέγεται ότι διατηρούν ποσοστό που ξεπερνά σωρευτικά το όριο της καταστατικής πλειοψηφίας και θα αποτελέσει ισχυρό «ανάχωμα» σε οποιαδήποτε κυκλωτική κίνηση. Επίσης, τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρνητική δημόσια δήλωση Κωστόπουλου, σε ό,τι αφορά το «φλερτ» από την MIG, πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο των εξαιρετικά χαμηλών αποτιμήσεων της μετοχής.
Μιλώντας σε ξένους θεσμικούς στις ΗΠΑ και ο Τ. Αράπογλου εμφανίσθηκε να συμμερίζεται την εκτίμηση, ότι αυτή την περίοδο και για αρκετό καιρό ακόμη δεν προσφέρεται η συγκυρία για τραπεζικά deal, γι’ αυτό και σχεδόν κατηγορηματικά απέκλειε οποιαδήποτε σοβαρή εξέλιξη το επόμενο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, όμως, η MIG έχει απεγνωσμένη ανάγκη τοποθέτησης στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι σημερινές της επενδύσεις δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αποδοτικές, ενώ όσο περνά ο καιρός και καταγράφονται ενδείξεις σταθεροποίησης του διεθνούς κλίματος θα γίνεται όλο και δυσκολότερη για τον όμιλο η προσπάθεια εξαγοράς μεγάλης τράπεζας. Ο κ. Βγενόπουλος αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες τα χαρτιά του για την αύξηση κεφαλαίου, έχοντας αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αφού η τιμή της μετοχής παραμένει πολύ μακριά από το στόχο των 5 ευρώ.
Τραπεζικοί παράγοντες αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας ανοικτής επιθετικής κίνησης από τον Mr MIG, αλλά τονίζουν ότι η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει, ότι ο όμιλος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μεθόδους «περικύκλωσης» των στόχων (Λαϊκή, Εγνατία) και έναρξης διαπραγματεύσεων από θέση ισχύος, αφού έχει αποκτηθεί άμεσα ή έμμεσα ικανό ποσοστό μετοχών. Από την άλλη πλευρά, όμως, φαίνεται τουλάχιστον παράδοξο να έχει εγκαταλείψει τώρα την Alpha το Tosca Fund, χάνοντας μια σπάνια ευκαιρία για κέρδη, στην περίπτωση που η MIG όντως προωθούσε μια κίνηση… μισοεπιθετικής εξαγοράς της τράπεζας.
Με αυτά τα δεδομένα, παραμένει αναπάντητο το βασικό ερώτημα, αν δηλαδή έχει αρχίσει η «μάχη» για τον έλεγχο της Alpha Bank, ή αν πρόκειται να αρχίσει στο κοντινό μέλλον. Ο Mr MIG φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει ζωντανό το όνειρό του για μια… πολυθρόνα στο μεγάλο σαλόνι των τραπεζιτών, αλλά όσο περισσότερο το προσπαθεί, τόσο περισσότερο αναπτύσσονται και ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις, που επιδιώκουν να του κλείσουν το δρόμο… Στα ύψη οι επισφάλειες
Την ώρα που η σεναριολογία επιμένει, οι τραπεζίτες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παρενέργειες της κρίσης, που κάνουν όλο και πιο απειλητική την εμφάνισή τους, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία και εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την κατάσταση των ελληνικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ούτε οι μεγάλες διαγραφές προβληματικών δανείων του τελευταίου τριμήνου του 2008 αποδείχθηκαν επαρκείς για να περιορισθεί αισθητά το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση επί του συνόλου των χαρτοφυλακίων. Τα προβληματικά δάνεια έφθασαν σε ποσοστό 5% του συνόλου στο τέλος του 2008, ενώ το 2009 η ΤτΕ περιμένει νέα σημαντική αύξηση, στο 8%.
Τα σοβαρότερα προβλήματα εμφανίζονται ως τώρα στο «Ελτοράντο» της καταναλωτικής πίστης, με το δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων να έχει ήδη εκτιναχθεί στο 6,5% στο τέλος του 2008, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει το 10% φέτος. Ακόμη και τα «ασφαλή» στεγαστικά δάνεια πλησιάζουν σε ποσοστό επισφαλειών της τάξεως του 5% και αναμένεται φέτος να το υπερβούν.
Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες των τραπεζιτών να κρατήσουν στη ζωή τις επιχειρήσεις με προβλήματα ρευστότητας φαίνεται ότι έχουν αποδώσει καρπούς, κρατώντας υπό έλεγχο τις επισφάλειες. Όμως, η οικονομική συγκυρία οδηγεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΕΒΕΑ έδειξε ότι τουλάχιστον 200.000 εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Με αυτή τη δυναμική, βέβαιη φαίνεται η μεγάλη αύξηση των επισφαλειών φέτος και από τα επιχειρηματικά δάνεια.
Γνωρίζοντας το πρόβλημα, η κυβέρνηση αλλάζει τους όρους παροχής κρατικών εγγυήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ, καταργώντας την επιδότηση επιτοκίου, αλλά διευρύνοντας το δυνητικό αριθμό δικαιούχων, αφού θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και επιχειρήσεις με ζημίες σε κάποια από τις τρεις τελευταίες χρήσεις, υπό τον όρο ότι αθροιστικά θα παραμένουν κερδοφόρες. Παρά ταύτα, οι τραπεζίτες θεωρούν βέβαιο ότι η κρίση θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επισφαλειών, αν και το τοπίο θα αργήσει να ξεκαθαρίσει και η εικόνα αναμένεται να σταθεροποιηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Ούτε έξω πάμε καλά…
Την ίδια ώρα, σοβαρές είναι οι επιφυλάξεις και για την πορεία των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας, παρά τις διεθνείς προσπάθειες σταθεροποίησης.
Ήδη η Ρουμανία, μια από τις σημαντικές αγορές των ελληνικών τραπεζών, τέθηκε υπό την ομπρέλα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αναμένεται τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί το εθνικό νόμισμα, ενώ και η Τουρκία, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία, για δάνεια έως 45 δις. δολ. την προσεχή τριετία, εξέλιξη σαφώς «ανακουφιστική» για την Εθνική Τράπεζα, που έχει σημαντικό άνοιγμα στη χώρα και είχε επηρεασθεί σημαντικά από την πτώση της λίρας.
Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ, σε ειδική έκθεση για την Αν. Ευρώπη και την Τουρκία που αποκάλυψαν οι Financial Times, εκτιμά ότι οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες θα υποστούν απώλειες της τάξεως των 160 δισ. δολ. από την απότομη «βουτιά» των οικονομικών της περιοχής.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν δανειακά ανοίγματα της τάξεως των 1,6 τρισ. δολ. στην Αν. Ευρώπη και την Τουρκία και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι οικονομίες βυθίζονται, θα αντιμετωπίσουν απότομη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα φθάσουν σε ποσοστό έως και 20% του συνόλου των χορηγήσεων.
Η αύξηση αυτή αποδίδεται από το ΔΝΤ στη ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών. Οι χώρες που μελετήθηκαν θα εμφανίσουν φέτος ύφεση, με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,5%, ενώ στις προηγούμενες εκτιμήσεις (Σεπτέμβριος 2008) γινόταν πρόβλεψη για υγιή ρυθμό ανάπτυξης 4,5%.
Με βάση ένα μετριοπαθές σενάριο του ΔΝΤ, τα «τοξικά» δάνεια θα προκαλέσουν ζημιές τουλάχιστον 160 δισ. δολ., ενώ οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειασθούν κεφαλαιακές «ενέσεις» 100 δισ. δολ., στην καλύτερη περίπτωση, έως 300 δις. δολ., στη χειρότερη, για να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει, ότι οι ανάγκες πρόσθετων κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες μπορεί να κινηθούν μεταξύ 5 και 15 δις. δολ. (3,7 – 11 δις. ευρώ), ενώ ως τώρα έχουν αντλήσει από το Δημόσιο «μόνο» 4 δις. ευρώ…

4 σχόλια

  1. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΕΣ.
    ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ ΤΟΥ PRESS ΕΙΝΑΙ
    ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

    Citypress-gr.blog-Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.Η εναλλακτική πηγή ενημέρωσης.

    Ο Blogger....δεν είναι πρόβλημα πια
    Κυριακή, 12 Απρίλιος 2009

    Πριν μερικούς μήνες ενθουσιασμένοι και εμείς από την κίνηση στο διαδύκτιο και την αντίδραση των μεγαλοκαρχαριών γράψαμε για το πρόβλημα Blogger. Στην τελευταία παράγραφο αναφέραμε ότι στο παιχνίδι με τους έξω (δήθεν δημοσιογράφους) και λοιπά παμφάγα της ανθρώπινης υπόστασης για το χρήμα, θα χάσουμε.
    Τελικά χάσαμε.

    Την ανάρτηση δεν θα την κατεβάσουμε (όπως κάνουν κάποιοι δήθεν blogger) γιατί για μας ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, αλλά παίρνει διόρθωση και συγνώμη όταν κάνουμε λάθος. Επειδή δεν θέλουμε να σας ζαλίσουμε και τα πράγματα τα λέμε με το όνομά τους εξηγούμεθα αμέσως.
    Τα Blogs δεν μπορείς εύκολα να τα κατατάξεις σε κατηγορίες από την θεματολογία τους γιατί απ’ όλα έχει ο μπαξές.
    Μπορείς όμως να τα κατηγοριοποιήσεις (αυθαίρετα πάντα), με την επισκεψιμότητα που έχουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν : ιστοσελίδες μεγααααάλης επισκεψιμότητας, σελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, μεσαίας, μικρής και ελάχιστης, όπως η αφεντιά μας.

    Επειδή οι περισσότερες σελίδες δημοσιεύουν και ειδήσεις χωρίς το μελόδραμα των μέσων μαζικής εξαθλίωσης ο κόσμος στράφηκε σε αυτές γιατί γούσταρε αυτό το καινούριο ή μπορεί να σιχάθηκε τους πατρόνους της πληρωμένης «είδησης». Ήταν η εποχή που κάποια ανησυχία έκανε τους καρχαρίες να «ορμήξουν» στους Bloggers.Την ίδια εποχή την πατήσαμε και εμείς από την χαρά μας και γράψαμε με φουντωμένη την ουρά σαν τα παγώνια για όλους τους συνιστολόγους «Το πρόβλημα Blogger».
    Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι εκείνη την εποχή άρχισε και ο αγώνας των δυο τρομακτικών μονομάχων του διαδυκτίου του troktiko και της zougla.gr. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσατε ότι από τότε στις σελίδες μεγάαααλης επισκεψιμότητας οι αναρτήσεις γίνονται με ρυθμό ταχυπολυβόλου και κάπου ανάμεσα στα μπούτια κάποιας γκόμενας, σε έναν γκέι κροταλία, στον καβγά του Μάκη με το troktiko πέφτει και καμιά σοβαρή είδηση που περνάει στο ντούκου.
    Πού να προλάβεις να σταθείς στην είδηση όταν η Κίρκη του ξεκατινιάσματος σε σπρώχνει να δεις την εξέλιξη του ξεσκίσματος ανάμεσα στον καβγά και τα μπούτια της καλλιτέχνιδας.
    Μάλλον κάποιοι από σας ξέχασαν τα ξεκατινιάσματα, τα βρισίματα τις απειλές και άλλα κόλπα ακροαματικότητας των γνωστών και μη εξαιρετέων Μάκη, Κακαουνάκη και άλλων καλών και «έγκριτων» τηλεορασάκηδων.
    Μήπως προσβλήθηκαν τότε από τις χυδαιότητες; Μήπως αντίθετα χτύπαγαν νούμερα και αμοιβές που τους έκαναν την επομένη να γίνονται πιο χυδαίοι; Αυτά συνέβαιναν στον πραγματικό κόσμο, τα ίδια συναντάμε και στον εικονικό όπου.... σιγά που του κάνατε τη μούρη κρέας του Μάκη που καλείται τον κόσμο να μποϋκοτάρει την zougla.
    Αντίθετα το ξέρετε καλύτερα από μας ότι θα σπρώξετε πολύ λαό προς τα εκεί.
    Τώρα, φίλοι μου, στο ζουμί.

    Φανταστείτε αύριο που η τεχνολογία θα είναι προχωρημένη και η οθόνη της τηλεοράσεως θα είναι χωρισμένη στα δυο, ένας κουρασμένος άνθρωπος -πολίτης αυτής της χώρας να κάθεται στον καναπέ του και να έχει στην μισή οθόνη τον Μάκη και στην άλλη μισή το Troktiko γιατί δεν του αφήνουν πια άλλη επιλογή. Ούτε στο κρεβάτι δεν θα προλαβαίνει να πάει γιατί από την μια οι αποκαλύψεις από την άλλη «δείτε όλο το θέμα εδώ», τι να κάνει ο έρημος; Σιγά μη του μείνει χρόνος να διαβάσει το σκεπτικό κάποιου blogger ή να δει ένα σοβαρό θέμα περιβάλλοντος που «σήκωσε» κάποιος στη σελίδα του από κάποια επαρχία.
    Μη μου πείτε το τετριμμένο όποιος έχει το τηλεκοντρόλ είναι το αφεντικό, γιατί θα γελάσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο blogger δεν είναι πρόβλημα πια.

    Γιατί τελικά πάλι μείναμε μεταξύ μας να κάνουμε το κέφι μας, να έχουμε τις αντιρρήσεις μας και να αλληλοσχολιαζόμαστε. Το παιχνίδι για μια ακόμη φορά το κέρδισαν οι μεγαααάλοι γιατί πολύ απλά σκέφτηκαν να μεταφέρουν την ξεφτίλα της πραγματικότητας στο εικονικό δίκτυο όπου ο καθένας από μας έχει το ταμπούρι του. Και το πέτυχαν.

    Αλήθεια μήπως είχατε πάρει χαμπάρι με πόση ευκολία έκαναν αναρτήσεις κάποιοι μεγάαααλοι από ανώνυμα e mail για τις δήθεν ακάλυπτες επιταγές του Θεόδωρου Τενέζου ανάμεσα στην κυτταρίτιδα της διάσημης και στον δημοσιογράφο του τίποτα;
    Αλήθεια ωρέ, συνιστολόγοι, υπάρχει έστω και ένας από εσάς που θα απειλούσε τον οποιονδήποτε μέσω της σελίδας του; (κάτι μου θυμίζει από «δημοσιογραφία» αυτό).

    Για να τελειώνουμε, με την ευκολία που καταρράκωσαν την πραγματική αξιοπρέπεια των μέσων επικοινωνίας ταΐζοντας σκουπίδια όλον τον κόσμο, ακριβώς το ίδιο επιδιώκουν και στο δίκτυο γιατί σκέφτονται ότι σε ίδιους «ακροατές» απευθύνονται.
    Μόνο που στο δίκτυο θα υπάρχουν πάντα οι φιμωμένοι του πραγματικού κόσμου που δεν «γλιστράνε στον ταραμά» των αγώνων κανενός και θα τα λένε.

    Τελικά οι κατηγορίες (πάντα αυθαίρετα) των bloggers είναι δυο οι ελαχίστης επισκεψιμότητας και οι μεσαίας ή μεγάλης που δεν ταχυπολυβολούν, οι άλλοι οι μεγάαααααλης επισκεψιμότητας «δημοσιογραφίζουν» μετατρέποντας σε ζούγκλες αθώες αποικίες ποντικών.

    12 Απρ 2009 7:37:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εργοστάσιο παραγωγής ψεμάτων και λάσπης το press του απατεώνα Παπαγιάννη, του ψυχασθενή του Καψαμπέλη και του εθνικού ραμολιμέντου του Γιομπαζολιά.
    Τι μας λέτε ρε κατσαπλιάδες δηλαδή;
    Νάρθει καλύτερα ο Γιωργάκης με τους πρωταθλητές του, έτσι;
    Έχει εξαιρετική ομάδα και δοκιμασμένη, ειδικά στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    Ποιόν να πρωτοθυμηθείς;
    Tον Πάχτα, τη Βασούλα, τον Παπαντωνίου, το Χριστοδουλάκη, το Λαλιώτη, τον Παπουτσή, το Βερελή, το Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, το Ρέππα, το Σκανδαλίδη, τον Τσουκάτο, τη Δαμανάκη, ποιόν να πρωτοθυμηθείς;
    Έτοιμη και ρονταρισμένη είναι η κομπανία να μας γλυτώσει, για άλλη μια φορά, από τη διαφθορά.
    Δεν ντρέπεσαι Γιωργάκη να λές τέτοια πράγματα;
    Μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;
    Οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις του Μπόμπολα, του Αλαφούζου, του Λαπράκη και του Κυριακού σας έχουν φουσκώσει τα μυαλά και έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
    Σύντομα θα προσγειωθείτε πάλι εκεί που σας αξίζει.
    Στα σκατά της ανυποληψίας και της φαιδρότητας.
    Γελοίοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

    Είναι η τελευταία προσπάθεια των αμερικανών να ΔΙΩΞΟΥΝ τον Καραμανλή και να εγκαταστήσουν κυβέρνηση μαριονέτα με το Γιωργάκη ή τη Ντορούλα.

    Τα έχουν δοκιμάσει όλα!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ΜΟΝΟ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς και την cosco των κινέζων στον Πειραιά, κλπ.,

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν τον αργόστροφο (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    Και θα τους τιμωρήσει, γιατί δεν τρώει κουτόχορτο, όπως νόμιζαν οι σκοτεινοί αυτοί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!

    Η Μαρία Δαμανάκη ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΑΙΔΙΏΝ Αυτή και η παρεα της εχει δολοφονησει και αλλα παιδια!!!

    Εχουμε ολα τα στοιχεια!!

    Δεν θα το πιστευετε οταν βγουν στην φορα!!

    Το κανουν απο "θρησκευτική πεποιθηση" οργανωση εβραιο-σιωνιστικη με "τελετες νεκρων παιδιων" !!
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΠ ΠΑΣΟΚ??

    Σκανδαλο:
    Γιατι μενουν κλειστα τα στοματα για τις μηνυσεις που εχει κανει εναντιον της Μαριας Δαμανακη γνωστος πολιτευτης οτι εβριζε τον Προεδρο την συζυγο του Προεδρου του Πασοκ και εχει δολοφονησει 2 παιδια??

    Ποιος θα δικασει την δολοφονο Δαμανάκη Μαρία ΔΟΛΟΦΟΝΟ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ????
    H Δαμανάκη Μαρία ηταν το "κρυφο χαρτι" των δεξιων μεσα στο Πασοκ με ανταλλαγμα να την κανουν οι δεξιοι προεδρο δημοκρατιας!!

    Αν το Πασοκ δεν ειχε μεσα Δαμανακηδες θα ειχε κερδισει και τις προηγουμενες εκλογες!
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΠ ΠΑΣΟΚ??

    Σκανδαλο:
    Γιατι μενουν κλειστα τα στοματα για τις μηνυσεις που εχει κανει εναντιον της Μαριας Δαμανακη γνωστος πολιτευτης οτι εβριζε τον Προεδρο την συζυγο του Προεδρου του Πασοκ και εχει δολοφονησει 2 παιδια??

    Ποιος θα δικασει την δολοφονο Δαμανάκη Μαρία ΔΟΛΟΦΟΝΟ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ????
    H Δαμανάκη Μαρία ηταν το "κρυφο χαρτι" των δεξιων μεσα στο Πασοκ με ανταλλαγμα να την κανουν οι δεξιοι προεδρο δημοκρατιας!!

    Αν το Πασοκ δεν ειχε μεσα Δαμανακηδες θα ειχε κερδισει και τις προηγουμενες εκλογες!

    13 Απρ 2009 7:31:00 μμ

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΩΞΕ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 52% !!
    ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΕ!!

    13 Απρ 2009 7:31:
    ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΑΝΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    13 Απρ 2009 9:04:00 μμ

    13 Απρίλιος 2009 10:22 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση