GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαγειρίτσα με μανιτάρια...

. Από το http://www.olympia.gr/ Υλικά : 2 πακέτα φρέσκα μανιτάρια Ελληνικής καλλιέργειας (Όχι κονσέρβα, όχι πολωνέζικα ή άλλα) 2 μανιτάρια ...

.
Από το http://www.olympia.gr/

Υλικά: 2 πακέτα φρέσκα μανιτάρια Ελληνικής καλλιέργειας (Όχι κονσέρβα, όχι πολωνέζικα ή άλλα)
2 μανιτάρια πορτσίνι (προαιρετικά).
Μπορείτε να βρείτε Ελληνικό Πορτσίνι κατεψυγμένο στο Βασιλόπουλο. Διαλέξτε δύο μεγάλα.
1 φλιτζάνι αγνό ελαιόλαδο (φροντίστε επιτέλους να πάρετε άθερμο ντενεκέ από επαρχία. Θα σας έρθει φτηνότερα και από το σπορέλαιο)!
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο
6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι αναποφλοίωτο (προτείνουμε Agrino πράσινο χωρίς να παίρνουμε ευρώ!!)
3 αυγά
2 λεμόνια Ελληνικά κακομούτσουνα. Όχι Ψυγείου ή εισαγωγής.
Εκτέλεση:
-Δεν πλένουμε τα Μανιτάρια. Με ένα μαχαίρι τραβάμε τη λεπτή φλύδα που έχουν στο καπελλάκι (βγαίνει μόνη της, θα καταλάβετε). Κόβουμε και λίγο από το κοτσάνι.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα
-Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (όχι πολύ)
-Βάζουμε τα κομμένα φρέσκα μανιτάρια (όχι πολύ ψιλά) και τα πορτσίνι (δεν χρειάζονται ξεπάγωμα απαραίτητα), αφού τα έχουμε κόψει έστω και κατεψυγμένα.
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Βάζουμε τα μαρούλια και τον άνιθο
-Λίγο Αλάτι (μαζέψτε και θαλασσινό θα σας έρθει τσάμπα, υγιεινότερο και νόστιμο) και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-Βάζουμε 1,5 φλιτζάνι νερό
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά στα 2/3 και αφήνουμε να σιγοβράσουν
-Πριν βράσουν ρίχνουμε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα κλείνουμε το μάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια και τους κρόκους χωριστά και τα μπλέκουμε μετά.
-Στύβουμε τα λεμόνια και βάζουμε σιγά - σιγά στα αυγά να μην κόψει.
-Βάζουμε σιγά σιγά ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας συνέχεια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε και κουνάμε καλά. Μην τα κάνετε μαντάρα στο τέλος, όχι πως θα χαλάσει κάτι παρά μόνο η εμφάνιση!
Κάντε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Και να μην βάλετε Πορτσίνι δεν πειράζει. Άντε Καλή Ανάσταση!!

6 σχόλια

  1. vs. Αυτα τα εδεσματα ειναι για τα golden boys που ξεχυθηκαν στη Μυκονο,Ελουντα,Αραχωβα,Κερκυρα,Ροδο,κλπ και απολαμβανουν τις διακοπες του Πασχα με τις εταιρικες πιστωτικες καρτες, του ιδιωτικου και του δημοσιου τομεα ,εις υγειαν των κοροϊδων. Κε Ανδρεα Καψαμπελη βαλε ενα χερακι να πληρωσουν τα χρωστουμενα και τα τρωκτικα του δημοσιου χρηματος.
    Σου στελνω μεσω σχολιου την αποψη μου , αν θελεις αναρτησε την,εκτος εαν...
    ''''''''''''''''''
    = = Να φορολογηθούν οι προσωπικές ή οικογενειακές δαπάνες που γίνονται με εταιρικές πιστωτικές κάρτες , ...
    =Για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, προειδοποίησε ο Διοικητής κ. Προβόπουλος στην 76η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος.
    Με μια ματια
    • Σύσταση για «γενναία» διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος
    • Ενδεχόμενο αρνητικού ρυθμού ετήσιας μεταβολής του ΑΕΠ
    • Οι ευπαθέστερες κατηγορίες εργαζομένων
    • Στο 1,5% ο μέσος πληθωρισμός το 2009
    • Πολύ υψηλό το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών
    • Υγιή τα θεμελιώδη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
    =ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ [ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ], ΔΙΑΓΟΥΝ ΒΙΟΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ , ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ.
    .
    Α] = ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤτΕ - ΥΠΟΘΕΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ : // Κε ΔΙΟΙΚΗΤΑ (ΤτΕ), - ΕΧΕΤΕ ή ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ; - ΑΝ ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ; –ΑΝ ΝΑΙ, ΠΡΟΣΘΕΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ; -ΑΝ ΝΑΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ. -ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ - ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.
    [Σχετική, η περίπτωση ανώτατου διοικητικού στελέχους τράπεζας , που έχει δει το φως της δημοσιότητας. Η ύπαρξη απόφασης Γ.Σ που επικαλείται και το γεγονός ότι η απόφασή της δεν προβλέπει συγκεκριμένη χρήση της πιστωτικής κάρτας καθώς και η επίκληση πανομοιότυπης κατά το παρελθόν πρακτικής ( αρχή του συμψηφισμού ! ) για μη εφαρμογή των σχετικών νόμων & διατάξεων ( αν αυτό δεν ενοχλούσε τότε, δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί σήμερα, δήλωνε ) , σε καμιά περίπτωση δεν ακυρώνουν τα φορολογικά δικαιώματα του Δημοσίου, αλλά απλώς νομιμοποιούν(;) τις συγκεκριμένες δαπάνες.]

    .

    Β] = ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
    -Να υποβάλουν οι φορείς-επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ , συμπληρωματικές καταστάσεις με συγκεντρωτικά κατά έτος και φορολογούμενο στοιχεία, για προσωπικές ή οικογενειακές δαπάνες που διενήργησαν στελέχη των, με χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών και να τους χορηγήσουν σχετικές βεβαιώσεις .

    -Να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα, βάσει των βεβαιώσεων, συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος, για τα ποσά προσωπικών ή οικογενειακών δαπανών που διενήργησαν με χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών, να γίνει νέα εκκαθάριση με τις γενικές διατάξεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και να καταβληθεί η διαφορά φόρου κλπ, που θα προκύψει .
    Έτσι, για τη “φουκαριάρα” την ισονομία σ’αυτή τη χώρα !
    ….
    [Καραγιαννόπουλος Γιάννης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο! Δώσε και μια συνταγή για σκατά βραστά σε μύξες.

    Ισως μερικοί να μην ξέρασαν ακόμα. Γιατί να το στερηθούν;

    μπλιάχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καραγιαννόπουλε κάνεις μεγάλο λάθος. Τα μανιτάρια άντε να κάνουν 3 ευρώ. Τα συκωτάκια και τα αρνιά που καταβροχθίζουν τα golden boys δεν πέφτουν κα΄τω από κατοστάρικο. Πιστεύω ότι η λύση για την οικονομία είναι να υπουργοποιούνται αποκλειστικά vegeterian. Τουλάχιστον θα γλιτώναμε μοσχαρίσιες και αστακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παραδοσιακή μαγειριτσα ειναι μια και μοναδική.Αυτη με τα μανιταρια ειναι μανιταροσουπα και τιποτα αλλο. Τα βασικα συστατικα στοιχεια ειναι τα εντερα και η συκωταριά. Προτεινω μια νεα παραλλαγη της παραδοσιακής μαγειριτσας να περιεχει και ολιγα μανιταρια. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ως και τα μωρά των φυτοφάγων ζώων θηλάζουν γάλα (οι άρρωστες αγελάδες μάλιστα πίνουν γάλα), μισάνθρωποι φυτομανείς στερούν μέχρι θανάτου το μητρικό γάλα από τα μωρά “τους” (...) και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ γι' αυτή τους τη δολοφονική μανία:
    Ζευγάρι φυτοφάγων καταδικάστηκε για κακοποίηση μωρού -
    http://www.nytimes.com/2003/04/05/nyregion/couple-guilty-of-assault-in-vegan-case.html
    Ζευγάρι φυτοφάγων καταδικάστηκε για θανατηφόρα παραμέληση παιδιού - http://www.cnn.com/2005/LAW/11/08/child.starved/index.html
    Ζευγάρι φυτοφάγων καταδικάστηκε για φόνο μωρού στερημένου από γάλα - http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article1769384.ece
    Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να κάνετε και εσείς αγωγή σε μισάνθρωπους προσηλυτιστές που τρομοκρατούν και αρρωσταίνουν παιδιά, υποκρινόμενοι δήθεν τους φιλόζωους, όταν μισούν ως και τα ζώα συντροφιάς επειδή ούτε κι αυτά δέχονται να ...φυτοζωούν.

    Περίληψη στα ελληνικά για τους ινδουϊστές φυτοφάγους εκφοβιστές που επιτίθενται στο ανθρώπινο είδος μπας και το υποδουλώσουν:
    http://www.box.net/shared/u40n4ecn6i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ! ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BLOOPERS, ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΑ. ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ ΤΡΩΝΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση