GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο που πρέπει να δείτε

Πώς φτάσαμε στη δικτατορία... . (Στο playlist υπάρχουν 7 διαδοχικά βίντεο) . Από το http://piazzadelpopolo.blogspot.com/ Δείτε ένα ιστορικό ...

Πώς φτάσαμε στη δικτατορία...
.
(Στο playlist υπάρχουν 7 διαδοχικά βίντεο)
.
Από το http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
Δείτε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με τα πρόσωπα και τα γεγονότα που οδήγησαν στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών. Η παραγωγή και η σκηνοθεσία του Θεοδόση Θεοδοσόπουλου.

24 σχόλια

  1. ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;
    Ακριβώς πριν από σαράντα δύο χρόνια. Περασμένα, ξεχασμένα. Κι όμως. Ο μπάτσος και το φακέλωμα αντικαταστήθηκαν από τον Μεγάλο Αδελφό και την τεχνολογία. Η αντιδικτατορική συσπείρωση από την αποσύνθεση και την παραλυσία. Ο αυταρχισμός από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η μονολιθική προπαγάνδα από την τηλεοπτική, μονοδιάστατη ανθυποκουλτούρα. Ο χτεσινός, ορατός εχθρός σήμερα έχει υποκατασταθεί από χιλιάδες πλοκάμια εξαρτήσεων, ανασφάλειας, τρομοκρατίας. Χτες τρέχαμε φωνάζοντας φτου ξελεφτερία. Σήμερα οικειοθελώς κοπανιόμαστε με μια πολυτελή βαριοπούλα. Κατακτήσαμε το δικαίωμα στη γνώμη, αλλά ποιος από εμάς μπορεί σοβαρά να ισχυριστεί πως η άποψή του είναι προϊόν προσωπικής του επεξεργασίας; Όχι μόνο αρετή και τόλμη. Θέλει και γνώση, πολιτισμό, παιδεία, εργασιακή ασφάλεια, ελεύθερο χρόνο και χρήμα η ελευθερία. Χωρίς όλα αυτά, διαρκώς πολιορκημένοι, αδαείς και ταπεινωμένοι.
    Θα βλέπουμε τον κόσμο πίσω από τα κάγκελα μιας πλαστικής, άδειας βιτρίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχαμε Δημοκρατία πριν την 21η Απριλίου 1967 ;;;;;;;;;;;;

    Μία ακτίδα φωτός είχε φανεί όταν έγινε πρωθυπουργός τον Νοέμβρη του 1963 ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου .
    Τα σύννεφα όμως γρήγορα φάνηκαν στον ορίζοντα όταν ο τότε Βασιλιάς του επέβαλε σαν Υπουργό Άμυνας τον Πέτρο Γαρουφαλιά .

    Είχαμε Δημοκρατία πριν την 21η Απριλίου 1967 ;;;;;;;

    Δεν έμπαινε στην σχολή Ευελπίδων ένας νέος αν δεν είχε πιστοποιητικό ΔΕΞΙΟΥ εκδοθέν από την Χωροφυλακή του τόπου του.

    Θυμάμαι παραμονές βουλευτικών εκλογών του 1958 , χωροφύλακες να τοιχοκολούν μέρα-μεσημέρι,στην επαρχιακή πόλη που ήμουν μαθητής Γυμνασίου, αφίσες που παρίσταναν ένα τεράστιο κόκκινο χταπόδι να αγκαλιάζει τον χάρτη της Ελλάδας .
    Πάνω στο χταπόδι ήταν τα κεφαλαία γράμματα Ε.Δ.Α. !!!
    Άπό κάτω εξηγούσε η αφίσα ,τι κακά μας περιμένανε αν ψηφιζόταν το ...χταπόδι !!!
    Υποτίθεται ότι η Ε.Δ.Α. κατέβαινε στις εκλογές ισότιμα να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων .

    Οι Έλληνες έγραψαν τις αφίσες των χωροφυλάκων στα αρχ.... τους και έβγαλαν τότε την Ε.Δ.Α. αξιωματική αντιπολίτευση .

    Έγραψα ένα μικρό παράδειγμα για το ποίου είδους Δημοκρατία είχαμε πριν την 21.4.1967 .

    Στην ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ εκπομπή που αυτές τις μέρες προβάλλει η ΝΕΤ με τίτλο Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ βλέπουμε και ακούμε άλλα ειδυλικά περιστατικά από την δεκαετία του '50 .
    Όπως μας τα περιγράφει ο θείος Αχιλλέας.
    Εγώ όμως έγραψα την δική μου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνταξιούχος21 Απρ 2009, 1:00:00 μ.μ.

    Έχει κυκλοφορήσει σε dvd η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ .
    Αν μπορέσετε να το δείτε τότε θα καταλάβετε σε ποιά τραγική κατάσταση ήταν η Ελλάδα το 1967 .

    ΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Μας είχαν κάμει χάρη οι Τούρκοι που δεν μπήκαν στον κόπο να μας ξανακαταλάβουν.
    Στο dvd θα ακούσετε του ίδιους τους μαλάκες να λένε γιατί έκαναν το πραξηκόπημα .Αυτό που ο Ζορρό Νομάρχης ακόμα και σήμερα ονομάζει''Επανάσταση''.
    Ένας μαλάκας στρατηγός που ήταν τότε επικεφαλής της ΚΥΠ κατέθεσε στην Δίκη της Χούντας ότι επρόκειτο να κάνει απόβαση ο Σοβιετικός Στόλος παρά τας ακτάς των Πατρών και έτσι ειδοποίησε τον ... Άνακτα !!!

    Ο ένας μαλάκας είπε μαλακίες στον Αρχιμαλάκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εγινε ρε παιδια και ο ληναιος ειναι...''αγωνιστης του πολυτεχνειου''??? ρε τι τραβαμε με δαυτους....
    ρε πατσαβουρη ληναιε δε ντρεπεσαι που δεν ντρεπεσαι να παριστανεις τον αντιστασιακο δεν εχεις ιχνος αξιοπρεπεια βρε ασχετε να λες οτι ο βασιλιας ηταν με τους αγγλους ενω η βασιλισα με τους.....γερμανους ειπαμε ρε στεφανε και η γελοιοτητα εχει τα ορια της δεν λες δωξα τω θεο που μας εσωσαν απο αναν ακομα εμφυλιο τους εκαναν τοσα για αυτον εδω τον δισμοιρο τοπο και εσυ να λες τοσες ανακριβειες??? δεν ντρεπεστε ρε καθολου??? ποιος εδωσε ρε σαχλαμαρα τα πολυτεκνα, ποιος χαρισε ΟΛΑ τα δανεια, ποιος εκανε τα περιφημα κτηνοτροφικα και γεωργικα δανεια, ποιος ηλεκτροδοτησε ολη τη χωρα σχεδον μαζι με τα ακριτικα νησια μας, ποιος εβγαλε αδειες οικοδομης αδειας ταξι και τοσα αλλα βρε ρεμαλια που τολματε να πιανετε τον Γιωργη τον Παπαδοπουλο στα βραωμικπραγματικα χωρια χα χειλη σας ππου απο το πολυ γλυψιμο απο ΤΟΤΕ μεχρι και σημερα κοντευουν να ξεραθουν σε πειραζε τοτε ρε που ολα τα θεατρα οι ταβερνες τα μπουζουκια ηταν γεματα???? σε πειραζε βρε κτηνος που τα χωρια μας ηταν πραγματικα χωρια που μπορουσαμε να κοιμηθουμε στις αυλες??? σε ενοχλουσε βρε ρεμαλι της κοινωνιας που η αθηνα η ευρωπαικη και ολυμπιακη πρωτευουσα μας δεν ειχα ξυπολητους και δολοφονους να σου βιαζουν την καθημερινοτητα και την αξιοπρεπεια σου????? που στο ιστορικο κεντρο εκαναν βολτες γονεις με τα παιδια τους???? και αν σε αενοχλουσαν ολα αυτα δεν σε ενοχλει σημερα οτι οι....''αγωνιστες του πολυτεχνειου'' δαμανακη μπιστης και τοσα αλλα αποβρασματα της κοινωνιας ειναι με πολυτελης μερσεντες με σπιτια στην εκαλη και τεμπελιαζουν καθε μερα στο κολονακι κανοντας μας καθημερινη επιδειξη πλουτισμου?? δεν σε ενοχλει οτι ειναι καταχρεωμενα ακομα και τα δισεγγονα μας απο τους κλεφτες που μας κυβερνουν τα τελευταια 30 χρονια???? δεν σε ενοχλει που το μοναδικο τους ονειρο σημερα ειναι να γινουν μελη της περιφημης λεσχης bilderberg??? αλλα αυτοι μας αξιζει να μας κυβερνουν οι ρουσοπουλοι οι βουλγαρακηδες οι λαλιωτηδες οι τσουκατοι οι τριανταφυλλοπουλοι και οι χατζηνικολαου......αυτοι μας αξιζουν αυτους εχουμε ...να τους χαιρομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Σίγουρα ο κόσμος μπορεί να βλέπει την αξία των επενδύσεών του να εξανεμίζεται. Στη συνέχεια όμως ανάβει την τηλεόραση και βλέπει τον πρόεδρο με τις σημαίες να κυματίζουν πίσω του και πολύ εύκολα σχηματίζεται η εντύπωση ότι ο πρόεδρος είναι με το μέρος του λαού. Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο πρόεδρος είναι μέρος του συστήματος που έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία των συνταξιοδοτικών τους ταμείων. Είναι πράγματι πολύ ενοχλητική η σκέψη ότι ακριβώς εκείνες οι αρχές στις οποίες κάποιος θα στραφεί για βοήθεια βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη με μια κλίκα ληστών».

    Aυτά τα έγραψε ο Νομπελίστας Οικονομίας Αμερικανός Πολ Κρούγκμαν για τη συντηρητική κυβέρνηση Μπους.

    Να με συγχωρούν οι φίλοι Νουδούληδες, αλλά μπορώ να διακρίνω πολλές ομοιότητες με τους εδώ απατεώνες και ληστές της δικής μας κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χριστος ανεστη σε ολους και χρονια πολλα σε οσους πιστευουν στην ελλαδα
    σ ευχαριστουμε γιωργ παπαδοπουλε μεγιστε αντρα και οραματιστη του τοπου σ ευχαριστουμε για οσα εκανες και οσα ειχες κατα νου να κανεις σου ειμαστε ευγνωμονες για τοσα και τοσα σ ευχαριστουμε για τα δανεια που χαρισες, για τα πολυτεκνα, για τα κτηνοτροφηκα και γεωργικα ατοκα δανεια που εδινες σ ευχαριστουμε για την ασφαλεια που αισθανομαστε στο τοπο μας σ ευχαριστουμε για τις ηθικες αξιες που ειχες αλλα εκανες ενα μεγαλο λαθος ενα μονο ενα...ενα αλλα πολυ μεγαλο, τεραστιο, τους εστειλες διακοπες (αυτοι το λενε εξορια) αντι να τους δικασεις για εσχατη προδοσια και να τους κλεισεις φυλακη για ολη τους τη ζωη και να ξεβρωμισει ο τοπος μια για παντα και νατοι σημερα πως καταντησαν την ελλαδα οι....''αγωνιστες'' .... ''τα παιδια του άου'' οι....''δημοκρατες'' οι.....''αντορατσιστες'' που αυτοι που παρελαβαν μηδεν εξωτερικο χρεος και καταφεραν να χρεωσουν και τα δισεγγονα μας (οχι τα δικα τους ομως αλλα τα δικα μας) αυτοι που ρημαξαν τα χωρια μας που αναγκασαν τους νεους να φυγουν απο το τοπο τους και οι γεροντοι νπου μεινανε αντο να τους ζει το κρατος που στεκονται αγερωχοι να φυλανε τις ακρες τις χωρας μας που αντι τα χωρια να μας θυμιζαν την αγνοτητα των παιδικων μας χρονων αναγκασατε να τα κανουν φυλακες με τις σιδεριες που εχουν βαλει αντι να τους δινετε λεφτα ως κρατος (κρατος, τελος παντων) τους τσακιζετε οικονομικα για να κανετε καθημερινη επιδειξη πλουτισμου στη μυκονο, στους γαμους και στις βαφτισεις που κανετε ερημωσατε τα χωρια κανατε το μεγαλυτερο εγκλημα που θα μπορουσατε να κανετε ρημαξατε τις πολεις με τους ξυπολητους και τους δολοφονους που μαζεψατε να μην τολμαμε να βγουμε απο τα στιπια μας να μην μπορουν τα παιδια μας να παιξουν στις πλατειες και τολματε μετα απο ολα αυτα να αποκαλειται την επανασταση χουντα ρεμαλια ε ρεμαλια που αν αυτος ο λαος του ειχε μεινει λιγο αξιοπρεπεια θα επρεπε να σας ειχε διωξει απο την ελλαδα εδω και πολλα χρονια αλλα αυτοι μας αξιζουν αυτους εχουμε τους βουλγαρακηδες τους ρουσοπουλους τους παυλιδηδες του λαλιωτηδες τους τσουκατους τους τριανταφυλλοπουλους τους χατζηνικολαου τους πρετεντερηδες και τα υπολοιπα ρεμαλια που εχουν κατακρεουργησει την ανθρωπινη υποσταση τους ελληνα πολιτη
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΝΟΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ....ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΙΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ¨ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ΅
    Ο ΑΛΗΤΗΣ piazza...del ΧΟΥΝΤΑΣ..
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ
    ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ !

    ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΠΑΣΟΚ. ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΔΕΞΙΙΙΑΑΑΑ.
    ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
    ΑΠΛΑ ΟΥΣΤ....ΚΑΦΡΙΔΙΑ ( απο τα ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ! ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαθε στεφανε ληναιε και οι υπολοιποι οτι αυτος που λεηλατησε το κομουνισμο στην ελλαδα ειναι οι ....πρασινοι οπως λες κ εσυ κυριε....αντικειμενικε ο γεωργιος παπανδρεου τους κοροιδεψε και τους πηρε τα οπλα στη βαρκιζα (συνθηκη της βαρκιζας) και ο γιος τους ο ανδρεας παπανδρεου τους αφανισε τους εδωσε τη χαριστικη βολη τους καπηλευτηκε την ιστορια και τα οσια και ιερα (τροπος που λεει)οπως ακριβως το ιδιο θελει να κανει τωρα ο γιωργακης να τους λεηλατησει ψηφοφορικα και να τους ξαναφτασει στο 2-3% οσο για το ποιος εχει σχεση και δεσμους αιματος με τους αμερικανους μην μας κανεις να γελασουμε αλλο ...ακομα και οι πετρες ξερουν ποσο αμερικανοφιλη ειναι η οικογενεια παπανδρεου οποτε ασε τα χαριτωμενα γιατι πλεον ο κοσμος εχεις ξυπνησει και δεν ακουει πλεον τα ανθρωπιδια οπως εχενα και τους αλλους...''αντιστασιακους''.....κανε μας τη χαρη λοιπον και ασε ησυχη την ιστορια να διαβει τα μονοπατια της χωρις αφηγητη-καθοδηγητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τιμη και δοξα στους αγωνιστες της αντιστασης το σημιτη και τον λαλιωτη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα» με ωραίο απαλό φόντο
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
    4. Αντ’αυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου να παίζει τη γνωστή πράσινη κασέτα για το πώς αισθάνεται ο ελληνικός λαός
    5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

    Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις έχεις γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ της Ελλάδας με την υπερδύναμη μαίνεται από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ο Καραμανλής.

    9 ΓΕΓΟΝΟΤΑ που πρέπει να θυμόμαστε όλοι (και ιδιαίτερα οι οπαδοί του πασόκ):

    1.Μία ΜΟΝΟ μέρα μετά την ορκωμοσία της ΝΔ το 2004, οι Αμερικάνοι αναγνώρισαν τα σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Γιατί δεν το είχαν κάνει 8 χρόνια επί Σημίτη; Αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία, ΕΤΥΧΕ την ίδια μέρα που έχασε τις εκλογές ο Σημίτης να καταθέσουν την αναγνώριση; Προφανώς ο Σημίτης ήταν o άνθρωπός τους και δεν ήθελαν να τον πλήξουν πολιτικά. Δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς γιατί ο Σημίτης παρέδωσε στο Γιωργάκη το δαχτυλίδι, χωρίς να γίνει κανονικό συνέδριο εκλογής αρχηγού, όπως το 1995. Είχε εντολή.
    2.Το 2005 ήλθε το σχέδιο Ανάν. Ο Καραμανλής (μαζί με το μακαρίτη τον Παπαδόπουλο) είπε όχι στο σχέδιο Ανάν. Τότε άρχισαν τα όργανα από τους καναλο-εκβιαστές (κάνε ότι σου λέμε αλλιώς σε ρίχνουμε).
    3. Το 2006 άρχισαν οι συνεννοήσεις με τους Ρώσους για τους αγωγούς. Κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις ο Βουλγαράκης, που αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του Καραμανλή και κάποιων υπουργών, μέσω της Vodafone του Κορωνιά και της Ιντρακόμ του Κόκκαλη στην Παιανία.
    4. Ο Καραμανλής βάζει το Βουλγαράκη στο Ναυτιλίας και προωθεί τη συμφωνία για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
    5.Παραμονές των εκλογών του 2007 καίγεται η Πελοπόννησος. Μετά τη νίκη του Καραμανλή το Σεπτέμβριο υπογράφεται η τελική συμφωνία για τους αγωγούς με τον Πούτιν και κερδίζουν οι κινέζοι της Cosco (μετά από διεθνή διαγωνισμό) τα λιμάνια. Ο Βουλγαράκης είναι στο στόχαστρο της ΝSA.
    6.Μάρτιος 2008. Ο Καραμανλής ταπεινώνει τον προκλητικά φιλοσκοπιανό πλανητάρχη Μπούς στο Βουκουρέστι, με τη βοήθεια του Σαρκοζί. Πριν το Βουκουρέστι οι Αμερικανοί απειλούν, μετά σιωπούν. Οι σκοπιανοί συνεχίζουν το βιολί τους.
    7.Σεπτέμβριος 2008. Δύο υπόδικοι για κακουργήματα καναλάρχες (Κοντομηνάς, Κυριακού) και τρείς που τρέφονται μόνο από δημόσια έργα (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Βρυώνης) αρχίζουν συντονισμένη επίθεση στον Καραμανλή για μία αντιπαράθεση μεταξύ δημοσίου-μονής Βατοπεδίου που σερνόταν από το 2000, επί Σημίτη. Χρηματικές δοσοληψίες που να εμπλέκουν υπουργούς δεν φαίνονται πουθενά.
    8.Το Δεκέμβρη αρχίζουν ταραχές στην Αθήνα, που μεταδίδονται ακαριαία σε όλο τον κόσμο (πώς γίνεται να είναι στημένα τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία στο Σύνταγμα πριν αρχίσουν τα επεισόδια κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει) με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού από αστυνομικό στα εξάρχεια.
    9.Ιανουάριος 2009. Οι καναλάρχες έχουν καθημερινά πρώτο θέμα τις κραυγές του Γιωργάκη να γίνουν εκλογές (μόλις ενάμισυ χρόνο από τις προηγούμενες, πού ξανακούστηκε;). Αφορμή είναι αμφισβητούμενης φερεγγυότητας γκάλοπ που βγάζουν οι ίδιοι κάθε σαββατοκύριακο.

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;

    Οι Αμερικάνοι θέλουν οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα. Τα αμερικανικά συμφέροντα είναι πολλά, πάρα πολλά.
    1. Η αμερικανική βάση Bondsteel στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
    2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
    3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό Nabuskο που έρχεται από την Τουρκία.
    4. Μέσω των Ελληνικών λιμανιών οι Κινέζοι βάζουν πόδι σε όλες τις Ευρωπαικές αγορές και συσφίγγουν τις σχέσεις Ε.Ε. και Κίνας.

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

    Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά.
    Τα κτυπήματά τους όμως είναι συνεχή και κάτω από τη μέση. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων.
    Αφού δεν ακούει ο Καραμανλής χρειάζονται ένα πρωθυπουργό που λέει ναι. Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.

    ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;

    Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τέσσερα αυτά θέματα, που προφανώς ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν τα «εργαλεία» των οικονομικών κέντρων εξουσίας (επιχειρηματίες, καναλάρχες, δημοσιογράφοι) και των Αμερικανών βάλλουν σύσσωμα, ενορχηστρωμένα και λυσσαλέα εναντίον μιας «δεξιάς» κυβέρνησης, κυβέρνησης του κεφαλαίου, κάτι δεν πάει καλά!

    Όταν οι ιδεολογικές μήτρες του καθεστώτος και όλα τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά τους φερέφωνα θρηνούν για το Ασφαλιστικό, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ κ.λπ. ή χύνουν ποταμούς δακρύων οργής για τα σκάνδαλα και την κρατική σήψη, τότε κάτι «μαγειρεύεται»!

    Οι πνιγηρές πολιτικές αναθυμιάσεις που αναδίδονται από παντού και κυρίως από τους κραγμένους Αμερικανούς πράκτορες των ΜΜΕ δεν θυμίζουν απλώς το μαύρο 1989. Καταγράφουν μια κατάσταση ακόμα πιο εφιαλτική, απείρως χειρότερη και αποκρουστική.

    Επιδιώκεται η «ανακτορική» ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή από τους ίδιους τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και τους Αμερικανούς. Και τέτοιου είδους «ανατροπές» είναι αντεπαναστατικές, σφυρηλατούν αλυσίδες ακόμα χειρότερες για το λαό. Αυτό είναι ιστορικά επαληθευμένο πολλές φορές. Κάθε «αλλαγή» εκ των άνω, από τα κέντρα σήμερα της πλανητικής εξουσίας, είναι ένα καθεστώς χειρότερο από αυτό που «ανατράπηκε»… Κι αυτό συμβαίνει ακόμη και από την εποχή του Αριστοφάνη. Τα λέει στους «ΙΠΠΕΙΣ» του.

    Τι συμβαίνει όμως;

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

    Δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε αυτή την παραδοξολογία αν δεν κατανοήσουμε αυτό που λέμε από το καλοκαίρι του 2007 με τους εμπρησμούς. Ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται ένας ανοικτός, ύπουλος, αλλά συνεχώς εντεινόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής.

    Οι εμπρησμοί αποτελούσαν την πρώτη ανοικτή εκδήλωση αυτού του πολέμου. Μια ανοικτή πολεμική επίθεση κατά της Ελλάδας. Γράφαμε τότε ότι θα περάσουμε και σε άλλες πολλές φάσεις μέχρι την ακύρωση των συμφωνιών με τη Ρωσία, συνακόλουθα μέχρι να «γκρεμιστεί» ο Καραμανλής που «τόλμησε» να «κοιτάξει» και αλλού…

    Σήμερα ζούμε τη φάση των «αποκαλύψεων», των νέων εκβιασμών, της υπονόμευσης του Καραμανλή, με την αξιοποίηση των σημερινών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

    Τη φάση των ομολόγων, του βατοπεδίου ή του παυλίδη, σοβαρά πράγματα δηλαδή.


    Ας είναι καλά η ιδιωτική τηλεόραση, το δυνατότερο όπλο εναντίον της σύγχρονης δημοκρατίας.

    Καταντήσαμε, το πιο σάπιο, διαβρωμένο, διαπλεκόμενο και κατευθυνόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να μας παραδίδει μαθήματα «δημοκρατίας», «εντιμότητας» και «ήθους»…

    Και έπεται η συνέχεια.

    Γιατί θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ειναι αγιασμενο το χωμα που σε σκεπαζει αειμνηστε και αλησμονητε Γιωργιε Παπαδοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα χαλια μας τα μαυρα τα ξερετε κυριε καραμανλη και κυριε παπανδρεου που ...καταφερατε να χρεωκοπησετε το τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 21 Απρ 2009 2:50:00 μμ

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΜΠΡΡΡΡΡ. ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή τώρα έχουμε Δημοκρατία,ε?

    Τότε τα αφεντικά μας ήταν ο Παπαδόπουλος,ο Πατακός και ο Μακαρέζος...

    Σήμερα τα αφεντικά μας είναι ο Μπόμπολας,ο Κόκαλής,ο Λαμπράκης,ο Βαρδινογιαννης,ο Λάτσης...

    Και μας πηγαίνουν καθε 4 χρόνια σαν τα προβατα στίς κάλπες και νομίζουμε ότι...κυβερνάμε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΖΗΤΩ

    Η ΕΛΛΑΣ!!!!

    ΖΗΤΩ

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙς της 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @4.42

    καλά κονσερβοκούτια έχω, λέγετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ENA METAXA THELI H ELLADA NA KATHARISI TOUS KOLOKOUMOUNES NA DOUME ASPRI MERA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. OTAN DEN SEBESE TIN DIMOKRATIA KAI TIN BIAZIS KATHIMERIANOS ME KLEFTRONIA POLITIKOUS, FOROFIGADES, KOUKOULOFOROUS, LAMOGIA DIMOSIAGRAFOUS POU TA PERNOUN, ASTYNOMIA NA MHN YPERASPIZETE TOUS NOMATAGEIS POLITES,TON KANEIS TON PAPADOPOULO NA FENETE HROAS. AFTA NA TA DIAVIVASETE STO KALIMERA ELLADA.THE CAPTAIN FROM CAPE COD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλάκα μας κάνεις Δρ Κ; Είδες εσύ τη "νέα σεισάχθεια" στις ΗΠΑ να εφαρμόζεται στους μπατίρηδες; Το ΠΑΣΟΚ είναι χρεωμένο 50 εκ. ευρώ σε τράπεζες, άσχημο θάταν να του τάσβηνε η "σεισάχθεια"; Ποιός γράφει τις εκθεσούλες που ήρεμα και με άψογη προφορά εκφωνεί ο ΓΑΠ; Ζήτησε κι εσύ να σου γράφει τα σχόλια, μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ Ο ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ ΜΕΡΑ-ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ.ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. άξιον Εφεσίοις άξιον Εφεσίοις ηβηδόν απάγξασθαι πάσι καί τοις ανήβοις την πόλιν καταλιπείν, οίτινες Ερμόδωρον άνδρα εωυτών ονήιστον εξέβαλον φάντες· «ημέων μηδέ είς ονήιστος έστω, εί δέ μή, άλλη τε καί μετ άλλων» Ηρακλειτος Αποσπασμα 121. Γραμμη 2 ( Στραβωνος 14,25) **************************************************************************** Αξιζει ολοι οι Εφεσιοι μετα την εφηβεια, στα νηπια να παραδωσουν την πολι και να κρεμασθουν, αφου τον Ερμοδωρον που υπηρξε μεταξυ αυτων ο αξιωτερος εξορισαν, λεγοντες: «Μεταξυ μας να μην υπαρχει κανεις αξιωτερος, ειδεμή ( αν καποιος υπαρξη) να φυγη και να ζηση αλλου με αλλους » οίτινες Ερμόδωρον άνδρα εωυτών ονήιστον εξέβαλον φάντες· Ηρακλειτος Αποσπασμα 121. Γραμμη 2 ( Στραβωνος 14,25) **************************************************************************** Στον Πανελληνιο διαγωνισμο του Σκαι προς αναδειξι του «μεγαλυτερου Ελληνα» ολων των εποχων περιλαμβανεται και το ονομα του Αρη Βελουχιωτη!!! Αν αγνοουσαμε το επιπεδο βαραβαροτητος και αμαθειας, επιλεκτικου προσανατολισμου και λαικισμου των «ιστορικων και εκπαιδευτικων» των Μεσων Αποβλακωσεως, ισως αυτό να ητο εκπληξις. Ας πουμε δεν θα ητο εκπληξις αν τον διαγωνισμο οργανωνε ο Ριζοσπαααααστης, οποτε ο Φλωρακης, Ο Βελουχιωτης, ο Ζαχαριαδης, και ολο το «πανθεον»των αγιων της Μεκκας του κομμουνισμου θα ησαν οι επικρατεστεροι υποψηφιοι..Ομως ο Σκαι?? Διερωτωμεθα αν για την ακρισια μας, την αγνοια, την επιλεκτικη αμνησια, την εθελοτυφλοτητα μας, θα μας αξιζε η αποψις του Ηρακλειτου για τους Εφεσιους.. «ηβηδον απαγξασθαι πάσι καί τοις ανήβοις την πόλιν καταλιπείν» Αξιζει όμως να θυμισουμε τινα, περι του ποίος ηταν ο Βελουχιωτης, νύν υποψηφιος κατά ΣΚΑΙ προς αναδειξιν, «μεγαλυτερος Ελληνας»ολων των εποχων.. ******************************************************************** α) Δηλωσεις του Ν.Ζαχαριαδη, αρχηγου του ΚΚΕ,συγκρατουμενου του Βελουχιωτη στις φυλακές της Κέρκυρας ι κατά την διάρκεια της τελικής ομιλίας του, της 14ης Οκτωβρίου 1950, ενώπιον της 3ης Συνδιασκέψεως του ΚΚΕ, που δημοσιεύθηκαν στην σελίδα 818 της κομμουνιστικής επιθεωρήσεως «Νέος Κόσμος», Οκτωβρίου 1950. «Ο Βελουχιώτης (Κλάρας), εκτός από τα άλλα, ήταν και «δηλωσίας», Ο Κλάρας, που είχε στρατιωτικές ικανότητες κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, σαν κομματική φυσιογνωμία ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει το Κόμμα μπορούσε. Καθόταν κι έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα και τον Ε.ΛΑ.Σ. Παρ’ όλο ότι και αυτός σε ορισμένα σημεία μπορεί να είχε δίκιο, στη βάση τάχθηκε ενάντια στο Κόμμα. Ήταν ένας μικροαστός τυχοδιώκτης. Όταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε ένα μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε. Και έπειτα είχε αξιώσεις ηγέτη και καθοδηγητή. Το Κόμμα και όταν σήκωσε δική του παντιέρα. του έδωσε τη δυνατότητα και τον βοήθησε να σκεφτεί και να διορθώσει το στραβοπάτημα του. Δεν το έκανε όμως αυτό το πράγμα και πήγε και έφαγε το κεφάλι του. Ο Τίτο τον έβαλε και έφαγε το κεφάλι του».
    ********************************************************************************
    β) Δηλωσεις του «Καπετάν Νικήτα» του Ε.ΛΑ.Σ. (Γεώργιος Σπυρόπουλος, σε δημοσιευθείσα την 26η Φεβρουαρίου 1988 επιστολή του στην εφημερίδα «Αυριανή»,
    «Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν σκληρός στους αδυνάτους και δειλός στους δυνατούς. Ήθελε να είχε αυτός πάντοτε το βέτο, το προβάδισμα, ήθελε να είχε την ηγεσία αυτός μόνον της Εθνικής Αντίστασης. Γι’ αυτό όσους από τους συναγωνιστές μας θεωρούσε ύποπτους ανατροπής του, τους δολοφονούσε ο ίδιος εν ψυχρώ. Με πολύ πόνο αναφέρω τη δολοφονία πολλών παλικαριών αγωνιστών, που δολοφόνησε ο ίδιος ο Βελουχιώτης και άλλους που εξόντωσε με βασανιστήρια το πρωτοπαλίκαρο του Άρη, ο Καραλίβανος, με προσωπική εντολή του Βελουχιώτη… Ο Άρης Βελουχιώτης υπήρξε κοινός δολοφόνος αθώων συναγωνιστών μας… Ο Άρης Βελουχιώτης υπήρξε αρνητικό στοιχείο στον ταξικό αγώνα. Υπήρξε ύπουλος και δόλιος, σκληρός και αδίστακτος. Είχε μεγάλη εγωπάθεια και αλαζονεία. Όποιος από τους αγωνιστές μας είχε ορισμένες αντιρρήσεις, εδολοφονείτο επί τόπου, σαν αντιδραστικός και εχθρός του λαϊκού αγώνα» ********************************************************************* Γ) Ο Γ.Ιωαννιδης εκ των ηγετικων στελεχών του ΚΚΕ, αναφερεται στα «χαρίσματα» του Αρη (στο βιβλιο του ''Αναμνησεις'', εκδοσεις Θεμελιο, 1979). «Ο Άρης πάντα ήταν νταής, ωσότου να κάνει τη δήλωση. Όταν ένιωθε την πλάτη του εξασφαλισμένη, σ' αυτά τα πράγματα πάντα ήταν εντάξει. Όμως πάντα είχε το αλήτικο στοιχείο πάνω του. Τον ξέραμε, είχε μια τάση προς την αλητεία. Μ' αυτόν γνωριστήκαμε αργότερα όταν μπήκα στο Πολιτικό Γραφείο. Αυτούς τους ήξερε καλά ο Ζαχαριάδης από τη νεολαία. Κάτι τέτοιους τύπους τους μάζευε ο Ζαχαριάδης, γιατί μ' αυτούς μπορούσε να κάνει και φασαρίες κτλ. Αυτός τους κρατούσε… Τον χρησιμοποιούσαμε σε ορισμένες παράνομες δουλειές. Να παρακολουθήσουν κανέναν για τον οποίον είχαμε υποψίες ότι είναι χαφιές για να τον πιάσουν στα πράσα. Η δουλειά αυτή ήταν μέσα στη φύση του, μέσα στο αίμα του… Τον πιάσαν, τον βάλανε φυλακή (1936), έκανε τη δήλωση και βγήκε. Τάκανε δηλαδή μούσκεμα. Αυτός ο άνθρωπος τώρα, βρέθηκε στο βουνό, επικεφαλής του αντάρτικου. Μπορούσες νάχεις εμπιστοσύνη; Δεν μπορούσες…» ************************************************************************** Δ) Ο κομμουνιστής καθηγητής Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος ,διατελέσας και βουλευτής της Ε.Δ.Α. σε συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 5ης Μαρτίου 1980 παραδέχεται ότι: Άσχετα προς τα αίτια, όμως, της παθήσεως (σ.σ.: Πρόβλημα ανδρικής ανικανότητας), συνάγεται πως ο ελαττωματικός «πρωτοκαπετάνιος» θανάτωνε, για να επιδεικνύει τον ανδρισμό του ή για να εκδικείται το ελάττωμά του». «Σαν τελικό συμπέρασμα που μπορώ να πω, είναι ότι ο αρχικαπετάνιος του Ε.Λ.Α.Σ. ήταν μια δυνατή, αλλά διχασμένη προσωπικότητα (σ.σ.: σχιζοφρενής). Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρό πλέγμα μειονεξίας, λόγω της διαγραφής του από το Κ.Κ.Ε., εξαιτίας μιας «δηλώσεως μετανοίας» που είχε κάνει στο απώτερο παρελθόν. Υπέφερε ακόμη και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, που του είχε προκαλέσει ο παρατεταμένος βασανισμός του με πάγο, που τον είχαν υποβάλει, κατά την ομολογία του ίδιου… Εξάλλου, η λειτουργική ανεπάρκειά του, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε φαίνεται ότι γινότανε ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος, όπως κυκλοφορούσε η φήμη στο αντάρτικο και στον πληθυσμό ********************************************************************** Ε) Ο Νεοζηλανδός λοχαγός Ουίλλιαμ Τζόρνταν, στο εκδοθέν βιβλίο του με τον τίτλο: «Η αλήθεια περί της Ελλάδος», αποκαλεί τον Άρη Βελουχιώτη: «Ο κόκκινος φύρερ της Ελλάδος» και καταμαρτυρει τα εξης: …διώχτηκε νέος από το πατρικό του σπίτι, που το είχε ατιμάσει με τις αποτρόπαιες και αναίσχυντες εκδηλώσεις της σεξουαλικής του διαστροφής…
    …Έφθασε στην ομοφυλοφιλία και ήταν εκ γενετής διεστραμμένος και σαδιστής…προ παντός όμως ήταν εγκληματίας. Ένας από τους απαισιώτερους εγκληματίες που γέννησε ποτέ, σε ώρα συμφοράς για τους ανθρώπους, η φύση. Ήτανε κάτι χειρότερο από εγκληματίας. Ήτανε κακούργος σαδιστής… Και πρέπει να ομολογήσουμε πως ο Αθανάσιος Κλάρας ήταν αναντίρρητα κορυφή στην επιστήμη των βασανιστηρίων… το μαστίγωμα ήταν η αβρότερη από τις εκδηλώσεις του προς εκείνους που είχανε τη δυστυχία να τον δυσαρεστήσουν… Το αγαπημένο μαρτύριο του Άρη, η μεγαλύτερή του διασκέδαση, ήτανε να χαράζει βαθιά το κορμί των θυμάτων του και να χύνει καυτό λάδι μέσα στις πληγές. Συχνά για ποικιλία προτιμούσε να παραγεμίζει τις τομές με αλάτι. Ένα άλλο από τ’ αστεία του ζωηρού αυτού παιδιού ήτανε να κόβει τους μαστούς των γυναικών ή να ξεριζώνει τ’ αυτιά των δημάρχων και των προέδρων κοινοτήτων, των χωριών που δεν είχαν εκδηλώσει μεγάλο εαμικό ενθουσιασμό… ******************************************************************* Στ) Στις 14 Μαιου 2005, δημοσιευθηκαν στην Εστια αποσπασματα απο τον απορρητο φακελοτου Αρη Βελουχιώτη, στα Βρεταννικά Αρχεία, οπως τα μετεφερε μετα απο δραστηρια ερευνα, ο Δικηγόρος Πετρος Στ. Μακρής –Στάικος. «....Ο λοχαγός Νάτ Μπάρκερ αξιωματικός σύνδεσμος με τον Άρη Βελουχιώτη περιγράφει τον Άρη ως εξής:''...Είναι γενναίος και σε ήρεμη συζήτηση συμπαθής.Ομως όπως παραδέχθηκε σ' εμένα είναι ομοφυλόφιλος.(έχει πάντοτε μαζί του ένα μικρό αγόρι που κρατάει τα χαρτία του και είναι υπασπιστής του.)...Στις 26 Ιανουαρίου 1943, ο Βελουχιώτης έφθασε στο Γαρδίκι.Εφερε μαζί του τον γνωστό Αθηναίο μουσικό Λεωνίδα Μακρίδη, την γυναίκα του, άλλους οκτώ άνδρες και τέσσαρες γυναίκες.Το ίδιο πρωί κάλεσε τον Μπαρκερ να επισκεφθεί το κτίριο του σχολείου, όπου τους κρατούσε, για να δεί πως τιμωρεί τους προδότες. Ο Μπάρκερ αντίκρυσε τους άντρες και τις γυναίκες ολόγυμνους και χτυπημένους σε όλο τους το σώμα προκειμένου να ομολογήσουν κάτι που όμως δεν έπραξαν.Οταν έπεσαν αναίσθητοι έρριξαν καυτό λάδι στις πληγές τους και τους άφησαν έτσι για 24 ώρες. Μονον ένας άνδρας δεν υπέστη αυτό το μαρτύριο.Αυτόν τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ο Θάνος, ο υπαρχηγός του Αρη.Την επομένη ζούσαν μόνο δύο άνδρες που πυροβολήθησαν χωρίς άλλη σκέψη.Τότε ο Βελουχιώτης διέταξε να πεταχθούν τα σώματα έξω απο το νεκροταφείο και απαγόρευσε στους χωρικούς να τα θάψουν '..» **************************************************************** Ζ) Οι διαταγες του Αρη 1. Διαταγή Γενικού Στρατηγείου Ε.Λ.Α.Σ., υπ’ αριθ. 88/9.8.43 (αριθ. 1417/20.9.43), προς τα Στρατηγεία Ε.ΛΑ.Σ. Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, υπογραφομένη υπό της τριανδρίας «Άρη Βελουχιώτη», «Βασίλη Σαμαρινιώτη» και Στεφάνου Σαράφη, δια της οποίας εκχωρείται ο έλεγχος των περιοχών Τσαμουριάς (Θεσπρωτίας), Καστοριάς, Φλωρίνης και Αλμωπίας (Πέλλης) εις τον Αλβανικό και Σερβικό στρατό Σ.Ν.Ο.Φ., δηλαδή εις τις κομμουνιστικές ανταρτικές ομάδες του Εμβέρ Χότζα και του «Τίτο» 2. Έγγραφο Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ., από 26.11.43, υπογραφόμενο υπό του «Άρη Βελουχιώτη», προς το μέλος του Επιτελείου του Αλβανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σύντροφο Τζιώτζια, δια του οποίου εζητείτο η συνδρομή των Αλβανών και η παροχή εις τον Ε.ΛΑ.Σ. πυρομαχικών, δια την εξόντωση των εθνικών ανταρτικών ομάδων του Ε.Δ.Ε.Σ. 3) Διαταγή της 20.10.43, υπογραφομένη υπό του «Άρη Βελου- χιώτη», προς VIIIη Μεραρχία Ε.Λ.Α.Σ. δια της οποίας διετάσσετο η αποφυγή ενόπλου αντιστάσεως εναντίον των Γερμανών, η οποία χαρακτηρίζεται ως «απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος», ως και η συγκέντρωση όλων των διαθεσίμων δυνάμεων του Ε.Λ.Α.Σ. εναντίον των Γερμανών, δεδομένου ότι, κατά την γνώμη του: «Είναι προτιμότερο να διανοίξουν οι Γερμανοί την οδό Ιωαννίνων - Μετσόβου - Καλαμπάκας, παρά να εξακολούθηση υφιστάμενος ο Ε.Δ.Ε.Σ. έστω και μια βδομάδα ακόμα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 21 Απρ 2009 9:17:00 μμ

    Ο Δρ θα προτεινει οχι μονο νεα σεισαχθεια αλλα και χαρισμα δανειων και αναδιανομη της γης οπως εκανε ο Σολων και ο Κλεισθενης!!

    Ελατε κοντα να σωθειτε!!!
    Αν ο Ομπαμα δεν κανει πραξεις τις προτασεις του δρ τοτε ας δινει λεφτα στους τραπεζιτες...αλλα στις αλλες εκλογες θα το ξανασκευτει!!!!
    Ο Δρ δεν γραφει εκθεσουλες αλλα επαναστατικα μανιφεσα !!
    Ολοι οι πρασινοφρουροι τις διαβαζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση