GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέτυχε να ...πτωχεύσει και αναγκάστηκε να πληρώνει!

Την πάτησε ο κύριος Betanet... . Tου Νίκου Γεωργίου . Οι ...περιπέτειες της κατασκευαστικής εταιρείας ΒΕΤΑΝΕΤ , με τις υψηλές πλάτες προστα...

Την πάτησε ο κύριος Betanet...
.
Tου Νίκου Γεωργίου
.
Οι ...περιπέτειες της κατασκευαστικής εταιρείας ΒΕΤΑΝΕΤ, με τις υψηλές πλάτες προστασίας, είναι γνωστές. Όπως γνωστές είναι και οι καταγγελίες σε βάρος της τόσο από εργαζόμενους της εταιρείας που δεν πληρώνονται όσο και από ανυποψίαστους πολίτες που θέλησαν να αποκτήσουν σπίτι αλλά ...έχασαν τα λεφτά τους. Υπάρχουν και τα δημοσιεύματα του Press-gr. (Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).
O ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ζαβλιάρης, έκανε διάφορους ελιγμούς για να "σωθεί". Μέχρι και να εντάξει την εταιρεία του σε καθεστώς πτώχευσης με δικαστική απόφαση προσπάθησε προκειμένου να μην πληρώσει τα χρέη του, προς διάφορες πλευρές. Ωστόσο, τα κόλπα του δεν έπιασαν και...
το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε το σχετικό αίτημα. Στη διαδικασία μάλιστα υπήρξαν και πολλοί μάρτυρες σε βάρος της ΒΕΤΑΝΕΤ.
Έτσι ο κ. Ζαβλιάρης ανγκάστηκε να σπάσει τον "κουμπάρα" του και να αρχίσει να πληρώνει τα χρέη του. Ηδη λέγεται ότι έχει δώσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ. Καλή ...συνέχεια!

12 σχόλια

  1. Ρε παιδιά, ανώνυμη εταιρεία είναι. Τι πάει να πει να πληρώσει ? Κλείνει το μαγαζί και τελείωσε η υπόθεση. Ως μέτοχος (ακόμα και του 100%) αν είναι δεν φέρει ευθύνη με την προσωπική του περιουσία. Αυτή είναι και η ένοια της "ανώνυμης εταιρείας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚαλΈχω μία απορία:

    Ποιός μαλ..κας "νοικοκυραίος"..

    εμπιστεύτηκε τον ΖΑΒΟΛΙΑΡΗ ..

    για να του πουλήσει σπίτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το νέο ανέκδοτο..

    ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΒΟΛΙΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφού άνοιξε τον κουμπαρά όλα εντάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ο Ζαβολιάρης είναι παλιά ιστορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον κ. 2.50

    Δηλαδή οι ΑΕ είναι σκέτη απάτη ???

    Ωραίος είναι ο καπιταλισμός ΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλη μια απατη στη χωρα της απατης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δώστε και τίποτε άλλα στοιχεία... νά σώσετε κανάν άνθρωπο...

    Κοινωνικό έργο επιτελείτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν τολμάει ας μην πληρώσει!

    Το βασικό με την απόρριψη της αίτησης συνδιαλλαγής είναι ότι το ΔΣ έχει πλέον ποινικές ευθύνες.
    Οι Ζαβλιάρηδες πήγαν να κάνουν το colpo grosso με ένα πλέγμα εταιρειών που έβαζε τη ΒΕΤΑΝΕΤ να χτίζει τσάμπα τα (επιδοτούμενα μάλιστα) ξενοδοχεία της οικογένειας, τον καιρό που φέσοναν όλο τον κόσμο.
    Μόνο που το copy paste του ίδιων βασικών κόλπων σε ένα σωρό περιπτώσεις παράγινε, και το κακούργημα είναι τόσο κοντά... "Αρχιπέλαγος" η απλιστία τους, αλλά πιάστηκε όλη η φαμίλια κάτω από τη "φοινικιά" (ακόμα και σε ΦΕΚ φαίνονται τα στοιχεία).

    Η πλάκα είναι που προσπαθούν να παραμείνουν στον χώρο κάτω από κάτι αστεία σχήματα (άντε, διαβάστε κανένα ΦΕΚ για το πού πήγε η ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ, μην την ξαναπάθουμε).

    Ελπίζω να μην ζούμε στη χώρα όπου ο κάθε ιδιώτης μπορεί να χάσει το σπίτι του για λίγα χρέη σε πιστωτικές και όσοι καταχρέωσαν ένα σωρό κόσμο και "πτώχευσαν" για να χτίσουν τα παλάτια τους (ή για να πάρουν μία ακόμα porche) να μην παθαίνουν τίποτα.

    Μπορεί να μην δούμε φράγκο, αλλά τη φυλακή τους θα τη γλεντήσω πολύ.

    Ένας ακόμα παθών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατι τετοια κανουν δηλώνουν πτωχευση και το ρευστο σε φορολογικο παράδεισο .
    Να μια αιτία της βαθειάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη , τα λαμόγια παίρνουν το χρήμα και φευγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. edo stin axaia .......telos panton betanet e ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον 2:50
    Στις Α.Ε. το Α δεν σημαίνει "ασύδοτες"! Ιδίως όταν είναι στο χρηματιστήριο.

    Η ΒΕΤΑΝΕΤ έκανε παύση πληρωμών από νωρίς το 2007, αλλά στο τέλος της χρονιάς έδωσε μέρισμα 1,6 εκατομμύρια, γιατί τα χρέη δεν εμφανίζονταν πουθενά (ωραίοι ορκωτοί!). Μετά το καλοκαίρι του 2008, όταν χρώσταγε 10-άδες εκατομμύρια πλέον, συνέχιζε να κάνει διαφήμιση (ραδιοφωνικά στην αχαΐα) και να παγιδεύει κόσμο σε νέες συμφωνίες.

    Είναι οργανωμένο οικονομικό έγκλημα. Να μπει εισαγγελέας και να "κάνει ταμείο" στο μαγαζί. Πήρε τα λεφτά η ΒΕΤΑΝΕΤ από την υποτιθέμενη πώληση της ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ στο μικρο-μάγαζο COMPARTNERS/COMCO ?? (με ισολογισμούς των 400 χιλιάδων υποτίθεται ότι έδωσαν 7 εκατ!) Πήρε λεφτά για τα ξενοδοχεία των Ζαβλιάρηδων που έχτισε το 2008 ?? Μπήκαν στο ταμείο τα λεφτά από τους πελάτες το 2008 ??
    Το 2007 έδειχναν μόνο τις εισροές (και όχι τα χρέη) για να τσεπώσουν το μέρισμα, και το 2008 μόνο τα χρέη (οι εισροές στην άλλη τσέπη) για να "πτωχεύσουν".

    Αν ξέρεις καμιά άλλη Α.Ε. με τέτοια διαμάντια να μας την πείς ρε φίλε...

    (τί είναι η "φοινικιά"??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση