GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταξίδι στην κόλαση...

. . Aπό το http://swell-swell.blogspot.com . . Ξεκίνησαν από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό τις ευρωπαϊκές ακτές. Έχοντας στις καρδιές το...

.
.Aπό το http://swell-swell.blogspot.com
. .
Ξεκίνησαν από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό τις ευρωπαϊκές ακτές. Έχοντας στις καρδιές τους την ελπίδα για ένα μέλλον, απλά… Γιατί εκεί που ζούσαν, στην υποσαχάρια Αφρική, δεν είχαν μέλλον. Και αποφάσισαν το ταξίδι μ’ ένα σαπιοκάραβο, 253 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Δεν προσέγγισαν ποτέ τις ευρωπαϊκές ακτές, τη γη της ελπίδας γι’ αυτούς. Το σαπιοκάραβο βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του στο «φιλόξενο» βυθό της Μεσογείου 233 ψυχές. «Φιλόξενος» γιατί στην αγκαλιά του βρίσκονται χιλιάδες άτομα, από τις ακτές του Μαρόκου και μέχρι τα τουρκικά παράλια.
Αυτός είναι ο πολιτισμός και...
ο ανθρωπισμός μας. Αφήνουμε εκατομμύρια ανθρώπων στον τρίτο κόσμο, να ζουν σε συνθήκες κατ’ ευφημισμόν ανθρώπινες. Όπου όχι μόνον δεν έχουν μέλλον, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους μονίμως από την πείνα, τις ασθένειες και τις πολεμικές συρράξεις. Οδηγούμε αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων στο να θεωρήσουν ότι η μοναδική προοπτική και λύση είναι η με οποιοδήποτε κόστος φυγή. Που για τους περισσότερους το κόστος είναι η ίδια τους η ζωή.
Δεν φροντίσαμε ποτέ να δημιουργήσουμε στις χώρες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, εκείνες τις συνθήκες που θα έδιναν ένα νόημα στην παραμονή τους στον τόπο που γεννήθηκαν. Κάναμε τα πάντα ώστε στα μάτια τους η Ευρώπη με τους κανόνες της να φαντάζει σαν παράδεισος και, αντ' αυτού τους οδηγήσαμε στην κόλαση.

16 σχόλια

  1. "Δεν φροντίσαμε ποτέ να δημιουργήσουμε στις χώρες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, εκείνες τις συνθήκες που θα έδιναν ένα νόημα στην παραμονή τους στον τόπο που γεννήθηκαν."

    Πως φρόντισαν να δημιουργήσουν στις χώρες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, εκείνες τις συνθήκες που θα έδιναν ένα νόημα στην παραμονή τους στον τόπο που γεννήθηκαν. Εγώ θα φροντίσω για αυτούς; Και γιατί;
    Υπάρχουν στο κάτω κάτω αρκετοί φιλάνθρωποι που αναλαμβάνουν να τους μεταφέρουν αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο! πρέπει να τους πληρώνουμε τα εισητήρια! Α! και προσωπικά δε θυμάμαι πότε πήγα στη χώρα τους και προκάλεσα τέτοια δεινά! μήπως μπορείς να μου φρεσκάρεις τη μνήμη? Τέρμα το κουτόχορτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ φιλοξενώ 1 παιδί Μουσουλμάνο,12
    χρόνια καί δέν μπορώ νά δεχτώ τήν
    βρομοπολητική σας "μέ ξένες τσέπες
    ανήμποροι".
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς κυρίες και κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης καραμανλή του Επονομαζόμενου και Καταλληλότερου, και που θα είσαστε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, μια και η κυβέρνηση δέχεται την σύσταση της, ( λες και μπορούσε να κάνει και διαφορετικά) θα μπορέσετε να μου βρείτε στο Νέο Ψυχικό ένα οροφοδιαμέρισμα των 130 τετραγωνικών μέτρων στην τιμή των 300.000 γιούρος όπως το αγόρασε και ο κύριος Παυλίδης για την κόρη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pera apo to na sxoliaso gia tin metonomazomeni efimerida kai dimagogiki ktl ktl ..prospathei na kratisei ayto pou htan palia ena blog diladi me ola ta sin kai plin.
    palikaria to xasate to paixnidi parolo pou prin apo kairo sas parotrina na akoulouthisete to dromo tou ilektronikou triantafilopoulou.
    eixate sto myalo sas apla kapote na ginete mia filada tis plakas agnoontas to dialogo ta sxolia tis brisies , giati ayto einai to blog pou entexnos to pate laou laou na sas plironoume se ligo kairo...ax wraies epoxes thymame pou diabaza press gr gia na do ti fatsa tis thomais brakatseli tote me to pidixtara ton alona.
    tespan den 8a ksanampo , an einai diabazo kai kamia filada oso gia to stomaxi mou mikro i magalo anagouliazei me ti poniria sas ..kai kala tsampoukades kai prasina aloga kai dialogoi kai ti pate ti doulia organomena aytarxika ktl ktl ..mipos 8a parete kai kratiki diafimisi??...
    oso gia tin anartisi ti parapano na rotiso kati to kata ta alla asfalos dhmokrath...egine kana dimopsifisma kyrie emporako tis dhmokratias kai tou an8rwpismou gia na exoume sti xwra ena kai pleon ekatomirio alodapous??...ayto den orezei i dhmokratia i lathos kano ?..mas rotise kanis an theloume sa laos na ginoume filetikos axtarmas?..o_O..katalabes mastorako?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέποντας ότι δεν υπάρχει ακόμα σχόλιο σε αυτήν τη συγκλονιστική είδηση νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τη θλίψη και την αγανάκτησή για το μάταιο κόσμο που ζούμε.
    Με σκοπό να διαψεύσω το στίχο ενός τραγουδιού που άκουγα μικρός και που δεν θυμάμαι πια το όνομά του...
    Πάντως έλεγε
    ...στην τηλεόραση τα βλέπεις και τρως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το καράβι δε βυθίστηκε. Το βύθισαν οι Ιταλοί γιατί αυτοί δεν αστειεύονται στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.Οι ανθρωπιστικές μαλακίες είναι για όλους εσάς που είστε ηλίθιοι,είτε νεοταξίτες. Και είστε και ρατσιστές όταν αποκαλείται ρατσιστές όσους έχουν άλλη άποψη από όλους εσάς τους βλαμένους ή πρακτορίσκους της Υπερδύναμης και της παγκοσμιοποίησης. Πάντως ούτε προοδευτικοί, ούτε αριστροιί είστε. Θα μπορούσατε να πρωταγωνιστήσετε σε μελό σενάρια παλαιού τύπου Ξανθόπουλου.Για πολύ κλάμα δηλαδή, αθλιότατοι μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φαντάσου σε τι απόγνωση βρίσκονται αυτοί οιάνθρωποι...
    και να χεις και τους κάθε λογής φυστικόμυαλους ελληναράδες να λένε να γυρίσουν πίσω.

    Πελίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δώσε τους εσύ την περιουσία σου να τους δείξεις τον πολιτισμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...Δεν φροντίσαμε ποτέ να δημιουργήσουμε στις χώρες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, εκείνες τις συνθήκες...."

    Άμα είσαι τόόόόσο σίγουρος ότι ...τό θέλουνε καί μπορούνε να τό αντέξουνε,....
    άντε, τρέχα νά τούς φροντίσεις ΕΚΕΙ, ναυτικός ήσουνα, ξέρεις απ' αυτά, ακόμα εδώ είσαι, επαγγελματία κλαψομουνιάρη ?
    Λαϊκίστικες Νοοτροπίες σάν τήν δική σου, τούς εξαπατούν τούς άμοιρους αυτούς ανθρώπους καί τούς ρίχνουν στίς τσέπες τών λαθρεμπόρων ψυχών καί τελικώς, στόν πάτο τής θάλασσας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούφ!!!!!!
    Ευτυχώς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ
    swell-swell.. ΒΟΥΒΟ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ..
    ΑΠΟ ΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΩΝΕΣΑΙ.
    ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΨΩΛΗ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ PRESS.
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΑΛΗΤΗ.. ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ....
    ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΚΩΛΟBLOGS ΣΟΥ
    ΘΑ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.
    ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΚΟ ΚΛΟΟΥΝ...
    ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΡΦ..ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΑΝΑΠΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
    ΑΛΗΤΗ............(ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΣ..) ΦΤΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Πάγκαλος όσο μεγαλώνει τόσο μεγαλύτερες παπαριές λέει.
    Εγω αν ήμουν λαθρομετανάστης και έδινα 5000 ευρώ για να φτάσω στην ελλάδα, δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσω πίσω αν έφτανα και με έδιωχναν.
    Αυτές είναι αφελείς προτάσεις.

    Αμα έχει κάποιος αρκετή μαγκιά (ποιός την έχασε για να τη βρει άλλος;) θα έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους. Ότι αν δεν αλλάξει το βιοτικό επίπεδο στις χώρες προέλευσης τους, αυτοί οι φτωχοδιάβολοι θα έρχονται όλο και περισσότεροι. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Δύση να σταματήσει να απομυζεί τον πλούτο αυτών των χωρών χωρίς να τους δίνει τίποτα.

    Όταν η Νιγηρία ή το Ιράκ έχει πετρελαιοπηγές και το πετρέλαιό της το χρησιμοποιώ εγώ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ οταν πλακώνουν στη χώρα μου Νιγηριανοί.
    ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ.
    Όταν δέχομαι να στείλει το ΝΑΤΟ ελληνες φαντάρους να βοηθάνε και να υποστηρίζουν τους καλλιεργητές οπίου στο Αφγανιστάν, καλά να πάθω που έρχονται εδώ οι Αφγανοί. ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ.
    Τα υπόλοιπα είναι άναρθρες κραυγές μικροτσούτσουνων κομπλεξικών φασιστών που βγαίνουν από τις τρύπες τους μόνο για να γαυγίσουν.

    Διόσκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ BLOOPERS:

    Γραφουν "σχολια" στο press
    οχι για τιποτα αλλο αλλα για να ανεβαινει η επισκεψιμοτητα στις σελιδες τους(!), ωστε να βαζουν διαφημησεις να βγαζουν κανενα δολαριο!!!

    Γι' αυτο ΚΑΝΕΙΣ να μην τους απανταει
    και πολυ περισσοτερο
    να ΜΗΝ μπαινει στο/στα site τους!!!
    Το μονο που τους νοιαζει ειναι το κερδος
    και πουλανε και τη ψυχη της μανας τους γι' αυτο!

    βρωμολυματα- πειναλεοι blooopers,
    σας καταλαβαμε....


    ΞΥΠΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Είναι γεγονός..
    Εδώ και τόσα χρόνια, όταν μου έκλεβαν το σπίτι έλληνες, δεν με πείραζε. Έλεγα, δεν πειράζει μωρέ, αφού τα τιμαλφή μου πήγαν σε έλληνα, ας είναι.
    2. Αυτός που υποστηρίζει ότι το 90% των εγκλημάτνω ΔΕΝ γίνονται από ελληνες, ας φέρει στοιχεία αλλιώς είναι καραγκιόζης αυτός ΚΑΙ όποιος άλλος το υποστηρίζει.
    3. Όταν οι πουλημένες κυβερνήσεις μιας χώρας διαθέτουν τις πλουτοπαραγωγικές της τιμές για τις πολυεθνικές και όχι για τον κοσμο τους, ο κόσμος έχει υποχρέωση να επαναστατήσει, αυτό είναι γεγονός. Όμως, στα στυγνα καθεστώτα που επικρατούν αυτή τη στιγμή σε αυτές τις χώρες και σφάζουν αιδακρίτως ολόκληρα χωριά, είναι πολλοί αυτοί που θα προτιμήσουν να φύγουν. Η σήψη σε αυτές τις χώρες είναι τόσο βαθιά που δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει κάποιος αρχηγός που να μην είναι πουλημένος στα πολυεθνικά συμφέροντα. Εδω δε μπορούμε να βρούμε εμείς έναν τέτοιο, θα βρούν αυτοί που πεινάνε; Για ένα κομμάτι ψωμί πουλιούνται.

    Συμπέρασμα: Η οικονομική προσφυγιά είναι αναπόφευκτη. Εαν δεν αλλάξει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα που απομυζεί τους πόρους αυτών των κρατών, οι κάτοικοι τους θα συνεχίσουν να έρχονται. Και, αναλογικά, αν έρθουν 100.000 χιλιάδες το χρόνο, έ, οι 5.000 από αυτούς θα είναι εγκληματίες. Είναι απλή αριθμητική.
    Και όσο συμμετέχουμε σε αυτή την ιστορία καταναλώνοντας άκριτα αυτά που παράγονται εκεί ή με τα υλικά αυτών των χωρών, είμαστε συνένοχοι.

    Ευρυβιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση