GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αθλοφόρος...

. Από τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΗΤΤΑ . Ο ΑΘΛΟΦΟΡΟΣ - Φόρουμ Προβληματισμού & Παρέμβασης στο Αθλητικό Θέαμα είναι μια πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, πο...

.
Από τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΗΤΤΑ
.
Ο ΑΘΛΟΦΟΡΟΣ - Φόρουμ Προβληματισμού & Παρέμβασης στο Αθλητικό Θέαμα είναι μια πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, που ως τέτοιοι και ανεξάρτητα από οιαδήποτε άλλη ιδιότητά τους , συσπειρώθηκαν για να προσπαθήσουν για την προώθηση, υπεράσπιση και αναβάθμιση του Αθλητικού Θεάματος, μέσα από εθνικούς και διεθνείς κανόνες στα πλαίσια της Κοινωνίας των Πολιτών, με επιστημονικά, κοινωνικά και εθελοντικά κριτήρια.
Με την απόφαση 203/7-1-2009 του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναγνωρίστηκε το καταστατικό του ως σωματείο και ως εκ τούτου το προσωρινό Διοικητικό του Συμβούλιο έχει την δυνατότητα να προβαίνει σε κάθε νόμιμη πράξη.
Ο ΑΘΛΟΦΟΡΟΣ - Φόρουμ Προβληματισμού και Παρέμβασης στο Αθλητικό Θέαμα θα λειτουργεί ως Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα είναι...
μη κυβερνητική οργάνωση , με έδρα την Θεσσαλονίκη , έχοντας πανελλαδικό χαρακτήρα με δυνατότητα όπου κρίνετε σκόπιμο και οι συνθήκες το επιτρέπουν να δημιουργεί γραφεία, παραρτήματα, παρατηρητήρια, επιτροπές , σε όλη την Ελλάδα. Θα Διοικείται από 7μελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο , με 3ετή θητεία, συνεπικουρούμενο από ομάδες εργασίας συναφών με τον σκοπό και τους στόχους της δημιουργίας του.
Θα διαθέτει Τράπεζα πληροφοριών, Κέντρο Πληροφόρησης Φιλάθλων , Κέντρο Νομικής Προστασίας, θα διενεργεί ελέγχους κάθε είδους σε χώρους όπου προσφέρετε το Αθλητικό Θέαμα, θα προωθεί την συσπείρωση των φιλάθλων σε συλλογικούς ή άλλης μορφής οργανισμούς οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας με σκοπό την υπεράσπιση των οικονομικών και άλλων συμφερόντων τους. Θα διοργανώνει ημερίδες, συνέδρια καμπάνιες και θα χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό μέσον για την προώθηση , προβολή και επίτευξη των στόχων του
Θα συμμετέχει σε οργανισμούς συμβούλια, επιτροπές κ.λ.π., τοπικού, εθνικού και διεθνούς επιπέδου, σχετικά άμεσα ή έμμεσα με το αντικείμενό του.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύουμε όχι στην δημιουργία μιας οργάνωσης για τους φιλάθλους , αλλά μίας οργάνωσης από τους φιλάθλους, που θα έχουν προβληματισμούς και παρεμβατικές μεθόδους στα τεκταίνομε στο Αθλητικό Θέαμα , αλλά και στα εν γένει προσφερόμενα θεάματα .Στοχεύουμε στην ουσιαστική συμμετοχή των φιλάθλων και την καταπολέμηση όχι μόνο της άρνησης αλλά και της κατά επίφαση συμμετοχής .
Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο , αλλά και τίποτα λιγότερο από το ν΄ απολαμβάνουμε την χρήση των υπηρεσιών του Αθλητικού Θεάματος σε τιμή και ποιότητα , που αποτελούν την δίκαιη ανταπόδοση του μόχθου και της προσφοράς μας , στα πλαίσια του « περιττού » μέσα σ΄ ένα υγιές - από κάθε άποψη περιβάλλον . Και ασφαλώς απαιτούμε να σταματήσουν οι πολιτικές που προστατεύουν τους ΓΟΛΙΑΘ με έξοδα των ΔΑΒΙΔ .
Δεν έχουμε , όπως και κανείς δεν έχει , το φάρμακο για κάθε πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο του Αθλητικού Θεάματος .Αλλά ως οι κύριοι χρηματοδότες – με κάθε τρόπο – του Αθλητικού Θεάματος και συνειδητοί πολίτες , έχουμε την πρόσθετη ευθύνη να βελτιώσουμε αυτό τον χώρο , όχι μ΄ έτοιμες απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα , αλλά μέσα από τις αναζητήσεις να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις . Προσπαθούμε να εκφράσουμε αυτούς που υποφέρουν βουβά σε αυτό τον χώρο , δηλαδή τους εαυτούς μας , δηλαδή όλους τους φιλάθλους .
Επισημαίνουμε ότι η νομοθεσία , τόσο η Ελληνική , όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των φιλάθλων - καταναλωτών είναι επαρκής που μπορεί άμεσα ν΄ εφαρμοστεί εναντίον όσων με πράξεις και παραλείψεις θέτουν σε κίνδυνο την υγεία , την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα των φιλάθλων - καταναλωτών. Σημαντικό ρόλο , στην παρουσίαση του Αθλητικού Θεάματος , θα έχει και η Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού , που επί του θέματος αυτού παραμένει τελείως ανενεργή .
Πολύ περισσότερο όταν προκαλούν βλάβες στους καταναλωτές – πελάτες των γηπέδων – φιλάθλους .
Η θλιβερή επανάληψη επεισοδίων και ασκημιών σ΄ αγώνες ομαδικών αθλημάτων , θέτει συνεχώς επιτακτικά το ζήτημα των δικαιωμάτων των φιλάθλων – καταναλωτών . ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ . Των αγοραστών « υπηρεσιών αθλητικού θεάματος » , το οποίο αναπόφευκτα πλέον εντάσσετε στην κατηγορία του Show business . Των φιλάθλων - καταναλωτών , οι οποίοι έχουν δικαιώματα , με βάση τους νόμους , τους διεθνείς κανονισμούς , διακηρύξεις και πρακτικές :
1. Στη Προστασία της Ασφάλειάς τους
2. Στη Προστασία της Υγείας τους
3. Στη Προστασία των Οικονομικών Συμφερόντων τους
Τα θεμελιώδη αυτά δικαιώματα καταπατούνται από :
- Τους μη ασφαλείς χώρους διεξαγωγής των αγώνων
- Τις μη ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων
- Την απουσία προϋποθέσεων διασφάλισης της δημόσιας υγείας
- Την χαμηλή ποιότητα και τις υψηλές τιμές των τροφίμων και άλλων
προσφερομένων ειδών , μέσα και γύρω από τους αγωνιστικούς χώρους
- Την απώλεια κάθε έννοιας διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και την
συνακόλουθη αντένδειξη των γηπέδων , ως χώρων καταλλήλων
για την νεολαία .
- Την μη διαφανή διεξαγωγή πρωταθλημάτων για πολλούς και
διάφορους λόγους , που μπορούν όμως να ερευνηθούν .
Οι ευθύνες όλων είναι σημαντικές και αλληλοσυμπληρούμενες . Διοικήσεις εταιριών αθλητικού θεάματος ( Π.Α.Ε. , Κ.Α.Ε. κλπ ) και συλλόγων .Παίκτες και αθλητές . Μέσα ενημέρωσης και λειτουργοί του τύπου . Οπαδοί και φίλαθλοι . Διαιτησίες . Χορηγοί .Ασφαλώς και ηγεσίες Αθλητικών Ομοσπονδιών και ενώσεων κ.λ.π.
Σας καλούμε λοιπόν ν΄ ενώσουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας πιστεύοντας ότι μόνο καλό θα φέρει αυτή η προσπάθεια στον Ελληνικό Αθλητισμό , πέρα και πάνω από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των φιλάθλων ελάτε μαζί μας.
Γίνετε μέρος της Λύσης .
Γίνετε μέλος του ΑΘΛΟΦΟΡΟΥ
Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – φυσικά ή νομικά πρόσωπα , σε διάλογο για όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν στους χώρους των αθλητικών συναντήσεων και όχι μόνο.

5 σχόλια

  1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...FROM PAPAGIANIS blog[ΑΦΗΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ ΚΙ'ΕΠΙΑΣΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ. Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΙ'Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ....ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙ] ΕΛΕΟΣ ΡΕ !

    7/4/2009
    ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ή ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΛΟΓΙΟ;


    Επειδή το... μαγαζί αυτό έχει μια ιδιαίτερη εξειδίκευση στις αποκαλύψεις του πολιτικού ρεπορτάζ, διαβάστε με πολύ προσοχή το κείμενο αυτό. Η... πεθερά του μπουμπούκου και άρα μητέρα της Ευγενίας Μανωλίδου, η Αγγελική Πουλάκου, σχεδόν 60 ετών γιαγιά η οποία προσελήφθη χωρίς προκύρηξη ως ιδιαιτέρα του Προεδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε. 70αρη Χρήστου Γούλα. Δεν της έφθανε όμως αυτό, ήθελε να προσλάβει και τη... νύφη της, τη γυναίκα δηλαδή του γιου της και αδελφού της Ευγενίας. Και έτσι προσελήφθη και αυτή στο Κτηματολόγιο. Κατά σύμπτωση είναι η κόρη του πρώην Υπουργού της ΝΔ, Απόστολου Ανδρεουλάκου. Και ο κατάλογος συνεχίζεται. Προσελήφθη στο Κτηματολόγιο και ο Νίκος Γεωργαντάς ο οποίος παρουσιάζει εκπομπή στο Τηλε-Άστυ για το χρηματιστήριο. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν έρθει πάνω από δέκα στελέχη του ΛΑΟΣ, στο Κτηματολόγιο προσωπικές επιλογές του Άδωνη Γεωργιάδη για να πλαισιώνουν...την πεθερά του. Εθνικό Κτηματολόγιο είναι αυτό ή Μπουμπουκολόγιο; Μπουμπούκο, το θέμα αυτό έρχεται στη Βουλή. Μόνο που είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό που έφερες εσύ στο Κοινοβούλιο. Ξεκίνησες το τρέξιμο;
    στις 6:50 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.
    1. Η Βουλή υπερψήφισε χθες την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτική επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη. Μια πρόταση που καταθέσαμε επειδή προέκυψαν στοιχεία που επέβαλλαν την περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Μια πρόταση υπέρ της διαφάνειας, της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της αποκατάστασης του κύρους του πολιτικού κόσμου. Η επιτροπή θα κληθεί να διερευνήσει αν και ποιες ευθύνες έχει στην συγκεκριμένη υπόθεση ο πρώην υπουργός Αιγαίου.
    2. Οι ευθύνες όμως για την υπόθεση που στήθηκε στο Αιγαίο, με πρωταγωνιστές διάφορα εφοπλιστικά συμφέροντα και με θύματα τους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου, βαρύνουν πολιτικά αυτή την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση διευκόλυνε τη δράση αυτών των συμφερόντων στο Αιγαίο. Πως;
    - Καταργώντας από την πρώτη στιγμή τη Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσίων Ενδομεταφορών. Η Ρυθμιστική Αρχή είχε, εκτός των άλλων, την αρμοδιότητα να αποτρέπει την παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης στο πώς μοιράζεται η «πίττα» της ακτοπλοϊκής αγοράς. Και αυτό φαίνεται ήταν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Καραμανλή…
    - Καταργώντας το όριο ηλικίας στα πλοία. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι μικρές εταιρείες, οι εταιρείες με τα υπέργηρα πλοία έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό στις τοπικές κοινωνίες των νησιών και βεβαίως στην κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις άγονες γραμμές. Και τελικά τι αποδείχθηκε; Αποδείχθηκε ότι οι άγονες γραμμές παρέμειναν άγονες για τα νησιά και τους νησιώτες, αλλά ήταν πολύ γόνιμες, για τα φίλια προς την κυβέρνηση συμφέροντα.
    3. Η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι οι βουλευτές της έχουν…συνείδηση και τους κάλεσε να ψηφίσουν με βάση αυτή. Αλλά η συνείδηση είχε πάει…περίπατο, δύο φορές, στην περίπτωση του σκανδάλου της Μ. Βατοπεδίου. Και μάλιστα με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
    4. Και κάτι τελευταίο: η χθεσινή συζήτηση αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι όμηρος του κ. Παυλίδη και της πολιτικής που ακολουθήθηκε στο χώρο της ακτοπλοΐας τα τελευταία 5 χρόνια. Και μία κυβέρνηση όμηρος, μία κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της ξημερώνει αύριο, είναι μία κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η ακυβερνησία που διογκώνεται είναι ό,τι χειρότερο για τη χώρα αυτή τη στιγμή…

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη Κε Μήττα,γιά τήν παρέμβαση.
    Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι-λουλούδια
    πού πιστεύουν ότι ο Παυλίδης δέν
    χρηματίστηκε?
    Πρέπει όμως νά πληρώσει καί ο καταγγέλων.
    Αφού πλήρωσες,τώρα ξαναπλήρωσε.
    Στήν φυλακή αμφότεροι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΜΠΑΜΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ!!
    ΒΑΛΤΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαβαστε αυτο θα σας φανει χρησιμο.....

    "Τα φτωχόπαιδα της Θεσσαλονίκης και ο δάσκαλος Αρκάς."

    http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_3754.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση