GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ρύπανση του Ασωπού...

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα ευρωπαϊκής σημασίας... .. Από τους Οικολόγους - Πράσινους . Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφο...

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα
ευρωπαϊκής σημασίας...
..
Από τους Οικολόγους - Πράσινους
.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού (Βοιωτία), με την υποστήριξη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, έφεραν το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού αλλά και της Κορώνειας και του Κορινθιακού με μια σειρά δράσεων, το διήμερο 14 και 15 Απριλίου, στις Βρυξέλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να δείξουν ότι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα ευρωπαϊκής σημασίας όπως η ρύπανση του Ασωπού δεν μπορεί πλέον να κρύβεται από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές κάτω από το χαλί.
Μέσα από σειρά παρεμβάσεων και δράσεων (ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο, συναντήσεις με στελέχη της Κομισιόν και με το Γραφείο του Επιτρόπου για το Περιβάλλον κ. Στ. Δήμα, μήνυμα της ακτιβίστριας Ε. Μπρόκοβιτς, εκδήλωση μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέντευξη στα διεθνή ΜΜΕ με τη συμμετοχή της συν-προέδρου των Πρασίνων κ. Μ. Φρασόνι) αναδείχτηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι επιπτώσεις της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού στην υγεία, στο περιβάλλον, στη γεωργία-κτηνοτροφία και γενικότερα στην οικονομία μιας μεγάλης περιοχής αλλά και η υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει να παραβιάζεται βάναυσα η ευρωπαϊκή πολιτική.
Στο Ευρωκοινοβούλιο έφτασε εσπευσμένα για να...
μιλήσει στην ημερίδα και να «απαντήσει στις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων και των τοπικών φορέων» ο Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ Ε. Μπαλτάς, που ωραιοποίησε την κατάσταση, ισχυρίστηκε ότι «τα επιφανειακά νερά είναι πλέον καθαρά» ενώ δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες και οι επιστήμονες βασιζόμενοι σε ατράνταχτα στοιχεία. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής, αγανακτισμένοι, του προσέφεραν μπουκάλια με «καθαρό» κατάμαυρο νερό που πήραν από τον Ασωπό δυο μόλις μέρες πιο πριν, όπως έκαναν και στην εκδήλωση για τον Ασωπό που πραγματοποιήθηκε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της αμερικανίδας ακτιβίστριας Erin Brockovich, ενώ μήνυμα έστειλε και ο Επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Στ. Δήμας.
«Κανείς πλέον δεν μπορεί να αποσιωπήσει το πρόβλημα μια και πλέον αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι απλώς τοπικό ή ελληνικό πρόβλημα» τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μέσα από αλλαγές στην περιβαλλοντική και οικονομική πολιτική, καταθέτουμε προτάσεις για πράσινες λύσεις που στρέφουν την οικονομία προς πράσινη κατεύθυνση, προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία, διασφαλίζουν μακροχρόνια την απασχόληση σε κοινωνικά υπεύθυνες δραστηριότητες. Η περίπτωση του Ασωπού από πρόβλημα πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για την προώθηση αλλαγών προς πράσινη κατεύθυνση που θα είναι επωφελής για την τοπική κοινωνία, όλους τους οικονομικούς παράγοντες και το περιβάλλον. Δεν θα ανεχθούμε πλέον να κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί και το κόστος να μεταφέρεται στους πολίτες και την κοινωνία».
«Οι περιπτώσεις της τραγωδίας του Ασωπού, της εξαφάνισης της λίμνης Κορώνειας και της συνεχιζόμενης ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα στις Βρυξέλες αλλά και στα στελέχη της Κομισιόν αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτυχίας του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας αλλά και της μη εφαρμογής της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής» τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων που συμμετείχε στην 20 μελή αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, τοπικών φορέων, νομικών και επιστημόνων.

6 σχόλια

  1. ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ – ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΗΧΗ ΛΕΞΗ.

    Πριν από 100 χρόνια στην Αμερική άνθισε η μαφία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν όρεξη να δουλέψουν γι’ αυτό αποφάσισαν να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά των άλλων. Αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλό.

    ΣΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ (προστασία καταστημάτων, επιχειρήσεων, ιδιωτών) και ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

    Πρώτα σε απειλούσαν (εσένα και την οικογένειά σου).

    Εάν δεν υποχωρούσες, σε συκοφαντούσαν στον κοινωνικό και επαγγελματικό σου περίγυρο.

    Εάν πάλι δεν υποχωρούσες σε τραυμάτιζαν (εσένα και την οικογένειά σου) και

    Εάν πάλι δεν ενέδιδες σε σκότωναν για παραδειγματισμό στους υπόλοιπους.

    Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ:

    1.μπράβους για τις απειλές και τους τραυματισμούς,

    2.δημοσιογράφους και ψιθυριστές για την συκοφάντηση και

    3.κρατικούς υπάλληλους (πολιτικούς, αστυνομικούς, δικαστές, εφοριακούς) για συλλογή «πληροφοριών» και κατασκευή ενόχων

    4.δολοφόνους για τους σκοτωμούς.

    5.επιχειρήσεις για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος (καζίνα, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κλπ).

    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    Πέντε, κυρίως ιταλικής καταγωγής, οικογένειες που πλούτιζαν με τον ιδρώτα των άλλων, απολάμβαναν υψηλής κοινωνικής καταξίωσης, λόγω του απίθανου πλούτου που συσσώρευαν.

    Βέβαια, η χώρα βούλιαζε αλλά τι τους ένοιαζε;

    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

    Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΦΙΑ.

    ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

    Έχουμε το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, το Λαμπράκη, τον Κυριακού και τον Κουρή.

    Οι δικοί μας δεν χρειάζονται ούτε φυσικούς μπράβους, ούτε φυσικούς δολοφόνους.

    Χρειάζονται μόνο τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.

    Τους πολιτικούς τους χρειάζονται γιατί αυτοί ελέγχουν τις κρατικές αποφάσεις (ποιος επιχειρηματίας θα πάρει το κρατικό χρήμα)

    Τους δημοσιογράφους τους χρειάζονται για τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς.

    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    Οι σύγχρονοι μαφιόζοι δεν χρειάζονται πια το φυσικό τραυματισμό ή δολοφονία του εκβιαζόμενου, έχουν τους δημοσιογράφους γι’ αυτά.

    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΡΕΒΟΛΒΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, Η ΤΡΕΜΗ, Ο ΤΣΙΜΑΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ, Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΚΥΡΤΣΟΣ, Η ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

    Αν τολμάς, κύριε πολιτικέ, αγνόησέ μας, θα πείς το δεσπότη Παναγιώτη!

    Θα σε απειλήσουμε, θα σε συκοφαντήσουμε, θα σε τραυματίσουμε και στο τέλος θα πάς άκλαυτος!

    ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ.

    Να μην έχεις καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.

    ΓΚΕ – ΓΚΕ, κύριε Κώστα ;

    Συμφωνούμε πάντως σε ένα πράγμα, ΚΑΚΟΗΧΗ ΛΕΞΗ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://olympia.gr/2009/04/16/tremopoulos-thrace/
    αυτοί είναι οι οικολόγοι πράσινοι αλογομούρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλογές
    11 % η διαφορά!!!
    172 Βουλευτές Πασοκ!!

    Αυτά λέγαν στην Μηλιώνη οι πρασινοφρουροί του Δρ Κoυτσούκου Αναστάσιου που περιμένουν το Γιώργο να τμήσει τον γνήσιο αγωνιστή Παπανρδεικό Ομπαμικό
    Δρ Κουτσούκο Αναστάσιο με μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο αν γίνουν μόνο Ευρωεκλογές!!

    Μη ξεχνάμε ότι ο Δρ Κουτσούκος μόνος αυτός χειροκρότησε ως Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου
    στις 16-9-2007 όταν όλοι οι άλλοι στην Χαριλάου είχαν έτοιμο τον λάκκο του!!

    Ο Γιώργος δεν ξεχνά τους έντιμους αγωνιστές τιμά!!

    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή το σκατό του Τρεμόπουλου,
    είναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ16 Απρ 2009, 9:29:00 μ.μ.

    15-04-2009

    Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΕΡΟΣ» (sic) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Η΄ ΑΝΙΚΑΝΟΣ

    Στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο «καταλληλότερος» (sic), πιστός στο παραμύθι του σεμνά και ταπεινά, για ασήμαντες αφορμές και προκειμένου να εξαπατήσει για δεύτερη φορά τον Ελληνικό Λαό, διέγραφε όποιον λοξοδρομούσε από το επικοινωνιακό παιχνίδι του π.χ. ΠΟΛΥΖΟΣ.

    Στη συνέχεια περιορίστηκε, στο να διαρρέουν τα «παπαγαλάκια» του ΜΑΞΙΜΟΥ την έντονη ενόχλησή και δυσαρέσκεια του, για όσα γαλάζια «σαΐνια» παρεκτρέπονταν ή εξασκούσαν το «επάγγελμα» του μιζαδόρου. (ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ κ.λ.π.).

    Αφού περάσαμε στο επόμενο στάδιο της πλήρους κάλυψης, από τον «καταλληλότερο» (sic), των γαλάζιων χρυσών παιδιών, αλλά και κυβερνητικών στελεχών που παρανομούν ή είναι ανίκανοι. (ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΝΤΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΙΛΤΙΔΗΣ, ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥΔΟΡΑΣ). Ζητώ σεμνά και ταπεινά συγνώμη για όσους ξέχασα.

    Σήμερα που αποδεδειγμένα πλέον:

    • Οι κουμπάροι καταδικάστηκαν, γιατί ο «καταλληλότερος» (sic), σιωπά και ανέχεται το ΖΟΡΟΝΟΜΑΡΧΗ που δηλώνει ακόμη φίλος τους???
    • Τον ΠΑΥΛΙΔΗ, γιατί ο «καταλληλότερος» (sic), τον ανέχεται??? Ενώ η κόρη του και ο αδελφός του κατέθεσαν πως ο μπαμπάς και ο πολυαγαπημένος αδελφός είναι ψεύτης, άρα επίορκος.
    • Την ΦΑΝΗ ΠΑΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ, γιατί ο «καταλληλότερος» (sic), τη διατηρεί στη θέση της??? Αφού αποδεδειγμένα διέλυσε, με το νόμο έκτρωμα, τα ασφαλιστικά ταμεία???
    • Τον ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, γιατί ο «καταλληλότερος» (sic), τον διατηρεί στη θέση του??? Δεν είναι άραγε επιλήψιμη συμπεριφορά τα μπουζουκοπερπατήματα του αναφερόμενου υπουργού, το μοιραίο βράδυ, που οι πραίτορες του ΠΟΛΥΔΟΡΑ σκότωναν τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ??? Δεν είναι άραγε επιλήψιμη συμπεριφορά του αναφερόμενου υπουργού οι ποδοσφαιρικές του αναζητήσεις την επομένη που οι πραίτορες του ΠΟΛΥΔΟΡΑ σκότωναν τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ??? Δεν είναι άραγε επιλήψιμη συμπεριφορά του αναφερόμενου υπουργού, οι πολυδάπανες και προκλητικές διακοπές στο Παρίσι μετά της συζύγου του???

    Τόσο κουρασμένος είναι ο «καταλληλότερος» (sic), που δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει???

    Όχι κυρίες/οι δεν είναι κουρασμένος ο Κωστάκης!!! Η αλήθεια είναι ότι είναι ανίκανος, άχρηστος, συμμέτοχος στις αρπαχτές και απασχολημένος με το αγαπημένο του παιχνιδάκι το playstation… (τρομάρα του)!!!

    Δυστυχώς με τα ψέματα και τα επικοινωνιακά τρικ ο «καταλληλότερος» (sic), μας παραπλάνησε και αναρριχήθηκε στο τιμόνι της χώρας. Το τίμημα για όλους μας, παραπλανηθέντες και μη είναι:

    • Η ανασφάλεια, η ακρίβεια, η ανέχεια, η αναξιοκρατία, η αδικία.
    • Η διάλυση των κοινωνικών ταμείων και του κράτους πρόνοιας.
    • Το βόλεμα των γαλάζιων παιδιών.
    • Το πάρτι πάνω από το Αιγαίο των αεροσκαφών του πρωθυπουργικού κουμπάρου Ερντογκαν.
    • Το ξεσάλωμα των Σκοπιανών.
    • Ο εξευτελισμός της Χώρας στη διεθνή σκηνή.
    • Το ξεζούμισμα του πλούτου της χώρας από τους κουμπάρους, τις θυγατέρες, τους γιους, τους/οις συζύγους, τους/οις πεθερους/ες των γαλάζιων στελεχών και υπουργών, από τα χρυσά γαλάζια αγοράκια και κοριτσάκια.

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι "οικολόγοι" γενίτσαροι φασίστες, μπορεί να ασχολούνται επικοινωνιακά με τον Ασωπό, αλλά δεν πρόκειται να σβήσουν
    1. την υποστήριξη προς το ΝΑΤΟ για την επίθεσή του, μέσω Γεωργίας, στον Καύκασο,
    2. τη μανιακή υποστήριξη σε κάθε μοχθηρία του πάμπλουτου ραδιενεργού γενοκτόνου Γκορ και του Ομπάμια, από την κερδοσκοπική ενοχοποίηση των λαών για τις φυσικές, ηλιογενείς κλιματικές αλλαγές, ως τις φονικές λάμπες υδραργύρου-μολύβδου,
    3.το απύθμενο μίσος τους για διεθνή εκεχειρία με αφοπλισμό των νταβατζήδων τους.
    Γιατί δεν πάτε χανουμάκια στους κεμαλιστές, μισάνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση