GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα "κτίρια μηδενικής ενέργειας"...

. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την έκθεση Ţicău για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Κτιρίων, η οποία τροποποιεί την πρ...

.
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την έκθεση Ţicău για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των Κτιρίων, η οποία τροποποιεί την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναδιατύπωση της αρχικής Οδηγίας 2002/91/ΕΚ. Πρωταρχικός στόχος της πρότασης είναι η θεραπεία των αδυναμιών της ισχύουσας νομοθεσίας, που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της: "Το κείμενο που εγκρίθηκε σήμερα είναι αναμφίβολα πιο φιλόδοξο από την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το γεγονός αυτό είναι ελπιδοφόρο. Φανερώνει δε, ότι έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον την ανάγκη για...
περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας μέσω και της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, καθώς ο τομέας των κτιρίων ευθύνεται για το 40% περίπου της συνολικής τελικής ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 στην ΕΕ".
Η έκθεση ορίζει ως "κτίρια μηδενικής ενέργειας" τα κτίρια, των οποίων η ετήσια πρωτογενής κατανάλωση ενέργειας είναι ίση ή μικρότερη της ενέργειας που παράγουν τα κτίρια αυτά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα.
Με την έκθεση Ţicău ενδυναμώνεται και η οικονομική στήριξη για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλείται να προτείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2010 επιπλέον οικονομικά εργαλεία, όπως μειώσεις ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που συνδέονται με την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές, σύσταση ενός Ταμείου Ενεργειακής Αποδοτικότητας, αύξηση του ποσού που διατίθεται για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο και χρήση κοινοτικών πόρων για τη στήριξη της έρευνας και ανάπτυξης, ενημερωτικών εκστρατειών και κατάρτισης σε θέματα ενεργειακής απόδοσης.
Η έκθεση επιδιώκει την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, τα οποία ανακαινίζονται εκτενώς, δηλαδή των κτιρίων όπου είτε ανακαινίζεται το 25% της επιφάνειας τους, είτε το κόστος της ανακαίνισης τους ξεπερνά το 20% της αξίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωκοινοβούλιο δε δέχτηκε να εξαιρούνται οι κατοικίες, που χρησιμοποιούνται για λιγότερο από τέσσερις μήνες το χρόνο, από τις ελάχιστες προϋποθέσεις ενεργειακής αποδοτικότητας.
Τέλος, τα κράτη μέλη θα πρέπει πλέον να εξασφαλίζουν και την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών (smart meters) στα νέα κτίρια και στα κτίρια που ανακαινίζονται εκτενώς. Οι έξυπνοι μετρητές θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να ενημερώνονται οποιαδήποτε χρονική στιγμή για την ποσότητα και το είδος της ενέργειας που καταναλώνουν.

6 σχόλια

  1. Δεξιοί,

    δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για τη νόσο.

    Εμείς μπορεί ως αριστεροί να μην κινδυνεύουμε, αλλά κι από εσάς, δεν πρόκειται να κολλήσουν όλα τα... γουρούνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κύριε Καψαμπέλη.
    Πολύ ωραίο χρώμα.
    Πάει και με την ΣΚΑΤΙΛΑ.
    Επιτέλους αυτό το παλιό
    το άσπρο. Δεν ταίριαζε
    καθόλου μα καθόλου στην
    τουαλέτα του ΒΟΘΡΟΥ σου.
    Ήταν πολύ χωριάτικο.
    Ενώ αυτό το υπέροχο
    ταιριάζει και με τα
    χρώματα στα καινούργια
    γραφεία του Πασόκ.
    Είναι και μοντέρνο
    φέρνει προς το ΣΚΑΤΙ.

    Αλλά κύριοι Καψαμπέλη και
    Παπαγιάννη.
    Γιατί το αποχωρητήριό σας
    είναι ακόμα Τούρκικο, πως
    το λένε.... ΧΑΛΕΣ ?
    Και ο Βόθρος είναι και
    ακριβώς αποκάτω.
    Ξέρετε ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ Ν(ΕΟ) Δ(ΟΥΛΟΣ), ΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟ(ΚΟΜΜΑΤΟΣ) ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ, ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην χάσετε απόψε την εκπομπή Fuckολοι από τον Παπαγαλλάς του Μαξίμου

    Σημερινό θέμα θα είναι η διαμόρφωση και η προετοιμασία της κοινής γνώμης, προς την κατεύθυνση της κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου.

    Δεν θα επιχειρηθεί η εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου, καθώς αυτό δεν ικανοποιεί την φιλοχουντική παράταξη των νοσταλγών της εθνοσωτηρίου (και εθνοκαθαρτηρίου) της 12ης Απριλίου 1967, καθώς αυτός δεν ικανοποιεί τον συγκυβερνήτη εραστή της Καταλληλότερης διακυβέρνησης. Πολιτικά το εννοούμε.

    Ο εκπρόσωπος του Γιώργη των βασανιστηρίων, των εκτελέσεων και των στρατοδικείων, έχει αποφανθεί επί του θέματος ότι "δεν χρειάζεται το άσυλο" και αυτό είναι δεσμευτικό για την ερωμένη του (πολιτικά μιλάμε) κυβέρνηση της "δημοκρατίας τη νέας .

    Σαν πρώτο βήμα επελέγη αυτή η εκπομπή από το στρατολογημένο Παπαγαλλάς της Καθημερινής βαριάς κουράδας της ενημέρωσης και του ΣΚΑΙ, εκείνου του Αριστείδη αν θυμάστε, εκείνου με τα λεφτά στις βαλίτσες για τον Μητσοτάκουλα... για να αναδείξει το πλήθος των αδικημάτων και το τεράστιο ύψος των ζημιών που γίνονται από πέντε φανατικούς αλήτες στα Πανεπιστήμιά μας.

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων και καταρράκωσης κάθε έννοιας δικαίου και δημοκρατίας, που γίνεται από 150-200 αλήτες οι οποίοι απολαμβάνουν την "βουλευτική ασυλία".

    Ας αρχίσουμε λοιπόν από εκεί.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε ασυλίας και παραγραφής για τους μαφιόζους συμμορίτες που προφασίζονται την ιδιότητα του πολιτικού.
    Κατάργηση κάθε προστασίας, φύλαξης, φρούρησης και συνοδείας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους που αντί ειδησεογραφίας κάνουν προπαγάνδα και γκεμπελισμό.
    Κατάργηση στην πράξη αμέσως κάθε ασυλίας για στελέχη και λειτουργούς της κατ' ευφημισμό "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης.
    Χωρίς καμία καθυστέρηση, ΤΩΡΑ, ισονομία και ισοπολιτεία.

    Όλοι αυτοί που πληγώνουν την δημοκρατία, όλοι αυτοί που καταληστεύουν τους πολίτες, όλοι αυτοί που αυθαιρέτως στρέφονται εναντίον εκείνου που τους νομιμοποιεί κα τους ελέγχει, να βρεθούν αμέσως απέναντι της ευθύνης των πράξεών τους. Αυτό είναι δημοκρατία, και αυτό είναι προτεραιότητα.

    Τη Μίζενς το Βατοπέδι, τα Ομόλογα, το σκάνδαλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τις καταπατήσεις των άρθρων 16 και 24, όπως και των περί του τρόπου της προκήρυξης εκλογών, δεν τα έκαναν 5 βίαιοι πιτσιρικάδες. Τα έκανε μια οργανωμένη συμμορία, με τον συντονισμό του Καραμανλή, με την κάλυψη "επιτροπών" όπως του γραφικού καραγκιόζη Μαρκογιαννάκη, και με την προστασία και αρωγή επίορκων "δικαστικών λειτουργών" του παραδικαστικού κυκλώματος.

    Εκεί βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα, εκεί χάνονται τα δισεκατομμύρια ευρώ του ιδρώτα και του αίματος του πολίτη, και εκεί πρέπει να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία, ο φονταμενταλισμός και η συντονισμένη εγκληματική δράση των συμμοριών.

    Εκτός αν το ζητούμενο δεν είναι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία, αλλά ο επαναδιορισμός απόστρατων ως βασιλικών επιτρόπων στα ΑΕΙ (όπως την ένδοξον εθνοχεστήριον εποχήν) με σκοπό το Fuckeλλωμα των δημοκρατών αντιφρονούντων με τον Παπαγαλλάς του Μαξίμου, του Βατοπεδίου και του δωσίλογου Μητσοτάκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΓΟΝ : ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΙΛΑ Η Μ. ΜΑΤΣΟΥΚΑ...

    Διαψεύδει κατηγορηματικά η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαίρη Ματσούκα, την πληροφορία που μεταδόθηκε και σύμφωνα με την οποία θα είναι στο ψηφοδέλτιο για το Ευωρκοινοβούλιο του ...ΛΑΟΣ !
    Η ίδια, αλλά και το περιβάλλον της, υποστηρίζει πως πρόκειται για προβοκάτσια, την οποία, μάλιστα, είχε πληροφορηθεί πως θα επιχειρηθεί, μία εβδομάδα πριν...

    Σύμφωνα με άλλη πληροφορία - μη διασταυρωμένη - η κ. Ματσούκα, θα είναι υποψήφια, με το ΠΑΣΟΚ, στις εθνικές εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα στη Β΄Αθήνας ενώ λέγεται ότι στην Ευρωβουλή θα μετακομίσει ο Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος.

    27 Απρ 2009 11:38:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    Παρακαλείται ο Ψυχασθενής της
    πράσινης πτέρυγας.

    the Bloopers team (Μ.Γ.Δ)
    Τόπος: Toronto : Ontario 5 : Καναδάς.
    Με
    Τα ιστολόγιά Μέλη Ομάδας
    Λες Μαλακίες Urfurslaag Imperial Attorney General Γκάρμπαλος ATHENA GiaNt Βουλευτής Πορδομανής
    Συγκλίνουσες αντιθέσεις: ο Αγιος και οι... Bloopers (ωχ!) bloopers (ath.proxy.svr) the Bloopers team, (the Narrator) Imperial Attorney General ο αγιος
    Το Μαλακελειό του Μαλακιάρη (ver.2

    Και,Ιστολόγια που παρακολουθεί
    GRIOT ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
    THEOULINI
    totroktiko
    Άει σιχτιρ
    Αιρετική Πολιτεία - Heretic Republic (Greek Language Edition)
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
    Λες Μαλακίες
    Ο Dr.Φλάντζας συμβουλέυη

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΤΟΥ.
    ----------------------
    ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ
    ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ,,,,,,,,,,

    ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ U.S.A. ΚΑΝΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση