GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ευρωτέτοιες...

Από το http://www.drseeng.blogspot.com/ Ξεκινά επίσημα η μάχη των ευρωεκλογών. Η Μαριέττα και ο Παπακωνσταντίνου είναι οι δύο επικεφαλής τω...

Από το http://www.drseeng.blogspot.com/
Ξεκινά επίσημα η μάχη των ευρωεκλογών. Η Μαριέττα και ο Παπακωνσταντίνου είναι οι δύο επικεφαλής των ψηφοδελτίων των μεγάλων μας πολιτικών επιχειρήσεων. Δείτε εδώ τις φάτσες τους. Σαν καθηγήτρια και μαθητής στο γυμνάσιο είναι. Ειδικά ο Γιαννάκης, λες και τον σήκωσε η κυρία να πει την προσευχή και δεν την ήξερε.
ΥΓ. Η Γιαννάκου πήρε τη θέση λόγω της ιδιαιτερότητάς της; Πέρα από αυτό, είναι εύκολο για μια ανάπηρη γυναίκα να πηγαινο-έρχεται στις Βρυξέλλες;

17 σχόλια

  1. O Πρωθυπουργός είναι και ίσιος και νοικοκύρης και μάγκας και ξεκούραστος και σπάει πλάκα με τον πρωταγωνιστή του μακαρίτη του Ευγένιου Σπαθάρη, το Γιωργάκη.

    Κάτσε τώρα να ανοίξουν το στόμα τους, αυτή την εβδομάδα, τα δυό πιτσουνάκια της Siemens Hellas και ΤΟΤΕ να δείς τί πλάκες έχουμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΓIΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ...

    ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ...ΠΟΥ ΑΦΑΙΜΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

    Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία.

    Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:

    α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

    β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.

    γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ
    δ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...

    Ο κ. Μαυρίδης κατ’ αρχήν ορίζει ως κομβικό χρονικό σημείο των εξελίξεων το 1997, οπότε και τίθεται σε ισχύ η σύμβαση-πλαίσιο με τον ΟΤΕ που απέφερε στη Siemens Griechenland πολύ υψηλούς τζίρους, λόγω των πολύ καλών τιμών που είχαν εξασφαλίσει οι Γερμανοί. Υπήρχαν όμως τρεις κομβικές ρήτρες στη συμφωνία, οι οποίες έπρεπε να παραμένουν ανενεργές, για να συνεχίσει η Siemens να απολαμβάνει τα μεγάλα κέρδη σε βάρος του Δημοσίου. Τι προέβλεπαν;

    1. Ο ΟΤΕ είχε το δικαίωμα να ελέγξει, με τη βοήθεια μιας επιτροπής, αν τηρήθηκε η συμβατική ρήτρα, σύμφωνα με την οποία λαμβάνει πράγματι την καλύτερη τιμή χρέωσης πελατών. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο ΟΤΕ μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει μειώσεις τιμών.

    2. Επίσης ο ΟΤΕ έχει το δικαίωμα να ελέγχει πόσο υψηλά είναι τα κέρδη της Siemens Griechenland. Σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση μιας συγκεκριμένης τιμής, ο ΟΤΕ θα μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει εκπτώσεις.

    3. Ο ΟΤΕ μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει τη συμφωνία, σε περίπτωση που άλλοι ανταγωνιστές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι η Siemens.

    Και οι τρεις έμειναν ανενεργές. Στο έγγραφο- φωτιά η αναφορά είναι αποκαλυπτική: «Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές και όλες οι σχετικές προβλέψεις αποδεσμεύτηκαν πάλι στο παρελθόν». Στο σημείο αυτό μάλιστα γίνεται αναφορά και στη σύμβαση με την Armentel, η οποία ήδη ερευνάται από εισαγγελέα Πρωτοδικών.Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές”.

    Οι πολυάριθμες πριμοδοτήσεις ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές, και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική”.

    Ακόμα και το καλοκαίρι του 2005 (ο Μαυρίδης) έκανε χρήση του λογαριασμού, προκειμένου να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές”.
    Ολες οι διενεργηθείσες από τον κύριο Μαυρίδη εκροές αποτελούν “θέματα πριμ” που εξυπηρετούν το σκοπό της επιχείρησης”.
    Οι απαραίτητες για τις παραγγελίες πριμοδοτήσεις, όπως επίσης και οι λοιπές αποφάσεις, ανακοινώθηκαν από τον κ. Μαυρίδη στο Μόναχο και πληρώθηκαν εκεί”.

    ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ...
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣKΗΝΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.

    Τον τελευταίο χρόνο οι καναλάρχες έχουν κηρύξει ανένδοτο στον Καραμανλή με τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα ή γελοία σκάνδαλα της ΝΔ.

    Τώρα που ήλθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛA ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ (της ΜΑΝ, των TOR, των φρεγατών, του Κτηματολογίου, κλπ) δεν θα σταματήσει να γυρίζει ο τροχός.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, Η ΖΙΜΕΝΣ, ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    Όταν με το καλό βγούν όλοι οι πράσινοι πρωταγωνιστές του στη σέντρα ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) θα μιλήσουμε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ για τη διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα.

    Όταν πάρει ακριβοδίκαια ο καθένας το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί (πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι) ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

    ΟΧΙ ΠΡΙΝ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και αδικία να εξισώνονται τα 100,000 του Παυλίδη με τα 100.000.000 ευρώ της Siemens.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για ευθύνες της ΝΔ μετά το 2004, όταν οι μίζες της Ζίμενς αφορούν πασόκους δημόσιους υπάλληλους και υπαλλήλους του ΟΤΕ, σημερινούς ή συνταξιούχους.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για σκάνδαλο υποκλοπών, όταν ο υποκλεπτόμενος ήταν ο καταγγελόμενος πρωθυπουργός (και γαμημένος και δαρμένος - δεν γίνεται).

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να εξισώνουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια των TOR-M1 και των φρεγατών με τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να χρεώνουμε την υπόθεση Βατοπεδίου μόνο στη ΝΔ, τη στιγμή που η μισή δουλειά είχε γίνει από το πασόκ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάει για διαφθορά ο Γιωργάκης, όταν ο παιδικός του φίλος Γ. Τρεπεκλής εισέπραξε μίζα 6,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το C4I.

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Μόνο έτσι κάποτε θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους τίμιους πολιτικούς από τους πονηρούληδες.

    Εντάξει George;

    Άλλη λύση δεν υπάρχει, βούρ να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω ΡΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΑΜΙΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΒΛΑΣΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ,ΝΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΖΕΤΕ.

    ΚΟΤΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα υποχώρησε 10 θέσεις στην ανταγωνιστικότητα το 2009
    Υποχώρησε κατά 10 μονάδες (σε επίπεδα ρεκόρ) η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Με μόνη χειρότερη επίδοση αυτή της Εσθονίας, που έχασε 12 θέσεις, η Ελλάδα κατέλαβε με βάση την κατάταξη της παγκόσμιας επετηρίδας του International Institute for Management Development για το 2009, στην 52η θέση, σε σύνολο 57 οικονομιών τις οποίες μελετά το IMD. Σήμα κινδύνου του ΣΒΒΕ για τη μεταποίηση.

    ===================================
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω εσύ Ο ΚΑΙ εγκεφαλικά. Και διανοητικά. Και ψχυχικά. Και σωματικά.
    Μας βρομίζεις όλο το Ιντερνετ..
    και σε νοιάζει πως θα πηγαίνει η Μαριέτα στην Ευρωβουλή ?
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ. ΤΟΣΟ ΣΙΧΑΜΑ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ
    ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΝΙΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.
    ΦΤΟΥ ΣΟΥ...ΛΕΠΡΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακούτε κ.Μειμαράκη;...
    "Όλες οι προκηρύξεις πρέπει να υπάγονται στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ" δήλωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Βέης, κοιτώντας προς το... υπουργείο Αμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φορολογούμενος19 Μαΐ 2009, 11:09:00 π.μ.

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ??
    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ,
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ η
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ !!!

    ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ
    ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 2009 .

    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

    ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διαβάζοντας το Ευρωψηφοδέλτιο του Πα.σο.κ. εγώ ευχαριστήθηκα.
    Γιατί ευχαριστήθηκα πολύ ??

    Γιατί Εγώ
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. απο το 1974

    Γιατί εμένα
    ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ
    ΣΕ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Γιατί εγώ
    ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Γιατί εγώ
    ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ .

    ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ... ΕΛΑΦΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών είναι δουλειά (τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ) των αρχηγών των κομμάτων, η σύνθεσή τους πολλές φορές λειτουργεί σαν μηχανισμός «αποκωδικοποίησης» των σκέψεών τους, της «φάσης» που βρίσκονται και γενικώς του... «πού το πάνε».
    Ο Καραμανλής λ.χ. επέλεξε ψηφοδέλτιο με περισσότερο εσωκομματικό χαρακτήρα, στηριγμένο εμφανώς σε κομματικές ισορροπίες, με «βαρόνους» και «δελφίνους» της ΝΔ. Είναι σαφής η επιδίωξη της ενίσχυσης της «κομματικής συσπείρωσης», χωρίς όμως να φτάνει σ’ ένα σημείο «υπερπολιτικοποίησης». Καθώς την επομένη, με το ενδεχόμενο μιας αναμενόμενης εκλογικής ήττας, δεν θέλει να της δώσει μείζονα σηματοδότηση.
    Η κ. Γιαννάκου, με πολιτική επάρκεια, κεντροδεξιό προφίλ και μια διάχυτη προσωπική συμπάθεια, για την περιπέτεια που είχε με την υγεία της, αντιμετωπίζει δύο προβλήματα: Πρώτον, το «προφίλ» που έχει δύσκολα αξιοποιείται, καθώς ακυρώνεται πλήρως από την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική. Και δεύτερον, γιατί αποτελεί «κόκκινο πανί» λόγω της στάσης της για το «βιβλίο της Ιστορίας», σε συντηρητικά... δεξιά κοινά, που σπεύδει να εκμεταλλευτεί ο «συγκάτοικος της πολυκατοικίας», ο κ. Καρατζαφέρης.
    Συνολικά, όμως, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ψηφοδέλτιο αμυντικού... κομματικού χαρακτήρα, που δείχνει περισσότερο έναν «εγκλωβισμένο» Καραμανλή παρά έναν απελευθερωμένο ηγέτη, που δείχνει να «ποντάρει» στο μέλλον δυναμικά...
    Αντίθετα, ο Παπανδρέου συγκρότησε ένα ψηφοδέλτιο πολύ πιο ανοιχτό στην κοινωνία και με έντονη διάθεση ανανέωσης. Επιχειρεί να φέρει «ένα νέο πολιτικό προσωπικό» στο προσκήνιο. Πράγμα που ήταν στόχος του από την πρώτη στιγμή της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ, παρότι «ατύχησε» κάποιες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και ο επικεφαλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό κυρίως σηματοδοτεί και όχι στενά την «οικονομία».
    Ο Παπανδρέου επίσης, σε αντιδιαστολή με τον Καραμανλή, δεν «διαπραγματεύτηκε» το ψηφοδέλτιο. Πήρε την ευθύνη απολύτως επάνω του, επενδύοντας στο ηγετικό του προφίλ. Ενώ με τη Συλβάνα Ράπτη, στη δεύτερη θέση, έδωσε «αναλογία» και ποιοτικά χαρακτηριστικά για το πώς αντιλαμβάνεται τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τη μελλοντική διακυβέρνηση από το «όλον ΠΑΣΟΚ» και τον αρχηγικό του ρόλο.
    Κάθε άλλο λοιπόν παρά λίγα είναι τα συμπεράσματα από τα ψηφοδέλτια για το πώς «σκέφτονται» οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων, σε ποια «φάση» βρίσκονται και πώς σχεδιάζουν να πορευτούν. Δυστυχώς, τα ίδια τα πρόσωπα, που βρίσκονται στα ευρωψηφοδέλτια, θα παίξουν (λόγω εσωτερικής συγκυρίας) λιγότερο ρόλο απ’ όσο θα επιθυμούσαν και -γιατί όχι;- θα άξιζαν. Κοντός ψαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 19 Μαϊ 2009
    Mιά άποψη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ (ή αλλιώς «αμάρτησα για το παιδί μου)
    Παρά τις φιλότιμες (?) προσπάθειες να συγκροτήσει ένα «καλό» ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απέφυγε να υποπέσει στο πολιτικό ολίσθημα της «οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού», προϊόν της οποίας είναι και ο ίδιος.Σε πρώτη ανάγνωση η τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση ενός νέου ανθρώπου από το χώρο της ακτιβιστικής οικολογίας με «καλές σπουδές» δημιουργεί θετική εντύπωση. Βέβαια το ότι ο 32-χρονος συμπαθής κύριος Κρίτων Αρσένης, δεν έχει ακόμη «ένσημα» και έχει την πολυτέλεια να σπουδάζει ακόμα και να κάνει ακτιβισμό, αποσιωπάται και δεν σχολιάζεται από τους πολιτικούς αναλυτές των ΜΜΕ.
    Το κυριότερο όμως στοιχείο που «αποκρύπτεται» είναι το γεγονός ότι... ο Κρίτων Αρσένης είναι γόνος πολιτικής οικογένειας πολύ φιλικής στον Γιώργο Παπανδρέου και την μητέρα του Μαργαρίτα. Είναι γιος της Μαρίας Αρσένη, πρώην υφυπουργού, 6 φορές βουλευτού, ιδρυτικού μέλους της ΕΓΕ, νομάρχη, περιφερειάρχη, μέλους Κ.Ε., Ε.Σ. και σήμερα Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου του ΠΑΣΟΚ, ενός θεσμού «ιδιαίτερα σημαντικού» για το οργανωτικό σχήμα που καθιέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Ενός θεσμού που μαζί με την Επιμόρφωση, την ΕΚΑΠ, το Κάθε Μέρα Πολίτης, είναι τα «στηρίγματα» του Προέδρου.
    Η Μαρία Αρσένη μετά από μια μακρόχρονη πολιτική καριέρα από το 1982 έως και το 2004, αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, δηλώνοντας ότι δεν κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές, παρέμεινε όμως σε κεντρικό κομματικό ρόλο στο «νέο» ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου.Πολλοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναρωτιόταν για πιο λόγο μια γυναίκα 60 χρονών, που μένει στη Θεσσαλονίκη και στερήθηκε την οικογένειά της για 20 χρόνια περίπου, αποφασίζει μετά το τέλος της πολιτικής της καριέρας να αναλάβει ένα κομματικό ρόλο πλήρους σχεδόν απασχόλησης, με συνεχή παρουσία στην Αθήνα.
    Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται ίσως σήμερα που ο γιος της Κρίτων Αρσένηςτοποθετείται σε μια τόσο σοβαρή πολιτική θέση, που είναι διαβατήριο για μια πολιτική καριέρα, και στη χειρότερη περίπτωση μια δια βίου οικονομική διασφάλιση.Άξιζαν τελικά οι κομματικές υπερωρίες πέντε χρόνων και ο σκληρός αγώνας για την επανεκλογή του Προέδρου, και ο Πρόεδρος δεν ξεχνά τους πιστούς του φίλους, ιδιαίτερα αν είναι και φίλοι της μητέρας του.
    Ο Παρασκηνιακός (panam..@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ καλός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Εκπροσωπεί μια νέα γενιά πολιτικής σκέψης. Ούτε κατά διάνοια δε συγκρίνεται με τη Μαριέττα Γιαννάκου που αντηχεί τις παλιομοδίτικες πλέον απόψεις της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ερώτημα "είναι εύκολο για μια ανάπηρη γυναίκα να πηγαινοερχεται στις Βρυξέλλες" χρειάζεται απάντηση.
    Ο πολιτισμός έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή των αναπήρων στις μέρες μας όχι μόνο στα κοινά αλλά και στον εργασιακό χώρο και στους χώρους διασκέδασης. Τουλάχιστον στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Προς τούτο έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα τα αεροδρόμια, οι χώροι του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι υπηρεσίες που παρέχονται. Δεν γνωρίζω αν η κ.Γιαννάκου θα αποδειχθεί ικανή να ανταποκριθεί στα ευρωκοινοβουλευτικά της καθήκοντα ή θα επιστρέψει σε μερικούς μήνες στην εγχώρια πολιτική δράση. Αυτό σηκώνει συζήτηση και κριτική. Εκείνο που δεν τίθεται υπο αμφισβήτηση είναι αν θα την εμποδίσει η αναπηρία της.Οι κινητικά ανάπηροι δεν υστερούν σε τίποτα σε ότι αφορά τις νοητικές τους ικανότητες. Δεν θα την εμποδίσει λοιπόν η αναπηρία και θερμή παράκληση ας προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε σ' αυτή τη χώρα τον αθεράπευτο επαρχιωτισμό μας ακόμα και σε τόσο σημαντικά και λεπτά θέματα. Μας εκθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΓΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ,,,,ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ...?????ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ???? ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ...??????
    ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΧ μωρέ...πασόκε poisine...
    δεν βερέθηκες να γράφεις τις μαλακίες.
    Τι σε νοιάζει τι κάνει ο Καραμανλής ?
    Εσύ πιστό σκυλί των παπανδρέου είσαι...αιώνια..Γιατί είσαι ζώο.
    Γράψε για την παρέα του Γιωργάκη..τις διπλεκόμενες ΤΥΠΟΥ γκόμενες... 10 χρόνια Βουλευτίνες !!!
    Γράψε για την Ματσούκα...
    -που σαν πιστό σκυλι- πριν
    απο 5 χρόνια την υποστήριζες.
    Γράψε για το Τσόκαρο Συλβάνα..που
    την χρυσό..στειλε, για να γίνει ο κολητός του Τσούρας Βουλευτής.
    Γράψε για την μαμά ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ που
    επέβαλε το παιδί της κολητής της.

    Γράψε για τον Βλάκα τον Λαμπριανίδη 10 χρόνια και αυτός..
    Τον θετρίνο..που ζήλεψε !!! τον
    Ράσελ Κρόου στην ταινία ΅Ενας υπέροχος άνθρωπος΅ και τον μιμείται ο ΜΑΛΑΚΑΣ..Ευρωβουλευτής..
    καθισμένος ....στο πάτωμα και όχι στο γραφείο !!!!
    Γράψε και για τον ΚΩΛΟ ΣΟΥ και μην μας πρήζεις τα αρχίδια με μαλακίες για την ΝΔ.
    Τιποτένιε... που φαγατε ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΕΛΕΕΙΝΟΙ.
    Γαμώ το θράσος σας αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΤΥΧΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ
    Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.
    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. άλλάχ αμπάρ.....πασόκε μουσουλμάνε....
    ΤΗΣ ΕΟΚ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...
    σύντροφες του ... 1830 !
    το πασοκ θα τα διώξει τα δαιμόνια που σε ταλαιπωρούν...
    Αλλάχ ισνάαχ.... σύν στοκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση