GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πράσινο έγκλημα"σε εξέλιξη...

Aπό το http://bazoma.blogspot.com/ Αιολικό πάρκο με 90 ανεμογεννήτριες μέσα στον κόλπο του Μαραθώνα σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τη...

Aπό το http://bazoma.blogspot.com/

Αιολικό πάρκο με 90 ανεμογεννήτριες μέσα στον κόλπο του Μαραθώνα σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την ακτή καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Ραφήνας ότι σχεδιάζεται να κατασκευαστεί από την εταιρεία «Πλειάδες Αιολική ΑΕ». Τα σχέδια αυτά για υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 450 ΜW, που έγιναν γνωστά σε φορείς και κατοίκους, έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα βλάψει τον οικιστικό και παραθεριστικό χαρακτήρα της περιοχής. Οπως καταγγέλλουν, η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει άδεια από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων για την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας...
... παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
και δεν σταματάνε εδώ. Δύο ακόμη σχεδιάζονται να γίνουν στον Ευβοϊκό Κόλπο. Στον Ευβοϊκό, το σχέδιο αφορά πάρκο ισχύος 450 ΜW στον Κόλπο Πεταλιών, ανοιχτά της Νέας Μάκρης (από την εταιρεία Πλειάδες Αιολική του ομίλου ΤΕΡΝΑ), ενώ στον Κόλπο της Κύμης το έργο θα είναι ισχύος 300 ΜW (από την εταιρεία ΚΥΩΝ).
Ο Νίκος Στεφανίδης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής, επισήμανε: «Το "οικολογικό" αυτό έργο έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια απαξίωσης της ανατολικής παραλίας της Αττικής με έργα ανάπτυξης προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών και άλλων συμφερόντων. Γι' αυτό οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αντισταθούν στην προσπάθεια παραπέρα υποβάθμισης της περιοχής με έργα όπως: Μαρίνες, αιολικό πάρκο, παραλιακό μέτωπο. Να αγωνιστούν για έναν άλλο τύπο ανάπτυξης, με καθαρές και ελεύθερες παραλίες, προστασία και ανάπτυξη δασών και ελεύθερων χώρων, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για ηλεκτρική ενέργεια που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».
Κυριακή 24 Μαϊου 2009 ,στίς 12.30 στο Δημαρχείο της Νέας Μάκρης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση,όπου θα μιλήσει η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Στεφανίδης.

17 σχόλια

  1. Σε αυτήν την χώρα είμαστε πάντα έτοιμοι να δαιμονοποιήσουμε οτιδήποτε το νέο χωρίς να μελετήσουμε σε βάθος τα συν και τα πλην του. ΧΥΤΑ πρέπει να φτιαχτούν, αιολικά πάρκα το ίδιο, αλλά ΠΟΤΕ στα μέρη μας. Πάντα αλλού!

    Και τι έγινε που ιδιωτικές εταιρείες θέλουν να κατασκευάσουν τα αιολικά πάρκα; Αν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και αποδειχθεί ότι το οικοσύστημα δε θα πληγεί, όχι ένα, δέκα αιολικά πάρκα να φτιαχτούν. Από πλευράς αισθητικής (μιλάω ως κάτοικος της περιοχής) μια χαρά μού φαίνονται οι ανεμογεννήτριες.

    Διαβάστε όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε και το άρθρο http://www.dhmoths.gr/Epikairotita1.html που δημοσιεύεται σε τοπική εφημερίδα της περιοχής. Οι αρνητικότητα και τρομολαγνεία για αντίστοιχο έργο έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής εντελώς αβάσιμες!!!

    Σε παλαιότερο άρθρο της ίδιας εφημερίδας είχε γραφθεί ότι στην Ελλάδα, δυστυχώς λόγω βάθους θαλασσών, μόνο σε 3-4 μέρη μπορούν να φτιαχθούν αιολικά πάρκα. Ακόμα κι αν η αισθητική των ανεμογεννητριών ενοχλεί κάποιους (που ειλικρινά μου φαίνεται τραβηγμένο), απαιτούνται θυσίες αν θέλουμε να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε ρε γελιοι! σε ολο τον κοσμο υπαρχουν ανεμογενητριες τωρα και αυτες σας πειραξαν.

    αν εκτιζαν κανενα εργοστασιο με λιθανθρακα θα ηταν καλυτερα?

    εχεται φλομωσει την κοζανη και πτολεμαιδα με καρκινο και τωρα μιλατε και για τις ανεμογεννητριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ, τόσο οι ανεμογεννήτριες (ΑΧΡΗΣΤΕΣ και ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΕΣ στην άπνοια) όσο και τα φωτοβολταϊκά (ΑΧΡΗΣΤΑ τις περισσότερες ώρες του χρόνου), όχι μόνο γιατί φτιάχνονται από πετρέλαιο που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, αλλά και για τα ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΑ υλικά παραγωγής τους (http://news.cnet.com/8301-11128_3-9889848-54.html, http://network.nationalpost.com/np/blogs/fpcomment/archive/2009/04/08/wind-power-is-a-complete-disaster.aspx).
    Μαζί με τα βι-αι-οκαύσιμα και τους ΛΙΜΟΥΣ που προκαλούν, τις ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΕΣ λάμπες υδραργύρου και την ενοχοποίηση της ανθρωπότητας για τις ηλιογενείς κλιματικές αλλαγές, αποτελούν τα ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΙΣΟΥΣ των φασιστοοικολόγων παρασίτων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τους άπληστους τραπεζίτες για να διαλύσουν εντελώς τις κοινωνίες και να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια για συμφιλιωτική αποκέντρωση-αυτάρκεια. Δούρειος ίππος για να περάσουν τη ραδιενέργεια.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, εγωμανή λαμόγια, πριν αλληλοφαγωθείτε, όπως έπαθαν οι προηγούμενοι ομοιοπαθείς σας, σταυροφόροι, Μάγια, Αζτέκοι, Ίνκας κοκ.
    http://www.youtube.com/watch?v=1d8G4mX70UY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζουμε "καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Ραφήνας" "καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα βλάψει τον οικιστικό και παραθεριστικό χαρακτήρα της περιοχής". Ποιοί είναι αυτοί οι φορείς και σε τι θα βλάψει το αιολικό πάρκο δύο χιλιόμετρα μακρυά από τις παραλίες τους ?
    Αν έχουν αντιρρήσεις για τις ανεμογεννήτριες δεν έχουν και δικαίωμα να καταναλώνουν ρεύμα ας τους κόψουμε το ρεύμα το δέχονται αυτό ? Γιατί θέλουν να καταναλώνουν ρεύμα η παραγωγή του οποίου επιβαρύνει άλλες περιοχές ?
    Επιτέλους τι θέλουν να τους φτιάξουν κανένα πυρηνικό εργοστάσιο δίπλα τους ? Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουν οι κυβερνήσεις είναι το πως θα γίνει η εκχώρηση της θαλλάσιας περιοχής στην συγκεκριμένη εταιρεία «Πλειάδες Αιολική ΑΕ». Δεν θα πρέπει η περιιοχή να εκχωρηθεί διά παντός αλλά με πληστειριασμό μετά από κάποια χρόνια να μπορούν και άλλες εταιρείες να διεκδικούν τον χώρο για να εγκαταστήσουν πάρκο και όχι να δοθεί το μονοπώλιο στην συγκεκριμένη εταιρεία και μόνο σ' αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν η διαφορά στη δημοσκόπηση είναι 3%, η Ν.Δ. έχει την νίκη στο τσεπάκι.
    Από το 20% των αναποφάσιστων τουλάχιστον το 70% είναι Νεοδημοκράτες.
    Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα έχουμε συνέδριο εκλογής αρχηγού στο πασόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι αναμένεται να παίξει ο Λάκης Λαζόπουλος τόσο πριν όσο και μετά τις ευρωεκλογές προκειμένου να πλήξει όσο μπορεί το Γιώργο Παπανδρέου ώστε να μην πάρει υψηλά ποσοστά όπως αναμένεται.
    Οι προσωπικές επιθέσεις θα γίνουν όλο και πιο στοχευόμενες όλο και πιο ισχυρές.
    Κίνητρο του είναι εκτός από την ομοφυλοφιλική αλληλεγγύη προς τον Κώστα Καραμανλή είναι και η δημιουργία χώρου για το κόμμα που ετοιμάζει η Γιάννα Αγγελοπούλου που επιθυμεί να έρθει ως μεσσίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας παίζοντας το ρόλο του Μπερλουσκονι της Ελλάδας.
    Σταθείτε απέναντι στα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε βάρος του ελληνικού λαού. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Νέα Δημοκρατία έχει μέλλον μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά .
    Φίλοι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας βοηθήστε την παράταξη μας να βγει από την αδιέξοδη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και της παρέας του .
    Δώστε χαμηλό ποσοστό στην μεγάλη παράταξη μας .
    Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης θα έρθει στην αρχηγία του κόμματος μας και θα μπορέσει να μας κάνει ξανά ένα λαϊκό κόμμα που θα εκφράζει κάθε Έλληνα πολίτη .
    Ζήτω η Νέα Δημοκρατία ζήτω ο Αντώνης Σαμαράς !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΟΥ
    + ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ
    ΚΑΙ ΣΤΑ 3ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΟΚΑΡΟΥ ΣΥΛΑΒΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο πρώτος που έγραψε (2.57) τά είπε όλα. Αλλά τι να πεις... Υπάρχουν άνθρωποι που για να δικαιολογήσουν το "not in my backyard" θα σου πούνε για βιαιοκαύσιμα, σταυροφόρους και Αζτέκους! Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό τους μάρανε τους κατοίκους.Δεν βλέπουν πως έχουν καταντήσει τον Μαραθώνα και την οικιστική περιοχή περιοχή γύρω από αυτόν αλλά ασχολούνται με τις ανεμογεννήτριες που στο κάτω-κάτω θα έχουν και συνεχές ρεύμα ίσως και φθηνότερο από αυτό που τους δίνει η ΔΕΗ.

    Δεν σκέφτονται ότι οι γεννήτριες είναι απολύτως οικολογικές ,δεν σκέφτονται τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που η υπόλοιπη Ευρώπη μας έχει περάσει 50 χρόνια αλλά ούτε καν φαίνεται ότι ταξιδεύουν για να δούν ότι από ψηλά πλησιάζοντας το Άμστερνταμ, ο επιβάτης ενός αεροπλάνου βλέπει ατελείωτες ανεμογεννήτριες στη θάλασσα,ακόμα και δίπλα από τις εθνικές τους οδούς.

    Εμείς είμαστε οι ελληναράδες οι μπουρζόβλαχοι ,βλέπετε.
    Εμείς είμαστε οι πρώτοι σε όλη την ευρώπη και όλοι οι άλλοι είναι οι μαλάκες .

    Ακόμα δεν έχουν σκεφτεί ότι μπορούν ακόμα και με τον μπαλαντέρ του φθηνού ρεύματος να διαπραγματευτούν τη τιμή της Κιλοβατόρας για τους κατοίκους της Ανατολικής αττικής παρά βγαίνουν και λένε ΠΑΠΑΡΙΕΣ όλοι οι άσχετοι και άξεστοι Δήμαρχοι,γραμματείς και φαρισαίοι που μαζί με τους εγκάθετους ψηφοφόρους κατοίκους τους ,γκαρίζουν να μην γίνει ένα έργο της προκοπής σε αυτό το τόπο και να πάμε μπροστά σαν χώρα αλλά σκέφτονται ότι οι τιμές των οικοπέδων θα πέσουν.
    Τόσο βλάκες και ηλίθιοι είναι διότι χαρακτηριστικό της πράσινης ανάπτυξης είναι και η αύξηση των τιμών των ακινήτων σε κάθε περιοχή που αναπτύσσεται με σύγχρονους ρυθμούς και μέσα ενώ παράλληλα το περιβάλλον δεν παθαίνει τίποτα ουσιαστικό εκτός από το να βλέπουν οι κάτοικοι τις ανεμογεννήτριες.

    Προκειμένουν να βλέπουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τα σκουπίδια ,τα απλωμένα ρούχα σε περίοπτες θέσεις των πολυκατοικιών και εξοχικών και πολλές άλλες ακαλαισθησίες όχι μόνο στην περιοχή εκεί αλλά σε ολόκληρη την ελλάδα ,ας βλέπουν τις ανεμογεννήτριες τουλάχιστον που θα λαμβάνουν και θφηνότερο ρεύμα αλλά και που θα βρούν εργασία πολλοί άνθτωποι.
    Παντού σε ολόκληρο το κόσμο υπάρχουν ανεμογεννήτριες και δεν πειράζουν κανέναν.
    Μόνο σε αυτή τη χώρα όλοι πειράζονται με αυτά που δεν έπρεπε καν να τους πειράζουν και δεν πειράζονται με αυτά που κανονικά θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανονικά πρέπει να γεμίσει η ελλάδα αιολικά πάρκα και να γίνουμε οι πρωτοι σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας για να δείξουμε ότι η σύγχρονη ελλάδα συμβαδίζει με την οικολογική διάσταση του Χριστιανισμού αλλά δυστυχώς η σύγχρονη ελλάδα είναι οπισθοδρομική όχι μόνο από τον υπόλοιπο προηγμένο κόσμο αλλά ακόμα και από την ίδια μας τη θρησκεία που ενώ πολλοί την χλευάζουν εν τούτοις η οικολογική διάσταση της ,μας έχει ξεπεράσει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10:59

    Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν αυτός που επί κυβέρνησης Μητσοτάκη , άνοιξε τα ανυπάρκτως φυλασσόμενα σύνορα της Ελλάδας το 1990-1993 και μπήκαν μέσα όλα τα κακοποιά στοιχεία της Αλβανίας,όλη η βλαχιά που σήμερα όλοι μας απολαμβάνουμε στην ελλάδα του 2009 και όλοι οι οικονομικοί μετανάστες των βορείων συνόρων μας ή κάνω κάποιο λάθος ;

    Αλτσχάϊμερ πάντως για την ώρα δεν έχω και θυμάμαι πολύ καλά αυτά που οι περισσότεροι έλληνες ξεχνούν.

    Σκατά λοιπόν στη ΝΔ και σκάτα στον Αντώνη Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνούμε αφου δεν θέλουν ανεμογεννήτριες ας τους φτιάξουν ένα εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με καρβουνο η με πετρέλαιο που είναι και οικολογικό και ας πληρώνουν λίγο παραπάνω την κιλοβατώρα δεν πειράζει η ας στείλουν τον Τσίπρα στην Βενεζουέλα να μας φέρει φτηνό πετρελαιο όπως είχε πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στα βουνα δεν τα θελετε,στους καμπους κοβουν το γαλα στα κοπαδια!αλλες φορες σφυριζουν παλι και κατσαρωνει την περμαναντ.τι θα γινει?με το λιγνιτη θα την βγαλουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2 χλμ από την ακτή, λες κ είναι λίγο χαχα. Αιολική δε θέλουμε, χωματερές δε θέλουμε, όλοι λένε "να πάνε δίπλα"- μου θυμίζει τη διαφήμιση με το γέρο-"να φύγετε, να πάτε αλλού". Ελληνάρες μπράβο,έτσι ουραγοί σε όλα και ειδικά στην κουλτούρα, γιατί έτσι μας αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΤΜΑΝ - ΡΑΠΤΗ 6-0

    ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΥΛΒΑΝΑΣ ΡΑΠΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ....
    ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΜΑΝ - ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ!!!

    Η ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    (ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ...ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΗΣ ΜΟΤΣΑΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!)
    ΑΡΑ Η ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΜΑΝ!!

    ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

    ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΓΝΗΣΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ...ΑΠΑΤΕΩΝΑΚΟ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ....ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

    μΠΕΕΕΕΕΕΕΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανακοίνωση
    της Περιφερειακής Κίνησης Aττικής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας
    28 Μαΐου 2009
    Καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια από τον άνεμο δεν παράγεται χωρίς ανεμογεννήτριες
    http://attiki.greekliberals.net/0010000080

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση