GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ του κόμματος...‏

Μία από τις πιο συχνές μομφές που ακούγονται στους δημόσιους διαλόγους σε βάρος της νεότερης γενιάς αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας είναι η...

Μία από τις πιο συχνές μομφές που ακούγονται στους δημόσιους διαλόγους σε βάρος της νεότερης γενιάς αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας είναι η μη ενασχόληση τους με τα κοινά, μ αυτό που αποκαλούν πολιτική. Αυτό όμως που δεν προβλημάτισε ποτέ τον δημόσιο διάλογο είναι πως αντιλαμβάνεται την πολιτική η ίδια η κοινωνία για να καταλήξει να έχει αυτή τη στάση. Ακόμα κανένας πολιτικός δεν τόλμησε να πει τι σημαίνει για έναν πολίτη η ενασχόληση με την πολιτική, αφού ο ίδιος έχει προσωπική πείρα...
Η πολιτική σαν έννοια ξεκίνησε τη διαδρομή της από την αρχαιότητα σαν η ενασχόληση του πολίτη με τα κοινά με σκοπό μέσα από τον διάλογο ,τις προτάσεις και την ψήφο του την ευημερία της πόλης-κράτους του. Σήμερα για τους περισσότερους από μας, πολιτική είναι η συμμετοχή σε ένα κόμμα με σκοπό το κόμμα αυτό να αναλάβει την εξουσία και...
μέσα από αυτή να προωθήσει εμάς σε κάποια δημόσια θέση ή να μας αναθέσει κάποια δημόσια εργολαβία. Η σύγκριση μεταξύ των δύο αντιλήψεων φέρνει τουλάχιστον μελαγχολία γι αυτό εστιάζουμε στο σήμερα.
Βάση της παραπάνω αντίληψης περί πολιτικής εξηγούνται οι περισσότερες ενέργειες των κομμάτων .Από τη σύνθεση των ευρωψηφοδελτίων μέχρι την εκλογή τοπικού γραμματέα και από την ανάθεση ενός δημόσιου έργου μέχρι την πρόσληψη μίας καθαρίστριας στην εφορία, με μισθό που θα ζήλευαν οι περισσότεροι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα. Ο «χρυσούς κανόνας» πίσω από όλα αυτά είναι η κομματική συμμετοχή και η κομματική πειθαρχεία. Μέτρο αξιολόγησης και ανόδου στο κομματικό μηχανισμό και μετέπειτα στην εξουσία δεν είναι καμία αντικειμενική διάκριση ποιότητας ,κανένας ηθικός έλεγχος. Η υπακοή στην κομματική γραμμή κάνει τον γραμματέα πολιτευτή και τον βουλευτή υπουργό. Κάποτε τα χέρια χρησίμευαν στην πολιτική σαν δήλωση ψήφου. Σήμερα ,όπου η ψήφος των βουλευτών είναι δεδομένη ,τα χέρια χρησιμεύουν για την ανάδειξη του καλύτερου χειροκροτητή.
Η κοινωνία όμως εκδικήθηκε ,έστω και φραστικά ,όσους παρασιτούν επάνω της και ταύτισε τους θιασώτες αυτού του είδους της πολιτικής με τα συμπαθέστατα αλλά άβουλα «πρόβατα» ,κατά τα νεανικά τους χρόνια, και με τους πιστούς πλην προβληματικής ευφυΐας σκύλους-τα γνωστά «κομματόσκυλα- κατά την ώριμη ενήλικη ζωή τους. Η ιστορία δεν μας άφησε ποτέ να μάθουμε τι απέγιναν όσοι έκοψαν τους φαλλούς από τις Ερμές για να προπαγανδίσουν τότε σε βάρος του Αλκιβιάδη και υπέρ της παράταξής τους. Όλοι όμως ξέρουμε ότι οι χθεσινοί αφισοκολλητές είναι ο σημερινοί βουλευτές και οι αυριανοί ευρωβουλευτές…
K.K.

5 σχόλια

  1. Ακούτε κ.Μειμαράκη;...
    "Όλες οι προκηρύξεις πρέπει να υπάγονται στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ" δήλωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Βέης, κοιτώντας προς το... υπουργείο Αμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτη, 19 Μάϊος 2009
    "Το δείπνο των Παπανδρέου στο πανάκριβο Nobu"

    "Στο πανάκριβο Γιαπωνέζικο εστιατόριο Nobu της Βουλιαγμένης δείπνησε χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου, παρέα με την σύζυγό του Άντα και τα αδέρφια του Νίκο και Αντρίκο. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έρχεται να επιβεβαιώσει την...

    φήμη που τον θέλει πριν από κάθε μεγάλη απόφαση να συνεννοείται με τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου και τα αδέρφια του. Προφανώς, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ ως οικογενειακή επιχείρηση. Πέραν αυτού όμως πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Γιώργος, δείχνει ακόμη και τώρα να μην έχει επηρεαστεί από ! την οικονομική κρίση. Και, αυτό γιατί το συγκεκριμένο εστιατόριο θεωρείται από τα πλέον ακριβά της Αθήνα, αν όχι της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων! Αν είχε πάει υπουργός του Καραμανλή σήμερα θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Τώρα, που πήγε ο Παπανδρέου δεν υπάρχει θέμα!"
    www.parapolitika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 19 Μαϊ 2009
    Mιά άποψη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ (ή αλλιώς «αμάρτησα για το παιδί μου)
    Παρά τις φιλότιμες (?) προσπάθειες να συγκροτήσει ένα «καλό» ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απέφυγε να υποπέσει στο πολιτικό ολίσθημα της «οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού», προϊόν της οποίας είναι και ο ίδιος.Σε πρώτη ανάγνωση η τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση ενός νέου ανθρώπου από το χώρο της ακτιβιστικής οικολογίας με «καλές σπουδές» δημιουργεί θετική εντύπωση. Βέβαια το ότι ο 32-χρονος συμπαθής κύριος Κρίτων Αρσένης, δεν έχει ακόμη «ένσημα» και έχει την πολυτέλεια να σπουδάζει ακόμα και να κάνει ακτιβισμό, αποσιωπάται και δεν σχολιάζεται από τους πολιτικούς αναλυτές των ΜΜΕ.
    Το κυριότερο όμως στοιχείο που «αποκρύπτεται» είναι το γεγονός ότι... ο Κρίτων Αρσένης είναι γόνος πολιτικής οικογένειας πολύ φιλικής στον Γιώργο Παπανδρέου και την μητέρα του Μαργαρίτα. Είναι γιος της Μαρίας Αρσένη, πρώην υφυπουργού, 6 φορές βουλευτού, ιδρυτικού μέλους της ΕΓΕ, νομάρχη, περιφερειάρχη, μέλους Κ.Ε., Ε.Σ. και σήμερα Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου του ΠΑΣΟΚ, ενός θεσμού «ιδιαίτερα σημαντικού» για το οργανωτικό σχήμα που καθιέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Ενός θεσμού που μαζί με την Επιμόρφωση, την ΕΚΑΠ, το Κάθε Μέρα Πολίτης, είναι τα «στηρίγματα» του Προέδρου.
    Η Μαρία Αρσένη μετά από μια μακρόχρονη πολιτική καριέρα από το 1982 έως και το 2004, αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, δηλώνοντας ότι δεν κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές, παρέμεινε όμως σε κεντρικό κομματικό ρόλο στο «νέο» ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου.Πολλοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναρωτιόταν για πιο λόγο μια γυναίκα 60 χρονών, που μένει στη Θεσσαλονίκη και στερήθηκε την οικογένειά της για 20 χρόνια περίπου, αποφασίζει μετά το τέλος της πολιτικής της καριέρας να αναλάβει ένα κομματικό ρόλο πλήρους σχεδόν απασχόλησης, με συνεχή παρουσία στην Αθήνα.
    Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται ίσως σήμερα που ο γιος της Κρίτων Αρσένηςτοποθετείται σε μια τόσο σοβαρή πολιτική θέση, που είναι διαβατήριο για μια πολιτική καριέρα, και στη χειρότερη περίπτωση μια δια βίου οικονομική διασφάλιση.Άξιζαν τελικά οι κομματικές υπερωρίες πέντε χρόνων και ο σκληρός αγώνας για την επανεκλογή του Προέδρου, και ο Πρόεδρος δεν ξεχνά τους πιστούς του φίλους, ιδιαίτερα αν είναι και φίλοι της μητέρας του.
    Ο Παρασκηνιακός (panam..@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΧ μωρέ...πασόκε poisine...
    δεν βερέθηκες να γράφεις τις μαλακίες.
    Τι σε νοιάζει τι κάνει ο Καραμανλής ?
    Εσύ πιστό σκυλί των παπανδρέου είσαι...αιώνια..Γιατί είσαι ζώο.
    Γράψε για την παρέα του Γιωργάκη..τις διπλεκόμενες ΤΥΠΟΥ γκόμενες... 10 χρόνια Βουλευτίνες !!!
    Γράψε για την Ματσούκα...
    -που σαν πιστό σκυλι- πριν
    απο 5 χρόνια την υποστήριζες.
    Γράψε για το Τσόκαρο Συλβάνα..που
    την χρυσό..στειλε, για να γίνει ο κολητός του Τσούρας Βουλευτής.
    Γράψε για την μαμά ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ που
    επέβαλε το παιδί της κολητής της.

    Γράψε για τον Βλάκα τον Λαμπριανίδη 10 χρόνια και αυτός..
    Τον θετρίνο..που ζήλεψε !!! τον
    Ράσελ Κρόου στην ταινία ΅Ενας υπέροχος άνθρωπος΅ και τον μιμείται ο ΜΑΛΑΚΑΣ..Ευρωβουλευτής..
    καθισμένος ....στο πάτωμα και όχι στο γραφείο !!!!
    Γράψε και για τον ΚΩΛΟ ΣΟΥ και μην μας πρήζεις τα αρχίδια με μαλακίες για την ΝΔ.
    Τιποτένιε... που φαγατε ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...ΕΛΕΕΙΝΟΙ.
    Γαμώ το θράσος σας αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον 8:58 δεν αξίζει, αφού τελευταία φώναξε άθελά του το όνομα και την ιδιότητά του!

    Θέλω με αφορμή ένα ταξίδι Κόρινθο -Τρίπολη να πω δυο τρεις λέξεις για το Σουφλιά και την παρέα του και φυσικά και για την Αλέκα. Εκείνη ντε τη συντρόφισσα που διαφημίζεται με το χειρότρο τρόπο πάνω στις νέες κατακάθαρες επιφάνειες των τοίχων του επισκευαζόμενου αυτοκινητοδρόμου. Και ας τα βάλω με τη σειρά:
    1ο) Ο κ. Σουφλιάς πιστεύει πως όταν σκοτώσεις ένα σκοτωμένο φίδι κάνεις μεγάλο κατόρθωμα. Έτσι αποφάσισε να δράσει πάνω στο δρόμο των 75 χιλιομέτρων Κορίνθου -Τρίπολης. Αυτή ήταν η προτεραιότητά του για τη δαπάνη κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ σε ένα δρόμο που ποτέ δε γνώρισε κυκλοφοριακή συμφόρηση! Κι εκείνος ο έρημος της Πάτρας μένει να στέλνει στον άλλο κόσμο κάποιες δεκάδες νέους ανθρώπους το χρόνο χωρίς να ιδρώνει το αυτί του κυρίου και της παρέας του! Δε θα του λείψουν από το μέτρο! Άσε εκείνη η ερμη Ιόνια Οδός. Μένει ως συμπληρωματικός δολοφόνος! Κύριε Σουφλιά, είναι εύκολο το σκοτωμένο φίδι και το διαπίστωσες με την Εγνατία, όπου είχαν τρέξει όλες οι απαραίτητες προεργασίες και βρήκες πεδίο δόξης λαμπρόν! Μέγας ο μισθός σου σε όλα όσα αναφέρω, αλλά και σε άλλα, όπως εκείνη η κατηγόρια σου κατά του ΠΑΣΟΚ πως αφού δεν είχαν πετάξει τα μπάζα από το δρόμο του Κοροπίου δεν είχαν επιτύχει τίποτα! Το δρόμο τον έκανε η Ν.Δ. αφού εκείνη πέταξε τα μπάζα. Θα έλεγα με την ευκαιρία πως έκανε ένα λάθος : να μπερδευτεί με τα μπάζα και τώρα να μη μπορεί να ξεχωρίσει,και να έχει γίνει ένα με τα μπάζα! Μπάζα κι αυτή!!
    Υπάρχουν πολλά φιδια, κύριε Σουφλιά, μικρά και μεγάλα. Τα μικρά λύνουν προβλήματα αιώνων σε μικρό κύκλο, αλλά όλα μαζί κάνουν τη διαφορά! Θα επανέλθω άλλη φορά.
    2ο) Η Κυρία Αλέκα έκανε την αμαρτία να βρωμίσει τους κατακάθαρους βαμμένους τσιμεντότοιχους με ανόητα, σίγουρα, συνθήματα χωρίς να σκεφτεί ποιος θα πληρώσει για το ξαναβάψιμο! Δεν είναι λαϊκισμός το τελευταίο. Παλιά είχα υποχρεώσει βουλευτή να αποκαταστήσει αμέσως την καθαρότητα τοίχου στην κοινότητά μου που με θυσίες κατασεύασα και δε χρησιμοποίησα ο ίδιος σεβόμενος το χώρο!
    3) Τα συνθήματα της κυρίας: Το ένα χειρότερο από το άλλο με αντικειμενικά κριτήρια. Ας πάρω ένα:ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ . Ερώτηση προς την Παπαρήγα: Τι σχέση έχει το ΚΚΕ με τα άλλα τρία; Ήταν ταυτισμένα με το ΚΚΕ; πώς; Εκπροσωπούσε το ΚΚΕ όλον σχεδόν τον Ελληνικό λαό, που συμμετείχε στις τρεις αυτές μορφές αγώνα; Όλοι οι Έλληνες ήταν κομμουνιστές; Όπως γνωρίζεις, κυρία μου, εκτός των οργανώσεων αυτών υπήρχαν και άλλες εθνικιστικές ή βασιλικές, που εκπροσωπούσαν τους δεξιούς και βασιλόφρονες. Το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ και ο ΕΛΑΣ είχανε ως πηγή το δημοκρατικό λαό της χώρας. Αυτό το λαό ο Ζαχαριάδης σας και ο Μάρκος σας προσπάθησαν να τον χρησιμοποιήσουν για τους δικους τους ολοκληρωτικούς σκοπούς και κατάφεραν με τη σύμπραξη των Άγγλων και Αμερκανών, που τους συνεπικουρούσαν οι δικοί μας δεξιοί και οι δοσίλογοι, να τους κάνουν κουρέλια! Αυτό έκανε το κόμμα σας με τη Δεξιά που τόσο κρυφαγγαλιάζετε και προσπαθείτε για να ριξετε στάχτη στα μάτια των νέων που σας ακολουθούν να τους πείσετε πως είναι το ίδιο και οι δημοκρατικοί πολίτες του ΠΑΣΟΚ μ' αυτούς της Ν.Δ. Του ΠΑΣΟΚ που με πλήση εγκεφάλου τους έχετε κάνει να μισούν θανάσιμα! Δε θα πω άλλα γι αυτό. Θα προχωρήσω στο άλλο σύνθημα: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ !! Τι κάνατε στα 90 χρόνια, κυρία μου; Κάτι χειρότερο από εκείνο που έκανε και ο Πατερούλης σας στα 80 χρόνια της χωρίς αντίπαλο εξουσίας του: Να κάνει μια ομάδα Ρώσσων από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και την πλεμπάγια φτωχώτερους! Το ΠΑΣΟΚ, κυρία Παπαρήγα, ο λαός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά εκείνης της παράταξης που έδωσε τα πάντα για την πατρίδα στις τάξεις του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ . Και το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και συνταξιοδότησε και τίμησε καθένα που έλαβε μέρος σ' αυτή! Και βάζεις το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ντρέπεσαι στην ίδια θέση με τη Ν.Δ.! Δε λέω ότι η Ν.Δ. είναι σήμερα μια δοσίλογη παράταξη. Από τους κόλπους της όμως ξεπήδησαν και οι δοσίλογοι της κατοχής και οι τύραννοι της μεταπολεμικής περιόδου, και ένας από τους πλέον βασικούς της εκπροσώπους υπήρξε ο πρώτος Κωνσταντίνος Καραμανλής ,τα χνάρια του οποίου σ' αυτόν τον τομέα πάει να βαδίσει ο σημερινός χωρίς να τον φτάνει βέβαια ούτε στο δαχτυλάκι σε άλλες ικανότητες! Ο σημερινός είναι ο κύριος "τίποτα"!!
    4ο) Τα συνθήματα τα άλλα , κυρία Παπαρήγα δε χωράνε εδώ, αλλά τα θεωρώ ως βοηθητικά να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ για να μην κάνει στις εκλογές, που θα έλθουν σύντομα κι αυτές, αυτοδυναμία κι αν είναι δυνατό να κερδίσει η Ν.Δ. μια και σου δίνει αφορμές να υπάρχεις,ενώ το ΠΑΣΟΚ όχι, αφού για παράδειγμα, ένα από τα συνθήματά σου είναι "η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" σύνθημα και στόχος του ΠΑΣΟΚ!!, που προχωρά πιο πέρα με την πρόθεση να δωθούν σε όλους τους νέους οι προϋποθέσεις να έχουν ίσες αφετηρίες για ίσες ευκαιρίες!. Σταματώ γιατί κουράζω!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση