GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα γράμμα για τον Αντώνη...

. Αγαπημένο Press-GR, Σου γράφω πάλι, όχι από ανάγκη, αλλά γιατί νομίζω ότι δείχνεις υπερβολική αυστηρότητα και είσαι αρκετά επικριτικό στο...

.
Αγαπημένο Press-GR,
Σου γράφω πάλι, όχι από ανάγκη, αλλά γιατί νομίζω ότι δείχνεις υπερβολική αυστηρότητα και είσαι αρκετά επικριτικό στον αγαπητό εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα. Θεωρώ ότι αδικείς τον Υπουργό Πολιτισμού με τις αναρτήσεις σου. Μη ξεχνάς ότι η παγκοσμιότητα θα στρέψει εύλογα τα φώτα πάνω στο Μουσείο της Ακρόπολης, την ημέρα των εγκαινίων του.
Επίσης, μην έχεις επιλεκτική λήθη για χάρη ισορροπιών και ισοπολιτείας βίων και θυμήσου ότι ο κ. Σαμαράς προέβη σε σημαντικές περικοπές στα έξοδα για τη προετοιμασία των εγκαινίων, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο.
Χαρακτηριστικά, σου παραθέτω αποσπάσματα από...
ένα πρόσφατο δημοσίευμα της έγκριτης Financial Times, για την ενημέρωση τη δική σου και των πολλών αναγνωστών σου.
Ο Kerin Hope, λοιπόν γράφει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα
(εδώ http://www.ft.com/cms/s/0/6ad2be9e-4fe0-11de-a69200144feabdc0,dwp_uuid=d1833cf2-4fe7-11de-a692-00144feabdc0.html ):
«Ο Αντώνης Σαμαράς, Υπουργός Πολιτισμού… ελπίζει ότι τα εγκαίνια στις 20 Ιουνίου του νέου Μουσείου στους πρόποδες του λόφου της Ακρόπολης, αξίας 130 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσουν την απαρχή της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τη Κλασσική κληρονομιά της Ελλάδος
“Έχουμε παρατηρήσει μια σταθερή πτώση στους αριθμούς επισκεπτών στα μουσεία και τις αρχαιολογικές περιοχές, κατά τα προηγούμενα έτη,” λέει. “Πρέπει να κάνουμε πιο προσιτούς, ενεργούς χώρους στους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να έρθουν, όχι μόνο μία φορά, αλλά συχνά”.
Ο αριθμός επισκεπτών σε 200 κρατικά μουσεία της Ελλάδας μειώθηκε 27% πέρυσι (1.9 εκατ.), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Αυτό, μπορεί να συγκριθεί με ένα μέσο όρο μεγαλύτερο από 3 εκατ. ετησίως, στα μέσα της δεκαετίας του '90.
Η πρώτη κίνηση του κ. Σαμαρά ήταν να θέσει την τιμή εισόδου στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στο €1 - όπως ένα εισιτήριο λεωφορείου πόλης- μέχρι τη λήξη του έτους και το 2010 η τιμή θα ανέρχεται στα €5…
… “Η ψηφιακή τεχνολογία έχει έναν μεγάλο ρόλο να διαδραματίζει στην εξήγηση όχι μόνο του αρχαίου κόσμου αλλά και της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Θα επιθυμούσαμε να έχουμε κέντρα επισκεπτών στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα για την αναπαράσταση σκηνών από τη καθημερινή ζωή καθώς επίσης και τις μεγάλες μάχες,», δηλώνει.
Η κρατική αρχαιολογική υπηρεσία έχει απορροφήσει ήδη, περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καλύπτουν περισσότερα από 350 προγράμματα για την αποκατάσταση των μνημείων και την ανακαίνιση περιφερειακών μουσείων.
Το τρέχον πακέτο στήριξης από την Ε.Ε., παρέχει 950 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης για τα επόμενα πέντε έτη, από τα οποία τα €100 εκατ. ευρώ θα καλύψουν τις ψηφιακές επιδείξεις.
Αυτό το καλοκαίρι, οι 65 πιο σημαντικές (από άποψη αρχαίας κληρονομιάς) περιοχές θα είναι ανοικτές συνεχώς, από 8π.μ. σε 8μ.μ., μετά από τη μίσθωση πρόσθετων φρουρών.»
Διαπιστώνεις λοιπόν, λατρεμένο μου blog ότι επιβάλλεται -και άλλος τη πληρώνει- η ύπαρξη hi-definition τηλεόρασης.
Ίσως, εύλογα αναρωτηθείς αν ανήκω στο pay-roll του Υπουργού και τον υπερασπίζομαι. Ξέρω όμως ότι θα ξεπεράσεις αυτή την αρχική σκέψη σου με τη θύμηση ότι σου έχω αποδείξει πως γράφω απερίφραστα και ανιδιοτελώς τη γνώμη μου. Και για να μην την αφήσω ατελή, σου ενθυμίζω -αν και μικρός- τη ρήση του Οδυσσέα Ελύτη για τον Αντώνη Σαμαρά: «είναι η άνοιξη που έχει ανάγκη ο τόπος». Μπορεί αυτή η άνοιξη τότε να μην ήρθε και πολύ να χρεώνουν στον μεσσήνιο πολιτικό την ακολουθία ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τα γνωστά αποτελέσματα για το τόπο, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να του ανοίξουμε;; Μήπως οφείλουμε να «κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω από τη φθορά»;
Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χώρο σου.
Με ανυπέρβλητη αγάπη,
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

5 σχόλια

  1. Καραμανλη εμπρος στον δρομο που χαραξε ο Ρουσοπουλος το 2007.
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:
    ΚΑΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παγκοσμιότητα έστρεψε τα φώτα στην Ελλάδα
    -οταν εγινε η Ολυμπιάδα
    -όταν έγινε η Κύπρος μέλος της Ε.Ε.
    -όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ.
    -όταν έγινε η γέφυρα ΡΙΟ-ΑΝΤΙΟΡΙΟ με δύο παγκόσιες πρωτιές:[μεγαλύτερος καλωδιωτός φορέας και μεγαλύτερο υποθαλάσσιο βάθος]
    Τότε όλα τα ακύρωσαν ο Τράγκας και οι εντιμόματοι φίλοι του. Τότε που έτρωγαν οι εργολάβοι χρήμα.
    Σήμερα τα κάνουν τζάμπα.
    Καποιοι θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στο κτίριο που στέγασε τα ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, αλλά επειδή το έκανε ο απάτρις ο.. κινέζος , δεν μετράει.
    Κρύψτε, το κρύψτετο, να φανεί μόνο ο εγγονός της Πηνελόπης.
    ΦΕΛΙΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Αντώνη παιδί μου
    πολύ καλά τα είπες για τον Αντωνακη
    σου ευχομαι να συνεχίσεις με τα ομορφα χερακια σου να γραφεις έτσι πάντα για τον αγαπητο Αντωνη.

    Κωστας Μητσοτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..politics is a team game, you owe loyalty to tha captain of your team..David Cameron

    Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη τη σεμνότητα του υπουργού πολιτισμού, σε κάθε περίπτωση την απόλυτη σύμπνοια με το πρωθυπουργικό "σεμνά και ταπεινά"..

    Δυστυχώς τα λάθη πληρώνονται, κι έτσι ένα αξιόλογο στέλεχος με σεμνότητα, υπέρμαχος του κοινωνικού φιλελευθερισμού ο Αντώνης Σαμαράς, αγαπητός στην βάση του κυβερνώντος κόμματος, έμεινε εκτός κυβέρνησης και παραγωγικών υπουργείων σε αυτό το διάστημα, ένα δυνατό χαρτί δεν πήρε μέρος στο παιχνίδι, πράγματι οι συνέπειες των πράξεων μας, μας αρπάζουν από τον λαιμό, τους είναι αδιάφορο αν στο μεταξύ έχουμε γίνει καλύτεροι, σε κάθε περίπτωση, δικαιούται και την αγάπη μου και την εκτίμησή μου ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και προσβλέπω στην πιο ενεργή συμμετοχή του στο κυβερνητικό έργο, στον επόμενο ανασχηματισμό, είμαι βέβαιη ότι ο πρωθυπουργός θα τον ανταμείψει για την στάση του.

    (Οι ft τα λένε καλά, αλλά είναι οι ft που δεν βλέπουν μόνο το μαύρο? anyways μη αγαπητό μου press..)

    warm regards

    Mairi Apostolides

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση