GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος...

Από την Νόρα Μολυβιάτη . Στο σημείο που βρισκόταν ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος, στο ΜΕΤΣ, επέλεξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι να μιλήσουν για τ...

Από την Νόρα Μολυβιάτη
.
Στο σημείο που βρισκόταν ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος, στο ΜΕΤΣ, επέλεξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι να μιλήσουν για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αύριο Πέμπτη 4/6, ώρα 13:00. Παρά το γεγονός ότι γίνεται πολύ κουβέντα για τον πολιτισμό μας και το περιβάλλον, ένα κομμάτι του πλούτου αυτής της χώρας αφήνεται στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, στο κέντρο της πόλης, μια ανάσα από την Ακρόπολη και τους στύλους του Ολυμπίου Διός.
Σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα ελάχιστα σωζόμενα τμήματα από το κρηπίδωμα του μεγαλύτερου αρχαιοελληνικού ναού της Αρτέμιδος, καθώς τα μπάζα και τα σκουπίδια κατακλύζουν το σημείο. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι διάχυτη στον χώρο, έκτασης 1,5 στρέμματος.
Η Γ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, αν και...
ζητά να ολοκληρωθεί η ανασκαφή στο οικοδομικό τετράγωνο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας νέος αρχαιολογικός χώρος, με τα αρχαία που θα έρθουν στο φως, βρίσκει συνεχώς εμπόδια, καθώς το «φιλέτο γης» με θέα στο Ολυμπιείο, τα παριλίσια ιερά και την Ακρόπολη, έχει γίνει μήλον της έριδος για ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια «real estate» με τη συνενοχή κρατικών μηχανισμών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπερασπίζονται τη γειτονιά, τη χώρα, την Ευρώπη και τον πλανήτη με αγώνες και συγκεκριμένες δράσεις. Γιατί πατρίδα μας είναι και η γη, τα νερά, ο αέρας και ο πολιτισμός μας. Οι 4 επικεφαλής υποψήφιοι των ευρωεκλογών Μιχάλης Τρεμόπουλος, Μαρία Βασιλάκου, Νίκος Χρυσόγελος και Κώστας Διάκος, αύριο στη 13:00, θα βρεθούν στο σημείο, καταγγέλλοντας και προβάλλοντας την εικόνα αδιαφορίας στο κέντρο της Αθήνας, που δεν τιμά τις αξίες μας ούτε για το περιβάλλον, ούτε και για τον ελληνικό πολιτισμό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τάσσονται στο πλευρό του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου -που έχει γνωμοδοτήσει 7 φορές σε διάρκεια 40 χρόνων για την άμεση απαλλοτρίωση, προστασία και ανάδειξη του χώρου- αλλά και των 10.000 Ελλήνων που με υπογραφές τους ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επέμβει και να προστατεύσει το πολιτιστικό μνημείο της Αθήνας. Εναντιώνονται στην οικοδόμηση της περιοχής, η οποία επιχειρείται με τις «ευλογίες» του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κεφάλου και Κούτουλα στο Μετς. (Η πρόσβαση γίνεται από την οδό Αρδηττού: λίγο μετά την εκδοτική εταιρεία «Επτάλοφος» -Αρδηττού 12-14- υπάρχει ταμπέλα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, που οδηγεί σε πλάτωμα με σκαλιά και καταλήγει στον χώρο.)

9 σχόλια

  1. ΜΠΡΟΣΤΑ 2% Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ.

    Μετά τα φιάσκα του Γιωργάκη στο debate και το Ζάππειο αλλά και την απομυθοποίηση των οικολόγων που θέλουν να ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία, άλλαξε εντελώς ο χάρτης των δημοσκοπήσεων.

    Με 70% συσπείρωση η ΝΔ περνάει μπροστά και τελειώνουν τα ψέμματα.

    Αντίθετα στο πασόκ η απογοήτευση έχει ακουμπήσει την απελπισία. Το mega, o αντέννα, ο σκάϊ και ο άλτερ τόχουν ρίξει στα γνωστά (σούπα, όλοι ίδιοι είναι, κλπ) και προσπαθούν, έστω και την ύστατη στιγμή να συνεφέρουν τους οπαδούς τους παΣΟΚ από το ΣΟΚ.

    Καπάκι και οι μαϊμού δημοσκοπήσεις μπας και κοροϊδέψουμε κανένα αγαθό.

    Άντε να δώ Γιωργάκη πίσω από ποιά γωνία θα πάς να κρύβεσαι μετά τις ευρωεκλογές.

    Θα σε φάνε ζωντανό εκεί στην Ιπποκράτους.

    Και πολύ άντεξαν, εδώ που τα λέμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
    Θα τρελλαθούμε ομαδικά, δεν υπάρχει περίπτωση.
    Είναι για δέσιμο το παιντί.
    Τις τελευταίες μέρες ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ λέει και ξαναλέει «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ!
    Σιγά βρε γιγαντο-τεράστιε, θα σκίσεις το καλτσόν!
    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;
    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;
    Με τον Αλαφούζο, με τον Κυριακού ή με το Βρυώνη;
    Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;
    ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ.
    ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΤΕΛΗ.
    ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΒΡΕ ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΕ;
    ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ, ΒΡΕ ΑΙΝΣΤΑΊΝ;
    Δηλαδή μας λές ότι με το Λάτση, το Γεράρδο, τον Παπαλεξόπουλο, το Σκλαβενίτη, το Λασκαρίδη, το Δασκαλόπουλο, το Βασιλάκη, το Mυτιληναίο και το Διβάνη, απλά μαζευόσαστε για να ρουφήξετε τη σουπίτσα σας;
    Ο ΠΙΟ ΕΞΗΡΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
    Είναι τρέλλα!
    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.
    Έχει πλάκα το παιντί.
    (Λειψός – ξε-λειψός αλλά το θράσος – θράσος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ,ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

    Την απόφασή σου να βάλεις την Τζαβέλα πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο θα την πληρώσεις.

    Όταν ακούς τον Καρατζαφέρη να δηλώνει "σ' αυτό το κόμμα κουμάντο κάνει ο αρχηγός" καταλαβαίνεις ότι πέρα από το ότι θεωρεί το κόμμα του ιδιοκτησία του καταλαβαίνεις επίσης τι φοβερές αντιδράσεις συνάντησε για να βάλει την Τζαβέλα στο ευρωψηφοδέλτιο και αναγκάζεται να κάνει δηλώσεις τύπου δικτάκτορα του ΛΑΟΣ για να μην αντιδρούν στο εσωτερικό του κόμματός του.

    Επίσης όταν δηλώνει ότι η Τζαβέλα είναι χρήσιμη στο ΛΑΟΣ "γιατί έχει φοβερές ενοράσεις" καταλαβαίνεις ότι οι σιωνιστικές ενοράσεις της Τζαβέλα για την "νέα τάξη πραγμάτων" είναι χρήσιμες για το ΛΑΟΣ. Ο Πλεύρης χέρι-χέρι με την Τζαβέλα τι ωραία. Ο ναζισμός χέρι-χέρι με τον σιωνισμό.

    Μπράβο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ κατάφερες να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα τώρα περίμενε και την πληρωμή σου στις κάλπες και φόρεσε καλού κακού αλεξίπτωτο για την ελεύθερη πτώση του κόμματός σου το οποίο είναι ιδιοκτησία σου και στο οποίο "κάνεις εσύ κουμάντο".

    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ AYTO ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ;

    Που το πάτε το παιδί ρε καναλάρχες;

    Δεν βλέπετε ότι είναι ανισόρροπο;

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΛΑΜΠΑΚΟΥΤΣΑΒΛΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ.

    Προσωπικά νομίζω ότι ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΙΧΛΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.

    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΕΙ (άκουσον άκουσον) ότι ο Σερραίος δεν είναι αρκετά διεκδικητικός στα εθνικά θέματα, ξεχνώντας τις σφαλιάρες που έριξε στο συμπατριώτη του Γιωργάκη Τζώρτζ Μπούς στο θέμα των Σκοπίων στο Βουκουρέστι αλλά και στο Κυπριακό για το προδοτικό σχέδιο Ανάν (που βέβαια προωθούσε πάλι ο Γιωργάκης). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΕΙ ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν το δικαίωμα να αυτο-ονομάζονται Τούρκοι (προφανώς θέλει να τσιμπάει τις ψήφους τους μουσουλμάνων), δίνοντας έτσι λαβή στην Τουρκία να ισχυρίζεται ότι υπάρχει Τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.

    Πως μπορεί μετά ο Γιωργάκης να κατηγορεί για μειοδοσία και υποχωρητισμό τον Καραμανλή είναι κάτι που μόνο ο δικός του γογαντοτεράστιος εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει.

    Τόν ρωτάνε μετά γιατί ευαγγελίζεται τη δωρεάν δημόσια παιδεία αλλά ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και τώρα ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

    Η απάντησή του πάλι άλλα αντ' άλλων. Ευαγγελίζεται (λέει) την δωρεάν δημόσια παιδεία διότι έχει πάει σε πολλά διαφορετικά σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άρα έχει εμπειρία!.

    Απίθανο επιχείρημα, ανατρίχιασα. Για το δικό του παιδί όμως, πάλι δεν απάντησε.

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΡΕΙΣ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

    Πρώτο, πόσο είναι το IQ αυτού του ανθρώπου;

    Δεύτερο, πόσο είναι το IQ όσων εμπνέονται από αυτό τον άνθρωπο;

    Τρίτο, πόσο καιρό ακόμη, κύριοι Μπόμπολα, Κυριακού, Αλαφούζο και Λαμπράκη θα κρατήσει αυτό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ που λέγεται Γιωργάκης Παπαντρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΗΓΓΗΚΕΝ ΓΑΡ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

    ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΗΓΓΗΚΕΝ ΓΑΡ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

    ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΗΓΓΗΚΕΝ ΓΑΡ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια για τη σύλληψη Καραβέλα.

    ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ........

    Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για την σύλληψη των τέκνων του Χ.Καραβέλα από τις Ελληνικές Αρχές.

    Σύμφωνα με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο του ΥΠΕΞ και ασφαλείς πληροφορίες του NonPaper300 τα τέκνα του κ.Καραβέλα είναι ιδιοκτήτες εταιριών με έδρα τον Παναμά που ο ίδιος είχε συστήσει και είχε μεταβιβάσει ποσό 3 εκ. δολλαρίων. !!!

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δείξουμε πως μόνο τυχαία και άστοχη δεν ήταν η ενέργεια των Ελληνικών δικαστικών Αρχών…

    Σύμφωνα λοιπόν με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο του ΥΠΕΞ ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας δεν φαίνεται να βρίσκεται στην Ουρουγουάη.

    Ο Χρήστος Καραβέλας εισήλθε στην Ουρουγουάη το Σεπτέμβριο του 2008 προκειμένου να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Ως εδώ τίποτα το περίεργο…
    Στο λογαριασμό αυτό εστάλησαν 3 εκ. δολλάρια. Αποστολέας ήταν η σύζυγος του Μάρθα Καραβέλα.
    Τα χρήματα απεστάλησαν από την τράπεζα–Bank of Cyprus Public Corporation LTD της Λευκωσίας και τον αριθμό λογαριασμού CY 98002003850000004027850106.

    Το Μάρτιο του 2009 ο κ. Καράβελας επανήλθε στην Ουρουγουάη και συνέστησε 2 ανώνυμες εταιρίες με έδρα τον Παναμά , στις οποίες μεταβίβασε το ποσό των 3 εκ. ευρώ.

    Ως ιδιοκτήτες των παραπάνω εταιριών εμφανίζονται τα τέκνα του κ. Καραβέλα και ως πρόεδρος ο γερμανός υπήκοος Oliver Hemmer.
    Επιπλέον στις εν λόγω εταιρίες εμπλέκεται και βρετανός υπήκοος David Baker.

    Στο διάστημα παραμονής του στην Ουρουγουάη ο Καραβέλας αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα αξίας 500,000 δολλαρίων στη λουτρόπολη Punta Del Este.

    Το εν λόγω ακίνητο αγοράστηκε σε όνομα Παναμέζικης εταιρίας.

    Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ο Χ.Καραβέλας εξήλθε της Ουρουγουάης (Απρίλιος 2009) και δεν φαίνεται έκτοτε να έχει επανέλθει σ’ αυτήν.

    Αυτές της μέρες έγινε προσπάθεια πωλήσεως του εν λόγω ακινήτου μέσω πληρεξουσίου, την οποία απέτρεψαν οι Ουρουγουανές Αρχές.
    (πληρεξούσιος είχε οριστεί ουρουγουανός υπήκοος ο οποίος εκλήθη από τον τοπικό δικαστή για κατάθεση.)

    Τέλος υπάρχει διαβεβαίωση από τις τοπικές αρχές ότι οι καταθέσεις και το ακίνητο που αγόρασε κατά τη διάρκεια της παραμονής του, παραμένουν παγωμένα.
    Όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω γεγονότα , τα τέκνα του κ. Καραβέλα είχαν συμμετοχή στην προσπάθεια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η σύλληψή τους δεν προκαλεί αίσθηση…
    στις Τρίτη, Ιούνιος 02, 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα, τι βιτσιο ειναι αυτο ρε παιδια!! Την θεα του κυνηγιου διαλεξανε για τις εκδηλωσεις τους οι οικολογοι!Εκτος αν προκειται για διαθεση διαλλαγης με τους "εχθρους".Δεν ξερω, μπερδευτηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3 Ιουν 2009 7:23:00 μμ

    ΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση