GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι θεαματικές μεταβολές στην εκλογική επιρροή των πολιτικών κομμάτων...

. Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ http://www.mavris.gr/ . Λόγω της διευρυμένης αποχής, που σημειώθηκε στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, η ...

.
Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ
http://www.mavris.gr/
.
Λόγω της διευρυμένης αποχής, που σημειώθηκε στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, η ανάλυση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων δεν μπορεί να στηριχθεί στα ποσοστά που έλαβαν. Ασφαλής εκτίμηση μπορεί να υπάρξει μόνον εάν ληφθεί υπ’ όψιν ο αριθμός των ψήφων που έλαβε κάθε κόμμα. Μια παρόμοια σύγκριση του αποτελέσματος των φετινών Ευρωεκλογών, με τις προηγούμενες, καθώς και τις δύο τελευταίες βουλευτικές αναμετρήσεις (2004, 2007), οδηγεί σε ορισμένες εξαιρετικά κρίσιμες διαπιστώσεις:
Η Νέα Δημοκρατία υπέστη πρωτοφανείς απώλειες στην κοινωνική της επιρροή, συγκρατώντας μόλις το 55% της δύναμής της (1.665.000 ψηφοφόρους). Δηλαδή, σε σύγκριση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2007, όπου είχε συσπειρώσει περίπου 3.000.000 πολίτες, φαίνεται να την εγκατέλειψαν εκλογικά, κάτι λιγότερο από 1 στους 2 εκλογείς της (1.340.000 άτομα, 45%). Σχεδόν κατά 1.000.000 ψηφοφόρους υπολείπεται και σε σύγκριση με τις Ευρωεκλογές του 2004.
Δυσμενής εικόνα προκύπτει όμως και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο σημείωσε μια καθαρή εκλογική νίκη, ύστερα από πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ, με 1.879.000 ψήφους στις προχθεσινές Ευρωεκλογές, υπολείπεται της εκλογικής του απήχησης, όχι μόνον στις Βουλευτικές του 2007, κατά 849.000 άτομα (είχε λάβει τότε 2.728.000 ψήφους), αλλά και...
στις Ευρωεκλογές του 2004, όταν είχε βρεθεί στο ναδίρ της κοινωνικής του επιρροής. Ακόμη και οι 2.074.000 ψηφοφόροι των Ε2004, υπερτερούν των σημερινών κατά 195.000 άτομα.
Αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν η εκλογική απήχηση των δύο κομμάτων διακυβέρνησης στις Βουλευτικές του 2004 (μόλις 5 χρόνια πριν), τότε η εικόνα που προκύπτει είναι ιδιαίτερα σοκαριστική. Η σημερινή απήχηση της ΝΔ αντιπροσωπεύει μόλις το 49% της βουλευτικής της επιρροής την προηγούμενη 5ετία, ενώ του ΠΑΣΟΚ το 62,5%.
Η κοινωνική υποχώρηση της Αριστεράς είναι εμφανής, όχι μόνον με τις εθνικές εκλογές του 2007, αλλά ακόμη και σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004. Οι 428.000 ψηφοφόροι του ΚΚΕ και οι 241.000 του ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνουν εμφανώς συρρίκνωση, η οποία μόνον λόγω της αυξημένης αποχής δεν αποτυπώνεται στα εκλογικά τους ποσοστά.
Μεταξύ των 5 σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων μόνον ο ΛΑΟΣ εμφανίζει πραγματική (και συνεχή) άνοδο της κοινωνικής του επιρροής: από 162.000 ψηφοφόρους στις Βουλευτικές του 2004 και 252.000 στις Ευρωεκλογές που ακολούθησαν, «σκαρφάλωσε» στις 272.000 το 2007 και στις 367.000 σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην τελευταία 5ετία κατόρθωσε να υπερδιπλασιάσει την εκλογική του απήχηση και να σταθεροποιήσει, κυρίως εις βάρος της ΝΔ, την παρουσία του μέσα στο κομματικό σύστημα.

9 σχόλια

  1. Αν ορθως αντεληφθην ,και σιγουρα σωστα αντεληφθην, προχτες την Κυριακη ,οι..καλτσες ανεδειξαν νικητη τη πασοκοσκυλια..
    Αυτο ειναι γεγονος.

    Η πασοκοσκυλια πηρε καμμια 70-80.000 ψηφους παραπανω απο την Νεα Δημοκρατια (του κ.Καραμανλη οπως λεει και το βλακογιοργο)..

    Στη πραξη δεν θα αλλαξει και τιποτα,μουφτηδες πασοκοσκυλαιοι..
    Ουτε και με νοιαζει γιατι επι της ουσιας τιποτα δεν αλλαζει.
    Αλλα σιγουρα ΕΠΡΕΠΕ η Νεα Δημοκρατια (του κ.Καραμανλη οπως λεει και το βλακογιοργο) να ειναι μπροστα, για ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ:
    Να μην ακουμε τους πασοκοσκυλαιους να χοροπηδανε σαν πιθηκοι..
    Και κερδισαμε ,και ειναι η απαιτηση του εκλογικου σωματος κλπ κλπ

    Ουστ ρε υπανθρωποι.
    Ρε ουστ ρε λεμε υποκοσμε..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ "ΒΓΕΙ" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ "ΤΡΑΒΑΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟ "ΠΑΣΟΚΙΚΟ" (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ) ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ "ΒΛΕΠΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η δική μου γνώμη είναι η εξής:
    1.Υπό τον ανηλεή βομβαρδισμό της παραπληροφόρησης των καναλαρχών 1,000.000 απογοητευμένοι νεοδημοκράτες πήγαν για μπάνιο ή έκατσαν σπιτάκι τους εν μέσω καύσωνα. Κάποιοι λίγοι (γύρω στους 70.000) τσίμπησαν στην υπερ του Καρατζαφύρερ προπαγάνδα των καναλιών το τελευταίο τρίμηνο. Να μην ξεχνάμε ότι η άνοδος του Λαός είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη διαφορά Ν.Δ.-Πασόκ.
    2.Το πασόκ απέτυχε οικτρά να πείσει σαν βιώσιμη εναλλακτική. Το πασόκ είχε επίσης αποχή τουλάχιστον 300.000 ψηφοφόρων του και προφανώς είναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε σκέψη αυτοδυναμίας. Τελευταία του ελπίδα είναι η προσάρτηση του Σύριζα μέχρι το Μάρτη.
    3.Δυναμική η γενικότερη πορεία του ΚΚΕ, παρά τον ξύλινο λόγο και την απαρχαιωμένη πολιτική φιλοσοφία, ένα κλάμπ φανατικών που γίνονται όλο και πιό γραφικοί, προϊόντος του χρόνου.
    4.Ο Λαός του Καρατζαφέρη, παρά τις ασυναρτησίες και τις εμμονές του κατάφερε να είναι ο μοναδικός κερδισμένος των Ευρωεκλογών. Η βοήθεια των καναλαρχών ήταν καταλυτική, διότι τα νεαρά στελέχη του δεν τα είδε το σπίτι τους το τελευταίο τρίμηνο. Είχαν φέρει ράντζα και κοιμόντουσαν μέσα στα κανάλια.
    5.Οι τυχοδιωκτικές θέσεις τόσο του Αλαβάνου αλλά περισσότερο του Τσίπρα προοιωνίζουν ότι δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμη, όσους δεν καταβροχθίσει το πασόκ θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Η χαριστική βολή ήταν η απίστευτη θέση του "παιντιού" ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί άλλο το Σύμφωνο Σταθερότητας. Έχει καβαλήσει καλάμι και προφανώς αγνοεί ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 1,5% του ΑΕΠ της ΕΕ.
    6.Οι Οικολόγοι είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας κάποιων αγαθών συμπολιτών μας που αγνοούν πολλά (και όχι μόνο τις θέσεις του Τρεμόπουλου στα εθνικά θέματα).
    Περαστικά σε όλους (με εξαίρεση τον Καρατζαφέρη).
    Κάτι μου λέει ότι σε ένα χρόνο το πολιτικό τοπίο θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το σημερινό, σε κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΖΩΝ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΥΣΕΚΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ, ΤΩΡΑ ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΣΩΒΡΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ
    ΕΝΑΣ ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΑΓΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΓΚΟΜΑΧΑΤΕ

    ΟΥΡΑΓΚΟΤΑΓΚΟΙ ΤΗΣ ΝΔ

    ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΕΦΡΩΝΙΑΣ ΑΓΟΡΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΟΥΣΙ

    ΤΟ ΤΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ

    ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
    ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΥΡΑΓΚΟΤΑΓΚΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ

    ΡΕΕΕΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ.

    ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΠΑΘΑΤΕ. ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΤΕ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΤΕ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΗΝΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΜΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ.

    1000000 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥ. ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ.

    ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ……. ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΛΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΜΕ ΕΞΙΤΠΟΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. Η ΝΔ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΙΤΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ. ΤΟ ΛΑΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ 3% ΣΕ 7,2%.
    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 4% ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΒΑΛΕ ΚΑΙ 3% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΟΤΕ ΤΕΡΜΑ Ο ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ.
    ΕΧΑΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ .
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ . ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΠΑΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 9% ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007. ΚΛΑΜΑ ΠΑΣΟΚΙΑ. ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΑΛΛΑ Η ΝΔ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ. ΧΑΛΑΡΑ ΧΑΛΑΡΑ.

    ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΠΑΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ. ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ. ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεξιοσκυλια οπως λεει και ο πρωτος ανωνυμος αρχιστε να το παιρνετε χαμπαρι οτι η χουντοδεξια σας καταρρεει...
    κυριως για εναν λογο, οτι πηρατε λεφτα απο τους φτωχους ανεβαζοντας την φορολογια εισοδηματος στα χαμηλα κλιμακια και βαζοντας το τελος ακινητων και τα δωσατε στους πλουσιους κατεβαζοντας την φορολογια εισοδηματος για τα υψηλα κλιμακια, καταργωντας τον φορο κληρονομιας ανεξαρτητως μεγεθους κληρονομουμενου πλουτου, καταργωντας την φορολογια μεγαλης περιουσιας και μειωνοντας την φορολογια διανεμομενων και μη επενδυομενων κερδων που πανε για πολυτελη καταναλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥ) ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛ. ΠΑΠΑ....ΝΗΣ $ ΣΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΚΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αυτόν, όσοι δεν είμαστε ή δεν ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είμαστε ...εγκεφαλικά βλαμμένοι.

    Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο μέρες από τις εκλογές, και πάνω που είπαμε "επιτέλους ηρεμήσαμε",με τις κάλτσες, μας ρίχνει τα ...μαργαριτάρια του, και τα πειθήνια και άβουλα όργανά του, τον ...χειροκροτούν.
    Ρε δεν είμαστε καθόλου καλά.!
    Ως νικητής υποτίθεται των εκλογών, και ενώ θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, επιτέθηκε ξαφνικά στον πρωθυπουργό.
    Αυτή τη φορά δεν του αρέσει η ...φύση του.
    Ναι, μην απορείτε, τον ενοχλεί η ...φύση του πρωθυπουργού.!
    Τώρα αν εγώ πω ότι, της κοντής ....της φταίνε οι τρίχες, θα με χαρακτηρίσετε χυδαίο;
    Κι' όμως.!!!Αυτός, ο εν ...δυνάμει πρωθυπουργός, χαρακτήρισε αλαζόνα τον πρωθυπουργό και είπε ότι: "...παρά την ήττα του, δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτε, δεν μπορεί να κάνει σοβαρές ανατροπές, μιας και για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ανατρέψει την ίδια του τη ...φύση..."Χριστέ μου.!!!Τι θέλει να πει αυτό το άτομο;Πρέπει να αλλάξει τη ...φύση του ο πρωθυπουργός για να πάει καλά η χώρα;Ρε φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αν τον συμπονάτε, ...μαζέψτε τον.!
    Είπε και κάτι άλλο ρε παιδιά, που αν σας το πω θα με πείτε συκοφάντη.Λοιπόν είπε επί λέξει ότι: "...η νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και του σοσιαλιστικού κόμματος στην Μάλτα "επιφορτίζει" τα δύο κόμματα με το βάρος να "περάσουν" ένα διαφορετικό κλίμα στην Ευρώπη, καθόσον οι σοσιαλδημοκράτες, δεν πρέπει να "βράζουν" στην μιζέρια της ξενοφοβίας, που θέλουν να περάσουν οι συντηρητικοί..."Δεν είμαι ...καλά.!
    Η Ελλάδα και η ...Μάλτα θα περάσουν τη γραμμή τους στην ...Ευρώπη.!Δεν θα τα γλυτώσω τελικά τα ψυχοτρόπα. Μήπως και τα ...πειθήνια όργανά του, είναι σε καλύτερη κατάσταση νομίζετε;
    Στα καλά καθούμενα, και επειδή δεν έχουν με τι να ασχοληθούνε, άρχισαν μια ακατανόητη και άνευ προηγουμένου γκρίνια μεταξύ τους, για δήθεν σκόπιμη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών, ξεχνώντας ότι εκεί βρισκόταν δυο εκπρόσωποί τους. Ο Μιλτιάδης Παπϊωάννου και ο Ντίνος Ρόβλιας. Παρ' όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να λέει ότι υπάρχουν ερωτήματα γιατί η διαφορά αυξήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αργά το βράδυ.
    "...Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, μ’ αυτό τον τρόπο..." ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πως να το θυμηθεί; Αφού το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως δεν έχει ...παρελθόν.
    Διαφορετικά θα θυμόταν τι είχε συμβεί στις εθνικές εκλογές του 2000, όταν το ΠΑΣΟΚ άρχισε να παίρνει προβάδισμα, μετά τις δέκα και μισή το βράδυ.
    Κύριε φύλαττε.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση