GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Φ. Πετραλιά αγνόησε τους Οδοντιάτρους...

...για την προκήρυξη προσλήψεων στο ΙΚΑ . Από τον Οδοντιατρικό Συλλόγο Αττικής . Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής π...

...για την προκήρυξη προσλήψεων στο ΙΚΑ
.
Από τον Οδοντιατρικό Συλλόγο Αττικής
.
Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η ελλειπής ενημέρωση , όσον αφορά την καταρτιση και τις λεπτομέρειες της προκήρυξης για την πρόσληψη Οδοντιάτρων στο Ι.Κ.Α.
Όπως τονίζεται σε επιστολή προς την Υπουργό Απασχόλησης και τον Διοικητή του Ι.Κ.Α., ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας που αριθμεί περισσοτερα από 6.000 μέλη, «δεν εκλήθη ούτε καν να εκφέρει την γνώμη του για τον τρόπο καθορισμού της χωροταξικής κατανομής των Οδοντιάτρων του τομέα ευθύνης του ,ούτε των κριτηρίων πρόσληψης και γενικότερα να συμβάλλει στην διαφάνεια των διαδικασιών.»
Σε άλλο σημείο της επιστολής γίνεται αναφορά στους 600 συμβασιούχους οδοντιατρους του Ιδρύματος, για τους οποίους δεν έχει ληφθεί μέχρι τώρα καμιά μέριμνα για την μονιμοποίηση τους.
Ο Ο.Σ.Α. αναφέρει ότι «αντλεί την πληροφόρηση του από δημοσιεύματα του Τύπου και φυσικά να αδυνατεί να ενημερώσει τα χιλιάδες μέλη του τα οποία ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό.»
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να...
ζητήσει συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό κ. Φάνη Πάλη – Πετραλιά και τον Διοικητή του Ι.Κ.Α. ώστε να υπάρξει πλήρης και έγκυρη ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα.

Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
Προς
1/Την Υπουργό Απασχόλησης
2/Τον Διοικητή του Ι.Κ.Α.
Από δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου πληροφορηθήκαμε ότι ανακοινώθηκε σε Φ.Ε.Κ. η Υπουργική Απόφαση πρόσληψης οδοντιάτρων στις υπηρεσίες Υγείας του Ι.Κ.Α.
Εκτιμούμε ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής που είναι ο μεγαλύτερος Οδοντιατρικός Σύλλογος της χώρας, αριθμώντας περισσότερα από 6000 μέλη και ως Ν.Π.Δ.Δ. αποτελεί θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας, υποστηρίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του , είναι λυπηρό να πληροφορείται από τον Τύπο τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι οι προσλήψεις μεγάλου αριθμού Οδοντιάτρων που ασκούν το επάγγελμα στην περιοχή ευθύνης του
Ο Σύλλογος μας δεν εκλήθη ούτε καν να εκφέρει την γνώμη του για τον τρόπο καθορισμού της χωροταξικής κατανομής των Οδοντιάτρων του τομέα ευθύνης του , ούτε των κριτηρίων πρόσληψης και γενικότερα να συμβάλλει στην διαφάνεια των διαδικασιών.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι τουλάχιστον στην επιτροπή αξιολόγησης των συναδέλφων της Αττικής θα έπρεπε να υπάρχει εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Όπως επίσης θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχει στη διατύπωση της προκηρύξεως εκπρόσωπος του Ο.Σ.Α. ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση μιας μορφής μιας μορφής κοινωνικής λογοδοσίας και να ενισχύσει την εγκυρότητα της διαδικασίας.
Η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να προστατευθεί από επιλεκτικές μοριοδοτήσεις, να αποφευχθούν φαινόμενα αδιαφάνειας και να συνυπάρχουν οι ιδιότητες κρινόμενου και κριτή στα ίδια πρόσωπα .
Με αφορμή τη σημερινή επικοινωνία θέλουμε να θίξουμε και το θέμα των 600 , περίπου, οδοντιάτρων – μελών του Ο.Σ.Α. που υπηρετούν με ανανεούμενες συμβάσεις στο Ι.Κ.Α.
Οι συνάδελφοι αυτοί βλέπουν επί σειρά ετών να ανανεώνονται οι ολιγόμηνες συμβάσεις τους , με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να πλησιαζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης και να μην δικαιούνται σύνταξης από το Ταμείο.
Κυρία Υπουργέ , Κύριε Διοικητά
Ο μεγαλύτερος οδοντιατρικός σύλλογος της χώρας βρίσκεται αυτή την στιγμή χωρίς την επίσημη ενημέρωση της Πολιτείας, και αντλεί την πληροφόρηση του από δημοσιεύματα του Τύπου και φυσικά να αδυνατεί να ενημερώσει τα χιλιάδες μέλη του τα οποία ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής στην συνεδρίαση του της 9ης Ιουνίου αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση μαζί σας και με τον Διοικητή του ΙΚΑ ώστε να υπάρξει πλήρης και έγκυρη ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα, προκειμένου να προστατεύσει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Οδοντιάτρων της Αττικής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΑΝ.ΥΦΑΝΤΗΣ

1 σχόλιο

  1. Ο τεως προεδρος του Πανελληνιου συλλογου κ Αλεξιου διευθυντης του γραφειου του κ Παυλοπουλου ,αστερας της δημοκρατιας ειμαστε σιγουροι οτι δεν φροντισε για τους συναδελφους του ,διοτι εκτος απο λαμογιες στις προσληψεις,στο δημοσιο διοτι ειναι και αρμοδιοςεπι παντως θεματος του υπουργειου εσωτερικων,δεν εχει φροντισει τον κλαδο του ως προεδρος αντιθετα τον χαντακοσε με το κομπλεξ που εχει,ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση