GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aπανωτές εξελίξεις: Και αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή για την Siemens...

Κι άλλη εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα της Siemens. Πριν από λίγη ώρα, ο εκ των κατηγορουμένων Γεώργιος Σκαρπέλης κατέθεσε και αίτηση εξαίρε...

Κι άλλη εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα της Siemens. Πριν από λίγη ώρα, ο εκ των κατηγορουμένων Γεώργιος Σκαρπέλης κατέθεσε και αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού κατηγορώντας τον για "μεροληψία και έλλειψη ανεξαρτησίας στο χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης".
Στο μακροσκελές κείμενο ο κατηγορούμενος περιγράφει όσα προηγήθηκαν με την μη παράδοση όλης της δικογραφίας καθώς και με τις "παραβάσεις των προβλεπομένων διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας" κατά την ανακριτική διαδικασία η οποία, όπως υποστηρίζει, "προδίδει σπουδή για την πάση θυσία άμεση επιβολή σε βάρος μου του επαχθέστερου μέτρου δικονομικού καταναγκασμού, ήτοι της Προσωρινής Κράτησής μου !!!, όπερ αποδεικνύει το προειλημμένον της σχετικής κρίσης αυτού"...
Ανάλογη αίτησης εξαίρεσης κατέθεσε και ο άλλος κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου.
Το πλήρες κείμενο της Αίτησης για την εξαίρεση του ανακριτή, όπως κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχει ως εξής:
"ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
(Δια του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών)
ΑΙΤΗΣΗ
Του Γεωργίου Σκαρπέλη του Παναγιώτη, διπλωματούχου τοπογράφου μηχανικού Ε.Μ.Π., κατοίκου Δάφνης Αττικής και στην οδό Πλ. Ζωοδόχου Πηγής, αριθμός 1A.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ
Του Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Νικολάου Ζαγοριανού, κατοίκου ως εκ της υπηρεσίας του, Αθηνών [Πρωτοδικείο Αθηνών].
Ι.Α.1. Την 1-7-2008 ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, in rem ποινική δίωξη για τα εγκλήματα της:
«Ι. Παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, στρεφόμενες κατά του Δημοσίου και κατά νομικού προσώπου από εκείνα, που αναφέρονται στο άρθρο 263 Α Π.Κ., από τις οποίες το όφελος, που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η ζημία, που περοξε΄νήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο και στο πιο πάνων νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ποσόν των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) δραχμών [150.000 ευρώ].
ΙΙ. Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα,
ΙΙΙ. της ηθικής αυτουργίας στη δεύτερη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και
IV. της άμεσης συνέργειας στη δεύτερη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» (Βλέπε: σχετικό Α).
Η εν λόγω ποινική δίωξη αφορούσε ενιαίως τις με αριθμούς ΑΒΜ Ω-05/4 και ΑΒΜ Ω-07/5 σχηματισθείσες ποινικές δικογραφίες, ήτοι τόσον την υπόθεση της προγραμματικής συμφωνίας 8002 του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος όσον και την υπόθεση του προγράμματος C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ενώ παραλλήλως εδόθη σχετική εισαγγελική παραγγελία προς τον Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και ήδη μηνυόμενο, κ. Ν. Ζαγοριανό, για την διενέργεια ενιαίας κύριας ανάκρισης και για τις δύο προμνησθείθσες ποινικές υποθέσεις.
Ι.Α.2. Στο πλαίσιο της εν λόγω διενεργηθείσης κύριας ανάκρισης εκλήθην από τον καθ’ ού η κρινόμενη Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτή, κ. Ν. Ζαγοριανό, να απολογηθώ ως κατηγορούμενος για τα αποδιδόμενα σε εμένα εγκλήματα: α) της εξακολουθητικής παθητικής δωροδοκίας από κοινού, στρεφόμενη κατά νομικού προσώπου από εκείνα που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 263Α Π.Κ., από την οποία το επιδιωχθέν όφελος και αντιστοίχως η προκληθείσα ή απειληθείσα σε βάρος του Δημοσίου και του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος» ζημία υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 € και β) της εξακολουθητικής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού,
ήτοι για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 12, της περίπτωσης α του άρθρου 13, του άρθρου 14, του εδαφίου α της § 1 του άρθρου 26, των άρθρων 27, 45, της §1 του άρθρου 94, των §§ 1 και 2 του άρθρου 98, των άρθρων 235 και 263Α του Π.Κ., καθώς και των διατάξεων της § 1 του άρθρου 1 του Ν. 1608/1950, όπως ισχύει σήμερον, των υποπεριπτώσεων αιβ, αιζ και β του στοιχείου α του άρθρου 1 του Ν. 2331/1995, των §§ 1 και 4 του άρθρου 2 του Ν. 2331/1995(Βλέπε: σχετικό Β), όπως αυτές ισχύουν σήμερον, ενώ η εν λόγω απολογία μου έχει ορισθεί για την 20-5-2009.
Ι.Α.3. Την 20-5-2009, όμως, ως ultimum remedium κατά του προαναφερθέντος δικαστικού λειτουργού υποχρεώθηκα να υποβάλλω ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών την με αριθμό Α 2009/2648 Μήνυση, με την οποία τον καταμηνύω για τα εγκλήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, που ετέλεσε κατά την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων του, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΣΗ
Του Γεωργίου Σκαρπέλη του Παναγιώτη, διπλωματούχου τοπογράφου μηχανικού Ε.Μ.Π., κατοίκου Δάφνης Αττικής και στην οδό Πλ. Ζωοδόχου Πηγής, αριθμός 1A.
KATA Του Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών , κ. Νικολάου Ζαγοριανού, κατοίκου ως εκ της υπηρεσίας του, Αθηνών [Πρωτοδικείο Αθηνών].
**********

Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Α.1. Με την από 15-4-2008 Κλήση Ανωμοτί Μάρτυρα εκλήθην να εμφανισθώ αυτοπροσώπως ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να εξετασθώ ανωμοτί ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση για την οποία διενεργείτο προκαταρκτική εξέταση συμφώνως με τα οριζόμενα στην διάταξη της § 2 του άρθρου 31 Κ.Π.Δ.. Η σχετική προκαταρκτική εξέταση αρχικώς παρηγγέλθη για την υπόθεση του προγράμματος C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και μετά από συμπληρωματική εισαγγελική παραγγελία περιέλαβε και την υπόθεση της Προγραμματικής Συμφωνίας 8002 του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ), οπότε και διεξήχθη ενιαίως από τον ίδιο εισαγγελικό λειτουργό.
2. Την 23-5-2008 κατέθεσα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Παναγιώτη Αθανασίου, Υπόμνημα Παροχής Γραπτών Εξηγήσεων αναφορικώς με τις αποδιδόμενες σε εμένα αιτιάσεις και υποψίες στην εν λόγω ποινική υπόθεση, που αφορούσε την δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ SIEMENS».
3. Την 1-7-2008 ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, in rem ποινική δίωξη για τα εγκλήματα της:
«Ι. Παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, στρεφόμενες κατά του Δημοσίου και κατά νομικού προσώπου από εκείνα, που αναφέρονται στο άρθρο 263 Α Π.Κ., από τις οποίες το όφελος, που επεδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η ζημία, που περοξε΄νήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο και στο πιο πάνων νομικό πρόσωπο υπερβαίνει το ποσόν των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) δραχμών [150.000 ευρώ].
ΙΙ. Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα,
ΙΙΙ. της ηθικής αυτουργίας στη δεύτερη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και
IV. της άμεσης συνέργειας στη δεύτερη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» (Βλέπε: σχετικό Γ1).
Αξιοσημείωτον είναι ότι η εν λόγω ποινική δίωξη αφορούσε ενιαίως τις με αριθμούς ΑΒΜ Ω-05/4 και ΑΒΜ Ω-07/5 σχηματισθείσες ποινικές δικογραφίες, ήτοι τόσον την υπόθεση της προγραμματικής συμφωνίας 8002 του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος όσον και την υπόθεση του προγράμματος C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ενώ παραλλήλως εδόθη σχετική εισαγγελική παραγγελία προς τον Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και ήδη μηνυόμενο, κ. Ν. Ζαγοριανό, για την διενέργεια ενιαίας κύριας ανάκρισης και για τις δύο προμνησθείθσες ποινικές υποθέσεις.
Με βάση την εν λόγω ασκηθείσα ποινική δίωξη και τις από 9-4-2009 και 10-4-2009 συμπληρωματικές ποινικές διώξεις των Εισαγγελέων Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένης Γ. Ράικου και κ. Νικολάου Δ. Ορνεράκη, αντιστοίχως, ο μηνυόμενος Ανακριτής του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριανός, διενεργεί ενιαία κύρια ανάκριση και για τις δύο ποινικές υποθέσεις, χωρίς να προβεί μέχρι σήμερον σε χωρισμό δικογραφιών.
4. Στο πλαίσιο της εν λόγω ενιαίως διενεργουμένης κύριας ανάκρισης ο μηνυόμενος Ανακριτής μετέβη την 8-10-2008 στην Εισαγγελία του Μονάχου της Γερμανίας και έλαβε Ένορκη Μαρτυρική Κατάθεση από τον μάρτυρα Reinhard Herbert Siekaczek, o οποίος, μεταξύ άλλων, ομολογεί την υπ’ αυτού διάπραξη σωρείας εγκληματικών πράξεων, που σχετίζονται με τα αποδιδόμενα σε εμένα και τους λοιπούς συγκατηγορουμένους μου εγκλήματα και δη ότι ενέκρινε τις συμφωνίες προμηθειών και λοιπών παροχών - αντιπαροχών και απέστελλε χρηματικά ποσά στους Έλληνες συνεργούς του για περαιτέρω μεταβίβαση στα πολιτικά πρόσωπα και στους άλλους δημοσίους λειτουργούς και υπαλλήλους, πλην όμως ο μηνυόμενος Ανακριτής όχι μόνον δεν προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εν λόγω μάρτυρα, τουναντίον τον διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει στην Ελλάδα την ιδιότητα του κατηγορουμένου», καθώς και ότι καίτοι « δεν είναι νόμιμο σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία» …. «η κατάθεσή του δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του ούτε άμεσα ούτε έμμεσα» (Βλέπε: σχετικό Γ2).
5. Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 314/8-4-2009 Κλήση μου προς απολογία εκλήθην να εμφανισθώ στο γραφείο του μηνυομένου Ανακριτή για να απολογηθώ ως κατηγορούμενος τέλεσης των αποδιδόμενων σε εμένα εγκλημάτων: α) της εξακολουθητικής παθητικής δωροδοκίας από κοινού, στρεφόμενη κατά νομικού προσώπου εκ των αναφερομένων στις διατάξεις του άρθρου 263Α Π.Κ., εξ ής το επιδιωχθέν όφελος και αντιστοίχως η προκληθείσα ή απειληθείσα σε βάρος του Δημοσίου και του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος» ζημία υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 € και β) της εξακολουθητικής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού,
ήτοι για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 12, της περίπτωσης α του άρθρου 13, του άρθρου 14, του εδαφίου α της § 1 του άρθρου 26, των άρθρων 27, 45, της §1 του άρθρου 94, των §§ 1 και 2 του άρθρου 98, των άρθρων 235 και 263Α του Π.Κ., καθώς και των διατάξεων της § 1 του άρθρου 1 του Ν. 1608/1950, όπως ισχύει σήμερον, των υποπεριπτώσεων αιβ, αιζ και β του στοιχείου α του άρθρου 1 του Ν. 2331/1995, των §§ 1 και 4 του άρθρου 2 του Ν. 2331/1995, όπως αυτές ισχύουν σήμερον (Βλέπε: σχετικό Γ3).
Αξιοσημείωτον είναι ότι ο μηνυόμενος Ανακριτής προέβη στη σύνταξη και υπογραφή της εν λόγω Κλήσης μου σε Απολογία, την 8-4-2009, ήτοι πρό του χρόνου άσκησης της από 9-4-2009 συμπληρωματικής ποινικής δίωξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένης Γ. Ράικου, πλην όμως θαυματουργικώ τω τρόπω στην προγενέστερον συνταχθείσα από τον μηνυόμενο Ανακριτή επίμαχη Κλήση μου για Απολογία περιλαμβάνονται οι ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις τέλεσης των αποδιδόμενων σε εμένα εγκλημάτων, για τις οποίες ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Γ. Ράϊκου, την 9-4-2009, ήτοι 1 ημέρα μετά την σύνταξη της εν λόγω Κλήσης μου για Απολογία. Συγκεκριμένως, καίτοι κατά τον χρόνο σύνταξης της με αριθμό πρωτοκόλλου 314/8-4-2009 Κλήσης μου προς Απολογία δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την επί μακρόν χρόνον εξακολούθηση τέλεσης των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, με αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ούτε για την από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τέλεση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ο μηνυόμενος Ανακριτής, ενεργών ως άλλος μάντης Κάλχας και ως γνήσιος απόγονος της Πυθίας του Μαντείου των Δελφών, η οποία προφανώς παρέβη τον όρκο παρθενίας της, κατόρθωσε να προβλέψει την πρόθεση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ε. Ράϊκου, όπως ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη για τις εν λόγω ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις των αποδιδόμενων σε εμένα εγκλημάτων και να τις συμπεριλάβει στην υπ’ αυτού προγενέστερον συνταχθείσα Κλήση μου για Απολογία!!!, όπερ αποκαλύπτει βέβαιη προσυνεννόηση εκτέλεσης προειλημμένων αποφάσεων κεντρικού οργάνου νομικής καθοδήγησης και πολιτικής χειραγώγησης των ανακριτικών διαδικασιών, πέραν ασφαλώς της ούτως ή άλλως προδήλου δόλιας παρανομίας.
6. Κατά την προμνησθείσα ημερομηνία εμφάνισής μου προς Απολογία προσήλθα στο γραφείο του εν λόγω Ανακριτή, διόρισα συνηγόρους υπεράσπισής μου, έλαβα προθεσμία για να απολογηθώ την 12-5-2009 και εζήτησα αντίγραφα όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων της σχηματισθείσης εναντίον μου ποινικής δικογραφίας, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες έλαβα τμηματικώς αντίγραφα ορισμένων και όχι απάντων των περιεχομένων στην σχηματισθείσα σχετική ποινική δικογραφία εγγράφων.
7. Την 5-5-2009 κατέθεσα ενώπιον του μηνυόμενου Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνου, Αίτηση, με την οποία ζητώ να μου χορηγηθούν έγγραφα, τα οποία, καίτοι αποτελούν μέρος της σχηματισθείσης σε βάρος μου ποινικής δικογραφίας, δεν μου είχαν παραδοθεί κατά την τμηματική χορήγηση αντιγράφων των περιεχόμενων στην εν λόγω δικογραφία εγγράφων, όπως λεπτομερώς αναφέρονται στη συνημμένη από 5-5-2009 Αίτησή μου (Βλέπε: σχετικό Γ4).
8. Την 7-5-2009 ο εν λόγω Ανακριτής, προέβη στην χορήγηση ορισμένων μόνον εκ των αιτηθέντων με την από 5-5-2009 Αίτησή μου και μη εισέτι χορηγηθέντων σε εμένα εγγράφων, με την αιτιολογία ότι τα υπόλοιπα έγγραφα, που ρητώς και προφορικώς αρνείται να μου χορηγήσει, καίτοι αποτελούν μέρος μιας ενιαίας ποινικής δικογραφίας, δεν αφορούν τις σε βάρος μου ποινικές κατηγορίες, δι’ ό και ουδείς λόγος για την χορήγησή τους σε εμένα συντρέχει!!!, καθόσον ο ίδιος, κατά την απολύτως ανέλεγκτη κρίση του, αποφασίζει ποια έγγραφα αφορούν κάθε κατηγορούμενο και συνακολούθως ποια έγγραφα χορηγούνται και ποια όχι, με μία προδήλως αυθαίρετη και πρωτάκουστη ναπολεόντεια …. ερμηνευτική προσέγγιση των σχετικών διατάξεων του Κ.Ποιν.Δ., όπου, κατά τα φαινόμενα, ο εκάστοτε αρμόδιος ανακριτής διεκδικεί αρμοδιότητες και ρόλους ….. Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
9. Συγκεκριμένως ο εν λόγω Ανακριτής με την προμνησθείσα πρωτοφανή προφορική αιτιολογία αρνήθηκε να μου χορηγήσει αντίγραφα των ακόλουθων εγγραφων:
α) Των περιεχομένων στο φάκελο από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, που διατηρούσα και διατηρώ σε λειτουργούσες στην Ελλάδα Τράπεζες, εγγράφων, τα οποία, καθ’ ομολογία του μηνυομένου Ειδικού Ανακριτή, έχουν αποσταλεί σε αυτόν από πολλούς εν Ελλάδι λειτουργούντες πιστωτικούς και τραπεζικούς οργανισμούς,
β) Των ενώπιον του διενεργήσαντος την σχετική προκαταρκτική έρευνα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, Ένορκων Μαρτυρικών Καταθέσεων:
i) του κ. Εμμανουήλ Βαρδάκη, την 12-5-2005,
ii) του κ. Βασιλείου Κωνσταντινίδη, την 2-8-2005,
iii) του κ. Σωτηρίου Τσενέ, την 2-8-2005,
iv) του κ. Γρηγορίου Δουμετζιάνου, την 4-8-2005,
v) του κ. Ιωάννη Παπαγιάννη, την 5-2-2008,
vi) του κ. Σπυρίδωνος Γκουτζάνη, την 7-4-2008,
vii) του κ. Παναγιώτη Μαρκετάκη, την 8-4-2008,
viii) του κ. Γεωργίου Κορωνιά, την 9-4-2008,
ix) του κ. Ιωάννη Ορφανού, την 10-4-2008,
x) του κ. Νικολάου Σουπιώνη, την 10-4-2008,
xi) του κ. Αντωνίου Μυτιλήνη, την 11-4-2008,
xii) του κ. Γεωργίου Περαματζή, την 11-4-2008,
xiii) του κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, την 11-4-2008,
xiv) του κ. Αριστείδη Μούρτου, την 14-4-2008,
xv) του κ. Γεώργιου Καμπουράκη, την 14-4-2008 ,
xvi) του κ. Χρήστου Σιαφάκα, την 14-4-2008,
xvii) του κ. Δημητρίου Ριγογιάννη, την 14-4-2008,
xviii) του κ. Κωνσταντίνου Καρδάρα, την 15-4-2008,
xix) του κ. Γεωργίου Καραμάνη, την 15-4-2008,
xx) του κ. Σωτήριου Σταφυλά, την 15-4-2008,
xxi) του κ. Στέφανου Καντούνη, την 16-4-2008,
xxii) του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την 17-4-2008,
xxiii) του κ. Δημητρίου Μαραβέλη, την 17-4-2008,
xxiv) του κ. Παναγιώτη Κουκουλομάτη, την 18-4-2008,
xxv) του κ. Γρηγορίου Κυριτσάκη, την 8-5-2008,
xxvi) του κ. Γαρύφαλλου Μάρκου, την 8-5-2008,
xxvii) του κ. Κυριάκου Μικέ, την 29-5-2008,
xxviii) της κ. Αικατερίνης Τσακάλου, την 9-6-2008, την 2-6-2008 και την 29-5-2008,
γ) Των ενώπιον του διενεργήσαντος την σχετική προκαταρκτική έρευνα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, Ένορκων Μαρτυρικών Καταθέσεων του κ. Γ. Τρεπεκλή, του κ. Α. Καρατζά, του κ. Σ. Δήμα, του κ. Π. Πεζά,
δ) Όλων των εγγράφων, που παρεδόθησαν στον διενεργήσαντα την σχετική προκαταρκτική έρευνα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, καθώς και στον μηνυόμενο Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνο, από τον Προϊστάμενο Λογιστηρίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Siemens AE», κ. Κυριάκο Μικέ, την ιδιαιτέρα γραμματέα του κ. Μ. Χρισατοφοράκου, κ. Αικ. Τσακάλου, καθώς και τα παραδοθέντα στον μηνυόμενο Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνο, κατά την επίσκεψη αυτού στα γραφεία της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Siemens Hellas AE» μαζί με τις σχετικές Εκθέσεις Παράδοσης ή Κατάσχεσης, που σε κάθε περίπτωση νόμιμης συλλογής αποδεικτικών εγγράφων καταρτίζονται και υπογράφονται από τα συμμετέχοντα αρμόδια όργανα,
ε) Όλων των εγγράφων, που επισυνάπτονται στο από 6-6-2008 Υπόμνημα της δικηγορικής εταιρείας με την επωνυμία «Debevoise and Plimpton LLP», προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο παρέδωσε η εν λόγω δικηγορική εταιρεία στον διενεργήσαντα την σχετική προκαταρκτική έρευνα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, καθώς και στον μηνυόμενο Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνο,
στ) Της ενώπιον του Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνου, Ένορκης Μαρτυρικής Κατάθεσης του κ. Χ. Μαρκογιαννάκη,
ζ) Όλων των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής σε Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, που με αφορούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο είτε αμέσως είτε εμμέσως,
η) Των εγγράφων, που αφορούν τη με αριθμό 126 AR 1594/08 δικαστική συνδρομή, δυνάμει της οποίας ελήφθη στο Μόναχο της Γερμανίας η από 8-10-2008 Ένορκη Μαρτυρική Κατάθεση του κ. R.H.Siekaczek, καθόσον μου χορηγήθηκε αντίγραφο μόνον της εν λόγω μαρτυρικής κατάθεσης, όπου υπάρχει ρητή αναφορά στο όνομα και στο πρόσωπό μου, χωρίς όμως να μου παραδοθεί και το αιτούμενο έγγραφο δικαστικής συνδρομής,
θ) Των Υπομνημάτων Γραπτών Εξηγήσεων όλων ανεξαιρέτως των εξετασθέντων ανωμοτί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, υπόπτων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα μέχρι σήμερον χορηγηθέντα σε εμένα Υπομνήματα Γραπτών Εξηγήσεων, αφού μου έχουν χορηγηθεί μόνον τα Υπομνήματα του Η. Γεωργίου, του Μ. Χριστοφοράκου, του Γ. Καλδή, του Volker Jung, του Π. Μαυρίδη, του Σ. Σταυριανού, του Α. Αθανασιάδη, του Η. Πιτταούλη και του Μ. Βόγια.
ι) Του αποσταλλέντος από τις γερμανικές δικαστικές αρχές και χαρακτηριζόμενου ως φυλασσόμενου εγγράφου πειστηρίου (Asservat) 10300-4 στη γερμανική γλώσσα, καθώς και του με αριθμό Φ. 09222/1291 εγγράφου, που περιέχει την επίσημη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών στην ελληνική γλώσσα,
ια) των αποσταλλέντων από τις ιταλικές δικαστικές αρχές εγγράφων,
ιβ) καθώς και άλλων, «ων ουκ έστιν αριθμός» εγγράφων, που φυλάσσονται προς χρήση «τίς οίδε» πώς και αδυνατώ να κατονομάσω και περιγράψω, αφού αποκρύπτονται πεισμόνως και το περιεχόμενό αυτών πληροφορούμαι από δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων, όπου επιλεκτικώς και σκοπίμως διαρρέονται «τίς οίδε» υπό ποίου;;;!!!
10. Παραλλήλως ο μηνυόμενος Ανακριτής ρητώς και κατηγορηματικώς αρνήθηκε να μου χορηγήσει οποιοδήποτε περιεχόμενο στην ποινική δικογραφία έγγραφο, που αφορά το πρόγραμμα C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, με την αιτιολογία ότι η εν λόγω υπόθεση δεν με αφορά, πλην όμως τόσον η διενεργειθείσα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, σχετική προκαταρκτική έρευνα, όσον και η υπ’ αυτού ασκηθείσα in rem σχετική ποινική δίωξη είναι ενιαία και για τις δύο υποθέσεις, ενώ ο ίδιος ο μηνυόμενος Ανακριτής ουδέποτε προέβη σε χωρισμό της εν λόγω ενιαίως σχηματισθείσης και διερευνωμένης ποινικής δικογραφίας σε επι μέρους δικογραφίες με βάση τις ειδικότερες υποθέσεις ανάληψης έργων από την εταιρεία Siemens, ήτοι του ΟΤΕ και του C4I και ούτω καθ’ εξής, όπερ σημαίνει ότι η εν λόγω ποινική δικογραφία είναι μία, αδιαίρετη και ενιαία για όλες τις εν λόγω ερευνώμενες επιμέρους υποθέσεις.
Επιπροσθέτως ο μηνυόμενος Ανακριτής ισχυρίσθηκε ότι εναπόκειται στη ανέλεγκτη κρίση του διενεργούντος την ανάκριση η επιλογή των προς χορήγηση περιεχόμενων στην ποινική δικογραφία εγγράφων, όπερ σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτική ούτε αναγκαία η γνώση του συνόλου των περιεχόμενων στη σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία εγγράφων για την άσκηση των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 101 Κ.Ποιν.Δ. υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου, αλλά μόνον όσων εγγράφων κατά την αυθαίρετη κρίση του με αφορούν.
11. Την 7-5-2009 κατέθεσα ενώπιον του μηνυόμενου Ανακριτή Αίτηση με την οποία ζητώ την χορήγηση νέας προθεσμίας για να απολογηθώ για τα αποδιδόμενα σε εμένα εγκλήματα, καθόσον εξαιτίας της μη χορήγησης του συνόλου των περιεχομένων στην σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία εγγράφων και κωλυμάτων στο πρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισής μου ήταν αντικειμενικώς και υποκειμενικώς ανέφικτη τόσον η προετοιμασία της υπεράσπισής μου όσον και η ενώπιον του μηνυόμενου Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνου, απολογία μου μετά των συνηγόρων υπεράσπισή μου κατά την ορισθείσα ημερομηνία της 12-5-2009 (Βλέπε: σχετικό Γ5), πλην όμως η εν λόγω Αίτησή μου απερρίφθη από τον μηνυόμενο Ανακριτή, ο οποίος επέμεινε στην εμφάνισή μου προς απολογίαν την 12-5-2009 και ώρα 13:00.
12. Την 11-5-2009 υπέβαλα δια των πληρεξουσίων δικηγόρων μου στον μηνυόμενο Ανακριτή δεύτερη Αίτηση για χορήγηση νέας προθεσμίας προς απολογία για τους ίδιους λόγους αδυναμίας άσκησης των υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου (Βλέπε: σχετικό Γ6), όπερ έπραξαν και όλοι οι άλλοι συγκατηγορούμενοί μου, ενώ η εν λόγω Αίτηση έγινε δεκτή από τον μηνυόμενο Ανακριτή, ο οποίος όρισε ως χρόνο απολογίας μου ενώπιόν του την 20-5-2009 και ώρα 14:00.
Αξιοσημείωτον είναι ότι άπαντες οι συγκατηγορούμενοι στην εν λόγω ποινική υπόθεση εκλήθημεν από τον μηνυόμενο Ανακριτή να απολογηθούμε για τα αποδιδόμενα σε εμάς εγκλήματα την ίδια ημέρα, ήτοι την 20-5-2009, με απόκλιση 1 έως 1 ½ ώρας ο ένας μετά τον άλλον.
13. Ελάχιστες ημέρες πρίν την ορισθείσα νέα ημερομηνία για απολογία ενώπιον του μηνυομένου Ανακριτή και όλως τυχαίως επληροφορήθην από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου ότι εναντίον εμού και των συγκατηγορουμένων μου έχει δηλωθεί παράσταση Πολιτικής Αγωγής τόσον από το Ελληνικό Δημόσιο όσον και από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.
Συγκεκριμένως, από τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» την 9-5-2009, «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» την 13-5-2009 και «ΤΟ ΒΗΜΑ» την 13-5-2009 και μετέπειτα από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, άπαντες οι συγκατηγορούμενοι το πρώτον ελάβαμε γνώση ότι την 29-7-2008 ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ενεχείρισε στον μηνυόμενο Ανακριτή Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου του, κ. Π. Βουρλούμη, για παράσταση Πολιτικής Αγωγής για χρηματική ικανοποίηση για το ποσόν των 10 € από έκαστον των κατηγορουμένων, με επιφύλαξη, λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από την σε βάρος του ΟΤΕ τέλεση των αποδιδόμενων στους συγκατηγορουμένους μου και σε εμένα εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθώς και ότι την 10-4-2009 το Ελληνικό Δημόσιο ενεχείρισε στον μηνυόμενο Ανακριτή Δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για παράσταση Πολιτικής Αγωγής για χρηματική ικανοποίηση για το ποσόν των 500.000 € με επιφύλαξη, λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από την σε βάρος του τέλεση των αποδιδόμενων στους συγκατηγορουμένους μου και σε εμένα προμνησθέντων εγκλημάτων (Βλέπε: σχετικά Γ7 και Γ8).
14. Μετά την δημοσιογραφική αποκάλυψη και την «επ’ αυτοφώρω» σύλληψη του «κλέπτοντος οπώρας» μηνυόμενου Ανακριτή καθώς και τις έντονες διαμαρτυρίες πέντε (5) πληρεξουσίων δικηγόρων στον κ. Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε ικανοποίηση γραπτών Αιτήσεων των εν λόγω 5 συνηγόρων υπεράσπισης ο μηνυόμενος Ανακριτής υποχρεώθηκε να χορηγήσει επισήμως κεκυρωμένα φωτοαντίγραφα των εν λόγω κρίσιμων για την άσκηση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων τόσον εμού όσον και των λοιπών συγκατηγορουμένων μου εγγράφων μόλις την 13-5-2009, μολονότι άπαντες οι συγκατηγορούμενοι στην εν λόγω ποινική υπόθεση επρόκειτο να απολογηθούμε την 12-5-2009 και τα επίμαχα έγγραφα της Πολιτικής Αγωγής είχαν εγχειρισθεί από τον Ο.Τ.Ε. την 29-7-2008 και από το Ελληνικό Δημόσιο την 10-4-2009!!!
15. Συν τοις άλλοις επισημαίνεται ότι μεταξύ των εγγράφων της σχηματισθείσης σε βάρος μου ποινικής δικογραφίας, τα οποία μου παρεδόθησαν από τον μηνυόμενο Ανακριτή, περιλαμβάνονται και έγγραφα στην γερμανική γλώσσα, την οποία δεν γνωρίζω και κατανοώ, των οποίων επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα δεν μου παρεδόθη.
Τα ενλόγω ξενόγλωσσα έγγραφα, που αριθμούν 68 σελίδες, εστάλησαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του Saltzburg σε απάντηση ενός αιτήματος δικαστικής συνδρομής και αφορούν το άνοιγμα και την κίνηση του με αριθμό 835835 Τραπεζικού Λογαριασμού με την κωδική ονομασία “Franz”, που κατά το επιδοθέν σε εμένα ποινικό κατηγορητήριο φέρεται να ανήκει σε εμένα και να έχουν εμβασθεί τα χρηματικά ποσά - δώρα της αποδιδόμενης σε εμένα παθητικής δωροδοκίας.
Εν ολίγοις, τα προμνησθέντα εξ Αυστρίας έγγραφα συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα των αποδείξεων των εναντίον μου ποινικών κατηγοριών, δι’ ό και η γνώση του περιεχομένου αυτών συνιστά όρον «εκ των ων ουκ άνευ» (sine qua non) για την άσκηση έστω και στοιχειωδών υπερασπιστικών δικαιωμάτων.
Για αυτόν τον λόγο την 18-5-2009 κατέθεσα ενώπιον του μηνυόμενου ανακριτή Αίτηση με την οποία ζητώ: α) να μου χορηγηθεί επισήμως κεκυρωμένη μετάφραση των εν λόγω ξενόγλωσσων Εγγράφων και β) να μου χορηγηθεί προθεσμία προς απολογία ενώπιόν του μετά την παράδοση σε εμένα της επίσημης μετάφρασης στην ελληνική γλώσσα των προειρημένων Εγγράφων, όπερ συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για την προετοιμασία της υπεράσπισής μου και την αποτελεσματική απόκρουση των εναντίον μου ποινικών κατηγοριών (Βλέπε: σχετικό Γ9), πλην όμως ο μηνυόμενος Ανακριτής ισχυρίσθηκε ότι οι αιτούμενες επίσημες ελληνικές μεταφράσεις είχαν δοθεί για φωτοτύπηση στον κ. Φώτη, ο οποίος προφανώς λόγω φόρτου εργασίας και από παραδρομή αμέλησε να μου τα παραδώσει, δι’ ό και έδωσε νέα εντολή για εκ νέου φωτοτύπηση των αιτουμένων επισήμων ελληνικών μεταφράσεων των ξενόγλωσσων εγγράφων και παρέμεινε αμετακίνητος στην πάση θυσία ενώπιόν του απολογία μου την 20-5-2009!!!
ΙΙ. ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣA.1. Στις διατάξεις του άρθρου 239 Π.Κ. ορίζεται ότι :
«Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων: α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά τα άρθρα 137Α και 137Β β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή τους από την τιμωρία τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.»
2. Στις διατάξεις του άρθρου 259 Π.Κ. προβλέπεται ότι:
«Υπάλληλος, που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.»
Β. Οι λεπτομερώς προπεριγραφείσες στο Ιστορικό Μέρος της υπό κρίση Μήνυσής μου πράξεις του μηνυόμενου Ανακριτή πληρούν όλους τους όρους της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της κατάχρησης εξουσίας, αφού:
α) μετά την ενώπιον του μηνυομένου ένορκη εξέταση του μάρτυρα Reinhard Herbert Siekaczek, με το γνωστό περιεχόμενο, ο μηνυόμενος Ανακριτής παρέλειψε να συντάξει σχετική Έκθεση προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης για να διωχθεί ποινικώς ο R.H.Siekaczek και να σχηματισθεί η αναγκαία για την διενέργεια κύριας ανάκρισης σε βάρος του εν λόγω μάρτυρα ποινική δικογραφία, καίτοι αυτός ομολόγησε ενώπιόν του την τέλεση σωρείας εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Στην εν λόγω πράξη του προέβη εν γνώσει του ότι ο εν λόγω «μάρτυρας» έχει τελέσει την ομολογημένη αξιόποινη πράξη της άμεσης συνέργειας σε εξακολουθητική ενεργητική δωροδοκία, που αποδίδεται στα εν Ελλάδι στελέχη της εταιρείας με την επωνυνμία «SIEMENS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», εξ ης – κατά το απαγγελθέν κατηγορητήριο - προσπορίσθηκε στην εν λόγω εταιρεία περιουσιακό όφελος 57.404.918,79 €, το οποίο αντιστοιχεί στην περιουσιακή ζημία, που προξενήθηκε σε βάρος του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ο.Τ.Ε. Α.Ε.» και αναλογεί στα ωφελήματα, τα οποία φέρονται ότι έδοθησαν από τα στελέχη της εταιρείας με την επωνυμία «SIEMENS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» σε πολιτικά κόμματα και πρόσωπα καθώς και δημοσίους λειτουργούς και υπαλλήλους και με τα οποία επιβαρύνθηκε το κόστος της Προγραμματικής Συμφωνίας 8002/15-12-1997 και των σχετιζομένων με αυτήν από 15-11-1999, 4-8-2000, 7-11-2000, 18-7-2001 και 29-7-2002 Εκτελεστών Παραγγελιών, καθώς και το κόστος του Συστήματος Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα (C4I), ήτοι σε αμφότερες τις περιπτώσεις συνολικό χρηματικό ποσόν, που υπερβαίνει τις 73.000 και 150.000 €,
β) με τις παρασχεθείσες στον εν λόγω μάρτυρα, R.H. Siekaczek, ρητές διαβεβαιώσεις του ότι, καίτοι «δεν είναι νόμιμο σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία» …. «η κατάθεσή του δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του ούτε άμεσα ούτε έμμεσα», παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, ο οποίος είναι κατά το νόμο αρμόδιος για την άσκηση ποινικής δίωξης υπάλληλος, ο μηνυόμενος Ανακριτής ετέλεσε το έγκλημα της άμεσης συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, που συνίσταται στην παροχή άμεσης συνδρομής για την παράλειψη άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος υπαιτίου προσώπου για την τέλεση εγκληματικών πράξεων, οι οποίες υπέπεσαν στην άμεση αντίληψή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ήτοι της λήψης της εν λόγω Ένορκης Μαρτυρικής Κατάθεσης.
γ) η υπό του μηνυόμενου Ανακριτή σκόπιμη απόκρυψη σημαντικών εγγράφων, που περιέχονται στη σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία, σε συνδυασμό με την επίμονη άρνηση χορήγησης μεγαλύτερης προθεσμίας για να απολογηθώ για τα αποδιδόμενα σε εμένα κακουργήματα, και την πεισματική εμμονή αυτού, όπως σε συντομότατο χρόνο από την χορήγηση ορισμένων εκ των αιτηθέντων με έγγραφες αιτήσεις μου εγγράφων καταθέσω τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μου, καθώς και τον καθορισμό της ίδιας ημέρας για λήψη απολογιών 7 κατηγορουμένων με χρονική απόσταση 1 έως 1½ ώρα έκαστος, με συνέπεια το ανέφικτον σοβαρής εξέτασης ισχυρισμών απόκρουσης πανομοιοτύπων κατηγορητηρίων άνω των 50 σελίδων, στοιχειοθετούν την από τον μηνυόμενο Ανακριτή χρήση παράνομων εκβιαστικών μέσων για την επίτευξη της έγγραφης ή προφορικής απολογίας μου, αφού η εν λόγω μεθόδευση έχει αναπόδραστη συνέπεια στο σχηματισμό ελεύθερης ή μη βούλησης κατά τη διαμόρφωση του είδους και του περιεχομένου των προβαλλόμενων με την απολογία μου υπερασπιστικών ισχυρισμών. Και αυτό, γιατί η καθυστέρηση ικανοποίησης του προβλεπόμενου στις διατάξεις του άρθρου 101 Κ.Ποιν.Δ. υπερασπιστικού δικαιώματος κάθε κατηγορουμένου, όπως πριν την απολογία του λάβει γνώσει όλων των εγγράφων, που ενδεχομένως περιέχουν ενοχοποιητικά για αυτόν στοιχεία, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του χρόνου, μέσα στον οποίο – μετά την αυτονόητη γνώση του περιεχομένου όλων των εγγράφων της σχετικής ποινικής δικογραφίας - καλείται να διαμορφώσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του και την ασφυκτική σύντμηση του διατιθέμενου χρόνου για να απολογηθεί, εξαναγκάζουν τον κατηγορούμενο να προβεί σε έγγραφη ή προφορική απολογία με άλλο περιεχόμενο από αυτό, που θα επιθυμούσε, εάν εγνώριζε το σύνολο του συγκεντρωθέντος από τον διενεργήσαντα την κύρια ανάκριση αποδεικτικού υλικού.
Γ. Περαιτέρω επισημαίνεται ότι ο μηνυόμενος Ανακριτής έχει τελέσει σε βάρος μου το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος, που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθου 259 Π.Κ., αφού:
α) Κατά δόλια παράβαση των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 101 Κ.Ποιν.Δ. για τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καθηκόντων του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου ο μηνυόμενος Ανακριτής άλλοτε αρνείται να μου χορηγήσει και άλλοτε μου αποκρύπτει σημαντικά έγγραφα της σχηματισθείσης εναντίον μου ποινικής δικογραφίας, όπως είναι τόσον τα περιγραφόμενα στο υπό στοιχείο 9 του Ιστορικού Μέρους της κρινόμενης Μήνυσής μου έγγραφα, όσον και τα έγγραφα για τις Δηλώσεις Παράστασης Πολιτικής Αγωγής του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι ως Πολιτικώς Ενάγοντες είναι οι βασικοί αντίδικοι των κατηγορουμένων στην εν λόγω ποινική υπόθεση,
β) Κατά παράβαση του καθήκοντός του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου, δολίως και σκοπίμως αρνείται να μου χορηγήσει αντίγραφα όλων ανεξαιρέτως των περιεχομένων στη σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία εγγράφων, που αφορούν την υπόθεση του προγράμματος C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι όλα τα εν λόγω έγγραφα περιέχονται σε μία, αδιαίρετη και ενιαία ποινική δικογραφία, όπου περιλαμβάνονται και τα έγγραφα, που αφορούν την υπόθεση της Προγραμματικής Συμφωνίας 8002 του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, ενώ για τις εν λόγω υποθέσεις έχει διενεργηθεί μία, αδιαίρετη και ενιαία προκαταρκτική έρευνα, έχει ασκηθεί μία, αδιαίρετη και ενιαία ποινική δίωξη και ο μηνυόμενος Ανακριτής ουδέποτε μέχρι την ημεροχρονολογία της ενώπιόν του απολογίας μου, ήτοι την 20-5-2009, προέβη σε χωρισμό της εν λόγω ποινικής δικογραφίας σε επι μέρους δικογραφίες με βάση τις ειδικότερες υποθέσεις ανάληψης έργων από την εταιρεία Siemens.
γ) Κατά παράβαση του καθήκοντός του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου, δολίως και σκοπίμως αρνείται να μου χορηγήσει επισήμως κεκυρωμένη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, που γνωρίζω και κατανοώ, σημαντικών για την κατανόηση της εναντίον μου ποινικής κατηγορίας ξενόγλωσσων εγγράφων, που περιέχονται στη σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία και συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα των αποδείξεων των εναντίον μου ποινικών κατηγοριών, η γνώση των οποίων συνιστά όρον «εκ των ων ουκ άνευ» (sine qua non) για την άσκηση έστω και στοιχειωδών υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου, κατά βάναυση παράβαση των ανακριτικών καθηκόντων του και των αντίστοιχων δικαιωμάτων μου ως κατηγορουμένου, που προβλέπονται τόσον στις διατάξεις του άρθρου 101 Κ.Ποιν.Δ. όσον και στη διάταξη της περίπτωσης α! της § 3 του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α. συμφώνως με την οποία «Ειδικώτερον, πας κατηγορούμενος έχει δικαίωμα: α) όπως πληροφορηθή, εν τη βραχυτέρα προθεσμία εις γλώσσαν την οποίαν εννοεί και εν λεπτομερεία την φύσιν και τον λόγον της εναντίον του κατηγορίας.», καθώς και στη διάταξη της περίπτωσης α! της § 3 του άρθρου 14 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα κατά την οποία: «Κάθε πρόσωπο, που κατηγορείται για ποινικό αδίκημα, απολαύει σε πλήρη ισότητα τις ακόλουθες τουλάχιστον εγγυήσεις:
α) να πληροφορηθεί το συντομότερο δυνατό σε γλώσσα, που κατανοεί, και λεπτομερώς, τη φύση και τους λόγους της κατηγορίας εναντίον του·»,
δ) Η επίμονη άρνηση του μηνυόμενου Ανακριτή, όπως μου χορηγήσει σημαντικά για τη στοιχειοθέτηση των εναντίον μου ποινικών κατηγοριών έγγραφα, όπως λ.χ. είναι η απάντηση των αρμοδίων δικαστικών αρχών της Αυστρίας στα με αριθμούς 73/23-1-2009 και 226/26-2-2009 Συμπληρωματικά Αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής του και η παράδοση σε εμένα των σχετικών απαντητικών εγγράφων σε επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, ήτοι σε γλώσσα, που γνωρίζω και κατανοώ, σε συνδυασμό με την δικονομικώς αδικαιολόγητη πλην όμως πολιτικώς σκόπιμη εμμονή του, όπως πάση θυσία απολογηθώ ενώπιόν του την 20-5-2009, συνεπάγεται την μη έγκαιρη και νόμιμη γνωστοποίηση σε εμένα τυχόν επιβαρυντικών στοιχείων, που μπορεί να προκύψουν από την απάντηση των αρμοδίων δικαστικών αρχών της Αυστρίας στα Συμπληρωματικά Αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής , με περαιτέρω συνέπεια τον εξαναγκασμό μου να σιωπήσω για να αποφύγω ενδεχόμενη αυτοενοχοποίησή μου και την αποστέρηση του δικαιώματός μου να απολογηθώ, κατά τη διεξαγόμενη κυρία ανάκριση.
Η εν λόγω συμπεριφορά του μηνυόμενου Ανακριτή συνιστά κατάφωρη και δόλια παράβαση του καθήκοντός του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου και του αντίστοιχου δικαιώματός μου σε απολογία ως κατηγορουμένου, που θεμελιώνεται στις διατάξεις των άρθρων 270 και 271 Κ.Π.Δ. και συνάπτεται αρρήκτως με την εμφάνιση, την εκπροσώπηση, την υπεράσπιση και την άσκηση των δικαιωμάτων, που μου παρέχονται από το νόμο.
ε) Κατά δόλια παράβαση του καθήκοντός του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου μετέρχεται παράνομων μέσων με σκοπό την πάση θυσία ενοχοποίησή μου και την μετέπειτα καταδίκη μου, αφού με τις λεπτομερώς προμνησθείσες στο Ιστορικό Μέρος της κρινόμενης Μήνυσής μου πράξεις του, καθιστά ως αξιόπιστο, φερέγγυο και φιλαλήθη μάρτυρα τον R.H. Siekaczek, ο οποίος από τα ομολογηθέντα τόσον στην από 8-10-2008 Ένορκη Μαρτυρική Κατάθεσή του ενώπιον του μηνυόμενου Ανακριτή όσον και στις πολλαπλές απολογίες και καταθέσεις του ενώπιον των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας, που περιέχονται στη σχηματισθείσα και υπ’ αυτού ερευνώμενη ποινική δικογραφία, έδει να καταστεί αν όχι ο βασικός κατηγορούμενος τουλάχιστον συγκατηγορούμενός μου για τα αποδιδόμενα σε εμένα εγκλήματα, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψει και αξιολογείται υπό των αρμοδίων δικαιοδοτικών οργάνων η από 8-10-2008 κατάθεση του R.H. Siekaczek κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 211Α Κ.Ποιν.Δ., καθόσον πρόκειται για κατ’ ουσία μαρτυρία συγκατηγορουμένου.
στ) Κατά δόλια παράβαση του προβλεπόμενου στις διατάξεις του άρθρου 250 Κ.Ποιν.Δ. καθήκοντός του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου ο μηνυόμενος Ανακριτής, καίτοι διεπίστωσε την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον R.H. Siekaczek, ο οποίος - τόσον στην από 8-10-2008 Ένορκη Μαρτυρική Κατάθεσή του όσον και στις πολλαπλές απολογίες και καταθέσεις του ενώπιον των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας, που περιέχονται στη σχηματισθείσα και υπ’ αυτού ερευνώμενη ποινική δικογραφία - ομολογεί την συμμετοχή του στο έγκλημα της εξακολουθητικής ενεργητικής δωροδοκίας, που αποδίδεται στα εν Ελλάδι στελέχη της εταιρείας με την επωνυμία «Siemens Hellas A.E.», δεν εζήτησε την επέκταση της ασκηθείσης ποινικής δίωξης και εναντίον αυτού, όπως έπραξε σε αντίστοιχη περίπτωση με το έγκλημα της κατά συναυτουργία απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των διατάξεων του Ν. 1608/1950, αντιθέτως τον διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω μαρτυρική κατάθεσή του δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
ζ) Κατά δόλια παράβαση του προβλεπόμενου στη διάταξη της § 2 του άρθρου 248 Κ.Ποιν.Δ. καθήκοντός του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου ο μηνυόμενος Ανακριτής κατά την σύνταξη του σε βάρος μου κατηγορητηρίου προέβη σε παντελώς αυθαίρετο και αναπόδεικτο προσδιορισμό και βεβαίωση του ύψους της προκληθείσης σε βάρος του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε.» ζημίας, για να στοιχειοθετήσει σε βάρος μου τις προβλεπόμενες στις διατάξεις της § 1 του άρθρου 1 του Ν. 1608/1950 ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις τέλεσης των αποδιδόμενων σε εμένα εγκλημάτων. Συγκεκριμένως ο εν λόγω Ανακριτής στο απαγγελθέν εναντίον μου κατηγορητήριο όλως αυθαιρέτως προσδιορίζει την εν λόγω ζημία στο ποσόν των 57.404.918,79 €, πλην όμως ο φερόμενος ως παθών ΟΤΕ στην από 29-7-2008 Δήλωση Παράστασης Πολιτικής Αγωγής ουδέν σχετικόν με το ύψος της προκληθείσης σε βάρος του υλικής ζημίας αναφέρει, καθόσον αυτός ο προσδιορισμός - τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο έρευνας της εν λόγω ποινικής υπόθεσης - είναι αδύνατος, δι’ ό και παρίσταται ως Πολιτικώς Ενάγων μόνον για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για το ποσόν των 10 € για έκαστον των κατηγορουμένων με την ρητή επιφύλαξη του δικαιώματος, όπως αξιώσει την περαιτέρω επιδίκαση χρηματικής ικανοποίησης ή αποζημίωσης ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων.
Συν τοις άλλοις επισημαίνεται ότι, καίτοι υπεβλήθησαν ενώπιον του μηνυόμενου Ανακριτή σχετικά Αιτήματα από άλλους συκατηγορουμένους μου για τον διορισμό Ειδικού Πραγματογνώμονα και τον – με επιστημονικώς αδιάβλητες, δόκιμες και ελέγξιμες διαδικασίες και μεθόδους - προσδιορισμό της – κατά το εναντίον μου ποινικό κατηγορητήριο - προκληθείσης σε βάρος του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου υλικής ζημίας από τις αποδιδόμενες στους κατηγορουμένους εγκληματικές πράξεις, όπερ άλλωστε αποτελεί πάγια ανακριτική τακτική στα οικονομικά εγκλήματα, ουδαμού και ουδόλως προέβη στην ικανοποίηση του εν λόγω Αιτήματος με κατάφωρη παράβαση των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 239 Κ.Ποιν.Δ. καθηκόντων του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση, όπου ρητώς ορίζονται τα εξής:
« 1. Σκοπός της ανάκρισης της ανάκρισης είναι η συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για να βεβαιωθεί η τέλεση του εγκλήματος και να αποφασισθεί αν πρέπει νε εισαχθεί κάποιος σε δίκη γι’ αυτό.
2. Κατά την ανάκριση γίνεται καθετί, που μπορεί να βοηθήσει την εξακρίβωση της αλήθειας, εξετάζεται και βεβαιώνεται αυτεπαγγέλτως όχι μόνον η ενοχή, αλλά και η αθωότητα του κατηγορουμένου, καθώς και κάθε στοιχείο, που αφορά την προσωπικότητά του και επηρεάζει την επιμέτρηση της ποινής….»
Το δόλιον της εν λόγω εγκληματικής πράξης του μηνυομένου Ανακριτή έτι περαιτέρω αποδεικνύεται από την ιδιαίτερη επιμέλεια και πονηρίαν, που επέδειξε κατά την απόκρυψη όλων των σχετικών με την παράσταση Πολιτικής Αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΤΕ εγγράφων από όλους τους κατηγορουμένους.
η) Κατά δόλια παράβαση των προβλεπόμενων τόσον στη διάταξη της § 2 του άρθρου 250 Κ.Ποιν.Δ. όσον και στη διάταξη της § 2 του άρθρου 271 Κ.Ποιν.Δ. καθηκόντων του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου ο μηνυόμενος Ανακριτής με την υπ’ αυτού σύνταξη και υπογραφή της από 8-4-2009 και με αριθμό πρωτοκόλλου 314/8-4-2009 Κλήσης μου προς Απολογία, όπου η αναφερόμενη αξιόποινη πράξη είναι άλλη από την αξιόποινη πράξη για την οποία άσκησε ποινική δίωξη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Π. Αθανασίου, και για την οποία μέχρι τότε διεξήγετο υπ’ αυτού κύρια ανάκριση, προέβη σε παράνομη επέκταση της σε βάρος μου ασκηθείσης ποινικής δίωξης κατά παράβαση των οριζομένων στις διατάξεις του άρθρου 250 Κ.Ποιν.Δ., αφού σε αυτήν την Κλήση περιέχονται και οι επιβαρυντικές περιστάσεις της επί μακρόν χρόνον εξακολούθησης τέλεσης των αποδιδόμενων σε εμένα εγκληματικών πράξεων, με αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, για τις οποίες ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ε. Ράϊκου, το πρώτον την 9-4-2009, ήτοι 1 ημέρα μετά την σύνταξη και υπογραφή της εν λόγω Κλήσης μου για απολογία!!!
θ) Κατά δόλια παράβαση των προβλεπομένων στις διατάξεις των άρθρων 100, 101 και 102 Κ.Ποιν.Δ. για τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καθηκόντων του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου ο μηνυόμενος Ανακριτής με κάθε μέσο επεδίωξε την φαλκίδευση των δικαιωμάτων μου ως απολογούμενου κατηγορουμένου με μοναδικό σκοπό την πάση θυσία άμεση προσωρινή κράτησή μου προ του χρόνου διεξαγωγής των ορισθεισών για την 7-6-2009 Ευροεκλογών σε εκτέλεση … διατεταγμένης υπηρεσίας από την χειραγωγούσα την επίμαχη κύρια ανάκριση κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η εν λόγω εγκληματική πράξη αποδεικνύεται από το ότι ο όγκος της σχηματισθείσης σχετικής ποινικής δικογραφίας και η σοβαρότητα των αποδιδόμενων σε εμένα εγκλημάτων καθιστούν αναγκαία για την άσκηση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου την χορήγηση μεγαλύτερης προθεσμίας για απολογία, ώστε να έχω τον αναγκαίο για την μελέτη ανεξαιρέτως όλων των περιεχόμενων στην ποινική δικογραφία εγγράφων και την σύνταξη σχετικού απολογητικού υπομνήματος χρόνο, πλην όμως ο μηνυόμενος Ανακριτής προφανώς « … τοις κείνων ρήμασιν πειθόμενος» και σε εφαρμογή δικαιϊκώς ανεπίτρεπτου πολιτικού σχεδιασμού κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου παρανόμως επιχειρεί να με καταστήσει πρωταγωνιστή στη «ΣΑΝΙΔΑ» ενός θεάτρου του παραλόγου, μετατρέποντάς με σε «αποδιοπομπαίο τράγο», από τη θυσία του οποίου θα επέλθει η «δι’ ελέου και φόβου των κοινών θνητών κάθαρσις» των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων!!! Άλλωστε ουδείς κίνδυνος παραγραφής των αποδιδόμενων σε εμένα εγκλημάτων υφίσταται, ενώ ο εν λόγω μηνυόμενος Ανακριτής καλώς γνωρίζει ότι, εφόσον για την συγκέντρωση του ανακριτικού υλικού απαιτήθηκε η παρέλευση 8 και πλέον μηνών κοπιώδους εργασίας, ο οιοσδήποτε κατηγορούμενος είναι αδύνατον να δυνηθεί να αντικρούσει τις αποδιδόμενες σε αυτόν κακουργηματικές κατηγορίες, οι οποίες περιγράφονται σε σχηματισθέν κατηγορητήριο άνω των 50 σελίδων!!! εντός 10 ή 15 ημερών από την χορήγηση μέρους μόνον – και όχι του συνόλου - των εγγράφων της επίμαχης ποινικής δικογραφίας, όταν μάλιστα ταυτοχρόνως στο εν λόγω σύντομο χρονικό διάστημα έχει να αντιπαλέψει με τα εμπόδια, που θέτει η υπό του μηνυόμενου Ανακριτή δόλια απόκρυψη σωρείας σημαντικών εγγράφων της ποινικής δικογραφίας!!!, εν οίς συγκαταλέγονται και πολυάριθμα και πολλών σελίδων έγγραφα στη γερμανική γλώσσα, που αγνοώ και δεν κατανοώ, και δεν μου χορηγήθηκε επίσημη μετάφραση αυτών στην ελληνική γλώσσα παρά την υποβολή σχετικής ρητής Αίτησής μου.
ΙΙΙ. Επειδή οι περιγραφείσες εγκληματικές πράξεις του μηνυομένου ανακριτή πληρούν όλους τους όρους της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης των εγκλημάτων της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 259 και 239 Π.Κ.,
Επειδή ο μηνυόμενος Ανακριτής έδρασε με ορισμένο δόλο, που περιλαμβάνει
α) την ενσυνείδητη χρησιμοποίηση εκβιαστικών μέσων για την λήψη της έγγραφης ή προφορικής απολογίας μου, καθώς και την γνώση ότι το πρόσωπο του R.H. Siekaczek, για το οποίο παραλείπει να προβεί στις αναγκαίες για την άσκηση ποινικής δίωξης πράξεις του, είναι υπαίτιος τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένου εγκλήματος, και
β) την θέληση παράβασης του καθήκοντος της υπηρεσίας του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση υπαλλήλου με σκοπό πρόκλησης βλάβης σε εμένα μέσω της απαλλοτρίωσης βασικών υπερασπιστικών δικαιωμάτων μου ως κατηγορουμένου,
Επειδή όλοι οι περιεχόμενοι στην παρούσα Μήνυση μου ισχυρισμοί μου αποδεικνύονται αδιαμφισβητήτως με έγγραφα και μάρτυρες,
Επειδή όλα τα συγκροτητικά της αντικειμενικής υπόστασης των αποδιδόμενων στον μηνυόμενο Ανακριτή πραγματικά περιστατικά και οι αναπόδραστες συνακόλουθες συνέπειες αυτών αμέσως και ευθέως άπτονται του σκληρού πυρήνα των αρχών της δίκαιης δίκης, που συνιστούν ακρογωνιαίους λίθους του δημοκρατικού κράτους δικαίου, οι προτεινόμενοι μάρτυρες είναι έγκριτοι νομικοί επιστήμονες, νυν και πρώην ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς, νυν και πρώην Πρόεδροι Δικαστικών Ενώσεων και Δικηγορικών Συλλόγων και συγκεκριμένως οι ακόλουθοι:
1) Βασίλειος Κόκκινος, επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κάτοικος Φιλοθέης Αττικής και στην οδό Βορείου Ηπείρου, αριθμός 12, (τηλ. 210-6824721),
2) Βασίλειος Μαρκής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κάτοικος Αθηνών και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αριθμός 121 (τηλ. 6977401999),
3) Παναγιώτης Αθανασόπουλος, πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Σούτσου, αριθμός 30(τηλ. 210- 6457100, 6977635652),
4) Χαράλαμπος Αθανασίου, Αρεοπαγίτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, κάτοικος Αθηνών και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αριθμός 121, (τηλ.210-8032365, 6977653576),
5) Σωτήριος Μπάγιας, Αντεισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Λουκάρεως, αριθμός 14, (τηλ. 210-6041369, 6972324900),
6) Δημήτριος Παξινός, δικηγόρος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Ακαδημίας, αριθμός 60, (τηλ 210-3398270, 6977005010),
7) Χριστόφορος Αργυρόπουλος, δικηγόρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Μαυρομματαίων, αριθμός 3, (τηλ. 210-8222545),
8) Αντώνιος Βγόντζας, δικηγόρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Αλληλεγγύης Δικηγόρων, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Μασσαλίας, αριθμός 18, (τηλ. 210-3607431, 6944337100),
9) Δημήτριος Βερβεσός, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Ασκληπιού, αριθμός 42, (τηλ.210-3647348),
10) Δημήτριος Τσοβόλας, δικηγόρος, κάτοικος Αθηνών και στην οδό 28ης Οκτωβρίου, αριθμός 112 (τηλ. 210-8259659),
11) Νικόλαος Μαυρομμάτης του Χρήστου, δικηγόρος, κάτοικος Αθηνών και στην οδό Ευελπίδων, αριθμός 55, (τηλ. 8823046, 8840219).
Επειδή η παρούσα Μήνυση μου είναι αληθής, βάσιμη, νόμιμη και ασκείται αρμοδίως,
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου
Καταμηνύω τον Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών , κ. Νικόλαο Ζαγοριανό, και ζητώ την ποινική δίωξη και την τιμωρία του για τη διάπραξη των εγκλημάτων της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.
Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για υποστήριξη των εναντίον του μηνυομένου κατηγοριών.
Διορίζω αντικλήτους και συνηγόρους υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής μου τον δικηγόρο Αθηνών κ. Νικόλαο Κ. Ανδρουλάκη, καθηγητή Πανεπιστημίου, κάτοικο Αθηνών και στην οδό Καλλιγά, αριθμός 35 και Κάλβου (τηλ. 210-6451878), καθώς και τον δικηγόρο Αθηνών Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη, κάτοικο Αθηνών και στην οδό Μαυρομματαίων, αριθμός 29 (τηλ.: 210-3841738, 6932205327).
Αθήνα, 20-5-2009
Ο Μηνυτής» (Βλέπε: σχετικό Γ)
Ι.Α.4. Την 20-5-2009, οπότε μου είχε χορηγηθεί προθεσμία εμφάνισης προς απολογίαν ενώπιον του καθ’ ού η κρινόμενη Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτή, προσήλθα στο γραφείο του εν λόγω Ανακριτή, όπου του ενεχείρισα την από 20-5-2009 Δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισής μου, κ. Νικολάου Κ. Ανδρουλάκη και κ. Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη, όπου δηλώνουν ότι αδυνατούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως συνήγοροι υπεράσπισής μου, εξαιτίας της μη χορήγησης όλων των εγγράφων της δικογραφίας, της επιλογής των χορηγουμένων εγγράφων κατά την ανέλεγκτη κρίση του κ. Ανακριτή, της απόκρυψης κρίσιμων εγγράφων, όπως λ.χ. των Δηλώσεων Παράστασης Πολιτικής Αγωγής κ.λ.π. (Βλέπε: σχετικό Δ). Κατόπιν αυτού ο εν λόγω Ανακριτής μου χορήγησε νέα προθεσμία για απολογία την 29-5-2009 και ώρα 12:00 μ.μ.
Ι.Α.5. Την 22-5-2009 κατέθεσα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών Προσφυγή με την οποία – μεταξύ άλλων – αιτούμαι να ακυρωθεί η πράξη του κ. Ανακριτή του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ν. Ζαγοριάνου, για γνωστοποίηση του περιεχομένου και για τη χορήγηση αντιγράφων μέρους και όχι του συνόλου των εγγράφων της εναντίον μου σχηματισθείσης ποινικής δικογραφίας και να διαταχθεί η επανάληψή της με τη γνωστοποίηση του περιεχομένου και με τη χορήγηση αντιγράφων ανεξαιρέτως όλων των εγγράφων της εναντίον μου σχηματισθείσης ποινικής δικογραφίας (Βλέπε: σχετικό Ε). Αξιοσημείωτον είναι ότι επί της εν λόγω Προσφυγής μου την 1-6-2009 εκδόθηκε το με αριθμό 1709/2009 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, δυνάμει του οποίου: «Αίρεται η διαφωνία μεταξύ του κατηγορουμένου και του 4ου Ειδικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, περί χορηγήσεως στον παραπάνω κατηγορούμενο αντιγράφων όσων εκ των εγγράφων δεν του έχουν χορηγηθεί από την με ΑΒΜ Ω 05/4 και Ω 07/50 ανακριτική δικογραφία, υπέρ του κατηγορουμένου – προσφεύγοντος». (Βλέπε: σχετικό ΣΤ).
Ι.Α.6. Την 29-5-2009 και ώρα 13:00μμ προσήλθα ενώπιον του καθ’ ού η υπό κρίση Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτή και διόρισα συνήγορο υπεράσπισής μου τον κ. Δημήτριο Τσοβόλα, λόγω της εμμονής των μέχρι τότε συνηγόρων υπεράσπισής μου, κ. Νικολάου Κ. Ανδρουλάκη και κ. Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη, στην από 20-5-2009 Δήλωσή τους για αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους ως συνηγόρων υπεράσπισής μου. Ο δικηγόρος Δημήτριος Τσοβόλας, προσήλθε στο γραφείο του εν λόγω Ανακριτή, απεδέχθη τον διορισμό του ως συνηγόρου υπεράσπισής μου, εζήτησε αντίγραφα όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων της σχηματισθείσης εναντίον μου ποινικής δικογραφίας καθώς και νέα προθεσμία για την ενώπιόν του εν λόγω Ανακριτή απολογία μου. Ο καθ’ ού η παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτής απεδέχθη τα εν λόγω αιτήματά μου και έδωσε εντολή στην παρισταμένη γραμματέα να μεταφέρει τους φακέλους με τα αιτούμενα έγγραφα στο χειριστή του φωτοτυπικού μηχανήματος, για την άμεση φωτοτύπηση αυτών, ώστε να καταστεί δυνατή η εντός ολίγων ωρών χορήγησή τους, ενώ ταυτοχρόνως μου εχορήγησε νέα προθεσμία προς απολογία για την 15-6-2009. Παραλλήλως ο εν λόγω ανακριτής εζήτησε τόσον από εμένα όσον και από τον συνήγορο υπεράσπισής μου, κ. Δ. Τσοβόλα, να παραιτηθούμε από τις σχετικές Προσφυγές και Ενστάσεις που είχαμε καταθέσει ενώπιον του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, αιτούμεθα την χορήγηση όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων της σχηματισθείσης σε βάρος μου ποινικής δικογραφίας, καθόσον εδήλωσε ότι προτίθεται να μας χορηγήσει τα αντίγραφα των εγγράφων, που επί ένα μήνα αρνείται να χορηγήσει.
Στη συνέχεια αποχώρησα από το γραφείο του εν λόγω Ανακριτή και μετέβην στην οικία μου, όπου διεπίστωσα ότι μου είχε θυροκολληθεί εισαγγελική διάταξη, δυνάμει της οποίας απαγορεύεται η έξοδός μου από τη χώρα.
Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες των συνηγόρων μου με τον χειριστή του φωτοτυπικού μηχανήματος για τη λήψη μέρους των υπό φωτοτύπηση εγγράφων, πληροφορήθηκα ότι ο καθ’ ού η παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτής δεν είχε παραδώσει ούτε ένα έγγραφο για φωτοτύπηση, παρά τις περί του αντιθέτου ρητές δεσμεύσεις του ενώπιον εμού, του συνηγόρου υπεράσπισής μου, του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Λ. Νικολόπουλου, και της Γραμματέως του.
Ι.Α.7. Όλως αιφνιδίως και ενώ μου είχε χορηγηθεί η νέα προθεσμία για απολογία την 15-6-2009, ο καθ’ ού η παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτής, κ. Ν. Ζαγοριανός, εξέδωσε το με αριθμό 3/29-5-2009 Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο διατάσσει την σύλληψη και προσαγωγή μου ενώπιόν του, καθόσον κατά την άποψή του : «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις από την μέχρι τώρα διενεργηθείσα ανάκριση ότι ο παραπάνω κατηγορούμενος τέλεσε τις πιο πάνω αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες επιτρέπεται η προσωρινή κράτηση και επειδή είναι πολύ πιθανό από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων, για τις οποίες κατηγορείται, την οργάνωση την οποία επέδειξε κατά τη διάπραξη των αξιοποίνων αυτών πράξεων να διαπράξει στο μέλλοςν και άλλα εγκλήματα (κακουργήματα), καθώς επίσης και να εξέλθει από τη χώρα, αφού η εκδοθείσα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διάταξη σε βάρος του, με την οποία του έχει ήδη απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα δεν δύναται να εκτελεσθεί για τις χώρες εντός της συνθήκης Σένγκεν και να μην εμφανισθεί ενώπιον της δικαιοσύνης,…», πλην όμως το εν λόγω Ένταλμα εξεδόθη κατά παράβαση των διατάξεων της § 2 του άρθρου 270, της § 2 του άρθρου 276 και του άρθρου 282 του Κ.Ποιν.Δ., αφού στο ίδιο το κείμενο του με αριθμό 3/2009 Εντάλματος σύλληψης προκύπτει ότι εγώ «κληθείς νόμιμα προς απολογία, όπως προκύπτει από το από 9/4/2009 αποδεικτικό επίδοσης του αρχιφύλακα Αθανασουλή Αθανασίου, αν και εμφανίστηκε και έλαβε αρχικώς προθεσμία να απολογηθεί και παρατάθη αυτή για τις 15/6/2009» (Βλέπε: σχετικό Ζ) .
Σε εκτέλεση του εν λόγω Εντάλματος Σύλληψης, τα αρμόδια αστυνομικά όργανα προσήλθαν στην οικεία μου την 29-5-2009 και περί ώρα 9:15 μ.μ., όπου, χωρίς την παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, ή ανακριτή, ή ειρηνοδίκη ή πταισματοδίκη, προέβησαν στην κατ’ εντολή του εν λόγω ανακριτή σύλληψη και προσαγωγή μου στην Γ.Α.Δ.Α., όπερ σημαίνει ότι η εν λόγω σύλληψή μου, που έλαβε χώρα στην οικία μου μετά την 9:00 μ.μ., έγινε κατά παράβαση ρητών δικονομικών διατάξεων, ήτοι των διατάξεων της περίπτωσης α΄ της § 1 και της § 2 του άρθρου 254 Κ.Π.Δ.
Ι.Α.8. Μετά την προσαγωγή μου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, υπέβαλλα την από 29-5-2009 Μήνυσή μου, με την οποία τόσον εγώ όσον και ο έτερος συγκατηγορούμενός μου, κ. Ηλίας Γεωργίου, καταμηνύουμε τον καθ’ ού η παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτή για τα τελεσθέντα σε βάρος μας εγκλήματα της υπεξαγωγής εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος (Βλέπε: σχετικό Η).
Ι.Α.9. Την 1-6-2009 προσήχθην από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα ενώπιον του εν λόγω Ανακριτή, ο οποίος μου εχορήγησε νέα προθεσμία για απολογία την 3-6-2009 και ώρα 12:00 μ.μ.. Κατά την εκ νέου προσαγωγή μου ενώπιον του εν λόγω Ανακριτή την 3-6-2009, τον ενημέρωσα για την υποβολή της με αριθμό Α 2009/2648 Μήνυσής μου σε βάρος του για τα εγκλήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, της από 29-5-2009 Μήνυσης μου σε βάρος του για τα εγκλήματα της υπεξαγωγής εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και της από 3-6-2009 Μήνυσής μου για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 222 Π.Κ., της § 1 του άρθρου 232 Π.Κ. και του άρθρου 259 Π.Κ., και υπέβαλα Αίτηση, με την οποία ζητώ να μου γνωστοποιήσει εγγράφως, εάν προτίθεται να δηλώσει αποχή από τα ανακριτικά καθήκοντά του, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των §§ 1 και 2 του άρθρου 23 Κ.Ποιν.Δ., δεδομένης της μεταξύ εμού και αυτού αντιδικίας, που προέκυψε μετά την κατάθεση των προαναφερόμενων Μηνύσεών μου σε βάρος του, εκτός των άλλων και για λόγους ευθιξίας και ευπρεπείας (Βλέπε: σχετικό Θ), πλην όμως ο εν λόγω Ανακριτής με ενημέρωσε ότι επ’ ουδενί λόγω προτίθεται να δηλώσει αποχή από τα καθήκοντά του, ενώ παραλλήλως με εκάλεσε να απολογηθώ ενώπιόν του για τα αποδιδόμενα σε εμένα λεπτομερώς προμνησθέντα εγκλήματα.
Ι.Α.10. Αξιοσημείωτον είναι ότι άπαντες οι συγκατηγορούμενοι στην εν λόγω ποινική υπόθεση εκλήθημεν από τον μηνυόμενο Ανακριτή να απολογηθούμε για τα αποδιδόμενα σε εμάς κακουργήματα, τα οποία περιγράφονται σε σχηματισθέν σε βάρος μας πανομοιότυπο κατηγορητήριο άνω των 50 σελίδων !!! την ίδια ημέρα, ήτοι την 20-5-2009, με απόκλιση 1 ώρας ο ένας από τον άλλον. Συγκεκριμένως εκλήθην να απολογηθώ ενώπιον του καθ’ ού η παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτή την 20-5-2009 και ώρα 14:00, ενώ μετά την παρέλευση 2 ωρών, ήτοι την 16:00 είχε κληθεί να απολογηθεί για αντίστοιχα κακουργήματα ο συγκατηγορούμενός μου Μ. Χριστοφοράκος!!!
Συν τοις άλλοι επισημαίνεται ότι η εφαρμοζόμενη από τον εν λόγω Ανακριτή ανακριτική τακτική στην εν λόγω ποινική υπόθεση έχει καταστήσει αδύνατη την ενώπιόν του εμφάνισή μου για απολογία μετά των συνηγόρων υπεράσπισης της επιλογής μου, αφού άπαντες οι υπ’ εμού διορισθέντες συνήγοροι υπεράσπισης εδήλωσαν ότι η ιδιαίτερη σπουδή και βία του εν λόγω ανακριτή για την άμεση απολογία μου ενώπιόν του, ακόμη και πρίν την χορήγηση όλων των περιεχόμενων στη σχηματισθείσα σε βάρος μου ποινική δικογραφία εγγράφων, καθιστούν αδύνατη την άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων τους (Βλέπε: σχετικά Δ και Ι).
Η εν λόγω ανακριτική τακτική δημιουργεί εύλογες υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος μου, αφού η σε σύντομο χρόνο απολογία όλων των συγκατηγορουμένων για βαρύτατα κακουργήματα, όπως αυτά περιγράφονται σε πανομοιότυπα πολυσέλιδα κατηγορητήρια, αποκαλύπτει όχι μόνον ότι ο καθού η κρινόμενη Αίτηση Εξαίρεσης Ανακριτής - κατά παράβαση των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 239 Κ.Ποιν.Δ. υποχρεώσεών του ως διενεργούντος την κύρια ανάκριση – επ’ ουδενί λόγω προετίθετο να λάβει υπόψη του τους προβαλλόμενους στην απολογία μου υπερασπιστικούς ισχυρισμούς για την εξακρίβωση της αλήθειας και την εξέταση και βεβαίωση όχι μόνον της ενοχής αλλά και της αθωότητάς μου, κυρίως όμως προδίδει σπουδή για την πάση θυσία άμεση επιβολή σε βάρος μου του επαχθέστερου μέτρου δικονομικού καταναγκασμού, ήτοι της Προσωρινής Κράτησής μου !!!, όπερ αποδεικνύει το προειλημμένον της σχετικής κρίσης αυτού.
Ι.Α.11. Η συνδυαστική ερμηνευτική προσέγγιση των προεκτεθέντων γεγονότων οδηγεί αντικειμενικώς και υποκειμενικώς σε - με βεβαιότητα πιθανολογούμενη - κρίση του εν λόγω Ανακριτή για την δήθεν ύπαρξη σοβαρότατων ενδείξεων ενοχής μου για τα αποδιδόμενα σε μένα εγκλήματα και την επιβολή σε βάρος μου Προσωρινής Κράτησης, όπερ σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της διεξαγόμενης ανάκρισης από τον εν λόγω Ανακριτή είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιον, μεροληπτικόν και προειλημένον!!!, αφού προδήλως με τις περιγραφόμενες στην υπό κρίση Αίτησή μου δόλιες και παράνομες πράξεις και παραλείψεις του εκδηλώνει προαποδεικτική πεποίθηση και προλογική βεβαιότητα για εφαρμογή προειλημένων ανακριτικών αποφάσεων κατά τις προδιαγραφές των εξελίξεων που έχουν τεθεί από κέντρο νομικής καθοδήγησης και πολιτικής χειραγώγησης της ούτως ναρκοθετημένης ανακριτικής διαδικασίας.
Ι.Α.7. Η κλήση επτά (7) κατηγορουμένων σε απολογία την ίδια ημέρα ανα 1 έως 1½ ώρα έκαστος, αποκαλύπτει παντελή έλλειψη διάθεσης στοιχειωδώς επιμελούς και σοβαρής εξέτασης των υπερασπιστικών ισχυρισμών αυτών των κατηγορουμένων, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 274 Κ.Ποιν.Δ., καθιστά την ανάκριση παρωδία και μετατρέπει την απολογία σε συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με δεκαοκτάμηνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Κορυδαλλού!!!
Ι.Β.1. Σημειωτέον ότι ούτε δύναμαι ούτε προτίθεμαι να αμφισβητήσω την αρμοδιότητα του Ανακριτή, όπως επιβάλλει, όποιο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού κρίνει κατάλληλο και πρόσφορο προς εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στην ανάκριση και το δικαστήριο, καθώς και της εκτέλεσης της τυχόν επιβληθησόμενης ποινής, μηδέ της προσωρινής κράτησης εξαιρουμένης, υπό τον απαράβατον όρον της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας, που επιβάλλει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, εν οίς συγκαταλέγεται και η δίκαιη διαδικασία, όπου προεξάρχουσα σημασία έχει η αμεροληψία του κρίνοντος και αποφασίζοντος δικαστικού οργάνου.
Ι.Β.2. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, οι λεπτομερώς ιστορούμενες στην παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης καθώς και στις κατατεθείσες σε βάρος του εν λόγω Ανακριτή Μηνύσεις μου δόλιες και παράνομες πράξεις και παραλείψεις του καθ’ ού η κρινόμενη Αίτηση Ανακριτή καθώς και ο τρόπος και χρόνος λήψης απολογιών ….. παραμονές ευροεκλογών αποκαλύπτουν χωρίς ίχνος ψιμυθίων όχι μόνον την προκατάληψη αλλά και την πολιτική χειραγώγηση της όλης ανακριτικής διαδικασίας, δι’ ό και στοιχειοθετούνται όχι απλές υπόνοιες αλλά στερεώς θεμελιωμένη σε πραγματικά περιστατικά βεβαιότητα μεροληψίας.

ΙΙ. ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
1. Στις διατάξεις του άρθρου 15 του Κ.Ποιν.Δ. ορίζονται τα εξής:«’Όλα τα δικαστικά πρόσωπα του προηγούμενου άρθρου είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή αν προκάλεσαν ή προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας, δηλαδή αν υπάρχουν γεγονότα, που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους. Ο τρόπος γενικά που διευθύνεται η διαδικασία ή υποβάλλονται ερωτήσεις στους μάρτυρες και τους κατηγορουμένους δεν μπορεί μόνος του να θεμελιώσει αυτό το λόγο για εξαίρεση».Στις διατάξεις του άρθρου 16 του Κ.Ποιν.Δ. προβλέπονται τα ακόλουθα: «1. Δικαίωμα να προτείνουν την εξαίρεση έχουν ο εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος, ο πολιτικώς ενάγων και ο αστικώς υπεύθυνος. 2. Η αίτηση για εξαίρεση υποβάλλεται: στο στάδιο της ανάκρισης έως την παράδοση των εγγράφων από τον ανακριτή στον εισαγγελέα μετά την τελευταία ανακριτική πράξη (άρθρο 308), στην κύρια διαδικασία πριν αρχίσει η συζήτηση (άρθρο 339) και, τέλος, στη διαδικασία του δικαστικού συμβουλίου πριν από την έκδοση του βουλεύματος. Γι' αυτό το σκοπό οι διάδικοι έχουν δικαίωμα να πληροφορηθούν τη σύνθεση του συμβουλίου από τη στιγμή που ο εισαγγελέας υποβάλλει σ’ αυτό την πρότασή του. Αν η αίτηση αφορά την εξαίρεση ολόκληρου του πολυμελούς δικαστηρίου (άρθρο 136 εδ. α΄) η κατάθεσή της γίνεται τουλάχιστον οκτώ ημέρες πριν από την ημέρα που έχει προσδιοριστεί για τη συζήτηση της υπόθεσης.3. Οι αιτήσεις εξαίρεσης κατά των δικαστικών προσώπων, που συμπράττουν ή πρόκειται να συμπράξουν στην ίδια διαδικασία υποβάλλονται εφάπαξ ως προς όλους τους λόγους εξαίρεσης και κατά όλων των προσώπων αυτών πριν από την επιχείρηση της διαδικαστικής ενέργειας. Το δικαστήριο αποφαίνεται με ενιαία απόφαση. Κάθε μεταγενέστερη αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη, εκτός αν ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι ο λόγος της εξαίρεσης έγινε γνωστός ή ανέκυψε μεταγενέστερα.4. Δεν επιτρέπεται αίτηση εξαίρεσης: α) μελών ή του εισαγγελέα ή του γραμματέα του δικαστηρίου ή του δικαστικού συμβουλίου, που αποφασίζει για την αίτηση εξαίρεσης κατά το άρθρο 20, β) τόσων μελών από καθένα των ποινικών τμημάτων του Αρείου Πάγου, ώστε με τα λοιπά μέλη να μην είναι δυνατή η συγκρότηση του δικαστηρίου κατά τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου, γ) περισσοτέρων των πέντε αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, δ) περισσοτέρων των οκτώ δικαστών ή δύο εισαγγελέων συνολικά για κάθε δικαστήριο ή εισαγγελία, όπου υπηρετούν πράγματι τουλάχιστον δώδεκα δικαστές ή τρεις εισαγγελείς αντίστοιχα, ε) περισσοτέρων των τεσσάρων δικαστών για κάθε δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν τουλάχιστον επτά δικαστές και περισσοτέρων των δύο όταν υπηρετούν λιγότεροι των επτά δικαστών.»
Στις διατάξεις του άρθρου 17 του Κ.Ποιν.Δ. ορίζονται επί λέξει τα εξής:«1. Η αίτηση εξαίρεσης πρέπει να περιέχει με σαφήνεια τους λόγους της εξαίρεσης, να μνημονεύει τα πραγματικά γεγονότα, στα οποία στηρίζονται οι λόγοι αυτοί και να αναφέρει τα μέσα της απόδειξής τους. Την αίτηση πρέπει να την υπογράφει ο ίδιος ο αιτών ή ο ειδικός πληρεξούσιός του. Στο έγγραφο της πληρεξουσιότητας πρέπει να αναφέρονται ειδικά και συγκεκριμένα οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η εξαίρεση. Διαφορετικά η αίτηση είναι απαράδεκτη.2. Ο αιτών ή ο ειδικός για το σκοπό αυτό πληρεξούσιός του παραδίδει την αίτηση στον εισαγγελέα του δικαστηρίου όπου υπηρετεί το πρόσωπο του οποίου ζητείται η εξαίρεση. Αν ζητείται η εξαίρεση μέλους του δικαστηρίου των συνέδρων, η αίτηση παραδίδεται στον εισαγγελέα του εφετείου, ενώ, αν αφορά μέλος του πταισματοδικείου, στον εισαγγελέα του πλημμελειοδικείου. Η αίτηση για την εξαίρεση μέλους δικαστηρίου, που συνεδριάζει μπορεί να υποβληθεί και με προφορική δήλωση, που καταχωρίζεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.»

ΙΙΙ. Επειδή με τις περιγραφόμενες στην κρινόμενη Αίτηση Εξαίρεσης παράνομες πράξεις και παραλείψεις καθώς και την επιλογή του τρόπου και χρόνου λήψης απολογιών αδιαμφισβητήτως εκδηλούται σχηματισμός προαποδεικτικής δικανικής πεποίθησης και προειλημμένων αποφάσεων, που θεμελιώνουν όχι απλώς υπόνοιες αλλά ακράδαντη βεβαιότητα μεροληψίας σε βάρος μου και έλλειψη ανεξαρτησίας του εν λόγω Ανακριτήστο χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης,
Επειδή μετά την κατάθεση των από 20-5-2009 και 29-5-2009 προμνησθεισών Μηνύσεών μου σε βάρος του καθ’ ού η κρινόμενη Αίτηση Ανακριτή, κ. Ν. Ζαγοριανού, και της συνεπεία αυτών μεταξύ μας αντιδικίας δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες μεροληψίας αυτού σε βάρος μου, αφού η κατάθεση των εν λόγω Μηνύσεών μου σε βάρος του δικαιολογούν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία του εν λόγω δικαστικού λειτουργού,
Επειδή ο εν λόγω Ανακριτής αρνείται να δηλώσει αρμοδίως την κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των §§ 1 και 2 του άρθρου 23 Κ.Ποιν.Δ. αποχή του από τα καθήκοντά του ως ανακριτή, δεδομένης της μεταξύ εμού και αυτού αντιδικίας, που προέκυψε μετά την κατάθεση των από 20-5-2009, 29-5-2009 και 3-6-2009 προμνησθεισών Μηνύσεών μου εναντίον του, εκτός των άλλων και για λόγους ευθιξίας και ευπρεπείας,
Επειδή ενόψει των ανωτέρω είναι προφανές ότι επιβάλλεται η εξαίρεση του ως άνω δικαστικού λειτουργού κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του Κ.Ποιν.Δ.,
Επειδή οι περιεχόμενοι στη παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης λόγοι αποδεικνύονται με τα επισυναπτόμενα έγγραφα, όπως αντίγραφα μηνύσεων, αντίγραφα αιτήσεων για χορήγηση εγγράφων, αντίγραφα αιτήσεων με διάφορα αναπάντητα αιτήματα, αντίγραφα αποκρυβέντων Δηλώσεων Παράστασης Πολιτικής Αγωγής κ.λ.π.,
Επειδή προς απόδειξη των περιεχόμενων στην υπό κρίση Αίτηση Εξαίρεσης ισχυρισμών μου προτείνω ως μάρτυρα τον δικηγόρο Αθηνών Άγγελο Π. Πάρσαλη, κάτοικο Αθηνών και στην οδό Ηρακλείτου, αριθμός 12 ( τηλ. 210-3390081),
Επειδή η παρούσα Αίτηση Εξαίρεσης είναι παραδεκτή, νόμιμη, βάσιμη και αληθής,
Επειδή το βάσιμο και αληθές της παρούσας Αίτησης Εξαίρεσης αποδεικνύεται πλήρως από τα προσκομιζόμενα με επίκληση σχετικά έγγραφα,
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Να διαταχθεί η εξαίρεση του κ. Ν. Ζαγοριανού, ως ανακριτή διενεργούντος κύρια ανάκριση για τα αποδιδόμενα σε εμένα εγκλήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 Κ.Ποιν.Δ.
Αθήνα, 3-6-2009
Ο Αιτών Κατηγορούμενος"

43 σχόλια

  1. 1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή. Τόπε και ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ.

    Λαλούν οι μπούφοι στα βουνά
    λαλούν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή. Τόπε και ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ.

    Λαλούν οι μπούφοι στα βουνά
    λαλούν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.



    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.





    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.





    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.




    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.




    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. karatsekarismeno


    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kara aman tsekarismeno...
    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΠΑΤΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΕΙΣ ΚΟΛΛΗΤΟΙ – ΤΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ.

    Εάν ο Γιωργάκης (νούμερο 1) Παπαντρέου δεν διώξει αμέσως τον Γιωργάκη (νούμερο 2) Παπακωνσταντίνου, παίρνει προσωπικά επάνω του όλη την ευθύνη του τεράστιου σκανδάλου της Ζίμενς.
    Μετά τις πονηριές του στο Βατοπέδι (με τους ψευτομάρτυρες Κουκουβίνο και Σωτηροπούλου) ο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται ξανά στη σέντρα και φέρεται να ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΟΣ στις προμήθειες του ΟΤΕ από τη Siemens.
    Εως και το 2004 ο ΟΤΕ ήταν απόλυτα ελεγχόμενος από επίλεκτα στελέχη του πασόκ, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους:
    1.Λ. Αγγέλου( μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ),
    2.Γ. Αργυρόπουλο (μεγαλοστέλεχος του ΠαΣοΚ),
    3.Ν. Μανασή (πρόεδρο της Cosmote),
    4.Χρ. Πολυζωγόπουλο ( πρόεδρο τότε,της ΓΣΕΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ)
    5.τον υπόδικο σήμερα Σκαρπέλη (κορυφαίο συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και για μία 15ετία σε όλα τα ΔΣ του ΟΤΕ»).
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ.
    Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε και άλλος ένας πασόκος στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, που λίγοι άνθρωποι γνώριζαν.
    Ο Γιωργάκης νούμερο 2, ο Παπακωνσταντίνου.
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;
    Δεν είναι συνωνυμία, ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 30 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    Ο Γιωργάκης (νούμερο 2) λοιπόν απέκρυπτε από το βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολυετή συμμετοχή του στο Δ.Σ. του ΟΤΕ!
    Μήπως δεν ήταν αρκετά σημαντική εταιρία ο ΟΤΕ για να την έχεις στο βιογραφικό σου κύριε Παπακωνσταντίνου;
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΠΟΛΛΑ!
    Και προφανώς αρκετά σημαντικά που να αξίζει το κόπο να το κρύβεις από το βιογραφικό σου.
    Εάν ο Γιωργάκης (νούμερο 1) Παπαντρέου πράγματι ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να διαγράψει αμέσως τον Παπακωνσταντίνου, ως εμπλεκόμενο στις προμήθειες από τη Ζίμενς.
    ΕΑΝ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ, αφού το θέμα των προμηθειών της Ζίμενς αφορά πολλά δισεκατομμύρια, ενώ μόνο οι επίσημες μίζες έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
    Και να σε πάω και λίγο παραπέρα.
    Τι καίει το ΓΑΠ στην υπόθεση Ζίμενς;
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ;
    Μήπως ξέρει κάτι και για κάποιες άλλες προμήθειες, ακόμη πιο σημαντικές από τα ψηφιακά και την 8002;
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΤΟΥ C4I ΑΣ ΠΟΥΜΕ;
    Είναι ένας όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.
    Είναι ο κόσμος των Γιωργο-νούμερων.
    Είναι ο κόσμος των σοσιαλιστών.
    Θα φέρουν και διαφάνεια λέει στα δημόσια οικονομικά.
    Έτσι λένε!
    Και εγώ θα ξυρίσω τα πόδια μου, θα βάλω ξανθιά περούκα, θα φορέσω σουτιέν και θα κάνω την Πάρις Χίλτον.
    Έτσι λέω!
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ, Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΟΜΑΣ.

    Ο άνθρωπος αέρας.

    Ο άνθρωπος πουλί.

    Είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος στη σκανδαλάρα Ζίμενς που έχει παραδεχθεί στον ανακριτή ότι πήρε 6,5 εκατομμύρια ευρω (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δρχ) μίζα.

    Είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος στη σκανδαλάρα Ζίμενς που δεν αναφέρει κανείς το όνομά του ούτε στα κανάλια ούτε στις εφημερίδες.

    ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.

    Σαν να μην υπήρξε ποτέ.

    Ένας γνήσιος φαντομάς.

    Και ο λόγος;

    Απλά πράγματα, είναι παιδικός φίλος του Γιωργάκη και σύμβουλός του εδώ και δεκαετίες.

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

    Προφανώς ο κύριος νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο.

    Φίλοι οπαδοί του πασόκ, με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε να μην παραπονιέστε που οι αντίπαλοι ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    Τα συμπαθή τετράποδα είναι καλά και αγαθά ζωάκια που έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό.

    Πάνε όπου τα στέλνει ο τσοπάνης (τα κανάλια και οι εφημερίδες).

    Έχουν μηδαμινή κρίση και μηδαμινή μνήμη.

    Είναι ανεγκέφαλα.

    Καλημέρα σας λοιπόν και μπέεεε ……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

    ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ (μετά το Χρηματιστήριο βέβαια).

    ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ.

    Πρώτος προφυλακίστηκε ο Μαυρίδης.

    Νάσου καπάκι και ο Σταυριανού.

    Next!

    Έλα τώρα που γυρίζει….

    Προσωρινά μέσα και ο Σκαρπέλης του ΟΤΕ (προφανώς διαπραγματεύεται με το Γιωργάκη) και ο Γεωργίου αλλά δεν θα αργήσουν να πάρουν και αυτοί την άγουσα για ΜΟΝΙΜΕΣ διακοπές στα Δυτικά προάστεια.

    Έπονται και οι υπόλοιποι τις επόμενες ημέρες.

    Όσο για τους πράσινους Χριστοφοράκο και Καράβελα, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

    Και ο Τρεπεκλής, ο κολλητός και παιδικός φίλος του Γιωργάκη, θα έλθει και αυτουνού η ώρα, οσονούπω.

    Οι λογαριασμοί όχι μόνο μιλάνε αλλά κελαηδάνε.

    ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΣΙΝOΦΡΟΥΡΟΙ, ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ.

    Τον τελευταίο χρόνο οι καναλάρχες έχουν κηρύξει ανένδοτο στον Καραμανλή με τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα ή γελοία σκάνδαλα της ΝΔ.

    Τώρα όμως που ήλθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛA ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ (της ΜΑΝ, των TOR, των φρεγατών, του Κτηματολογίου, κλπ) δεν θα σταματήσει να γυρίζει ο τροχός.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, Η ΖΙΜΕΝΣ, ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    Όταν με το καλό βγούν όλοι οι πράσινοι πρωταγωνιστές του στη σέντρα ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) θα μιλήσουμε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ για τη διαφθορά των πολιτικών στην Ελλάδα.

    Όταν πάρει ακριβοδίκαια ο καθένας το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί (πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι) ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

    ΟΧΙ ΠΡΙΝ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και αδικία να εξισώνονται τα 100,000 του Παυλίδη με τα 100.000.000 ευρώ της Siemens.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για ευθύνες της ΝΔ μετά το 2004, όταν οι μίζες της Ζίμενς αφορούν πασόκους δημόσιους υπάλληλους και υπαλλήλους του ΟΤΕ, σημερινούς ή συνταξιούχους.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάμε για σκάνδαλο υποκλοπών, όταν ο υποκλεπτόμενος ήταν ο καταγγελόμενος πρωθυπουργός (και γαμημένος και δαρμένος - δεν γίνεται).

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να εξισώνουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια των TOR-M1 και των φρεγατών με τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να χρεώνουμε την υπόθεση Βατοπεδίου μόνο στη ΝΔ, τη στιγμή που η μισή δουλειά είχε γίνει από το πασόκ.

    Είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάει για διαφθορά ο Γιωργάκης, όταν ο παιδικός του φίλος Γ. Τρεπεκλής εισέπραξε μίζα 6,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το C4I.

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!

    ΟΣΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ.

    Μόνο έτσι κάποτε θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους τίμιους πολιτικούς από τους πονηρούληδες.

    Εντάξει πονηρούλη Γιωργάκη ;

    Πές αλεύρι.

    Ο Τρεπεκλής σε γυρεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΤΟ ΨΕΜΜΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ.

    Πόσα από τα 6,5 εκατομμύρια που ομολόγησε ότι βούτηξε ο Tρεπεκλής πήγαν στο πασόκ;

    Ο Γιωργάκης, ο παιδικός φίλος του Τρεπεκλή, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΑ;

    Πές ότι παλιά δεν ήξερε διότι ο Σημίτης δεν τον ενημέρωνε. Ο Γιωργάκης όμως είναι αρχηγός του πασόκ από το 2004. Η ιστορία με τον Τρεπεκλή είναι πρόσφατη. Μπορείς επιτέλους να πείς έστω και ΜΙΑ αλήθεια Γιωργάκη;

    Ο Γιωργάκης είχε πεί πέρυσι ότι θα κάνει εσωτερικό έλεγχο και θα μας πεί που πήγε το 1 εκατομμύριο του Τσουκάτου. Έχει περάσει τόσος καιρός, ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ; Μήπως δεν έγινε καμμία έρευνα διότι ΗΞΕΡΑΝ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ;

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

    Όχι άλλο παραμύθι Γιωργάκη, μας μπουχτίσατε στο ψέμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τζων

    καλο ηταν το σάντουιτς του αντωναρου

    στο κέρασε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

    Πριν από 10 χρόνια τελείωσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε η Ελλάδα από καταβολής της ύπαρξής της.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε το πασοκο-καθεστώς καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Ο Παπαντωνίου έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και στα περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 ο κοντο-ελιάς έλεγε στους κατεστραμένους άς πρόσεχαν και κλείνει την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισε επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές.
    Και ο χαζός λαός βέβαια έμεινε με το μουτζούρη.
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Το ξέρουμε ότι μας θεωρούν χαζούς αλλά την τελευταία λέξη θα την πούμε εμείς, όχι αυτοί με τους καναλο-νταβατζήδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, είναι πολύ παλιά η συνταγή σου, μπουμπούκο..
    Όλη μέρα παίζει την ίδια κασέτα για το πώς αισθάνεται ο Ελληνικός λαός, μας ζάλισε τα ούμπαλα.
    Όλη μέρα ευχές, νέα οράματα και καινούργιες ιδέες, ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ.
    Όταν ερωτάται πως θα χρηματοδοτηθούν όλα αυτά, απαντά τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα, θα τα πάρουμε από τους πλούσιους και θα τα δώσουμε στους φτωχούς.
    Κανονικό δούλεμα δηλαδή.
    Μας λέει επίσης ότι θα φορολογήσει περισσότερο και τις επιχειρήσεις. Ο τύπος είναι ή σχιζοφρενής ή απόλυτα άσχετος. Συγχρόνως με τη υψηλότερη φορολόγηση των επιχειρήσεων μας λέει ότι θα φέρει επενδύσεις από το εξωτερικό για να μειώσει την ανεργία. Ποιο γιγαντιαίος Αινστάιν από το κόμμα σου, βρε κουφιοκεφαλάκη, σου έμαθε τέτοια οικονομικά;
    Πώς παντρεύεται η αυξημένη φορολόγηση επιχειρήσεων με τις επενδύσεις από το εξωτερικό; Σε ποιο μέρος του κόσμου είδατε να πέφτει η ανεργία όταν αυξάνεται η φορολόγηση ;
    Εκτός Γιωργάκη μου εάν εννοείς ότι θα ρίξεις την ανεργία, όσο την έριξε και ο Σημίτης στο 12%, οπότε καταλάβαμε.
    Νομίζουν οι πασόκοι ότι είναι ακόμη η δεκαετία του 80.
    Νομίζουν ότι μπορούν να απαγγέλλουν όμορφα ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις χωρίς ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι προσπαθούν να τον κοροιδέψουν.
    Δεν είναι όλος ο λαός ερωτευμένα κοριτσάκια των 15 χρονών που τσιμπάνε στα γλυκόλογα και τις μπούρδες του Παπακωνσταντίνου και του Ραγκούση, κύριε Παπαντρέου.
    Δεν είναι 1981 πιά.
    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα εμπεδώσαμε από τα 20 χρόνια που κυβερνήσατε.
    Κάνετε σαν την πουτάνα που επειδή έκανε παρθενοραφή νομίζει ότι οι γείτονες ξέχασαν τι δουλειά έκανε πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ







    Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ








    Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ








    Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ








    Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ







    Το λέν οι μπούφοι στα βουνά
    το λέν και στα λαγκάδια
    τον πουλο πως θα πάρουμε
    την κυριακή κωστάκι

    καρατζαφύρερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΕΙΓΟΝ : ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !...
    Να που το κατάφεραν κι αυτό !
    Ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα και φυγόδικος ήδη στο εξωτε-ρικό, Καραβέλας, πήγε στη Γερμανία και ετοι-μάζεται να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα του Μονάχου !
    Τι φέρεται να θέλει να πει ; Πως έφυγε και πήγε εκεί για να καταθέσει σε ποια πολιτικά πρόσωπα έδωσε τα μάρκα της Siemens, επειδή στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί μια κατάσταση, που δεν εγγυόντανε το αμερόληπτο των διαδικασιών…

    Η κατάθεση Καραβέλα στο Μόναχο και οι αποδείξεις, που θα βγουν, στο τέλος της εβδομάδας, για την ύπαρξη του εγγράφου για την καταβολή των 20 εκατομμυρίων μάρκων στη Ν.Δ., την περίοδο 1990 – 1994, είναι οι προεκλογικοί «μποναμάδες» για τον κ. Καραμανλή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.



    1,6% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Αυτό θα δείξουν οι μετρήσεις την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΠΑΧΑΛΟ !...
    Τι πληρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη και δέχε-ται, μαζικές, επιθέσεις, μέσα στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα ;
    Τι της ανταποδίδουν ;
    ΄Εχουμε καμιά ανατροπή στις μέχρι τώρα στρα-τηγικές συμφωνίες ;
    Υπάρχει επεξεργασία συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών για την επαύ-ριον των ευρωεκλογών, που θα επιδιώξουν τη δημιουργία νέας κατά-στασης στη Ν.Δ. ;
    «…Ευρωεκλογές είναι, για την ευρωβουλή ψηφίζουμε… Δεν κρίνεται η κυβέρνηση… Στις 8 Ιουνίου, η Ν.Δ. θα συνεχίζει να κυβερνάει…», υποστηρίζουν οι γαλάζιοι παπαγάλοι, διερωτώμενοι, τάχα, για την τόση ένταση…

    Ανυποψίαστοι ; Πιθανόν, μιας και δεν διαθέτουν, ούτε τόλμη για να ρωτήσουν και να μάθουν, ούτε στοιχειώδη κρίση για ν΄ αντιληφθούν και να καταλάβουν…

    Τη θρυαλλίδα αποτέλεσε το έγγραφο για τα 20 εκατομμύρια μάρκα, που έδωσε η Siemens στη Ν.Δ. Υπάρχει, θα επιβεβαιωθεί, οσονούπω, και κάποιος θα εμφανισθεί ψεύτης ή ηλίθιος. Αν είναι ο Μητσοτάκης ;
    Ποιος άλλος δήλωσε κατηγορηματικά, πρόσφατα, πως η Ν.Δ. δεν έχει πάρει, καθόλου και ποτέ, χρήματα από τη γερμανική εταιρεία ;
    Μπάχαλο !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και χίλιες αιτήσεις εξαίρεσης να καταθέσουν οι δικηγόροι τους Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
    Ο Ζαγοριανός ξέρει την υπόθεση πολύ καλά και έχει δέσει τους λογαριασμούς των εταιριών και των φυσικών προσώπων.
    Όταν αρχίσουν να κελαϊδούν τα πουλάκια της Ζίμενς και του ΟΤΕ θα γελάσει κάθε πικραμένος με το Γιωργάκη και τη χαζοπαρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το αιφνιδιαστικό και πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, με το πρόσχημα των ευρωεκλογών, αποδεικνύει την ακραία αστάθεια του πολιτικού συστήματος.Παρόλο που η πρωτοβουλία του Καραμανλή έχει αυταρχικά και «βοναπαρτιστικά» χαρακτηριστικά, αποτελεί απόδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης.
    Η κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε, με αυτόν τον ακραία αυθαίρετο τρόπο, την παραγραφή των ποινικών ευθυνών μεγαλοστελεχών της για τα σκάνδαλα της περιόδου από το 2004 μέχρι σήμερα (ομόλογα, Βατοπέδι, Παυλίδης κ.ά.). Όμως, το πέτυχε με μεγάλο κόστος: Η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου –ακόμα και το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ– κατανόησαν την πρωτοβουλία Καραμανλή ως μια βίαιη πράξη συγκάλυψης.
    Η κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε να σταματήσει τη συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή για νέα μεγάλα σκάνδαλα που έχει θρέψει η πολιτική των αντιμεταρρυθμίσεων (Ζίμενς, Γερμανός κ.ά.). Όμως, επίσης με μεγάλο κόστος, η συνέχεια των αποκαλύψεων και της δημόσιας συζήτησης για τα σκάνδαλα είναι απλώς αναπόφευκτη.
    Ο Καραμανλής, για να σώσει το κόμμα του, δε δίστασε «να παίξει με τους θεσμούς». Στην πρώτη φάση, αξιοποιώντας τον Σανιδά ως κομματάρχη της ΝΔ, ανέδειξε στα μάτια του κόσμου πολύτιμες αλήθειες για την, τάχα, ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Kλείνοντας εσπευσμένα και βίαια τη βουλή, οδηγεί μαζικά τμήματα του κόσμου σε σωστά και σκληρά συμπεράσματα για την αξία του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού. Η κυβέρνηση, θυσιάζοντας τέτοιες «αξίες» των αστικών ιδεών, αγοράζει απλώς χρόνο. Ελπίζει να ηττηθεί στις ευρωεκλογές μόνο με 3% και στη συνέχεια να ανακάμψει παίζοντας το χαρτί της «υπευθυνότητας» στην οικονομία, με στόχο να φτάσει σε εκλογές αργότερα, όταν θα έχει κάποιες ελπίδες νίκης. Μόνο που, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο Καραμανλής θα είναι υποχρεωμένος να πάρει νέα, σκληρά, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα. Η ιδέα ότι για να ξεφύγει από τα σκάνδαλα, θα καταφύγει στον άγριο νεοφιλελευθερισμό, μπορεί να περιγραφεί μόνο από την παροιμία «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Καθυστερώντας την εκλογική αναμέτρηση, ο Καραμανλής το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να μετατρέψει μια σοβαρή ήττα του κόμματός του σε πανωλεθρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν, όχι μόνον υφυπουργούς, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης περιέχει- κατά πληροφορίες- ο φάκελος της δικογραφίας για τη Μονή Βατοπεδίου που σχημάτισαν πριν από την έξοδό τους από το δικαστικό σώμα οι δύο εισαγγελείς εφετών Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου, οι οποίοι εμμένουν στην απόφαση για την παραίτησή τους.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από εισαγγελικούς κύκλους, που τα τελευταία 24ωρα έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους κ.κ. Κολιούση και Σωτηροπούλου, οι παραιτηθέντες συνάδελφοί τους δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις σχετικά με τον τρόπο που έπρεπε να προχωρήσουν την έρευνά τους, γεγονός που τους οδήγησε από κοινού στη δύσκολη, αλλά κατά γενική ομολογία γενναία απόφαση, να φύγουν από τη Δικαιοσύνη, που υπηρετούσαν για περισσότερα από 20 χρόνια ο καθένας.

    Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί σκόνταψαν επανειλημμένως σε ευθύνες μελών της κυβέρνησης και για τον λόγο αυτόν θεώρησαν πως ήταν μονόδρομος η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, ως μόνη αρμόδια να αποφασίσει για την απόδοση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών στα πολιτικά πρόσωπα, με βάση τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών».
    «Οι ευθύνες που εντόπισαν ήταν πέρα από τις αποφάσεις των υπουργών για τις “ιερές ανταλλαγές”. Είχαν στη διάθεσή τους και μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν υπουργούς και ως εκ τούτου ήταν υποχρεωμένοι- κατ΄ εφαρμογή του νόμου- να διαβιβάσουν αμελλητί τον φάκελο στη Βουλή», λένε χαρακτηριστικά εισαγγελείς που είναι σε θέση να γνωρίζουν πλέον το πώς οι συνάδελφοί τους έφτασαν στην κρίσιμη απόφαση παραίτησης, χωρίς ωστόσο να κρύβουν ότι και για τους ίδιους η κίνηση αυτή ήταν «έκπληξη». Ενημέρωσαν τον προϊστάμενο
    Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς εφετών Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου, από τη στιγμή που με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν στα χέρια τους διαπίστωσαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, ήταν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από όσα ορίζει ο νόμος. Για τον λόγο αυτόν, εξηγούν συνάδελφοί τους, ενημέρωσαν προφορικά τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκο Καρούτσο- γεγονός που ουδέποτε και από κανέναν αμφισβητήθηκε- ότι σκόνταψαν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είχαν μάλιστα την άποψη, πως αν δεν έστελναν τη δικογραφία στη Βουλή, τότε εκείνοι ήταν που θα παρανομούσαν, καθώς αν ακολουθούσαν διαφορετική ρότα, θα μπορούσαν να βρεθούν υπόλογοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Αμετακίνητοι οι δύο εισαγγελείς
    Όλα αυτά ζύγισαν πολύ καλά οι εισαγγελείς προτού αποφασίσουν να παραιτηθούν όχι μόνο από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης για το Βατοπέδιο, αλλά και από το δικαστικό Σώμα. Και οι δύο φέρονται να είναι αμετακίνητοι στην αρχική τους απόφαση, παρά τις πιέσεις που έχουν δεχθεί ακόμα και από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ανακαλέσουν και να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ υπάρχουν και αρκετοί συνάδελφοί τους που τους συμβουλεύουν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

    Ωστόσο, όπως λέγεται, τόσο ο κ. Κολιούσης όσο και η κ. Σωτηροπούλου είναι ακόμη ιδιαιτέρως φορτισμένοι συναισθηματικά, λόγω των ποικίλων και ισχυρών πιέσεων που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Μέχρι χθες παρέμενε άγνωστο αν και πότε θα δεχθούν την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κ. Γκλέτσου, προκειμένου να τους μεταπείσει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι απολογούνται για τα αμαρτωλά ομόλογα

    ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ κατηγορούμενοι για την υπόθεση των αμαρτωλών ομολόγων έχουν κληθεί να απολογηθούν στον εφέτηανακριτή Γιώργο Λέκκα για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Η σκυτάλη των απολογιών πέρασε στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων) και δύο ακόμη μέλη, που φέρονται ότι με τις επενδυτικές τους επιλογές ζημίωσαν το Ταμείο με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν περάσει από το ΤΕΑΔΥ πριν από τη θητεία του τέως προέδρου Αγάπιου Σημαιοφορίδη, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για ύποπτες συναλλαγές που αφορούσαν στην αγορά ομολόγων μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις.

    Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για την υπόθεση των ομολόγων, από το γραφείο του κ. Λέκκα έχουν περάσει περισσότεροι από 210 μάρτυρες, ενώ έχουν απολογηθεί 16 κατηγορούμενοι από πέντε Ταμεία.


    Στο πλευρό τους όλοι οι δικαστικοί

    ΜΕ ΚΟΙΝΗ ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών και Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπογραμμίζουν τη σημασία της παραίτησης των εισαγγελέων Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, τονίζοντας «πως αναδεικνύουν το μέγα ζήτημα της εσωτερικής λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών». «Τα όργανα της Δικαιοσύνης και κάθε πολιτειακός παράγοντας οφείλουν να σέβονται και να περιφρουρούν τη θεμελιώδη αυτή εγγύηση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και να απέχουν από κάθε άμεση ή έμμεση επέμβαση στο έργο των δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών και από κάθε ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει την κρίση τους», καταλήγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βοϊδοκέφαλε μεγαλοκαρχαρία Μπόμπολα με το mega σου, το πρώτο ψέμμα σου, το έθνος σου και την ημερησία σου, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    Λέγοντας τέτοια χονδροειδή ψέμματα το μόνο που καταφέρνετε είναι να συσπειρώνετε τους οπαδούς της ΝΔ, γιατί δεν είναι πρόβατα, όπως νομίζετε.

    Οι σχέσεις της ΝΔ με τη Siemens και την Intracom του Κόκκαλη ήταν πάντοτες κακές, διότι, όλοι ξέρουμε ότι ενώ επί πασόκ η Siemens Intracom ήταν, όχι ο κύριος αλλά ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ προμηθευτής του ΟΤΕ, αντίθετα επί Μητσοτάκη η ίδια εταιρία είχε ουσιαστικά αποκλεισθεί.

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η SIEMENS ΛΑΔΩΝΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ;

    Αυτά που γράφεις μαφιόζε Μπόμπολα στο Πρώτο Ψέμμα σου μπορεί να τα πιστέψουν μόνο λίγα ανεγκέφαλα πρόβατα οπαδοί του πασόκ.

    Οι κοινός νούς ξέρει ότι αυτά είναι παράλογα πράγματα.

    Όποιος έχει έστω και την ελάχιστη επαφή με την πολιτική ξέρει ακριβώς τα αντίθετα, ότι δηλαδή είναι η ίδια η Siemens-Intracom που έριξε το Μητσοτάκη το 1993, επειδή αυτός προσπάθησε να αποκρατικοποιήσει τον ΟΤΕ.

    ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΡΥΠΑΡΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ.

    Κύριοι οπαδοί του πασόκ ντροπιάζετε τον αυτοσεβασμό σας όταν αποδεχόσαστε να σας πασάρουν οι μεγαλοκαρχαρίες τέτοια χονδροειδή ψέμματα.

    Κύριε Τσοβόλα, ντροπιάζεις την υστεροφημία σου όταν λές ότι ο Χριστοφοράκος και ο Καράβελας είναι άνθρωποι της ΝΔ, γιατί ξέρεις πολύ καλά την αλήθεια, δεν ήλθες σήμερα στην πολιτική.

    Όσο για το Γιωργάκη, αυτός ο αργόστροφος σκερβελές δεν έχει τίποτε να ντροπιάσει, διότι έτσι και αλλιώς όλος ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο χαμηλού αξιακού και πνευματικού επιπέδου είναι.

    Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παρέλαση είκοσι υπόπτων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

    ΕΙΚΟΣΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ πρόσωπα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αναμένεται να περάσουν τις επόμενες μέρες με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων από το Εφετείο Αθηνών. Μετά τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων κ.κ. Κολιούση και Σωτηροπούλου, η συνάδελφός τους Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία συνεχίζει πλέον μόνη της την έρευνα, ανοίγει από σήμερα τον δεύτερο κύκλο των καταθέσεων, με τη μαρτυρία του πρώην δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκος Καρούτσος, για να συνδράμει μάλιστα στην ταχύτερη περαίωση της έρευνας, τηλεφώνησε ο ίδιος στους μάρτυρες, τα ονόματα των οποίων συμπεριέλαβε στην παραγγελία που είχε δώσει στους δύο εισαγγελείς Εφετών, μία ημέρα πριν από την παραίτησή τους.

    Εκτός από τον πρώην δήμαρχο Ξάνθης, τις επόμενες μέρες θα εξεταστούν ενόρκως ο εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» της Θράκης Π. Παπαδόπουλος, ο μάρτυρας του Δημοσίου που είχε καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης στο πλαίσιο αντιδικίας μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου, και τα μέλη της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Ξάνθης, που εξέδωσαν απόφαση αρνούμενοι να ικανοποιήσουν αίτημα της Μονής.

    Αμέσως μετά, με την ιδιότητα πλέον του υπόπτου και όχι του απλού μάρτυρα, θα εξεταστούν μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των γνωμοδοτικών συμβουλίων, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), αλλά και εκπρόσωποι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

    Εισαγγελικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί η έρευνα μέσα σε έναν μήνα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των υπόπτων που θα... παρελάσουν από το γραφείο της κ. Σπυροπούλου, η οποία θα πρέπει να διαβιβάσει και το αίτημα στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για το άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκόμενων προσώπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο καραμανλης πρεπει να ειναι μεγαλος και τρανος ρητορας τελικα! Ο κοσμος που ειχε απο κατω στην αποψινη του ομιλια αποχαυνωμενος τον επευφημει και τον ζητοκραυγαζει γιατι οπως λενε τους "λεει την αληθεια".

    Εγω σαν πολιτης να το δεχτω: ενας πολιτικος πρεπει να λεει την αληθεια. Ποια αληθεια ομως; Διοτι εδω εχουμε εναν πρωθυπουργο, που σε ανοιχτη πολιτικη συγκεντρωση μας αναλυει ΑΝΟΥΣΙΑ την σημερινη και μια πιθανον μελοντικη κατασταση!

    Γιατι, ακομα και αν εγω σαν πολιτης ΔΕΧΤΩ (παρακαλω οχι μουτζες) οτι ο σημερινος και επι 5 συνεχομενα ετη, με δυο εκλογικες επιτυχιες, πρωθυπουργος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ σχεση με την σημερινη κατασταση της χωρας μου δεν μπορω απο την αλλη να ΑΝΕΧΤΩ να μου κανει ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ μιας καταστασης που επικρατει αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη γενικα!

    Δεν δεχομαι σαν πολιτης αυτης τη Χωρας ενας 5ετης πρωθυπουργος, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ (παρακαλω οποιος διαφωνει να μου παραθεσει επιχειρηματα και θα ανακαλεσω) αντι να μου προτεινει λυσεις, αντι να με καθησυχαζει οτι ΕΣΤΩ θα ειναι διπλα μου και θα με στηριξει ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ σαν απλο πολιτη, να με ΠΡΟΕΙΔΟΙΠΟΙΕΙ οτι θα ερθουν δυσκολες μερες και οτι ΕΓΩ θα ειμαι ΠΑΛΙ ο μαλακας που θα την πληρωσει.

    Δυο πραγματακια:
    1. Ο καραμανλης καταφερε να πεισει τους ψηφοφορους του οτι για ολα φταινε οι αλλοι και απο την ΑΛΛΗ "περναει" στον κοσμο οτι "ολοι ιδιοι ειναι"
    Στην "υγεια του everybody" απο τους ψηφοφορους του που τον πιστευει. Κριμα για την χαμενη ψηφο τους αλλη μια φορα!

    2. Ο καραμανλης θα λαμψει ΠΑΛΙ δια της απουσιας του στη συνεχεια της πρωθυπουργικης του θητειας (η οποια ευχομαι να ειναι μικρη) και θα βγει ΠΑΛΙ απο το ψυγειο του στις επομενες βουλευτικες εκλογες (σημειωστε το "2" για να με θυμηθειτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ - ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΝΤΟΡΑ...
    Μαύρες πλερέζες για τους συνεργάτες του πρωθυπουργού και τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, μετά την ενημέρωση από τον Γιάννη Λούλη, ο οποίος πέρασε την πλαϊνή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πριν από λίγο. Η υπόθεση Καραβέλα δημιουργεί νέες τάσεις αποσυσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς από την Δευτέρα και μετά υπάρχει σοβαρή ανάσχεση στην επιστροφή των ψηφοφόρων προς την παράταξη της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες και η σημερινή κυλιόμενη μέτρηση που παρουσίασε ο Γιάννης Λούλης δείχνει διαφορά πάνω από 4%, η οποία με την αναγωγή πλησιάζει το 5% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον θα έχει το βράδυ των εκλογών εάν η διαφορά φτάσει σε αυτά τα επίπεδα τι θα πράξει η Ντόρα Μπακογιάννη; Η ίδια φαίνεται ενοχλημένη και εάν απασφαλίσει οι συνέπειες για τη Ν.Δ. θα είναι απρόβλεπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!
    Την παραίτησή του από την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής θα ανακοινώσει, εκτός απροόπτου ο Θ. Ρουσόπουλος την επόμενη εβδομάδα και υπό την προϋπόθεση ότι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της Κυριακής θα είναι τέτοια που θα υπάρξει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τη Ν.Δ. Ο πρώην υπουργός βλέπει ότι ανοίγει και άλλο ή ψαλίδα της διαφοράς υπέρ του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens και ειδικά μετά τις δικαστικές εξελίξεις με τα παιδιά του Χρ. Καράβελα. Σήμερα το Μαξίμου παρέλαβε τη νέα κυλιόμενη η οποία δείχνει ότι οι τάσεις αποσυσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας ενισχύονται με τη διαφορά να ξεπερνάει το 4%. Η ζημιά που έγινε από την προηγούμενη Κυριακή και μετά είναι μάλλον μη αναστρέψιμη, καθώς ο πήχης ανέβηκε επικίνδυνα. Τώρα στη Ν.Δ. μιλάνε για το ψυχολογικό φράγμα των 4 μονάδων, ενώ πριν από μερικές ημέρες έκαναν λόγο για το όριο του 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε.

    Bloopers, dr Koutsoukos και Γιωργάκης είναι το ίδιο πρόσωπο.

    Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ.

    Ασυνάρτητος και βλαμμένος, από γεννησιμιού του βαρεμένος.

    Μόνο ένας Γιωργάκης μπορεί να είναι ΤΟΣΟ ΜΠΕΡΔΕΜΈΝΟΣ.

    Σκέψη χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

    Καλημέρα σας κύριε Τσάντ, συγνώμη Dr Μπουζούκο, συγνώμη Bloopers, ήθελα να πώ.

    Ο Θεός να σε βοηθήσει εάν δεν πάρεις τουλάχιστον 38% στις ευρωεκλογές.

    Για καλό και για κακό, ετοίμαζε και το βιογραφικό σου, θα σου χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι ασυναρτησίες λέτε συνεχώς ρε χαζοχαρούμενοι πράσινοι αφισσοκολλητές;
    Άντε να κοιταχτείς στον καθρέφτη ρε ανεγκέφαλο πρόβατο που θα μας κάνεις και υποδείξεις.
    Μπέεεεεε.....
    Μόνο το ότι σε εμπνέει ένα πλουσιόπαιδο από τα βόρεια προάστεια που, εκτός από πνευματικά καθυστερημένος, είναι και ξεπουλημένος στα μεγάλα συμφέρονται και στους αμερικάνους λέει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ για το περιεχόμενο του εγκεφάλου σου.
    Κουφιοκεφαλάκη, έ κουφιοκεφαλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όχι για μένα βρε παιδιά, ούτε για τη φουκαριάρα τη μανούλα μου.
    Για το φτωχό λαό τα κάνω όλα.
    Γι’ αυτό κάνω συσκέψεις με μεγαλοκαρχαρίες επιχειρηματίες, προσπαθώ να τους πείσω να ρίξουν την ακρίβεια. Φαντάσου πόσο αγαπάω το φτωχό λαό, που μάχομαι για τα συμφέροντά του ακόμη και όταν πρωθυπουργός είναι ο αντίπαλός μου.
    ‘Ετσι είμαι εγώ, αλτρουιστής φούλ.
    Σοβαρά, δεν με πιστεύετε;
    Τι εννοείτε δηλαδή, γιατί ήταν ΜΥΣΤΙΚΗ η συνάντηση;
    Τι θέλατε, να το μάθει εκείνος ο παλιοχαρακτήρας ο Βενιζέλος και να με κατηγορήσει ότι κάνω μυστικές συμφωνίες;
    Εγώ είμαι σπαθί, δουλεύω μόνο για το λαό.
    Δύο τέτοιους έφτιαξε ο Θεός, εμένα και ένα άλλο, τον Τσε Γκεβάρα αλλά πέθανε.
    Τώρα έχω μείνει μόνο εγώ.
    Βίβα λα ρεβολουθιόν, αμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συζητάει εξωτερική πολιτική ο Γιωργάκης με το Μπέννυ:

    - Να σου πω ρε Μπέννυ... Τελικά ποιο είναι το σωστό: το Ιράν ή το Ιράκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 3 Ιουν 2009 3:52:00 μμ

    Ποιά βόρεια προάστια ρέ όρνιο, και ο μπουχέσας απο πού είναι απο καμιά εργατική συνοικεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

    Ακόμη και εκείνος ο γεννετικά πειραγμένος ο Κούλογλου έβγαλε δημοσκόπηση χθές.

    Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν δημοσκόπηση που έχει παραγγείλει ο Κούλογλου;

    Μήπως νομίζουν ότι ξεχάσαμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ;

    O Κούλογλου είναι για τη δημοσιογραφία ότι είναι ο Ματζουράνης για τη δικηγορία.

    ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΠΗ.

    Ούτε καλημέρα δεν του λέει ο κόσμος πιά.

    Ούστ απατεώνες που μας περνάτε για ψημάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φασίστες της δεξιάς έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Μαλάκας που σας κυβερνά και σας φανατίζει για να σας κλέψει ξανά την ψήφο σας υπέγραψε διαταγή που σε λίγο καιρό θα υπάρχει ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ; ; ;
    Αν αυτό δεν είναι λόγος για παραπομπή σε δίκη του άχρηστου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τότε τι είναι ; ; ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το τραμπουκοπουστάκι τι έχει και δε μιλά ζωντανά με δημοσιογράφους μετά το πατατράκ στη Θεσσαλονίκη ???
    Το ποιηματάκι που είχε μάθει να καταγγέλλει τους άλλους τελείωσε .
    Καραγκιόζη Λούλη γιατί δε του έμαθες να έχει απολογητικό λόγο ?
    Ο καταγγελτικος λόγος τελείωσε και τώρα που δεν ξέρει να μιλήσει , ζητά να ξέρει από πριν τις ερωτήσεις και μιλάει σε δημοσιογράφους μόνο στο εξωτερικό ?
    Γιατί όλα αυτά ρε πισογλέντη ???
    Τελικά ο Καραγκιόζης που κυβερνά είναι ένα καταναλωτικό προϊόν ή είναι ένα διαφημιστικό project ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε βλαμμένο 4¨03 βόρεια προάστεια είναι η Ραφήνα;
    Ρε ανεγκέφαλε πράσινε οπαδέ ξέρεις που έκανε Πάσχα πέρυσι ο πρωθυπουργός και μάλιστα χωρίς να το διαφημίσει;
    Στο Δολό Πωγωνίου ρε αρχίδι, βλάκα, κοκορόμυαλε, που μιλάς πολύ και σκέπτεσαι σπάνια.
    Ξέρεις τί είναι το Δολό;
    Ενα εγκαταλελειμένο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία δίπλα στο Δελβινάκι με 8 κατοίκους.
    Ξέρεις που κοιμήθηκε το βράδυ ο Καραμανλής και η λοιπή οικογένεια;
    Σε παλιά σιδερένια κρεβάτια σε ένα πολύ μικρό ξενώνα που έχει φτιάξει ένα ντόπιος ονόματι Χριστόφορος ή Φόρης.
    Εάν με ρωτάς πώς τα ξέρω ΕΤΥΧΕ να είμαι εκεί (λόγω καταγωγής από το Δελβινάκι) και δεν πίστευα αυτά που έβλεπα.
    Ο Καραμανλής είναι ένα γνήσιος απλός άνθρωπος σαν και μένα (υποψιάζομαι και εσένα) και εάν δεν ξέρεις να μη μιλάς.
    Μόνο το ότι μένει στη λαϊκή Ραφήνα και όχι στην Eκάλη ή στο Kαστρί θα έπρεπε να σου λέει κάτι.
    Μόνο το ότι στέλνει τα παιδιά του στο ντόπιο δημόσιο σχολείο θα έπρεπε επίσης να σου λέει κάτι.
    Κάνε τη σύγκριση με το Γιωργάκη και άρχισε να ντρέπεσαι.
    Ο Kαραμανλής είναι γνήσιος και αντιπαθεί τα χρήματα και τα φρού και αρώματα.
    Το σεμνά και ταπεινά είναι στάση ζωής και αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρεεεεε μαλάκες Νεοδημοκράτες δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείστε άλλο με τις χαζοαναρτήσεις σας, μας έχετε πείσει ρε μαλάκες πόσο χαζοβιόληδες είστε.
    Ρεεεε αρχιλαμόγια πάρτε τα γουβαδάκια σας, τον μπουχέσα σας Κωστάκη και δρόμο!!! Ρεεεε χαζοδεξιούλιδες οι κυβερνώντες από την παράταξή σας είναι μιζαδόροι, κομπιναδόροι, ανίκανοι, επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία να διαλύουν την χώρα. Ρεεεεε χαζοβιόληδες μαλακοδεξιοί ξυπνάτε….. σας δουλεύει ο Κωστάκης και η παρέα του ρε κοθώνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρεεεεε μαλάκες Νεοδημοκράτες δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείστε άλλο με τις χαζοαναρτήσεις σας, μας έχετε πείσει ρε μαλάκες πόσο χαζοβιόληδες είστε.
    Ρεεεε αρχιλαμόγια πάρτε τα γουβαδάκια σας, τον μπουχέσα σας Κωστάκη και δρόμο!!! Ρεεεε χαζοδεξιούλιδες οι κυβερνώντες από την παράταξή σας είναι μιζαδόροι, κομπιναδόροι, ανίκανοι, επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία να διαλύουν την χώρα. Ρεεεεε χαζοβιόληδες μαλακοδεξιοί ξυπνάτε….. σας δουλεύει ο Κωστάκης και η παρέα του ρε κοθώνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΧΟΥΝ
    1.000.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ
    Ο ΤΡΕΠΕΝΛΗΣ ΜΕ ΤΑ 6.700.000.000
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ...

    ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΒΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΗΤΗ...
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ..

    ΑΛΗΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ...
    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η αλήθεια για τη σύλληψη Καραβέλα.

    ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ........

    Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για την σύλληψη των τέκνων του Χ.Καραβέλα από τις Ελληνικές Αρχές.

    Σύμφωνα με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο του ΥΠΕΞ και ασφαλείς πληροφορίες του NonPaper300 τα τέκνα του κ.Καραβέλα είναι ιδιοκτήτες εταιριών με έδρα τον Παναμά που ο ίδιος είχε συστήσει και είχε μεταβιβάσει ποσό 3 εκ. δολλαρίων. !!!

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δείξουμε πως μόνο τυχαία και άστοχη δεν ήταν η ενέργεια των Ελληνικών δικαστικών Αρχών…

    Σύμφωνα λοιπόν με ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο του ΥΠΕΞ ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας δεν φαίνεται να βρίσκεται στην Ουρουγουάη.

    Ο Χρήστος Καραβέλας εισήλθε στην Ουρουγουάη το Σεπτέμβριο του 2008 προκειμένου να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Ως εδώ τίποτα το περίεργο…
    Στο λογαριασμό αυτό εστάλησαν 3 εκ. δολλάρια. Αποστολέας ήταν η σύζυγος του Μάρθα Καραβέλα.
    Τα χρήματα απεστάλησαν από την τράπεζα–Bank of Cyprus Public Corporation LTD της Λευκωσίας και τον αριθμό λογαριασμού CY 98002003850000004027850106.

    Το Μάρτιο του 2009 ο κ. Καράβελας επανήλθε στην Ουρουγουάη και συνέστησε 2 ανώνυμες εταιρίες με έδρα τον Παναμά , στις οποίες μεταβίβασε το ποσό των 3 εκ. ευρώ.

    Ως ιδιοκτήτες των παραπάνω εταιριών εμφανίζονται τα τέκνα του κ. Καραβέλα και ως πρόεδρος ο γερμανός υπήκοος Oliver Hemmer.
    Επιπλέον στις εν λόγω εταιρίες εμπλέκεται και βρετανός υπήκοος David Baker.

    Στο διάστημα παραμονής του στην Ουρουγουάη ο Καραβέλας αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα αξίας 500,000 δολλαρίων στη λουτρόπολη Punta Del Este.

    Το εν λόγω ακίνητο αγοράστηκε σε όνομα Παναμέζικης εταιρίας.

    Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ο Χ.Καραβέλας εξήλθε της Ουρουγουάης (Απρίλιος 2009) και δεν φαίνεται έκτοτε να έχει επανέλθει σ’ αυτήν.

    Αυτές της μέρες έγινε προσπάθεια πωλήσεως του εν λόγω ακινήτου μέσω πληρεξουσίου, την οποία απέτρεψαν οι Ουρουγουανές Αρχές.
    (πληρεξούσιος είχε οριστεί ουρουγουανός υπήκοος ο οποίος εκλήθη από τον τοπικό δικαστή για κατάθεση.)

    Τέλος υπάρχει διαβεβαίωση από τις τοπικές αρχές ότι οι καταθέσεις και το ακίνητο που αγόρασε κατά τη διάρκεια της παραμονής του, παραμένουν παγωμένα.
    Όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω γεγονότα , τα τέκνα του κ. Καραβέλα είχαν συμμετοχή στην προσπάθεια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η σύλληψή τους δεν προκαλεί αίσθηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΡΑΜΙ ΜΥΑΛΟΥ...
    ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ .ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ.
    ΕΙΝΑΙ Α Κ Ρ Ω Σ Ε Π Ι Κ Ι Δ Υ Ν Ο.

    Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό

    Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες επικρίσεις πολιτικών και μη προσώπων εναντίον του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, που χειρίζεται την υπόθεση Siemens, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

    «Δημόσια επίκριση, από παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, με στόχο τις ενέργειες... του ανακριτή, του εισαγγελέα ή άλλης δικαστικής αρχής, μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχει επέμβαση στην προσωπική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, διότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η άσκηση πίεσης για τη ματαίωση της επιχειρούμενης διαδικασίας και η καταπτόηση και αποθάρρυνση των αρχών αυτών, κατά την ενάσκηση των δικαστικών τους καθηκόντων (βλ. σχετ. άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος και 1 παρ. 2 της Σύστασης 94/12 της 13.10.1994 της εξ υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης).

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη Δικαιοσύνη και τον ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, τους αφήνουν αδιάφορους οι διενέξεις και οι ευκαιριακές εκτιμήσεις, καθώς και δημόσιες δηλώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, όσον αφορά την υπόθεση Siemens.

    Ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τις τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων προσώπων, όσο και αν είναι κατανοητός, εν τούτοις είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται με «θήραμα» τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

    Ο ανακριτής της υπόθεσης επιτελεί με προσοχή και υπευθυνότητα τα καθήκοντά του, έχοντας επίγνωση της συνταγματικής του θέσης και της κοινωνικής του αποστολής, ενεργώντας με γνώμονα το νόμο, τη συνείδησή του και το τεκμήριο αθωότητας.

    Έτσι, δεν μπορεί να επικρίνεται, άλλοτε γιατί δεν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά συγκεκριμένων κατηγορουμένων, όταν η συμπεριφορά τους δεν δικαιολογούσε κάτι τέτοιο (εμφανίσθηκαν, επανειλημμένως, τόσον ενώπιον του Εισαγγελέα, κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, όσο και ενώπιον του ανακριτή, κατά το στάδιο της ανάκρισης, όταν εκλήθησαν και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν) και άλλοτε γιατί εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά κατηγορουμένων για τις κακουργηματικές πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας.

    Εύκολα μπορεί κάποιος να συμπεράνει, ποια θα ήταν η δημόσια τοποθέτηση των «επικριτών», αν δεν εκδίδονταν τα εντάλματα συλλήψεως και οι ανωτέρω κατηγορούμενοι διέφευγαν στο εξωτερικό.

    Τέλος, επιθυμούμε, να τονίσουμε, για μία ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Δικαιοσύνη δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τα όργανα της επιτελούν το έργο τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ότι ενδεχόμενη αστοχία τους θα ελεγχθεί από δικαστικά και πάλι όργανα, στα πλαίσια των προβλεπόμενων δικονομικών διαδικασιών.

    Εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και μειωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση σε μια δικαιοκρατούμενη πολιτεία. Ούτε, άλλωστε επηρεάζουν τη συντεταγμένη Δικαιοσύνη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΟΥΑΟΥΟΥΥΥΥΥΥ... ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΟΥΜΜΜΜ.
    3 Ιουν 2009

    "Επικίνδυνος για τη δικαιοσύνη" ο δικηγόρος του Καραβέλα !!!!

    Τι βόμβες είναι αυτές που μας στέλνεις Καπετάνιε;
    Προφυλακίστηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Καραβέλα; ως ναυταπατεών; το 1982;

    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΟΣ [ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙΣ ΣΤΙΣ Δ.Φ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΩΣ ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(Βούλευμα 1/82 Συμβ.Πλημ.Πειρ.σελίς 23) !!!!!]
    ...
    εμείς πάντως τον είδαμε στον ALPHA, όπου ο Σρόιτερ τον στρίμωξε !----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση