GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

100 μέρες μετά τον σεισμό της L'Aquila...

... και κατόπιν προτροπής των πρυτανικών αρχών συνεχίζουμε να δίνουμε μαθήματα στον δρόμο (αν βρεθεί καθηγητής) Από το http://kafeneio-gr.bl...

... και κατόπιν προτροπής των πρυτανικών αρχών συνεχίζουμε να δίνουμε μαθήματα στον δρόμο (αν βρεθεί καθηγητής)


Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Ζητήσαμε από το υπουργείο παιδείας μεταγραφή για Ελλάδα: γιατί τα κτήρια των πανεπιστήμιων δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω μερικής ή ολικής καταστροφής, βλέπετε και στη φώτο πως δίνουμε εξετασεις , δεν έχουμε κατοικία με δεδομένο ότι το 50% των κτηρίων της πόλης είναι ακατάλληλα και από όσα έχουν μείνει θέλουν σοβαρές επισκευές, και το πιο σημαντικό : το ιταλικό πανεπιστήμιο δεν μας επιτρέπει μεταγραφή προς άλλο ιταλικό πανεπιστήμιο!!!
ΜΟΝΟ η Ελλάδα μπορεί να μας βγάλει από αυτή την δύσκολη θέση.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ,ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.
Την Πέμπτη 16-7-09 ώρα 12 στην Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) θα παραχωρήσουμε συνέντευξη.

22 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
    Ακούγεται έντονα ότι ο δόκτωρ μπουζούκος θα είναι πρωτοκλασάτο υπουργός της κυβέρνησης του Γιωργάκη από Μάρτη.
    Γι’ αυτό να μην τον κοροϊδεύετε, μπορεί να χρειαστείτε ρουσφέτια.
    Να μην κοροϊδεύετε λέω και εσείς συνεχίζετε να μειδιάτε.
    Να μην ξεχνάτε ότι ο Γιωργάκης είναι ικανός για όλα.
    Και δεν είναι μόνο οι περιπέτειες στο Σχοινιά, που πήγε να κάνει τον Ιντιάνα Τζόουνς και τον ψάχνανε οι ψαράδες. Κοψοχόλιασε ο Καραμανλής για κανα δίωρο, από ότι έμαθα αλλά τέλος καλό όλα καλά.
    Εγώ πάντως όταν θυμάμαι τις τούμπες με το ποδήλατο φτιάχνω συκώτι!
    Άσε που αξέχαστο επίσης θα μου μείνει το βίντεο από το Πάσχα στην Πάρο, που έβαλε το κεράκι στο μανουάλι ΜΑΖΙ με το πλαστικό ποτηράκι.
    Η αλήθεια είναι ότι δεύτερος Γιωργάκης δεν υπάρχει.
    ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ.
    Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τέτοιο πολιτικό στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πράσινοι μπλογκοσκυλέοι,
    Η προσπάθειά σας να αποσπάσετε την προσοχή του κόσμου από την σκανδαλάρα των δισεκατομμυρίων της Ζίμενς δεν θα πετύχει.
    Μόνο οι μέχρι στιγμής διαπιστωμένες μίζες ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
    Ο Γιωργάκης είναι μέσα στο κόλπο, δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Ο παιδικός του φίλος ο Τρεπεκλής με το C4I, έχει ήδη παραδεχθεί ότι έχει τσιμπήσει 6,7 εκατομμύρια ευρώ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΕ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;
    ΓΙΑ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.
    Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λέτε ρε παιδιά?
    είστε σοβαροί?
    δηλαδή επειδή εσείς αποφασίσατε να πάτε Ιταλία να σπουδάσετε (γιατί προφανώς εδώ δεν μπορούσατε)και σας έτυχε κάποια ατυχία πρέπει να σας συνδράμουν οι υπόλοιποι Έλληνες?
    μα τότε θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να βοηθά και τον έλληνα που ανοίγει μια επιχείρηση π.χ. στην Γερμανία και δεν πάνε καλά οι δουλειές του και τον άλλο που πάει εργάτης στην Αμερική π.χ. και τον απολύουν κοκ....
    μα είμαστε καλά?
    πόσο μαμόθρευτα μπορεί να είσαστε?
    όπου και να κοιτάξετε γύρω σας ο καθένας έχει και από μια προσωπική ατυχία που για τον α ή τον β λόγο τον εξουθενώνει
    τι να γίνει ρε παιδιά έτσι είναι η ζωή..
    δεν πειράζει ..
    ελάτε στην Ελλάδα να δουλέψετε
    εξάλου τόσοι μετανάστες βγάζουν το ψωμί τους εδώ εσείς θα κολώσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ που ήσουν όταν σε χρειαζόνταν η Ελλάδα ? Να σου πω εγώ. Την έγραψες κανονικά και πήγες Ιταλία να δώσεις τα ωραία σου λεφτά στους Ιταλούς.
    Δεν μπορούσες να προσπαθήσεις να περάσεις σε Ελληνικό ΑΕΙ ?
    Όπως λέει κι ο πιό πάνω είστε πολύ μαμμόθρεφτα.
    Αφού είστε φοιτητές και δεν έχετε παιδιά και υποχρεώσεις , σκηνή έπρεπε να στήσετε
    έξω απο το πανεπιστήμιο αν ενδιαφερόσασταν για την γνώση που αυτό θα σας δώσει.Εσείς επιλέξατε ΑΥΤΟ το πανεπιστήμιο κι όχι κάποιο άλλο.Γιατί τα πανεπιστήμια δεν είναι όλα τα ίδια.Αλλά μάλλον είστε χαβαλέδες και χαλβάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να έστρωνες τον κώλο σου να διαβάσεις όπως τόσοι άλλοι των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να σπονσοράρουν τις σπουδές τους. Με κάτι μαλάκες σαν και σένα, η χώρα παράγει χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους κάθε χρόνο.
    Το θράσος στη χώρα αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πηγα ιταλια απο δικη μου επιλογη δεν εδωσα καν εχετασεις ελλαδα,πηγα να σπουδασω σε πανεπιστημιο οχι σε τεντες σαν να ειμαι στο στρατο.στο post σου εξηγισα γιατι δεν μπορω να συνεχισω να σπουδαζω.αν κατα την γνωμη σου τον καθενα που εχει προβλημα και μπορεις να τον βοηθησεις πρεπει απλα να τον αφηνεις στη μοιρα του μεχρι να καταρευσει τελειως να πας να ζησεις στην αμερικη.εγω ζηταω βοηθεια γιατι καθε μερα με βλεπω να καταστρεφομαι και το μελον μου φαινεται χειροτερο.ο μοναδικος που μπορει να βοηθησει ειναι η ελαδα.να σου προσθεσω πως εγω δουλευω για να σπουδασω κατι που τωρα ποια δεν υφισταται.δεν ζητησα λεφτα ζητω την δυνατοτητα να δωσω τα τελευταια μου μαθηματα για να τελειωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λέτε ρε εξυπνάκηδες. Πάλι τα ίδια?
    Δηλαδή αν γινότανε (χτύπα ξύλο) σεισμός στην Κρήτη, όλοι οι φοιτητές εκεί θα παίρνανε μετεγγραφές σε άλλες πόλεις? Και το ίδιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι θέσεις σε άλλες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα?
    Πήγατε (μαθητές του 10 και του 12) να σπουδάσετε στο παγκοσμίως άγνωστο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας (φυσικά Ιατρική, Νομική, Πολυτεχνείο φαντάζομαι) και τώρα με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός θέλετε να έρθετε πίσω, ξευτελίζοντας για άλλη μια φορά την αξιοκρατία στα Ελληνικά πανεπιστήμια?
    Αλήθεια, οι Ιταλοί συμφοιτητές σας τι κάνουν? Αλλά αυτοί φαντάζομαι είναι παιδιά κατώτερου Θεού που δεν έχουν οργανωμένο και φιλεύσπλαχνο κράτος όπως η Ελλάδα να τα βοηθήσει. Να κάτσετε να διαβάσετε αφού δεν γίνονται μαθήματα. Σας συνέβη μια ατυχία που ίσως κοστίσει λίγους μήνες παραπάνω. Νισάφι πιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 16 Ιουλ 2009 1:51:00 μμ

    Μα καλα δεν διαβαζετε δρ κουτσουκο??


    5 κατασχεσεις σπιτων την ημερα!!

    500.000 σπιτια κατασχονται απο τις ληστρικες τραπεζες!!

    75% των ελληνων υπερδανεισμενοι!!

    ερχονται αυτοκτονιες!!

    ερχεται κοινωνικη εκρηξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες αυτό που λέμε κι εμείς. Έγραψες κανονικά την Ελλάδα και πήγες Ιταλία,αφού δεν καταδέχτηκες να δώσεις εξετάσεις εδώ. Το πτυχίο απο Ελληνικό ΑΕΙ γιατί το θες τώρα και πιό πριν δεν το ήθελες ?
    Όταν τα βρήκες σκούρα την αναζήτησες πάλι την Ελλαδίτσα.
    Και στην τελική δεν ντρέπεστε να ζητάτε κάτι απο κάποιον(Ελλάδα) που δεν τον έχετε σε εκτίμηση ?
    Εγώ δεν παίρνω κάτι απο κάποιον που δεν εκτιμώ.
    Γιατί μην μας πεις ότι όλοι δουλεύουν εκεί πέρα και χρωστάνε δυό τρία μαθήματα.
    Οί περισσότεροι ψάχνουν τρύπα για να έρθουν στις μαμάδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λέτε ρε; Σοβαρά; Γιατί δηλαδή να σας δεχθεί ελληνικό πανεπιστήμιο, τι στιγμή μάλιστα που δεν σας δέχεται ούτε καν ιταλικό; Όλοι οι μαθητές του κώλου από την Ελλάδα θέλουν ντε και καλά να σπουδάσουν γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές στο εξωτερικό. Σου λένε "θα πάρω το χαρτί έξω και με την πρώτη ευκαιρία θα το φέρω στην Ελλάδα". Χιλιάδες μαθητές ήταν πολύ καλύτεροι από εσάς, αλλά δεν μπορούσε η οικογένειά τους να τους στείλει εξωτερικό... Εσάς δηλαδή σας υποχρέωσε κανείς να σπουδάσετε σώνει και καλά στην Ιταλία; Δεν το κατάλαβα... Άι σιχτίρ ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί

    Σπούδασα στην Ιταλία.Τα πανεπιστήμια εκεί, είναι πολύ πιο δύσκολα από τα Ελληνικά.Πιστέψτε με.
    Όσοι πήγαμε εκεί δεν είμασταν μαθητές του 10 και 12 (προσωπικά είχα 17 και κάτι στο απολυτήριο).
    Μην τα τσουβαλιάζουμε ΟΛΑ και ΟΛΟΥΣ.
    Τώρα, για τον συγκεκριμένο φίλο, να του πω ΚΟΥΡΑΓΙΟ.Τον καταλαβαίνω αλλά δεν είναι σωστό να ζητάμε την βοήθεια της χώρας, για κάτι το οποίο είναι -θέλω να πιστεύω-παροδικό.
    Εδώ θα φανεί, η δύναμη σου και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μην εισαι τοσο στενομυαλος,ιταλια πηγα για να μαθω μια αλλη κουλτουρα παραλληλα με τις σπουδες μου,το να κολλας σε δικαιολογιες του στυλ δικη σου επιλογη και αδιαβαστε και αλλα τετοια ξερεις οτι δεν στεκουν σαν επιχειρηματα!!!σκεψου λιγο μιλαμε για αναγκη τωρα οχι για επιλογες.και οποιος παει να αυτοκτονησει το κανει απο επιλογη του αλλα δεν τον αφηνεις!!!αυτος ο φθονος και η κακια δεν βγαζει πουθενα δωσε μου ενα καλο επιχειρημα,πες μου οτι μπορω να τελειωσω εδω που ειμαι πες μου οτι εχω και αλλες επιλογες.πες μου οτι θα εχω καπου να μεινω,αλλα μην μου λες το ιδιο που μου ειπε το υπουργειο παιδειας,κατα λέξη στη συνελευση που κανα με ολοι μαζι ηταν:και καρκινο να εχεις και να πεθαινεις αυριο ελλαδα δεν σε φερνουμε!!!!!ειστε της ιδιας αποψης;;;γιατι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. LYPAMAI PRAGMATIKA OTAN VLEPW APAKSIOTIKA SXOLIA POU ANAFERONTAI SE ELLHNES POU TYGXANEI NA EINAI STO EKSWTERIKO KAI POU EXOUN ANAGKH APO THN STHRIKSH THS ELLADOS.AYTOI OI ELLHNES PLHRWNOUN FOROUS STHN ELLADA,EKEI EINAI TA SPITIA TOUS KAI ENDEXOMENWS EKEI THA EINAI KAI TO MELLON TOUS.TO POSO DYSKOLO EINAI NA PERASEIS SE MIA SXOLH DEN APODEIKNUEI OTI KAI TO PROION THS EINAI EKSISOU KALO.PARADEIGMA?STHN GERMANIA MPOREIS NA MPEIS SE EIDIKOTHTA APLA MILWNTAS THN GLWSSA...AYTO TI SHMAINEI?OTI OI GERMANIA VGAZEI ASXETOUS GIATROUS?TO IDIO KAI STH SOUIDIA.H ELLADA EINAI YPOXREOMENH NA VOHTHAEI TOUS APANTAXOU ELLHNES EITE EINAI FOITHTES EITE ERGAZOMENOI.FYSIKA EAN GINOTAN SEISMOS STHN KRHTH ENOEITAI THA METAFERONTAN OI FOITHTES SE ALLH POLH.APORW PWS VGAZETE ORISMENOI SYMPERASMATA XWRIS NA EXETE IDEA GIA TO MEGETHOS TOU PROVLHMATOS.LES KAI YPARXOUN ELLHNES PRWTHS KATHGORIAS KAI DEYTERHS.ELEOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. katse re file..esu pou thes metagrafi....feugeis apo tin ellada brizontas tin gia tin paideia tis kai ta panepistimia tis kai tora theleis na guriseis? ksero paidia apo tin idia poli pou tha ksana gurisoun piso italia se alles poleis...autoi diladi ti einai?blakes pou gurizoun? na allakseis poli file mou opos ekanan tosoi alloi foitites tis l'aquila....alla bebaia...thes foititiki zoi stin ellada giati stin italia den einai etsi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tha eprepe na drepeste gia ayta pou skefteste kai lete. Tha ithela na dw esas ti tha kanate an katestrefotan i zwi sas mesa se 30 deyterolepta kai xanate akoma kai dikou sas anthrwpous. Oi skepseis pou ekfrazete dimosiws na kserete oti sas xaraktirizoun san anthrwpous... Episis anarwtiemai, an eseis i enas syggenis sas itan kapoios apo emas, tha ekferate tis idies apopseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Menw emvrontitos apo orismenes apopseis pou diavazw se ayto to blog. To na exoun neoi anthrwpoi toso akraies kai misalodokses apopseis einai anysixitiko. Anarwtiemai ti tha kanate kai ti tha legate an kapoios apo esas i tous syggeneis sas itan stin thesi mas. Vevaia den exw tin elpida na exete tin ikanotita na mpainete stin thesi tou allou. Kapoia pragmata proypothetoun efyia kalws i kakws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είσαι και μαλάκας... Γιατί δεν πήγαινες σε καμιά χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, να μη χρειάζεται να διαβάζεις, να πλερώνει ο μπαμπάς και η μαμά όλα τα μαθήματα και να έρθεις μετά εδώ να ασκήσεις το επάγγελμα σου εναντίον του ελληνικού πληθυσμού;
    Και τα "δουλεύω για να σπουδάσω" να τα πεις αλλού σκατόφλωρε, δεν πείθεις κανέναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mia eukairia...to zitima twn imerwn mas kai to thema pou apasxolei olous mas...auto pou oloi zitame alla den vriskoume antapokrisi..anexartita me to pou exei spoudasei kapoios eite se ena panepistimio tis elladas eite se ena panepistimio tou exwterikou exei dikaiwma sto oneiro...to oneiro enos ptuxiou gia ena kalutero mellon...giati loipon thelete na sterisete apo auta ta paidia tis l' aquila to dikaiwma na dwsoun exetaseis?mia eukairia kai auti oxi gia na tous xaristei kapoio ptuxio alla apla kai mono mia eukairia gia na dwsoun exetaseis katw apo anthrwpines sunthikes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Foti_CH:
    Το γεγονός ότι κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί σου (έντονα ίσως), δεν σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι πρέπει να ντρέπονται για τις σκέψεις τους.

    'Οσο για το θέμα, πρώτον είσαστε στην Ιταλία και όχι στην Ουγκάντα. Πιστεύουμε ότι η ζωή θα αποκατασταθεί σύντομα εκεί!

    Δεύτερον, τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν γεμίσει από κόσμο που εισάγεται με μεταγραφές από διάφορες αιτίες. Δεν ξέρω κατά πόσο χωρούν και άλλους.

    Τρίτο, φαντάσου να βρεθείς σε μιά καλή σχολή στη Ελλάδα όπως Ιατρικές, Πολυτεχνικές και άλλες και εσύ να είσαι εκεί με ήσοννα προσπάθεια σε σχέση με άλλους φοιτητές, λόγω ενός φυσικού γεγονότος.Δεν είναι άδικο για τους άλλους;

    Τέταρτο, όλες οι επιλογές μας εχουν κάποιο ρίσκο. Και βέβαια θέλουμε ένα κοινωνικό και ανθρώπινο κράτος, αλλά δεν μπορεί το κράτος να αναλαμβάνει τα ρίσκα μας. Θα ίσχυε το ίδιο αν, όπως είπε κάποιος προηγούμενα, η επιχείρηση κάποιου έπεφτε έξω, θα τον αποζημίωνε δηλαδή το κράτος;

    Πέμπτο, επειδή στην Ελλάδα βλέπουμε πολύ κόσμο να πετυχαίνει πράγματα με τρόπους αμφίβολους (με επιείκια!), έχουμε τη δυσπιστία ότι όλοι εσείς έχετε απλώς βρει μια ευκαιρία για να μπείτε σε ένα καλό ελληνικό πανεπιστήμιο.

    Λυπάμαι αν σε στενοχωρώ με τη σκέψη μου και τις λέξεις μου. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας, αλλά μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει το Ιταλική κυβέρνηση η οποία έχει κάποιες υποχρεώσεις ως προς τους φοιτητές Ιταλούς ή αλλοδαπούς που φοιτούν στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας της, είτε δωρεάν είτε πληρώνοντας δίδακτρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να βοηθήσει διεκδικώντας από το ιταλικό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η μεταγραφή των φοιτητών σε ελληνικά πανεπιστήμια είναι κάτι άδικο για τις χιλιάδες των φοιτητών που φοιτούν είτε σε πανεπιστήμια άλλων χωρών του εξωτερικού είτε σε ελληνικά πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά επειδή τυχαίνει να σπουδάζω κι εγώ Ιταλία και διαβάζω καθημερινά εφημερίδες (καθώς και να φιλοξενώ ένα φίλο μου που σπούδαζε στη L'Aquila) θα ήθελα να σας πω ότι:
    Ο Μπερλουσκόνι (παγκοσμίως γνωστός λαικιστής και λαοπλάνος) αφενός μεν εγγυάται ότι θα φτιαχτούν όλα και όλα θα γίνουν μια χαρά αλλά πρακτικά οι προβλέψεις λένε ότι θα περάσουν χρόνια (μάλλον για δεκαετία μιλάνε) μέχρι να πραγματοποιηθούν όσα υποσχέθηκε.
    Επίσης η L'Aquila μπορεί να είναι μια "άγνωστη" πόλη στην Ελλάδα αλλά η ιατρική σχολή της είναι μέσα στις πρώτες 10 στην Ιταλία(και εδώ πρέπει να σας αναφέρω ότι η Ιταλία έχει πάνω απο 35)
    Μόνο τα μισά να είνα αλήθεια από όσα έχω δει στην τηλεόραση,η πόλη αυτή πλέον υπάρχει μόνο στον χάρτη αλλά οι αρχές του τόπου προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τους φοιτητές στην πόλη για να μην χάσουν "την μεγαλύτερη πηγή εσόδων τους",γι'αυτό και έχουν μλοκάρει τις εσωτερικές μεταγραφές.Και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί το έχω ακούσει και στην γραμματεία της σχολής μου(La Sapienza Ρώμη)
    Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο να μετεγγράψουν τους φοιτητές στην Ελλάδα(και μπορεί και να μην είναι) αλλά σίγουρα το ελλ. κράτος θα έπρεπε να κάνει κάτι να τους βοηθήσει με κάποιο τρόπο μιας και το έχει ήδη κάνει στο παρελθόν.Αν ήταν οι οπαδοί καμιάς Π.Α.Ε. που φώναζαν να τους χαρίσουν τα χρέη της ομάδας τους θα είχε γίνει την επόμενη μέρα (και μην μου πείτε όχι έχουμε παραδείγματα).
    Και κάτι τελευταίο και συγγνώμη αν σας κούρασα.Κάθε χρόνο περνάνε χωρίς εξετάσεις εκατοντάδες παιδιά που ένας θεός ξέρει πως κατάφεραν να μπουν σε κάποια "ειδική κατηγορία" (και εδώ για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι δεν αναφέρομαι στους πρωταθλητές) σας πείραξαν οι 100 - 150 που θα έρθουν από την L'Aquila και που στην τελική μοιρασμένοι σε όλα τα πανεπιστήμια δεν βγαίνουν ούτε 5 ανά σχολη;
    Αυτά και συγγνώμη αν μακρυγόρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. epeidi merikoi milane xwris na kseroun i mallon xwris na skeptonte thelw na pw oti ki egw spoudazw se italiko panepistimio kai ta pragmata einai polu duskola.den einai tuxaio oti to 1/5 twn foititwn tis italias(italoi kai oxi)den teleiwnoun to panepistimio giati to epipedo einai arketa anebasmeno.gia pes mou uparxei kapoios ellinas foititis pou apo ti stigmi pou tha mpei sto panepistimio den teleiwnei estw kai me kathusterisi?mallon oxi..to giati mporeis na to skefteis kai monos sou.to oti apofasisa na paw na spoudasw italia itan epilogi mou giati stin ellada den perasa stin sxoli pou ithela kai oxi giati den diabaza(to apoluturio mou einai 19).opote eite den eisai apo autous pou edwsan panellinies gia na ksereis oti tote itan elaxistoi autoi pou pernagan kai malista sti sxoli pou ithelan,i eisai apo autous pou perasan me to twrino sistima pou den exei kamia sxesi me ekeino deka xronia kai apla sou fainetai adiko na erthoun kapoioi pou kai kala opws les den diabasan otan eprepe.den mas eipes omws se poia sxoli perases,pws perases,kai an itan auti i prwti sou epilogi..mipws eisai apo tous bolemenoun pou opou kai na perasoun pane mono kai mono gia na kanoun kati i gia na einai konta sto spiti tous?giati kapoios pou feugei ekswteriko gia na kanei auto pou pragmatika thelei kai oxi auto pou tou dialekse to mixanografiko analoga me to bathmo tou sigoura den einai mamothreftos.thelei polu kouragio kai prospatheia na diabazeis kai na dineis proforikes eksetaseis(oxi grapta pou oloi kseroume ti ginetai...)telos na pw kai kati allo.esena i goneis sou tha se estelnan na meineis se skines gia na spoudaseis i tha estelnes to diko sou to paidi pali pisw se mia poli pou exei katastrafei?skepsou ligo loipon prin apantiseis kai sebasou kai ton diko mas kopo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση