GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας‏ στην Κατερίνη...

Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδ...

Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Το θέμα της 5ης Συνάντησης είναι «Έθιμα του Πόντου».
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού δώδεκα έθιμα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους μήνες του χρόνου. Θέλοντας αυτή τη φορά να διαθέσουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της Συνάντησης στα ίδια τα μέλη της Νεολαίας αποφασίσαμε την αναπαράσταση κάθε εθίμου να αναλάβει ένας ή περισσότεροι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της Νεολαίας θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της 5ης Συνάντησης, θα ασχοληθούν γόνιμα με την Ποντιακή Λαογραφία μελετώντας τα έθιμά της και θα προαχθεί η ομαδική εργασία και δημιουργικότητα.
Η έναρξη της πανελλαδικής συνάντησης έγινε την...
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι με τις πιστοποιήσεις των νέων από όλη την Ελλάδα και η λήξη της το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου 2009 με την έκδοση των συμπερασμάτων και του ψηφίσματος.
Οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης θα συνεχιστούν το Σάββατο 11 Ιουλίου όπου Σύλλογοι – Μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του Πόντου ενώ την Κυριακή 12 Ιουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από θέματα και προβληματισμούς που αφορούν την ποντιακή νεολαία.
Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Συνάντησης στο http://www.neolaia.poe.org.gr/
Ο Πρόεδρος: Χ. Κωτίδης
Ο Γενικός Γραμματέας: Θ. Κωτσίδης

3 σχόλια

  1. Τι σχέση έχει πλέον η νεολαία με τον Πόντο; Όταν έρθουν επαρχιώτες στην Αθήνα, δηλώνουν μετά από 1 άντε 2 γενιές Αθηναίοι. Οι νεολαίοι που είναι 3-4 γενιές μακριά από τον Πόντο ακόμα Πόντιοι θεωρούνται; Δεν λέτε τίποτα ποιος και σε τι ύψος χρηματοδοτεί για να μάθουμε και τα αμιγώς εθνικά κίνητρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σχολειο για τον Ανώνυμος 7:22..

    εχουμε τους ιδιους μισθους η δρομους?

    Γερμανια, ολλανδια..υπαεχουν αυτοκινητοδρομοι που καλυπτουν ολοι την επικρατεια..ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ και με μισθους το 150-180% της ελλαδος.
    ειναι συγκρισιμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι αυτοί που γίνονται πρόεδροι και αντιπρόεδροι στα αναρίθμητα ποντιακά σωματεία έχουν πολλές φιλοδοξίες και τα χρησιμοποιούν για να τις προωθήσουν. Θα βρείτε πολλά ονόματα που πέρασαν από τέτοιες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση