GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων...

...αδειάζει τον υπουργό Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλο!‏ . Από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων http://sylellarxeol.blogspot.com/ Προτάσεις ανάδειξη...

...αδειάζει τον υπουργό Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλο!‏
.
Από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
http://sylellarxeol.blogspot.com/

Προτάσεις ανάδειξης μνημείων Εύβοιας
Αθήνα, 17/7/2009
Αρ. Πρωτ: 135
ΠΡΟΣ:
1) Τον Υπουργό Πολιτισμού
κ. Αντώνη Σαμαρά
ΚΟΙΝ:
α) Τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.
κ. Θεόδωρο Δραβίλλα
β) Την κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη
Γ.Δ.Α.Π.Κ.
Θέμα: Με αφορμή προτάσεις ανάδειξης μνημείων της Εύβοιας
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την εξέταση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προτάσεων επέμβασης σε μνημεία της Εύβοιας («Πρόταση για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας», «Πρόταση ανάδειξης του ιερού της Αρτέμιδος στην Αυλίδα»), τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και την δέσμευση του Υπουργού Τουρισμού για άμεση έναρξη των εργασιών επί του θεάτρου και την εντός 18 μηνών αποπεράτωσή του, με σκοπό την διεξαγωγή παραστάσεων αρχαίου δράματος, οφείλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους αποφάσεις, στο ΚΑΣ εισάγονται μελέτες επεμβάσεων, οι οποίες...
οφείλουν να τηρούν κατά γράμμα τις αυστηρές προϋποθέσεις που το ίδιο έχει ορίσει. Η εσπευσμένη εισαγωγή προς γνωμοδότηση ανώριμων προτάσεων για μείζονος σημασίας μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους με σύνθετα προβλήματα, πέραν των θεωρητικών(;) κινδύνων για τα ίδια τα μνημεία, διαταράσσει και τον προγραμματισμό των έργων του ΥΠΠΟ που (πρέπει να) καθορίζεται από πλήθος παραμέτρων (σημασία, κατάσταση διατήρησης, γεωγραφική και χωρική διασπορά, κλπ.), με βασικότερες εξ αυτών τις ανάγκες των μνημείων και την ωριμότητα των μελετών επέμβασης. Επί πλέον, ο απόλυτος σεβασμός σε αυτή την ιεράρχηση επιβάλλεται και από τις περιορισμένες διαθέσιμες πιστώσεις (του ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών) σε σχέση με το πλήθος των μνημείων της επικράτειας και τις ανάγκες που αυτά έχουν.
Την στιγμή που στο ΚΑΣ δεν έχουν ακόμη εισαχθεί προς έγκριση οι έτοιμες μελέτες ωρίμανσης των Εφορειών, προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά η εξέταση προτάσεων υπό τύπον περιληπτικής έκθεσης ιδεών.
Με την ευκαιρία αυτή θα υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ως θεσμικός παράγων στο τομέα της προστασίας της μνημειακής μας κληρονομιάς, θα παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης των παραπάνω προϋποθέσεων, ώστε να εξασφαλίσει ότι οι περιορισμένοι διαθέσιμοι πόροι θα διατεθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προστασία των μνημείων της Ελλάδας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Αθανασούλης
Η Γενική Γραμματέας
Άλκηστη Παπαδημητρίου

11 σχόλια

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΑΒΑΜΕ ΕΣΑΣ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ. Η ΠΙΟ ΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΚΟΠΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ.
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ
    ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί [200000-250000] και οι συγγενείς τους [800000-1000000] στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΜΠΟΥΛΗΣ-ΤΖΕΦΡΥ-ΠΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΓΙΑΝNΑΚΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρας προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν οι πολιτικοί, που το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκανδαλο

    γιατι δεν λετε για τα εικονικα εισιτηρια στην Δηλο
    απο τα κουραζιεροπλοια που μπαινουν στον αρχαιολογικο χωρο παρανομα μετα το κλεισιμο της δηλου??

    ενα ευρω το κεφαλι το εχει η μαφια των αρχαιολογων και απειλουν εντιμους φυλακες να μην μιλησουν

    ο δημαρος Μυκονου που ελεγε οτι ολοι πηγαν στο νησι του στις ευρωεκλογες τι γνωριζει και ποσα "πιανουν" οι δικοι του για να μην μιλανε?

    ο εισαγγελεας Συρου κοιμαται??

    Μυκονιατες Δημοκρατικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΡΩΤΗΣΗ

    Για τον κ. Πρωθυπουργό


    Θέμα: Οι προκλητικές αμοιβές του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 347.000€ μια ακόμη διάψευση των δήθεν εξαγγελιών για περικοπές των αποδοχών των «γαλάζιων» golden boys στις ΔΕΚΟ


    Χωρίς το παραμικρό ίχνος σεβασμού αλλά, αντίθετα, με υπερβολική κομπορρημοσύνη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χ. Παναγόπουλος, κατά την πρόσφατη ακρόασή του από την Επιτροπή ΔΕΚΟ, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί, αφού του ειπώθηκε με αυστηρότητα ότι δεν ισχύει το πρόσχημα περί «προσωπικών δεδομένων», το οποίο επικαλέστηκε αρχικά, ότι οι ετήσιες αμοιβές του ανέρχονται στο προκλητικό ποσό των 347.000 ευρώ το χρόνο.

    Αγνοώντας, μάλιστα, εξίσου προκλητικά το γεγονός ότι ακόμη και στελέχη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών δέχονται, το τελευταίο διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων, περικοπές στις αμοιβές τους, που είναι αμφίβολο αν φθάνουν στα ποσά που εισπράττει ο πρόεδρος της ΕΡΤ και στην περίπτωσή του προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε όλοι μας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το οποίο αυξήθηκε επί της προεδρίας του περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να παίρνει τα ίδια χρήματα μέχρι το 2012!

    Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναλογιστούμε ότι τα 347.000 του “golden” προέδρου της ΕΡΤ υπερβαίνουν σημαντικά τις αμοιβές που δίνει σε ένα πρόσωπο το ελληνικό δημόσιο και είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού, ενώ ανέρχονται στο τριπλάσιο των πάσης φύσεως αποδοχών ενός υπουργού.

    Με δεδομένο δε, ότι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 25ης Φεβρουαρίου 2009 είχε ανακοινωθεί ότι οι μισθοί και οι πάσης φύσεως αποδοχές όλων των επικεφαλής των ΔΕΚΟ θα περιοριστούν στο ποσό των 6.000 ευρώ μηνιαίως, «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (λέγατε), όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του»,

    Ερωτάστε:


    Ισχύει η δέσμευση για «πλαφόν» στις αποδοχές που εισπράττουν τα στελέχη των ΔΕΚΟ και πόσοι από τα γαλάζια golden boys και golden girls έχουν προσαρμόσει τους μισθούς τους;
    Γιατί στην περίπτωση του προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., ο οποίος εισπράττει τριπλάσιο ποσό και από τον προϊστάμενό του υπουργό, δεν έχει τύχει ακόμη εφαρμογής η εν λόγω πρωθυπουργική εξαγγελία;
    Συνάδει, σε κάθε περίπτωση, το ύψος των χρημάτων που εισπράττει ο πρόεδρος της ΕΡΤ με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, προηγούμενη εμπειρία, κ.λ.π.), αλλά και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης που ασκεί στην ΕΡΤ;
    Από πού αντλεί ο κ. Παναγόπουλος την βεβαιότητα ότι θα εισπράττει ως το 2012 αυτό το προκλητικό ύψος αμοιβών των 347.000€, παρά τις επιθετικές σας δηλώσεις ότι όποιος δεν συμφωνεί με τον περιορισμό των αποδοχών του να πάει σπίτι του;
    Μήπως η εξίσου προκλητική αυτή στάση του έχει να κάνει με το ότι αντλεί τη δύναμή του απευθείας από το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης και δεν υπάρχει αρμόδιος υπουργός που θα τον υποχρεώσει να προσαρμοστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ακριβώς εκνευρίστηκε η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (και πάλαι ποτέ Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου) κι έβγαλε καταγγελτική ανακοίνωση για το Μουσείο της Ακρόπολης (κλικ εδώ)

    Γιατί, λέει, «τεμαχίστηκε» ένα «έργο τέχνης» του Κώστα Γαβρά, που προβαλλόταν στο Μουσείο. Κι αυτοί που το τεμάχισαν έκαναν «λογοκρισία που… θύμιζε περίοδο χούντας»!

    Ρωτήσαμε, κι αυτό που μάθαμε είναι κάτι πολύ-πολύ διαφορετικό:

    Δεν πρόκειται για κάποιο «έργο Τέχνης» πρόκειται για ένα ενημερωτικό φιλμάκι που προβάλλεται μπροστά από την αίθουσα του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο του μουσείου. Το φιλμάκι αυτό προβάλλει με animation (δηλαδή με κινούμενα σχέδια) την Ιστορία της Ακρόπολης και τις καταστροφές που υπέστη κατά καιρούς. Ανάμεσα σε άλλα που διεκτραγωδεί υπάρχει και μια σκηνή όπου εικονίζονται κάποιοι «ρασοφόροι» να πελεκούν και να καταστρέφουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

    Τέτοια περιστατικά όντως συνέβησαν γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ. Η επίμαχη σκηνή (διάρκειας 12 δευτερολέπτων σε ένα φιλμάκι συνολικής διάρκειας ενάμιση λεπτού) πράγματι κόπηκε. Με τη λογική ότι το Μουσείο δεν δημιουργήθηκε για να διχάσει, αλλά για να ενώσει. Αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί:

    Πρώτον, αυτό που κόπηκε ΔΕΝ είναι «έργο Τέχνης», ούτε είναι «έκθεμα» του Μουσείου. Είναι απλώς ενημερωτικό υλικό.

    Δεύτερον, τέτοια ενημερωτικά υλικά κόβονται και ράβονται συνεχώς και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Μουσείου να αποφασίσει αν και πώς θα τα χρησιμοποιήσει.

    damanakhΤα animation που δημιουργούνται ως βοηθητικό ενημερωτικό υλικό στα μουσεία μπορεί να είναι (ή να μην είναι) ευρηματικά και χαριτωμένα, σίγουρα ΔΕΝ θεωρούνται έργα Τέχνης που πρέπει να σεβαστούν οι πάντες την ακεραιότητά τους, λες και πρόκειται για τη… Μόνα Λίζα.

    Τρίτον, το μουσείο δημιουργήθηκε πράγματι, για να προβάλλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα, όχι για να προσβάλλει τις πεποιθήσεις των ανθρώπων.

    Τέταρτον, αν έθιγε το Κοράνι, η κα. Δαμανάκη θα υποστήριζε να κοπεί αμέσως! Γιατί αν προσέβαλε την Πίστη των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων θα ζήταγε την άμεσα απομάκρυνσή του, ενώ όταν θίγει την Πίστη των Χριστιανών πρέπει να το αφήσουμε;

    Πέμπτον, το Μουσείο δεν φτιάχτηκε για να καταγγείλει κάποιες ακρότητες φανατικών ζηλωτών του 5ου μ.Χ. αιώνα. Φτιάχτηκε για να καταγγείλει τον ακρωτηριασμό που υπέστη το μουσείο το 1802 από τον Λόρδο Έλγιν. Και να επιτύχει την επανένωσή των γλυπτών του. Αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με τη σκηνή που κόπηκε από το ενημερωτικό φιλμάκι.

    Μάλλον, η κα. Δαμανάκη ξεπέρασε τα εσκαμμένα…

    Και κάτι τελευταίο: πριν από επτά χρόνια, σε μια έκθεση εικαστικών που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, εμφανίστηκε πίνακας ο οποίος προσέβαλε τα χριστιανικά σύμβολα. Υπό το βάρος της κατακραυγής που δημιουργήθηκε, ο τότε υπουργός Πολιτισμού απέσυρε τον πίνακα.

    Τότε αποσύρθηκε ολόκληρος πίνακας, όχι ένα μικρό μέρος από ένα διαφημιστικό φιλμάκι σε μουσείο. Τότε αποσύρθηκε αληθινό «έργο Τέχνης» αληθινό «έκθεμα».

    Όμως, η κα. Δαμανάκη ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε τότε. Ούτε κατήγγειλε «λογοκρισία που θυμίζει εποχή χούντας».

    Αν θέλετε να συζητήσουμε τι είναι Τέχνη και τι δεν είναι, τι είναι λογοκρισία και τι δεν είναι πολύ ευχαρίστως.

    Αλλά να συζητήσουμε. Όχι να ακούμε κάποιους αλαφροΐσκιωτους να ανοητολογούν.

    Για να μη θυμίσουμε στην κα. Δαμανάκη ότι η πιο αναίσχυντη και απροκάλυπτη λογοκρισία ασκήθηκε σε καθεστώτα που η ίδια λάτρεψε και ύμνησε.

    Χωρίς ποτέ να ζητήσει μια συγγνώμη.

    Και έρχεται σήμερα και παραδίδει μαθήματα φιλελευθερισμού σε ανθρώπους που ουδέποτε υπηρέτησαν ούτε χούντες ούτε υπαρκτούς Ολοκληρωτισμούς.

    Κι αυτό το απύθμενο θράσος κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να το συζητάμε στην Ελλάδα.

    Και να το στιγματίζουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΛΑΚΑ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ ..ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΚΡΕΤΙΝΕ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ...ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
    ΑΡΧΙΔΙ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Αρχιμαλάκα 10.55πμ

    Πάρε έναν γερμανοτσολια,

    πάρε δύο γερμανοτσολιάδες,

    πάρε τρεις (τον Καρεφυλλάκη),

    Πάρε τέσσερις (τον Δεληγιαννόπουλο).

    Εσύ μην μου δώσεις τόσους (έχω δεκάδες), δεν είμαι απαιτητικός...

    ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ".

    ΤΣΟΛΙ,
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,
    ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΡΜΠΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΨΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ .


    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ .

    ΑΠΛΑ ΕΣΕΙΣ(ΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ) ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΟΙΟ ΓΕΛΟΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 27 Ιουλ 2009 2:34:00 μμ



    Μου κανει εντυπωσιν αυτος ο σχολιαστης με το ψευδωνυμον (The Bloopers Team) που σχολιαζει σε καθε μια αναρτηση του Blog σας.
    Απο τα επι το πλειστον χυδαια και αντιδραστικα σχολια που κανει εχω διαπιστωσει οτι μαλλον ειναι διανοητικα καθυστερημενος.
    Αλλα επι πλεον αρχιζω να πιστευω οτι καθεται μονιμα μπρος απο τον υπολογιστη του καθηλωμενος σε αναπηρικη καρεκλα διοτι πιθανως να ειναι και σωματικως αναπηρος.
    Τον λυπουμαι ειλικρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση