GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι κρύβει η αλλαγή διοικητή στην ΥΠΑ...

Tον είχε καταγγείλει για "αδιαφανείς διαδικασίες" η πρώην υποδιοικήτρια . Από τον Θανάση Λεπίδη . Σε παραίτηση υποχρεώθηκε σήμερα...

Tον είχε καταγγείλει για "αδιαφανείς διαδικασίες" η πρώην υποδιοικήτρια
.
Από τον Θανάση Λεπίδη
.
Σε παραίτηση υποχρεώθηκε σήμερα ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης την οποία υπέβαλε "για προσωπικούς λόγους" στον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Περισσότερες πληροφορίες για τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Θυμίζουμε όμως ότι πριν από μερικές εβδομάδες, για την ακρίβεια στις 12 Ιουνίου, είχαμε αποκαλύψει (διαβάστε εδώ) ότι η μέχρι τότε υποδιοικήτρια της ΥΠΑ Σμαράγδα Μαλακατέ -που κι αυτή παραιτήθηκε για "προσωπικούς λόγους" σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση- είχε καταγγείλλει αδιαφανείς διαδικασίες σε μεγάλο διαγωνισμό της ΥΠΑ και είχε...

διαφωνήσει με τον Κων. Κωνσταντινίδη ο οποίος τυγχάνει και κολλητός του Θ. Ρουσόπουλου.
Ζητούσαμε τότε να μας την αλήθεια για το τι συμβαίνει ο κ. Στυλιανίδης, αλλά δεν είπε τίποτε. Τώρα έρχεται η "παραίτηση" Κωνσταντινίδη...
-Νέος Διοικητής της ΥΠΑ ορίσθηκε ο Λεονάρδος-Οδυσσέας Βλάμης, μέχρι σήμερα στέλεχος των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

12 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίδες... αν διαβάσετε το Δελτίο Τύπου του ΥMΕ θα δείτε ότι αλλού είναι το ζουμί.
    Ο νεοβαπτιζόμενος λέει "έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (2004-2007) καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών «Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου» (2001 έως σήμερα) του Ομίλου της Ολυμπιακής."
    Συμπέρασμα: από το 2004 μέχρι το 2007 ο τύπος ήταν ταξιτζής σε δύο βάρδιες. Διπλοθεσίτης δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτή η εμονή στις αδιαφανείς διαδικασίες της κυβέρνησης θα μας φάει, ας τους αφήσουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν ελεύθεροι, να δημιουργήσουν, να χαρούν, που θα πάει, όλο και θα παρουσιάσουν και κανένα καινούριο Βατοπέδι να το χαρεί η ψυχούλα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ.Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δείτε και εδώ:

    http://www.antinews.gr/?p=10943

    Ίσως τελικά η παραίτηση
    Κωνσταντινίδη να είναι αποτέλεσμα κινήσεων της γνωστής Μαφίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Αυτής της φαμίλιας που απο την δεκαετία του '50 κυβερνά την Χώρα. Τι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μου λες. Κοψε τους την μίζα και τα (Κομματικά και Συνδικαλιστικά) τσιρακια τους θα σε φάνε. Αν είναι έτσι, μπράβο στον Κωνσταντινίδη που τόλμησε και τα έβαλε μαζί τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ λέει ακόμα περισσοτερα:

    http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_4712.html

    Δεν ειναι μόνο το ΤΕΕ μπλεγμένο με την παραίτηση του παλιου Διοικητη. Εχει να κανει και με το προσωπικο της παλιας Ολυμπιακης. Και μάλιστα, αν καταλαβα καλα, με τις ευλογιες ανθρώπων μέσα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ποιος είναι αυτος που εμπλεκεται και με τα αεροδρομια Θεσσαλονικης και Ιωαννίνων? Ξερει κανεις να μας πει?
    Διαβαζει κανενας Συνδικαλιστης εδω περα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιγάφω αυτούσιο το σχόλιο επισκέπτη στο άρθρο περί παραίτησης Μαλακατε:
    "Τώρα βγαίνει και η Μαλακατέ να εξιλεώσει τον εαυτό της; Αυτή που έλεγε στην Υπηρεσία ότι εγώ θα τον ξεσκίσω το Διοικητή; Αυτή που έβαλε παρατήρηση σε πρόταση της ΥΠΑ για να γίνει ένας διαγωνισμός ύψους 120.000 ευρώ και ήθελε ο διαγωνισμός να γίνει με κόστος 750.000 ευρώ; Ρε ούστ! Καλά έκανε ο Στυλιανίδης και την έδιωξε, γιατί και αυτή τσιράκι των μηχανικών του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν. Άντε ρε μάγκες, αφού δεν ξέρετε ποιός σας σφυρίζει την ιστορία και τί κρύβετε από πίσω του, γιατί τη γράφετε; Μαλάκες που είστε που καλύπτετε τέτοια τσιράκια..."
    Το παραπάνω σχόλιο μιλά για συγκεκριμένη προμήθεια και συγκεκριμένα ποσά. Ο επισκέπτης δείχνει να ξέρει τι λέει.

    Και επειδή, ως γνωστόν, όλα αυτά περί καταγγελιών εναντίον τρίτων για αδιαφανείς διαδικασίες δεν πολυταιριάζουν στο ΤΕΕ και στο ΥΠΕΧΩΔΕ με το χαρακτήρα που έχουν, με συγχωρείτε, φίλοι του blog, αλλά εγώ τείνω να πιστεύω το φίλο - επισκέπτη που άφησε το σχόλιο.

    Αν κάποιος ξέρει περισσότερα, ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μαγικός χαρακτηρισμός για οποιεσδηποτε αγορες κανει το Δημοσιο ειναι η λέξη "ΕΡΓΟ". Αν κάποια αγορα του Δημοσιου χαρακτηριστεί "Έργο", αμέσως προκυπτει χαρατσι 28% επι της τιμής αγορας, υπερ των Μηχανικων, ποσοστο το οποίο δεν υπαρχει αν η αγορα χαρακτηριστει “Προμηθεια” . Όπως καταλαβαινετε φιλοι, ειναι επιδίωξη των μελών του ΤΕΕ (ταιριάζει και στον Χαρακτηρα τους, όπως και στον χαρακτηρα του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ), ολες οι μεγαλες προμηθειες του Δημοσιου να χαρακτηριζονται Εργα.
    Ο τεως Διοικητης Κωνσταντινιδης βρηκε ενα τετοιο εργο να “τρεχει” οταν ανελαβε. Είχε προκυρηχθεί ως “'Εργο” η εγκατάσταση 71 οθονών πληροφοριών στο αεροδρομιο Ζακυνθου με κοστος 1.950.000 ευρώ. Παράλληλα, υπηρχε “Προμηθεια” 300 οθονων πληροφοριων, με διαδικασια καταθεσης προσφορών (διαδικασια ανοιχτού διαγωνισμου, η πιο συμφερουσα διαδικασια για το Δημοσιο), με αρχικο κοστος περιπου 900.000 ευρώ για ολα τα αεροδρομια της Ελλάδας (οπου υπηρχαν χαλασμενες οθονες). Ο Κωνσταντινιδης πάγωσε το “Εργο” για την Ζακυνθο και προχωρησε την”Προμηθεια” με διαγωνισμο. Η εν λογω κυρία δεν “αντεξε” τον αποχαρακτηρισμό απο “Εργο” και την μετατροπή σε “Προμηθεια” και ξεσηκωσε την επανασταση που αναφερει ο προηγουμενος αναγνωστης, βοηθουμενη από κορυφαιους συνδικαλιστες της ΠΑΣΚΕ και απο υψηλοβαθμα στελεχη της ΥΠΑ, Μηχανικους και Ελεγκτες Εναέριας Κυκλοφοριας (αυτο λεγεται Κοινο Μετωπο εναντιον του “Κοινου Εχθρου”-βλ. Κωνσταντινιδης). Ηταν τοσο εξοφθαλμη η προσπαθεια διασπαθισης του Δημοσιου Χρηματος, που παρα την επεμβαση του ΤΕΕ και του Υπουργου ΠΕΧΩΔΕ, η κα. Μαλακατε “Παραιτηθηκε”. Φυσικα, το υπουργείο δεν ολοκληρωσε τον καθαρισμο της Κοπρου, εφοσον αμεσως μετα την παραίτηση "Παγωσε" και την διαδικασια προμήθειας. Ο κος Στυλιανιδης, εχει τα ορια του.
    Αυτη ηταν η δευτερη Κόντρα Κωνσταντινίδη-Συμφεροντων. Αναφορικα με την πρωτη, την ακομα μεγαλυτερη, διαβαστε εδω:

    http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_4712.html

    Το ΤΕΕ και ο κος Σουφλιας δεν ξεχνουν ομως. Τεσσερεις μηνες μετα, με καταπληκτικο Timing και σχεδιο, “Παραιτηθηκε” ο Κωνσταντινιδης, αφου έκανε το μεγα λαθος και εκλεισε τα βαζακια με το “Μελι” της ΥΠΑ για όλους, Μηχανικους, Ελεγκτες, Συνδικαλιστες.
    Να χαιρομαστε τους Δημοσιους Λειτουργους μας και τους Συνδικαλιστες που μας φυλανε απο το κακο.
    Ερωτηση: ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΛΑΞΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή (φίλε ανώνυμε, δίορθωσέ με αν δεν έχω καταλάβει σωστά):
    71 οθόνες: 1.950.000 (Επιδίωξη Μαλακατέ)
    300 οθόνες: 900.000 (Επιδιώξη Κωνσταντινίδη)

    Τραγελαφικό! Ανεκδιήγητο!

    Αποτέλεσμα: η διαδικασία πάγωσε, και οι δύο παραιτήθηκαν και τα αεροδρόμια έμειναν χωρίς οθόνες.
    Το επόμενο βήμα θα είναι να αναλάβει o ίδιος ο Σουφλιάς και την ΥΠΑ. Το πρώτο βήμα έγινε με τον αντικαταστάστη του Κωνσταντινίδη, μέλος του ΤΕΕ με ένδοξο παρελθόν στην "κερδοφόρα" Ολυμπιακή!

    ΕΛΕΟΣ!
    Κανένας εισαγγελέας μπορεί να επέμβει? Κανένας Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης?
    Υπουργοί, Πολιτικοί Προϊστάμενοι, Μηχανικοί, Δημόσιοι "Λειτουγοί" και Συνδικαλιστές πλακώνονται στη μάσα χωρίς αναστολές και προσχήματα!

    Ταυτόχρονα άπαντες οι πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ότι κάνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αντέχουν και ότι πρέπει να συνεισφέρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    Να συνεισφέρω ΠΟΥ? Στην τσέπη κάθε Μαλακα(τέ)? ΠΟΤΕ!
    Δεν τους φτάνει το 28% που ληστρικά παίρνουν από τα πραγματικά έργα?

    Αν υπάρχουν ακόμη εκεί στην ΥΠΑ, άτομα με συνείδηση και τσαγανό, που δεν έχουν ξεπουληθεί και ξεπουλήσει κάθε αξιοπρέπεια, πρέπει να κάνουν κάτι.
    Για τέτοια ζητήματα θα έχουν όλο τον κόσμο με το μέρος τους.

    Κερασάκι:
    Αντιγράφω από χθεσινό άρθρο στο http://www.antinews.gr/?p=11109:
    "Επισήμανε ακόμη (ο Παυλόπουλος) πως υλοποιείται και το πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς με έργα ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ.... να δεις πώς το λένε αυτό?.....
    Α, ναι! Διασπάθιση Δημόσιου Χρήματος!

    Και αντί να καούν τα ξερά, καίγονται τα χλωρά!

    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκεπτόμενος Ανανγνώστης10 Αυγ 2009, 2:36:00 π.μ.

    Το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα επιβεβαιώνει έμμεσα εν μέρει τα όσα ο Ανώνυμος έγραψε σε post του για τη μαφία του ΤΕΕ και κορυφαιους συνδικαλιστες της ΠΑΣΚΕ και εν μέρει τα όσα γράφονται στο troktiko:
    Καθαιρέθηκε γράφει, γιατί δεν είχε προχωρήσει το ζήτημα της αγοράς προηγμένων συστημάτων ελέγχου αποσκευών HBS για ανίχνευση εκρηκτικών, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έγκριση της κατάργησης της βίζας για τις ΗΠΑ.
    Το ζήτημα γράφει, έπρεπε να είχε τελειώσει από τους Ολυμπιακούς και ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ χτυπιέται από τον 11/2007 για την καθυστέρηση του έργου (κόστους 156 εκατ.), στέλνοντας επιστολές στον Κωστάκη.
    4 επιστολές μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο και καμία από το 2004 μέχρι το τέλος του 2007. Γιατί?
    Για το καπέλο των 90 εκατ. ευρώπουλων ούτε λόγος από το στόμα του ΠΑΣΚίτη συνδικαλιστή!
    Αντίθετα, κατηγορεί τον Κων/νίδη για απευθείας ανάθεση σε προμήθεια... χαρτιού υγείας!
    Συγκρίνει ο άνθρωπος την π... με τη βούρτσα!

    Συγγνώμη κύριε πρόεδρε, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας σπρώχνοντας άρθρα σε "χαρτιά υγείας"!
    Και κυρίως… μην εκτίθεστε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση