GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε ο Παπούλιας στη -λιτή- εκδήλωση για την επέτειο...

Από το PRESS ON ICE . Λιτή ήταν φέτος η εκδήλωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. "Οι δεξιώσε...

Από το PRESS ON ICE
.
Λιτή ήταν φέτος η εκδήλωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
"Οι δεξιώσεις προσβάλλουν όσους αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, αντίθετα η σημερινή επιλογή δείχνει σεβασμό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ακόμα αναφέρθηκε στην κρίση του πολιτικού συστήματος υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση είναι βαθιά, κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας» και έκανε λόγο για ανάγκη επανακαθορισμού των κανόνων.
Τέλος ο κ. Παπούλιας έστειλε...
μήνυμα στην Άγκυρα λέγοντας πως απατώνται αν νομίζουν πως θα κάμψουν τη θέλησή μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε πως η ΕΕ έχει ευθύνη γι' αυτή την ντροπή -όπως είπε- του παγκόσμιου πολιτισμού. "Το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στα χέρια της Άγκυρας", συμπλήρωσε.

12 σχόλια

  1. Νέο χαστούκι στην αλόγιστη πολιτική της κυβέρνησης, δίνει μια νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.), το οποίο θεωρεί αποτυχημένη την πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων δια της φορολογίας και προτείνει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην αγορά εργασίας....
    Το Δ.Ν.Τ, τονίζει στην έκθεση του, ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε περίοδο τριετούς ύφεσης, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λόγω των "μέτρων", που πήρε, είναι προ των πυλών...
    Το Δ.Ν.Τ., τοποθετεί την ανάκαμψη από το 2011 και μάλιστα με πολύ αργά βήματα, ενώ όπως σημειώνει το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 1,7% ...ενώ η κυβέρνηση "βλέπει" μικρή αύξηση !!!
    Για την ανεργία, προσθέτει ότι έχει ξεπεράσει το 10% κατά πολύ...
    Τέλος, σημειώνει ότι απαιτείται αύξηση των πραγματικών ορίων συνταξιοδότησης, υπολογισμό της σύνταξη με βάση όλο τον εργασιακό βίο και όχι την τελευταία 5ετία και κατάργηση πολλών επιδομάτων για τους συνταξιούχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υστερία μισαλλοδοξίας (με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας).

    Τι ακριβώς έπαθαν στο ΠΑΣΟΚ;
    Διαμαρτύρονται για μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, για την επέτειο αποκατάστασης του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.
    Τι ακριβώς τους πείραξε;
    Ότι γίνεται προσπάθεια, λέει, «αγιοποίησης» του Κωνσταντίνου Καραμανλή;
    Κι αυτά τα λένε ποιοι;
    Αυτοί που έχουν «αγιοποιήσει» εκατό φορές των Ανδρέα Παπανδρέου. Και ουδείς τους έψεξε ποτέ γι’ αυτό…
    Το Ίδρυμα Καραμανλή δεν είναι δημόσιο. Είναι ιδιωτικός φορέας κι έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι εκδηλώσεις θέλει.
    Ούτε λέει ψέματα…
    Ο Καραμανλής όντως έπαιξε ρόλο στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
    Και το αναγνώρισαν αυτό όλοι, όσο βρισκόταν εν ζωή.
    Τώρα, δέκα χρόνια μετά το θάνατό του, γιατί κάποιοι του το αμφισβητούν;
    Πώς;
    Δεν το αμφισβητούν;
    Τότε γιατί γκρινιάζουν;
    Αυτή η πάθηση έχει όνομα: Λέγεται μισαλλοδοξία!
    Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν κάθε δικαίωμα να εξαίρουν το ρόλο του ιδρυτή της παράταξής τους.
    Και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έχουν κάθε δικαίωμα να εξαίρουν το ρόλο του δικού τους «γενάρχη»
    Κι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε κάθε λόγο να κρατάμε τις αποστάσεις μας από τέτοια «μνημόσυνα» και να αποκαθιστάμε την αλήθεια όποτε λέγονται τερατολογίες.
    Αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί σε κανένα το δικαίωμα να μνημονεύει όποιον θέλει, όσο θέλει, όποτε θέλει.
    Θα ζητάμε την άδεια από το ΠΑΣΟΚ για το πότε θα μνημονεύσουμε ποιόν;
    Είμαστε στα καλά μας;
    Μέχρι πρόσφατα αρνούνταν τη συμβολή «της δεξιάς» στην θεμελίωση της Δημοκρατίας.
    Σήμερα δεν αρνούνται τη συμβολή της ΝΔ, αλλά το δικαίωμά της να τη μνημονεύει!
    Σκεφτείτε και να κυβερνήσουν.
    Ή μάλλον ας σκεφτούν οι ίδιοι: Αν τέτοιο «πρόσωπο» δείχνουν από τώρα, πάει να πει ότι μυαλό δεν έβαλαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ?

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?

    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ "ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΟ ΒΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεξια κοπροσκυλα προδοτες της ελλαδος καταλαβαινω το ανγχοσας που θα χασετε την μασα σε λιγο καιρο αλλα τι να κανουμε ο λαος σας πηρε χαμπαρι και θα τραβηξει το καζανακι να φυγετε μαζι με τα υπολοιπα σκατα της δεξιας στον υπονομο.Αντε γιατι βρωμισαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o dr koutsoukos stirizei Papoulia

    erxonatai ekloges me laiko xesikomo

    olloi stis diadiloseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι γελοιότητες του Πασόκ!!!

    Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει με κάθε τρόπο να…κερδίσει πόντους. Ακόμα και τη νέα γρίπη Α επιστράτευσαν οι… ειδήμονες στο ΠΑΣΟΚ μήπως καταφέρουν και δουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν.
    Όλα τα περιμέναμε, αλλά να βγαίνουν...
    και να χτυπούν τη κυβέρνηση, για έλλειψη σχεδίου στην αντιμετώπιση της πανδημίας αυτό πάει πολύ!!!

    Στην Ελλάς του 2009 να προσπαθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτούν ακόμη και μια ασθένεια για κομματικά παιχνίδια, θεωρείται αν μη τι άλλο γελοίο και απαράδεκτο. Θα μου πεις τώρα, εδώ διατυμπανίζουν ότι δεν θα συμφωνήσουν στην εκλογή Προέδρου, όταν βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ήταν, να καταργήσουν τη σχέση Προέδρου και εκλογών, θα κολλάγανε τώρα σε μια γριπούλα? Μα καλά, πόσο γελοίοι είναι στο ΠΑΣΟΚ τελικά?

    Με κάτι τέτοια τους σιχάθηκε ο Ελληνικός λαός και από ότι φαίνεται το καράβι, συνεχίζει να μπάζει νερά και να πορεύεται με λάθος κατεύθυνση. Μάλλον χρειάζεται καινούρια πυξίδα. Αλλά βλέπεις είναι τα νούμερα των Ευρωεκλογών, που τα θεωρούν ιδανικά για να βγουν στην εξουσία! Από τότε που έφυγε το ΠΑΣΟΚ από κυβέρνηση, δεν ξεχνούν να ζητούν εκλογές κάθε 6μηνο, κάθε χρόνο, κάθε λίγο και λιγάκι. Στο πάγκο κύριοι. Εάν θέλετε να λέγεστε κύριοι βασικά.

    Γιατί λίγο με το πρόεδρο, λίγο με την γρίπη, σα να έχετε αρχίσει να μας πρήζεται τα αρχίδια σιγά – σιγά και προκαλείται το δημόσιο αίσθημα, με αυτά που λέτε και κάνετε. Για να σοβαρευτούμε λέω εγώ λιγάκι. Με αυτά τα μυαλά θέλετε να κυβερνήσετε την Ελλάδα? Πως φαίνεται ότι δεν σας νοιάζει ο λαός, αλλά η καρεκλίτσα που τόσο σας είχε βολέψει τόσα χρόνια που ήσασταν στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάρολος Παπουλιας πρότυπο πολιτικού . Πολύ καλά τα λέει χρόνια τώρα αλλά δυστυχώς πολύ λίγοι τον ακούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Από το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας)

    1. Πέρασαν τριάντα πέντε χρόνια από την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών, υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου και της αντίστασης του Ελληνικού λαού, με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η χώρα, στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε μια σταθερή δημοκρατική πορεία με την διαμόρφωση ισχυρών δημοκρατικών θεσμών. Η Ελλάδα απέκτησε κύρος, λόγο στα Βαλκάνια, την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τη διεθνή σκηνή, ενώ με τις θυσίες του λαού πρωταγωνίστησε στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    2. Σήμερα όμως, η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη κρίση, μετά τη Μεταπολίτευση. Κρίση οικονομική, πολιτική, ηθική και πολιτιστική. Κρίση θεσμών, κρίση αξιών. Μια κρίση που στον πυρήνα της έχει την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, στο πολιτικό σύστημα και την πολιτική. Μια κρίση που επιτείνεται από την διεθνή οικονομική κρίση και δημιουργεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Μια κρίση που είναι τελικώς αποτέλεσμα των συντηρητικών πολιτικών, τις οποίες ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απαξιώνοντας θεσμούς, πρόσωπα και προοπτικές.

    3. Οι πολίτες ζητούν σήμερα αλλαγή πορείας. Προοπτική και ελπίδα για την χώρα. Ζητούν μια υπεύθυνη ηγεσία. Μια νέα κυβέρνηση, η οποία με αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας, σοβαρότητας και Εθνικό σχέδιο θα δώσει ελπίδα, προοπτική στους πολίτες και θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση.

    4. Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων και της νέας γενιάς του τόπου, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε συντηρητικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που κρατούν την Ελληνική κοινωνία σε ομηρεία, να αγωνιστούμε για να διευρύνουμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, να εμβαθύνουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να διαμορφώσουμε νέους θεσμούς εποπτείας, ελέγχου και λογοδοσίας, νέους θεσμούς ρύθμισης της αγοράς υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Είναι ιστορικό καθήκον μας να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή, με ισχυρούς θεσμούς, με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία και κοινωνική συνοχή. Την ελπίδα αυτή, την προοπτική αυτή, ενσαρκώνει το Κίνημά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 24 Ιουλ 2009 4:02:00 μμ


    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΛΟΥΠΕΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια (audio).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα δεν τέλειωσαν τα λεφτά από τις μίζες; Ήταν θα πεις πολλά! Έχουν μείνει και πολλά. δεν τρώγονται τόσο γρήγορα. Αν ήταν έτσι δε θα χάλαγαν τον κόσμο με τοσα μέσα και με τόσα ψέματα να ανεβούν στην εξουσία! Ύστερα είναι και κοντά έξι χρόνια! Βάλε μια κλεψια, μια ρεμούλα, μια αρπαχτή την ημέρα μαζεύονται! Φασούλι το.. μα τι λέω; φασούλι; όχι Τσουβάλι το τσουβάλι. νατη η αποθήκη! Τώρα τα δίνουν σε ένα ταμείο και τα μοιράζει στα παπαγλάκια από τα γραφεία της Ρηγίλης. Δε νομίζω! Το κόμμα δεν μπλέκει σε τέτοια! Οι κολλητοί. Ε από εκεί έρχονται. Έτσι γεμίζει χαζομάρες και αγραμματοσύνη το μπλογκ με ιβρυστές χαζούληδες που θεωρούν τα λόγια τους σοφά!

    Μπράβο, παιδιά!


    Μπράβο!


    ΙΜΜ


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση