GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές ή αλλαγές;‏...

Aπό το http://papagalomegalo.wordpress.com/ . Επί της ουσίας, η απάντηση είναι τίποτα από τα δύο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν εκείνοι που γνω...

Aπό το http://papagalomegalo.wordpress.com/
.
Επί της ουσίας, η απάντηση είναι τίποτα από τα δύο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν εκείνοι που γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση Καραμανλή. Όχι στις εκλογές γιατί πώς να το δικαιολογήσεις στους πολίτες και όχι σε σημαντικές αλλαγές, διότι μετά το σοκ του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, το κυβερνητικό έργο έχει αρχίσει να ρολάρει ξανά. Και, guess what, είναι η πρώτη φορά που κάποιοι πιστεύουν ότι έχει αρχίσει να «ακουμπά» την καθημερινότητα των πολιτών.
Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να γίνει, επιτέλους, ριζοσπαστική προσέγγιση στο ...

σύστημα διακυβέρνησης. Με στρατηγική, σχέδιο, πλάνο υλοποίησης και επικοινωνιακή υποδομή επαγγελματικών προδιαγραφών. Να γίνουν αλλαγές που θα προκαλέσουν έκπληξη σε πολίτες και πολιτικούς. Αλλαγές ουσίας, δηλαδή, που θα διασφαλίσουν διαλειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά που, προς το παρόν λείπουν από το κυβερνητικό σχήμα.
Να γίνει επανασχεδιασμός των αξόνων δράσης, να συνδεθούν μεταξύ τους, να οργανωθούν πολιτικές πλατφόρμες σύνδεσης κυβέρνησης – πολιτών, προκειμένου η πολιτική να αποκτήσει κοινωνικό αντίκρυσμα, το κυβερνητικό έργο να «κουμπώσει» με την καθημερινότητα των πολιτών.
Εκεί εντοπίζεται και η μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης. Η ταχεία αποξένωσή της από τη «μεγάλη κοινωνική συμμαχία των πολιτών», και η πρόκληση αρνητικών εντυπώσεων πολύ νωρίς στη θητεία της. Όταν δε άρχισε να πλήττεται από τον «ιό του κυβερνητισμού», τότε η εικόνα της επλήγη ανεπανόρθωτα. Τον Αύγουστο 2007, η σύνταξη του προϋπολογισμού αποτέλεσε τη θεσμική δικαιολογία για προσφυγή στις κάλπες. Οι πύρινες καταστροφές της προεκλογικής περιόδου εξασφάλισαν τη νίκη. Γιατί στην κρίση, διατηρείς την κυβέρνησή σου. Δεν κάνεις πειράματα.
Σήμερα, η εικόνα (και τα ποσοστά) της κυβέρνησης βρίσκονται στο ναδίρ. Τα θεμελιώδη μεγέθη έχουν τρωθεί ανεπανόρθωτα. Πέρα από τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη δημοσκοπική κάλπη, όλα τα λεγόμενα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» (ικανότητα διακυβέρνησης, εμπιστοσύνη, επίλυση προβλημάτων κ.λπ.) είναι συντριπτικά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ζημιά δείχνει ανήκεστος.
Επόμενως, επιστρέφοντας στο δωμάτιο με τα παιχνίδια, αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες. Για εκλογές το φθινόπωρο, απαιτούνται περισσότερες «κρίσεις» του συνηθισμένου. Έχουμε τη διεθνή οικονομική κρίση («την παγκόσμια οικονομική καταιγίδα»), την κρίση της γρίπης (προσοχή στις παρενέργειες των εμβολίων), καθώς και μία ελληνοτουρκικού χαρακτήρα, η οποία, όμως δεν πολυ-«παίζει» στη συνείδηση του κόσμου. Για εκλογές τον Μάρτιο, έχουμε όλα τα προηγούμενα, συν το «κακό ΠΑΣΟΚ», που διαπράττει «θεσμικά ατοπήματα» (άραγε πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνει αυτό;).
Για αλλαγές όμως, ουσιαστικές και καινοτόμες, υπάρχει άπλετος χρόνος, να σχεδιαστούν, να οργανωθούν, να γίνει pilot, να «επικοινωνηθούν» σωστά, έως και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος της χώρας.
Άρα, παραφράζοντας το ερώτημα: Εκλογές ή αλλαγές, μπορούμε να το διατυπώσουμε αλλιώς: Εικονική πολιτική και ψευτοδιλήμματα, ή Πραγματική Πολιτική της Καθημερινότητας;

9 σχόλια

  1. Σε αυτό το μπουρδέλο που λέγετε ΕΟΤ στην οδό Σούτσου, γιατί περί μπουρδέλου πρόκειται, η απαγόρευση για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους δεν έχει περάσει, δεν την γνωρίζουν, έχουν χεσμένους και νόμους και συναδέλφους που δεν καπνίζουν, και πρώτοι και καλύτεροι κάτι διευθυντές, διευθύντριες, τμηματάρχες και τμηματάρχησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα άθλια και κουτοπόνηρα περί μειώσεων των συντάξεων είναι από τα ηλίθια ευρήματα αυτής της κυβέρνησης. είναι το σύστημα που χρησιμοποιούν χρόνια διάφοροι πονηροί. Σου λέει θα τους πω ότι θα τους μειώσω την σύνταξη και έτσι θα είναι ευχαριστημένοι αν δεν το κάνω ούτως ώστε να μην χρειαστεί να κάνω αύξηση στις συντάξεις και να είμαστε όλοι μέλι γάλα. Ειλικρινά ντρέπομαι και μόνο που το σκέφτομαι σε ποιο σημείο έχουμε φτάσει.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως με κουράδες δεν βάφονται αυγά έτσι και με ευχολόγια δεν αλλάζει η κατάσταση για τη Ν.Δ. γιατί οι άνθρωποι είναι παντελώς ανίκανοι και καθ' έξην απατεώνες. Όσο γρηγορότερα ξεκουμπιστούν τόσο καλύτερα για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ;


    ΑΦΕΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ .

    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαρολογίες για τους συνήθεις
    ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΑΛΛΑΓΕΣ ;
    AΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
    ΜΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    Ρ Ο Υ Φ Ι Α Ν Ο Ι .

    ΡουφιανοΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΣΟΚ.
    τα παλληκάρια της πλάκας.
    Αρχηγός ο Αλήτης Καχριμάκης.
    ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.
    ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΖΕΝΣ.
    ΔΩΡΟ.1 ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ..
    ξέρετε τώρα...ΑΠΟ ΤΟΜΠΛΟΥ μεριά.
    ΟΙ παλιοί πρασινοΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΑΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ.ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΡΕΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΠΤΟ ΑΝΟΧΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΑΖΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "διότι μετά το σοκ του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, το κυβερνητικό έργο έχει αρχίσει να ρολάρει ξανά".

    Υψηλού επιπέδου το χιούμορ, δεν λέω. Να μας γράψεις κι΄ άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση