GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τελευταίο χαρτί...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Αν και τα φαινόμενα δείχνουν ότι οι κομματικοί μηχανισμοί στήνονται για εκλογές, προσωπικά δε πιστεύω ότι θα γί...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Αν και τα φαινόμενα δείχνουν ότι οι κομματικοί μηχανισμοί στήνονται για εκλογές, προσωπικά δε πιστεύω ότι θα γίνουν πρόωρες το Σεπτέμβρη.
Ο κ. Καραμανλής μη βοηθούμενος από τα πολιτικά πρόσωπα που συγκυβερνούν και συναποτελούν την ολική απραξία, μη δυνάμενος να προχωρήσει στις απαραίτητες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις μέσα σε ένα μη ευνοϊκό οικονομικό διεθνές περιβάλλον και μη θέλοντας να αυτοαποδομήσει το φιλολαϊκό κεντρώο προφίλ του, θα εκμεταλλευτεί ως το έπακρο το τελευταίο του χαρτί, που ακούει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα προσπαθήσει να επιτείνει έτσι μέχρι το Μάρτη τη παραμονή του, με αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και με ορισμένες κινήσεις περισσότερο εντυπωσιασμού, παρά ουσίας (Σκοπιανό, οικονομία, δημόσια τάξη).
Στην όλη προσπάθεια μετάκλησης ευθυνών και δημιουργίας μιας εικόνας αφερεγγυότητας του αντιπάλου, έρχεται να προστεθεί στην επιχειρηματολογία που θα ακολουθήσει η ΝΔ, η ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη συνέντευξη στο «Παρόν» της Κυριακής του έγκριτου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γ. Κασιμάτη, και επί σειρά ετών Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, Διευθυντή του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών, στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και διευθυντή του Νομικού του Γραφείου ως πρωθυπουργού, ενός νομικού που χειρίσθηκε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος του 1986. Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, το κόμμα που...
δεν θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας , προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, σφετερίζεται την αρμοδιότητα για πρόωρη διάλυση της Βουλής, ενώ δεν την έχει από το Σύνταγμα.
Μια τέτοια επιλογή αποτελεί τριπλή παραβίαση του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος, αναφέρει ο κ. Κασιμάτης, και σχολιάζοντας τις προθέσεις που έχουν εκφρασθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Το Σύνταγμα, αναθέτοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, αποβλέπει σε κριτήρια που αφορούν την προσωπικότητα και την πολιτική καταλληλότητα του υποψηφίου για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Κανένα άλλο κριτήριο δεν είναι επιτρεπτό. Ούτε είναι, ασφαλώς, επιτρεπτό το κριτήριο του αν χρειάζεται η χώρα πρόωρες εκλογές ή όχι». Ο κ. Κασιμάτης προχωρώντας τη κρίση του, αναφέρει: «Είναι ένα μεγάλο ζήτημα πολιτικού ήθους, το οποίο, πιστεύω, είναι χωρίς αντικείμενο. Δεν μπορεί κανένας να φαντασθεί ότι ένα κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα επί σειρά ετών θα καταψήφιζε έναν υποψήφιο για το ύπατο αξίωμα της χώρας, ο οποίος υπήρξε επί μακρά σειρά ετών ανώτατο στέλεχος του, ικανός και άξιος υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεών του και ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τιμά το ανώτατο λειτούργημα με την άριστη άσκησή του και είναι αποδεκτός από ποσοστό μεγαλύτερο από 90% του ελληνικού λαού. Μια τέτοια κίνηση, και μάλιστα αντισυνταγματική, δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Η νομική και ηθική αρτιότητα της άποψης του κ. Κασιμάτη, δε χωρά περαιτέρω σχολιασμό. Εκείνο που μένει να δούμε είναι αν ο κ. Καραμανλής αποκτήσει τη τεχνική παραμονής, διότι την ικανότητα αποδεδειγμένα δεν την έχει. Πάντα, πιάνεται στη ρόκα των σκανδάλων της Κλωθούς...

20 σχόλια

  1. O ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ
    Άπαιχτος είναι ο γιός της κυρίας Τσάντ.
    Είναι ο Γιωργάκης, ο Αϊνστάϊν, που μετά από 58 χρόνια πάνω στον πλανήτη δεν κατάφερε ακόμη να μάθει ΠΟΔΗΛΑΤΟ.
    Μετά πήγε για ΚΑΝΟ στο Σχοινιά και χάθηκε για τρείς ώρες (πώς μπορεί κάποιος να χαθεί όταν τον περιτριγυρίζουν καμιά δεκαριά άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, είναι κατόρθωμα). Είδες ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ;
    Πάει το βράδυ του Πάσχα να ανάψει το ΚΕΡΙ στην Πάρο και το βάζει στο μανουάλι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ. Εύγε γιγαντο-τεράστιε, θα πάς μπροστά.
    Ευτυχώς που έρχονται και εκλογές για να τον ψηφίσουμε πρωθυπουργό, είμαστε σίγουροι ότι, με ΤΕΤΟΙΑ πνευματική υποδομή, θα μείνει αξέχαστος στην πολιτική ιστορία της χώρας. Φτού, φτού!
    Σωθήκαμε.
    Όπως είπε ο Γιωργάκης και στο Πεδίο του Άρεως πριν τις Ευρωεκλογές:
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
    Πριν από 10 χρόνια τελείωσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε η Ελλάδα από καταβολής της ύπαρξής της.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε το πασοκο-καθεστώς καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Ο Παπαντωνίου έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το Σημίτη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και στα περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 ο κοντο-ελιάς έλεγε στους κατεστραμένους άς πρόσεχαν και κλείνει την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισε επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές.
    Και ο χαζός λαός βέβαια έμεινε με το μουτζούρη.
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο δούλεμα.
    Δώστε στους κλέφτες να καταλάβουν ότι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες πρόβατα, σαν τους πληρωμένους πράσινους αφισσοκολλητές του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ AΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ
    Δικαιώθηκε η Ι.Μ. Βατοπαιδίου στο πρώτο δικαστήριο που έγινε μετά από μήνυση που έκανε ο πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ουρανούπολης και ο Δήμος Τρίγλιας για παράνομη ανταλλαγή
    α). της λίμνης Βιστωνίδας προς το δημόσιο(ο μηνυτής έλεγε πως η λίμνη είναι κοινόχρηστη και εκτός συναλλαγής)
    β). της έκτασης 8.800 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη που ο μηνυτής έλεγε πως είναι αρχαιολογικός χώρος, δάσος ή δασική έκταση εκτός συναλλαγής.
    Μάλιστα ζητούσαν την ακύρωση του συμβολαίου μεταξύ Ελληνικού δημοσίου και μονής.
    Το δικαστήριο δικαίωσε την Ι.Μ. με χθεσινή απόφαση λέγοντας ότι η Βιστωνίδα δεν είναι λιμνοθάλασσα αλλά λίμνη και ακόμα και αν είναι κοινόχρηστη λίμνη ορθώς η Ι.Μ. μεταβίβασε την λίμνη στο δημόσιο γιατί έτσι προστατεύετε και η κοινοχρησία αν αυτή υπάρχει.
    Το συμβόλαιο δεν είναι άκυρο και η λίμνη ανήκε στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου που σωστά την μεταβίβασε.
    Ενώ για την έκταση στην Ουρανούπολη το δικαστήριο είπε ....
    ότι ορθώς έγινε η μεταβίβαση και τυγχάνει της προστασίας του συντάγματος και των νόμων μετά από αυτή.
    Νατα που τα φωνάζαμε και δεν κάναμε φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Θυμάστε τι λέγαμε και επιμέναμε όταν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις έκραζαν;
    Τώρα θα μιλήσουν για παραδικαστικό; Σε μια συγκυρία που ήταν σε βάρος της Ι.Μ. αφού το θέμα χαρακτηρίστηκε ως το ...σκάνδαλο του αιώνα.
    Θα αναφερθούν τα κανάλια στην δικαστική απόφαση ή θα αφήσουν αιχμές ότι έκαναν...μάγια στους δικαστές;
    Θυμάστε που έγιναν αυτοψίες για να δούνε αν έχει ψάρια η λίμνη και αν είναι λιμνοθάλασσα;
    Ε, τώρα η δικαστική απόφαση δικαιώνει την Ι.Μ. Βατοπαιδίου.
    Όλη η περιοχή του δήμου Τρίγλιας δόθηκε στο δημόσιο και στον Δήμο Τρίγλιας το 1924 προκειμένου η λίμνη Βιστωνίδα να παραμείνει στην κυριότητα της μονής. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε: "ουδείς πιο βέβαιος εχθρός του ευεργετηθέντος"

    Από το τροκτικό ; 11-7-2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΥΠΑΡΚΤΟ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ή ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.
    Τώρα που άρχισαν να βγαίνουν οι βρωμιές του Γιωργάκη και των «συντρόφων» του τα πράσινα blogs προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ BLOGGERS:
    1. Ο Τσουκάτος έχει παραδεχθεί ότι μετέφερε παράνομα λεφτά της Ζίμενς στο πασόκ. Οι ταμίες στην αρχή λέγανε ότι δεν ξέρουν τίποτε, μετά είπανε ότι μπορεί αλλά δεν θυμόμαστε. Το πασόκ παρουσίασε κάτι χειρόγραφα μπακαλο-τέφτερα που ήταν τα αρχεία του, λέει. Μας πείσατε, κύριοι, ωραία έρευνα κάνατε. Εάν ο Γιωργάκης επιμείνει ότι το πασόκ δεν έπαιρνε παράνομα λεφτά, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Τσουκάτος θα πάει μέσα. Εάν θέλει να σωθεί θα πρέπει να μιλήσει.
    2. Ο Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έπαιρνε μεγάλα ποσά από επιχειρηματίες και τα μετέφερε στο πασόκ, λέει όμως ότι δεν τα θεωρεί παράνομα, παρόλο που ξέρει ότι είναι. Κανένας εισαγγελέας δεν τόλμησε να επιληφθεί, προφανώς ξέρει ότι θα τον ρημάξουν στη συκοφαντία τα ιδιωτικά Γιωργοκάναλα, σαν το Σανιδά.
    3. Ο Τρεπεκλής, ο παιδικός φίλος του Γοωργάκη, έχει παραδεχθεί στον ανακριτή ότι πήρε μίζα 6,7 εκατομμύρια ευρώ για το άχρηστο C4I που μας κόστισε 255 εκατομμύρια ευρώ. Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν αποσιωπήσει ΕΝΤΕΛΩΣ το θέμα, σαν να μην υπάρχει.
    4. Ο σοβαροφανής λιμοκοντόρος Παπακωνσταντίνου, που ήταν στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και θα μπορούσε να αναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά του 67 εκατομμυρίων ευρώ δεν απαντάει κάν στις ερωτήσεις που του γίνονται για το θέμα. Μέχρι πρόσφατα έκρυβε ακόμη και τη θητεία του στον ΟΤΕ, αναρωτιέμαι γιατί.
    5. Την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε ποινική δίωξη στον έτερο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πρώην Γενικό Διευθυντή του Πασόκ, για τα εκατομμύρια που χάθηκαν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (διόδια), λόγω πλαστογραφιών και απάτης σε βάρος του δημοσίου. Τα κανάλια και τα πράσινα blogs έθαψαν το θέμα, εντελώς.
    6. Η πλειοψηφία των προφυλακισμένων για τη σκανδαλάρα Ζίμενς ήταν μέλη του πασόκ, που μάλιστα έβαλε συνήγορους υπεράσπισης τους γνωστούς Τσοβόλα (πρώην υπουργό πασόκ) και Ματζουράνη (πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου πασόκ). Ο Γιωργάκης όμως λέει ότι το σκάνδαλο είναι Νεοδημοκρατικό, δηλαδή ο Τσοβόλας και ο Ματζουράνης είναι κρυφο-νεοδημοκράτες;
    7. Ο Γιωργάκης προσπάθησε απεγνωσμένα να στείλει το σκάνδαλο Ζίμενς στη Βουλή για να θαφτεί στα γρήγορα, πριν προλάβουν να αποκαλυφθούν οι προσωπικές μαρτυρίες και οι κινήσεις των λογαριασμών. Αυτό και αν είναι ένδειξη ενοχής, αυτό και αν είναι απόδειξη θράσους.
    8. Όταν συνελήφθη η οικογένεια του καραβέλα, οι πασόκοι φοβήθηκαν μήπως αυτός αναγκαστεί να γυρίσει, γι’ αυτό έβαλαν τα κανάλια να λένε τις ψευτο-συναισθηματικές ανοησίες που έλεγαν (για τα κοριτσάκια με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ). Πάλι η Ν.Δ. έφταιγε, γενικώς.
    9. Χριστοφοράκος, τι να πεί κανείς; Ο τύπος αιφνιδίασε το Ζαγοριανό και την έκανε για να δικαστεί στη Γερμανία, που είναι χαμηλές οι ποινές. Η δικαιοσύνη έστειλε δύο εντάλματα σύλληψης και Έλληνες ιδιωτικούς ντετέκτιβ που τον βρήκαν και έτσι συνελήφθη. προσπαθούμε να τον φέρουμε να δικαστεί στην Ελλάδα και το πασόκ προτείνει να του χαμηλώσουμε την ποινή για να «μιλήσει». Και πώς εμείς ξέρουμε ότι θα πεί αλήθειες, αν θα κρύψει αλήθειες, ή θα πεί ψέματα; Θα βασιζόμαστε στη μαρτυρία ενός ανθρώπου, που ξέρει πολύ καλά ότι εάν δεν πεί αυτά που πρέπει υπάρχει και «η Σέχτα»; Και νομίζω ότι οι περισσότεροι υποπτευόμαστε ποιοι είναι πίσω από τη Σέχτα (βλέπε 17 Νοέμβρη).
    10. ΟΜΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ. Είναι ντροπή να παίρνει τον ίδιο δρόμο που έχουν πάρει τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες. Δηλαδή, να χρηματοδοτείται για να λέει μισόλογα, να κρύβει αλήθειες, να συκοφαντεί και να μπερδεύει επίτηδες τα σημαντικά με τα επουσιώδη.. Οι πιο ύποπτοι μηχανισμοί παραπληροφόρησης είναι τα blogs που δεν δημοσιοποιούν σχόλια (πχ. troktiko) και αυτά που τα δημοσιοποιούν πολλές ώρες μετά (πχ, press-gr). Το άτιμο το χρήμα, βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κασιμάτη πουλημένο τομάρι ερμηνεύεις τους νόμους όπως σου κατάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντισυνταγματικο ειναι να κανεις και εκλογες με εικονικους λογους οπως εγινε και προπερσι.
    Αντισυνταγματικο ειναι σωνει και καλα να σου επιβαλουν να αφηνεις να κυβερνα μια αχρηστη κυβερνηση σε αφασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να παραδεχτώ παρ'ολη την απέχθεια μου για τους περισσότερους πολιτικούς ότι ένας ήταν ο πιο σοβαρός πρωθυπουργός μετά τον Βενιζέλο. όσο κι' αν προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για τον Κ. ΣΗΜΙΤΗ η ιστορία θα γραφτεί ότι και να κάνουν για να την διεστραυλωσουν ακομα και ανθρωποι απο το κομμα του.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.
    - ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    - ΤΟΥ ΒΑΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ-ΣΥΛΒΑΝΑ.
    - ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
    (Η ΓΡΙΑ ΚΟΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ).
    - ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΒΛΑΞ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ.
    - ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΟ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ....

    ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραμανλή Καραμανλή Καραμανλή
    Καραμανλή Καραμανλή μπουχέσα
    Είσαι για την πούτσα και για να χέζεις μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.
    - ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    - ΤΟΥ ΒΑΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ-ΣΥΛΒΑΝΑ.
    - ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
    (Η ΓΡΙΑ ΚΟΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ).
    - ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΒΛΑΞ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ.
    - ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΟ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ....
    - ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΗΠΙΕ ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΙ...

    ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυσχεραίνει η κατάσταση  στους μικρομεσαίους μετά τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως η Τράπεζα της Ελλάδος και παρουσιάζουν αύξηση των ακάλυπτων επιταγών κατά 325,4% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο.

    Την ίδια ώρα αυξήθηκαν κατά 41,9% το πρώτο πεντάμηνο του έτους οι διαγραφές από τα επιμελητήρια !

    Ομως ο καταλληλότερος συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στους μικρομεσαίους και να απειλεί με φορολογικούς ελέγχους !

    Αν αυτό δεν είναι βαρβαρότητα, τότε τι είναι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ κ.κ. ΑΝΤΩΝΑΡΟ-ΧΑΤΖΗΔΑΗ
    "Ο πράσινος αμόρφωτος αφισσοκολλητής ξανακτυπά."

    Δυστυχισμένοι μου ..

    Οι αριθμοί ελιναι αμείλικτοι. 65 λεπτά το νταβατζιλίκι ανά λίτρο βενζίνης.. Αποδείξτε το αντίθετο και αφήστε τις παρηγοριές περί "φθηνότερης βενζίνης στην Ευρώπη" Δεν πείθουν κανέναν, ούτε τους οπαδούς σας.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΟΙΔΑ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
    65 λεπτά το λίτρο..

    ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

    ή πως ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ...

    Ας δούμε μερικά μεγέθη της τελευταίας πενταετίας σε σχέση με τις τιμές της βενζίνης.

    Δεκέμβριος 2003:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=.80 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =59 Δολάρια ή 73,75 ΕΥΡΩ
    Τιμή στα πρατήρια: 57 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2008:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,54 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =149 Δολάρια ή 97 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,30 λεπτά το λίτρο.


    Ιούλιος 2009:
    ------------------
    Ισοτιμία ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟΥ 1 ΕΥΡΩ=1,40 Δολάρια
    Βαρέλι τιμή =63,50 Δολάρια ή 45 ΕΥΡΩ το λίτρο
    Τιμή στα πρατήρια: 1,14 λεπτά το λίτρο.


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
    Σε σχέση με τα δεδομένα του 2004 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 48,90 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=48,96 λεπτά.

    Σε σχέση με τα δεδομένα του Ιουλίου του 2008 η βενζίνη σήμερα έπρεπε να πουλιέται 65 λεπτά+6 λεπτά ο πρόσθετος φόρος=71 λεπτά.

    ΑΡΑ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Σε σύγκριση με το 2004 μας κλέβουν 65 λεπτά το λίτρο, σε σχέση δε με τα πεπραγμένα της νέας διακυβέρνησης του 2008 μας κλέβουν 43 λεπτά σε σχέση με το 2008.

    ΑΡΑ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..

    Το πιο αισχρό είναι ότι στις κυριακάτικες εφημερίδες έβαλαν διαφήμιση για το πόσο φθηνοί είμαστε σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό ήταν το μόνο τους επιχείρημα. Ξεχνάνε να μας πούν ότι ιστορικά η πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι η αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ, η δυνατότητα χρήσης πετρελαίου κίνησης και υγραερίου, οι άριστες συγκοινωνίες, οι υψηλοί μισθοί.

    ΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

    ΑΙΣΧΟΣ !! Ο Ελληνικός λαός πληρώνει και το νταβατζιλίκι στη βενζίνη και τη διαφήμιση της κλεψιάς του.

    ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ !!


    ---------
    ΥΓ: Οι προπαγανδιστές της Ρηγίλλης να απαντήσουν με αριθμούς.
    Εγώ γράφω: 65 λεπτά (και σήμερα 69) το λίτρο η κλεψιά.

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. AΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΓΑΛΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ MEGA, O ANTENNA, TO ALTER KAI O ALPHA.
    Γιατί δηλαδή, οι άλλοι της παρέας είναι πιο έξυπνοι;
    Εγώ, κοτζάμ Γενικός Διευθυντής του πασόκ, και θα μείνω με τη συνταξούλα;
    Να μην αφήσω και εγώ 2-3 εκατομμυριάκια στα εγγόνια μου;
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3-7-2009:
    Προθεσμία ζήτησε και πήρε σήμερα από τον ειδικό ανακριτή Γιώργο Λέκκα, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγορείται για επιζήμιες τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά τη θητεία του ως πρόεδρος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
    Τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ με σκοπό το περιουσιακό όφελος.
    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΜΕΓΑΣ[ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΠΕ:ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΗΜΕΙΣ ΑΔΩΜΕΝ.
    ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟ[αντωναρος] ΤΟ 700 άρι. ΕΙΧΑΝ ΧΑΘΕΙ
    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ , ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΦΑΝΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΥΦΕΤΑ ..ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΕΡΕΣ... ΚΑΙ
    ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ !!!!

    Γάμοι - βαφτίσεις η Μαργαρίτα
    Γάμοι, βαφτίσια και κάθε είδους εκδηλώσεις γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στη βίλα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, στην Αλμυρή Κορινθίας. Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές έχουν ξεσηκωθεί. Το γνωστό «Κτήμα Μαργαρίτα», εκτός από μόνιμη κατοικία της πρώην συζύγου του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και μητέρας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις αργίες μετατρέπεται σε χώρο εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η δυνατή μουσική και τα βεγγαλικά να αναστατώνουν την περιοχή. Όλα αυτά, σε ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα σημεία του χωριού.

    Το «Κτήμα Μαργαρίτα» είναι μια βίλα με τεράστιο κήπο και πισίνα, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα! Στην έκτασή της περιλαμβάνονται μικρότερες ξύλινες κατασκευές όπως ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες (!) για το κοινό.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, το μαρτύριό τους ξεκινά από τις πρωινές ώρες κάθε Σαββάτου, όταν η εταιρεία κέτερινγκ με την οποία συνεργάζεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου (μια από τις πιο γνωστές της Κορινθίας) ξεφορτώνει με φορτηγά στον υπαίθριο χώρο της βίλας τους πάγκους που χρησιμοποιούνται στις εκδηλώσεις και τα πάρτυ. Αμέσως μετά ακολουθεί το sound check, οι δοκιμές δηλαδή στην κονσόλα του ήχου. Νωρίς το βράδυ φτάνουν οι καλεσμένοι. Μέχρι τα μεσάνυχτα δοκιμάζουν τα εδέσματα με τη συνοδεία απαλής μουσικής. Όταν ικανοποιηθούν οι απαιτητικοί ουρανίσκοι, πάντα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, κορυφώνεται το γλέντι και το δράμα των παραθεριστών και των κατοίκων της περιοχής.

    Το κείμενο της καταγγελίας των κατοίκων.................
    Θεατής η αστυνομία και οι τοπικές αρχές..................

    Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι της Αλμυρής ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Μετά την παρέμβασή τους οι αστυνομικοί την ενημερώνουν ότι η ίδια η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου -τους λέει - άλλοτε ότι παντρεύει το παιδί της (;), άλλοτε ότι έχει παραχωρήσει το χώρο σε κάποιον φίλο που βάφτισε το παιδί του.

    ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παληκάρι από τα Σφακιά14 Ιουλ 2009, 1:44:00 μ.μ.

    Γνωρίζοντας τους νεοδημοκράτες, δεν μπορεί παρά να έχεις την αίσθηση ότι τελικά θα διαλέξουν να χάσουν (γιατί περί αυτού πρόκειται) σε στιγμή που οι συνθήκες θα εγγυώνται τη βαρύτερη δυνατή ήττα. Και η στιγμή αυτή θα είναι την άνοιξη του 2010, που η ανικανότητα τους θα έχει εκτινάξει στα ύψη τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ.
    ΘΑ ΤΗΣ ΔΟΣΕΙ ΚΟΥΦΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μόνο όταν γράψω εγώ (μετρίως εύφρων)
    πότε θά γίνουν εκλογές,
    ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ ΚΑΙ
    ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΠΕΔΕΣ ΣΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΘΕΡΕΣ ΣΑΣ.
    13 ΣΤΆ 13 στοιχήματα έχω στό press.
    Κανείς δέν πλήρωσε.Ούτε ο Ραγκούσης.
    Φυσικό είναι όταν μπερδεύετε τό"θέλω μέ τό επιβάλλω".
    Καί στίς εκλογές ισχύει τό εξής:
    Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΤΑΤΑ,ΜΗ ΩΡΙΜΗ,ΕΧΕΙ ΣΟΛΑΝΙΝΗ.
    Πότε λοιπόν θά τήν φάς?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς τον "οχι άλλα ψέμματα"
    (2ο σχόλιο)
    14 Ιουλ. 2009 10.03.00 πμ

    Εδειξες περίτρανα ότι ζεις στον φανταστικό κόσμο, "όπου μπορείς να φαντάζεσαι ότι γαμάς όποια γυναίκα θέλεις".
    Τώρα κόψε τη και λίγο,γιατί και το πολύ κάνει κακό, ξέρεις...
    Αντε και μας τα ζάλισες!..

    Κι όταν ηθελημένα θέλεις να παρουσιάζεις τη νύχτα για μέρα, φαίνεται πολύ και γιατί το κάνεις, παλιομαλάκα!...
    Και τέλος, κοίτα μην προσχωρήσεις απότομα "στον πραγματικό κόσμο",(ξέρεις,σεξ), αν και το θεωρώ πολύ απίθανο, και σου συμβεί και τίποτα, οκ?
    Απ' αυτά τα πράγματα απεξαρτώνται σιγά-σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση