GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαταλειμμένος ο Θεμιστοκλής....

Υπάρχει Εφορεία Αρχαιοτήτων στον Πειραιά; Και αν ναι, με τι ασχολείται; . Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ . Μόλις αντικρί...

Υπάρχει Εφορεία Αρχαιοτήτων στον Πειραιά; Και αν ναι, με τι ασχολείται;
.
Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
.
Μόλις αντικρίσεις την αυθεντική προτομή του Θεμιστοκλή πάνω στον ίδιο αρχαίο στύλο, που βρίσκεται αφύλακτη και στο έλεος του κάθε βάνδαλού ή κακοπροαίρετου επισκέπτη της παιδικής χαράς στην πλατεία του Θεμιστοκλή στο Ε΄ Διαμέρισμα Πειραιά, σε πιάνει οργή και θλίψη μαζί.
Οργή γιατί αυτό το ανεπανάληπτο έργο τέχνης των αρχαίων προγόνων βρίσκεται στο έλεος του Θεού και φυλάγεται μόνο από τη φιλοπατρία των περιοίκων και θλίψη για την αντιμετώπιση με την οποία αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα ένδοξα κειμήλια του παρελθόντος.
Ρωτάμε λοιπόν καλοπροαίρετα την...

σεβαστή Εφορεία Αρχαιοτήτων του Πειραιά να μας πει αν γνωρίζει την ύπαρξη του αφύλακτου αυτού, τεράστιας αξίας μνημείου, και αν ναι γιατί τόσα χρόνια το αφήνει να ρημάζει και δεν το προστατεύει επιτόπου με κιγκλιδώματα ή εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, κάτι που μάλλον είναι προτιμότερο, γιατί απʼ ότι καταλαβαίνουμε η αυθεντική αυτή προτομή του Θεμιστοκλή θάπρεπε να αποτελεί το σπουδαιότερο αντικείμενο του Μουσείου.
Η παράδοση θέλει κάτω από τον στύλο με την προτομή του Θεμιστοκλή να βρίσκονται τα Ιερά Οστά του μεγάλου αυτού τέκνου του Πειραιά και λυπούμαστε ειλικρινά που ο χώρος αυτός δεν έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός και κάτι παραπάνω από Ιερός και απαραβίαστος.

9 σχόλια

  1. Αγαπητέ μου κύριε θα έπρεπε να ξέρεις ότι το κάθε έργο τέχνης όταν φεύγει από τα χέρια του δημιουργού του αποκτάσει δική του υπόσταση και ως εκ τούτου δνε έχει κανένας την ευθύνη του.

    Ως εκ τούτου, εάν οι γείτονές σου ελληναράδες και τα άξια τέκνα τους που με τόση αγάπη και περισσή στοργή μεγαλώνουν, εάν λέγω κρίνουν ότι το άγαλμα αυτό έχει μηδενική αξία μπροστά στους Ρουβάδες, Κουβάδες, Άντζελες, ή αν θες μπροστά στους Κωστακηδες και τους Γιωργάκηδες και λοιπουν παρατρεχάμενους, ή μπροστά στη Γιάννα ή τον Βαρδινογιάννη ή τον Σαμαρά ή τον Παπαθεμελή ή το μουνί της χάιδως, τότε ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΟΥΝ , Η ΝΑ ΞΕΘΑΨΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ και τα οποία προφανώς τρίζουν εδώ και κάμποσους αιώνες.

    Όσα έχουμε αγαπητε κουμπάρε είναι όσα αξίζουμε, και ακριβώς γι αυτό αυτά που δεν έχουμε είναι αυτά που δε μας αξίζουνε. Και για το λόγο αυτό εάν τύχει και περάσω από το άγαλμα αυτό, εγω ο ίδιος θα φτύσω στα μούτρα του γιατί ίσως να ταν καλύτερα να ήμασταν πέρσες, γιατί μπορεί σήμερα να αναζητούσαμε μια καλύτερη τύχη στον πολιτισμένο κόσμο, του οποίου οι κάτοικοι που θα μας υποδέχονταν σαν ικέτες, θα μας φέρονταν πολύ καλύτερα από ότι φερόμαστε εμείς σήμερα σε αυτούς που έρχονται από κει κατω αναζητώντας λίγη ανθρωπιά.

    Πεοκλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πραγματικά το άγαλμα του Θεμιστοκλή δεν είναι έργο σύγχρονου καλλιτέχνη , αλλά έργο κλασικών χρόνων και βρίσκεται απροστάτευτο στην ύπαιθρο και όχι σε μουσείο , τότε όχι μόνο είμαστε ηλίθιοι σαν λαός αλλά και ανάξιοι να λεγόμαστε Έλληνες. Οι Άγγλοι φαίνεται ότι προστατεύουν αποτελεσματικότερα την ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ που χωρίζει την Ελλάδα από την Ευρώπη ονομάζεται Κώστας Γαβράς. Οι γαλλικές αρχές τον αποθεώνουν. Οι ελληνικές τον λογοκρίνουν. Η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Ευρώπη ονομάζεται χωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία. Στη Δανία ουδείς διανοείται να ζητήσει την απαγόρευση ενός έργου. Η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Ευρώπη ονομάζεται στοιχειώδης αστική δημοκρατία. Στη Βρετανία ουδενός πολιτικού η γκλάβα σκέφτεται να λογοκρίνει τον αριστερό, αιρετικό και αντικαθεστωτικό Κεν Λόουτς, επειδή σε κάποια ταινία του αποκαλύπτει τις θηριωδίες που διέπραξε ο αγγλικός στρατός στην Ιρλανδία. Τα πάντα μας χωρίζουν από την Ευρώπη εκτός από λιτότητα, ανεργία, παγκοσμιοποίηση και ελεύθερη, άγρια κερδοσκοπία. Να το καταλάβουμε. Τα πάσης φύσεως πολιτικά, κοινωνικά και εκκλησιαστικά ιερατεία σκέπτονται, πράττουν και κυκλοφορούν με φέσι, φουστανέλα και τσαρούχια. Απλώς αντί για γρόσια κουδουνίζουν και τον παρά τους αυγατίζουν με ευρωπαϊκά ταμεία!

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ
    Ο Αντώναρος και τα παπαγαλάκια του έπιασαν σκληρή δουλειά με πολλά μεροκάματα υπερωρίες, μισθούς αυτό σημαίνει οτι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.
    Η εικόνα στο Press δέν διαφέρει καθόλου απο τις τελευταίες 10 μέρες πρίν τις ευρωεκλογές ετοιμαστείτε για εκλογές τον Σεπτέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΡΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ??

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και ασχολείται με το ξύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πήγαινε να δεις πως έχουν καταντήσει το στενό της Σαλαμίνας που έγινε η θρυλική ναυμαχία και μετά έλα να μου πεις τι κάνει το κράτος.

    Να σου πω εγώ τι κάνει για να τελειώνουμε.

    ΓΑΜΙΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτό το μπουρδέλο που λέγετε ΕΟΤ στην οδό Σούτσου, γιατί περί μπουρδέλου πρόκειται, η απαγόρευση για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους δεν έχει περάσει, δεν την γνωρίζουν, έχουν χεσμένους και νόμους και συναδέλφους που δεν καπνίζουν, και πρώτοι και καλύτεροι κάτι διευθυντές, διευθύντριες, τμηματάρχες και τμηματάρχησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. distixos iparxoun polles protomes kai agalmata se oli tin epikratia poy bandaloi exoun katastrepsei. To problima einai poli sobaro, idiaitera ton teleytaio kairo poy iparxei epelasi ton anarxikon. Sta propilaia gia paradeigma anarxikoi exoun grapsei sinthimata. Se poianei i kardia sou otan ta antikrizeis. Theloun kremasma oloi toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση