GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αλλαγές παντού, σε πολιτικές και σε πρόσωπα..."

. ...ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επιστολή - βόμβα των 16 στελεχών από τη Λάρισα προς τον Κ. Καραμανλή! . Πλ...

.
...ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επιστολή - βόμβα των 16 στελεχών από τη Λάρισα προς τον Κ. Καραμανλή!
.
Πλήρως σύμφωνος δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με την ανοιχτή επιστολή 16 Λαρισαίων επώνυμων νεοδημοκρατών προς τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα του κόμματος Λ. Ζαγορίτη για την αντιμετώπιση των "κακώς κειμένων" της κυβερνητικής παράταξης.
Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού θυμίζει ότι κατ΄ επανάληψη έχει κινηθεί σε αντίστοιχο μήκος κύματος καυτηριάζοντας προκλητικές συμπεριφορές και αβελτηρίες στους κόλπους της κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη καυστική δήλωση:
«Συμμερίζομαι την κραυγή αγωνίας και τους προβληματισμούς των στελεχών που...

συνυπογράφουν την επιστολή, όπως και δεκάδων στελεχών που διατυπώνουν ανάλογες σκέψεις και ερωτηματικά. Είναι ένα ακόμη καμπανάκι για λάθη, παραλείψεις και κυρίως συμπεριφορές που «πλήγωσαν» τον κόσμο της παράταξης. Κοινή απαίτηση όλων είναι γενναίες αποφάσεις, όσο επώδυνες και αν χρειαστεί να είναι. Ο κύκλος φθοράς που ξεκίνησε πέρσι το Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να κλείσει στη ΔΕΘ με αλλαγές παντού. Σε πολιτικές αλλά και πρόσωπα, που είτε κουράστηκαν και συμβιβάστηκαν με την αντίληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, είτε φάνηκαν ανάξια της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, κατώτερα των περιστάσεων.
Ο κρατικός μηχανισμός, όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός το βράδυ των ευρωεκλογών παραμένει ο μεγάλος ασθενής στον τόπο. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθεια μας. Στο κράτος που ταλαιπωρεί τον πολίτη. Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν είναι λύση για τον τόπο η ανεύθυνη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ
».
Στην επιστολή, τα 16 στελέχη -ανάμεσά τους είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Ιωάννης Βαρβαρούσης κ.ά. - αφήνουν αιχμές για υπουργούς (Πρ. Παυλόπουλο κ.ά.) αλλά και για τον Λ. Ζαγορίτη: «Στη συνείδησή μας βαραίνει το γεγονός ότι διακηρύξαμε αρχές που δεν έγιναν πραγματικότητα. Απέναντι στο "εκσυγχρονιστικό όραμα" του κ. Σημίτη που απέτυχε, η Ν.Δ. αντέταξε την "επανίδρυση του κράτους". Η υπόσχεση όμως αυτή έμεινε απλή διακήρυξη που κάποιοι προσπαθούν να ξεχάσουν και κάποιοι άλλοι την ειρωνεύονται».
Καταγγέλλουν έλλειψη οράματος και κακοδιαχείριση: «Η πραγματικότητα σήμερα δεν ανταποκρίνεται ούτε στα οράματα της ηγεσίας της Ν.Δ. ούτε στις προσδοκίες των πολιτών που τη στήριξαν. Η μη σωστή διαχείριση σαν κακοδαιμονία συνεχίζει και σήμερα να υφέρπει στην πολιτική σκηνή, κάνοντας τους πολίτες να χάσουν την υπομονή τους, αλλά και την ανοχή τους απέναντι σε πρόσωπα και πρακτικές που θυμίζουν το χθες και όχι το αύριο».
Στο στόχαστρό τους βρίσκονται και οι πολιτικοί παράγοντες που «παραβίασαν κάθε έννοια δικαίου, κάθε πολιτική δεοντολογία, κάθε αξία ηθικής υποθηκεύοντας κάθε θετική πρωτοβουλία που η κυβέρνηση ανέλαβε στα χρόνια της διακυβέρνησής της και επισκιάζοντας κάθε επιτυχία που συνετελέσθη στο διάστημα αυτό».
Εκτιμούν ότι ο πολιτικός χρόνος της Ν.Δ. έχει εξαντληθεί. «Επρεπε να είχε πάρει το μήνυμα πολύ νωρίτερα από τις ευρωεκλογές», κατηγορούν τον κ. Ζαγορίτη. «Αλλά και η αδράνεια μετά τις εκλογές φαίνεται στα μάτια μας ανεξήγητη. Οσοι λειτουργώντας καθησυχαστικά την ερμήνευσαν ως "καλοκαιρινή αντίδραση" των πολιτών, ή πλανώνται ή ψεύδονται».
Οι 16 προειδοποιούν τον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα ξαναψηφίσουν τη Ν.Δ. απλώς και μόνο για να διατηρηθεί στην εξουσία αν δεν πάρει «σημαντικές ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες» και λένε χαρακτηριστικά: «Εμείς πρώτοι από όλους δεν δίνουμε την ανοχή διατήρησης της εξουσίας για την εξουσία και για τις "καρέκλες" κάποιων προσώπων που προσέβαλαν τον κόσμο της παράταξης αλλά και όλους τους πολίτες».

7 σχόλια

  1. 1.epirusgate
    2.piazzadelpopolo
    3.sibilla
    4.krogias
    5.fimotro ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
    ΤΑ BLOG ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΙΑ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ..ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ:
    TO ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ hakis-hakis.
    ΤΟ ΜΟΥΝΙ... ΤΟ ΓΡΕΚΙ.
    ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ. kafeneio & epikaira.
    ..KAI ENA ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΥΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥΣ.
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ.
    ΚΑΤΑ ΤΟ " ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΕΚΑΝΕ Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΨΕ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΙΣΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκλογες 13 Σεπτέμβρη !!

    Εκλογές
    είπε ο ηγέτης των έντιμων πρασινοφρουρών που μόλις έφτασε στην Μηλιώνη από την Δήλο και έδωσε εντολή..

    "ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ"

    Μην περιμένετε να ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ για να επιστρεψετε στην Αθήνα και στις πόλεις σας
    Το ΜΑΥΡΙΣΜΑ στην κάλπη είναι πιο σημαντικό!!

    Αντε και Υπουργός
    του ευχήθηκαν οι μάχιμοι πρασινοφρουροί που γνωριζουν οτι ερχεται
    ΛΙΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΣ

    Καλπες εδω και Τωρα!!

    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 27 Ιουλ 2009 7:14:00 μμ
    27 Ιουλ 2009 7:40:00 μμ


    Ayta ta Blogs tha sas gamhsoun kai poly "Hard" malista.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γιωργάκης προορίζεται από τους αμερικανούς να είναι ο ΙΔΕΩΔΗΣ πρωθυπουργός μιας υποτελούς Ελλάδας.
    Και αργόστροφος και δοσίλογος.
    Εντάξει με τους γνωστούς 4 καναλάρχες (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού, Αλαφούζο) ξέρουμε ότι τα έχουν συμφωνήσει.
    ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση