GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Πρώτη Σερρών...

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ . -ΕΤ3 στην "Πρώτη Σερρών - μέρος β΄" [Δεύτερη Κυριακή] - Φιλοξενεί εκπροσώπους φορέων από 27 περιο...

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
.
-ΕΤ3 στην "Πρώτη Σερρών - μέρος β΄" [Δεύτερη Κυριακή] - Φιλοξενεί εκπροσώπους φορέων από 27 περιοχές της χώρας!!!‏
Δεύτερη Κυριακή. - "Πρώτη Σερρών" = ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!
Η εκπομπή έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς φιλοξενεί εκπροσώπους φορέων και πολιτιστικών συλλόγων από 27 ! περιοχές της χώρας...νοσταλγεί, θυμάται, αναπολεί και [ΕΔΩ] πέφτει η αυλαία [τιμής ένεκεν] της ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΤ3 για τη φετινή τηλεοπτική περίοδο...

15:30 ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
ΤΗΛΕΠΕΡΙΟΔΙΚΑ / Ψυχαγωγικό...
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η «Κυριακή στο χωριό» εξακολουθεί με αμείωτο ενθουσιασμό να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική περιφέρεια.
Ο τηλεθεατής επισκέπτεται μέσα από ένα «ταξίδι», διάρκειας δυόμισι ωρών, διάφορες περιοχές της Ελλάδας, γνωρίζει έθιμα, ακούει μουσικές, ενημερώνεται για την ιστορία τους, γνωρίζει νέους ανθρώπους, γεύεται τα τοπικά εδέσματα, νοσταλγεί, θυμάται, αναπολεί.
Δείτε σήμερα: "Πρώτη Σερρών - μέρος β΄"
Το δεύτερο μέρος της «Κυριακής στο Χωριό» στην Πρώτη Σερρών, με το οποίο πέφτει η αυλαία της ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΤ3 για τη φετινή τηλεοπτική περίοδο.
Η εκπομπή έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς φιλοξενεί εκπροσώπους φορέων και πολιτιστικών συλλόγων από 27 περιοχές της χώρας, τις οποίες επισκέφτηκε τη χρονιά που πέρασε.
Η πλατεία της Πρώτης Σερρών μετατρέπεται σε ένα μωσαϊκό λαογραφίας, παράδοσης, μουσικής, πολιτισμού και χορών σε ένα αντάμωμα των αντιπροσωπειών, που παρουσιάζουν την πολιτιστική ταυτότητά τους, σε μία γιορτή για την ελληνική περιφέρεια.
Διάρκεια: 90'
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Καραθανάσης , Ιωσήφ Νανάκης
Αρχισυνταξία: Γρηγόρης Γκίνος
Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαφειρίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής
Παρουσιαστής: Μάρνη Χατζηεμμανουήλ

22 σχόλια

  1. Kala to gyrisate se nd?///

    pouse dr koutsouko na deis tous bloger stin proti serron,,,
    oute stin steni eyvoias den pane

    pitie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το Χωριό"

    Το χωριό του Καραμανλή ονομαζόταν Κιούπκιοϊ, δηλαδή, "το χωριό με τα κιούπια", που ήταν ονομαστό τοπικό προϊόν. Η περιοχή απελευθερώθηκε από τους Τούρκους κατά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, ο μικρός Καραμανλής μόλις τους θυμόταν. Το χωριό μετονομάσθηκε τότε σε "Πρώτη", παίρνοντας το όνομα μιας βυζαντινής πριγκίπισσας, η οποία εφημολογείτο ότι παραθέριζε εκεί. Ζωντανή λοιπόν είναι η ηχώ της ιστορίας στη γενέτειρα του Καραμανλή. Και δεν πρόκειται μόνο για ελληνική και ρωμαϊκή ιστορία, αλλά και για τουρκική και βουλγαρική. Όπως και άλλοι μεγάλοι άνδρες της ιστορίας της Ελλάδος - μη εξαιρουμένου και του προκατόχου του Ελευθέριου Βενιζέλου - ο Καραμανλής γεννήθηκε Οθωμανός υπήκοος .

    Και ήταν ήδη 6 χρονών, όταν έγινε ελεύθερος πολίτης του Βασιλείου της Ελλάδος, μετά τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, τον Αύγουστο του 1913, που έθεσε τέρμα στους Βαλκανικούς Πολέμους. Αλλά και τότε η οικογένειά του δεν ένιωθε ασφαλής. Οι Βούλγαροι, σύμμαχοι των Ελλήνων κατά των πρώτο Βαλκανικό πόλεμο και αντίπαλοι κατά το δεύτερο, επεδίωκαν ανέκαθεν την προσάρτηση της Ανατολικής.Μακεδονίας.

    Στα χρόνια εξάλλου που ακολούθησαν, κατά την διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, αποπειράθηκαν δύο φορές να το πραγματοποιήσουν

    Παρά το τουρκικό του όνομα το Κιούπκιοϊ ήταν ένα εντελώς Ελληνικό χωριό. Οι ελάχιστοι Τούρκοι που ζούσαν εκεί ήσαν πάμφτωχοι - μεροκαματιάρηδες ή υπηρέτες. Και οι Τούρκοι αξιωματούχοι από τις Σέρρες - αστυνομικοί ή στρατιώτες - σπάνια έκαναν την εμφάνιση τους. Και όταν καμιά φορά πήγαιναν για να συλλάβουν Έλληνες εθνικιστές, όπως ο Γεώργιος Καραμανλής, συνήθως αποτύγχαναν, γιατί οι καταζητούμενοι διέφευγαν μέσα απ' τα στενά σοκάκια του χωριού, που ήταν πραγματικός λαβύρινθος. Οι Βούλγαροι εθνικιστές όμως ήταν σοβαρότερος κίνδυνος. Οι άτακτοι "κομιτατζήδες" τους ("άνδρες του κομιτάτου", δηλ. της επιτροπής) προκάλεσαν μιαν έντονη εθνικιστική αντίδραση στους κόλπους των Ελλήνων, επικεφαλής της οποίας ετέθη ο Γεώργιος Καραμανλής.

    "Οικογένεια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτη, η Γενέτειρα Μακεδόνων Πολιτικών



    Κωσταντίνος Γ. Καραμανλής Άγγελος Χ. Αγγελούσης Γεώργιος Α. Μούτσιος Αχιλλέας Γ. Καραμανλής Φιντίας Βελλίκης Κωσταντίνος Α. Καραμανλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το χωριό με τα κιούπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμος..5 Ιουλ 2009 5:31:00 μμ

    Λες Κουτσουκο και γεμιζει το στομα σου ασπρη κρεμα.Σου αρεσει η γευση οπως φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι'όμως ο Κώστας Καραμανλής ο θείος που ήταν πραγματικός Σερραίος ήταν πολύ μεγάλος πολιτικός. Δέν συμβαίνει το ίδιο με τον ανιψιό του τον γνωστό μπουχέσα που δέν είναι Σερραίος αλλά απο τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

    /
    «Η υπόθεση της Siemens είναι βαριά και είναι βαριά κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας και της σεναριολογίας που έχει πυροδοτήσει. Eγώ, λοιπόν, δεν μπαίνω στη λογική ότι η πολιτική ζωή της χώρας είναι σε ομηρία. Eνδεχομένως κάποιοι πολιτικοί να νιώθουν σε ομηρία. Γι' αυτό και πρέπει όλοι να συμβάλουν ώστε το ταχύτερο δυνατό να αποδοθούν οι ευθύνες και να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. O δρόμος είναι μόνο η Δικαιοσύνη» δηλώνει στην Ημερησία η Ντ.Μπακογιάννη.

    Επισημαίνει, δε, ότι: «Έχω δεχθεί από διαφόρους επιθέσεις, επειδή κάποιοι θέλουν να ποινικοποιήσουν μια γνωστή κοινωνική σχέση την οποία είχα με τον κ. Xριστοφοράκο. Δεν θεωρώ ότι είναι αθώα όλη αυτή η προσπάθεια. Aυτοί που την κάνουν έχουν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ουσία της υπόθεσης της Siemens, η οποία σχετίζεται με τις προμήθειες του δημοσίου όλα αυτά τα χρόνια. Aυτοί που επωφελούνται είναι όσοι τα πήρανε. Nα είναι βέβαιοι, όμως, ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτούς. Kαι μια και γίνεται πολύ συζήτηση γι' αυτό, να σας πω ότι εύχομαι ο M. Xριστοφοράκος να μιλήσει και να τα πει όλα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορισμοί για: μπουχέσας.
    Χοντρός, κοιλαράς, πλαδαρός, χοντρολίπαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το χωριο πρεπει να κατεδαφιστει γιατι αποτελει την ντροπη, τον φασισμο, και τον ταγματασφαλτισμο της νεωτερης πολιτικης ιστοριας
    ενας μασωνος που εφτασε " με την αξια του"και πουλησε την ελλαδα για να ανελθει πολιτικα, του αξιζει την διαγραφη του τοπου καταγωγη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η ΕΚΠΟΜΠΉ κανονικά θα είναι συρραφή προηγούμενων εκπομπών με μπόλικη σάλτσα, μια και σήμερα ήταν προγραμματισμένη εκπομπή από τη Μουσθένη, έδρα του Δήμου Πιερέων Καβάλας, που ακυρώθηκε λόγω ενός ατυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος από τη Μουσθένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτός από την ΕΤ3 υπάρχουν κι άλλα κανάλια, πολύ χειρότερα, αλλά εκείνα είναι ξένες επιχειρήσεις.
    Οι Έλληνες πρέπει να αρχίσουν να ελέγχουν τα κανάλια που λειτουργούν με τα χρήματά τους.

    Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την κατάντια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΕΡΤ3 Το έχει παρακάνει στη προπαγάνδα. Έχει ξεπεράσει την ΝΕΤ με την γαλάζια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ Του Ζούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. oxi !!

    to press-gr
    paramenei dimokratiko!!
    kaneis den poulietai!!

    Gianna vale ta lefta sou ekei pou sou aresei!!

    To press-gr

    me dr koutsouko
    kapsampeli
    loutradi
    esosan ton topo
    to giorgo
    kai to pasok!!

    min anysixeite erxetai kai o dr koutsoukos!!

    meinete syndedemenoi

    erxontai ekloges!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ !

    ΗΡΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΟΥΤΣΑ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΕΤΕ..
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΟ ΥΓΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 5 Ιουλ 2009 6:25:00 μμ

    εσύ άρχισες να κατεδαφίζεις την ελληνική γλώσσα και την νεότερη πολιτική ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το χωριο με τις κωλαθρες και τους χατουμιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιστεύω οτι είναι λάθος για χάρη ενός άχρηστου και επικίνδυνου ανιψιού να χτυπάμε τον θείο ή το χωριό του θείου. Το ίδιο ισχύει και με αυτούς που εκμεταλεύονται το όνομα του θείου και το χωριό του για να προβάλουν τον ανιψιό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το 1974 ήταν ένας πολιτικός αποδεκτός απο όλους τους Έλληνες, δέν ήταν ούτε Μητσοτάκης ούτε Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν αποδεκτός απόλους τους Έλληνες πλήν των ακροδεξιών και των βασιλικών.
    Ο ανιψιός σάν πρωθυπουργός ξευτίλισε το όνομα Καραμανλής, τον μεγάλο θείο του και το χωριό του την Πρώτη Σερρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
    Μόνο ένα βαρειά άρρωστο μυαλό σαν του Τσίμα θα μπορούσε να εξισορροπήσει τα 255 εκατομμύρια ευρώ του C4I του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, του Τρεπεκλή, με ένα λεμονοστίφτη των 20 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Με μιά απλή διαίρεση βρίσκουμε ότι με 255 εκατομμύρια ευρώ αγοράζει κανείς 12.750.000 λεμονοστίφτες.
    Ο Παύλος Τσίμας ισχυρίζεται καθημερινά στο κανάλι του ότι η σκανδαλάρα Ζίμενς είναι ευθύνη 50-50 Πασόκ και Ν.Δ.
    Δηλαδή μας λέει ότι Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
    Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα.
    Είδες φίλε πασόκε, όταν έχουν συνηθίσει να σε δουλεύουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν;
    Ο καλύτερος πελάτης!
    Power corrupts, absolute power corrupts, absolutely.
    Αυτό είναι αξίωμα, δεν το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3)
    ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση