GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδιαφανή παιχνίδια από τον ΟΠΑΠ, με εταιρεία στελέχους της ΝΔ, στην Κύπρο...

Σκληρή καταγγελία 31 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή! . Με νέες σκληρές καταγγελίες για τα ύποπτα "παιχνίδια" που γίνονται στον ΟΠΑ...

Σκληρή καταγγελία 31 βουλευτών
του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή!
.
Με νέες σκληρές καταγγελίες για τα ύποπτα "παιχνίδια" που γίνονται στον ΟΠΑΠ επανέρχονται 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη, που κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για τους Γ. Παπαθανασίου, Αντ. Σαμαρά και Ν. Δένδια.
Οι ερωτώντες καταγγέλουν ότι «αναπάντητο παραμένει ουσιαστικό μέρος των ερωτήσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ σε σχέση με φερόμενη ως αδιαφανή εξαγορά εταιρείας στελέχους της ΝΔ από θυγατρικές του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κρίσιμες συμβάσεις αποκρύπτονται από τη Βουλή». Και ιδιαίτερα επισημαίνουν ότι "δεν έχει αιτιολογηθεί η περίεργη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τον ΟΠΑΠ να γίνονται διαδοχικές αναθέσεις στην εταιρεία Neurosoft χωρίς διαγωνισμούς και παράλληλα να παραλαμβάνονται πρόωρα συστήματα, που αύξησαν ξαφνικά τον τζίρο και άρα την τιμή της εταιρείας λίγο πριν την αγοράσει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ...."
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Αναπάντητο παραμένει ουσιαστικό μέρος των ερωτήσεων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ σε σχέση με φερόμενη ως αδιαφανή εξαγορά εταιρείας στελέχους της ΝΔ από θυγατρικές του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κρίσιμες συμβάσεις αποκρύπτονται από τη Βουλή».
Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση όταν διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ στην υπ΄αριθμ. 18635/6-5-09 ερώτησή μας, στην οποία αναφέρει ότι ο σεβασμός του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι «απεριόριστος».
Επιπλέον έχουμε τη υποχρέωση υπενθυμίσουμε στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, αλλά και τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ότι οποιαδήποτε άρνηση να δοθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλα τα αιτούμενα έγγραφα, πέρα από το ηθικό και πολιτικό θέμα, δημιουργεί και νομικό θέμα, καθώς το άρθρο 7 της Σύμβασης Αποκλειστικότητας μεταξύ ΟΠΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου δημιουργεί ρητή υποχρέωση για τον ΟΠΑΠ να χορηγεί «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» οποιαδήποτε στοιχεία το Ελληνικό Δημόσιο «κατά την απόλυτη κρίση του» ζητήσει στα πλαίσια της εποπτείας του. Κατά συνέπεια, η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ρητή υποχρεώση να απαντά στα κοινοβουλευτικά μας ερωτήματα που της αποστέλλονται από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση, από τον Κανονισμό της Βουλής, να συλλέγει τις αιτούμενες απαντήσεις και έγγραφα και να τις θέτει εις γνώση των ερωτώντων Βουλευτών.
Παρά, λοιπόν, την ρητή υποχρέωση ΟΠΑΠ και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και την παραπάνω έγγραφη δήλωση της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ για τον «απεριόριστο» σεβασμό που τρέφει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, κανένα από τα αιτούμενα στην πρώτη σχετική ερώτησή μας (υπ΄αριθμ. 16130/683/6-5-09) δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Και παράλληλα, οι έγγραφες απαντήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού αφήνουν ουσιαστικά αναπάντητο μεγάλο μέρος των υποβληθέντων ερωτημάτων, ερωτήματα που γίνονται ακόμα πιο κρίσιμα και επίκαιρα λόγω καίριων παρατηρήσεων του Εγγράφου Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. Ο πυρήνας της ερώτησης δεν έχει απαντηθεί. Δηλαδή δεν έχει αιτιολογηθεί η περίεργη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τον ΟΠΑΠ να γίνονται διαδοχικές αναθέσεις στην εταιρεία Neurosoft χωρίς διαγωνισμούς και παράλληλα να παραλαμβάνονται πρόωρα συστήματα, που αύξησαν ξαφνικά τον τζίρο και άρα την τιμή της εταιρείας λίγο πριν την αγοράσει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ. Δηλαδή ο ΟΠΑΠ συνέβαλε καθοριστικά στην διόγκωση του κόστους της επικείμενης εξαγοράς!!! Ουσιαστικά, μέσω κυρίως του πελάτη της ΟΠΑΠ, η εταιρεία Neurosoft να αυξήσει κατά το κρίσιμο για την αποτίμηση έτος 2008 τα έσοδά της κατά 2.100.000€, δηλαδή κατά 230% έναντι του 2007. Με βάση αυτόν τον αυξημένο κύκλο εργασιών στον οποίο συνέβαλε καθοριστικά ο ΟΠΑΠ έγινε η αποτίμηση της Neurosoft, προκειμένου να υπολογισθεί το ακριβό τίμημα που θα κατέβαλε ο «ευεργέτης» της ΟΠΑΠ για να την αγοράσει, μια αποτίμηση που επηρεάζει και την θετική χρηματιστηριακή πορεία της μετοχή της.
2. Ανεξήγητη είναι και η άρνηση Κυβέρνησης και Διοίκησης του ΟΠΑΠ να καταθέσουν στη Βουλή όλες εκείνες τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΟΠΑΠ και Neurosoft. Μάλιστα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός στο σημείο 3.1.9 του Εγγράφου Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην άρνηση απάντησης του ΟΠΑΠ στην Ελληνική Βουλή και αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ υποχρεωθεί να καταθέσει τις συμβάσεις στη Βουλή, δεν μπορούν να αποκλειστούν ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες σε σχέση με τον τρόπο ανάθεσης αυτών των έργων!!! Ουσιαστικά, το επίσημο αυτό έγγραφο, όπως οφείλει σύμφωνα με τους ιταλικούς νόμους, μόνο ενημερώνει τους επενδυτές για τις παρούσες εκκρεμότητες της Neurosoft, αλλά προχωρά και σε μια προειδοποίηση σχετικά με ενδεχόμενες συνέπειες, ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, που μπορεί να έχει η αποκάλυψη των συμβάσεων αυτών μέσα από την κατάθεσή τους στη Βουλή. Οφείλει συνεπώς η Διοίκηση του ΟΠΑΠ να απαντήσει αν υπάρχει κάτι το οποίο αγωνιά να κρύψει και γι’ αυτό αναγκάζεται να περιορίζει τον «απεριόριστο» σεβασμό της για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και να μην καταθέτει τις αιτούμενες συμβάσεις στη Βουλή. Αλλά και η πολιτική ηγεσία οφείλει να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση κατάθεσή τους.
3. Επιπλέον, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ και η ερωτώμενη πολιτική ηγεσία που υιοθετεί άνευ σχολίων τις τοποθετήσεις της, αρνείται να απαντήσει σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία των αναθέσεων και ειδικότερα:
a. Δεν δίνεται απάντηση αν για την προμήθεια του συστήματος BOLT από τη Neurosoft έγινε έρευνα της αγοράς. Δεν θα έπρεπε να αξιολογηθούν κι άλλες εταιρείες με παρόμοιο προσφερόμενο αντικείμενο; Επιπλέον δεν αναφέρονται τα κριτήρια βάσει των οποίων επελέγη η Neurosoft.
b. Σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας ΟΠΑΠ - Neurosoft, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ ΑΕ ισχυρίζεται ότι η από 26/2/07 σύμβαση ανανέωσης προβλεπόταν συμβατικά από την αρχική (25/2/04). Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε σύγκρουση με το γεγονός ότι η επέκταση αυτή εξαντλήθηκε με την αριθ. 47/630/22-12-05 απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε.
c. Οι ισχυρισμοί της ΟΠΑΠ ΑΕ ότι δεν απαιτείται κανενός είδους διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται σε αντίθεση με την Ε.Ε., που έχει αποφανθεί ότι στην περίπτωση προμηθειών υλικών-υπηρεσιών από οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, όπως ο ΟΠΑΠ, απαιτείται να ακολουθείται διαγωνιστική διαδικασία
d. Η αίτηση για παροχή πατέντας για το μία επιμέρους λειτουργία του συστήματος BOLT προβάλλεται από την ΟΠΑΠ ΑΕ ως επιχείρημα για την μη διαγωνιστική διαδικασία, λόγω δήθεν της παγκόσμιας αποκλειστικότητας. Ωστόσο, όπως οφείλει να γνωρίζει η Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ και ιδίως ο δικηγόρος Πρόεδρός της άλλο η αίτηση για κατοχύρωση και άλλο η κατοχύρωση πατέντας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ακριβώς το σύστημα BOLT για το οποίο το Έγγραφο Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft αναφέρει ρητά στο σημείο του 5.7 ότι η αρμόδια Διεθνής Αρχή Έρευνας στις 8/12/08εξέδωσε αρνητική γνώμη στο αίτημα της Neurosoft να της παρασχεθεί από το αρμόδιο Ευρωπαϊκό όργανο πατέντα. Κατά συνέπεια, κατά το χρόνο της εξαγοράς όχι μόνο δεν υπήρχε πατέντα, αλλά και η σχετική εισήγηση παγκόσμιου οργανισμού είναι αρνητική, δημιουργώντας δυσοίωνες προοπτικές όπως το ίδιο το παραπάνω Έγγραφο Εισαγωγής αναγνωρίζει.
4. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της Neurosoft προς την ΟΠΑΠ ΑΕ έχουν υλοποιηθεί πριν από τις συμβατικές ημερομηνίες παραλαβής, δεν δίνεται απάντηση στα εξής:
- Γιατί προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα BOLT, σε χρόνο μεταγενέστερο της συμβατικής παραλαβής;
- Γιατί δεν έγινε παραλαβή σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και όχι σε συνθήκες προσομοίωσης;
-Γιατί οι παραλαβές έγιναν στα γραφεία της Neurosoft; Αποκαλυπτικό φέρεται να είναι το περιεχόμενο της αλληλογραφίας ΟΠΑΠ Neurosoft για την αδυναμία εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΑΕ της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών για την πραγματική λειτουργία του συστήματος BOLT.
Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο τον «απεριόριστο» σεβασμό πολιτικής ηγεσίας και Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ στις νομικές και ηθικές επιταγές διευκόλυνσης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου καλείσθε:
• Να τοποθετηθείτε με συγκεκριμένα στοιχεία σε κάθε ένα από τα παραπάνω τέσσερα (4) σημεία με τις επιμέρους παρατηρήσεις τους, για τις διαδικασίας και τις μεθοδεύσεις που ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ τις αποτίμησης της εταιρείας Neurosoft.
• Να κατατεθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στη Βουλή:
o Όλες οι συμβάσεις ΟΠΑΠ- Neurosoft
o Η σύμβαση εξαγοράς της Neurosoft
o Όλες οι αποφάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ και των θυγατρικών της που αφορούν τα πιο πάνω
o Η συνολική έγχαρτη ή ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ ΟΠΑΠ- Neurosoft που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος BOLT.
o Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. από το 2006 μέχρι και σήμερα και οι οποίες αναφέρονταν σε οποιασδήποτε μορφής επιχειρούμενη συνεργασία ΟΠΑΠ- Neurosoft καθώς και τις όποιες εισηγήσεις του Γεν. Δ/ντη Πληροφορικής προς τη Διοίκηση που αφορούν όχι μόνο τη συνεργασία αυτή αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Σοφία Σακοράφα
Δημήτρης Λιντζέρης
Χρήστος Αηδόνης
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Θεοδώρα Τζάκρη
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Βασίλης Τόγιας
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Παναγιώτης Ρήγας
Νίκος Ζωίδης
Γιώργος Ντόλιος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Δημήτρης Κουσελάς
Γιάννης Κουτσούκος
Θάνος Μωραίτης
Μιχάλης Κατρίνης
Σοφία Γιαννακά
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Ελπίδα Τσουρή
Γιάννης Διαμαντίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Χρύσα Αράπογλου

30 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ;;;

    ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ;;;


    ΓΙΑ ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

    ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΕΞ"ΑΛΛΟΥ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΓΕΙΑ.

    κ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ
    ΤΟΥ ΤΣΙΓΛΑΝΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΝΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΠΡΕΣΣ...

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΟΚΛΗΣ
    ΑΣΧΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΔ
    ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΙ
    ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
    ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ.

    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ
    ΜΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΝΗΠΙΟΥ.

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΚΛΟΥΖΩ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΩΡΑΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΚΑΤΑ.
    Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.
    ΜΟΝΟ ΑΠΟΠΑΤΟ.

    8 Ιουλ 2009 12:46:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    είναι μέρος της πολιτικής που υπαγορεύει "ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ"...


    Διότι ένας τζιπάτος με 2000 κυβικά δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει και 5 ΕΥΡΩ "φόρο" στους νταβατζήδες, μιας και πολλές φορές ο ίδιος αποτελεί μέλος της συμμορίας που κατακλέβει το λαό.


    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ 1,30 ή 1,50 ΕΥΡΩ.

    ΑΡΚΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    Ομως η πολιτική της ΝΔ θέλει να χαρίζει στη συμμορία που την στηρίζει στην εξουσία τα καπέλα στα καύσιμα και παράλληλα μας βάζει το πιστόλι στον κρόταφο να πληρώσουμε και τα ελλείμματα (τα κλεμμένα).

    Βάζει εξωφρενικούς φόρους, ανέχεται την κερδοσκοπία, κυνηγάει τους φτωχούς να πληρώσουν, καταδικάζει τη χώρα σε μαρασμό, κλείνει "οφειλέτες" στη φυλακή, τρομοκρατεί με τις εφορίες, ανέχεται την κοροϊδία των τραπεζιτών..

    ΩΣ ΠΟΤΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΜΑΚΑΚΑ ΤΣΙΓΛΑΝΕ...

    "KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΛΑΝΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ.

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.."

    ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΡΕ ΤΣΙΓΛΑΝΕ

    ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΣΙΓΛΑΝΟΣ..

    ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ Η ΑΛΛΗ ;;;


    ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ... ΤΣΙΓΛΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

    Οι "επενδυτές" της Ιονίας Οδού αλλά και της Κορίνθου-Πατρών χαράσσουν τους δρόμους πάνω στα καμένα..
    Σε ανύπτοτο χρόνο σχεδιάζοντας, φρόντισαν κάποιοι να καίνε. Το κόστος αλλά και οι αντιδράσεις για τις κοπές των δέντρων ήταν υψηλού κόστους για τους "επενδυτές".

    Ετσι από τριετίας στην Κορίνθου-Πατρών "ξέσπαγαν" φωτιές εκει όπου σήμερα χαράσσεται η νέα οδός.

    Η Ηλεία είναι άλλο ένα τρανό παράδειγμα. Κάηκε τμήμα του δάσους Στροφιλιάς και σήμερα γίνονται έργα όλως τυχαίως..
    Κάηκε η ορεινότερη περιοχή πίσω από την Αμαλιάδα και χαράσσονται δρόμοι. Κάηκε Ο Καιάφας, Η Ζαχάρω, και σήμερα πέφτει το τσιμέντο..

    "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ" το ΔΟΓΜΑ της Κυβέρνησης και του πάλαι ποτέ Αλογομούρη.
    Παράλληλα πλακώσαν οι μεσίτες, οι "επενδυτές" γής και άλλα παλιοτόμαρα, κολλητοί της εξουσίας.

    "ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ Σ'ΑΛΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ"

    Αυτό ακριβώς έγινε. Τώρα εκβιάζουν τους φτωχούς αγρότες, αρπάζοντας τη γή τους έναντι λίγων ΕΥΡΩ.

    "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ερευνήστε πόσους κολητούς του από διαφόρους οργανισμούς έχει τοποθετήσει ο Αντώνης στον ΟΠΑΠ ; πόσα παίρνουν; αν πηγαίνουν ή τους τα στένουν τα χρήματα στο σπίτι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και μετά σου λένε αυτή ειναι ζωή
    Αντώνη τα κολλητάρια σου ειλικρινά ξέρουν πόσα έχουν;
    Μεγάλε Φωτόπουλε και ύστερα ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΘΕΤΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ

    Διδάσκουν: Τρομπούκας, Καταλληλότερος, Αλογομούρης, Πομολάκιας, Πάλι-Πάλι και άλλοι καταξιωμένοι δόκτορες...

    «Μπουγαδα» = ξεπλυμα χρηματος
    «Ριχταδικο» = απαγωγη
    «σκαφη» = λυτρα
    «κορακια» = εκτελεστες
    «μεταρυθμιση» = ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
    «σεμνα και ταπεινα» = εκβιασμοι και απαγωγες
    «ασφαλιστικο» = δουλέψτε μέχρι τα 90 σας
    «Δεν σκεφτομαι νεους φορους» = την γαμησατε!
    «Ανάπτυξη»= να γίνουν όλα στάχτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΠΑΠΑΤΖΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ.
    ΤΟ 2004 ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 150 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 250 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα αλαζονικά υποκείμενα και κατεξοχήν παρτάκηδες ξεσκίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσχετε ανώνυμε που μιλάς για την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα.
    Σε ρωτάω να μου απαντήσεις μία απλή ερώτηση, εάν μπορείς.
    Πώς γίνεταινα έχουμε, με μεγάλη διαφορά, ΤΗ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και εσύ να καταγγέλεις αυτά που καταγγέλεις;
    Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν εκθέτεις μόνο την κοινή λογική αλλά και το κόμμα σου;
    Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΑ 64 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    ΠΤΩΣΗ 10%


    ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 12%.


    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΕ!!! ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ?ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΔΥΝΑΤΟΝ..ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
    Μόνο ένα βαρειά άρρωστο μυαλό σαν του Τσίμα θα μπορούσε να εξισορροπήσει τα 255 εκατομμύρια ευρώ του C4I του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, του Τρεπεκλή, με ένα λεμονοστίφτη των 20 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
    Με μιά απλή διαίρεση βρίσκουμε ότι με 255 εκατομμύρια ευρώ αγοράζει κανείς 12.750.000 λεμονοστίφτες.
    Ο Παύλος Τσίμας ισχυρίζεται καθημερινά στο κανάλι του ότι η σκανδαλάρα Ζίμενς είναι ευθύνη 50-50 Πασόκ και Ν.Δ.
    Δηλαδή μας λέει ότι Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
    Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα.
    Είδες φίλε πασόκε, όταν έχουν συνηθίσει να σε δουλεύουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν;
    Ο καλύτερος πελάτης!
    Power corrupts, absolute power corrupts, absolutely.
    Αυτό είναι αξίωμα, δεν το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ.!ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ,,ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ .ΗΡΕΜΑ COOL ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΟΥΛΩΧΤΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    (μέλος του Δ.Σ. και δεν ήξερες τίποτε, βρωμιάρη;)

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19-1-2003
    " …… το τελευταίο εικοσαήμερο διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους στον OTE, όπου οι εθνικοί προμηθευτές και ο πανίσχυρος μηχανισμός που διαθέτουν (πολιτικός και υπηρεσιακός) συνάπτουν ακόμα προγραμματικές συμφωνίες, επεκτείνοντας παλαιότερες ή «καπαρώνοντας» προμήθειες υλικών που κανονικά θα έπρεπε να δημοπρατηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

    Για όλους αυτούς το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων και των προγραμματικών συμφωνιών συνεχίζεται κανονικά από τον ιδιωτικό OTE. Oι υπηρεσίες το γράφουν προκλητικά! Tο προϋπολογισθέν τίμημα της πέμπτης εκτελεστής παραγγελίας προς την Intracom είχε οριστεί στα 120,8 εκατ. ευρώ, όμως αυτό στην πορεία έγινε 222,8 εκατ. ευρώ!

    Ήτοι, 185% του προϋπολογισθέντος, έτσι για να ωχριούν και οι εργολαβικές υπερβάσεις! Mε έναν λόγο αθόρυβα, και μεθοδικά κάποιοι φρόντισαν ο OTE να δεσμευτεί (βάσει προγραμματικής συμφωνίας) έναντι της Intracom για πρόσθετες παραγγελίες υλικών αξίας 34,7 δισ. δρχ., που θα γίνουν το 2003, αλλά κλείστηκαν ως «ουρές» των προγραμματικών.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OTE Eλευθέριος Aντωνακόπουλος εξουσιοδότησε δύο γενικούς διευθυντές να κλείσουν τους λογαριασμούς με τις προγραμματικές. Πρόκειται για τους κ. Xρήστο Mαλαπάνη γενικός διευθυντή Περιφερειών και Tεχνικών Θεμάτων και Γ. Γεωργίτση γενικό διευθυντή Προμηθειών του Oμίλου. Kαι πράγματι, οι εντολοδόχοι φαίνεται ότι έκλεισαν τις προγραμματικές με «καπέλο» που αγγίζει και τα 140 εκατ. ευρώ χωρίς να είναι γνωστό γιατί ο πρόεδρος του OTE έδωσε μια τέτοια εξουσιοδότηση και ποιο όργανο ενέκρινε αυτές τις «δωρεές» που προβλέπουν μικρότερο υπόλοιπο και για τη Siemens (10 εκατ. ευρώ)."
    …………………………………………….
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟ;

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ, ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.

    (όχι τίποτε άλλο, αλλά για να γελάσουμε που λέει ο αρχηγός σου ότι δεν χρωστάει σε κανένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΕΠΕΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ.
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.
    ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ, ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ.
    ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΑΚΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!!
    ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ.!!!
    ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ LEASING. ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, 15 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ!!!
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ;
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΜΠΟΛΑ; ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ;;
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΤΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ MEGA CHANNEL;
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΒΡΩΜΑ.
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΣΗ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
    Με όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις εποχές και όπου υπάρχουν άνθρωποι είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαφθορά, περισσότερη ή λιγότερη.
    Η διαφορά των ημερών της Ν.Δ. με το πασόκ είναι ότι τα 20 πράσινα χρόνια είχε ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ των υπουργών και των ανώτερων κρατικών υπαλλήλων (προφανώς διορισμένων από τους πρασινοφρουρούς).
    Θυμίζω ότι ο Αντρέας είχε ταριφοποιήσει τη "λογική μίζα" και έλεγε μέχρι 500 εκατ. Θυμίζω ότι ο Παπαντωνίου (Υπουργός Εθνικής Οικονομίας) κατέστρεψε εκατομμύρια Έλληνες στο Χρηματιστήριο και δεν δικάστηκε κάν.
    Πριν οι πράσινοι οπαδοί κάνουν κριτική στη Ν.Δ. για τα λάθη και τις ανεπάρκειες της να θυμούνται την προίκα της θεσμοθετημένης διαφθοράς που άφησαν.
    Δεν είστε παρθένες κύριοι, έχετε παρελθόν και μάλιστα το χειρότερο!
    Διώξτε ΠΡΩΤΑ από το κόμμα σας όλους τους επώνυμους διεφθαρμένους του Σημίτη και μετά κάθε κριτική και πρότασή σας θα είναι πειστική.
    Μέχρι τότε ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.
    Όσο πάτε χεράκι-χεράκι με τους μιζωμένους υπουργούς και άλλους παρατρεχάμενους του σημίτη ο λαός ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Τι πάει να πεί το πασόκ τιμωρήθηκε το 2004 για τις ατασθαλίες επί Σημίτη;
    Ποινική παραγραφή μπορεί να κάνατε αλλά οι άνθρωποι άλλαξαν;
    Είναι δυνατόν να λέτε ότι άλλαξε το μαγαζί επειδή άλλαξε η ταμπέλα;
    Το εμπόρευμα άλλαξε;
    Η εξυπηρέτηση άλλαξε;
    Τι άλλαξε;
    Γιωργάκη, όσο δεν βλέπεις αυτό το απλό πράγμα τόσο θα σε μαυρίζει ο λαός.
    Τα λόγια και τα ταξίματα δεν μετράνε, οι πράξεις μετράνε.
    Εάν έχεις γραμμάτια που πρέπει να πληρώσεις αυτό είναι άλλη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο καραμανλης πρεπει να ειναι μεγαλος και τρανος ρητορας τελικα! Ο κοσμος που ειχε απο κατω στην αποψινη του ομιλια αποχαυνωμενος τον επευφημει και τον ζητοκραυγαζει γιατι οπως λενε τους "λεει την αληθεια".

    Εγω σαν πολιτης να το δεχτω: ενας πολιτικος πρεπει να λεει την αληθεια. Ποια αληθεια ομως; Διοτι εδω εχουμε εναν πρωθυπουργο, που σε ανοιχτη πολιτικη συγκεντρωση μας αναλυει ΑΝΟΥΣΙΑ την σημερινη και μια πιθανον μελοντικη κατασταση!

    Γιατι, ακομα και αν εγω σαν πολιτης ΔΕΧΤΩ (παρακαλω οχι μουτζες) οτι ο σημερινος και επι 5 συνεχομενα ετη, με δυο εκλογικες επιτυχιες, πρωθυπουργος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ σχεση με την σημερινη κατασταση της χωρας μου δεν μπορω απο την αλλη να ΑΝΕΧΤΩ να μου κανει ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ μιας καταστασης που επικρατει αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη γενικα!

    Δεν δεχομαι σαν πολιτης αυτης τη Χωρας ενας 5ετης πρωθυπουργος, με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ (παρακαλω οποιος διαφωνει να μου παραθεσει επιχειρηματα και θα ανακαλεσω) αντι να μου προτεινει λυσεις, αντι να με καθησυχαζει οτι ΕΣΤΩ θα ειναι διπλα μου και θα με στηριξει ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ σαν απλο πολιτη, να με ΠΡΟΕΙΔΟΙΠΟΙΕΙ οτι θα ερθουν δυσκολες μερες και οτι ΕΓΩ θα ειμαι ΠΑΛΙ ο μαλακας που θα την πληρωσει.

    Δυο πραγματακια:
    1. Ο καραμανλης καταφερε να πεισει τους ψηφοφορους του οτι για ολα φταινε οι αλλοι και απο την ΑΛΛΗ "περναει" στον κοσμο οτι "ολοι ιδιοι ειναι"
    Στην "υγεια του everybody" απο τους ψηφοφορους του που τον πιστευει. Κριμα για την χαμενη ψηφο τους αλλη μια φορα!

    2. Ο καραμανλης θα λαμψει ΠΑΛΙ δια της απουσιας του στη συνεχεια της πρωθυπουργικης του θητειας (η οποια ευχομαι να ειναι μικρη) και θα βγει ΠΑΛΙ απο το ψυγειο του στις επομενες βουλευτικες εκλογες (σημειωστε το "2" για να με θυμηθειτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σιγά την αποκάλυψη ρε ρεμάλια του press και εσείς και τα ιδιωτικά Γιωργοκάναλα.
    Ξεχάσατε που μας πρήξατε τρείς μήνες για τα 100 χιλιάρικα του Παυλίδη, ενώ δεν ακούστηκε από ΚΑΝΕΝΑ κανάλι η υπόθεση υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας που αφορά εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) για τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Πασόκ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου (όχι τον κλαψιάρη superstar γνωστό λιμοκοντόρο των τηλεοράσεων, τον άλλο το μυστακιοφόρο);
    Ξέχασες που έχει εξαφανιστεί από τα κανάλια το όνομα του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, που έχει ήδη παραδεχθεί ότι πήρε 6,7 εκατομμύρια ευρώ μίζες για το C4I, ένα άχρηστο σύστημα που μας κόστισε 255 εκατομμύρια ευρώ;
    Ξέχασες που κάνανε γαργάρα τις θρασύτατες δηλώσεις Πάγκαλου ότι και ο ίδιος έφερνε λεφτά από ανώνυμους επιχειρηματίες στο πασόκ, προφανώς για να δικαιολογήσει τον Τσουκάτο, για να τον αποτρέψει να μιλήσει;
    Ξέχασες τόσα και τόσα;
    Ζούμε την απόλυτη δικτατορία στην ενημέρωση και το χειρότερο είναι ότι έχουμε αρχίσει να τη συνηθίζουμε.
    Μόνη όαση ελπίδας είναι τα blogs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η έννοια κλειδί της δημοκρατίας δεν είναι ο αριθμός (η πλειοψηφία δηλαδή), ούτε η εκλογή, ούτε η αντιπροσώπευση, αλλά η συμμετοχή. Οι αρχαίοι συμμετέχουν καθημερινά στην άσκηση της εξουσίας. Εμείς συμμετέχουμε δια αντιπροσώπων. Αν ο πολίτης διαθέτει την αναγκαία πληροφόρηση είναι απολύτως αρμόδιος να αποφασίζει για πολιτικά ζητήματα. Πώς ενημερώνονται οι αρχαίοι; Δια της συμμετοχής ασφαλώς. Βρίσκονται εκεί στην συνέλευση, στις αποφάσεις, ακούνε, ψηφίζουν συνέχεια, κληρώνονται και αναλαμβάνουν θέσεις δικαστών και κριτών. Πώς ενημερώνονται οι σύγχρονοι δημοκράτες; Μέσω των εφημερίδων και της τηλεόρασης. Πόσα σκάνδαλα έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο χρόνο; Ζαχόπουλος, Μαγγίνας, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Siemens, Βατοπέδι, Σαλμάς, ομόλογα, , Παυλίδης, τηλεφωνικές υποκλοπές. Τι μπορείτε να πείτε γι αυτά σήμερα; Τι μάθατε; Τι απέγιναν; Κουνήθηκε κανένας βουλευτής ή υπουργός από την θέση του; Δεμένοι με την εξουσία 6 χρόνια. Μήπως το άσυλο που πρέπει να καταργηθεί πριν από όλα τα υπόλοιπα, είναι το βουλευτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανεβάζει στροφές λατρείας προς το οργανωμένο έγκλημα η κυβέρνηση Καραμανλή.
    Ετσι μετά τις φιλίες των Βατοπεδινών, έρχονται και οι υπουργικές φιλίες με τις εταιρίες δολοφόνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλη η κυβέρνηση Καραμανλή εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τη γραμμή Ρουσόπουλου για τα σκάνδαλα. Δηλαδή τη γραμμή, «σκάνδαλα, ποια σκάνδαλα; Όλα είναι σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ». Ό,τι λέει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, επαναλαμβάνει σύσσωμη η κυβερνητική ηγεσία και τα «παπαγαλάκια» της. Έτσι εδώ και μερικές μέρες δεν υπάρχουν σκάνδαλα σε αυτή τη χώρα. Όλα είναι κατασκευάσματα του ΠΑΣΟΚ. Το Βατοπέδι είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ. Τα δομημένα ομόλογα είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ. Οι μίζες στις άγονες γραμμές είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ. Όλα είναι καλώς καμωμένα απ' αυτή την κυβέρνηση. Εμείς τα φανταζόμαστε όλα. Οι πολίτες «παραπλανήθηκαν» από το ΠΑΣΟΚ.
    Η συζήτηση που γίνεται για τα σκάνδαλα, δεν γίνεται επειδή εμείς θέλουμε να βάλουμε στην πολιτική ατζέντα της χώρας τα σκάνδαλα. Γίνεται επειδή υπάρχουν σκάνδαλα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη. Τρία πράγματα:
    Λειτουργούμε απολύτως θεσμικά. Εφόσον υπάρχουν σκάνδαλα, είναι ευθύνη μας, και θα μας την καταλόγιζαν οι πολίτες, εάν δεν μιλούσαμε γι' αυτά.
    Τα σκάνδαλα δεν είναι αποκομμένα από τα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα πολίτη. Το γεγονός ότι ζει σ' ένα κράτος ανομίας, έχει να κάνει με την αντίληψη διακυβέρνησης που έχει αυτή η κυβέρνηση.
    Εμείς πάντα προσπαθούμε να βγαίνουμε μπροστά με θετικές προτάσεις, α μιλούμε για τα προβλήματα της οικονομίας και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε. Για τα προβλήματα των πολιτών και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «μεταρυθμιση» = χαος
    «σεμνα και ταπεινα» = βίλες, κοτερα, λιμουζινες κτλ κτλ.
    «ασφαλιστικο» = πληρης διαλυση
    «εθνικα συμφεροντα» = αγνωστη λεξη
    «Δεν σκεφτομαι νεους φορους» = τη γαμησατε!

    Υπογραφή
    Ο σαπιοκοίλης σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ...

    ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ...

    "ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΡΙΖΕ....ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...

    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΟΝ Π.....ΕΙ

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ.....Σ

    ΜΑΣ ΞΕΚΟΛ....ΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΙ ΑΣΤ....ΟΙ ΜΑΣ

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΕΡ...ΑΣ ΚΑΙ ΦΛ...ΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    (πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο).
    Η μόνη ευθύνη που έχουν άνθρωποι σαν τον Tσίμα είναι η ευθύνη απέναντι στην τσέπη τους. Όταν μόνο τα εμφανή εισοδήματά σου ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ ετησίως, κυκλοφορείς με τζίπ 5000 κυβικών αλλά δηλώνεις σοσιαλιστής, είσαι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
    Πόση "δημοσιογραφική" τσίπα μπορεί να έχει κάποιος που:
    1.Κρύβει επιμελώς ότι είναι 30 χρόνια φίλος του Χριστοφοράκου
    2.Γνωρίζει ότι μέσω της Intracom του Κόκκαλη ο Χριστοφοράκος παίρνει τις περισσότερες δουλειές του δημοσίου.
    3.Λέει ότι δεν ήξερε τίποτε, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Κόκκαλης είχε τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, όπως έριξε το Μητσοτάκη το 1993.
    4.Μέσω του Mega βρίζει και λοιδωρεί τη ΝΔ που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ουσιαστικά έδιωξε τη Ζίμενς από τις προμήθεις του δημοσίου
    Άρα, τι είναι;
    Υποκριτής ή πουλημένος;
    Πουλημένος ή υποκριτής;
    Μήπως και τα δύο;
    Διαλέξτε.
    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ, ΕΝΩ Ο ΤΣΙΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    Ο κυρ-Παύλος είναι πολλά πράγματα, δημοσιογράφος πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ή Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ;
    Βίος και πολιτεία οι υπάλληλοι της Μπομπολο-Κυριακου-Αλαφουζο-Λαμπρακο μαφίας, χρόνια τώρα!
    Και εσύ άμοιρε πολίτη κάτσε μπροστά στα κανάλια τους για να «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ».
    Αυτοί βάζουν το κασετόφωνο και εμείς χορεύουμε σαν τις μαϊμούδες.
    Τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή ο Γιώργος Τρομπούκης είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, με άμεση, στενή και στρατηγική θέση στην σπείρα των εγκληματιών και με σαφή ρόλο στο ξέπλυμα των 30 εκατομμυρίων ευρώ (τα λύτρα που κατέθεσε η οικογένεια Παναγόπουλου στους απαγωγείς), είναι προφανές πως κάθε «στενή επαφή τρίτου τύπου» του Τρομπούκη με σημαίνοντα πρόσωπα απασχολεί την Ασφάλεια, διερευνάται, αλλά και έχει και πολιτικές επιπτώσεις, όπου καταδεικνύονται πολιτικές επαφές.

    Ο Τρομπούκης, κατά τις συνομιλίες που είχε με τον αρχισυμμορίτη Παν. Βλαστό, αποκαλύπτει πως προσέγγισε κατ' αρχήν τον μεγαλοεργολάβο Χρ. Καλογρίτσα για το ξέπλυμα των λύτρων, αλλά απερρίφθη η συμμετοχή του επειδή ήταν «ακριβός», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Βλαστού - Τρομπούκη:

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Όλα καλά γίγαντα, όλα καλά, θα τα φτιάξουμε όλα, περιμένω τώρα να μπει το καλοκαιράκι να δούμε τι θα κάνουμε, κατάλαβες τι λέω, τό 'πιασες;

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εγώ τις κάνω τις ενέργειές μου από τώρα Πανάγο, σιγά μην περιμένω το καλοκαιράκι.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ε, γι' αυτό σου λέω, καλύτερα να είμαστε έτοιμοι, εντάξει; Να σου πω κάτι;

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Δεν περιμένω εγώ το καλοκαιράκι.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Να σου πω κάτι; Και ο Καλογρι... δεν μπορεί να μας κάνει δουλειά... Κατάλαβες τι γίνεται;

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Όχι, είναι ακριβός, είναι ακριβός.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Σώπα ρε;

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ναι.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Πόσα σου είπε;

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Μέση μέση λέει.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Μέση; Πες του να μην τόνε γα..., βρε μαλάκα, πες του, δεν είναι πρόβλημα αυτά, μαλάκα, βρε μαλάκα, είμαστε μαλάκες εμείς; Μαλακίες, μαλακίες σου λέει, πολύ μεγάλες μαλακίες σου λέει. Εμείς αυτό που σού 'παμε, κοίτα και αυτό που τού 'παμε, κοίτα, για πολύ μαγκιά ήτανε. Κατάλαβες τι γίνεται; Δεν χρειάζεται.

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Να πάει να γαμ..., είσαι παλαβός;

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Θα το φτιάξουμε μόνοι μας ρε, θα σου πω, μην αγχώνεσαι.

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Αφού την έχω κάνει τη σειρά για εκεί που σου είπα, έξω.

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Αυτό σου λέω, αυτό σου λέω, από εκεί κάνεις μια μαγκιά, έτσι, και τελείωσε. Θα πας εκεί πέρα το θέμα και τελείωσε, κατάλαβες γίγαντα;

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λες, αδερφέ, εγώ από αυτό περιμένω τώρα, είσαι παλαβός;

    ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, αυτό σου εξηγώ, ακούς, κάνε λίγο υπομονή στον κλήρο, μέ 'χει γαμ... στον τόκο, ακούς, μέχρι και τον φίλο σου τον αρχιτοκοφλύφο τον τοκίζει.

    ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εγώ κούκος Πανάγο.

    Η Δήμαρχος με τα πετρέλαια

    Τον Δεκέμβριο του 2005, η εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε ασχοληθεί με την Δήμαρχο Αμφιλοχίας Μαρία Κυβέλη Σωτηρίου, μετά από καταγγελίες εις βάρος της για υπεξαίρεση ποσού 60 εκ. δραχμών. Επί δημαρχίας της αποκαλύφθηκε πως χρησιμοποιήθηκαν 33,3 τόνοι πετρελαίου για την θέρμανση ενός χώρου150 μόλις τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έναν όροφο δημοτικού κτιρίου. Αυτό συνέβη το 2002. Ωστόσο, απαλάχτηκε με βούλευμα χωρίς να πάει στο ακροατήριο.

    H Δήμαρχος -και εν συνεχεία υποψηφία στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κομματική φίλη του Γιώργου Τρομπούκη, στενοτάτη συνεργάτις του Υφυπουργού Υγείας κ. Σαλμά και ιδρυτικού μέλους του Σωματείου «Καλλιπάτειρα», όπου συναθροίζονται οι εκπρόσωποι του γυναικείου φίλου της αθηναϊκής ελίτ- δεν απάντησε στις καταγγελίες της εκπομπής και αρκέστηκε στο γνωστό απαξιωτικό εφεύρημα «Δεν συμμετέχω σε τηλεδίκη».

    Τα ερωτήματα

    Είναι προφανές πως η «συγκατοίκηση» της Μαρίας Κυβέλης Σωτηρίου μετά της συζύγου του Περικλή Παναγόπουλου στο Σωματείο «Καλλιπάτειρα», όπου η κυρία Παναγοπούλου είναι πρόεδρος, έχει βάλει σε σκέψεις την Ασφάλεια ως προς το ενδεχόμενο διοχέτευσης πληροφοριών για την ζωή του εφοπλιστή προς τον Γιώργο Τρομπούκη.

    Για να είμεθα σαφέστεροι, ο Γ. Τρομπούκης συμμετείχε έως και πολύ πρόσφατα ενεργά στις προεκλογικές κινητοποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία κατά τις προ μηνών Ευρωεκλογές. Ήταν παρών και στις προεκλογικές ομιλίες του Υφυπουργού Υγείας κ. Σαλμά, και για του λόγου το αληθές υπάρχουν και φωτογραφικά στιγμιότυπα.

    Θαυμάστε λαμόγια, κλέφτες, απατεώνες και λήσταρχους που ψηφίζουν δεξιά νδ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτός λοιπόν ο μπούλης με ξένα κόλυβα κάνει κουμάντο μαζί με τη κλίκα του κατασπαταλώντας το πλούτο της χώρας.
    Παίρνοντας 500000 συν τόσα άλλα μας λέει ότι ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος χάρις σ΄αυτόν.
    Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειαζόμαστε όταν ακούμε τόσες ηλιθιότητες.
    Τελικά αυτή η κλίκα που κάνει κουμάντο κλείνοντας στόματα με τις διαφημίσεις η αλλιώς εξαγοράζοντας συνειδήσεις πόσο κακό έχει κάνει στο τόπο μας.
    Τι να πρωτοθυμηθούμε...
    Και αναρωτιέμαι έχει αλλάξει τίποτε γύρω μου για να πω ρε παιδί μου κάτι κάναν κάτι θα αφήσουν φεύγοντας.
    Ε λοιπόν δυστυχώς ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΝΔ ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ SIMULATOR ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΟΤΕ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΤΠΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ..............
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ.........
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΠΑΣΟΚΕ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΑΛΗΤΗ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση