GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημιυπαίθριοι και πράσινες στέγες...

Από τον Παναγιώτη Μυστακίδη . Σχετικά με το Νόμο τακτοποίησης ημιυπαιθρίων, υπογείων και κλειστών θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων που μετετράπ...

Από τον Παναγιώτη Μυστακίδη
.
Σχετικά με το Νόμο τακτοποίησης ημιυπαιθρίων, υπογείων και κλειστών θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων που μετετράπησαν σε χώρους κύριας χρήσης είναι σκόπιμο να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Δεν απαιτείται κανένας έλεγχος της στατικής επάρκειας των κτιρίων μετά τις μετατροπές. Τούτο όμως είναι παραλειψη που μπορεί να γίνει επικίνδυνη , αφού η μετατροπή υπογείων σε ισόγεια και χώρους κύριας χρήσης αλλάζουν την αντισεισμική συμπεριφορά των κτιρίων , μειώνουν την ακαμψία των και αυξάνουν το ύψος που λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό των σεισμικών δυνάμεων.
Σε περιπτώσεις μάλιστα που ξεμπαζώνονται κάποιες πλευρές ενώ κάποια άλλη παραμένει...
στο έδαφος , δημιουργείται σημείο στροφής και επιβαρύνεται ιδιαίτερα η κατασκευή.
Είχαμε αρκετά τέτοια δυσμενή αποτελέσματα καταγεγραμμένα σε σεισμούς.
Στους προηγούμενους Νόμους και στον 1337 και στον 1512 προβλέπεται ο έλεγχος της στατικής επάρκειας τώρα δεν κρίθηκε απαραίτητο.
2. Είχα προτείνει και παλαιότερα, η επιβάρυνση που προκαλούν αυτές οι αυθαιρεσίες στο δομημένο περιβάλλον, ότι θα έπρεπε να εξασφαλίσουν μία περιβαλλοντική ανταπαδοτικότητα κατά την τακτοποίηση των, δημιουργώντας ένα ποσοστό πράσινης στέγης - δώματος, κατακόρυφων κήπων στις πρασιές , και ένα κατά ένα δεύτερο ποσοστό να έμπαινε η πληρωμή εισφορών.
Φαντάζεσθε να κατασκευάζονταν ξαφνικά και μέσα σ' ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο 1.000.000 πράσινες στέγες στην πατρίδα μας . Και θα γινόταν.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η ασφάλεια των κατασκευών και το περιβάλλον υποτάσσονται στον σκοπό των εσόδων και μόνο αυτά μάλλον ενδιέφεραν κατά την επεξεργασία του Νόμου.

1 σχόλιο

  1. Kairos na milish kaneis kai giafto bravo gia tin episimansi.
    Ayto mporei na symperilifthi stia agoges apo synidioktites kai geitones. (pou tha pesoun vrochi apo Septebrio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση