GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λογοκρισία ...και ο χαμένος δελφίνος

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη . Για ένα πράγμα δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας ότι δεν έχει ισχυρή παράδο...

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη
.
Για ένα πράγμα δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας ότι δεν έχει ισχυρή παράδοση στο λαϊκισμό και την οσφυοκαμψία είτε σε θεσμούς που λειτουργούν εξω-θεσμικά είτε σε παράκεντρα εξουσίας. Ένας νέος πολιτικός με αστικές καταβολές απέδειξε ότι για να διατηρηθείς στον τριτο-κλασάτο πολιτικό σου θώκο στην Ελλάδα απαιτείται είτε να φλερτάρεις με τις ακρότητες και την θολο-κολτούρα μιας παρωχημένης αριστεριλας είτε με έναν βαλκανικό συντηρητισμό που βαυκαλίζεται να καθηλώνει την Ελλάδα στην εικόνα της ψωροκώσταινας της δεκαετίας του 60. Και τα δύο έχουν τα ίδια αποτέλεσματα. Σε εκθέτουν. Και εξευτελίζουν την χώρα σου.
Η απόφαση του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης να...
λογοκρίνει το έργο του Κώστα Γαβρά για λόγους ασέβειας απέναντι στην Εκκλησία αποτελεί απόδειξη ότο το ελληνικό δαιμόνιο συνεχίζει απτόητο να διαπρέπει. Ποιος άλλος θα μπορούσε να ακυρώσει το σημαντικότερο έργο πολιτισμού και ελευθερίας μέσα απο μια αισχρή πράξη λογοκρισιας; Σε φοβίζει ότι στην πατρίδα του φωτός και της ελπίδας το σύμβολο της πνευματικής υπεροχής του Έλληνα ελέγχεται απο ρασοφόρους σκοταδιστές.

27 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΩΣ ΔΕΛΦΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΦΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ'50.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO MEGA, ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙ-ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ.
    Με πονηριές, εικασίες, ψιθύρους, κουτσομπολιά και αοριστίες δεν γίνεται πολιτική κύριε Μπόμπολα.
    Ειδικά εκείνο το Mega μπουρδέλο το έχεις κάνει.
    Με αστείες καρικατούρες σαν τον Οικονομέα, τον Καμπουράκη, την Τρεεεεέμη, τον Τσίμα, τον Πρετεντέρη, το Χασαπόπουλο, τον Κανελλάκη και τον Καψή προσπαθείς να πουσάρεις το πολιτικό σου ψοφίμι, τον αργόστροφο γιό της κυρίας τσάντ.
    Φαίνεται ότι έχεις πανικοβληθεί γιατί βλέπεις να τρεκλίζει το άλογο που πόνταρες.
    Έτσι είναι η ζωή, οι εντυπώσεις είναι εντυπώσεις και η αλήθεια είναι αλήθεια.
    Οι off-shore που τροφοδοτούσαν το πασόκ δεν είναι ούτε ψευτοσενάρια, ούτε εντυπώσεις.
    Και οι λογαριασμοί των προφυλακισμένων πασόκων από την Ελβετία και τη Γερμανία δέν είναι ψίθυροι, ούτε εικασίες.
    Είναι η πραγματικότητα, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει.
    Ας μαζέψεις το Mega σου, τον Έθνος σου, το Πρώτο Ψέμμα σου και την Ημερησία σου και άς πιείτε ξυδάκι όλοι μαζί.
    Γκέ-γκε αχόρταγε βοϊδομάτη;
    Γελάει όλη η Ελλάδα με την κατάντια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΗΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ

    Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

    Η ΔΕΞΙΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

    ΔΙΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ GATS ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΟΜΠΕΧΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ένας νέος πολιτικός με αστικές καταβολές απέδειξε ότι για να διατηρηθείς στον τριτο-κλασάτο πολιτικό σου θώκο στην Ελλάδα απαιτείται είτε να φλερτάρεις με τις ακρότητες και την θολο-κολτούρα μιας παρωχημένης αριστεριλας είτε [...]"


    ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ
    (ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ)

    Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ "ολόκληρης της κι εγώ παράταξης των σκανδάλων" για να φιμώσει επιτέλους κάποιος τους θολοκουλτουριαραίους (γειά σου πλεύρη), να παραμερίσει την αριστερίλα (μεγάλε άδωνη) προωθώντας τα εκδοτικά συμφέροντα, για να γίνουν οι έσχατοι τριτο-κλασάτοι (ζιγκ-χάιλ Πίπη χρυσαυγίτη theLeeMalaka), για περισσότερο ξύλο σε συνταξιούχους, για περισσότερο ξύλο σε φοιτητές, για μίζα 30% ΣΕ ΟΛΑ τα ευρωπαϊκά προγράμματα, για περισσότερη ρεμούλα στη ΓΓΑ, για μεγαλύτερες μίζες στο ΥΠΕΧΩΔΕ, για μεγαλοπρεπέστερα ευχαριστώ την Αμερικανική κυβέρνηση που δεν έπεσα, για αποδοτικότερες πολιτιστικές συμπρωτεύουσες, για πολλούς περήφανους Τσουκάτους, για καλύτερη ασυλία και τέλεια παραγραφή.

    "Κι εγώ ο Λουτροκαμπινές, ως αρθρογράφος ολόκληρου του δημοκρατικού πρεςς, δηλώνω παρών, και...
    κάτω η θολοκουλτούρα (ειδικά τώρα που αρχίζω να ψιλομαθαίνω ορθογραφία)
    κάτω η αριστερίλα με τις ακρότητές της στην προσήλωσή της σε δημοκρατικές αρχές και δικαιώματα, αυτά είναι ακραίες θολοκουλτουριάρικες αριστεριλομαλακίες
    ".

    Σωπάτε βρε που έχει ακροδεξιούς το ΠαΤσοΚ, είχε ποτέ...

    Μπένυ σουρπράιιιιζζζ,
    έρχεται ΜΠΟΡΑ αποκαλύψεων για σκάνδαλα σου, μέσα στην προεκλογική περίοδο.

    Τράβα στο Ζάππειο να λυτρωθείς!

    ΥΓ
    ετοιμάζουμε μια συλλογή από μεγάλες Λουτροκαμπινέδικες επιτυχίες. ΕΡΧΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ. ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΦΩΣ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ
    ΛΟΥΤΡΟΚΑΜΠΙΝΗΔΕΣ.
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΕΡΒΙΕΤΙΚΙΑ...ΔΟΝΥΤΑΚΙΑ..
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕΣΟΥΑΡ.
    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ
    Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΤΟΣΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ .


    ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΤΡΟΚΑΜΠΙΝΕ, ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΑΦΝΗΣ, ΕΞΕΔΟΘΗ Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ:

    "πολιτικός με αστικές καταβολές απέδειξε ότι για να διατηρηθείς στον τριτο-κλασάτο πολιτικό σου θώκο στην Ελλάδα απαιτείται είτε να φλερτάρεις με τις ακρότητες και την θολο-κολτούρα μιας παρωχημένης αριστεριλας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ! ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ!!!

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΤΡΟΚΑΜΠΙΝΕ,
    ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ,
    ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ,
    ΤΟΝ ''ΚΙ ΕΓΏ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ'',
    ΤΟΝ ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ ΓΑΜΒΡΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ,
    ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
    ΚΑΙ...
    ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΑΦΝΗΣ,
    ΕΞΕΔΟΘΗ Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ:

    "πολιτικός με αστικές καταβολές απέδειξε ότι για να διατηρηθείς στον τριτο-κλασάτο πολιτικό σου θώκο στην Ελλάδα απαιτείται είτε να φλερτάρεις με τις ακρότητες και την θολο-κολτούρα μιας παρωχημένης αριστεριλας"

    ΡΕΥΜΑ ΧΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ω μεγάλα μαύρα ράσα σας πληρώνουμε όλοι φέσι...
    τον Ιούδα τον μπαγάσα την δουλειά άφησε στην μέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σκανδαλο

    Δηλος
    η μεγαλη κομπινα με τα παρανομα εισιτηρια στα κουραζιεροπλοια

    1 ευρω ο τουριστας μετα την δυση του ηλιου
    μεγαλη μασα

    απειλες εκβιασμοι μαφιοζοι

    Σαμαρα
    απο παντου κονομας οχι μονο απο αυτα που εκλεψες απο την δηθεν τελετη εγκαινειων του μουσειου Ακροπολης που ησουν εσυ και ο γατος της κυραμαγδαλως

    Μασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί ακριβώς εκνευρίστηκε η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ (και πάλαι ποτέ Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου) κι έβγαλε καταγγελτική ανακοίνωση για το Μουσείο της Ακρόπολης (κλικ εδώ)

    Γιατί, λέει, «τεμαχίστηκε» ένα «έργο τέχνης» του Κώστα Γαβρά, που προβαλλόταν στο Μουσείο. Κι αυτοί που το τεμάχισαν έκαναν «λογοκρισία που… θύμιζε περίοδο χούντας»!

    Ρωτήσαμε, κι αυτό που μάθαμε είναι κάτι πολύ-πολύ διαφορετικό:

    Δεν πρόκειται για κάποιο «έργο Τέχνης» πρόκειται για ένα ενημερωτικό φιλμάκι που προβάλλεται μπροστά από την αίθουσα του Παρθενώνα στον τρίτο όροφο του μουσείου. Το φιλμάκι αυτό προβάλλει με animation (δηλαδή με κινούμενα σχέδια) την Ιστορία της Ακρόπολης και τις καταστροφές που υπέστη κατά καιρούς. Ανάμεσα σε άλλα που διεκτραγωδεί υπάρχει και μια σκηνή όπου εικονίζονται κάποιοι «ρασοφόροι» να πελεκούν και να καταστρέφουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

    Τέτοια περιστατικά όντως συνέβησαν γύρω στον 5ο αιώνα μ.Χ. Η επίμαχη σκηνή (διάρκειας 12 δευτερολέπτων σε ένα φιλμάκι συνολικής διάρκειας ενάμιση λεπτού) πράγματι κόπηκε. Με τη λογική ότι το Μουσείο δεν δημιουργήθηκε για να διχάσει, αλλά για να ενώσει. Αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί:

    Πρώτον, αυτό που κόπηκε ΔΕΝ είναι «έργο Τέχνης», ούτε είναι «έκθεμα» του Μουσείου. Είναι απλώς ενημερωτικό υλικό.

    Δεύτερον, τέτοια ενημερωτικά υλικά κόβονται και ράβονται συνεχώς και είναι στη διακριτική ευχέρεια του Μουσείου να αποφασίσει αν και πώς θα τα χρησιμοποιήσει.

    damanakhΤα animation που δημιουργούνται ως βοηθητικό ενημερωτικό υλικό στα μουσεία μπορεί να είναι (ή να μην είναι) ευρηματικά και χαριτωμένα, σίγουρα ΔΕΝ θεωρούνται έργα Τέχνης που πρέπει να σεβαστούν οι πάντες την ακεραιότητά τους, λες και πρόκειται για τη… Μόνα Λίζα.

    Τρίτον, το μουσείο δημιουργήθηκε πράγματι, για να προβάλλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα, όχι για να προσβάλλει τις πεποιθήσεις των ανθρώπων.

    Τέταρτον, αν έθιγε το Κοράνι, η κα. Δαμανάκη θα υποστήριζε να κοπεί αμέσως! Γιατί αν προσέβαλε την Πίστη των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων θα ζήταγε την άμεσα απομάκρυνσή του, ενώ όταν θίγει την Πίστη των Χριστιανών πρέπει να το αφήσουμε;

    Πέμπτον, το Μουσείο δεν φτιάχτηκε για να καταγγείλει κάποιες ακρότητες φανατικών ζηλωτών του 5ου μ.Χ. αιώνα. Φτιάχτηκε για να καταγγείλει τον ακρωτηριασμό που υπέστη το μουσείο το 1802 από τον Λόρδο Έλγιν. Και να επιτύχει την επανένωσή των γλυπτών του. Αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με τη σκηνή που κόπηκε από το ενημερωτικό φιλμάκι.

    Μάλλον, η κα. Δαμανάκη ξεπέρασε τα εσκαμμένα…

    Και κάτι τελευταίο: πριν από επτά χρόνια, σε μια έκθεση εικαστικών που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, εμφανίστηκε πίνακας ο οποίος προσέβαλε τα χριστιανικά σύμβολα. Υπό το βάρος της κατακραυγής που δημιουργήθηκε, ο τότε υπουργός Πολιτισμού απέσυρε τον πίνακα.

    Τότε αποσύρθηκε ολόκληρος πίνακας, όχι ένα μικρό μέρος από ένα διαφημιστικό φιλμάκι σε μουσείο. Τότε αποσύρθηκε αληθινό «έργο Τέχνης» αληθινό «έκθεμα».

    Όμως, η κα. Δαμανάκη ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε τότε. Ούτε κατήγγειλε «λογοκρισία που θυμίζει εποχή χούντας».

    Αν θέλετε να συζητήσουμε τι είναι Τέχνη και τι δεν είναι, τι είναι λογοκρισία και τι δεν είναι πολύ ευχαρίστως.

    Αλλά να συζητήσουμε. Όχι να ακούμε κάποιους αλαφροΐσκιωτους να ανοητολογούν.

    Για να μη θυμίσουμε στην κα. Δαμανάκη ότι η πιο αναίσχυντη και απροκάλυπτη λογοκρισία ασκήθηκε σε καθεστώτα που η ίδια λάτρεψε και ύμνησε.

    Χωρίς ποτέ να ζητήσει μια συγγνώμη.

    Και έρχεται σήμερα και παραδίδει μαθήματα φιλελευθερισμού σε ανθρώπους που ουδέποτε υπηρέτησαν ούτε χούντες ούτε υπαρκτούς Ολοκληρωτισμούς.

    Κι αυτό το απύθμενο θράσος κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να το συζητάμε στην Ελλάδα.

    Και να το στιγματίζουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12:46 Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
    Άν ήθελαν να κόψουν σκηνές απο το φιλμάκι, ΠΡΙΝ αρχίσουν να το προβάλλουν , έπρεπε να ρωτήσουν το δημιουργό αν το επιτρέπει.
    Αν συμφωνούσε ο δημιουργός καλώς.
    Αν δεν συμφωνούσε ας του έλεγαν πάρε το φιλμάκι σου και δρόμο.
    Τα υπόλοιπα με μουσουλμάνους και κάτι ιστορικές ακροβασίες που γράφεις δεν ρίχνουν στάχτη στα μάτια κανενός.
    Δημοκρατία τραβεστί.Πράσινη και μπλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελλάς Ελληνων Χριστιανών!!!!
    Αθανατη Δεξια ποτε δεν θα το ξεχάσεις το σύνθημά σου όσα χρόνια και να περάσουν.....
    Και επειδή οι περισσότεροι ψήφισαν ΛΑΟΣ προκειμένου να τους μαζέψουν πάλι στο μαντρί κάνουν ότι μπορούν εναντίον των ελευθεριών, του πολιτισμού, της δημοκρατίας,....
    Περιμένετε, ακόμα έχουμε να δούμε πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παύλος

    Mε την ευκαιρία των όσων εγράφησαν πριν. Για να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο :

    1) H λογοκρισία είναι μία και αυτή και δεν νομιμοποιείται IΔIAITEPA σε ενημερωτικό υλικό όπου διαφαίνεται ότι δεν σκοπεύει απλά να προσβάλλει την τέχνη αλλά ΣYNEIΣΦEPEI ΣTH ΣKOΠIMΩΣ ΛANΘAΣMENH KAI ΔH ΣTPATEYMENH ENHMEPΩΣH. Ότι χειρότερο δηλαδή. Aπόκρυψη ιστορικής πραγματικότητας λέγεται αυτό. και είναι κατάπτυστο.

    2) Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για τη διακριτική ευχέρεια του Mουσείου το οποίο είχε ήδη αποφασίσει τη χρησιμοποίηση του, αλλά μιλάμε για παρέμβαση ρασοφόρων προκειμένου να μη θιγεί περισσότερο η ήδη εξευτελιστική εικόνα που διαθέτουν, μέσω της απόκρυψης ιστορικών στοιχείων δηλαδή παραχάραξης της αλήθειας.

    3) Kανένα ιστορικό στοιχείο δεν προσβάλλει από μόνο του τις πεποιθήσεις των ανθρώπων. Oι ίδιες οι πράξεις και τα γεγονότα είναι επονείδιστα και οφείλουν να τα γνωρίζουν οι έχοντες όποιες πεποιθήσεις με άπλετο φως και καθαρότητα. H ίδια λοιπόν η εκκλησία με τις ντροπιαστικές πράξεις καταστροφής όχι μόνο του Παρθενώνα αλλά ολόκληρου του Eλληνικού Πολιτισμού έδωσε τις λαβές να ασχοληθούν οι ιστορικοί. Δεν θα το κάνουμε γαργάρα για να μη θίξουμε τους κατάπτυστους ρασοφόρους..

    4) Aδιαφορώ πλήρως για τη Δαμανάκη την οποία μάλιστα δεν εκτιμώ καθόλου και ποσώς με απασχολεί το ποια θρησκεία θα θιγόταν από την ιστορική ανάδειξη της αλήθειας. O καθένας όπως έστρωσε έτσι κοιμάται.

    5)Tο φιλμάκι δεν φτιάχτηκε για να καταγγείλει τον ακρωτηριασμό που υπέστη το μουσείο το 1802 από τον Λόρδο Έλγιν. Φτιάχτηκε για να παρουσιάσει ιστορικά τις καταστροφές που υπέστη ο Παρθενώνας. Kαι οι φανατικοί χριστιανοί έβαλαν και εκεί το χεράκι τους. Tι να κάνουμε τώρα δηλαδή? Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα πρόβλημα γι αυτό που έπραξαν αλλά υπάρχει πρόβλημα όταν το λέμε. YΠOKPIΣIA χριστιανικού χαρακτήρα παρακαλώ.

    Όσον αφορά το τι είναι λογοκρισία, EINAI AYTO AKPIBΩΣ ΠOY EΠEBAΛΛE H EKKΛHΣIA ΣTO YΠ.ΠOΛITIΣMOY KAI ΔEN ANEΦEPE KANENA THΛEOΠTIKO KANAΛI.

    Ένας νέος Mεσαίωνας έρχεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τι θέλεις να κάνει τώρα ο Σαμαράς και ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης;
    Να βάλουνε την ΕΡΤ να παίζει το βίντεο του Γραβά από το πρώι μέχρι το βράδυ;
    Ας σοβαρευτούμε λίγο σε αυτή την χώρα.....
    Το γεγονός ότι όλες οι θρησκείες διαδώθηκαν με το σπαθί είναι γνωστό σε όλους μας.
    Ότι είναι σήμερα οι Ταλιμπάν αυτό ήταν και πριν απο αιώνες οι Χριστιανοί και όλες οι υπόλοιπες θρησκείες.
    Οι θρησκειές είναι οι καλύτερες Business που δεν πλύττονται από καμμία κρίση.
    Πουλάνε ελπίδα και σωτηρία και αυτά όλα μετά τον θάνατο.
    Ξέρεις κανένα που να γύρισε από τον θάνατο και να μας διηγήθηκε αν όλα αυτά που κηρύσσουν όλες οι θρησκείες είναι αλήθεια;
    Δεν νομίζω.
    Και εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι αλλά το μυαλό μου μέσα στο κεφάλι ειναι σε λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. proxwra antwnakh mou kai arxhgos...xese ta ntarakoutaba...ta lamogia..eksw apo to komma poulhmena mhtsotakia reee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το αληθινό πρόσωπο του Χρήστου Λουτράδη ως αρθρογράφου της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ HURRIUET

    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=the-image-of-turkey-in-the-greek-media-2009-07-21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παύλος

    Bασικά αυτό που θα ήθελα είναι να άφηναν ανεπηρέαστη την ενημέρωση για τις καταστροφές του Παρθενώνα από κάθε σκοταδιστική και διαστρεβλωτική επιβουλή. Δεν είμαστε πλέον στο Mεσαίωνα...ή είμαστε?. Στην τελική εφόσον ιστορικά διέπραξαν τα καταγγελόμενα ας τα παραδεχθούν ...σαν καλοί χριστιανοί. Δεν θα σταματήσει η ιστορική έρευνα για να υποθάλψουμε τους εγκληματίες καταστροφείς του ελληνικού πολιτισμού. Aς υποστούν τις συνέπειες. Δεν θα ζει στο σκοτάδι για πολύ ακόμη ο κόσμος.

    Bασικά οι μόνες θρησκείες που "διαδώθηκαν" με το σπαθί είναι οι εξής 3 και καμία άλλη : Xριστιανισμός, Iουδαϊσμός, Iσλαμισμός ήτοι οι 3 ιουδαιογενείς και νέες θρησκείες. Πριν την εμφάνιση τους σε όλους τους αρχαίους λαούς βασίλευε η πραγματική ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός ανάμεσα τους, γεγονός που καταδεικνύεαι για παράδειγμα από τα ιερά ξένων θεών που ελατρεύοντο και στην Eλλάδα ή το αντίθετο (Π.χ ιερά Ίσιδας στην Eλλάδα , Iερό Δία στην Aίγυπτο κλπ). Δυστυχώς η μισαλοδοξία είναι προΪόν της θρησκείας της αγάπης ως τις μέρες μας. Πόσο αντιφατικό ακούγεται....

    Όπως ακριβώς το είπες ήταν και είναι Tαλιμπάν, και θα είναι και στο μέλλον προκειμένου να "προστατεύσουν" τα κεκτημένα έναντι των εξαπατηθέντων πιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 27 Ιουλ 2009 9:50:00 πμ


    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=the-image-of-turkey-in-the-greek-media-2009-07-21


    Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

    PRESS+GR

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ?>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ->5:21

    μπα... περιμένει εσένα τον άτονο με τα κεφαλαία για να του πεις.

    για λέγε, για λέγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι ωραίος κυριούλης αυτός ο γεροντοειδής Κώστας Γαβράς!!1
    Ιστορική φυσιογνωμία και ο ΖΗΤΑΣ του!
    Μέγας σκηνοθέτης ο αλάθητος Πάπας της ιστορίας μας!
    Αλήθεια ρε «καλόπαιδο» τί γνώμη έχεις για τον Σαρτζετάκη που ο… ιστοριοδίφης επέβαλε ως πρόεδρο, κατά του ...Τριανταφυλλίδη;

    Εχεις περάσει από το sartzetakis.gr μεριά, να δεiς πως αποκαλεί τον ...εμφύλιο; Τι λέει για το παιδομάζωμα;;;
    τί λέει για την μάχη της Φλώρινας, που οσωνούπω θα γιορτάσουμε;
    Οχι με τα κνόγαλα της Παπαρήγας!!! Οχι!!!
    Μας έπεισε ο “Ζητας”, που μας συνέστησε ο… γεροντοειδής!
    Θα πάμε να τιμήσουμε εκείνους που βοήθησαν με την θυσία τους να μη "ζήσουμε τις ζωές των άλλων"! Σε σιβηρίες σε γκουλάγκ σε Τασκένδες…Σε Δειμοκρατίες σαν αυτες που με λεπίδια θέλησαν να γνωρίσουμε οι ...δειμοκράτες δυνάστες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 27 Ιουλ 2009 5:45:00 μμ


    Ο ΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΕΝΑ Σ' ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η Η ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ .

    ΓΙΑ ΛΕΓΕ , ΓΙΑ ΛΕΓΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση