GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαφούρ Γκαϊάν‏...

Από το http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/ Μπαφούρ Γκαϊάν Καμιά φορά, αν έχεις χρόνο, βρίσκεις… παπάδες στο διαδίκτυο. Ειδικά σε ό,τι αφ...

Από το http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/

Μπαφούρ Γκαϊάν
Καμιά φορά,
αν έχεις χρόνο, βρίσκεις… παπάδες στο διαδίκτυο. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη στήλη, το διαδίκτυο είναι σαφώς το μεγαλύτερο «όπλο» αλλά και πάλι κάποιες πληροφορίες πρέπει να διπλοτριπλιτσεκάρονται.
Αναλύοντας για την King Bet ένα ματς για το Europa League ανάμεσα σε Τόμπολ Κοστανάι και Γαλατασαράι, κάτι έψαχνα για τους Καζάκους. Πρώτο σοκ: εκεί παίζει πλέον ο Ιγκόρ Τιτόφ, μια παιχτούρα από τις λίγες (στο Manager τον αγόραζα όποια ομάδα κι αν είχα!). Στα 33 του σήμερα ο Ρώσος, παίζει στη Λοκομοτίβ Αστάνα μαζί με τον έτερο Ρώσο, Αντρέι Τικχόνοφ.
Όχι, πείτε μου τι θα...
γινόταν αν ο Τιτόφ πήγαινε σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας; Χαμός. Αν πήγαινε στον Εργοτέλη όπως ο Βερπακόφσκις; Όχι χαμός!
Eν πάση περιπτώσει. Τεχνικός, και δη υπηρεσιακός, σε αυτή τη Λοκομοτίβ Αστάνα του Καζακστάν είναι ο άλλοτε διεθνής με την ΕΣΣΔ, Σεργκέι Γιουράν.
Δεύτερο σοκ; Επιθετικό δίδυμο με τον Τιτόφ συνθέτει ο Μακσίμ Σάχκτσιτς, ο Ουκρανός που επί μια δεκαετία ήταν πρώτο βιολί στη Ντινάμο Κιέβου. Ούτε 31 ετών δεν είναι ο Μάξιμος σήμερα.
Και, τρίτο σοκ; Στο ρόστερ διέκρινα τον Μπαφούρ Γκαϊάν! Για τους λάτρες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους θαυμαστές της Καλαμάτας του Σταύρου Παπαδόπουλου την προηγούμενη δεκαετία, το εν λόγω όνομα είναι ένας ζωντανός μύθος!
Ο Μπαφούρ Γκαϊάν έπαιξε για τρία χρόνια στην Ελλάδα. Τη σεζόν 1997-98 στην Καλαμάτα, με την οποία είχε 1 γκολ σε 16 ματς και την επόμενη σεζόν μαζί της στη Β’ Εθνική. Την περίοδο 1999-00 αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας, επίσης στη Β’ Εθνική, και έκτοτε πέρασε τα σύνορα.
Γεννημένος στις 2 Ιουλίου 1980 στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Ακρα, ο Γκαϊάν πρωτόπαιξε στη Λίμπερτι της χώρας του. Εν συνεχεία τον βρήκα τα… λαγωνικά του Παπαδόπουλου, ξαναγύρισε για λίγο στη Λίμπερτι, έπαιξε στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ξαναματαπήγε στη Αναγέννηση Καρδίτσας και το 2000 πήγε στη Σλόβαν Λίμπερετς.
Στην Τσεχία έμειναν ως το 2004 κι ακολούθως αποκτήθηκε από τη Ντινάμο Μόσχας, όπου συνάντησε και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Το 2006 πήγε στη Σατούρν Ραμενγκόγιε, έμεινε για άλλα δύο χρόνια εκεί κι από τον Γενάρη ανήκει στη Λοκομοτίβ Αστάνα του Καζακστάν.
Με την εθνική Γκάνας έχει κάνει 33 συμμετοχές σημειώνοντας 5 γκολ και λαμβάνοντας μέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2008. Τότε μάλιστα, που η πίεση για την κατάκτηση του τροπαίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, μετά τη λήξη του αγώνα με τη Ναμίμπια (νίκη με 1-0) η κριτική από τα media (έντυπα και ηλεκτρονικά) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι παίκτες αποδοκιμάστηκαν έντονα ακόμη κι όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους, με αποτέλεσμα τα αδέλφια Ασαμόα και ο Μπαφούρ Γκιαν πράγματά τους και να αποχωρήσουν από την έξοδο του ξενοδοχείου.

2 σχόλια

  1. ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΑΣ ..ΑΦΟΥ Η ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ..ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΗΔΗΧΘΕΙ Ο ΜΠΑΦΟΥΡ...ΑΡΗΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν αλεκτωρ λαλησει!!

    Σας το εχει ηδη πει ο δρ κουτσουκος οτι βαδιζουμε για στυγνη δικτατορια

    και περιεργως σιωπατε!!!

    σε ενα χρονο θα κλαιτε ομαδικα γιατι θα ειναι αργα!!

    ποιος θελετε να σας το πει? η απογευματινη??

    Κοιμηθειτε ακομα λιγο!

    φιλια

    14 Ιουλ 2009 2:30:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!!

    ΞΥΠΝΑΤΕ!!

    ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΡΗΓΙΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΥΦΥΙΑ ΣΑΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ!!

    ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!

    14 Ιουλ 2009 2:33:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση