GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα το 1865...

Από το http://anopetra-eleos.blogspot.com/ . Σαν σήμερα το 1865: Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού καθιερώνεται ως εθνικός ...

Από το http://anopetra-eleos.blogspot.com/
.
Σαν σήμερα το 1865: Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας‏.

6 σχόλια

  1. san simera to 1936
    diktatoria metaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σήμερα το 1865: Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας‏.

    ...έκτοτε δε ονομάζεται "ύμνος εις την Βιασύνην της Επαναστάσεως" υπό του ποιητού Καρατζαφέρεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1
    Σε γνωρίζω από την κόψη
    του σπαθιού την τρομερή,
    σε γνωρίζω από την όψη
    που με βία μετράει τη γη.
    2
    Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
    των Ελλήνων τα ιερά,
    και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
    χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
    -----------------------------------
    Αυτά λέει η εθνική μας ΘΕΩΡΙΑ... Μάλιστα... Έχουμε και λέμε... Κρατηθείτε... Ακόμα ένα κάστρο του εθνι(κι)σμού πέφτει: ΜΠΑΑΑΜ!! ΕΠΕΣΕ!! Λοιπόν... Ακούστε και την εθνική ΠΡΑΞΗ:
    1)Εάν διαβάσετε προσεκτικά τις υπόλοιπες στροφές (003-158) του Ύμνου εις την Ελευθερίαν", θα καταλάβετε είναι στην ουσία ένα μισαλλόδοξο ποίημα, ένας ύμνος σε σφαγές επί των Μουσουλμάνων αμάχων κατοίκων του Ελλαδικού χώρου [η ΣΦΑΓΗ των 30.000 άμαχων και ανυπεράσπιστων Μουσουλμάνων στην "ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙ(ΤΣΑΣ)", είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα], είναι ένα τερατούργημα (όπως και πολλά άλλα βέβαια) της εποχής του, όταν και δημιουργείτο η "εθνική συνείδηση" (ό,τι κι εάν σημαίνει "εθνική"), δηλαδή όταν άρχιζε να εκφράζεται κατά τον 18ο-19ο αιώνα με πολιτικούς όρους (σύνορα) η πολιτιστική διαφορετικότητα ("ιδιαιτερότητα" το λένε οι υπόλοιποι), της κάθε κοινωνικής οντότητας. Βέβαια, σε εποχές πολέμου θα μου πείτε, υπάρχουν και "...παράπλευρες απώλειες αμάχων...". Το ότι όμως όσοι το λένε αυτό, χρησιμοποιούν τη φρασεολογία του Μπους (collateral damage), δεν τους ενοχλεί καθόλου, αν και Ελληνάρες. Όταν όμως και οι Έλληνες είχαν το ιστορικό και μαρτυρικό ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, με τις σφαγές των εκεί Ελλήνων, το γεγονός αυτό μνημοεύεται και ΔΙΚΑΙΩΣ στα ιστορικά βιβλία. Γιατί όμως και να μην μνημονεύεται ΚΑΙ η (ντροπιαστική για την ξεφτίλα των Ελλήνων) "ΑΛΩΣΗ της ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ?" Ο Κολοκοτρώνης στα απομΝημονεύματά του, έγραψε ότι (μπαίνοντας μετά τη μάχη στην Τριπολιτσά) "...επάνω στο άλογο, έκανα μεγάλο δρόμο (περίπου 1χλμ υπολογίζουν οι ιστορικοί) για να μην πατάω πάνω σε πτώματα άμαχων μουσουλμάνων...".
    ΠΡΟΤΑΣΗ-1: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινά με την αναφορά σε "ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΦΤΕΡΟ ΣΠΑΘΙ...". Δεν είμαστε στρατόκαβλοι όπως ίσως όφειλαν να είναι οι άνθρωποι στον 18-19ο αιώνα. θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ! Το ακούτε Ελληνάρες; Να στρώσουμε το κώλο μας κάτω και να διαλέξουμε το ποιο θα είναι το ειρηνικό τραγούδι που θα τραγουδάμε. Επίσης τι σημαίνει "ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ (μικρή) ΓΗ"; Μήπως θέλουμε να κατακτήσουμε ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις (ΣΚΟΠΙΑ; ΤΟΥΡΚΙΑ; ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ;). Τέλος, οι άλλοι λαοί, δεν έχουν "ΙΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ;" Δεν πολέμησαν και αυτοί για την ελευθερία τους; Μόνο τα ελληνικά είναι "ΙΕΡΑ;"
    ΠΡΟΤΑΣΗ-2: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ. Ας παραμείνουν τα όμορφα χρώματα (γαλάζιο-άσπρο = θάλασσα-ουρανός-μάρμαρα) Ο ΣΤΑΥΡΟΣ μπερδεύει και χωρίζει τους Έλληνες σε Χριστιανούς και μη χριστιανούς. Γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός; Ποιους κρατικοδίαιτους Ελληνάρες συμφέρει αυτός ο διαχωρισμός; Υπάρχουν τόσα αμέτρητα αδέρφια μας που δεν είναι Χριστιανοί, ούτε και θέλουν τον ιουδαίο Χριστό να τους λέει τι να κάνουν "τη σήμερον ημέρα".
    -----------------------------------
    [Για τέλος, να σας υπενθυμίσω ότι όπως συμπεραίνει ο ιστορικός HOPSBAWM, "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (μέχρι τώρα) ΣΑΦΗΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ 'ΕΘΝΟΣ' "]. Παραμένει ένα συνονθύλευμα, ένας αχταρμάς γενικοτήτων και ιδιοτήτων των επί μέρους κοινωνιών και ανθρώπινων οντοτήτων, που δεν μπορεί να μετατραπεί σε αναμφισβήτητο λιτό και σαφή ορισμό. Το 'ΕΘΝΟΣ' λοιπόν φαίνεται ότι ήταν ένα κατασκεύασμα, μια εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπών του 18-19-20ου αιώνα.
    Άλλωστε, σήμερα, τον 21αιώνα, αυτό φαίνεται πεντακάθαρα, καθώς μέσω π.χ. της τηλεόρασης ή του διαδικτύου, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε όλο και περισσότερα κοινά με άλλους λαούς].
    Καταλάβαμε, ότι δεν είμαστε πρώτα ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ που έτυχε να γεννηθούν σε συγκεκριμένα (κρατικώς ΕΛΛΗΝΙΚΑ) γεωγραφικά όρια.
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΜΑΜΕΝΟ (ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ), ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ, ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4 Αυγ 2009 6:54:00 μμ


    Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΡΑΓΕ ,ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-PRESS
    EΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
    ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ
    ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΣΑΣ.
    Αποφράξεις
    Απολυμάνσεις
    Καθαρισμοί (βόθρων - αποχετευτικών δικτύων)
    Βιολογικοί Καθαρισμοί
    Οικολογικές λύσεις αποβλήτων
    Εκκενώσεις Βόθρων
    Έλεγχος αγωγών με κάμερα.
    ΣΥΝΤΟΜA ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
    YΠΟΝΟΜΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ PRESS.
    "O AXOΡΤΑΓΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση