GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για τις πυρκαγιές χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινή λογική...

Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας . Η πύρινη λαίλαπα που ενέσκυψε για άλλη μια φορά με το τρομακτικό της πρόσωπο στη χώρα, δεν μπορεί να αντιμετ...

Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας
.
Η πύρινη λαίλαπα που ενέσκυψε για άλλη μια φορά με το τρομακτικό της πρόσωπο στη χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμβατικές μεθόδους και τις διάφορες κοινότυπες εισηγήσεις ειδημόνων και μη που περιδιαβαίνουν τα κανάλια, διαμαρτύρονται και προτείνουν τις δικές τους μαγικές συνταγές. Που σχεδόν όλες γυροφέρνουν στα κοινότυπα και δημοφιλή μοτίβα για πρόσληψη και δημοσιουπαλληλοποίηση χιλιάδων δεκάδων δασοπυρεσβοστών, για αγορά πανάκριβου εξοπλισμού αεροπλάνων, ελικοπτέρων κλπ.
Στην πραγματικότητα, εκείνο που χρειάζεται, εκτός από το σωστό σχεδιασμό και οργάνωση, είναι η πολιτική βούληση, η κοινή λογική, η πρόληψη και η καταστολή. Πρέπει επιτέλους να επιβάλλονται πολύ βαριές ποινές στους εμπρηστές. Δεν είναι δυνατόν εμπρηστής που έχει συλληφθεί να αποφυλακίζεται σύντομα και να συλλαμβάνεται ξανά για εμπρησμό. Είναι επίσης γνωστή και χιλιοειπωμένη η ανάγκη δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών μέσα στα δάση. Επίσης απαραίτητη είναι η εγκατάσταση δορυφορικού συστήματος εντοπισμού των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο, ώστε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση.
Για το σκοπό αυτό, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες είναι σε θέση να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και την καταστολή των πυρκαγιών. Τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα τις ύποπτες μέρες με τα πολλά μποφόρ, τα δάση πρέπει να φυλάσσονται αποτελεσματικά από μικρές ομάδες στρατιωτών οι οποίες θα κατασκηνώνουν εκεί και...

θα περιπολούν μαζί με εθελοντές πυροσβέστες. Οι ακατανόμαστοι εμπρηστές και μόνο από το φόβο της σύλληψης και της παραδειγματικής τιμωρίας-που πρέπει επιτέλους να καθιερωθεί- ασφαλώς θα το σκεφτούν πολύ καλά αν θα επιχειρήσουν το έγκλημα που επιτελούν.
Μέρος από το τεράστιο ένστολο δυναμικό με τους δεκάδες χιλιάδες πειθαρχημένους αξιωματικούς και οπλίτες, μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Το ίδιο ισχύει για τα πάμπολλα πυροσβεστικά οχήματα που αυτήν την ώρα «αναπαύονται» στους στρατώνες. Τα εκατοντάδες σύγχρονα ελικόπτερα, όπου εύκολα προσαρμόζονται υδροφόροι σάκοι. Τα πάμπολλα ερπυστριοφόρα, με δυνατότητες πρόσβασης σε επικλινή εδάφη κοντά στις πύρινες εστίες, στα οποία είναι δυνατό να τοποθετηθούν δεξαμενές νερού με συμπιεστές και εκτοξευτήρες. Τις υδροφόρες, τα τρακτέρ, τα τροχοφόρα. Τις Ειδικές Δυνάμεις και το Σώμα του Μηχανικού που είναι εκπαιδευμένο στην κατάσβεση πυρκαγιών. Είναι αστείο να περιμένουμε την αποστολή 3-4 ελικοπτέρων απο άλλες χώρες-τα οποία είναι καλοδεχούμενα-όταν εδώ υπάρχουν τόσα πολλά στρατιωτικά ελικόπτερα αγορασμένα απο το υστέρημα του ελληνικού λαού, που παραμένουν αμέτοχα στον πόλεμο με τη φωτιά. Λες και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σ’ αυτή τη χώρα, στον ίδιο λαό που πλήττεται τόσο βάναυσα απο τον πύρινο εισβολέα.
Από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι για την ενεργό ανάμειξη τους (όπως γίνεται στις περισσότερες σοβαρές χώρες), αντιδρά η στρατιωτική ηγεσία όλων των εποχών. Και τη στείρα αυτή άρνηση την επιβάλλει διαχρονικά στις πολιτικές ηγεσίες με σαθρά επιχειρήματα του τύπου «δεν είναι αυτή η αποστολή του στρατού και μπορεί να καούν φαντάροι». Και το περίεργο είναι ότι και τα πανίσχυρα ΜΜΕ ελάχιστα αναδεικνύουν το θέμα. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη, ζαλισμένη απο αποπροσανατολισμούς δεν έχει κινητοποιηθεί για να ασκήσει την πίεση που χρειάζεται.
Για τις ένοπλες δυνάμεις ξοδεύουμε τεράστια ποσά που απορροφούν 8-10% του εθνικού μας εισοδήματος. Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες, αν όχι την υψηλότερη διεθνώς σχετική δαπάνη, που αντλείται σε βάρος άλλων αναγκών για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία κλπ. Της οποίας το μεγαλύτερο μέρος διοχετεύεται στη διεθνή αγορά, ύστερα και από την εσκεμένη εξόντωση της εγχώριας πολεμικής και ναυπηγικής μας βιομηχανίας. Είναι για ένα πανάκριβο αλλά αναγκαίο μέσο για την αποτροπή εχθρικών επιθέσεων. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν να ρίξουν τουφεκιά τα τελευταία περίπου 60 χρόνια και παραμένουν ευτυχώς «εν ειρήνη» χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο (εδώ πρέπει να εξαιρεθούν οι ηρωικοί πιλότοι μας). Είναι καιρός να πολεμήσουν και να νικήσουν τον πύρινο εσωτερικό εχθρό. Και τότε η ηθική, αλλά γιατί όχι και η υλική αμοιβή τους, μπορεί να είναι σημαντική. Αυτό θα στοιχίσει πολύ-πολύ λιγότερο και θα είναι απείρως πιο αποτελεσματικό από την αγορά τεράστιου και πανάκριβου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την πρόσληψη χιλιάδων νέων δημοσίων υπαλλήλων. Ας μας δείξουν λοιπόν στην πράξη αυτό που μπορούν να κάνουν. Να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μια τέτοια τεράστια εθνική καταστροφή. Να τονώσουν το ηθικό τους και την εμπιστοσύνη του κόσμου σ’ αυτές. Τα μπράβο θα είναι τότε όλα δικά τους. Ενώ τώρα....
Ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος σε αντίθεση με τον προηγούμενο Δημήτριο Γράψα λέγεται ότι έχει μια πιο σύγχρονη αντίληψη για την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά και αν ακόμα η πιθανολογούμενη θετική του βούληση δεν είναι αρκετή για να υπερκεράσει τις χρόνιες αντιλήψεις μιας κατεστημένης νοοτροπίας «λούφας και παραλαγής», είναι στο χέρι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να το επιβάλλει. Γιατί έχουν παρέλθει ανεπιστρετί οι εποχές που οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν υπεράνω κριτικής. Η λύση του προβλήματος κατά συνέπεια, δεν έχει μόνο οργανωτικό-τεχνοκρατικό χαρακτήρα, αλλά είναι συνάρτηση της πολιτικής βούλησης και της κοινής λογικής που χρειάζεται να προυπάρχουν.

28 σχόλια

  1. "Οι άνθρωποι θα γίνουν φτωχοί αν δεν δείχνουν αγάπη στα δέντρα"

    Κοσμάς ο Αιτωλός, (1714-1779).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν η ΝΔ προ διετίας περίπου, "μεταρύθμιζε" το σύνταγμα,(άρθρο 24?) "για την αξιοποίηση των δασών", δεν ήξερε η δεν υποψιαζόταν ότι αυτή θα έιναι η κατάληξη, να καούν όλα δηλαδή?
    Οι εμπρηστές και οι οικοπεδοφάγοι βλέπουν τις διαθέσεις και τις τάσεις της, καθώς και την ανικανότητά της, (που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν και πολύ για να τη δουν), και αναλόγως πράτουν.

    Η αντιπολίτευση θυμάμαι σύσσωμη, τα είχε επισημάνει αυτά και στη σχετική συζήτηση στη βουλή, αλλά η κυβέρνησή μας ως φαίνεται είναι:
    α) παντογνώστρια, β) εγωϊστρια, και γ) διαθέτει, εκτός του κ. Σουφλιά, κι άλλους πολλούς κουφούς...
    Τα αποτελέσματα τα ζούμε τώρα.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι, με πράξεις και παραλείψεις της, συμπαρομαρτούσης και της ανικανότητάς της και της τάσης της προς....αποθησαυρισμό(!), ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ και γι αυτή τη μεγάλη καταστροφή.Επαναλαμβάνω, ΚΑΙ γι αυτή.
    Κι ας αφήσουν τις παπαριές, ότι τους φταίει η αντιπολίτευση, το δύσβατο του εδάφους,(κρίμα που η φωτιές δεν πάνε μόνο στο ίσιωμα!), ο άνεμος (ο στρατηγός!..), ο καιρός γενικώτερα, και βέβαια, Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ, λέω εγώ.....

    Είναι ντροπή τους μεταξύ άλλων,ότι από το 2007, από την προηγούμενη μεγάλη καταστροφή δηλαδή, (για να μη πω κι από παλιότερα), ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ γι ν΄αποτρέψουν αυτό που (ξανα)έγινε τώρα...
    Μόνο διαβεβαίωναν τον κόσμο, μόλις 2 μήνες πριν, ότι "είμαστε θωρακισμένοι".
    Η παπαριά σ' όλο της το μεγαλείο!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την οποία βέβαια ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ.
    Εκεί στο ΠΑΣΟΚ είχατε ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
    για ένα διάστημα...παλιά.
    ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑΣΑΚΙΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.
    ..ναι..ναι ΤΑΣΆΚΙΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.
    ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
    .......
    πάντως απο τότε. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ
    ΖΕΙ...ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι δυνατόν δασικές εκτάσεις να θεωρούνται ατομικές ιδιοκτησίες;

    Προσωπικά πιστεύω πως αν θέλουμε να μην καίγονται τα δάση πρέπει να αφαιρεθεί κάθε ατομικό δικαίωμα ιδιοκτησίας πάνω σε αυτά. Ας τα επιτάξει όλα το κράτος να τελειώουμε μια για πάντα.

    Όλοι μας έχουμε ευθύνη για τις πυρκαγιές διότι απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε οτι ο αέρας, η θάλασσα και τα δάση είναι κομμάτι της ζωής όλων μας. Δεν μας ανοίκουν, μας φιλοξενούν!!

    Νίκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΘΟΔΩΡΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Η ΝΕΤ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

    ΝΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ..

    ΛΕΕΙ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ...ΣΤΗ ΝΕΤ Η ΔΕΞΙΟΥΛΑ

    ΠΕΤΑΧΤΗ ΤΗ ΕΞΩ

    ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ
    ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑ ΡΙΑ

    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ
    ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΒΟΥΝ ΤΑ ΨΑΡOΚΑΙΚΑ

    ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟYΧΕΣΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ



    ΠΙΚΕΡΜΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Όνειδος, Ολική Επαναφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ

    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ

    ΑΝΤΕ ΚΡΥΨΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑ

    ΘΕΛΌΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευάγγελος Αντώναρος : Τα πεύκα οσο ωραία και αν είναι,είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την κατάσβεση των πυρκαγιών"

    "Είναι δυνατόν να κάνει υπουργός τέτοια δήλωση; Και γιατί δεν το έλεγες νωρίτερα να τα κάψουμε μόνοι μας!Άλλωστε άχρηστα και επικίνδυνα είναι!Τι λέει αυτός ρε παιδιά;Δεν υπάρχει κάποιος να τον μαζέψει;;'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κουρασμένος πήγε σήμερα στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου! Το πρόγραμμά του δεν το χαλάει με τίποτα. Ότι και να γίνει. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Καραμανλής κοιμάται για να μην χαλάσει το ωράριό του. Δεν παίζεται ο άνθρωπος. Το μεσημέρι θα γυρίσει στην Ραφήνα για να φάει το φαγάκι του από τα χεράκια της Φιλιππινέζας; Βρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EKKΛΗΣΗ

    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ

    ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

    ΦΤΑΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

    ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ


    O ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ!!

    Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ??

    ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΡΑ!!

    ΠΑΣΟΚTHΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. EKKΛΗΣΗ

    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ

    ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

    ΦΤΑΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

    ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ


    O ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ!!

    Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ??

    ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΡΑ!!

    ΠΑΣΟΚTHΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είδατε την "ενημέρωση" του κ. Αντώναρου στην τηλεόραση?
    Αν όχι χάσατε!...Γνήσια ΝΔτική, στο λίγο πιο αστείο.... (Αν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά, θάταν πραγματικά για γέλια...).

    Μας έδωσε "στοιχεία"..(πόσοι τόνοι νερού ερρίφθησαν, πόσοι ανθρωποι ενεπλάκησαν), κ.λ.π. παπαριές, ενώ οι φωτιές "ευρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά τα καμμένα σπίτια είναι λίγα"!
    Πάλι καλά που δε μας είπε πόσα γαμήσια χάθηκαν αυτές τις μέρες
    λογω κινητοποίησης για τη φωτιά...
    Πρώτα η στατιστική!...
    Ετσι το πάνε στη ΝΔ, επιστημονικά!..
    Ηξερε και ότι κάηκαν "λίγα" σπίτια, ενώ όπως είπε όμως, η καταγραφή θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
    Οι μαρτυρίες του κόσμου δεν λένε, ξέρει ο κ. Αντώναρος!.....
    Να τάξερε κι από πριν, θάταν ακόμη καλύτερα, αλλά έστω κι έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ
    ΟΤΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ !

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΑΜΕΣΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
    ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΘΕΙ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ..
    ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΠΡΕΣΣ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. EKKΛΗΣΗ

    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ

    ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

    ΦΤΑΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

    ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ


    O ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ!!

    Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ??

    ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΡΑ!!

    ΠΑΣΟΚTHΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαστε εντελώς μαλάκες οι περισσότεροι σχολιαστές μπλογκεράκηδες. Ο ένας τα βάζει με τον Κουτσούκο (!), ο άλλος βρίζει τον Καραμανλή, ο άλλος τον Κατσανέβα, ο άλλος γράφει για τον Κοσμά τον Αιτωλό ! Βρε κρετίνοι άποψη δεν έχετε για όσα γράφονται; Πρέπει ή όχι να κουνήσουν επιτέλους τον πισινό τους οι πανάκριβοι στρατιωτικοί που έχουν να ρίξουν τουφεκιά μισό αιώνα και κάνουν θεό τους τη λούφα και παραλλαγή. Και ενώ ο κόσμος καίγεται αυτοί χτενίζονται. Βγάλτε ανώρημοι μπλοκεράκηδες τα κόμπλεξ σας αλλού, μη δείχνετε τόσο πολύ τη μαλακία που σας έχει χτυπήσει κατακούτελα. Ιδιαίτερα οι ανάπηροι οι Bloopers, ναι αυτοί οι χυδαιοαστείοι κουφιοκέφαλοι με τη μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Μη μου τους κύκλους τάρατε', λένε οι αραχτοί ένστολοι που ενώ όλα καίγονται, αυτοί λιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ α να χαθείτε που τα βάζετε με τους ένστολους. Αυτοί περιμένουνε τους βαρβάρους, τον εξωτερικό εχθρό. ο εσωτερικός εχθρός γι' αυτούς είναι μόνο ένας : ο κουμουνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Bloopers είσαι το όνειδος των blogg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νά ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΩΛΟΣΠΙΤΑ ΤΟΥΣ,πού τά έχουν κτίσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΚΑΤΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ,όχι μόνον τής Αττικής,αλλά καί τής υπόλοιπης Ελλαδος.
    Αυτοί είναι οί ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ,στό-διαχρονικά-οικολογικό έγκλημα.
    Είναι οί ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ/ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ-ΚΑΤΑΠATHΤΕΣ,πού δέν έχουν αφήσει σπιθαμή δασικής περιοχής,πού νά μήν έχουν καταπατήσει,υπό τίς ευλογίες,διαχρονικά,τής πολιτείας.
    Νά κατακαούν,όλα τά κωλόσπιτα κι οί βίλλες τους.
    Οί ιδοκτήτες αυθαιρέτων/καταπατητές νά πάνε νά γαμηθούν οικογενειακώς δεκαπέντε γενεές,διότι τό μόνο πού έχουν προσφέρει/-ουν στήν αλυσίδα τής φύσης/δάσους,είναι καταστροφή κι όλεθρος.

    Μόνο,θάμνος ή έστω καί τό ελάχιστο φυτό ή καί ζώο/έντομο τού δάσους,νά μήν κινδυνέψει.

    Νά τροποποιηθή κι ή σχετική νομοθεσία/ποινές,διά ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ-ΕΜΠΡΗΣΤΗ κι οί ποινες,θά πρέπει νά είναι ΙΣΟΒΙΑ καί ΔΗΜΕΥΣΙΣ ΑΠΑΝΤΩΝ τών περιουσιακών στοιχείων,διότι τό έγκλημά τους,είναι έγκλημα κατά τής κοινωνίας,οριζοντίως καί καθέτως.
    Επίσης νά επικυρήσσονται οί εμπρηστές,διά τήν σύλληψη τους,μέ κάποιο δελεαστικό ποσό καί νά δημοσιοποιούνται άμεσα τά προσωπικά τους στοιχεία

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΔΑΣΟΥΣ.

    Όσον αφορά τίς πολιτικές ευθύνες-διαχρονικά-νά δικασθούν ΑΠΑΝΤΕΣ οί υπεύθυνοι Πρωθυπουργοί/Υπουργοί,
    πού στό όνομα πολιτικών καί μόνον ωφελημάτων,νομοθετούν διά τήν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ ΚΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ-ΟΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ-ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ!!!
    Νά δικασθούν/δικάζονται δέ,μέ συνοπτικές διαδικασίες.

    ΕΛΕΕΙΝΟΙ,ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ,ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!!!!



    Υ.Γ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΌ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Σ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΔΙΑ ΔΕΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαβάστε Κουτσούκο για να μάθετε τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Κατσανέβας ξώφλησε, νέες δυνάμεις στην πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με ολοκαύτωμα του κενού της κεφαλής
    τους απειλούνται οι πασόκοι.....
    και με ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ
    διεστραμένες ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ

    ΟΤΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ !

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    ΑΜΕΣΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
    ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ.
    Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΘΕΙ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚΟ ΗΛΙΘΙΟ ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ.
    ----------------------------------
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ..
    ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΠΡΕΣΣ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ειναι αληθεια οτι ο δρ κουτσουκος με την πολιτικη δυναμη που εχει εκανε προεδρο στην εταιρια ψυχολογιας τον γαμβρο κατσακατεβα??

    αν ειναι ετσι εχει μεγαλα @@2 και φρυδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Bloopers ολική μαλακία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αμάν πια με τον Δρ. Κουτσούκο. Η μαλακία του καθένα παέι σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στον 24 Αυγ, 12.45
    Βρε μαλάκα, για να χρησιμοποιήσω τη μόνη γλώσσα που γνωρίζεις, όταν ήταν ο Κατσανέβας στα πράγματα,στη δεκαετία του 1980, θυμάσε αρχιμαλάκα,τρομπολάγνε, ασημαντότητα, τέτοιες πυρκαγιές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση