GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να κηρυχθεί το Πεντελικό Όρος Εθνικός Δρυμός...

Από τον ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ . ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ Ο Δήμαρχος Κηφι...

Από τον ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πυρκαγιά της Βορειοανατολικής Αττικής δυστυχώς αποτελείωσε ότι απέμεινε στο πολύπαθο Πεντελικό Όρος από την καταστροφική πυρκαγιά της 16ης Αυγούστου 2007. Τότε σε έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς με ψήφισμα μας προς την Βουλή των Ελλήνων και προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητήσαμε να κηρυχθεί το Πεντελικό Όρος ως Εθνικός Δρυμός.
Σήμερα 2 χρόνια μετά και ύστερα από τη νέα καταστροφή της Πεντέλης επαναφέρουμε την πρόταση μας η οποία είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε προκειμένου το Πεντελικό Όρος με την βοήθεια όλων μας να ξαναρχίσει να πρασινίζει και να δίνει ανάσα ζωής στους πολίτες του Λεκανοπεδίου».

12 σχόλια

  1. Αποκάλυψη Σκάνδαλο

    Παξινός Δημήτριος ΄Εκπτωτος από τον ΔΣΑ

    Με την υπ. αριθμ. 625/26-8-09 ζητείται η καθαίρεση του "συνεργάτη της δεξιάς μαφίας" κ. Παξινού Δημητρίου και κάθε υπευθύνου για γεννοκτονία και μαζική δολοφονία ελληνοπούλων!!


    Με την αναφορά ζητείτε έκτακτη σύγκληση του συνόλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για έκπτωση κ. του Παξινού!!

    Ο κ. Παξινός και οι "φίλοι" του κερδοσκοπούσαν εις βάρος γυναικών ότι δήθεν θα τους βγάλουν διαζύγιο με "χοντρή αποζημίωση" και τα κονόμαγαν οι ίδοι!!

    ουτε διαζύγιο έβγαινε, ούτε αποζημίωση, τα χρόνια πέρναγαν και παιδιά δεν γεννιόντουσαν...

    αλλά oι δικηγόροι τα κονόμαγαν (νόμος περί παράνομου και ανήθικου πλουτισμού)

    Τότε υπήρχε διπλα το "άλλο κύκλωμα" παράνομης υιοθεσίας παδιών από άλλες χώρες υπό την πολιτική κάλυψη γνωστής πορτογύρας βουλευτού!!

    ΄Ετσι η "διακομματική μαφία" τα "κονόμαγε" και ελληνόπουλα δεν γενιούνται.

    Τα δε παιδιά των χωρισμένων οικογενειών αν υπαρχουν θα γίνουν προβληματικά, ναρκωτικά, ψυχολογικά, κλπ...αρκεί να πλουτίσει παρανόμως ο κ. Παξινός και οι "δηθεν δικηγόροι".

    Τα μισά παιδιά της πρώτης δημοτικού στην Ελλάδα είναι παιδιά από ξένες χώες!!

    Πράγματι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της αφού δεν τα αφήνει καν να γεννηθούν!!

    Συνέχεια στα δικαστήρια!!

    ΄Ατεκνες Ελληνίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί οι ξένοι μετανάστες παίρνουν
    από τις Ελληνικές τράπεζες 3.000 ευρώ
    εύκολα με πολύ απλές τυπικές διαδικασίες
    και πως κατοχυρώνονται οι τράπεζες
    αφού δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;;;;;;;;;;;
    Επί πλέον με 5 ευρώ μπορούν να τα
    πάνε στις πατρίδες τους ,
    Το Μπαγκλαντές , Πακιστάν Βουλγαρία ,Τουρκία
    Κ.λπ.
    Π.Χ. 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ μετανάστες από 3.000 ευρώ ,
    Μας κάνουν 9.000.000.000 ΕΥΡΩ
    Αυτά πάνε στο εξωτερικό και
    Βοηθάμε τις άλλες χώρες
    Που υποτίθεται ότι δεν έχουν να φάνε.
    Το μεροκάματο στην Βουλγαρία είναι 100-300
    Ευρώ το μήνα 12 ώρες την ημέρα
    Οι άλλες χώρες δε 5 ευρώ την ημέρα
    Και εργασία όλη ημέρα
    Και καταλαβαίνετε τι αξία έχουν εκεί τα 3.000 ευρώ.

    Ενώ η Ελλάδα και ο Έλληνας
    Είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης
    Που ήδη έχει καταρρεύσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. '
    Πειραιώς: Σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου
    '
    Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σκέφτεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα είναι η δεύτερη μεγάλη τράπεζα μετά την Εθνική που προχωρά το τελευταίο διάστημα σε μία αντίστοιχη κίνηση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της fmvoice.gr, η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε μία ευρεία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Εθνικής.

    Η αύξηση αυτή θα την βοηθήσει να αντλήσει την απαραίτητη ρευστότητα, έτσι ώστε να ενισχύσει τους δείκτες επάρκειάς της.

    http://www.fmvoice.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩ ΠΩ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ …. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ

    Ο ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χτες, την ώρα που εξακολουθούσε η φωτιά να καταστρέφει το περιβάλλον της Αττικής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, "έσπευσε" να στείλει στον πρόεδρο της Βουλής "ενημερωτικό σημείωμα" για το σχέδιο νόμου "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων"!

    Και αυτό "προκειμένου να γίνει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής"...

    Πρόκειται για το νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο ασύδοτη την εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, με πλήθος "διευρύνσεων", "απλοποιήσεων" και λοιπών "διευκολύνσεων" στις επιχειρήσεις.

    Εν ολίγοις,είναι φανερό ότι και με το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των οικονομυκων συμφερόντων, στην εμπορευματοποίηση της γης, στην κατάργηση του όποιου προστατευτικού πλαισίου υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αλλαγή των χρήσεων της γης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα».

    Ποιος είπε ότι το κράτος "κοιμάται"...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..προς την Βουλή των Ελλήνων και προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητήσαμε να κηρυχθεί το Πεντελικό Όρος ως Εθνικός Δρυμός.
    ==
    Σοβαρα??

    Εξαιρουμενης της ψηφοθηριας ("ιδιαζοντως" απεχθης τις τελευταιες μερες),τι αλλο προσμενετε κου δημαρχε απο αυτη την "εθνικη" προταση??

    Την προστασια του??

    Ε! μπαφοι ! κομμενο το δουλεμα!

    Η φωτια καιει και τον .."εθνικο δρυμο" με την ιδια ευκολια!!

    Κουφος εισαι?
    Στραβος εισαι"
    Αγραμματος εισαι??

    Για δες ΤΩΡΑ τι γινεται στη Καλιφορνια..
    Εθνικος δρυμος καιγεται και εκει.
    7-8 αεροπλανα ,6-7 ελικοπτερα και χιλιαδες φιλοτιμοι πυροσβεστες,προσπαθουν να την σβησουν..
    Κοντα σαυτους και χιλιαδες ευαισθητοποιημενοι πολιτες..

    Η ανακηρυξη ενος δρυμου ,Ω! "εκπροσωπε του λαου" ,δεν τον κανει απαραιτητα ανθεκτικο στην φωτια..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΜΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ


    Θύμα απαγωγής έπεσε επιχειρηματίας από την Ακράτα Αχαϊας όταν τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημά του και τον ανάγκασαν δια της βίας να τους ακολουθήσει. Το θύμα αδυνατούσε να εξοφλήσει χρέη ύψους 30.000 ευρώ από δάνειο που είχε συνάψει ο πατέρας του με Αλβανό τοκογλύφο. Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του επιχειρηματία έδωσαν άντρες της Ασφάλειας Πατρών απελευθερώνοντάς τον και συλλαμβάνοντας έναν από τους δράστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΟΣΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΗΚΑΝ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ,ΤΙΠΟΤΕ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    Ευθύνες στις κυβερνήσεις για τη μέχρι τώρα ελλειμματική και υποκριτική πολιτική τους όσον αφορά την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας καταλογίζει εμμέσως, με παρέμβαση στο θέμα των πυρκαγιών, ο Συνήγορος του Πολίτη.

    Ανυπαρξία δασικών χαρτών και δασολογίου, αβελτηρία στις διανοίξεις δασικών δρόμων, απουσία συντονισμού μεταξύ των φορέων, ελλείψεις μέσω δασοπυρόσβεσης, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αναδασώσεις συνθέτουν τη μαύρη εικόνα των αιτιών της οικολογικής καταστροφής.

    Αποδέκτης αναφορών και καταγγελιών πολιτών, ο Συνήγορος διαπιστώνει ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πιέσεις για δόμηση σε περιοχές που άμεσα γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις ή και εμπίπτουν σε αυτές. Καταθέτει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

    «Η κατάρτιση δασικών χαρτών και δασολογίου αποτελεί βασική προυπόθεση για την αποτελεσματική προστασία των δασών», τονίζεται χαρακτηριστικά. Το ίδιο και η στελέχωση των δασαρχείων και η ενίσχυσή τους με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Από τις θέσεις του Συνηγόρου, έρχονται στο φως οι κυβερνητικές ευθύνες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Επιβεβαιώνονται επίσης οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου (σε έκθεσή του τον Ιούλιο του 2008 για τις πυρκαγιές της Εύβοιας) ότι οι εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού των δασικών δρόμων πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία ώστε να μη μένουν ανεκμετάλλευτες οι μελέτες των περιφερειακών διευθύνσεων δασών.

    Ο Συνήγορος καταγγέλλει ακόμη ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα αλλά και έλλειψη κοινής επιχειρησιακής δράσης των δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, παρά τη πολύτιμη τεχνογνωσία των δασολόγων. Αμφισβητείται επίσης εάν η πολιτική προστασία ενεργοποιεί στην πράξη τους εθελοντές πολίτες, η δράση των οποίων παραμένει εν πολλοίς ασυντόνιστη.

    Τέλος, ζητείται να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την αναδάσωση των καμένων περιοχών και την ενίσχυση των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά ούτε μπορεί να λειτουργήσει πλέον το σύστημα πυρόσβεσης γύρω από το πάρκο Σχοινιά, κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισής του, Κίμων Χατζημπίρος.
    Όπως είπε, λόγω της μακροχρόνιας αδράνειας του συστήματος χρειάζεται δαπανηρή επισκευή το κόστος της οποίας μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιάδες ευρώ.
    Ο κ. Χατζημπίρος επισήμανε μάλιστα ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε ούτε καν στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ απαραίτηση προϋπόθεση είναι η πρόσληψη τεσσάρων ειδικευμένων τεχνικών.
    Η κατασκευή του έργου που ολοκληρώθηκε το 2004 κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ.

    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΩΣΑΜΕ 3ΕΚ,ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ;;;

    ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε μαλάκα τζών 2:24 ξέρεις τι σημαίνει εθνικός δρυμός??? Δεν σημαίνει ρε παλιοαρχίδι ότι δεν πιάνουν φωτιά τα δέντρα, αλλά ότι δια παντός απαγορεύεται η οποιαδήποτε είδους κατασκευή μέσα σε αυτόν, παλιομαλάκα.
    Αντε και γαμήσου λοιπόν σκατοδεξιέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολο προτασεις και παπαριες.Και επειδη εγιναν προτασεις;Και επειδη γινονται προτασεις;Αντε ρε κανετε καμμια σοβαρη δουλεια που πληρωνεστε για να κανετε προτασεις με πρωτοκολλα και χαρτουρες.ΕΡΓΑ,ΕΡΓΑ,ΕΡΓΑ.Τα αλλα ειναι για τον Πρωινο Καφε κα την Μενεγακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση