GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού (το) πάει η αριστερά...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου . Τις οδύνες του τέλους της μεταπολίτευσης βιώνει και η κοινοβουλευτική αριστερά στην Ελλάδα. Ως βασικός συντελεσ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
.
Τις οδύνες του τέλους της μεταπολίτευσης βιώνει και η κοινοβουλευτική αριστερά στην Ελλάδα. Ως βασικός συντελεστής του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος έχει ενσωματώσει πολιτική κουλτούρα, ρόλους και ηγετικές συμπεριφορές που φαντάζουν μάλλον ασύμβατες ως προς τις προσβλέψεις του ευρύτερου εκλογικού σώματος στη χώρα μας. Στο ΚΚΕ παρατηρείται μια σταθερή γραμμή που ενισχύει τη ταυτότητα του κόμματος ως ψευδολενινιστική φιγούρα προσηλωμένη στον εργασιασμό - διανθισμένη μάλιστα με ατημέλητο επικοινωνιακό προσωπείο, το οποίο δήθεν τονίζει την επαναστατικότητα του συνόλου.
Από την άλλη, στο «κλουβί με τις τρελές» (ΣΥΡΙΖΑ) τα πράγματα έχουν...

λάβει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας. Οι Συνιστώσες αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης ή την ύπαρξη Συνισταμένης ταλαιπωρούμενες περιοδικά από κρίση ταυτότητας.
Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και που πάω, μοιάζει να αναρωτιούνται όσοι στον Συνασπισμό πάσχουν από… ρευματικά (αυτο-άνοσο το άτιμο το νόσημα), δηλαδή όσοι αγωνίζονται για το δικαίωμα πολιτικο-ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού τους μέσω των θεσπισμένων ρευμάτων του κόμματος.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αριστερά αποτρελάθηκε θα διαπίστωνε ίσως ο απροκατάληπτος πολίτης παρακολουθώντας τα τελευταία επεισόδια στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή την σύγχρονη ρητορεία της οπισθοδρομικής κομπανίας του ΚΚΕ/Κανέλλη.
Όχι, όμως, δεν πρόκειται ακριβώς περί αυτού! Η αριστερά, σε ηγετικό επίπεδο, αντιλαμβάνεται ή διαισθάνεται ότι χάνει ολοένα και περισσότερο τα σημεία αναφοράς της – ιδεολογικής, ηθικής, πολιτικής και εκλογικής – στην Ελληνική κοινωνία και πανικόβλητη αναζητεί διέξοδο είτε ανακυκλώνοντας μαρξίζουσες δοξασίες, είτε αναμοχλεύοντας ζητήματα προσανατολισμού και ηγετικής φυσιογνωμίας.
Το πρόβλημα παρόλα αυτά για την αριστερά είναι εντελώς διαφορετικό. Το μεν ΚΚΕ επέλεξε για λόγους αυτοσυντήρησης να προστατεύσει την μοναδικότητά του εντός ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι θα συμπαρασυρθεί στην πτώση και θα φθαρεί αναπόφευκτα από τη διαδικασία αναπροσδιορισμού του συνολικού συστήματος εξουσίας στην Ελλάδα. Ο δε ΣΥΝ, πολύ πιο ευαίσθητος στις πολιτικές μεταβολές, δείχνει να ταλαντεύεται αναφορικά με τον ρόλο του ως κόμμα διαμαρτυρίας ή κόμμα εξουσίας.
Το ζήτημα, λοιπόν, για τον Συνασπισμό και συνακολούθως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον πιο κρίσιμο, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί το συνολικό πολιτικό μόρφωμα (ΣΥΡΙΖΑ+ΣΥΝ) να κρατήσει δυο καρπούζια (πολιτική διαμαρτυρία, κυβερνητική πρωτοβουλία) κάτω από την ίδια μασχάλη, παρά την προσπάθεια να διακριθούν οι ρόλοι μεταξύ Αλαβάνου και Τσίπρα. Με άλλα λόγια ο δυισμός στον πολιτικό ρόλο και όχι τόσο στο πλαίσιο του ηγετικού μοντέλου αυτού του φορέα είναι εκείνο ακριβώς που υπονομεύει μεσοπρόθεσμα την ίδια του την ύπαρξη.
Μόνον που στις σύγχρονες μεταμοντέρνες κοινωνίες ( η Ελληνική ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι μεταβάλλεται σε μια από αυτές) κόμματα διαμαρτυρίας δεν έχουν θέση στα εθνικά κοινοβούλια, καθώς τον αντίστοιχο ρόλο έχουν επωμισθεί η κοινωνία των πολιτών και επαναστατικοί, ριζοσπαστικοί πολιτικοί φορείς, αλλά και καλά οργανωμένες ομάδες συμφερόντων που δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν να διεκδικήσουν συγκυριακά αυτόνομη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Σήμερα στην Ελλάδα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς έχουν σημαντικό ρόλο στο βαθμό που καταστούν φορείς άρθρωσης ολοκληρωμένης κοινωνικής και εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα πείθει για την δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της, χωρίς να παραπέμπει σε μυθικές υπερβάσεις. Δηλαδή στο μέτρο που τα κόμματα αυτά διεκδικήσουν την εξουσία με τα μέσα που διαθέτει η αστική δημοκρατία και αναπτύξουν ένα ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα βασισμένο σε ένα στρατηγικό μετασχηματισμό των όρων της άσκησης πολιτικής και του αναπτυξιακού προσανατολισμού της κοινωνίας, εντός του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου συστήματος. Αναφέρομαι προδήλως σε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, για εκδημοκρατισμό, κοινωνική προστασία και επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου δίχως το καπέλωμα του κράτους ή/και του κόμματος και των συντεχνιών.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ το ΚΚΕ κοινοβουλευτικό απόβλητο, δίχως ρόλο στη Βουλή, Κάθε άλλο. Απλώς ο ρόλος που η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε το αναγορεύει μάλλον σε μορφή εξουσιαστικής αντίστιξης στη κοινοβουλευτική τάξη της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Τα ευρύτερα, όμως, κοινωνικά στρώματα αναζητούν μια διαφορετική αριστερά, η οποία συναρθρώνοντας τα λεγόμενα λαϊκά αιτήματα να διεκδικεί την κυβερνητική αποκρυστάλλωσή τους και όχι την αντιπολιτευτική θεμελίωσή τους.
Μέχρι πρόσφατα είναι αλήθεια ότι τα αντιδημοκρατικά εκλογικά συστήματα απέτρεπαν την ηγεσία της αριστεράς να διεκδικήσει κυβερνητικό ρόλο, σήμερα όμως με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο που στρεβλώνει σημαντικά λιγότερο την αριστερή αντιπροσώπευση δεν υπάρχει κανείς λόγος τα κόμματα της αριστεράς να μην διατυπώνουν συγκεκριμένη πρόταση κυβερνητικής εξουσίας, υποστηρίζοντας ένα συμμαχικό σχήμα που θα αναδείξει πρωθυπουργό και υπουργικό συμβούλιο στελεχωμένο από μη-βουλευτές, για την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος διεξόδου από την ποικιλόμορφη κρίση που μαστίζει τη χώρα, με όρους κοινωνικούς, δημοκρατικούς, οικολογικούς και αξιοκρατικούς.
Αν ήθελε μάλιστα κάποιος να μιλήσει τη μικροκομματική διάλεκτο - την οποία ίσως καταλαβαίνουν καλύτερα οι ηγεσίες – θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αν στις επερχόμενες εκλογές «πρωτεύσει» το ΠΑΣΟΚ, δίχως να κερδίσει αυτοδυναμία, τότε ο κίνδυνος για μια εξουσιαστικά ανερμάτιστη φιλελεύθερη/ανανεωτική αριστερά θα ήταν μεγάλος, καθώς ΠΑΣΟΚ και Οικολόγοι ίσως να σχημάτιζαν κυβέρνηση, με την εναλλακτική αριστερά να συνθλίβεται μεταξύ ΚΚΕ και «πράσινο-σοσιαλδημοκρατίας».
Αν ο Συνασπισμός δεν αντιληφθεί τα νέα δεδομένα στο πολιτικό μας σύστημα, το οποίο θα μεταβληθεί αναγκαστικά εξαιτίας της απόλυτης φθοράς και διαφθοράς του καθεστώτος και δεν εσωτερικεύσει με ευθύνη και σοβαρότητα τους νέους όρους του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού που διαμορφώνονται, παράλληλα με τις νέες προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας και δεν αποφασίσει να αφήσει την εσωστρέφεια, βγαίνοντας μπροστά και διατυπώνοντας με θάρρος, αυτός πρώτος, μια ολοκληρωμένη πρόταση στρατηγικής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγων, μάλλον θα συνεχίσει για πολύ ακόμη την αναζήτηση… ταυτότητας και ηγέτη.
Μόνον που, στην πραγματικότητα, η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά δεν πάσχει από ταυτότητα, το θάρρος λείπει και η αποφασιστικότητα να υπερβεί τις προκαταλήψεις, τα συμπλέγματα και τις αγκυλώσεις που συνοδεύουν την πορεία του χώρου μετά τη διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος και το αποτυχημένο, πολιτικά παραμορφωτικό εγχείρημα της Ενωμένης Αριστεράς.
Αρετή και τόλμη λοιπόν χρειάζεται και ολίγος, ίσως …αλτρουισμός!

19 σχόλια

  1. το άρθρο αυτό που δημοσιεύεται σήμερα, γράφτηκε πριν τρεις μέρες και έχει ήδη ξεπεραστεί -άρα και καεί- από τις πολιτικές εξελίξεις.

    Η αριστερά "το πάει" στην πάσει θυσία παραμονή της μέσα στην βουλή, όχι σαν πολιτικός σχηματισμός με συγκεκριμένες και υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις, αλλά με την μορφή μιας ανίερης και ετερόκλητης συμμαχίας ακτιβιστικών οργανώσεων και ομφαλοσκοπικών ιδρυμάτων. Αυτό και μόνο.

    Διότι παρά την σχετική πλειοψηφία, συνέδριο δεν έχει, ενώ στο όνομα των "οφειλομένων κατά το παρελθόν" και μιας πλαστής εικόνας εσωκομματικής "ηρεμίας", ο κάθε ηλίθιος, ο κάθε αλκοολικός, μπορεί άνετα και ατιμωριτί να "ανακυκλώνει εξ αριστερών", όποια ανυπόστατη φήμη και όποια ηλίθια συκοφαντία του σηκωθεί εκάστοτε, ενώ ανασύρωντας από τα σκουπίδια της "αριστερής ανακύκλωσης", να υπαγορεύει και να δεσμεύει έτσι ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιδράσεις που μόνο αυτός θα ήθελε. Πέραν της ανεπανόρθωτης ζημιάς δηλαδή...

    Αν δεν ελεγχθεί ο Κοροβέσης για τα πεπραγμένα του αυτές οι τρεις γραμμές, σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν, θα είναι ότι πιο ευγενικό γράφτηκε ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    SNB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΛΟΥΦΑΞΑΝΕ.ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΦΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ,ΕΡΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΙΔΩΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΑΥΡΑ ΠΟΝΗΡΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΞΥΝΟΜΟΥΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΙΓΟΚΟΝΤΑΡΑΝΕ .ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΠΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΒΕΣΗ.ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΚΟΥΣ Ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.ΣΤΟΦΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΔΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πόρους, με αποτέλεσμα να προσπαθεί με τσαπατσουλιές και με ακατάλληλες προμήθειες να εξυπηρετήσει λειτουργίες που απαιτούν σοβαρότητα.
    Το καταλαβαίνω...

    ...ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει οργάνωση και σοβαρότητα, με αποτέλεσμα να στήνει ένα μικρό τηλεοπτικό στουντιάκι μέσα σε γραφείο ανθρώπου ο οποίος -άκουσον άκουσον- δεν ξέρει ακόμα ότι τον πετάνε από το γραφείο του.
    Αντε να καταλάβω και αυτό όσο μπορώ...

    Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δημοκρατικές δομές και κομματικά όργανα; Του λείπουν;
    Είναι δυνατόν να βγαίνει ο κάθε ξεμωραμένος ραμολί και να ανακυκλώνει συκοφαντίες και φήμες με μοναδικό σκοπό το να υπαγορεύσει τις δικές του προσωπικές επιλογές και τις κατ' αυτόν επιθυμητές πολιτικές αντιδράσεις;
    Ε ΟΧΙ!!!
    Αυτό ΔΕΝ θα το καταλάβω.

    Να ελεγχθεί πειθαρχικά, ή να το κλείσουμε το μαγαζί να μην κουραζόμαστε και να μην ξοδευόμαστε κιόλας.

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ (κάποια) ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΒΕΣΗ.

    Η αριστερά δεν χρωστάει τίποτα -ιδίως χάρες- σε κανέναν.
    Οτι κάνει καθείς, είναι με βάση τις πεποιθήσεις του και την φωνή της συνείδησής του. Μόνο.

    kl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κοροβέσης θα πρέπει είτε να αποδείξει όσα ισχυρίστηκε, είναι να τιμωρηθεί για την ανεπανόρθωτη βλάβη που προκάλεσε με την λάσπη που πέταξε στην πιο καθαρή βιτρίνα.

    Σε αντίθετη περίπτωση, θα τιμωρηθούν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ τον ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    Γιατί βγάζει σήμερα ο Μπόμπολας στις δυό βρωμο-φυλλάδες του, το Έθνος και το Πρώτο Ψέμα πάλι τις μαϊμού δημοσκοπήσεις;

    Γιατί προσπαθεί να σώσει το Γιωργάκη από τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης για το Χριστοφοράκο;

    Μήπως γιατί η υπόθεση C4I και οι μίζες του Τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, έχει δέσει;

    Οι κινήσεις των λογαριασμών που έχει στα χέρια του ο ανακριτής Ζαγοριανός ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ.

    Η ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    Έρχονται τα πάνω - κάτω.

    Ανατρέπονται τα σχέδια των καναλαρχών και των αμερικάνων χρηματοδοτών τους να φέρουν ένα πρωθυπουργό-μαριονέτα, που θα μας γδύσουν οικονομικά και θα χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς και την Κύπρο στους Τούρκους.

    Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

    Ευτυχώς ο λαός έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το παιγνίδι που παίζουν πίσω από την πλάτη του οι τέσσερις γνωστοί μαφιόζοι των καναλιών και των εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποκαλυψη

    Έχουν εντοπίσει τον ρουφιάνο στο ΠΑΣΟΚ
    Δεν θα ησυχάσουν στο ΠΑΣΟΚ αν δεν βρούνε τον ρουφιάνο που δίνει στεγνά με ψευδείς πληροφορίες τον πρόεδρο του κόμματος. Ήδη έχουν στοχοποιήσει έναν ή δύο αλλά είναι σίγουροι πλέον ότι το πρόσωπο είναι ένας πρώην υπουργός που έχει σχέσεις και μάλιστα συγγενικές με δημοσιογράφο.
    Θεωρούν ότι αυτός ...


    πασάρει σε διάφορα ΜΜΕ τις πληροφορίες για τον Παπανδρέου ότι πήγε να πνιγεί να δαγκωθεί να κρεμαστεί, να αλλαξοπιστήσει και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Μόνο που του την έχουν στημένη του πρώην υπουργού.

    ----
    Γιατι δεν ψαχνετε και μια βουλευτινα που ηρθε απο αριστερα???

    σας εχει πιασει τοσο κοροιδα που γελανε ολοι πλεον!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί οι ξένοι μετανάστες παίρνουν
    από τις Ελληνικές τράπεζες 3.000 ευρώ
    εύκολα με πολύ απλές τυπικές διαδικασίες
    χωρίς εγγυήσεις .
    Και πως κατοχυρώνονται οι τράπεζες
    αφού δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;;;;;;;;;;;
    Επί πλέον με 5 ευρώ μπορούν να τα
    πάνε στις πατρίδες τους ,
    Το Μπαγκλαντές , Πακιστάν . Βουλγαρία ,Τουρκία
    Αλβανία , Φιλιππίνες , Ινδία , Ουκρανία , Αίγυπτο , Κ.Λ.Π .
    Π.Χ. 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ μετανάστες από 3.000 ευρώ ,
    μας κάνουν 9.000.000.000 ΕΥΡΩ
    Αυτά πάνε στο εξωτερικό και
    Βοηθάμε τις άλλες χώρες
    Που υποτίθεται ότι δεν έχουν να φάνε.
    Το μεροκάματο στην Βουλγαρία είναι 100-300
    Ευρώ το μήνα 12 ώρες την ημέρα
    Οι άλλες χώρες δε 5 ευρώ την ημέρα
    Και εργασία όλη ημέρα .
    Και καταλαβαίνετε τι αξία έχουν εκεί τα 3.000 ευρώ.
    Ενώ η Ελλάδα και ο Έλληνας
    Είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης ,
    που ήδη έχει καταρρεύσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποκαλυψη

    Έχουν εντοπίσει τον ρουφιάνο στο ΠΑΣΟΚ
    Δεν θα ησυχάσουν στο ΠΑΣΟΚ αν δεν βρούνε τον ρουφιάνο που δίνει στεγνά με ψευδείς πληροφορίες τον πρόεδρο του κόμματος. Ήδη έχουν στοχοποιήσει έναν ή δύο αλλά είναι σίγουροι πλέον ότι το πρόσωπο είναι ένας πρώην υπουργός που έχει σχέσεις και μάλιστα συγγενικές με δημοσιογράφο.
    Θεωρούν ότι αυτός ...


    πασάρει σε διάφορα ΜΜΕ τις πληροφορίες για τον Παπανδρέου ότι πήγε να πνιγεί να δαγκωθεί να κρεμαστεί, να αλλαξοπιστήσει και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Μόνο που του την έχουν στημένη του πρώην υπουργού.

    ----
    Γιατι δεν ψαχνετε και μια βουλευτινα που ηρθε απο αριστερα???

    σας εχει πιασει τοσο κοροιδα που γελανε ολοι πλεον!!

    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΙ ΤΗΝ ΕΠΑΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
    ΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ???ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΕΧΟΥΝ??
    ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ,
    ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΩΠΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΑΝΑΛΥΣΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΤΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΝΩ ΡΕΣΤΑ ..ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ GOOD OK COOL ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΩ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΣΟ..ΑΝ ΟΜΩΣ (ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ) ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ(ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ) ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑΝ ΠΟΥΤΣΕΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΣ ΤΑΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΑΛΑΒΑΝΟΚΟΥΒΕΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΑΝΕ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΏΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;;;
    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΙΣΩ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ...ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ PRESS.
    Eίναι Ειδική Περίπτωση ψυχοπαθών.
    ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    Το πασοκ τους εκανε και ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ.

    Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω. Και η μοναξιά οδηγεί συνήθως στην ψυχοπάθεια!
    Ετοιμαστείτε, γιατί θα χτυπήσουν το πληκτρολόγιο....
    και ο Θεός βοηθός!
    (κουφά -μαλακίες -ανοησίες - ΜΙΣΟΣ - ηλιθιότητα ... ατελείωτα ).

    Μην τους βρίσεις, μην τους το κλείσεις στα μούτρα... Κάντε τους λίγη παρέα...
    Αυτό ψάχνουν, άλλωστε...
    ΕΔΩ στο ΒΟΘΡΟ του ΠΑΣΟΚ.
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Αλλά γαμήστε τους και καμία φορά...
    Το έχουν ΑΝΑΓΚΗ !

    ////////////////////////////////
    ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΚΑΤΗΣ Blooper team. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ.....
    ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    /////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εξαιρετική ανάλυση αλλά φοβάμαι φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
    Και ο ΣΥΝ σήμερα έχει γίνει μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΗΜΟΣ.

    Πάμε για άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΑ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ).

    ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (30-8-2009, 4 μμ)
    Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια του Λος Άντζελες, την Τετάρτη, συνέχιζε να μαίνεται, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση.
    Οι αρχές διέταξαν την υποχρεωτική, άμεση εκκένωση 3.000 κατοικιών.
    Η πυρκαγιά ήδη κατέκαψε 28.000 εκτάρια και απειλεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, περιλαμβανομένων αναμεταδοτών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτάθηκε προς κατοικημένες περιοχές στην Πασαντίνα και προς την Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Μαρκ Σάβιτζ, έως χθες είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 30% των μετώπων.
    Την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Μοντερέι λόγω των πυρκαγιών. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πάνω από 750 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
    Το 2007 είχαν σημειωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας, όταν είχαν καταστραφεί 2.000 κατοικίες και είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 640.000 πολίτες.

    Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

    Αυτή τη σοβαρότητα έχει ο πολιτικός Γιωργάκης, αυτές της ανοησίες μας πουλάνε οι χρηματοδότες του ιδιοκτήτες του Mega, του Αντένα, του Σκάι και του Αλτερ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    Μήπως δεν φταίνε αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ΚΩΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ πάει εκεί που ανήκει

    ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ της Ιστορίας.

    Τελικά ο Δεκέμβρης ήταν τυχερό μήνας. Πάντα τέτοια και στα τσακίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση